SDP

It_is_a_Leclerc

#39501 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Skijaš wrote:pozitivno iznenađuje to da se u SDP-u više ne sluša diktat bolesnog Lagumdžije i njegovih kerova
Davanje nedostajućih potpisa za potpredsjedničkog kandidata FBiH nikako ne znači da će delegati SDP BiH u Domu naroda FBiH i glasati za tog kandidata, a SDP će i dalje svoje političko djelovanje nastaviti kao opozicija, kao što je to, do sada, više puta i ponovljeno u javnosti.
Sorry, al' meni ovo zvuči kao klasični Lagumdžijin potez - figa u džepu. Neodgovorno i totalno ignorantski.
Skijaš

#39502 Re: SDP

Post by Skijaš »

It_is_a_Leclerc wrote:
Skijaš wrote:pozitivno iznenađuje to da se u SDP-u više ne sluša diktat bolesnog Lagumdžije i njegovih kerova
Davanje nedostajućih potpisa za potpredsjedničkog kandidata FBiH nikako ne znači da će delegati SDP BiH u Domu naroda FBiH i glasati za tog kandidata, a SDP će i dalje svoje političko djelovanje nastaviti kao opozicija, kao što je to, do sada, više puta i ponovljeno u javnosti.
Sorry, al' meni ovo zvuči kao klasični Lagumdžijin potez - figa u džepu. Neodgovorno i totalno ignorantski.
Ma ne, idiot Lagumdžija je htio da SDP uopšte ne daje te potpise, ovo je prošlo mimo njegove direktive. A to da će biti opozicija se podrazumjeva.
It_is_a_Leclerc

#39503 Re: SDP

Skijaš wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ma ne, idiot Lagumdžija je htio da SDP uopšte ne daje te potpise, ovo je prošlo mimo njegove direktive. A to da će biti opozicija se podrazumjeva.
Ma govorim o tome da će podržati kandidaturu, ali ne i kandidata, što nas dovodi na istu tačku.
Nadam se da je to samo pokazivanje mišića, i da će SDP glasati za Šoju, ili nekog drugog, ko nije SNSD, i da će dozvoliti da imaju kome biti opozicija. Jer ako ostane ovako, opet će ostati u vlasti, i snosit će duplu odgovornost.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#39504 Re: SDP

Post by sabina1 »

Večeras gledam BHT , izvještaj zasjedanja GO SDP iz Tuzle....ismijala se pošteno...naima "šuška se" da će SDP za podršku vladajućim pri izboru potpredsjednika FBiH tražiti određene "ustupke"...ma nemojte...:-D
It_is_a_Leclerc

#39505 Re: SDP

tvsabina wrote:Večeras gledam BHT , izvještaj zasjedanja GO SDP iz Tuzle....ismijala se pošteno...naima "šuška se" da će SDP za podršku vladajućim pri izboru potpredsjednika FBiH tražiti određene "ustupke"...ma nemojte...:-D
Da nije Zlatko nanišanio neko ambasadorsko mjesto ?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#39506 Re: SDP

Post by sabina1 »

It_is_a_Leclerc wrote:
tvsabina wrote:Večeras gledam BHT , izvještaj zasjedanja GO SDP iz Tuzle....ismijala se pošteno...naima "šuška se" da će SDP za podršku vladajućim pri izboru potpredsjednika FBiH tražiti određene "ustupke"...ma nemojte...:-D
Da nije Zlatko nanišanio neko ambasadorsko mjesto ?
Mislim da toliku slobodu i kapacitet ipak nemaju. Mislim da će se sve završiti na zadržavanju određenih direktorskih pozicija....realno ?
kandelabar

#39507 Re: SDP

Post by kandelabar »

kakve veze ima potpis ako SDP neće podržati nekog kandidata ? Je li onda opet neće moći biti izabran rpsi clan potpredsjednika i ne moze biti imenovan mandatar vlade
skupljac_zeljeza

#39508 Re: SDP

Post by skupljac_zeljeza »

tvsabina wrote: Mislim da toliku slobodu i kapacitet ipak nemaju. Mislim da će se sve završiti na zadržavanju određenih direktorskih pozicija....realno ?
Zvuči najrealnije.
It_is_a_Leclerc

#39509 Re: SDP

kandelabar wrote:kakve veze ima potpis ako SDP neće podržati nekog kandidata ? Je li onda opet neće moći biti izabran rpsi clan potpredsjednika i ne moze biti imenovan mandatar vlade
Ne znači. Dovoljno je da postane kandidat, a ako ga ne budu mogli izabrati u Domu naroda, stvar ide u Zastupnički dom, gdje DF-SDA-HDZ imaju većinu i mogu to završiti.
hizo ramidovic

#39510 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

wolf07 wrote:
hizo ramidovic wrote:kako vrjeme prolazi sve se vise i vise pokazuje kako je sdp brez lagundzije ko presjednika stranke bez koristan i ne mocan.
nermin niksic je dobar strucnjak, to niko nespori, ali nema tu viziju, odlucnost i liderstvo koje ima zlatko, nezna povuc dobre poteze onda kad to naj vise treba.
zato se svi mi koima je stalo do scial demokratie nadamo dace na sljedecem redovnom kongresu lagundzija ope postat presjednik.
Vodi ga kuci! I usput ga zamoli da ti malo pripomogne oko gramtike mada mu to nije struka (al' nema sta Zlaja ne zna). Nekad je pravi izraz za citanje tvojih postova u stvari - desifrovanje!
jarugo,
ako tise necitaju moji komentari ti hin slobodno obadzi.
a ako imas nesta protiv zlaja, onda navedi kontra argumente, crno na bjelo, a ne moj samo pljuvat.
hizo ramidovic

#39511 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

kakonako wrote:
hizo ramidovic wrote:
kakonako wrote:Jebemu misa,ako ovaj Rizo nije pametan jos samo kad bi se malo vise angazovao mislim potrudio da rijesi slucaj Sutorine stim sto ga ja savjetujem da tome pridoda malo vise mora bar do Zelenike dje je slazila pruga.
rodzo moj,
sutorina ce se lahko rjesit kad lagundzija postadne presjednik sdpa. on ima veze koje ce potegnut tako da tuj nevidim problem...
Vala rodzo ako bi se to zdogodilo ja bih bijo naj sretniji.A mislim da ce se zdogoditi akobogda!
rodzo,
nepise se "zdogodilo" vec "dogodilo".
a hoce, takoce ti bit, samo kad se zlajo vrati za presjednika partije
The BEN10

#39512 Re: SDP

Post by The BEN10 »

:lol: :D
hizo ramidovic

#39513 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

Cohers wrote:http://www.avaz.ba/clanak/161287/sdp-bi ... dnika-fbih
Imenovanje predsjednika i dva potpredsjednika FBiH danas je na sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta odloženo do daljnjeg, i to zbog nedovoljnog kapaciteta koalicionih partnera SDA, HDZ-a BiH i DF-a da predlože kandidata iz Kluba Srba.

Predsjedavajuća Doma Lidija Bradara (HDZBiH) izjavila je da bi do imenovanja moglo doći naredne sedmice.

Međutim, predsjednik Kluba Srba i potpredsjednik SDP-a Slaviša Šućur jučer je u izjavi za medije nakon sjednice dao do znanja da njegova stranka, koja ima čak šest delegata u ovom klubu, odnosno ubjedljivu većinu, ne mora nužno podržati imenovanje bilo čijeg kandidata.
http://www.slobodnaevropa.org/content/s ... 23244.html
Na sjednici Predsjedništva danas će biti izabrani i članovi pojedinih Savjeta. Tako je za predsjednika Savjeta za strategiju razvoja države i društva SDP BiH predložen Zlatko Lagumđija koji će i dobiti podršku većine.
evo, upravo se obistinjava ono ocemu sam ja govorijo cjelo ovo vrjeme. sdp i lagundzija su pokazali da nece bit kocnicari, za uspostavljanje vlasti i da ce je podrzat gdje god bude potrebito. takodze, ovim je zlajo pokazo kolko mu je stalo do napredka i ovimje zapusio usta svim dusmanima i pljuvacima koi su ga optuzivali da misli samo nasebe i za svoju korist.
JThomas

#39514 Re: SDP

Post by JThomas »

nemojte biti djeca, ništa neće biti mimo zlaje. šta god da bude.
It_is_a_Leclerc

#39515 Re: SDP

Opet kažem, dovoljno je da SDP-ovi Srbi podrže kandidaturu, a s obzirom da koalicija SDA-DF-HDZ nema dovoljno Srba u Domu naroda, stvar ide u Zastupnički dom gdje se o kandidatima za predsjednika i potpredsjednika izjašnjava prosta većina koju koalicija ima. Tako da SDP, poslije potpisa, ne može više ništa blokirati.
Ridjobrki

#39516 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Dobro je to ispalo, svaka čast SDP-u što nisu otišli putem totalne destrukcije kako bi to bilo po ćeifu Zlaji, Bakiru Hadžiomeroviću i Avazu koji im daje prostora za brljotine.

Okej, u pozadini cijele stvari je vjerovatno više nezamjeranje DF-u u cilju približavanja i nekog budućeg ujedinjenja ali bez obzira na stvarne i skrivene motive valja pozdraviti jedinu konstruktivnu stvar koja je iz SDP-a došla u Bog te pita koliko vremena.
kakonako

#39517 Re: SDP

Post by kakonako »

JThomas wrote:nemojte biti djeca, ništa neće biti mimo zlaje. šta god da bude.
I netreba da budne.Kad je on bijo smetnja.Nikada.Samo ljubomorni su mnogi na njega i to ti je oto.
Banksy

#39518 Re: SDP

Post by Banksy »

Ako ovo znači da će svojim potpisom omogućiti formiranje vlasti, ali za nju neće i glasati, to je odlično rješenje, i za njih i za buduću vlast.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#39519 Re: SDP

Post by pici »

sastanak KomsHe i NiksHe nedje na obroncima trebevica :mrgreen:

skambrljo

#39520 Re: SDP

Post by skambrljo »

Odavno se nismo posjetili pjesmice pa eto nisam mogao odoliti:

Zbogom Zlatko zauvijek, Damir nek te prati
ako ti je išta sveto partiju nam vrati,
bio si u prolazu, predugo si ost’o
prevario narod, omražen si post’o

Damir Hadžić Nole, prvi reket stranke
radosnim korakom pjevuši do banke,
svaki svoj potpis pretvorio u franke,
sad se pravi švabo, ne reče ni Danke.

Drugarica Lidija, Zlajina štrumpfeta
zbog velikog garda bila je brzopleta,
od velikog šefa uvijek bila voljena,
Jovnka Broz nije joj do koljena.

Nikšić Nermin tarzo nije bio loš
sve dok ga u Zlajin ne strpaše koš,
ako bude mudar još mu nije kasno
treba lupit od sto i sve reći glasno

Baš ko što je Komšo, pukao mu film
složio ga Zlaji čuli su se jecaji,
a onda i stranci odveo birače
plače Zlatko, zovite trubače.

U stranci se znoje a nije od gripe,
po gradu se priča strahuju od SIPE,
čuli smo za reket, Adilovo blago,
vratit će vam Željko sve milo za drago.
skambrljo

#39521 Re: SDP

Post by skambrljo »

Pardon, odavno se nismo podsjetili pjesmice:

Zbogom Zlatko zauvijek, Damir nek te prati
ako ti je išta sveto partiju nam vrati,
bio si u prolazu, predugo si ost’o
prevario narod, omražen si post’o

Damir Hadžić Nole, prvi reket stranke
radosnim korakom pjevuši do banke,
svaki svoj potpis pretvorio u franke,
sad se pravi švabo, ne reče ni Danke.

Drugarica Lidija, Zlajina štrumpfeta
zbog velikog garda bila je brzopleta,
od velikog šefa uvijek bila voljena,
Jovnka Broz nije joj do koljena.

Nikšić Nermin tarzo nije bio loš
sve dok ga u Zlajin ne strpaše koš,
ako bude mudar još mu nije kasno
treba lupit od sto i sve reći glasno

Baš ko što je Komšo, pukao mu film
složio ga Zlaji čuli su se jecaji,
a onda i stranci odveo birače
plače Zlatko, zovite trubače.

U stranci se znoje a nije od gripe,
po gradu se priča strahuju od SIPE,
čuli smo za reket, Adilovo blago,
vratit će vam Željko sve milo za drago.
kakonako

#39522 Re: SDP

Post by kakonako »

Drze Rizo znam ja da ti nisi hizo nemoj ti mene da ispravljas iz gramatike nija tebe ne ispravljam sto zlajo pises malim slovima kako se nepisu vlastita imena a slazem se da bi Zlaja bijo naj bolje rjesenje i da se ujedini sa zeljkom.
Cohers

#39523 Re: SDP

Post by Cohers »

Image
Došli smo u čudnu situaciju da nemamo nijednog kandidata. SDP je smatrajući da treba prekinuti praksu ucjena ali ostajući čvrsto na opozicijskoj strani odlučio da nije u interesu građana da FBiH bude bez Vlade i stranke koje formiraju vlast dobili su podršku – kazao je on. - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/162155/sdp....HlQeHWit.dpuf
Naprotiv, u goloživotnom interesu građana je da (F)BiH bude bez vlade predvođene Minerovim pogancem nad pogancima, Nekom. Te i bez svih vlada u kojima su Izetbegovićevi visokopozicionirani niskosortni šegrti. Pokazalo se, takve vlade su vlade isključivo onih, koji uživaju na kvislinško-kriminalnim lovorikama, krunisanim genocidom. Tim slijedom, odnosno da bi se potpuno realizirala pretpostavka "obogati se, ili umri!", u igru su uvedeni i MMF i WB.
johntra

#39524 Re: SDP

Post by johntra »

pedeset

#39525 Re: SDP

Post by pedeset »

Neće ovo ništa posebno promijeniti. Sve dok se oko stranke motaju glavni krivci za oktobarski krah Lagumdžija i Hadžić nema napretka SDP-u. Na sljedećim izborima ih čeka sudbina stranke za BIH.
Post Reply