Stvarno da covjek ne povjeruje. Kao da nismo svojim ocima vidjeli kako se "gradjanski" SDP bori sa nacionalnim strankama - da umjesto SDA bude prva u Bosnjaka!Mister Yes wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic-p ... /151103079
Nikšić: Patrioti se trebaju zabrinuti zbog politike SDA i HDZ-a BiH"Takve političke aktivnosti idu u pravcu razgradnje države BiH. Očito je kako bez imalo suzdržavanja lider HDZ-a BiH kaže da je počeo razgovore sa desničarskim strankama iz Sarajeva o hrvatskoj izbornoj jedinici i da niko od tih političkih stranaka iz Sarajeva to ne demantuje. Postoji opravdani strah od ove priče o odgodi lokalnih izbora i potrebi izmjena Izbornog zakona. Izmjene ni ja ne sporim, ali na drugi način. Ta priča otvara taj opravdani strah od toga da se zapravo kupuje vrijeme kako bi se formirala hrvatska izborna jedinica, nakon čega bi se teritorijalno zaokružilo pitanje trećeg entiteta", rekao je Nikšić.
Na kraju je kazao kako sva dešavanja na bh. političkoj sceni pokazuju kako SDA ima samo jedan interes, a to je ne da bude prva u BiH, nego prva kod Bošnjaka.
"Na taj način priznaju HDZ-u BiH da je prvi kod Hrvata. Praktično nastavljaju etničku podjelu BiH i Federacije BiH. Svi patrioti se trebaju zabrinuti zbog toga. Trebamo učiniti sve da ukažemo na pogubnost takve politike jer to vodi uništenju BiH", rekao je Nikšić![]()
![]()
![]()
Dabogda mi ruka otpala ako ikada više zaokružim ove ublehe.
SDP
- dustaban
#40526 Re: SDP
- Banksy
#40527 Re: SDP
"Takve političke aktivnosti idu u pravcu razgradnje države BiH. Očito je kako bez imalo suzdržavanja lider HDZ-a BiH kaže da je počeo razgovore sa desničarskim strankama iz Sarajeva o hrvatskoj izbornoj jedinici i da niko od tih političkih stranaka iz Sarajeva to ne demantuje.
Ta priča otvara taj opravdani strah od toga da se zapravo kupuje vrijeme kako bi se formirala hrvatska izborna jedinica, nakon čega bi se teritorijalno zaokružilo pitanje trećeg entiteta", rekao je Nikšić.
Sporazum SDP-HDZ „SEJDIĆ-FINCI“
Sarajevo, juni 2012. godine
Građane se podstiče na nacionalno izjašnjavanje, čime se doprinosi nacionalnoj homogenizaciji i etničkoj teritorijalizaciji.
SDP sa HDZ-om na velika vrata uvodi ‘treći entitet’
-Sporazumom SDP-a i HDZ-a, ne samo da se ‘treći entitet’ uvodi na velika vrata, preko Parlamenta BiH, nego se trajno zatire mogućnost opstanka Bosne i Hercegovine, kao države tri ravnopravna naroda i građana i na koncu kao suverene i nedjeljive države.
Zašto dogovor SDP-HDZ 'cementira' diskriminaciju
http://www.radiosarajevo.ba/novost/8590 ... riminaciju
-
VjecitiStudent
#40528 Re: SDP
Nakon što su četiri godine imali korumpiranog debila na čelu ministarstva pravde FBiH, a pjanu na čelu unutrašnjih poslova, nakon što su dvije godine u kantonu držali i pravdu i MUP, sad oni izigravaju odgovornu opoziciju.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... skupstine-
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/sara ... skupstine-
-
etovidis
#40529 Re: SDP
To je nazalost istina. SDP vise nije multietnicka stranka, ni po clanstvu a pogotovo ne po svojim glasacima - i za to su sami krivi. Bilo bi dobro da se to jednom promijeni, ali s proslim i sadasnjim vodstvom nema sanse.dustaban wrote:Stvarno da covjek ne povjeruje. Kao da nismo svojim ocima vidjeli kako se "gradjanski" SDP bori sa nacionalnim strankama - da umjesto SDA bude prva u Bosnjaka!Mister Yes wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic-p ... /151103079
Nikšić: Patrioti se trebaju zabrinuti zbog politike SDA i HDZ-a BiH"Takve političke aktivnosti idu u pravcu razgradnje države BiH. Očito je kako bez imalo suzdržavanja lider HDZ-a BiH kaže da je počeo razgovore sa desničarskim strankama iz Sarajeva o hrvatskoj izbornoj jedinici i da niko od tih političkih stranaka iz Sarajeva to ne demantuje. Postoji opravdani strah od ove priče o odgodi lokalnih izbora i potrebi izmjena Izbornog zakona. Izmjene ni ja ne sporim, ali na drugi način. Ta priča otvara taj opravdani strah od toga da se zapravo kupuje vrijeme kako bi se formirala hrvatska izborna jedinica, nakon čega bi se teritorijalno zaokružilo pitanje trećeg entiteta", rekao je Nikšić.
Na kraju je kazao kako sva dešavanja na bh. političkoj sceni pokazuju kako SDA ima samo jedan interes, a to je ne da bude prva u BiH, nego prva kod Bošnjaka.
"Na taj način priznaju HDZ-u BiH da je prvi kod Hrvata. Praktično nastavljaju etničku podjelu BiH i Federacije BiH. Svi patrioti se trebaju zabrinuti zbog toga. Trebamo učiniti sve da ukažemo na pogubnost takve politike jer to vodi uništenju BiH", rekao je Nikšić![]()
![]()
![]()
Dabogda mi ruka otpala ako ikada više zaokružim ove ublehe.
-
The BEN10
#40530 Re: SDP
Zadnji post na ovoj temi napisan prije skoro 3 hefte. Šta je reći?
- fosna2014
#40531 Re: SDP
I ja ti svaki put odgovorim.The BEN10 wrote:Zadnji post na ovoj temi napisan prije skoro 3 hefte. Šta je reći?
Nama ne treba Socijaldemokratija, jer mi to nismo.
-
Shaptach kobilama
#40532 Re: SDP
Što se Miro (vječita funkcija) Lazović s njemu sličnima ujedinjuje mi ćemo se sve više razjedinjavati s zadravom pameću.logikom , uspjehom i perspektivom ove države ...
- Banksy
#40533 Re: SDP
Zamjena teza. Mi to jesmo i treba nam, ali je nema.fosna2014 wrote:I ja ti svaki put odgovorim.The BEN10 wrote:Zadnji post na ovoj temi napisan prije skoro 3 hefte. Šta je reći?![]()
- fosna2014
#40534 Re: SDP
Nismo mi za to Banksy. Nama ne treba nista posto i ne trazimo. Kakav narod takva i politika jel tako? Nigdje na svijetu politika sama nije shvatila da narodu treba biti bolje, pa nece ni kod nas.Banksy wrote:Zamjena teza. Mi to jesmo i treba nam, ali je nema.fosna2014 wrote:I ja ti svaki put odgovorim.The BEN10 wrote:Zadnji post na ovoj temi napisan prije skoro 3 hefte. Šta je reći?![]()
Ne moze Socijaldemokratija pasti sama sa neba. Ili cemo je mi kreirati ili je necemo ni imati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#40535 Re: SDP
dijele neke pamflete ispred katedrale
prepoznao sam nekoliko "mladih" drugova
prepoznao sam nekoliko "mladih" drugova
- Banksy
#40536 Re: SDP
Ne možemo znati jesmo li ili nismo kad nam se ne daje prilika.fosna2014 wrote:Nismo mi za to Banksy. Nama ne treba nista posto i ne trazimo. Kakav narod takva i politika jel tako? Nigdje na svijetu politika sama nije shvatila da narodu treba biti bolje, pa nece ni kod nas.Banksy wrote:Zamjena teza. Mi to jesmo i treba nam, ali je nema.fosna2014 wrote:
I ja ti svaki put odgovorim.![]()
Ne moze Socijaldemokratija pasti sama sa neba. Ili cemo je mi kreirati ili je necemo ni imati.
Drvim isto otkako ovdje pišem: s Daytonom nema socijaldemokracije, ona je isključuje, to bi valjda već dosad morali znati ...
- fosna2014
#40537 Re: SDP
Valjda ljudi stvaraju socijaldemokratiju? Ako nemamo ljude za to, automatski se postavlja pitanje jesmo li za to? Ja mislim da nismo, posto, kao sto se vidi iz prilozenog, nemamo kadra/ideje za politicki napredak.
- skupljac_zeljeza
#40538 Re: SDP
Socijaldemokratija u svom značenju će u BiH biti moguća kada u njoj bude najmanje 50% Bošnjaka, 45% Srba iz RS-a, 45% Hrvata iz Hercegovine i 10% Ostalih pa da zaokružimo na 150%.
-
hizo ramidovic
#40539 Re: SDP
znalose odma cimje otiso lagundjija dace ezdepe kostoi social demokratia vako zavrsit deef jekonesta stjeo alnije imo kuveta niljudi sposobnije danesta naprave takodace social demokratia jope bit ovdije katse vrati lagundjija dahin sve ljepo postroi ida naredi kakoceko radit ida ondak vide ovi cija majka crnu vunu prede
- fosna2014
#40540 Re: SDP
Meni je takodje interesantno sto nasi ljudi ad hoc povezuju socijaldemokratiju sa multikulturom? Dobro, tacno je da se sve socijaldemokratije svijeta sadrze najvise razlicitosti, ali da moraju biti po formuli 1/4 x 4 nije tacno. Bitno je ono za sta stoji socijaldemokratija, a ne koliko i kakvih krvnih zrnaca ima.
Kod nas je komunizam stvorio tu sliku "moranja i jednakosti" po gore navedenoj formuli, pa imamo onda i preslikavanje tadasnje realnosti sa sadanjom, sto ne ide nikako.
Kod nas je komunizam stvorio tu sliku "moranja i jednakosti" po gore navedenoj formuli, pa imamo onda i preslikavanje tadasnje realnosti sa sadanjom, sto ne ide nikako.
- skupljac_zeljeza
#40541 Re: SDP
Kako je misliš izvesti sa našim Ustavom? Znaš kako se formira vlast? Može li bez 'krvnih zrnaca'?fosna2014 wrote:Meni je takodje interesantno sto nasi ljudi ad hoc povezuju socijaldemokratiju sa multikulturom? Dobro, tacno je da se sve socijaldemokratije svijeta sadrze najvise razlicitosti, ali da moraju biti po formuli 1/4 x 4 nije tacno. Bitno je ono za sta stoji socijaldemokratija, a ne koliko i kakvih krvnih zrnaca ima.
- fosna2014
#40542 Re: SDP
U sustini, vrlo jednostavno.skupljac_zeljeza wrote:Kako je misliš izvesti sa našim Ustavom? Znaš kako se formira vlast? Može li bez 'krvnih zrnaca'?fosna2014 wrote:Meni je takodje interesantno sto nasi ljudi ad hoc povezuju socijaldemokratiju sa multikulturom? Dobro, tacno je da se sve socijaldemokratije svijeta sadrze najvise razlicitosti, ali da moraju biti po formuli 1/4 x 4 nije tacno. Bitno je ono za sta stoji socijaldemokratija, a ne koliko i kakvih krvnih zrnaca ima.
Prvo moramo promijeniti poziciju gledista. Ti si poceo odmah od "gore" da rijesavas problem, ali, kao sto i znas, to ne daje neko rijesenje (krvna zrnca etc.). Stoga se, po nekoj logici, rijesenje samo po sebi namece. Pocnimo od najmanje politicke jedinice - mjesne zajednice! Sve ideje za neku dobru i valjanu politiku proizilaze od obicnog covjeka, zanatlije, bravara, domacice, nastavnika, profesorice itd.
Kada se stvori zdrava podloga (ideja) tek onda mozemo pricati o nekom politickom djelovanju (izbori). Ne moze neko tamo iz "mase" bolje razumijeti seljaka od samog seljaka ili penzionera od samog penzionera itd.
Ne ide nista ad hoc ili preko noci, nego sve ima svoje. Ako se nasa socijaldemokratija bude drzala osnova morala i ljudskosti i ako prikljuci obicnog covjeka ideji socijaldemokratije, onda, po zdravoj logici, obicni covjek to i vrati.
To je prva i najmanja politicka jedinica. Kada steknemo uslove (sve gore nabrojano), onda mozemo tu ideju, sa zdravim osnovama, prebaciti na veci nivo. Sve do tad nam se ne pise dobro, a ponajmanje socijaldemokratiji, jer je ona ta koja treba da drzi tu ideju na zivotu.
-
vincent_vega
#40543 Re: SDP
SDP ne ide na sutrašnji sastanak kod Reisa...
-
VjecitiStudent
#40544 Re: SDP
SDP ima perspektivu, ne može čak ni SDA sve naše lopove da primi.
- Truba
#40545 Re: SDP
ne znam što bih rekao... sdp je pun vjernika pogotovo muslimanskih
ima li i jedan praktični vjernik musliman u SDPu da ode na taj sastanak neće štetiti
ima li i jedan praktični vjernik musliman u SDPu da ode na taj sastanak neće štetiti
- Tvrtko II Kotromanić
#40546 Re: SDP
SDP je prvo bosanskohercegovacka stranka
ima vjernika naravno, al ovo nije tip sastanka kojem jedna stranka poput SDP-a treba prisustvovat
inace
sto napisa neko gore, "djeljenje pamfleta" juce ispred katedrale se "nastavlja" i danas ispred BBI-a
radi se o promociji kampanje "radno iskustvo svima" ciji je cilj izmjeniti Zakon o volontiranju i uvesti obavezne kvote volontera u opcinama i javnim sluzbama sto ce omoguciti stjecanje radnog iskustva mladima
http://sdp.ba/?page_id=12268
ima vjernika naravno, al ovo nije tip sastanka kojem jedna stranka poput SDP-a treba prisustvovat
inace
sto napisa neko gore, "djeljenje pamfleta" juce ispred katedrale se "nastavlja" i danas ispred BBI-a
radi se o promociji kampanje "radno iskustvo svima" ciji je cilj izmjeniti Zakon o volontiranju i uvesti obavezne kvote volontera u opcinama i javnim sluzbama sto ce omoguciti stjecanje radnog iskustva mladima
http://sdp.ba/?page_id=12268
- Truba
#40547 Re: SDP
ja sam napisao
a dali su mi ljudi s kojima sam 10 godina ispijao kafe u toj stranci
riječ je o ljudima koji i u tridesetim nemaju dana staža
zašto?
ovi koje ja znam nit imaju volje da rade, nit imaju škole, nit išta znaju raditi
a dali su mi ljudi s kojima sam 10 godina ispijao kafe u toj stranci
riječ je o ljudima koji i u tridesetim nemaju dana staža
zašto?
ovi koje ja znam nit imaju volje da rade, nit imaju škole, nit išta znaju raditi
- skupljac_zeljeza
#40548 Re: SDP
Slično nešto po opštinama imaš i danas i znaš kako se lijepo zloupotrebljava. Sve to tetke i dajdže odrade ili stranka svoje aktiviste.Tvrtko II Kotromanić wrote: sto napisa neko gore, "djeljenje pamfleta" juce ispred katedrale se "nastavlja" i danas ispred BBI-a
A i reis je bosanski. Vidjet ćemo poslije sastanka da li su fulili.
- ultima_palabra
#40549 Re: SDP
Kad si opozicija, onda ti se može i da ganjaš neke principe. Kad su bili vlast, bili su prvi na deset puta nebitnijim prijemima sto puta goreg reisa.
-
VjecitiStudent
#40550 Re: SDP
Taj principjelni SDPvincent_vega wrote:SDP ne ide na sutrašnji sastanak kod Reisa...