SDP

plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#38451 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Adriatic wrote:A najbolji je Rumenko Denis.
Nije želio da se kandiduje za predsjedništvo, jer je čekao da SDP čučne i da se on onda pojavi kao "novi" kadar, spasilac :izet:
Ali ima ih izgleda koji će popušiti tu foru.
Još će ispasti da nije ni bio u SDP-u sve ove godine, a kamoli da je imao i neke funkcije :D
Pa vidio da je to nekima uspjelo, pa da i on proba :mrgreen:

nekima su halalili sto su bili u predsjednistvu SDP-a. hocemol mu halalit :mrgreen:
Holms

#38452 Re: SDP

Post by Holms »

pedeset wrote:
Nije želio da se kandiduje za predsjedništvo, jer je čekao da SDP čučne i da se on onda pojavi kao "novi" kadar, spasilac :izet:
Još će ispasti da nije ni bio u SDP-u sve ove godine, a kamoli da je imao i neke funkcije :D
Života ti što bi se on kandidovao? Nije lud čovjek, znao je da SDP nema nikakve šanse za pobjedu zbog javašluka koji su radili Zlatko, Damir i Nermin i šta sad on kao treba da ispašta zbog njih trojice.

Ne neide to tako, prvo SDP treba počist ... dignitet.
:lol: :lol:
pa Denise otkud tebe?
a dok te je Zlaja namjestao po parlamentu, onda ti je valjao a sad ne valja? :-)
Helena2014

#38453 Re: SDP

Post by Helena2014 »

plain vanilla wrote:

nekima su halalili sto su bili u predsjednistvu SDP-a. hocemol mu halalit :mrgreen:

Hoćemo halaliti,

Tuzlaci vele da on prelazi u DF- Željko Komšić,a možda poslije formira A-SDP, trenutno je ljut

http://tuzla.danas.info/2014/11/04/deni ... lazi-u-df/

http://www.fokus.ba/22516/vijesti/bih/s ... lazi-u-df/
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#38454 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Helena2014 wrote:
plain vanilla wrote:

Hoćemo halaliti,

Tuzlaci vele da on prelazi u DF- Željko Komšić,a možda poslije formira A-SDP, trenutno je ljut

http://tuzla.danas.info/2014/11/04/deni ... lazi-u-df/

http://www.fokus.ba/22516/vijesti/bih/s ... lazi-u-df/
U Tz se DF vec par puta formirao i rasformirao, taman ce im Denis dobro doci :mrgreen:
Styling

#38455 Re: SDP

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote:Majstori spina SDP-ovci i poslije poraza nastavljaju isto, pricajuci nam o jednoj sitnoj greski koja je kao bila nedostatak demokratizacije unutar stranke. Mene kao gradjanina njihove stranacke stvari uopce ne zanimaju, ali i te kako njihova refleksija na period vladavine, zaposljavanja brata, ostalog nepotizma, smjena radi postavljanja svojih, kradje asfalta, stimanja tendera i radnih mjesta, lazi, podvala, nepostivanja zakona itd. Vjesto, kao i uvijek nas sad uvlace u njihove unutarstranacke stvari oko izbora predsjednika sa cim niti imam, niti hocu da imam ista. Kao stranka me ne zanimaju,kao vladajuca struktura financirana nasim porezima, da.
A ti se fino odjaviš sa teme i prestaneš komentarisati i uživaš u vladavini nacionalista naredne četiri godine.
Neka se SDP-u dohakalo pa makar mi trave pasli.
Banksy

#38456 Re: SDP

Post by Banksy »

Styling wrote: Neka se SDP-u dohakalo pa makar mi trave pasli.
Neka je, vala ... Njihova vlast su 4 najteže poratne godine. Ne ponovilo se.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#38457 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote:A ti se fino odjaviš sa teme i prestaneš komentarisati i uživaš u vladavini nacionalista naredne četiri godine.
Da, ja sam poznati nacionalista :roll: Nauživali smo se zadnje 4 godine za 10 života. Nego, kakve veze ima tvoj komentar sa mojom refleksijom? Još jedan SDP spin, kad im kažeš šta su napravili, odmah po nacionalizmu, torovima, itd...
Styling

#38458 Re: SDP

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote:
Styling wrote:A ti se fino odjaviš sa teme i prestaneš komentarisati i uživaš u vladavini nacionalista naredne četiri godine.
Da, ja sam poznati nacionalista :roll: Nauživali smo se zadnje 4 godine za 10 života. Nego, kakve veze ima tvoj komentar sa mojom refleksijom? Još jedan SDP spin, kad im kažeš šta su napravili, odmah po nacionalizmu, torovima, itd...
Ma ne, nisam to ni pomislila, ti si samo jedna od onih kojima niko živ ne valja.
Niti sam trol, niti spinujem, ali je to tebi i takvima odlična poštapalica za svakoga ko se ne slaže s vašim mišljenjem.
Prozivate mjesecima Nikšića što je zaposlio brata, kao da je zaposlio pola familije a svi znamo da je SDA sistematski i planski još od 1996 zapošljavala svoje kadrove po javnim preduzećima i državnim institucijama. Zato danas u ministarstvima ministar koji nije iz SDA doživljava opstrukcije u radu, od svoje sekretarice pa na dalje. Problem nefunkcionisanja vlasti i uzroci su malo dublji nego što se na prvi pogled čini.
KatarinaKosaca

#38459 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote:Ma ne, nisam to ni pomislila, ti si samo jedna od onih kojima niko živ ne valja.
Niti sam trol, niti spinujem, ali je to tebi i takvima odlična poštapalica za svakoga ko se ne slaže s vašim mišljenjem.
Prozivate mjesecima Nikšića što je zaposlio brata, kao da je zaposlio pola familije a svi znamo da je SDA sistematski i planski još od 1996 zapošljavala svoje kadrove po javnim preduzećima i državnim institucijama. Zato danas u ministarstvima ministar koji nije iz SDA doživljava opstrukcije u radu, od svoje sekretarice pa na dalje. Problem nefunkcionisanja vlasti i uzroci su malo dublji nego što se na prvi pogled čini.
SDP i SDA mi ne valjaju. Naravno. Kome valjaju? Zato i jesam glasala za promjene. To što jeste SDA uveso sistemsku korupciju i nepotizam, ne pravda NIkšića da isto učini, dapače ne čini ga različitim. I o tome na temi SDA i sličnim puno pišem, nemam duple standarde. Nitko živ mi ne valja :D Pa, ko od vladajućih do sada valja i po čemu?
Styling

#38460 Re: SDP

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote:
Styling wrote:Ma ne, nisam to ni pomislila, ti si samo jedna od onih kojima niko živ ne valja.
SDP i SDA mi ne valjaju. Naravno. Kome valjaju? Zato i jesam glasala za promjene. To što jeste SDA uveso sistemsku korupciju i nepotizam, ne pravda NIkšića da isto učini, dapače ne čini ga različitim. I o tome na temi SDA i sličnim puno pišem, nemam duple standarde. Nitko živ mi ne valja :D Pa, ko od vladajućih do sada valja i po čemu?
Ti i ja se očigledno oko nekih stvari nikada nećemo usaglasiti ali to ne znači da ne možemo voditi dijalog bez isključivosti. Ja poštujem tvoje mišljenje i očekujem isto i od tebe a ne da me odmah nazivaš SDP trolom i spinerom. Iako ničim nisam dala povoda za tako nešto. Nemoj, Kate, tjerati sa foruma ovo malo gradskog svijeta što je ostalo. :sax:
vee-jay

#38461 Re: SDP

Post by vee-jay »

SDP je najveci krivac za danasnju situaciju na podruciju Federacije.
ultima_palabra

#38462 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Styling wrote:Ti i ja se očigledno oko nekih stvari nikada nećemo usaglasiti ali to ne znači da ne možemo voditi dijalog bez isključivosti. Ja poštujem tvoje mišljenje i očekujem isto i od tebe a ne da me odmah nazivaš SDP trolom i spinerom. Iako ničim nisam dala povoda za tako nešto. Nemoj, Kate, tjerati sa foruma ovo malo gradskog svijeta što je ostalo.
Ko god kritikuje konkretne akcije SDP-a, vi se odmah uhvatite šuplje o zlim nacionalistima, građanskoj opciji i gradskoj raji... na tu priču više nikad nijednog glasača nećete uhvatiti.
KatarinaKosaca

#38463 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Styling wrote: Ja poštujem tvoje mišljenje i očekujem isto i od tebe a ne da me odmah nazivaš SDP trolom i spinerom. Iako ničim nisam dala povoda za tako nešto. Nemoj, Kate, tjerati sa foruma ovo malo gradskog svijeta što je ostalo. :sax:
Ja nekog mogu jedino otjerati sa mog vlasništva, to ovaj forum nije. Samo sam rekla, jel to još jedan SDP spin ne karakterizirajući sugovornika. Ne, ne valja mi SDP, ne valja mi ni SDA. Ako to znači da sam "od onih kojima ništa živo ne valja", rado preuzimam tu titulu ;-) Pozz
Styling

#38464 Re: SDP

Post by Styling »

ultima_palabra wrote:
Styling wrote:Ti i ja se očigledno oko nekih stvari nikada nećemo usaglasiti ali to ne znači da ne možemo voditi dijalog bez isključivosti. Ja poštujem tvoje mišljenje i očekujem isto i od tebe a ne da me odmah nazivaš SDP trolom i spinerom. Iako ničim nisam dala povoda za tako nešto. Nemoj, Kate, tjerati sa foruma ovo malo gradskog svijeta što je ostalo.
Ko god kritikuje konkretne akcije SDP-a, vi se odmah uhvatite šuplje o zlim nacionalistima, građanskoj opciji i gradskoj raji... na tu priču više nikad nijednog glasača nećete uhvatiti.
Ja jako dobro pazim šta pišem i nikada nikoga na forumu nisam nazvala nacionalistom. Samo sam rekla da ćemo uživati u vlasti nacionalista naredne 4 godine.
Skijaš

#38465 Re: SDP

Post by Skijaš »

Styling wrote:
ultima_palabra wrote:
Ja jako dobro pazim šta pišem i nikada nikoga na forumu nisam nazvala nacionalistom. Samo sam rekla da ćemo uživati u vlasti nacionalista naredne 4 godine.
Nije uživanje, ali je bar protiv moje volje. Nije kraj svijeta to što Nikšić postavi brata na funkciju, društvo će preživjeti. Problem je osjećaj odgovornosti kod mene jer sam mu ja to svojim glasom omogućio.
mg

#38466 Re: SDP

Post by mg »

Styling wrote:
KatarinaKosaca wrote:Majstori spina SDP-ovci i poslije poraza nastavljaju isto, pricajuci nam o jednoj sitnoj greski koja je kao bila nedostatak demokratizacije unutar stranke. Mene kao gradjanina njihove stranacke stvari uopce ne zanimaju, ali i te kako njihova refleksija na period vladavine, zaposljavanja brata, ostalog nepotizma, smjena radi postavljanja svojih, kradje asfalta, stimanja tendera i radnih mjesta, lazi, podvala, nepostivanja zakona itd. Vjesto, kao i uvijek nas sad uvlace u njihove unutarstranacke stvari oko izbora predsjednika sa cim niti imam, niti hocu da imam ista. Kao stranka me ne zanimaju,kao vladajuca struktura financirana nasim porezima, da.
A ti se fino odjaviš sa teme i prestaneš komentarisati i uživaš u vladavini nacionalista naredne četiri godine.

Jel aludiraš na to da travu ne bi pasli da je ostao SDP na vlasti? Ili mozda cak u nekoj ludosti da bi bilo bolje???
Styling

#38467 Re: SDP

Post by Styling »

mg wrote:
Styling wrote:

Jel aludiraš na to da travu ne bi pasli da je ostao SDP na vlasti? Ili mozda cak u nekoj ludosti da bi bilo bolje???
Ne, samo kažem da smo spremni i travu pasti samo da SDP nije na vlasti. Ovo se čak i rimuje. Može biti izborni slogan.
KatarinaKosaca

#38468 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Da je kako kazes ne bi se nikada glasao SDP. Ako je igdje imao podrsku to je ovaj forum. Stalno su u banovicima bili rijetki protivnici SDP-a.Imali su "najvecu pobjedu poslije 1945" kad treba, a kad treba "tricavih 17%". Sami pali sami se ubili.
Styling

#38469 Re: SDP

Post by Styling »

KatarinaKosaca wrote:Da je kako kazes ne bi se nikada glasao SDP. Ako je igdje imao podrsku to je ovaj forum. Stalno su u banovicima bili rijetki protivnici SDP-a.Imali su "najvecu pobjedu poslije 1945" kad treba, a kad treba "tricavih 17%". Sami pali sami se ubili.
Naravno, slažem se s tobom, trebalo je jedno otriježnjenje, ali nisu bili toliko loši u vlasti koliko su loše prošli na izborima.
tzipiripi

#38470 Re: SDP

Post by tzipiripi »

http://www.sdp.ba/novost/23407/necu-bit ... ka-partije

- Duboko i suštinski se ne slažem sa načinom i pravcem izlaska iz krize SDP-a koji zagovara aktuelni vrh stranke. Lagumdžija i njegovi dugogodišnji favoriti su nizom nesmotrenih poteza kreirali atmosferu unutar stranke, ali i u javnosti da je najvažnije ko će biti novi predsjednik i novo rukovodstvo. Moje razmišljanje je potpuno suprotno i o tome sam govorio i na sjednici Glavnog odbora, a to je korjenita reforma sistema, Statuta, kadrovske politike, unutrašnjih pravila i odnosa..., istinska demokratizacija. Dakle, zalažem se i zalagat ću se se za potpuno drugačiji slijed prioriteta - prvo odgovornost, reforme i demokratija, a tek na kraju funkcije.

Ne bježim i ne plašim se odgovornosti i uvijek sam spreman biti kandidat na istinski demokratskom, masovnom i pošteno i temeljito organiziranom kongresu, na kojem bi mogli doći do izražaja mišljenja, stavovi i ideje najšireg članstva. Bit ću jasan, na ovom brzopletom i malom kongresu nemam namjeru da se kandidiram, ali u punom kapacitetu pokušat ću sa istomišljenicima prekinuti praksu kongresnih režija i u biti velikih prevara naših članova i simpatizera. Jer, samo na takvim režiranim kongresima bilo je moguće da bude izviždan prvi predsjednik SDP-a Nijaz Duraković, da iz stranke bude istjeran Miro Lazović ili da poslije takvih režija budu potpuno marginalizirani ljudi poput Bogića Bogićevića, Nijaza Skenderagića i drugih uglednih ljudi. Kongresnim manipulacijama moguće su čak i ovakve nemile scene, iako svi znamo da široko članstvo i simpatizeri SDP-a dobro pamte veličine i zasluge Durakovića, Bogićevića, Skenderagića, Lazovića... i da im nikada ne bi nanijeli nepravdu.

Danas je SDP bolesnik kojem treba ozbiljna i sistematična terapija. Ali, šta se dešava, umjesto da preduzmemo korake na stvarnom ozdravljenju stranke, vrli spin-doktori su odlučili da SDP pokušaju našminkati novom kongresnom predstavom. A ljudi nam sve manje vjeruju. Misle da smo svi pohlepni i vlastoljubivi, a protiv takve slike o nama ne možemo se boriti samo riječima, frazama, velikim predstavama, zastavama i kongresnim parolama.

Ne želim biti dio takvog scenarija. Već sam učestvovao na najdemokratičnijem i najobjektivnijem kongresu, onom koji je održan 12. oktobra 2014. godine. Na tom "kongresu" povjerenje su mi ukazale hiljade birača, članova i simpatizera SDP-a i zato mi ni na pamet ne pada da ih izigram na malobrojnom kongresu koji se saziva i održava po pravilima Lagumdžije i njegovih saradnika. Neću gaziti svoje principe. I nisam dobio mandat birača i članova SDP-a da učestvujem u kreiranju otrcanih i već viđenih političkih farsi. Upravo suprotno, čini mi se jasnije nego ikada ranije, ukazano mi je povjerenje da se borim za interese države Bosne i Hercegovine i pravedniji i pošteniji SDPBiH, koji će na najbolji način služiti toj državi, a ne grupi pojedinaca.
Kolač ti ljubim, odjednom sad svi postali ... Đe je papak bio do sad? Jedan od Zlajinih pulena sad naš'o solit pamet.
Koje je ono godine Duraković bio izviždan, Miro Lazović izbačen, Bogić isključen radi "neplaćanja članarine", Skenderagić marginaliziran ....? Sad se naš'o pametovat i pričat o režiranim kongresima koji se dešavaju godinama.
Koji su ovo nepopravljivi šabani, za ne povjerovat.ba
tzipiripi

#38471 Re: SDP

Post by tzipiripi »

http://www.vijesti.ba/kolumne-komentari ... -mila.html

I onda se čude zašto, kako .... Jašta da su levati :-)
Better Man

#38472 Re: SDP

Post by Better Man »

Da ima pravne države Lagumdžija i rukovodstvo SDP-a bi bilo na doživotnim robijama iz više razloga. Jedan od razloga je nelegalno prisvajanje imovine bivše države i masno zarađivanje na istoj. Gdje ima u svijetu da jedna partija iznajmljuje državi njenu imovinu i pritom godišnje uzima 480 hiljada KM (zgrada Vlade FBiH) i zašto niko do sad od svih Vlada nije postavio to pitanje? Jednostavno, jer su svi u talu i tako peru novac. Gdje ima da ti fakultet da bespovratni kredit za stan, kao što je urađeno u slučaju Lagumdžija. Šta je sa stanom 300 kvadrata u Čemaluši ili je Čekaluša, koji je bio državno vlasništvo,a Lagumdžija ga sebi prisvojio i iznajmlje i uzima masnu kiriju. Šta ćemo sa seminarima koje organizuje Revicon Marina Ivaniševića i ko mu je da pravo ekskluziviteta i uzimanja ogromnog novca (2 do 3 hiljade KM se plaća po osobi za učešće na seminaru u organizaciji Revicona). Prvo i osnovno što treba uraditi je to da se zakonski oduzme sva imovina koju je SDP nezakonito prisvojio i vrati državi ili njenim građanima koji su izdvajali svoja sredstva za gradnju iste. Zna se da su SDA, HDZ, SNSD itd nortorno kriminalne stranke, ali to isto je i SDP.
HM 2011

#38473 Re: SDP

Post by HM 2011 »

Better Man wrote:Da ima pravne države Lagumdžija i rukovodstvo SDP-a bi bilo na doživotnim robijama iz više razloga. Jedan od razloga je nelegalno prisvajanje imovine bivše države i masno zarađivanje na istoj. Gdje ima u svijetu da jedna partija iznajmljuje državi njenu imovinu i pritom godišnje uzima 480 hiljada KM (zgrada Vlade FBiH) i zašto niko do sad od svih Vlada nije postavio to pitanje? Jednostavno, jer su svi u talu i tako peru novac. Gdje ima da ti fakultet da bespovratni kredit za stan, kao što je urađeno u slučaju Lagumdžija. Šta je sa stanom 300 kvadrata u Čemaluši ili je Čekaluša, koji je bio državno vlasništvo,a Lagumdžija ga sebi prisvojio i iznajmlje i uzima masnu kiriju. Šta ćemo sa seminarima koje organizuje Revicon Marina Ivaniševića i ko mu je da pravo ekskluziviteta i uzimanja ogromnog novca (2 do 3 hiljade KM se plaća po osobi za učešće na seminaru u organizaciji Revicona). Prvo i osnovno što treba uraditi je to da se zakonski oduzme sva imovina koju je SDP nezakonito prisvojio i vrati državi ili njenim građanima koji su izdvajali svoja sredstva za gradnju iste. Zna se da su SDA, HDZ, SNSD itd nortorno kriminalne stranke, ali to isto je i SDP.
Ne ulazeći u dubinu -

Gdje ima na svijetu termin "Bespovratni kredit".....

To se zove grant, ili ti ga POKLON !

Kredit u normalnim društvima podrazumjeva da se tu treba nešto i vratiti......

Ulazeći u dubinu odgovori glase:

Legalnost prisvajanja imovine SK i glasova ljudi vijernih partiji SK - sa mentalitetom partije SK - pa eto u svemu tome je i rečeno gdje je legalnost - baš tu - pravni sljednik SK za BiH i to je to....

Gdje ima da država iznajmljuje bilo šta pored famozne državne imovine - ima kod nas - ¸ljudi nebodere izgradiše na iznajmljivanju imovine državi - i što je najsmješnije to nisu nelegalne odluke - nego potpuno legalne odluke (jel isplativije dići kredit sa povoljnom stopom i izgraditi nekretninu te rate isplaćivati duži niz godina ili plaćati rate a nemati ništa - NAŠE INTELEKTUALNE ELITE KAŽU OVO DRUGO - jel to ok pitanje je sad - a da je legalno - 100% legalno - neko spominjao političku korupciju - eto primjer iste koju nije moguće sankcionisati niti u USA i ne legitimnim sredstvima)

Prisvajanje stanova - to je nešto novo/staro o kojem niko nije upoznat - na koga je uknjiženo ?

REVICON može organizovati po dva seminara dnevno ako ima kandidata...

Pitanje je šta je tu nelegalno - koliko god se mi upirali da dokažemo da je nelegalno - ŠTA JE TU NELEGALNO I ZA ZATVORA ?

Odgovor je - NIŠTA ?

PA zar si pisao post na tu temu samo radi odgovora koji će glasiti post ti je bezze ili si samo ljut ?

Prije da si samo ljut...
skupljac_zeljeza

#38474 Re: SDP

Post by skupljac_zeljeza »

SDP će se baviti sam sobom do lokalnih izbora. Nisu do tada zanimljivi.
Naslovnica

#38475 Re: SDP

Post by Naslovnica »

LepiSale, Bandiera.rossa, mirko.ros.90, enna, medolino1985, putnik, Brzi84, denis99, KumPera, Summum85...
Pa gdje su oni predizborni ljigavi poltroni sa pokrenise.ba što su nabijali pluseve za SDP, Autoceste i Elektroprivredu!??!?!
Hahhahahahah!!!
Post Reply