SDP

Android Knego

#40251 Re: SDP

Post by Android Knego »

fosna2014 wrote:Nista onda gasimo SDP, najbolje i svu socijaldemokratiju, dajte nam bilo koga. Ja vas ne raumijem. Uporedite samo ovu stranku sa ostalima, pa cemo vidjeti kakvo je SUSTINSKO STANJE.

Samo to nije poenta ove teme, poenta je blatiti stranku i sve sto se oko nje desava. Ako je tako onda nemamo ni potrebe pricati o tome. Ne treba nam ni demokratija ni nista.
ako je ovo blacenje je li blacenje bilo i kad smo prije izbora isto ovako pricali a oni u SDP-u nas uvjeravali kako su uredno, posteno i za narod odradili mandat?
rahmanjin

#40252 Re: SDP

Post by rahmanjin »

fosna2014 wrote:
VjecitiStudent wrote:
fosna2014 wrote: Mozes ti stotinjak papirica napisati, ali ne i 13000. Za nas pojam je SDP stranka sa najvecim stepenom demokratije u BiH. To je fakt, stanje trenutno i cinjenica. Ne znam sto serakate oko toga?
Želiš nam reći da u SDP-u ima 13 000 članova kojima nepotizam i korupcija nisu problem, već naprotiv, čin kojeg treba nagraditi?
Lakše bi bilo svariti da su lažirali glasanje, no ovo gore, da je stranka trula do srži.
Ti pricas o BiH ili CH?
sta se pravis naivan. Nermin Niksic zaposlio brata u Autoceste za izvrsnog direkotra i slucajno promjenio statut firme, dakle namjera za nepotizam i korupciju. Nermin Niksic kupio stan u zgradi u kojoj je Vlada FBiH iznajmljivala prostorije. I to je slucajno?
Dosta vise demagogije, Nrmin Niksic je zlo za SDP.
fosna2014

#40253 Re: SDP

Post by fosna2014 »

@Vjeciti

Razlikuje se u tome da ne huska narod jedne na druge. Meni dosta.

Vidim da ti nije jasno ovo sto se desilo juce. Ali opet zavisi o pogledu posmatraca. Nije svako istog znanja i zvanja. Jel tako.
Last edited by fosna2014 on 21/09/2015 20:47, edited 1 time in total.
fosna2014

#40254 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Android Knego wrote:
fosna2014 wrote:Nista onda gasimo SDP, najbolje i svu socijaldemokratiju, dajte nam bilo koga. Ja vas ne raumijem. Uporedite samo ovu stranku sa ostalima, pa cemo vidjeti kakvo je SUSTINSKO STANJE.

Samo to nije poenta ove teme, poenta je blatiti stranku i sve sto se oko nje desava. Ako je tako onda nemamo ni potrebe pricati o tome. Ne treba nam ni demokratija ni nista.
ako je ovo blacenje je li blacenje bilo i kad smo prije izbora isto ovako pricali a oni u SDP-u nas uvjeravali kako su uredno, posteno i za narod odradili mandat?
Nijedna stranka nije uredno uradili mandat u BiH otkad postoji ova drzava, pa ni SDP. I ti vjerujes sve politicarima.
fosna2014

#40255 Re: SDP

Post by fosna2014 »

sta se pravis naivan. Nermin Niksic zaposlio brata u Autoceste za izvrsnog direkotra i slucajno promjenio statut firme, dakle namjera za nepotizam i korupciju. Nermin Niksic kupio stan u zgradi u kojoj je Vlada FBiH iznajmljivala prostorije. I to je slucajno?
To nesto novo u BiH da politicar zaposljava svoje u drzavni aparat? Sta bi Bakir trebao skociti sa mosta jer je zaposlio pola rdobine po drzavnim institucijama. To ti je biti naivan. Znam, nije dobar primjer, ali to tako kod nas ide. Jel tako. :)

Mi smo sami sebi zlo.
Android Knego

#40256 Re: SDP

Post by Android Knego »

fosna2014 wrote:
Android Knego wrote:

Nijedna stranka nije uredno uradili mandat u BiH otkad postoji ova drzava, pa ni SDP. I ti vjerujes sve politicarima.
pitam je li blacenje bilo i ono sto smo tad pricali?
VjecitiStudent

#40257 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

fosna2014 wrote:@Vjeciti

Vidim da ti nije jasno ovo sto se desilo juce. Ali opet zavisi o pogledu posmatraca. Nije svako isto znaja i svanja. Jel tako.
Itekako mi je jasno šta se desilo jučer, ozvaničeno je da je SDP stranka kvarna do srži.
13 000 glasova ZA nepotizam i korupciju je jučer zakucalo zadnje eksere na ovaj mrtvački kovčeg.
fosna2014

#40258 Re: SDP

Post by fosna2014 »

VjecitiStudent wrote:
fosna2014 wrote:@Vjeciti

Vidim da ti nije jasno ovo sto se desilo juce. Ali opet zavisi o pogledu posmatraca. Nije svako isto znaja i svanja. Jel tako.
Itekako mi je jasno šta se desilo jučer, ozvaničeno je da je SDP stranka kvarna do srži.
13 000 glasova ZA nepotizam i korupciju je jučer zakucalo zadnje eksere na ovaj mrtvački kovčeg.
Neka je. Vidim bolja stranka vec ceka. :thumbup:
Android Knego

#40259 Re: SDP

Post by Android Knego »

fosna2014 wrote:
To nesto novo u BiH da politicar zaposljava svoje u drzavni aparat? Sta bi Bakir trebao skociti sa mosta jer je zaposlio pola rdobine po drzavnim institucijama. To ti je biti naivan. Znam, nije dobar primjer, ali to tako kod nas ide. Jel tako. :)
mi smo za njih i glasali zato sto su trebali biti drugaciji/bolji od ostalih, a ne isti kao drugi. izdali su nase povjerenje, a to se ne prasta...
fosna2014

#40260 Re: SDP

Post by fosna2014 »

pitam je li blacenje bilo i ono sto smo tad pricali?
Ne znam sta ste pricali. Vjerovatno je tacno?! :?

Ja ovdje pricam o jednom segmentu gdje je SDP ispred ostalih stranaka. ZASIGURNO! A vi meni dolazite sa nekakvim parolama prije 4 godine. Kazem vam, ugasimo sve stranke i da uvedemo anarhiju.

Ne mozemo drugovi sve na jedan klik i da sve bude super. Mi se prvo moramo nauciti demokratije. Ici u skolu za demokratiju. I tako sve stranke redom.
fosna2014

#40261 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Android Knego wrote:
fosna2014 wrote:
mi smo za njih i glasali zato sto su trebali biti drugaciji/bolji od ostalih, a ne isti kao drugi. izdali su nase povjerenje, a to se ne prasta...
I ne treba se prastati, ali sta uraditi ako nema boljeg? Ili da te ovako pitam, ko je bolji? Sta ako smo mi ljudi u BiH (i politicari) politicki nepismeni ili nedorasli uopce demokratije? Mozda je to problem naseg drustva.
VjecitiStudent

#40262 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

fosna2014 wrote: I ne treba se prastati, ali sta uraditi ako nema boljeg? Ili da te ovako pitam, ko je bolji? Sta ako smo mi ljudi u BiH (i politicari) politicki nepismeni ili nedorasli uopce demokratije? Mozda je to problem naseg drustva.
Kome se sviđa način na koji SDA vodi politiku, glasa za njih, a ne za njihove jadne kopije.
fosna2014

#40263 Re: SDP

Post by fosna2014 »

VjecitiStudent wrote:
fosna2014 wrote: I ne treba se prastati, ali sta uraditi ako nema boljeg? Ili da te ovako pitam, ko je bolji? Sta ako smo mi ljudi u BiH (i politicari) politicki nepismeni ili nedorasli uopce demokratije? Mozda je to problem naseg drustva.
Kome se sviđa način na koji SDA vodi politiku, glasa za njih, a ne za njihove jadne kopije.
Onda ne trebamo nikako glasati. Nisam govorio o tome, nego o nacinu izbora (koji se jako blati, nesto dobro a ne valja #samokodnas).
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#40264 Re: SDP

Post by plain vanilla »

fosna2014 wrote:Tebe onda ne treba da interesuje SDP. Ne znam sto se palis na to uopce.
dokle god zivim u BiH naravno da me interesuje.
Bosanski_kralj

#40265 Re: SDP

Post by Bosanski_kralj »

Kakav god da je SDP, uvijek ću za njih prije glasati nego za SDA.

Da sam zadovoljan izborom Nikšića i nisam vala. Vrijeme će pokazati da li je ovo dobar izbor.
Better Man

#40266 Re: SDP

Post by Better Man »

fosna2014 wrote:Ne radi se samo o 5 kandidata, nego se radi o tome da je nekoliko hiljada! clanova glasalo. To je jako visok stepen demokratije i predstavlja pojam cak i u zapadnim zemljama. To je jedina stranka u jugoistocnoj Evropi koja je tako postupila i sada to na ovakav nacin omalovazavati, ne znam. :(

Mislim da trebamo pratiti stranku koja je najdalja u tom pogledu. Politicki, svakako nisu daleko, ali organizacijski i po demokraticnosti je SDP daleko ispred ostalih. Daleko. :thumbup:
Jeli ti zaista vjeruješ da je sve bilo fer i demokratično i da se nije moglo izrežirati? Naivan si. Pa na vanrednom kongresu Selim Bešlagić je trebao da pobjedi, ali mu Jasmin Imamović zabio nož u leđa i Selim izgubi za par glasova. Sve je unaprijed izrežirano od strane sotone i monstruma Lagumdžije koji će iz sjene da upravlja partijom.
Haman

#40267 Re: SDP

Post by Haman »

Bilo ovako ili onako SDP odlazi u zapecak. :izet:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#40268 Re: SDP

Post by pici »

Nejma socijal demokratije na ovim prostorima... samo oligarhija... babunski mentalitet
Innovation

#40269 Re: SDP

Post by Innovation »

"Moja iskrena želja je da pod Vašim vođenjem SDPBiH zadrži politiku očuvanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine i podrži nastavak njenog euroatlanskog puta. Siguran sam da će SDP BiH u narednom periodu slijediti put politike socijalne pravde za sve građane Bosne i Hercegovine, te da će stranka zadržati svoj multietnički karakter, a oduprijeti se svakoj mogućoj pojavi političke arogancije i nepotizma za koje smatramo da su stvar prošlosti u SDP-u.

Demokratska fronta je voljna uspostaviti intenzivnu komunikaciju i saradnju sa svim strankama koje u svojoj osnovi imaju navedene programske ciljeve i politike, pa tako i sa SDP BiH", saopćeno je iz DF-a.
http://** No links **.ba/clanak/137042/komsic-ces ... u-cestitci
:roll:
45cents

#40270 Re: SDP

Post by 45cents »

pici wrote:Nejma socijal demokratije na ovim prostorima... samo oligarhija... babunski mentalitet
Innovation wrote:
"Moja iskrena želja je da pod Vašim vođenjem SDPBiH zadrži politiku očuvanja teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine i podrži nastavak njenog euroatlanskog puta. Siguran sam da će SDP BiH u narednom periodu slijediti put politike socijalne pravde za sve građane Bosne i Hercegovine, te da će stranka zadržati svoj multietnički karakter, a oduprijeti se svakoj mogućoj pojavi političke arogancije i nepotizma za koje smatramo da su stvar prošlosti u SDP-u.

Demokratska fronta je voljna uspostaviti intenzivnu komunikaciju i saradnju sa svim strankama koje u svojoj osnovi imaju navedene programske ciljeve i politike, pa tako i sa SDP BiH", saopćeno je iz DF-a.
http://** No links **.ba/clanak/137042/komsic-cestitao-niksicu-na-pobjedi-evo-sta-stoji-u-cestitci
:roll:
Pitanje?

Ako se ujedini "ljevica" (šta god to značilo), da li to znači da će se samo dodatno pojačati "foteljaški džihad"?

Nešto slično kao ovo: http://www.avaz.ba/clanak/196490/dzihad ... skupe-aute
johntra

#40271 Re: SDP

Post by johntra »

Better Man wrote:
Jeli ti zaista vjeruješ da je sve bilo fer i demokratično i da se nije moglo izrežirati? Naivan si. Pa na vanrednom kongresu Selim Bešlagić je trebao da pobjedi, ali mu Jasmin Imamović zabio nož u leđa i Selim izgubi za par glasova. Sve je unaprijed izrežirano od strane sotone i monstruma Lagumdžije koji će iz sjene da upravlja partijom.
Normalno da je i bilo...da bi se spriječile moguće malverzavije i ukinuto je elektronsko glasanje kao prijedlog...zato se i išlo pismenim putem...ili tvoja pametna glavica zaista može misliti da se može lažirati 13 milja glasova, a svaki kandidat je imao pravo postaviti svog čovjeka u birački odbor da nadgleda birački proces...ne trabunjaj života ti, kad nemaš pojma...nabio vam je Lagumdžija svima komplekse, ali nema veze...
Better Man

#40272 Re: SDP

Post by Better Man »

johntra wrote:
Better Man wrote:
Normalno da je i bilo...da bi se spriječile moguće malverzavije i ukinuto je elektronsko glasanje kao prijedlog...zato se i išlo pismenim putem...ili tvoja pametna glavica zaista može misliti da se može lažirati 13 milja glasova, a svaki kandidat je imao pravo postaviti svog čovjeka u birački odbor da nadgleda birački proces...ne trabunjaj života ti, kad nemaš pojma...nabio vam je Lagumdžija svima komplekse, ali nema veze...
Meni Lagumdžija nije nabio nikakve komplekse, ali jeste jedan od faktora koji je uništio ovu državu i ojadio je sa svojim partnerima iz SDA, HDZ i SNSD. Čovjek je grobar socijaldemokratije zajedno sa svojim poltronima. Šta ti ja mogu kad nisi u stanju da progledaš kroz te tvoje oči, jer očito si zaluđen Lagumdžijom i još uvijek vjeruješ naivno da je on neki demokrata i čovjek koji će ovu zemlju preporoditi,a riječ je o običnom hoštapleru koji je gledao samo svoj lični interes i koji je klepao stambene prostore po Sarajevu i koji je otimao umjetničke vrijednosti iz stanova koje je morao da napusti.
johntra

#40273 Re: SDP

Post by johntra »

Nisam ja ničim zaluđen, nego ako već širiš informacije po pitanju izbora u SDP, a koje su daleko od istine, daj neke konkretne dokaze za takve tvrdnje...i ne izmišljaj...vrijeme Zlatka Lagumdžije je davno prošlo...ali razumijem, ko se jednom od mlijeka opeče i u jogurt puše ;)
45cents

#40274 Re: SDP

Post by 45cents »

Better Man wrote: Meni Lagumdžija nije nabio nikakve komplekse, ali jeste jedan od faktora koji je uništio ovu državu i ojadio je sa svojim partnerima iz SDA, HDZ i SNSD. Čovjek je grobar socijaldemokratije zajedno sa svojim poltronima. Šta ti ja mogu kad nisi u stanju da progledaš kroz te tvoje oči, jer očito si zaluđen Lagumdžijom i još uvijek vjeruješ naivno da je on neki demokrata i čovjek koji će ovu zemlju preporoditi,a riječ je o običnom hoštapleru koji je gledao samo svoj lični interes i koji je klepao stambene prostore po Sarajevu i koji je otimao umjetničke vrijednosti iz stanova koje je morao da napusti.

Da bismo ostali u granicama realnosti...

Predlažem da kažemo ovako: "Svi smo se nadali da će Lagumdžija, kao lider SDP-a, snažno suprotstaviti politici i praksi nacionalnih stranaka (profesionalizirane kleptokracije), a on je suprotno od toga potpomogao tranzicijsko foteljašenje (ubacujući članstvo na ugodnu guzovaču), i pride, on je sam sudjelovao u nekoliko vrlo upitnih projekata/nabavki/reformskih investicija"

:sad:
Better Man

#40275 Re: SDP

Post by Better Man »

johntra wrote:Nisam ja ničim zaluđen, nego ako već širiš informacije po pitanju izbora u SDP, a koje su daleko od istine, daj neke konkretne dokaze za takve tvrdnje...i ne izmišljaj...vrijeme Zlatka Lagumdžije je davno prošlo...ali razumijem, ko se jednom od mlijeka opeče i u jogurt puše ;)
Nikšić je njegova produžena ruka i jednako je odgovoran za krah SDP-a.
Post Reply