#RestartSDP
SDP
- Ridjobrki
#39551 Re: SDP
Pa dobro, ima tih nekih promjena... Evo hešteg se promijenio, naprimjer.
#RestartSDP

#RestartSDP
- JThomas
#39552 Re: SDP
ovo ipak nije samo SDPovo maslo i tu treba biti pošten, nisu oni mogli sami donijeti federalni zakon. ali kao što rekoh, oko ovakvih stvari se vrijedne ruke očas slože bez obzira na boju.
- johntra
#39553 Re: SDP
nije nigdje spominjao tri tužioca, pregledaj gostovanje opet...nije istina da će pasti produktivnost, kada će se specijalni odjel baviti samo takvim stvarima, a ne kaznama za pogrešno parkiranje ili prolazak kroz crveno...sad ima skoro 1.500 takvih slučajeva, pa čak i da tri tužioca samo rade to, a neće, opet će se prije riješiti, nego da čekaju red nakon sitnih ili saobraćajnih prekršaja na sudovima širom Federacije...i opet kažem, mojne mi tvrditi da si u nečemu u pravu, kad nisi...JThomas wrote:mikulić je bio u emisiji i govorio po svom, nije mu duška držala pištolj na sljepoočnici, koliko sam vidio.
isti broj predmeta će dužiti bitno manje tužilaca nego što ih duži sada u postojećim tužilaštvima, pa će se i onako mizerna efikasnost dalje smanjiti. kao i (ionako zanemarljiva) mogućnost da taldžije svih boja padnu. a zauhar je svaki i koji ode u zastaru za ovo vrijeme dok je sve na ledu. opet kažem - sjajno ste to skontali.
- JThomas
#39554 Re: SDP
tri je i u emisiji rečeno primjera radi. ali broj će biti značajno manji u odnosu na one koji sada duže iste referate. jer se tužioci ni sad ne bave prolaskom kroz crveno, to je prekršajna materija s kojom tužilaštvo nema ništa. na sud idete ti i službenik MUPa, tužilaštva nema u prekršajima. niti isti tužioci rade ubistva i pronevjere, postoje odjeli za opšti i odjeli za privredni kriminalitet. i broj ovih predmeta po jednom tužiocu će porasti, i neće se brže rješavati. što je donosiocima zakona i cilj.
- johntra
#39555 Re: SDP
drago mi je da si priznao da je to samo primjera radi...i ja sam karikirao to za prekršaje, ali nije istina da se kod nas tužilaštva ne bave takvim stvarima...nažalost, upravo zbog toga što imaš previše krivičnih djela, koja mogu biti različita, od ubistava, pokušaja ubistava, krađa, lakih ili teških, pronevjera i slično, na red ne može doći nijedno djelo vezano za korupciju ili se vrlo malo takvi slučajevi rješavaju...
ovo će sigurno ubrzati takve procese, ali i dovesti do otvaranja drugih slučajeva ovakve prirode, jer će se imati više vremena posvetiti takvim stvarima...
ovo će sigurno ubrzati takve procese, ali i dovesti do otvaranja drugih slučajeva ovakve prirode, jer će se imati više vremena posvetiti takvim stvarima...
- JThomas
#39556 Re: SDP
ti prijatelju ne znaš uopšte čime se tužilaštvo bavi, ne znaš da prekršaji ne idu na tužilaštvo, a osjećaš se kvalifikovanim da analiziraš i ocjenjuješ šta će ubrzati a šta usporiti rad. ne znaš da imaju opšti i privredni odjeli i lupaš da od ubistava ne stiže korupcija na red, bez obzira što se time ne bave isti tužioci. vi politikanti ste svi isti po tom pitanju, bez obzira na boju. a u mom postu da nije primjera radi ne bi na drugoj strani stajalo da na tri nova dolazi "10-15" starih tužilaca, nego neki određen broj. jer ni sadašnjih tužilaca privrednih odjela nema 10-15 u cijeloj federaciji, nego po jednom "većem" kantonalnom tužilaštvu.
-
modem33
#39557 Re: SDP
johntra wrote:i šta će onda biti kad taj specijalni odjel, kroz koji mjesec, fakat postane operativan? neće dirati SDP kadrove?modem33 wrote:
Nece biti SDP ciscenja za zatvora jer je njihov pajdas Zoran Mikulic izmislio "nepostojeci sud i odjela za organizovani kriminal" i za koje nema novca iz budzeta a bogami ni ljudi ..... da bi spasio tuzlanske reketase ..... Slavko Stjepica i Imamovica ...... posto su optuznice dosle na dnevni red .... u tuzlanskom opcinskom sudu ..... pa se SDP-ovi dosjetili ... ajmo mi izmisliti "odjel za kriminal" ...... da sebe ne procesuiramo .... i opcinski sud postade nenadlezan .....![]()
![]()
![]()
SDP vrlo inteligentni krimosi ..... Ovakve stvari samo mogu proci u BiH-a gdhe ljudi ne vide 3-4 poteza unaprijed. Ovakvim potezom je SDP pokazao da je organizovani kriminal legalna stvar .... i da se to treba nastaviti u jos vecem obimu.
![]()
dolazak na ovu temu mi uvijek popravi dan, šteta što me nema često...
Nisi shvatio poentu jer ne razumijes ovaj sofisticiran fazon ...... "taj odjel za organizovani kriminal" sto je izmislio SDP-ov pajdas Zoran Mikulic .... smisljeno su ovo napravili jer a) NIKAD nece biti novca za taj odjel b) ZNALI su unaprijed .... da ga u budzetu staviti samo formalno c) ZNALI su da ovom fintom NIKAD NISI KRIV NIT CES ICI U ZATVOR ZA JEDNO 600 godina d) MOZE RADITI KRIMINAL BESKONACNO A DA NIKAD NE ODGOVARAS ... jer finta je ..... SAMO IZMISLIS ODJEL .... I NISI KRIV .... jer su sudovi "nenadlezni"
Ovakvo nesto "superiorno" je mogao smisliti samo neki "kreativni mozak koji razmislja 5 poteza unaprijed" ..... jer ja znam kakvi su SDP clanovi ..... pa to ne zna ni gdje je Afganistan na karti dok ne pitaju vodju .....
Pohvale tom mozgu na kreativnosti ...... a opasnost od ovoga je ..... su nesagledive posljedice javasluka na masovnom nivou ....
Last edited by modem33 on 18/02/2015 19:16, edited 3 times in total.
-
modem33
#39558 Re: SDP
johntra wrote:i šta će onda biti kad taj specijalni odjel, kroz koji mjesec, fakat postane operativan? neće dirati SDP kadrove?modem33 wrote:
Nece biti SDP ciscenja za zatvora jer je njihov pajdas Zoran Mikulic izmislio "nepostojeci sud i odjela za organizovani kriminal" i za koje nema novca iz budzeta a bogami ni ljudi ..... da bi spasio tuzlanske reketase ..... Slavko Stjepica i Imamovica ...... posto su optuznice dosle na dnevni red .... u tuzlanskom opcinskom sudu ..... pa se SDP-ovi dosjetili ... ajmo mi izmisliti "odjel za kriminal" ...... da sebe ne procesuiramo .... i opcinski sud postade nenadlezan .....![]()
![]()
![]()
SDP vrlo inteligentni krimosi ..... Ovakve stvari samo mogu proci u BiH-a gdhe ljudi ne vide 3-4 poteza unaprijed. Ovakvim potezom je SDP pokazao da je organizovani kriminal legalna stvar .... i da se to treba nastaviti u jos vecem obimu.
![]()
dolazak na ovu temu mi uvijek popravi dan, šteta što me nema često...
Nisi shvatio poentu jer ne razumijes ovaj sofisticiran fazon ...... "taj odjel za organizovani kriminal" sto je izmislio SDP-ov pajdas Zoran Mikulic .... smisljeno su ovo napravili jer a) NIKAD nece biti novca za taj odjel b) ZNALI su unaprijed .... da ga u budzetu staviti samo formalno c) ZNALI su da ovom fintom NIKAD NISI KRIV NIT CES ICI U ZATVOR ZA JEDNO 600 godina d) MOZE RADITI KRIMINAL BESKONACNO A DA NIKAD NE ODGOVARAS ... jer finta je ..... SAMO IZMISLIS ODJEL .... I NISI KRIV .... jer su sudovi "nenadlezni"
Ovakvo nesto "superiorno" je mogao smisliti samo neki "kreativni mozak koji razmislja 5 poteza unaprijed" ..... jer ja znam kakvi su SDP clanovi ..... pa to ne zna ni gdje je Afganistan na karti dok ne pitaju vodju .....
Pohvale tom mozgu na kreativnosti ...... a opasnost od ovoga je ..... su nesagledive posljedice javasluka na masovnom nivou ....
- johntra
#39559 Re: SDP
ne lupam ja ništa, jer ti očigledno ne znaš koliko je taj isti pravosudni sistem, odnosno, tužilaštvo zatrpano raznoraznim slučajevima, od najbanalnijih, poput pronevjere sitnog novca u raznim firmama, što je isto krivično djelo, pa sve do najtežih ubistava, od kojih, gle čuda, mnoga i danas nisu riješena i ko zna kada će biti...a sve to zahtijeva vrijeme i novac....JThomas wrote:ti prijatelju ne znaš uopšte čime se tužilaštvo bavi, ne znaš da prekršaji ne idu na tužilaštvo, a osjećaš se kvalifikovanim da analiziraš i ocjenjuješ šta će ubrzati a šta usporiti rad. ne znaš da imaju opšti i privredni odjeli i lupaš da od ubistava ne stiže korupcija na red, bez obzira što se time ne bave isti tužioci. vi politikanti ste svi isti po tom pitanju, bez obzira na boju. a u mom postu da nije primjera radi ne bi na drugoj strani stajalo da na tri nova dolazi "10-15" starih tužilaca, nego neki određen broj. jer ni sadašnjih tužilaca privrednih odjela nema 10-15 u cijeloj federaciji, nego po jednom "većem" kantonalnom tužilaštvu.
o brojevima tužilaca specijalnog odjela si dovoljno rekao, odnosno, proizovljno si bacao cifre u nadi da će ti neko povjerovati...najžalosnije je što ima levata koji su se upecali na tvoje bacanje brojeva...i na kraju, kad si tako, opet proizvljno, sabrao broj tužilaca privrednih odjela po kantonima, zašto ima skoro 1.500 neriješenih i prijavljenih slučajeva korupcije i slučajea vezanih za to? znači, sad je veći problem pravljenje specijalnog odjela koji će se baviti sa samo tih 1.500 slučajeva, nego dosadašnji nerad xy tužilaca...zakone ne branim jer pripadam nekoj boji, nego mi samo nije jasno kako neko ovo može smatrati nekakvom novom aferom ili zaštitom vladajućih struktura...i onda očekuje da mu svi povjerujemo, jer, eto, on je tako napisao...
- johntra
#39560 Re: SDP
pošto očigledno nemaš pojma o čemu pišeš, nego ti je samo neko rekao da se posereš na ovoj temi, da i ja posložim:modem33 wrote:
Nisi shvatio poentu jer ne razumijes ovaj sofisticiran fazon ...... "taj odjel za organizovani kriminal" sto je izmislio SDP-ov pajdas Zoran Mikulic .... smisljeno su ovo napravili jer a) NIKAD nece biti novca za taj odjel b) ZNALI su unaprijed .... da ga u budzetu staviti samo formalno c) ZNALI su da ovom fintom NIKAD NISI KRIV NIT CES ICI U ZATVOR ZA JEDNO 600 godina d) MOZE RADITI KRIMINAL BESKONACNO A DA NIKAD NE ODGOVARAS ... jer finta je ..... SAMO IZMISLIS ODJEL .... I NISI KRIV .... jer su sudovi "nenadlezni"![]()
Ovakvo nesto "superiorno" je mogao smisliti samo neki "kreativni mozak koji razmislja 5 poteza unaprijed" ..... jer ja znam kakvi su SDP clanovi ..... pa to ne zna ni gdje je Afganistan na karti dok ne pitaju vodju .....![]()
a)novca ima, predviđen u novom federalnom budžetu, kojeg nova vlast neće prihvatiti...kome je onda stalo da zakoni ne krenu?
b)glupa konstatacija, koju pobija moja tačka A
c)još gluplja konstatacija
d)opet glupa konstatacija, jer sudovi su trenutno nenadležni, a kad se zakoni počnu primjenjivati specijalni odjeli preuzimaju te slučajeve...
znači, sve zavisi od toga hoće li nova vlast prihvatiti budžet, a kako neće, onda su oni krivi što zakoni neće početi sa primjenom...
i nemoj više pisati, dok ti neko tačno ne kaže šta trebaš napisati...
- JThomas
#39561 Re: SDP
bolan ti si danas do 4 popodne mislio da se tužilaštvo bavi saobraćajnim prekršajima. nisu ti rekli u stranci da nije tako, jer su mislili da ne treba, da to svako zna. i sa nesmanjenim, čak povećanim samopouzdanjem nastavljaš držati predavanje koji su problemi tužilaštava i kako ih treba riješiti. uhvatio se k'o pijan plota broja neriješenih predmeta da bi zabašurio poentu da bi taj isti broj trebalo rješavati manje ljudi nego što ih sada rješava, uhvatio se odjela a ne znaš da odjeli već imaju...ali svakome je jasno koliko poznaješ tematiku.
-
modem33
#39562 Re: SDP
johntra wrote:pošto očigledno nemaš pojma o čemu pišeš, nego ti je samo neko rekao da se posereš na ovoj temi, da i ja posložim:modem33 wrote:
Nisi shvatio poentu jer ne razumijes ovaj sofisticiran fazon ...... "taj odjel za organizovani kriminal" sto je izmislio SDP-ov pajdas Zoran Mikulic .... smisljeno su ovo napravili jer a) NIKAD nece biti novca za taj odjel b) ZNALI su unaprijed .... da ga u budzetu staviti samo formalno c) ZNALI su da ovom fintom NIKAD NISI KRIV NIT CES ICI U ZATVOR ZA JEDNO 600 godina d) MOZE RADITI KRIMINAL BESKONACNO A DA NIKAD NE ODGOVARAS ... jer finta je ..... SAMO IZMISLIS ODJEL .... I NISI KRIV .... jer su sudovi "nenadlezni"![]()
Ovakvo nesto "superiorno" je mogao smisliti samo neki "kreativni mozak koji razmislja 5 poteza unaprijed" ..... jer ja znam kakvi su SDP clanovi ..... pa to ne zna ni gdje je Afganistan na karti dok ne pitaju vodju .....![]()
a)novca ima, predviđen u novom federalnom budžetu, kojeg nova vlast neće prihvatiti...kome je onda stalo da zakoni ne krenu?
b)glupa konstatacija, koju pobija moja tačka A
c)još gluplja konstatacija
d)opet glupa konstatacija, jer sudovi su trenutno nenadležni, a kad se zakoni počnu primjenjivati specijalni odjeli preuzimaju te slučajeve...
znači, sve zavisi od toga hoće li nova vlast prihvatiti budžet, a kako neće, onda su oni krivi što zakoni neće početi sa primjenom...
i nemoj više pisati, dok ti neko tačno ne kaže šta trebaš napisati...
Vidi se da nemas zive veze ...... komplet zemlja je u deficitu od 8 miljardi KM a ne 8 miliona KM ..... i nema novaca ni za kifla .... a plate kasne i po 2 mjeseca za budzetske korisnike ..... a ti tvrdis "kako novac ima"
Finta je da budzeti su nista drugo nego plan prihoda i rashoda ..... a to ne znaci da ce biti novca za sve ..... jer ionako su budzeti u minusu jer se naguralo puno parazita pod stavkom "rashodi" ..... a prihodi pali ....jer je privredni sektor u kiti ..... a nikakvi porezi nece dovesti do popravke budzeta ..... jer smo mi porezno preopterena zemlja ...
- johntra
#39563 Re: SDP
plate kasne, jer nije usvojen budžet Federacije na vrijeme, pa se onda kasnilo sa usvajanjem odluke o privremenom finansiranju, kontaš? to nema nikakve veze sa ovim zakonima, koji u novom prijedlogu budžeta ima sva obezbijeđena sredstva za primjenu, samo ga treba usvojiti, i specijalni odjeli mogu početi sa radom najkasnije do ljeta...kontaš ili da crtam?modem33 wrote:
Vidi se da nemas zive veze ...... komplet zemlja je u deficitu od 8 miljardi KM a ne 8 miliona KM ..... i nema novaca ni za kifla .... a plate kasne i po 2 mjeseca za budzetske korisnike ..... a ti tvrdis "kako novac ima"![]()
![]()
![]()
Vece komedije nisam cuo do sada ..... neka fino meni drzava BiH-a donira bespovratno 1 milion KM ..... odmah .... ja sam spreman i priloziti i svoj bankovni racun .... da mi dodijeli ....
Finta je da budzeti su nista drugo nego plan prihoda i rashoda ..... a to ne znaci da ce biti novca za sve ..... jer ionako su budzeti u minusu jer se naguralo puno parazita pod stavkom "rashodi" ..... a prihodi pali .....
-
modem33
#39564 Re: SDP
johntra wrote:plate kasne, jer nije usvojen budžet Federacije na vrijeme, pa se onda kasnilo sa usvajanjem odluke o privremenom finansiranju, kontaš? to nema nikakve veze sa ovim zakonima, koji u novom prijedlogu budžeta ima sva obezbijeđena sredstva za primjenu, samo ga treba usvojiti, i specijalni odjeli mogu početi sa radom najkasnije do ljeta...kontaš ili da crtam?modem33 wrote:
Vidi se da nemas zive veze ...... komplet zemlja je u deficitu od 8 miljardi KM a ne 8 miliona KM ..... i nema novaca ni za kifla .... a plate kasne i po 2 mjeseca za budzetske korisnike ..... a ti tvrdis "kako novac ima"![]()
![]()
![]()
Vece komedije nisam cuo do sada ..... neka fino meni drzava BiH-a donira bespovratno 1 milion KM ..... odmah .... ja sam spreman i priloziti i svoj bankovni racun .... da mi dodijeli ....
Finta je da budzeti su nista drugo nego plan prihoda i rashoda ..... a to ne znaci da ce biti novca za sve ..... jer ionako su budzeti u minusu jer se naguralo puno parazita pod stavkom "rashodi" ..... a prihodi pali .....
Tjesi se ..... novca nema ..... i kasnit ce plate i poslije usvajanja. Jedino kome nece kasniti plate i bit ce visoke .... su politicari i njihova rodbina .... ovima na nizem nivou .... ce kasniti ....
- vee-jay
#39565 Re: SDP
ovdje kao i uvjek: ja tebi, ti meni...
od ponedeljka, ako neko zeli da stavi SDP u kavez, moze to komotno da uradi.
-
modem33
#39566 Re: SDP
vee-jay wrote:ovdje kao i uvjek: ja tebi, ti meni...
-
skambrljo
#39567 Re: SDP
SDP je u kavezu samo je pitanje šta će uraditi sadašnja garnitura koja je na vlasti. Mogu taj isti kavez isporučiti KPZ-u (što bi im donijlo ogromne poene kod građana) ili ga mogu otključati (tad bi bili gori od ovih koji su u kavezu).
Sad očekujem da Bakir i Željko odrade ono što treba i osiguraju sebi političku besmrtnost. Zatvor za kriminalce i reketaše!!!
Sad očekujem da Bakir i Željko odrade ono što treba i osiguraju sebi političku besmrtnost. Zatvor za kriminalce i reketaše!!!
- Adriatic
#39568 Re: SDP
skambrljo wrote:SDP je u kavezu samo je pitanje šta će uraditi sadašnja garnitura koja je na vlasti. Mogu taj isti kavez isporučiti KPZ-u (što bi im donijlo ogromne poene kod građana) ili ga mogu otključati (tad bi bili gori od ovih koji su u kavezu).
Pa sam Željko je reketirao pola Novog Sarajeva.
A o Riđobradom je suvišno i govoriti.
-
L u c i f e r
#39569 Re: SDP
clanal sa deponije:
Iako su mnogi vjerovali da će sa velikim izbornim porazom koji je doživio SDP i kadrovskim primjenama koje su uslijedile u ovoj partiji, i neki njeni istaknuti članovi nestati sa javne scene, sa Damirom Hadžićem to, očito, neće biti slučaj.
Prema informacijama do kojih je došao ** No links ** Portal, ovaj mladi i ambiciozni SDP-ov političar, nakon odlaska sa čela Ministarstva prometa i komunikacija BiH, postat će novi direktor kompanije Agram za Bosnu i Hercegovinu. Doduše, zvanične informacije o ovom kadrovskom transferu još uvijek nema.
Koncern Agram je najveći privatni zdravstveni osiguravatelj u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a u svom sastavu objedinjuje najsavremeniju privatnu zdravstvenu ustanovu i dijagnostički centar u regiji "Bosna Sunce - Agram", lidersku kompaniju za usluge tehničkog pregleda vozila Agram dd, kao i Euroherc osiguranje dd - Društvo za osiguranja osoba i imovine.
Damir Hadžić po zanimanju je diplomirani novinar, a političku karijeru započeo je kao najmlađi bh. načelnik, kada se sa tek napunjene 24 godine našao na čelu Opštine Novi Grad. No mladost mu očito nije bila preprepeka za agilan rad, pa ga tamošnji građani i danas pominju kao načelnika koji je preporodio najveću i najmnogoljudniju sarajevsku opštinu i iz sivila i učmalosti je pretvorio u novu gradsku oazu.
Mnogi smatraju da je Hadžić i svoju četverogodišnju ministarsku funkciju obavljaoo veoma dobro, odlučno i beskompromisno, a po svemu sudeći menadžerske sposobnosti mladog političara prepoznali su i u jednoj od najvećih regionalnih kompanija i ponudili mu mjesto direktora.
Kako će se nakon godina i godina provedenih u politici Damir Hadžić snaći u biznisu, ostaje da se vidi
tacno da covjek povrati na ovu drzavu
Iako su mnogi vjerovali da će sa velikim izbornim porazom koji je doživio SDP i kadrovskim primjenama koje su uslijedile u ovoj partiji, i neki njeni istaknuti članovi nestati sa javne scene, sa Damirom Hadžićem to, očito, neće biti slučaj.
Prema informacijama do kojih je došao ** No links ** Portal, ovaj mladi i ambiciozni SDP-ov političar, nakon odlaska sa čela Ministarstva prometa i komunikacija BiH, postat će novi direktor kompanije Agram za Bosnu i Hercegovinu. Doduše, zvanične informacije o ovom kadrovskom transferu još uvijek nema.
Koncern Agram je najveći privatni zdravstveni osiguravatelj u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a u svom sastavu objedinjuje najsavremeniju privatnu zdravstvenu ustanovu i dijagnostički centar u regiji "Bosna Sunce - Agram", lidersku kompaniju za usluge tehničkog pregleda vozila Agram dd, kao i Euroherc osiguranje dd - Društvo za osiguranja osoba i imovine.
Damir Hadžić po zanimanju je diplomirani novinar, a političku karijeru započeo je kao najmlađi bh. načelnik, kada se sa tek napunjene 24 godine našao na čelu Opštine Novi Grad. No mladost mu očito nije bila preprepeka za agilan rad, pa ga tamošnji građani i danas pominju kao načelnika koji je preporodio najveću i najmnogoljudniju sarajevsku opštinu i iz sivila i učmalosti je pretvorio u novu gradsku oazu.
Mnogi smatraju da je Hadžić i svoju četverogodišnju ministarsku funkciju obavljaoo veoma dobro, odlučno i beskompromisno, a po svemu sudeći menadžerske sposobnosti mladog političara prepoznali su i u jednoj od najvećih regionalnih kompanija i ponudili mu mjesto direktora.
Kako će se nakon godina i godina provedenih u politici Damir Hadžić snaći u biznisu, ostaje da se vidi
- Pasiflora
#39570 Re: SDP
Glupost totalna. Pa nisu ludi valjda! Čovjek nema ni dana isustva u bilo kakvom poslu (ne računam načelničko i ministarstko mjesto - pored savjetnika raznih struka, lako je biti i načelnik i ministar).L u c i f e r wrote:clanal sa deponije:
Prevelik je Agram za diletanta! Pa taj nije ni novinarski članak napisao (iako je dplomirao novinarstvo), a kamo li da je šta drugo radio u životu.
- Banksy
#39571 Re: SDP
Koliko ima istine u pričama o približavanju Nikšića i Komšića u posljednje vrijeme i koliko je realno da do ujedinjenja DF-a i SDP-a zaista i dođe? Kakvo je trenutno raspoloženje u SDP-u prema to ideji?
-
megaman4
#39572 Re: SDP
Nikšić i Komšić su nedavno razgovarali o ovoj ideji, vidjet ćemo. DF sa odugovlačenjem formiranja nove vlade FBiH produžuje vladavinu SDP-a, odnosno Nikšića samog. Pošto je HDZ-u kao i po običaju zinula guzica za 6 mjesta, Df će tražiti jednak broj pozicija. Da zaključim, ponavlja se 2010 godina i ponovni ultimatum HDZ-a. Mogao bi Nikšić još dugo vladati FBiH, a kako stvari stoje i hoće.Banksy wrote:Koliko ima istine u pričama o približavanju Nikšića i Komšića u posljednje vrijeme i koliko je realno da do ujedinjenja DF-a i SDP-a zaista i dođe? Kakvo je trenutno raspoloženje u SDP-u prema to ideji?
- Better Man
#39573 Re: SDP
Ono što je bitno je to da ni po koju cijenu se nesmije HDZ-u dati 6 pozicija, pa taman nikad se neformirala nova Vlada FBiH.megaman4 wrote:Nikšić i Komšić su nedavno razgovarali o ovoj ideji, vidjet ćemo. DF sa odugovlačenjem formiranja nove vlade FBiH produžuje vladavinu SDP-a, odnosno Nikšića samog. Pošto je HDZ-u kao i po običaju zinula guzica za 6 mjesta, Df će tražiti jednak broj pozicija. Da zaključim, ponavlja se 2010 godina i ponovni ultimatum HDZ-a. Mogao bi Nikšić još dugo vladati FBiH, a kako stvari stoje i hoće.Banksy wrote:Koliko ima istine u pričama o približavanju Nikšića i Komšića u posljednje vrijeme i koliko je realno da do ujedinjenja DF-a i SDP-a zaista i dođe? Kakvo je trenutno raspoloženje u SDP-u prema to ideji?
-
megaman4
#39574 Re: SDP
Pa i neće se HDZ-u dati 6 mjesta. Nedavno je Komšić rekao da mu ne smeta rad ove vlade, kao ni Grabovica koji je na čelu EPBiH, što znači da će Nikšićeva vlada ostati još koji vremenski period, a možda ostane i sve četiri godine. Sve u svemu Čović je ponovo donji zbog svojih ucjena, a osovina DF-SDA mudro je prebacila lopticu na HDZ, koji neće odustati od svog ultimatuma, što samo znači jedno: Što veći inat HDZ-a, to duža vladavina Nikšića odnosno SDP-a. Kada se sve sabere i oduzme, HDZ je već gubitnik jer nije bio u stanju evo skoro 5 mjeseci da formira vlast sa DF-SDA osovinom, i bit će proglašen kočničarem kao i 2010 godine. Sve se ponavlja.Better Man wrote:Ono što je bitno je to da ni po koju cijenu se nesmije HDZ-u dati 6 pozicija, pa taman nikad se neformirala nova Vlada FBiH.megaman4 wrote:Nikšić i Komšić su nedavno razgovarali o ovoj ideji, vidjet ćemo. DF sa odugovlačenjem formiranja nove vlade FBiH produžuje vladavinu SDP-a, odnosno Nikšića samog. Pošto je HDZ-u kao i po običaju zinula guzica za 6 mjesta, Df će tražiti jednak broj pozicija. Da zaključim, ponavlja se 2010 godina i ponovni ultimatum HDZ-a. Mogao bi Nikšić još dugo vladati FBiH, a kako stvari stoje i hoće.Banksy wrote:Koliko ima istine u pričama o približavanju Nikšića i Komšića u posljednje vrijeme i koliko je realno da do ujedinjenja DF-a i SDP-a zaista i dođe? Kakvo je trenutno raspoloženje u SDP-u prema to ideji?
- Lokman
#39575 Re: SDP
To je sve moguć scenarij, ali on nema smisla u kontekstu realnih problema i svakodnevnice. Ukoliko nova koalicija koju bih nazvao koalicija Bakir-Željko ne napravi radikalan zaokret u odnosu na kadrove lopovske vlasti SDA-SDP-a, onda nemaju budućnosti. Realno problemi su duboki i radikalno eskaliraju. Niko ne priča o reformama osim u demagoško retoričkom zanosu. Komšić se poziva na procedure i zakone, dok Bakir do sada vuče dobre državotvorne poteze.