SDP

drug_profi

#39801 Re: SDP

Post by drug_profi »

Mislim na to da nikad nece imati dovoljnu podrsku da budu ikakav faktor a kamoli vecina. Prije ce gejevi proci nego crveni.
Better Man

#39802 Re: SDP

Post by Better Man »

It_is_a_Leclerc wrote:SDP je nejvjerovatna partija ubleha. Ljudi hoće prijevremene izbore, valjda misleći da će proći bolje nego u oktobru :shock: Brutalno nisu svjesni svoje nesvijesti.

A to da traže smjenu Vlade FBiH u uslovima opće nestabilnosti u državi, i u momentu kad se Vlade nalaze pod pritiskom da usvije agendu kako bi išli ka EU, govori dovoljno o njihovim namjerama.
Izvini, ali ovu Vladu ne da treba smjeniti, već je treba protjerati bejzbol palicom i zabraniti im da više ikakvu javnu funkciju u životu obavljaju. Sve su to goli kriminalci. Posebno premijer koji je za savjetnike imenovao sve same kriminalce kao što su Suvad Osmanagić protiv kojeg se vode krivične istrage i Šefika Hafizović, poznata po tome što je kao zamjenica ministra finansija isplatila silovatelju i kriminalcu Merimu Galijatoviću 250 hiljada KM za lažno svjedočenje u montiranom sudskom procesu za ubistvo Joze Leutara. Srećom jedan od najboljih sudija koji na žalost više nije živ Salem Miso spriječio tu farsu. Da ne spominjem ostale. O kakvoj šupljoj agendi govoriš? Nek je gospoda obajve u javnosti, a ne da je kriju od očiju javnosti.
johntra

#39803 Re: SDP

Post by johntra »

KatarinaKosaca wrote:
Tvoj problem što nemaš vremena, a i pomalo amnezije imaš...
Nemam ja nikakvu amneziju, nego ti opet brkaš kruške i jabuke...dokument koji si postavila spominje samo povećanje isplatnog koeficijenta penzija, a ne povećanje sume penzije...i dalje ti slabo ide...znači, da rezimiramo, vlada SDP-a je jedina u mandatu uspjela penzije povećati dva puta po pet posto...
johntra

#39804 Re: SDP

Post by johntra »

skambrljo wrote:
Pa što izgubiše???
zato što je mnogima, pa izgleda i tebi, bitnije u strah utjerati u kosti da će se zaratiti i da je jedino SDA ta koja može zaštititi Bošnjake od novog pokolja i Milorada Dodika...dodaj tome krađe glasova na izbornim mjestima, razne malverzacije, obmane i laži i dobiješ ovo što sad imaš...ali, ko vas hebe, glasali ste tako, pa uživajte u ovom blagostanju...
napalhame

#39805 Re: SDP

Post by napalhame »

iz zadnje klupe wrote:Ovde ću se pozvati na jednu njegovu izjavu : ako ti se ne sviđa što vidiš u ogledalu, nemoj se ljutiti na ogledalo.

Mene Bakir uopšte ne ljuti, jer ma koliko to poricali, ma koliko bi želio da je to drugačije, onu svakom pogledu predstavlja prosječnog Bošnjaka,onog naivnog i nedoraslog komšijama i Evropi, sklonog korupciji i manjim ili većm marifetlucima, ne može nama Čerčil biti presjednik, jer mi nismo takva sorta naroda.

Mi kao kolektiv i nacija, nemamo neku svijetlu budućnost, naša je jedina nada pojedinci koji se mogu izdići iz tog taloga mediokritetstva.

U tom je moja nada.

Jedan od boljih opisa stanja
skambrljo

#39806 Re: SDP

Post by skambrljo »

johntra wrote:
skambrljo wrote:
Pa što izgubiše???
zato što je mnogima, pa izgleda i tebi, bitnije u strah utjerati u kosti da će se zaratiti i da je jedino SDA ta koja može zaštititi Bošnjake od novog pokolja i Milorada Dodika...dodaj tome krađe glasova na izbornim mjestima, razne malverzacije, obmane i laži i dobiješ ovo što sad imaš...ali, ko vas hebe, glasali ste tako, pa uživajte u ovom blagostanju...
Izgubiš 170 000 razlike i pričaš o krađi glasova :lol: . Ovo ni Radončić u "best off" izdanju Avaza ne bi napisao.

A što se rata tiče ja priznajem da bi nas i Lagumdžija znao zaštititi baš kao i u prethodnom ratu, gdje se drčno suprotstavio Kukanjcu rekavši mu slušaj ti ja sam "slučajni prolaznik". :lol: :lol: :lol:

Vidim spominješ i "blagostanje" pa ti moram kazati da ga nije bilo ni dok je Damir Hadžić Nole uzimao reket, ili kad je Hamdija Lipovača kupovao nekretnine u inostranstvu i da ti ne nabrajam dalje. Sve ti to vrlo dobro znaš.
johntra

#39807 Re: SDP

Post by johntra »

skambrljo wrote:
Izgubiš 170 000 razlike i pričaš o krađi glasova :lol: . Ovo ni Radončić u "best off" izdanju Avaza ne bi napisao.

A što se rata tiče ja priznajem da bi nas i Lagumdžija znao zaštititi baš kao i u prethodnom ratu, gdje se drčno suprotstavio Kukanjcu rekavši mu slušaj ti ja sam "slučajni prolaznik". :lol: :lol: :lol:

Vidim spominješ i "blagostanje" pa ti moram kazati da ga nije bilo ni dok je Damir Hadžić Nole uzimao reket, ili kad je Hamdija Lipovača kupovao nekretnine u inostranstvu i da ti ne nabrajam dalje. Sve ti to vrlo dobro znaš.
drago mi je da si proglasio nešto usputno, kao glavni razlog izgubljenih izbora, a to on svakako nije...niti sam ja napisao da to jeste glavni razlog...očigledno da ti je svaki post urađen po šablonu, odnosno, pravo ogledalo debila kojem nije mrsko da sere po komentarima na klixu...tako da, zaobiđi me ubuduće u odgovorima i citiranju...katarina bar izvuče neki kilometarski PDF...
ne moram ti ja pravdati nikakvo blagostanje, tek ćemo sada vidjeti kako će biti, počevši od ponedjeljka...ali znat će Fadil, pardon Čampara, sve to da riješi...
Teniser

#39808 Re: SDP

Post by Teniser »

Koja usrana agenda i koji usrani premijer.Vjerovatno je to krčmi još ove firme i sad i UNU.ma ne da ih treba skinuti nego i na sud iste sekunde poslati.
Kome smeta SDP nek i ne dolazi ovdje čitati,jedina istinska multietična stranka u BiH je SDP i naravno da vama nacionalistima smeta.
skambrljo

#39809 Re: SDP

Post by skambrljo »

johntra wrote:
skambrljo wrote:

drago mi je da si proglasio nešto usputno, kao glavni razlog izgubljenih izbora, a to on svakako nije...niti sam ja napisao da to jeste glavni razlog...očigledno da ti je svaki post urađen po šablonu, odnosno, pravo ogledalo debila kojem nije mrsko da sere po komentarima na klixu...tako da, zaobiđi me ubuduće u odgovorima i citiranju...katarina bar izvuče neki kilometarski PDF...
ne moram ti ja pravdati nikakvo blagostanje, tek ćemo sada vidjeti kako će biti, počevši od ponedjeljka...ali znat će Fadil, pardon Čampara, sve to da riješi...

Nisam te nikad vrijeđao, ali sad kad si prvi krenuo sa tim ja moram reći da veće debilčine od tebe nema. Pokušavaš ubijediti ljude u nešto što je nemoguće. Shvati već jednom čovječe da je SDP pao na najniže moguće grane!!! Pao je zbog Zlatka Lagumdžije, Damira Hadžića i njima sličnih. Pao je zbog njihovog pogrešnog poimanja platforme. Pa zar ti je to toliko teško shvatiti? Znam da si kivan i da na ovakav način pokušavaš da umanjiš bijes koji očigledno traje od oktobra, ali nađi neki izduvni ventil. Nemoj svoje bjesnilo širiti po forumu, gdje iako je bilo neslaganja, nije bilo vrijeđanja. Sve više vjerujem ljudima kad kažu da "SDP-ovci ujedaju".
fosna2014

#39810 Re: SDP

Post by fosna2014 »

SDP mora iskoristiti ovu situaciju da se reformise, uvede novi mentalitet u stranku, napravi plan i program za obicnog covjeka i radnika. Pored toga moraju naci rijesenje kako izbalansirati potrebe radnika i poslodavaca, dati BiH ekonomiji cilj i viziju i rijesavati problem nezaposlenost i korupcije.

Socijaldemokratija se mora odvojiti od sadasnjeg politickog sistema mentalno, pa zatim i prakticno jer ovo stanje ne vodi nikud. Jasan cilj mora postojati. To predstavlja ideju socijaldemokratije, a ne mlacenje prazne slame.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#39811 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

fosna2014 wrote:SDP mora iskoristiti ovu situaciju da se reformise, uvede novi mentalitet u stranku, napravi plan i program za obicnog covjeka i radnika. Pored toga moraju naci rijesenje kako izbalansirati potrebe radnika i poslodavaca, dati BiH ekonomiji cilj i viziju i rijesavati problem nezaposlenost i korupcije.

Socijaldemokratija se mora odvojiti od sadasnjeg politickog sistema mentalno, pa zatim i prakticno jer ovo stanje ne vodi nikud. Jasan cilj mora postojati. To predstavlja ideju socijaldemokratije, a ne mlacenje prazne slame.
Mogu oni sve napravit i napisat, kao što seu mahali sa onom crvenom knjižicom 5 politika u kojoj je pisalo NIŠTA, a koju je po Besimi Borić, radila "grupa experata koji rade dok mi spavamo". ali ništa napraviti neće. Nagon za krađom, kvrožedna želja za vlašću, potreba da se vrate usluge novinarima, spin-konsultantima, i svima koji su ih pomogli ih vodi u totalni moralni odron, a nas kao društvo u ponor. A, poznati su po ciničnom komentaru "Jel to tebi krivo što ti ne možeš"
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#39812 Re: SDP

Post by sabina1 »

johntra wrote:
Znači , Socijaldemokratska partija je zapravo napravila pun pogodak sa kadrovima na odgovornim pozicijama svih nivoa u periodu 2010-2014 ?
Postavila je samo nezavisne stručnjake koji su radili isključivo i samo za javno dobro , reformisali sistem , otpuštali gdje je bilo potrebno , napravili planove za sanacije dugova uz perfektno vođenje aktuelnih poslova bez novih zaduživanja.....kadrove koji nisu zapošljavali rođake , prijatelje i jarane , koji su vršili transparentne javne nabavke , kadrove koji su postavljali samo stručne u javna predezueća , kadrove koji ni na koji način za privatne poslove nisu koristili pozicije aktuelnih javnih postova....

A bezobrazni narod to na izborima nije prepoznao.

Pozdrav.
VjecitiStudent

#39813 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

tvsabina wrote:
johntra wrote:
Znači , Socijaldemokratska partija je zapravo napravila pun pogodak sa kadrovima na odgovornim pozicijama svih nivoa u periodu 2010-2014 ?
Postavila je samo nezavisne stručnjake koji su radili isključivo i samo za javno dobro , reformisali sistem , otpuštali gdje je bilo potrebno , napravili planove za sanacije dugova uz perfektno vođenje aktuelnih poslova bez novih zaduživanja.....kadrove koji nisu zapošljavali rođake , prijatelje i jarane , koji su vršili transparentne javne nabavke , kadrove koji su postavljali samo stručne u javna predezueća , kadrove koji ni na koji način za privatne poslove nisu koristili pozicije aktuelnih javnih postova....

A bezobrazni narod to na izborima nije prepoznao.

Pozdrav.
Intenzivira se kampanja SDP-a sa sloganom "U ZABORAVU JE SPAS"
JThomas

#39814 Re: SDP

Post by JThomas »

vratili bi oni možda nekoliko hiljada glasova na račun toga što je DF ista prevara.

možda.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#39815 Re: SDP

Post by sabina1 »

JThomas wrote:vratili bi oni možda nekoliko hiljada glasova na račun toga što je DF ista prevara.

možda.
Razlika između SDP-a i DF-a je u logistici i populizmu.
SDP je neuporedivo bogatiji i organizovaniji a DF popularniji i može ići i sa patetičnim predizbornim pričama.

Ne mislim da će razočarani DF-ovi glasači ponovo glasati za SDP.
Oni će :
- apstinirati na prvim narednim izborima u najvećoj mjeri.
- onaj dio koji bude glasao će glasati za Radončića opet u najvećoj mjeri , jedino će u strogo urbanim izbornim jedinicama ti glasovi otići Našoj Stranci.

To dakle dovodi do pada DF-a , rasta neodlučnih , rasta podrške SBB-u u manjoj mjeri i rastu Naše Stranke u još manjoj mjeri (oko 5- 7 poslanika u pojedinim opštinskim vijećima što je sada za njih nezamislivo.)

U ovoj konstalaciji snaga , najviše profitira - SDA , jer kritična masa "izgubljenih" DF-ovih glasova se neće preliti SBB-u.

Mislim da glasovni sunovrat SDP-a još uvijek nije završen.
Nema više pozicija za podršku radi interesa , dok istovremeno moraju hitno promijeniti SVE u vodstvu stranke da bi se reformisali i privukli glasove neopredijeljenih.
Banksy

#39816 Re: SDP

Post by Banksy »

tvsabina wrote:
Ne mislim da će razočarani DF-ovi glasači ponovo glasati za SDP.
Oni će :
- apstinirati na prvim narednim izborima u najvećoj mjeri.
- onaj dio koji bude glasao će glasati za Radončića opet u najvećoj mjeri , jedino će u strogo urbanim izbornim jedinicama ti glasovi otići Našoj Stranci.

To dakle dovodi do pada DF-a , rasta neodlučnih , rasta podrške SBB-u u manjoj mjeri i rastu Naše Stranke u još manjoj mjeri (oko 5- 7 poslanika u pojedinim opštinskim vijećima što je sada za njih nezamislivo.)

U ovoj konstalaciji snaga , najviše profitira - SDA , jer kritična masa "izgubljenih" DF-ovih glasova se neće preliti SBB-u.

Mislim da glasovni sunovrat SDP-a još uvijek nije završen.
Nema više pozicija za podršku radi interesa , dok istovremeno moraju hitno promijeniti SVE u vodstvu stranke da bi se reformisali i privukli glasove neopredijeljenih.
Tako nekako i ja mislim.
S tim da je ovo projekcija na današnji dan, ali izbori su daleko, pa se do tada mnogo toga može uraditi ili pokvariti ili pretumbati, itd.
kamen spoticanja

#39817 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

johntra wrote:
skambrljo wrote:
Pa što izgubiše???
A kako su onda dobili izbore 2010.?
Izbornom kradjom pretpostavljam?
I kakvu je ulogu 2010 imao.milorad dodik?
miop

#39818 Re: SDP

Post by miop »

johntra wrote:
skambrljo wrote:
Pa što izgubiše???
12.10.2010. Lagumdžija: Ako treba i silom ću spriječiti Dodika da dijeli BiH!
Image
hizo ramidovic

#39819 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

tekce sad vidi kolko fali lagundzija kad ni je u vlasti a daje on tuj znaobi kakose treba obracunat zdodikom
skambrljo

#39820 Re: SDP

Post by skambrljo »

hizo ramidovic wrote:tekce sad vidi kolko fali lagundzija kad ni je u vlasti a daje on tuj znaobi kakose treba obracunat zdodikom
On se uvijek znao pošteno obračunat sa Dodikom. Pola njemu, pola Miletu :lol:
Android Knego

#39821 Re: SDP

Post by Android Knego »

skambrljo wrote:
hizo ramidovic wrote:tekce sad vidi kolko fali lagundzija kad ni je u vlasti a daje on tuj znaobi kakose treba obracunat zdodikom
On se uvijek znao pošteno obračunat sa Dodikom. Pola njemu, pola Miletu :lol:
:lol: :lol:
Banksy

#39822 Re: SDP

Post by Banksy »

Šta ih je na sirotom Miletu dobilo kampanje ...
kamen spoticanja

#39823 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Banksy wrote:Šta ih je na sirotom Miletu dobilo kampanje ...
A i mile na bakiru...hadziomerovicu
Android Knego

#39824 Re: SDP

Post by Android Knego »

napalhame wrote:
iz zadnje klupe wrote:Ovde ću se pozvati na jednu njegovu izjavu : ako ti se ne sviđa što vidiš u ogledalu, nemoj se ljutiti na ogledalo.

Mene Bakir uopšte ne ljuti, jer ma koliko to poricali, ma koliko bi želio da je to drugačije, onu svakom pogledu predstavlja prosječnog Bošnjaka,onog naivnog i nedoraslog komšijama i Evropi, sklonog korupciji i manjim ili većm marifetlucima, ne može nama Čerčil biti presjednik, jer mi nismo takva sorta naroda.

Mi kao kolektiv i nacija, nemamo neku svijetlu budućnost, naša je jedina nada pojedinci koji se mogu izdići iz tog taloga mediokritetstva.

U tom je moja nada.

Jedan od boljih opisa stanja
bas dobar opis. :thumbup:
emigrazione

#39825 Re: SDP

Post by emigrazione »

johntra wrote:
skambrljo wrote:
Pa što izgubiše???
Ovo je pravi rahatluk u odnosu na drzavu za covjeka...
Post Reply