SDP

fosna2014

#40226 Re: SDP

Post by fosna2014 »

ultima_palabra wrote:Pa kako je prije 5 i prije 15 godina bio spreman za socijaldemokratiju?

Mada ima i toga što si napisao, mislim da ima i obrnute situacije... postoji određeno lijevo orijentisano biračko tijelo, koje nikako ne može da dobije stranku koju očekuje... glasa očekujući minimum odgovornosti i poštenja, a na kraju dobije SDA prefarbanu crvenom, narandžastom ili kakvom već bojom.
SDP je mislio da je to socijaldemokratija. Narod cini taj vid socijaldemokratije. Problem je u tome sto mi u glavi ne mozemo razdvojiti konzervativnu i recimo socijalisticku politiku.

Kod nas svaka stranka hoce da bude sve, a to ne ide. A nasi glasaci i jesu toliko blentavi i ocekuju "kinderjaje" gdje imas sve u jednom! Samo zaboravljamo da svako "kinderjaje" ima iznenadjenje (u vidu politike), pa poslije toga imamo kuku majka.

Nas narod glasa po automatizmu i nase stranke reaguju po automatizmu, zaboravljajuci svoj prefiks i srz postojanja.

Trenutno mozemo birati izmedju SDA tj. pauperizma, mentalnog nazadovanja, klerofasizma, mazohizma cijelog drustva i onog drugog, sto ne znamo sta je!?
fosna2014

#40227 Re: SDP

Post by fosna2014 »

[/quote]ali jos uvijek ne toliko da bi glasao za SDP sa Niksicem na celu... :D[/quote]

SDP trenutno nema cilj i pravac! Narod ne zna sta ima od SDP-a. U odnosu na druge.

Sto glasati za SDP?
VjecitiStudent

#40228 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

fosna2014 wrote: ...
Trenutno mozemo birati izmedju SDA tj. pauperizma, mentalnog nazadovanja, klerofasizma, mazohizma cijelog drustva i onog drugog, sto ne znamo sta je!?
Netačno, trenutno imamo samo SDA i SDA(p).
fosna2014

#40229 Re: SDP

Post by fosna2014 »

VjecitiStudent wrote:
fosna2014 wrote: ...
Netačno, trenutno imamo samo SDA i SDA(p).
To drugo je lokomotiva kojom upravljaju pogresne kolovodje!
daddy-kool

#40230 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Pošto su završeni izbori za lidere u dvije najveće lijeve stranke, očekivati je zajednički nastup na lokalnim izborima sljedeće godine. Nakon toga, pred opšte izbore, bi moglo biti ujedinjenje.

N.N. očekivano.
skupljac_zeljeza

#40231 Re: SDP

Post by skupljac_zeljeza »

Sinoćnja uvjerljiva pobjeda Nermina Nikšića samo je, tvrde hladnokrvni analitičari, zakucavanje posljednjeg čavla u mrtvački sanduk socijaldemokratije koji je informatičar iz Sarajeva davno pripremio. Pompezne najave o demokratizaciji stranke, ujedinjenju ljevice i uvođenje principa „jedan član – jedan glas“ bile su samo uzaludno šminkanje mrtvaca, pokazujući na taj način da iako informatičar više formalno nije tu, njegov duh i dalje suvereno vlada partijom; partijom poslušnih vođi, a ne ideji slijepo odanih; partijom uniformnosti, jednoumlja; partijom koja više nema ideje, nema ljudi, nema znanja, a nema ni lidera, jer vjerovati da će Nikšić sa svojim sposobnostima, karizmom i ugledom koji uživa u glasačkom tijelu ,biti mogući preporoditelj socijaldemokratije, jednako je vjerovanju da će Milorad Dodik biti ujedinitelj socijaldemokratije u BiH.
DANIJAL HADŽOVIĆ na Durakovićevom portalu.
almir90

#40232 Re: SDP

Post by almir90 »

Poslije Lagumdžije, Lagumdžija. :lol: :zzzz:
Moenx

#40233 Re: SDP

Post by Moenx »

Cuj,ko, gdje sta ?
Nermin Niksic opet pobijedio na izborima unutarstranackim
Nadam se da je ovo samo ruzan san
Maystor

#40234 Re: SDP

Post by Maystor »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:
-LIBERO- wrote:Samo je Miro Lazovic bio losija opcija od Nerke. Mislim da smo dobili opet jednoumlje i autokratiju.
Ali ocito da vecina clanova, ali ne i simpatizera, SDP-a to i zeli. Kao da prosto inercijom idu ka takvim vodjama i liderima.

E sada, druga je stvar sto Nerko mozda cak i razuvjeri sve nas, mozda pokrene stranku u drugom smjeru, pozitivnom...ja licno ne vidim takve potencijale u njemu. Vidjet cemo.
Ma svi su kandidati bili tu kao igrokaz, nijedan nikad nije bio suštinska opozicija unutar stranke... ne znam samo za tog NGO-ovca, za njega nisam nikad ni čuo.
Kakav NGO-ovac..., ništa ti taj ne bi donio...

Nego, malo su mi čudni ovi komentari na izbor Nerke.....šta ovdje dio ljudi zapravo očekuje, nekog novog mesiju, teško bogami da će takav naletiti...

Meni drago što je Nerko dobio, prvo, mislim da je onako dobar operativac, nije doduše od nekih strateških trazmišljanja ali ne mereš biti sve :D , a i brate hercegovac je, to mu može biti samo plus.... :thumbup:
Ova četvorica kandidata su na izborima izvagana baš po mjeri.
Ja bih, recimo, Lazovića stavio na posljednje mjesto, al nije mi mrsko ni što mu je titulu preuzeo Pudarić. Neki dan je (gostujući kod Duške) Pudarić rekao da će ovi izbori pokazati gdje mu je mjestu u SDP-u :lol: nadam se da će se držati toga.
E, Jasmin ili Nerko, pitanje je sad. Po meni, Jasmin je potrošio kredibilitet isto kao što su ga potrošili Zlaja i Damir Hadžić. Godinama smo čekali neki potez od njega. Ništa. Prvi potez koji je povukao samostalno, je bio da sjebe Selima Bešlagića prošle jeseni. Činjenica da je potučen do nogu u svom kantonu sve govori. Nerminu treba dati šansu (iako nisam pretjerani optimista); od ove četvorice je bio najmanje loš kandidat.
fosna2014

#40235 Re: SDP

Post by fosna2014 »

skupljac_zeljeza wrote:
Sinoćnja uvjerljiva pobjeda Nermina Nikšića samo je, tvrde hladnokrvni analitičari, zakucavanje posljednjeg čavla u mrtvački sanduk socijaldemokratije koji je informatičar iz Sarajeva davno pripremio. Pompezne najave o demokratizaciji stranke, ujedinjenju ljevice i uvođenje principa „jedan član – jedan glas“ bile su samo uzaludno šminkanje mrtvaca, pokazujući na taj način da iako informatičar više formalno nije tu, njegov duh i dalje suvereno vlada partijom; partijom poslušnih vođi, a ne ideji slijepo odanih; partijom uniformnosti, jednoumlja; partijom koja više nema ideje, nema ljudi, nema znanja, a nema ni lidera, jer vjerovati da će Nikšić sa svojim sposobnostima, karizmom i ugledom koji uživa u glasačkom tijelu ,biti mogući preporoditelj socijaldemokratije, jednako je vjerovanju da će Milorad Dodik biti ujedinitelj socijaldemokratije u BiH.
DANIJAL HADŽOVIĆ na Durakovićevom portalu.
Tekst dosta surov i subjektivan. Kao da ga je pisao rahmetli insan Alispahic.

Stranka je demokratizirana. 1 clan 1 glas je fakt koji se ne moze izbiti iz ruku novom vodstvu. To nema niko. Dakle niko osim SDP-a! Clanstvo je odlucilo tako kako jeste. Niksic je trenutno jedan od sposobnijih politicara u BiH. Dakle kada uporedimo njega sa ostalima onda vidimo tek u kakvoj smo gabuli.

Pisac se u tekstu toliko uzdigao i vanprcnuo kao da pricamo o socijaldemokratiji u Norveskoj a ne BiH.
AntiKrist

#40236 Re: SDP

Post by AntiKrist »

Dzasmin vec kukumace :D

Jasmin Imamović nakon izbora za predsjednika SDP-a BiH: ‘Iduće godine na lokalnim izborima saznat ćemo šta o Nikšićevoj pobjedi misle građani’

tuzla.info
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#40237 Re: SDP

Post by plain vanilla »

fosna2014 wrote:

Stranka je demokratizirana. 1 clan 1 glas je fakt koji se ne moze izbiti iz ruku novom vodstvu. To nema niko. Dakle niko osim SDP-a! Clanstvo je odlucilo tako kako jeste. Niksic je trenutno jedan od sposobnijih politicara u BiH. Dakle kada uporedimo njega sa ostalima onda vidimo tek u kakvoj smo gabuli.

Pisac se u tekstu toliko uzdigao i vanprcnuo kao da pricamo o socijaldemokratiji u Norveskoj a ne BiH.
Nista smjesnije dugo nisam procitala. Pa u SDP-u se ne moze izabrati opcinski odbor bez papirica s imenima koje treba zaokruziti, a da ne govorimo o visim nivoima stranke. Nerko je izlobirao veci broj glasaca, vjerovatno kantonalnih odbora, i tako i pobijedio, nista iznenadjujuce.

Ali, sasvim je svejedno, ni Jasmin ne bi donio nikakav boljitak ovoj stranci.
fosna2014

#40238 Re: SDP

Post by fosna2014 »

plain vanilla wrote:
fosna2014 wrote:

Nista smjesnije dugo nisam procitala. Pa u SDP-u se ne moze izabrati opcinski odbor bez papirica s imenima koje treba zaokruziti, a da ne govorimo o visim nivoima stranke. Nerko je izlobirao veci broj glasaca, vjerovatno kantonalnih odbora, i tako i pobijedio, nista iznenadjujuce.

Mozes ti stotinjak papirica napisati, ali ne i 13000. Za nas pojam je SDP stranka sa najvecim stepenom demokratije u BiH. To je fakt, stanje trenutno i cinjenica. Ne znam sto serakate oko toga?
Android Knego

#40239 Re: SDP

Post by Android Knego »

fosna2014 wrote:
plain vanilla wrote:
fosna2014 wrote:

Mozes ti stotinjak papirica napisati, ali ne i 13000. Za nas pojam je SDP stranka sa najvecim stepenom demokratije u BiH. To je fakt, stanje trenutno i cinjenica. Ne znam sto serakate oko toga?
je li u pitanju "najveci stepen demokratije u BiH" ili veoma unaprijedjen PR?
jbt pa nece valjda sad ispasti da je DF autokratska stranka (jedan kandidat za predsjednika), a SDP istinski demokratska (zbog 5 kandidata)?
rahmanjin

#40240 Re: SDP

Post by rahmanjin »

neka sada Pecanac trazi da SDP uđe u SDU :)
fosna2014

#40241 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Ne radi se samo o 5 kandidata, nego se radi o tome da je nekoliko hiljada! clanova glasalo. To je jako visok stepen demokratije i predstavlja pojam cak i u zapadnim zemljama. To je jedina stranka u jugoistocnoj Evropi koja je tako postupila i sada to na ovakav nacin omalovazavati, ne znam. :(

Mislim da trebamo pratiti stranku koja je najdalja u tom pogledu. Politicki, svakako nisu daleko, ali organizacijski i po demokraticnosti je SDP daleko ispred ostalih. Daleko. :thumbup:
Holms

#40242 Re: SDP

Post by Holms »

fosna2014 wrote:Ne radi se samo o 5 kandidata, nego se radi o tome da je nekoliko hiljada! clanova glasalo. To je jako visok stepen demokratije i predstavlja pojam cak i u zapadnim zemljama. To je jedina stranka u jugoistocnoj Evropi koja je tako postupila i sada to na ovakav nacin omalovazavati, ne znam. :(

Mislim da trebamo pratiti stranku koja je najdalja u tom pogledu. Politicki, svakako nisu daleko, ali organizacijski i po demokraticnosti je SDP daleko ispred ostalih. Daleko. :thumbup:
:lol: :lol: :lol: :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#40243 Re: SDP

Post by plain vanilla »

fosna2014 wrote:
plain vanilla wrote: Nista smjesnije dugo nisam procitala. Pa u SDP-u se ne moze izabrati opcinski odbor bez papirica s imenima koje treba zaokruziti, a da ne govorimo o visim nivoima stranke. Nerko je izlobirao veci broj glasaca, vjerovatno kantonalnih odbora, i tako i pobijedio, nista iznenadjujuce.

i nema potrebe za 13.000 papirica, lako se taj posao zavrsi. ima nas ovdje koji znamo malo vise o SDP-u, nazalost
spreca

#40244 Re: SDP

Post by spreca »

Znaci pobijedio je Zlatko LaguNdzija.......sve je isto kao prije...samo sto ce po picki dobivati Trenerko :mrgreen:
Android Knego

#40245 Re: SDP

Post by Android Knego »

fosna2014 wrote:Ne radi se samo o 5 kandidata, nego se radi o tome da je nekoliko hiljada! clanova glasalo. To je jako visok stepen demokratije i predstavlja pojam cak i u zapadnim zemljama. To je jedina stranka u jugoistocnoj Evropi koja je tako postupila i sada to na ovakav nacin omalovazavati, ne znam. :(

ovo je isto kao da kod nas od narednih izbora uvedu elektronsko glasanje, "na dugme", pa se onda politicari pocnu busati u prsa da smo stepenom demokratizacije dostigli Ameriku ili dr. drzave kod kojih se isto glasa "na dugme"...
nema to bolan veze sa sustinom...
VjecitiStudent

#40246 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

fosna2014 wrote: Mozes ti stotinjak papirica napisati, ali ne i 13000. Za nas pojam je SDP stranka sa najvecim stepenom demokratije u BiH. To je fakt, stanje trenutno i cinjenica. Ne znam sto serakate oko toga?
Želiš nam reći da u SDP-u ima 13 000 članova kojima nepotizam i korupcija nisu problem, već naprotiv, čin kojeg treba nagraditi?
Lakše bi bilo svariti da su lažirali glasanje, no ovo gore, da je stranka trula do srži.
fosna2014

#40247 Re: SDP

Post by fosna2014 »

Nista onda gasimo SDP, najbolje i svu socijaldemokratiju, dajte nam bilo koga. Ja vas ne raumijem. Uporedite samo ovu stranku sa ostalima, pa cemo vidjeti kakvo je SUSTINSKO STANJE.

Samo to nije poenta ove teme, poenta je blatiti stranku i sve sto se oko nje desava. Ako je tako onda nemamo ni potrebe pricati o tome. Ne treba nam ni demokratija ni nista.
fosna2014

#40248 Re: SDP

Post by fosna2014 »

VjecitiStudent wrote:
fosna2014 wrote: Mozes ti stotinjak papirica napisati, ali ne i 13000. Za nas pojam je SDP stranka sa najvecim stepenom demokratije u BiH. To je fakt, stanje trenutno i cinjenica. Ne znam sto serakate oko toga?
Želiš nam reći da u SDP-u ima 13 000 članova kojima nepotizam i korupcija nisu problem, već naprotiv, čin kojeg treba nagraditi?
Lakše bi bilo svariti da su lažirali glasanje, no ovo gore, da je stranka trula do srži.
Ti pricas o BiH ili CH?
VjecitiStudent

#40249 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

fosna2014 wrote:
VjecitiStudent wrote:
Ti pricas o BiH ili CH?
Pričam o političkoj partiji koja tvrdi da se razlikuje od SDA.
fosna2014

#40250 Re: SDP

Post by fosna2014 »

plain vanilla wrote:
fosna2014 wrote:
plain vanilla wrote: Nista smjesnije dugo nisam procitala. Pa u SDP-u se ne moze izabrati opcinski odbor bez papirica s imenima koje treba zaokruziti, a da ne govorimo o visim nivoima stranke. Nerko je izlobirao veci broj glasaca, vjerovatno kantonalnih odbora, i tako i pobijedio, nista iznenadjujuce.

i nema potrebe za 13.000 papirica, lako se taj posao zavrsi. ima nas ovdje koji znamo malo vise o SDP-u, nazalost
Tebe onda ne treba da interesuje SDP. Ne znam sto se palis na to uopce.
Post Reply