SDP

pedeset

#39476 Re: SDP

Post by pedeset »

Sad još samo fali da se oglasi Damir Hadžić i kaže: Niko u partiji ne smije uzimati reket jer to je kažnjivo i haram. :lol: :lol:
Ridjobrki

#39477 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Ovaj Bakirov tekst je sporan na toliko nivoa da je to za nevjericu masivnu.

Za početak, čovjek je izišao iz SDP-a nakon kraće vožnje, ne obavlja nikakvu značajnu javnu ni stranačku dužnost i njegovo mišljenje nema nikakav nivo relevantnosti da bi bilo preneseno u najčitanijim dnevnim novinama u državi.

Dalje, sam fakat da ga ta tiskovina u Radončićevom vlasništvu prenosi jasno pokazuje otkud i kamo vjetar puše i da osovina Lagumdžija-Radončić-Dodik ne miruje. Sem toga, očit je i način na koji Lagumdžija i dalje nastavlja upravljati SDP-om ili bar uticati na najznačajnije odluke u stranci bez obzira na cijenu.

O tezama da će Nikšić odvesti stranku u sunovrat ne treba ni pričati, to se samo treba počastiti dovoljnom dozom smajlija tipa: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Meh, premalo je ono smajlija za takvu debilanu od izjave. Stoga: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Imalo bi se tu još šta dodati ali izdvojio bih samo jednu stvar koja pokazuje širinu uma predsjednika svemira, kako ga je moj ljubljeni Hamdica reklamirao - lik mrtav-'ladan piše da povlačenje politički odgovornog i državotvornog poteza nije u interesu SDP-a kao stranke.

Nema spina - lik je napisao upravo to: deblokadom procesa formiranja vlasti Nikšić će naštetiti SDP-u.

Lagumdžizam 1/1.
wolf07

#39478 Re: SDP

Post by wolf07 »

Sve slijedeci svijetle tradicije svog kolege Damira Hadzica kome je partija preca od drzave!
kamen spoticanja

#39479 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Skandalozno. ..nermin niksic ce odblokirati funkcionisanje drzave...skandalozno
vee-jay

#39480 Re: SDP

Post by vee-jay »

Ridjobrki wrote:Ovaj Bakirov tekst je sporan na toliko nivoa da je to za nevjericu masivnu.

Za početak, čovjek je izišao iz SDP-a nakon kraće vožnje, ne obavlja nikakvu značajnu javnu ni stranačku dužnost i njegovo mišljenje nema nikakav nivo relevantnosti da bi bilo preneseno u najčitanijim dnevnim novinama u državi.

Dalje, sam fakat da ga ta tiskovina u Radončićevom vlasništvu prenosi jasno pokazuje otkud i kamo vjetar puše i da osovina Lagumdžija-Radončić-Dodik ne miruje. Sem toga, očit je i način na koji Lagumdžija i dalje nastavlja upravljati SDP-om ili bar uticati na najznačajnije odluke u stranci bez obzira na cijenu.

O tezama da će Nikšić odvesti stranku u sunovrat ne treba ni pričati, to se samo treba počastiti dovoljnom dozom smajlija tipa: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Meh, premalo je ono smajlija za takvu debilanu od izjave. Stoga: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Imalo bi se tu još šta dodati ali izdvojio bih samo jednu stvar koja pokazuje širinu uma predsjednika svemira, kako ga je moj ljubljeni Hamdica reklamirao - lik mrtav-'ladan piše da povlačenje politički odgovornog i državotvornog poteza nije u interesu SDP-a kao stranke.

Nema spina - lik je napisao upravo to: deblokadom procesa formiranja vlasti Nikšić će naštetiti SDP-u.

Lagumdžizam 1/1.
Ne bih isao tako daleko. Vise vjerujem da Bakir trazi novi pocetak u svojoj struci.

Btw. on ovim samo dize rejting Niksica...
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#39481 Re: SDP

Post by Admir_1984 »

pa šta je sada bolje po vama, da sdp pomogne u formiranju vlasti ili da stoji sa strane i gleda kako se ovi pate?
mirsek

#39482 Re: SDP

Post by mirsek »

Admir_1984 wrote:pa šta je sada bolje po vama, da sdp pomogne u formiranju vlasti ili da stoji sa strane i gleda kako se ovi pate?
Ako se moze bez SDP formirati vlast neka ne pomazu.
Ako bez njih ne moze nikako neka odblokiraju.
sigh

#39483 Re: SDP

Post by sigh »

Admir_1984 wrote:pa šta je sada bolje po vama, da sdp pomogne u formiranju vlasti ili da stoji sa strane i gleda kako se ovi pate?
Pa trebao bi pomoci ali ne treba zaboraviti da su ovi koji sad traze pomoc, kad god su bili u mogucnosti koristili mehanizme blokade prema sdp-u. Glupo je ovo sto i sad rade, sav pritisak su prebacili na sdp iako su mogli sami to rijesiti. Bez obzira na sve to, sdp bi trebao sad pomoci kako zbog izborne volje tako i zbog samog sdp-a i promjene kursa. Ja mislim da je ovo mali problem u usporedbi s onim sto ceka pobjednicku koaliciju. :roll:
kandelabar

#39484 Re: SDP

Post by kandelabar »

Problem je zbog pritisk SNSDA-a koji odgovara HDZ-u jer su im ovi u RS-u dali jedno ministarsko mjesto..Sve je poznato SDA je dugo vremena povlacila vitalni nacionalni interes nisu dali SDP-u da formira novu većinu ali realno sam SDP je sebe sahranio..Trebalo bi podržati izbor radi građana FBiH koji bi mogli postati taoci politike HDZA-a i SNSD-a,a nikako radi SDA ili DF..
skambrljo

#39485 Re: SDP

Post by skambrljo »

Šta vam je ljudi, ne pišite o tom Alistaru jer ako Zlatko ovo bude čitao past će mu na pamet da za izborni krah optuži jadnog Alistaira. On je poznat po tome da nizašta nije kriv.
skambrljo

#39486 Re: SDP

Post by skambrljo »

wolf07 wrote:Sve slijedeci svijetle tradicije svog kolege Damira Hadzica kome je partija preca od drzave!
Evo idealne prilike za čelne ljude da pokažu da im nije partija važnija od države. Pored svega Željko ih opet zove, ako odbiju nisu ništa bolji od Hadžića reketaša koji je sa Lagumdžijom najodgovorniji za pad SDP.
breuer

#39487 Re: SDP

Post by breuer »

skambrljo wrote:
wolf07 wrote:Sve slijedeci svijetle tradicije svog kolege Damira Hadzica kome je partija preca od drzave!
Evo idealne prilike za čelne ljude da pokažu da im nije partija važnija od države. Pored svega Željko ih opet zove, ako odbiju nisu ništa bolji od Hadžića reketaša koji je sa Lagumdžijom najodgovorniji za pad SDP.
Kako sinoć Amir Zukić plačljivim glasom konstatuje da je SDP jedna državotvorna stranka :D čovjek bi ga na ranu privio onako glavatog :kiss:

Evo idealne prilike da SDP napokon postane politička tvorevina po uzoru na SDA, čisto političke ozbiljnosti radi!
skambrljo

#39488 Re: SDP

Post by skambrljo »

Obratio se Nerminu Nikšiću i članovima SDP-a
Otvoreno pismo Selima Bešlagića predsjedniku SDP-a

Predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću

Prilikom obraćanja delegatima Vanrednog kongresa Socijaldemokratske partije, u decembru prošle godine, rekao sam da ću bez obzira na rezultat glasanja za privremenog predsjednika ostati revnosni član SDP-a koji se neće povući, kojeg niko ne može ućutkati, niti će Selim Bešlagić nestati kao što su nestajali neki raniji SDP-ovi predsjednički kandidati. Obećao sam da ću glasno progovoriti ukoliko osjetim da se obistinjuje moje i ne samo moje strahovanje da nas ka oporavku ne mogu voditi ljudi iz rukovodstva SDP-a koji su nas doveli do izbornog debakla i pada ugleda kakav nismo doživjeli još od 1990. godine. Štaviše, mislim da to dugujem ne samo gotovo polovini glasača na Vanrednom kongresu nego velikom broju revnosnih članova SDP-a koji mi se svakodnevno javljaju i pitaju šta se ovo dešava u našoj partiji.

Mislim da je već vrijeme da se glasno zapitamo upravo to - šta nam se ovo dešava u našoj partiji. Gdje je SDP danas i vide li, gotovo dva mjeseca nakon završetka Vanrednog kongresa, naši vjerni članovi ikakav pomak naprijed? Ima li bar naznaka obećavanog zaokreta koji će vratiti vjeru i u SDP i u socijaldemokratiju koju mi zagovaramo?

E pa drugovi - svega toga NEMA. Ne vidi se i ne osjeti nikakav pomak naprijed i to članovi SDP-a Bosne i Hercegovine jasno konstatiraju ali nemaju priliku da kažu. Njih njihov SDP ništa ne pita jer se sva komunikacija pod navodnicima "novog rukovodstva"sa članstvom svela na nekakve tajnovite razgovore sa uskim krugovima po kantonalnim i općinskim odborima. Tih običnih članova SDP-a, istinske baze koja se, vjerujući svom rukovodstvu na riječ, još uvijek ne želi osuti i napustiti svoju partiju, nema nigdje. Niko njih, ni dva mjeseca poslije Kongresa, ništa nije upitao a da i ne govorim šta o o odnosu rukovodstva prema članstvu govori činjenica da ga niko još uvijek ne pokušava ni prebrojati.

Podsjetit ću, Vanredni kongres SDP-a na brzinu je zakazan navodno zbog stanja u SDP-u i potrebe da nakon izbornog šamara nešto mijenja. Bilo je navodno vrlo bitno da se članstvu pošalje brza poruka da ostajemo jaki i da smo spremni da promijenimo kurs i vratimo se tamo gdje smo bili. Odbijen je prijedlog da održimo veliki redovni kongres u martu ove godine, da do tada izvršimo reviziju članstva i izaberemo delegate koji će u drugačijoj atmosferi, ohlađenih glava, odrediti kako ćemo dalje i izabrati novo rukovodstvo. Upozoravali smo da je na djelu smišljena manipulacija s ciljem da se pod maskom hitnosti samo zarotira nekoliko fotelja u rukovodstvu stranke i zadrži ista praksa udaljavanja i otuđenja grupe partijskih čelnika od članstva. Ukazivali smo i na činjenicu da se vodi politika u kojoj prvim ljudima SDP-a baš ništa ne zavisi od broja članova i njihovog raspoloženja, njima se neće promijeniti ni status, ni privilegije, ni sve blagodeti koje uživaju.

Dragi članovi SDP-a,

Mi koji smo upozoravali na sve anomalije i prijetnje smo nadglasani, i prije i na samom Vanrednom kongresu. Ali problem bi bio manji da je novoizabrano rukovodstvo iz tijesne pobjede sa svega nekoliko glasova za ili protiv izvuklo potrebne poruke, razumjelo signal koji im je upućen i prionulo na posao. Umjesto toga, nastavljena je stara praksa SDP-a koji nije postao stranka za čovjeka nego za nekoliko njegovih čelnika.

Prema dostupnim akcionim materijalima, ključne i prve uistinu bitne aktivnosti kao rezultat neke navodno nove prakse i kongresnih obećanja planiraju se za mjesec maj. Nakon toga slijedi ljeto, prirodni pad aktivnosti i dok dlanom o dlan eto nas na ovaj put sudbonosnom redovnom kongresu. Pa dragi članovi SDP-a i dragi drugovi, ako ćemo početi ozbiljno nešto raditi u maju, zašto smo imali vanredni konres u decembru prošle godine? Ko koga ovdje pokušava ponovo prevariti i uvući u nova lutanja? Misli li neko da će na takvim osnovama SDP vječno postojati i da se može održati takva politika "mi lideri, do posljednjeg člana"?

Pozivam rukovodstvo Socijaldemokratske paritje Bosne i Hercegovine da aktivnosti koje je planirao za maj odmah pomjeri u mart ove godine i krene ususret širokom članstvu a ne samo kantonalnim ili općinskim stranačkim elitama. Za sve pripreme ima dovoljno prostora, pred nama je cijeli februar, infrastruktura SDP dovoljno je jaka da iznese svaki unutarstranački proces a volja za radom u članstvu još uvijek postoji. Zato, ne uvlačite nas u ljeto i kasne predizborne pripreme u nadi da će baza SDP-a još jednom progutati predizborno lobiranje pa i moguće manipuliranje sa principom "jedan član - jedan glas".

Pozivam i predsjednika Nermina Nikšića da se što prije obrati članstvu SDP-a i transparentno iznese šta namjerava raditi i ponudi konkretne zadatke i konkretne rokove o kojima će se članstvo izjasniti. Na taj način doprinijet će transparentnosti i demokratizaciji bez koje će SDP i dalje nepovratno tonuti ka dnu.

S poštovanjem, Selim Bešlagić
Tuzla, 29.01.2015. godine
hizo ramidovic

#39489 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

kako vrjeme prolazi sve se vise i vise pokazuje kako je sdp brez lagundzije ko presjednika stranke bez koristan i ne mocan.
nermin niksic je dobar strucnjak, to niko nespori, ali nema tu viziju, odlucnost i liderstvo koje ima zlatko, nezna povuc dobre poteze onda kad to naj vise treba.
zato se svi mi koima je stalo do scial demokratie nadamo dace na sljedecem redovnom kongresu lagundzija ope postat presjednik.
The BEN10

#39490 Re: SDP

Post by The BEN10 »

hizo ramidovic wrote:kako vrjeme prolazi sve se vise i vise pokazuje kako je sdp brez lagundzije ko presjednika stranke bez koristan i ne mocan.
nermin niksic je dobar strucnjak, to niko nespori, ali nema tu viziju, odlucnost i liderstvo koje ima zlatko, nezna povuc dobre poteze onda kad to naj vise treba.
zato se svi mi koima je stalo do scial demokratie nadamo dace na sljedecem redovnom kongresu lagundzija ope postat presjednik.
Tako jeeee! :-D
kakonako

#39491 Re: SDP

Post by kakonako »

Jebemu misa,ako ovaj Rizo nije pametan jos samo kad bi se malo vise angazovao mislim potrudio da rijesi slucaj Sutorine stim sto ga ja savjetujem da tome pridoda malo vise mora bar do Zelenike dje je slazila pruga.
hizo ramidovic

#39492 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

kakonako wrote:Jebemu misa,ako ovaj Rizo nije pametan jos samo kad bi se malo vise angazovao mislim potrudio da rijesi slucaj Sutorine stim sto ga ja savjetujem da tome pridoda malo vise mora bar do Zelenike dje je slazila pruga.
rodzo moj,
sutorina ce se lahko rjesit kad lagundzija postadne presjednik sdpa. on ima veze koje ce potegnut tako da tuj nevidim problem...
wolf07

#39493 Re: SDP

Post by wolf07 »

hizo ramidovic wrote:kako vrjeme prolazi sve se vise i vise pokazuje kako je sdp brez lagundzije ko presjednika stranke bez koristan i ne mocan.
Vodi ga kuci! I usput ga zamoli da ti malo pripomogne oko gramtike mada mu to nije struka (al' nema sta Zlaja ne zna). Nekad je pravi izraz za citanje tvojih postova u stvari - desifrovanje!
skambrljo

#39494 Re: SDP

Post by skambrljo »

Svaka čast Denisu Bećiroviću. Aferim momčino. Kako je to samo obrazovan, kulturan, pametan mladi političar koji uistinu želi nešto napraviti od države. Milina ga je bilo slušati kod Senada na dnevniku gdje fino i jasno kaže da je BIH nedjeljiva. SDP-u trebaju ovakvi ljudi koji su prije svega normalne, čestite osobe a ne kojekakvi Lipovače, Lagumdžije, Hadžići, obični kriminalci i reketaši. Od srca želim da on jednog dana preuzme konce u stranci i da ova država krene naprijed. Još bih dodao Selima Bešlagića čija je svaka riječ za bukvara. Kakav bi tandem bio mladi Denis i iskusni Selim na čelu SDP-a.
kakonako

#39495 Re: SDP

Post by kakonako »

hizo ramidovic wrote:
kakonako wrote:Jebemu misa,ako ovaj Rizo nije pametan jos samo kad bi se malo vise angazovao mislim potrudio da rijesi slucaj Sutorine stim sto ga ja savjetujem da tome pridoda malo vise mora bar do Zelenike dje je slazila pruga.
rodzo moj,
sutorina ce se lahko rjesit kad lagundzija postadne presjednik sdpa. on ima veze koje ce potegnut tako da tuj nevidim problem...
Vala rodzo ako bi se to zdogodilo ja bih bijo naj sretniji.A mislim da ce se zdogoditi akobogda!
Cohers

#39496 Re: SDP

Post by Cohers »

http://www.avaz.ba/clanak/161287/sdp-bi ... dnika-fbih
Imenovanje predsjednika i dva potpredsjednika FBiH danas je na sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta odloženo do daljnjeg, i to zbog nedovoljnog kapaciteta koalicionih partnera SDA, HDZ-a BiH i DF-a da predlože kandidata iz Kluba Srba.

Predsjedavajuća Doma Lidija Bradara (HDZBiH) izjavila je da bi do imenovanja moglo doći naredne sedmice.

Međutim, predsjednik Kluba Srba i potpredsjednik SDP-a Slaviša Šućur jučer je u izjavi za medije nakon sjednice dao do znanja da njegova stranka, koja ima čak šest delegata u ovom klubu, odnosno ubjedljivu većinu, ne mora nužno podržati imenovanje bilo čijeg kandidata.
Čudi me da Minerov Šućur nije predložio Todinog Minera za navedenu pederalnu funkciju. Sa Minerovim i Krkanovim socijaldemonkratama daytonska (čitaj: nacistička!) BiH je dobila prefiks "fašističko", te bi u kompletu daytonska BiH bila fašističko-nacistička tvorevina pod neprkosnovenim patronatom OUN-a.

http://www.slobodnaevropa.org/content/s ... 23244.html
Na sjednici Predsjedništva danas će biti izabrani i članovi pojedinih Savjeta. Tako je za predsjednika Savjeta za strategiju razvoja države i društva SDP BiH predložen Zlatko Lagumđija koji će i dobiti podršku većine.
Čitaj: Zlatko Lagumdžija je predsjednik Savjeta za strategiju razvoja daytonske fašističko-nacističke države i društva!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#39497 Re: SDP

Post by -LIBERO- »

Ovj Zlatko je totalni sociopata. Zaljubljenik, i ovisnik, o fotelji, tituli, zvanju....jbt.kakav lik :shock:
pedeset

#39498 Re: SDP

Post by pedeset »

skambrljo wrote:Svaka čast Denisu Bećiroviću. Aferim momčino. Kako je to samo obrazovan, kulturan, pametan mladi političar koji uistinu želi nešto napraviti od države. Milina ga je bilo slušati kod Senada na dnevniku gdje fino i jasno kaže da je BIH nedjeljiva. SDP-u trebaju ovakvi ljudi koji su prije svega normalne, čestite osobe a ne kojekakvi Lipovače, Lagumdžije, Hadžići, obični kriminalci i reketaši. Od srca želim da on jednog dana preuzme konce u stranci i da ova država krene naprijed. Još bih dodao Selima Bešlagića čija je svaka riječ za bukvara. Kakav bi tandem bio mladi Denis i iskusni Selim na čelu SDP-a.
Tako je. Ima još pametnih i sposobnih ljudi u stranci ali se ovi ističu. Ali šta sve to vrijedi kad se vraća Lagumdžija. Kad sam to maloprije čuo vodom su me poljevali. Pa možemo li ga se ikad riješiti. Krpelj je mala maca za njega. I to bi se možda moglo progutati kad za sobom ne bi doveo svoju garnituru "ljudi".
Cohers

#39499 Re: SDP

Post by Cohers »

-LIBERO- wrote:Ovj Zlatko je totalni sociopata. Zaljubljenik, i ovisnik, o fotelji, tituli, zvanju....jbt.kakav lik :shock:
Prevashodno, Zlatko Lagumdžija je antropofagični namet na život i društvo, posebno ukoliko zrače mirom, zdravljem i rahatlukom.
Skijaš

#39500 Re: SDP

Post by Skijaš »

pozitivno iznenađuje to da se u SDP-u više ne sluša diktat bolesnog Lagumdžije i njegovih kerova
Post Reply