mi smo isti oni koji su kmecali pred zadnje izbore i rekli da vise nikad necemo glasati za SDP, a da ce SDP propasti na izborima... pa ti vidi...Sarajmen wrote:A eto, imate pravo da kmečite zbog vaših ličnih favorita što baš oni nisu dobili najveću podršku.
SDP
-
Android Knego
#40201 Re: SDP
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#40203 Re: SDP
Samo je Miro Lazovic bio losija opcija od Nerke. Mislim da smo dobili opet jednoumlje i autokratiju.
Ali ocito da vecina clanova, ali ne i simpatizera, SDP-a to i zeli. Kao da prosto inercijom idu ka takvim vodjama i liderima.
E sada, druga je stvar sto Nerko mozda cak i razuvjeri sve nas, mozda pokrene stranku u drugom smjeru, pozitivnom...ja licno ne vidim takve potencijale u njemu. Vidjet cemo.
Ali ocito da vecina clanova, ali ne i simpatizera, SDP-a to i zeli. Kao da prosto inercijom idu ka takvim vodjama i liderima.
E sada, druga je stvar sto Nerko mozda cak i razuvjeri sve nas, mozda pokrene stranku u drugom smjeru, pozitivnom...ja licno ne vidim takve potencijale u njemu. Vidjet cemo.
-
45cents
#40204 Re: SDP
I šta onda?Android Knego wrote: mozda je njihov san da se udruze sa DF-om... nas i Rusa 300 miliona... ali je realnost da oni djuture predju u DF... ako im se smiluju da ih prime...
nizom mudrih poteza SDP je evoluirao u SDU...
Da glume "Našu stranku" i da puštaju samo "tihomire", da se ne zna ko je ...
Da glume fikuse kao Radončići?
Da ne žele u vlast (smatrajući se nesposobnim i nespremnim za javnu odgovornost)...
Da nisu ni opozicija - ne bune se ni za šta drugo, osim za ona preduzeća koja su ranije nanišanili.
- ultima_palabra
#40205 Re: SDP
Ma svi su kandidati bili tu kao igrokaz, nijedan nikad nije bio suštinska opozicija unutar stranke... ne znam samo za tog NGO-ovca, za njega nisam nikad ni čuo.-LIBERO- wrote:Samo je Miro Lazovic bio losija opcija od Nerke. Mislim da smo dobili opet jednoumlje i autokratiju.
-
sumirprimus
#40206 Re: SDP
Bar ce trenerko lakse past negoli zl....ipak je on dominator bIJO....
A nadat se kad tad istinskoj socijal demokratiji.valjda dodju nekad nove generacije nmoralno ispravnije.cistije.korektnije. jerbo sta je alternativa onoj i obakvoj sda?
A nadat se kad tad istinskoj socijal demokratiji.valjda dodju nekad nove generacije nmoralno ispravnije.cistije.korektnije. jerbo sta je alternativa onoj i obakvoj sda?
-
Android Knego
#40207 Re: SDP
nije rijec o tome ko s kim treba ili ne treba, nego je ovo duel megalomanija vs. realnost.45cents wrote:I šta onda?Android Knego wrote: mozda je njihov san da se udruze sa DF-om... nas i Rusa 300 miliona... ali je realnost da oni djuture predju u DF... ako im se smiluju da ih prime...
Da ne žele u vlast (smatrajući se nesposobnim i nespremnim za javnu odgovornost)...
Da nisu ni opozicija - ne bune se ni za šta drugo, osim za ona preduzeća koja su ranije nanišanili.
SDP vise nije u poziciji da postavlja uslove, da inicira ujedinjenje sa DF-om, da predvodi/okuplja ljevicu, itd. itd.
mozda ce nekad biti (trenutno tesko i zamisliti), ali sad je daleko od toga svjetlosnim godinama...
- Adriatic
#40208 Re: SDP
Čestitke Lagumdžiji na još jednoj pobjedi. 
-
Android Knego
#40209 Re: SDP
AKO su bili u dure. ja licno debelo sumnjam u to. naprosto, ne mogu vjerovati da je 70% glasaca bas toliko slijepo. veca mi je vjerovatnoca da je to namjesteno (kako? nemam pojma!), iako nisam sklon teorijama zavjere...Sarajmen wrote:Kontam, ali ovo su izbori unutar stranke. Ako su bili u dure, to je to i nema smisla trošiti energiju na međustranačke sukobe klanova. Mislim, može i to da se radi, al' je jazuk. Socijaldemokratija je isuviše bitna ideja da bi se dopustilo da propadne. Ja nisam ni član ni glasač SDP-a, ali sam živo zainteresovan za samu ideju. Ako se Nikšić pokaže dostojan da je nosi u BiH, ja bih bio zadovoljan. A ako ne, delit i to je to. Ali dajmo mu priliku jbtAndroid Knego wrote:mi smo isti oni koji su kmecali pred zadnje izbore i rekli da vise nikad necemo glasati za SDP, a da ce SDP propasti na izborima... pa ti vidi...Sarajmen wrote:A eto, imate pravo da kmečite zbog vaših ličnih favorita što baš oni nisu dobili najveću podršku.
sto se Niksica i prilike tice, zar je vec nije dobio i pokazao sta zna?
ovo je firma za kljuc u bravu...
-
zippoo87
#40210 Re: SDP
"prijatelju"...sdp je bio u vlasti prije par godina,friska su sjecanja,ne znam kada te prije spuca amnezija45cents wrote:I šta onda?Android Knego wrote: mozda je njihov san da se udruze sa DF-om... nas i Rusa 300 miliona... ali je realnost da oni djuture predju u DF... ako im se smiluju da ih prime...
sta to ovaj SDP moze uraditi na bolje a da nije vec pokusao prije samo 1-2 godine,kada su bili vlast ?
NS je za SDP po realnoj politici miljama daleko ,iako ni oni nisu bez grijeha
prema tome,preskocite barem jednom ublehe i gluposti...ako ti imas amneziju,mnogi drugi nemaju
sa ponovnim izborom Niksica,SDP moze ici samo jos nize,sigurno nece napredovati...Niksic je bio VLAST 4 godine...osim milijardi kredita od MMFa ,malo izgradjenog autoputa,koji je btw vec bio u izgradnji,oni s vecinom presijecali vrpce...vlada SDP-SDA ce se dugo pamtiti kao najgora vlada u poslijeratnoj BiH
-
45cents
#40211 Re: SDP
Dok nas pobjeda ne ošamuti, da ponovimo naučene lekcije:
a) Marksizam
b) Diktatura proleterijata
c) Demokratski centralizam
d) Samoupravni socijalizam
e) Demokratski pluralizam
f) Koalicioni foteljizam
g) Usenasepodase
a) Marksizam
b) Diktatura proleterijata
c) Demokratski centralizam
d) Samoupravni socijalizam
e) Demokratski pluralizam
f) Koalicioni foteljizam
g) Usenasepodase
-
VjecitiStudent
#40212 Re: SDP
Prema očekivanjima, sve trulo do srži.
-
palermo
#40213 Re: SDP
Kakav NGO-ovac..., ništa ti taj ne bi donio...ultima_palabra wrote:Ma svi su kandidati bili tu kao igrokaz, nijedan nikad nije bio suštinska opozicija unutar stranke... ne znam samo za tog NGO-ovca, za njega nisam nikad ni čuo.-LIBERO- wrote:Samo je Miro Lazovic bio losija opcija od Nerke. Mislim da smo dobili opet jednoumlje i autokratiju.
Nego, malo su mi čudni ovi komentari na izbor Nerke.....šta ovdje dio ljudi zapravo očekuje, nekog novog mesiju, teško bogami da će takav naletiti...
Meni drago što je Nerko dobio, prvo, mislim da je onako dobar operativac, nije doduše od nekih strateških trazmišljanja ali ne mereš biti sve
-
VjecitiStudent
#40214 Re: SDP
Ono kad desno krilo SDA lajka svoje lijevo krilo ...palermo wrote:Kakav NGO-ovac..., ništa ti taj ne bi donio...ultima_palabra wrote:Ma svi su kandidati bili tu kao igrokaz, nijedan nikad nije bio suštinska opozicija unutar stranke... ne znam samo za tog NGO-ovca, za njega nisam nikad ni čuo.-LIBERO- wrote:Samo je Miro Lazovic bio losija opcija od Nerke. Mislim da smo dobili opet jednoumlje i autokratiju.
Nego, malo su mi čudni ovi komentari na izbor Nerke.....šta ovdje dio ljudi zapravo očekuje, nekog novog mesiju, teško bogami da će takav naletiti...
Meni drago što je Nerko dobio, prvo, mislim da je onako dobar operativac, nije doduše od nekih strateških trazmišljanja ali ne mereš biti sve, a i brate hercegovac je, to mu može biti samo plus....
-
palermo
#40215 Re: SDP
Ja desno kirlo SDA, ma jok, ako već hoćeš da me pod to poturaš onda barem reci lijevo krilo SDA (ono nije ni to bsš tačno, al eto tebi za hatur).....a oko ovoga drugog dijela, pa istina je da sam nekako skloniji nekoj vrsti principjelne saradnje (znam, zvuči utopistićčki) nego ovim beskrajnim ideološkim sukobima koji se prizivaju od strane forumaša........kao što znaš, nisam baš neki ljubitelj zadnjih Komšićevih (tj.Df-ovskih) potezaVjecitiStudent wrote:
Ono kad desno krilo SDA lajka svoje lijevo krilo ...
- fosna2014
#40216 Re: SDP
Ko kaze da narod nije glup? Bar ako pricamo o nasem narodu. Narod koji je po svim elementima zadnji u Evropi, ne bori se za svoja prava, jede govna itd. mora da je glup.kamen spoticanja wrote:Jes vala..pa ce 2016 na lokalnim biti "narod je glup,hebem ti narod"johntra wrote:sjooo razočarenja dežurnih pljuvača, fiktivnih priča, laži i gluposti....za knjige ste, svi...
pa ope' 2018 i vazda ce neko drugi biti kriv
Zar nije tako?
- kamen spoticanja
#40217 Re: SDP
Moguce..al zamisli onda koliko je glupa partija i clanovi iste koji taj "glupi"narod ne mogu preveslati da glasaju za njih sve ove godine pa nakon svakih izbora bude narod krivfosna2014 wrote:Ko kaze da narod nije glup? Bar ako pricamo o nasem narodu. Narod koji je po svim elementima zadnji u Evropi, ne bori se za svoja prava, jede govna itd. mora da je glup.kamen spoticanja wrote:Jes vala..pa ce 2016 na lokalnim biti "narod je glup,hebem ti narod"johntra wrote:sjooo razočarenja dežurnih pljuvača, fiktivnih priča, laži i gluposti....za knjige ste, svi...
Zar nije tako?
doduse 2010. narod je bio ok...al poslije ponovno poglupio...jel
- fosna2014
#40218 Re: SDP
Ti nisi dobio nista, jer svakako.ne glasas za SDP od 2010 ili se varam?-LIBERO- wrote:Samo je Miro Lazovic bio losija opcija od Nerke. Mislim da smo dobili opet jednoumlje i autokratiju.
Potencijal lezi u SDA filharmoniji. Tu su pare, i ako "ista od skole" mozes bitu permijer, ha ja. U SDP-u su manje sanse.
- fosna2014
#40219 Re: SDP
@Kamen
Ja mislim da nas narod uopce nije spreman za bilokakav vid socijaldemokratije. Narod cini politiku pa tako i SDP.
Da se ne lazemo, mi smo na nivou SDA politike i onoga sto sve ta politika nosi sa sobom (urlanje, prostacenje, paradoksalnost zivljenja, sumski dizajnirani narod bez kicme).
To smo mi Bosanci i Hercegovci. I ti ocekujes neki soc. dem. pomak?
Ja mislim da nas narod uopce nije spreman za bilokakav vid socijaldemokratije. Narod cini politiku pa tako i SDP.
Da se ne lazemo, mi smo na nivou SDA politike i onoga sto sve ta politika nosi sa sobom (urlanje, prostacenje, paradoksalnost zivljenja, sumski dizajnirani narod bez kicme).
- ultima_palabra
#40220 Re: SDP
Pa kako je prije 5 i prije 15 godina bio spreman za socijaldemokratiju?
Mada ima i toga što si napisao, mislim da ima i obrnute situacije... postoji određeno lijevo orijentisano biračko tijelo, koje nikako ne može da dobije stranku koju očekuje... glasa očekujući minimum odgovornosti i poštenja, a na kraju dobije SDA prefarbanu crvenom, narandžastom ili kakvom već bojom.
Mada ima i toga što si napisao, mislim da ima i obrnute situacije... postoji određeno lijevo orijentisano biračko tijelo, koje nikako ne može da dobije stranku koju očekuje... glasa očekujući minimum odgovornosti i poštenja, a na kraju dobije SDA prefarbanu crvenom, narandžastom ili kakvom već bojom.
- kamen spoticanja
#40221 Re: SDP
Velis dijete ima 2 godine a otac ga hrani janjetinom...a onda je nekakako krivo dijete a ne otac...fosna2014 wrote:@Kamen
ili je nesto drugo u pitanju
-
sumirprimus
#40222 Re: SDP
ako ovi nas hrane janjetinom,ja sam onda BEBA DZIN.das
-
VjecitiStudent
#40223 Re: SDP
Što je najgore, riba u ovom slučaju uopće nije smrdjela od glave, cijela je stranka kvarna do srži.ultima_palabra wrote:Pa kako je prije 5 i prije 15 godina bio spreman za socijaldemokratiju?
- kamen spoticanja
#40224 Re: SDP
Janjetina nije moja teza...tvrde ljudi da je sdp prenapredan za nas narod pa sam se malo zaigraosumirprimus wrote:ako ovi nas hrane janjetinom,ja sam onda BEBA DZIN.das
-
Android Knego
#40225 Re: SDP
ali jos uvijek ne toliko da bi glasao za SDP sa Niksicem na celu...fosna2014 wrote:Ko kaze da narod nije glup? Bar ako pricamo o nasem narodu. Narod koji je po svim elementima zadnji u Evropi, ne bori se za svoja prava, jede govna itd. mora da je glup.kamen spoticanja wrote:Jes vala..pa ce 2016 na lokalnim biti "narod je glup,hebem ti narod"johntra wrote:sjooo razočarenja dežurnih pljuvača, fiktivnih priča, laži i gluposti....za knjige ste, svi...
Zar nije tako?