SDP

Banksy

#38101 Re: SDP

Post by Banksy »

Styling wrote:
Banksy wrote:
Styling wrote:
Zluradost je inače glavna karakteristika našeg naroda....nije bitno kako će nam biti u budućnosti,
bitno je da ne bude Zlatka pa makar mi trave pasli naredne četiri godine.
Zluradost je osnovna i pokretačka karakterna osobina Zlatka Lagudmžije. Sav svoj politički vijek i djelovanje sveo je na godine potrošene na spletkarenje, laganje, podmetanje, konstrukcije, mahalanje, saplitanje, destrukcije, zlo i negativno djelovanje usmjereno prema svojim političkim protivnicima i svim političkim neistomišljenicima. Da je frtalj te negativne energije pretvorio u pozitivnu, u svrhu jačanja i boljitka svoje stranke, SDP bi danas bio jak k'o beton.
Ako ga bosanskohercegovačko društvo uopće bude pamtilo, pamtiće ga upravo po tom jalu i zluradosti.
Opis koji si upotrijebio/la u gornjem citatu odgovara karakteru svih vlastodržaca u BiH u zadnjih 20 godina. Samo zamijeni Zlatkovo ime Bakirovim, Čovičevim, Dodikovim, itd. i sve se uklapa.

Međutim, koliko mogu zaključiti, gorni citat je više stvar razočaranosti u Zlatka jer se nisi nadao/la da je takav a za ostale koji su navedeni nije iznenađenje da su takvi, je li tako?
Netačno. Ni od koga ništa nisam očekivala.

Govorili smo o jalu i zluradosti, hinjaluku, podlosti i spremnosti na zloću, podmetanja i smicalice, ne o lopovluku ili nacionalizmu. Govoreći o ovom prvom, Zlatko je neprikosnoven. Nijedan od gore navedenih mu, u tom smislu, nije do koljena.
Ukratko, vrlo je loš, kao čovjek.
Last edited by Banksy on 26/10/2014 14:40, edited 1 time in total.
Styling

#38102 Re: SDP

Post by Styling »

VjecitiStudent wrote:
Styling wrote: ...
Kada se govori o greškama Alije Izebegovića njegovi sljedbenici ga amenstiraju time što je vjerovao lopovima kojima je bio okružen, a on, jadničak, je bio pošten. Nešto slično bi se moglo upotrijebiti i za Zlatka. Vjerovao je ljudima oko sebe za koje se ispostavilo da nisu baš tako ni iskreni, ni pošteni.
...
Ima li ijedne naše lopuže da ga se nije ovako opisivalo?
Izetbegovića, Silajdžića, ...
Što će reći da niko, ali baš niko od ljudi koji su bili u vlasti u proteklih 20 godina nije bio pošten i da je morao prste olizati radeći sa medom.
Zbog toga i jeste interesantno koliko su se svi okomili na Zlatka, kao da je on jedini vodio ovu državu u protekle dvije decenije. Svi su se okoristili, bez izuzetka.
VjecitiStudent

#38103 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Iskopah video iz 2010. Gdje su se sve uhljebili glavni junaci ovog filma?
Koga je zapalo ministarstvo, koga EP, ambasada ...
Ima li ovdje Styling, Sedije?
Obratite pažnju pogotovo na 0.43 :D

Styling

#38104 Re: SDP

Post by Styling »

Banksy wrote:
Styling wrote:
Banksy wrote:
Zluradost je osnovna i pokretačka karakterna osobina Zlatka Lagudmžije. Sav svoj politički vijek i djelovanje sveo je na godine potrošene na spletkarenje, laganje, podmetanje, konstrukcije, mahalanje, saplitanje, destrukcije, zlo i negativno djelovanje usmjereno prema svojim političkim protivnicima i svim političkim neistomišljenicima. Da je frtalj te negativne energije pretvorio u pozitivnu, u svrhu jačanja i boljitka svoje stranke, SDP bi danas bio jak k'o beton.
Ako ga bosanskohercegovačko društvo uopće bude pamtilo, pamtiće ga upravo po tom jalu i zluradosti.
Opis koji si upotrijebio/la u gornjem citatu odgovara karakteru svih vlastodržaca u BiH u zadnjih 20 godina. Samo zamijeni Zlatkovo ime Bakirovim, Čovičevim, Dodikovim, itd. i sve se uklapa.

Međutim, koliko mogu zaključiti, gorni citat je više stvar razočaranosti u Zlatka jer se nisi nadao/la da je takav a za ostale koji su navedeni nije iznenađenje da su takvi, je li tako?

Govorili smo o jalu i zluradosti, hinjaluku, podlosti i spremnosti na zloću, podmetanja i smicalice, ne o lopovluku ili nacionalizmu. Govoreći o ovom prvom, Zlatko je neprikosnoven. Nijedan mu, u tom smislu, nije do koljena.
Pa ako nisi ništa očekivala, što kritikuješ.
Kada govorimo o hinjaluku i podmetanjima, zar nije najveći hinjaluk na svijetu da pred same izbore SDA izjavi kako su oni opozicija i nisu bili na vlasti i da je za sve kriv SDP, a u isto vrijeme imaju svojih 4-5 ministara (ili koliko već) u Federalnoj vladi. Znači mi treba da vjerujemo izjavama SDA u predizbornoj kampanji a ne svojim očima.
Ridjobrki

#38105 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Styling wrote: Zbog toga i jeste interesantno koliko su se svi okomili na Zlatka, kao da je on jedini vodio ovu državu u protekle dvije decenije. Svi su se okoristili, bez izuzetka.
Evo onoga o čemu ja uvijek pričam... Stalna dva problema koja im promiču.

De sad 'vako.. Ja ću sporije tipkati ne bi li koji ezdepeoid nešto i ubrao. Ako tipkam prebrzo vi recite.

1. Od... nekih... drugih... se... to... očekuje..., od... nekog... ko... im... treba... predstavljati... alternativu... NE!

2. Sav... problem... SDP-a... je počeo... u momentu... kad... im... je... postalo... normalno... biti... poput... ostalih... i kad... je... počelo... biti... ok... uzimanje... gorih... za primjer... i uzor.

Ako...... treba......... mogu..... ja.......... i.... sporije.........
Banksy

#38106 Re: SDP

Post by Banksy »

Styling wrote:
Banksy wrote:
Styling wrote:

Govorili smo o jalu i zluradosti, hinjaluku, podlosti i spremnosti na zloću, podmetanja i smicalice, ne o lopovluku ili nacionalizmu. Govoreći o ovom prvom, Zlatko je neprikosnoven. Nijedan mu, u tom smislu, nije do koljena.
Pa ako nisi ništa očekivala, što kritikuješ.
Ne kritikujem, pobijam tvoj pogrešan navod.
SDP sam prekrižila negdje 2005.
VjecitiStudent

#38107 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Styling wrote:
VjecitiStudent wrote:
Styling wrote: ...
Kada se govori o greškama Alije Izebegovića njegovi sljedbenici ga amenstiraju time što je vjerovao lopovima kojima je bio okružen, a on, jadničak, je bio pošten. Nešto slično bi se moglo upotrijebiti i za Zlatka. Vjerovao je ljudima oko sebe za koje se ispostavilo da nisu baš tako ni iskreni, ni pošteni.
...
Ima li ijedne naše lopuže da ga se nije ovako opisivalo?
Izetbegovića, Silajdžića, ...
Što će reći da niko, ali baš niko od ljudi koji su bili u vlasti u proteklih 20 godina nije bio pošten i da je morao prste olizati radeći sa medom.
Zbog toga i jeste interesantno koliko su se svi okomili na Zlatka, kao da je on jedini vodio ovu državu u protekle dvije decenije. Svi su se okoristili, bez izuzetka.
Ne vidjeh da se iko, osim možda ex-reisa, vezao tako za svoju stolicu kao on.
Styling

#38108 Re: SDP

Post by Styling »

Ridjobrki wrote:
Styling wrote: Zbog toga i jeste interesantno koliko su se svi okomili na Zlatka, kao da je on jedini vodio ovu državu u protekle dvije decenije. Svi su se okoristili, bez izuzetka.

De sad 'vako.. Ja ću sporije tipkati ne bi li koji ezdepeoid nešto i ubrao. Ako tipkam prebrzo vi recite.

1. Od... nekih... drugih... se... to... očekuje..., od... nekog... ko... im... treba... predstavljati... alternativu... NE!

2. Sav... problem... SDP-a... je počeo... u momentu... kad... im... je... postalo... normalno... biti... poput... ostalih... i kad... je... počelo... biti... ok... uzimanje... gorih... za primjer... i uzor.

I mi kao birači smo opet izabrali one prve da nam ponovo krv piju naredne četiri godine i prave male nacionalne torove u kojima ja ne želim da živim.

SDP nisu cvjećke, ali bar hoće jedinstvenu državu. A, bojim se da ćemo se u naredne četiri godine, sa SDA i HDZ-om naći na ivici, ako ne i preći Rubikon na putu podjele zemlje.
Styling

#38109 Re: SDP

Post by Styling »

VjecitiStudent wrote:
Styling wrote:
Jeste Čović. Jeste Dodik. Da se ne lažemo.

A, nisi valja očekivao da će Bakir prekršiti babinu riječ kada je imenovao Tihića za nasljednika. A u pozadini sve je spremao da na narednom kongresu SDA preuzme apsolutnu vlast. Što bi se i desilo da je rahmetli Tihić ostao živ.
Banksy

#38110 Re: SDP

Post by Banksy »

Styling wrote:
SDP nisu cvjećke, ali bar hoće jedinstvenu državu. A, bojim se da ćemo se u naredne četiri godine, sa SDA i HDZ-om naći na ivici, ako ne i preći Rubikon na putu podjele zemlje.
Tom šupljom je SDP prepadao narod i ranije, pa su se neki i primili. A kad su sjeli, pokazali su da su u stanju kleknuti djeliteljima i niže od SDA. Teško će im se na tu priču danas neko opet upecati.
VjecitiStudent

#38111 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Styling wrote:
VjecitiStudent wrote:
Styling wrote:
Jeste Čović. Jeste Dodik. Da se ne lažemo.

A, nisi valja očekivao da će Bakir prekršiti babinu riječ kada je imenovao Tihića za nasljednika. A u pozadini sve je spremao da na narednom kongresu SDA preuzme apsolutnu vlast. Što bi se i desilo da je rahmetli Tihić ostao živ.
I Dodik i Čović su, za njihove birače i članove stranaka, vrlo uspješni političari.
Tihić je zadnji put izabran tajnim glasanjem, između tri kandidata.
McMoy

#38112 Re: SDP

Post by McMoy »

Ridjobrki wrote:

:thumbup:
Fascinantno je koliko su zadojeni likom i djelom Velikog vođe?!
Džaba vala i slovo po slovo, ali oni uvijek po istom.

"Ali, znate... i oni kradu... i kod njih ima nepotizma, korupcije, namještanja tendera, lopovluka "

I drugo, nikako da se slože sa činjenicom da ovaj i ovakav SDP od socijaldemokratije istu ima samo u imenu.
Sa idejama prave socijaldemokratije ni u putu se nisu sreli.
Ridjobrki

#38113 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Styling wrote:
I mi kao birači smo opet izabrali one prve da nam ponovo krv piju naredne četiri godine i prave male nacionalne torove u kojima ja ne želim da živim.

Opet sama mašiš ceo fudbal ili pušiš propagandu SDP-a.

1. Ko to, života ti, od bošnjačkih stranaka neće jedinstvenu državu?
2. Eto taman da je SDP jedini koji to hoće, otkud im kapacitet da bilo šta pomaknu po tom pitanju? Izgubili su i jedinog čestitog člana u RS, ne mogu sebe sačuvati u RS a da će oni nešto ujedinjavati, gimmeabreak...
3. Zemlja je već podijeljena i što god se dalje teoretski bude dijelilo neće realno promijeniti ništa u životima ljudi. Taman da sutra teoretski proglase treći entitet to će samo legalizovati granice koje na terenu postoje. Sutra će se živjeti kao da se ništa nije desilo, trgovaće se, izbjegavati porezi i ostalo baš kao i sada - ali raspada države ne ima niti će ga biti.

U takvoj konstelaciji je narodu logično bilo birati stranke koje obećavaju neko djelovanje unutar tri tora nego stranku koja bez ikakvih osnova priča utopijsku priču nakon što je sve realpolitičke šanse uprskala.
Styling

#38114 Re: SDP

Post by Styling »

Banksy wrote:
Styling wrote:
Tom šupljom je SDP prepadao narod i ranije, pa su se neki i primili. A kad su sjeli, pokazali su da su u stanju kleknuti djeliteljima i niže od SDA. Teško će im se na tu priču danas neko opet upecati.
Živi bili pa vidjeli. Bio bi dobro da nisam u pravu, ali vidjećemo.
Styling

#38115 Re: SDP

Post by Styling »

Ridjobrki wrote:
Styling wrote:

Opet sama mašiš ceo fudbal ili pušiš propagandu SDP-a.

1. Ko to, života ti, od bošnjačkih stranaka neće jedinstvenu državu?
2. Eto taman da je SDP jedini koji to hoće, otkud im kapacitet da bilo šta pomaknu po tom pitanju? Izgubili su i jedinog čestitog člana u RS, ne mogu sebe sačuvati u RS a da će oni nešto ujedinjavati, gimmeabreak...
3. Zemlja je već podijeljena i što god se dalje teoretski bude dijelilo neće realno promijeniti ništa u životima ljudi. Taman da sutra teoretski proglase treći entitet to će samo legalizovati granice koje na terenu postoje. Sutra će se živjeti kao da se ništa nije desilo, trgovaće se, izbjegavati porezi i ostalo baš kao i sada - ali raspada države ne ima niti će ga biti.

U takvoj konstelaciji je narodu logično bilo birati stranke koje obećavaju neko djelovanje unutar tri tora nego stranku koja bez ikakvih osnova priča utopijsku priču nakon što je sve realpolitičke šanse uprskala.
Znači, ti si prešutno za podjelu i podjelu si, kao takvu, defakto prihvatio.
Odličan rezultat SDA propagande.
Banksy

#38116 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote: Tihić je zadnji put izabran tajnim glasanjem, između tri kandidata.
Još važnije, glasovima 766 članova.

Danas 5. kongres SDA. Kandidati za predsjednika Tihić, Izetbegović i Terzić

Ponedeljak, 25 MAJ 2009

Delegati Kongresa SDA, njih 766, danas će početi da se okupljaju u Sarajevu - peti po redu Kongres najjače političke partije u BiH održat će se sutra u dvorani Zetra. Delegati će tajnim glasanjem izabrati predsjednika, zamjenika predsjednika SDA, pet potpredsjednika, 80 članova Glavnog odbora, Nadzorni odbor i Sud časti.
Banksy

#38117 Re: SDP

Post by Banksy »

Styling wrote:
Banksy wrote:
Styling wrote:
Već smo vidjeli. Lagumdžijinu spremnost da za fotelju žrtvuje državu.
Biće ga teško nadmašiti.
Banksy

#38118 Re: SDP

Post by Banksy »

Mojom ostavkom bi SDP upao u pravni vakum. Ja to nisam mogao dozvoliti - Zlatko Lagumdžija.
:lol: :thumbup: :mrgreen:
Styling

#38119 Re: SDP

Post by Styling »

Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote: Tihić je zadnji put izabran tajnim glasanjem, između tri kandidata.
Još važnije, glasovima 766 članova.
Naravno, nakon što je Alija rahmetli izašao za govrnicu i rekao da će on glasati za Tihića.
Nije šija nego vrat.
Pusti šuplju.
Styling

#38120 Re: SDP

Post by Styling »

Banksy wrote:
Styling wrote:
Banksy wrote:
Već smo vidjeli. Lagumdžijinu spremnost da za fotelju žrtvuje državu.
Biće ga teško nadmašiti.
Možeš li samo navesti neki primjer ove tvoje tvrdnje.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#38121 Re: SDP

Post by pici »

Image

:oops:
Styling

#38122 Re: SDP

Post by Styling »

pici wrote:Image

Šta s ovim?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#38123 Re: SDP

Post by pici »

Styling wrote:
pici wrote:Image

Šta s ovim?
ne znam pitaj ovo dvoje :mrgreen:

Image

a i BaJu kad su podizate rukice za JAzlaJA fotelju il protiv usluga za mjenu SDS i ŠaroviĆa...evo konkretno pitanje JAzlaJA i NikšiĆu...dje su miliJoni od dobiti Elektroprenosa...kod mene nisu :mrgreen:
Ridjobrki

#38124 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Styling wrote: Znači, ti si prešutno za podjelu i podjelu si, kao takvu, defakto prihvatio.
Odličan rezultat SDA propagande.
Ne znam gdje ti živiš zadnjih 20 godina i jesi li primijetila da zemlja jeste defakto podijeljena a SDP je zadnji koji je može ujediniti.

Meni je veći problem što mi kanton nije vidio veću štetočinu od Lipovače nego tristo nekih šupljih fraza o #ujedinjenoj zemlji.
Lokman

#38125 Re: SDP

Post by Lokman »

Postoji jedan iracionalan masovni animozitet prema Lagumdžiji. Kada ga objektivno uporedimo sa drugim političarima dobijemo jasan matematički dokaz da on nije ništa veći lopov ili nepotista nego Bakir Izetbegović ili recimo Sulejman Tihić, ipak prema njemu je usmjerena neka neobjašnjiva mržnja i odvratnost. U njegovom odnosu prema Komšiću opravdan je osjećaj razočarenja, ali u politici je edipov kompleks pobune protiv oca (Lagumdžija je Komšićev "otac" koji je od jednog polupravnika napravio predsjednika države da bi mu ovaj zabio nož u leđa i radio na njegovoj političkoj eliminaciji) odnosno fenomen oceubice, uvjet svake borbe za vlast. U segmentu obnašanja vlasti, nakon što vidimo kadrovsku stvarnost SDA, garantujem da ćemo se sa nostalgijom prisječati Nermina Nikšića. Činjenica jeste da su napravili dosta auto puta i to je vidljiv rezultat. Lagumdžija je i dobar organizator pa je SDP daleko najorganiziranija politička stranka u informatičkom i aktivističkom smislu. U SDP-u se vodi borba za vlast između dvije frakcije, koliko ja vidim radi se o tuzlacima sa jedne strane i Lagumdžijinom kružoku ulizica i profitera sa druge strane. Generalno tuzlaci imaju napredniju priču koja se svodi na stranačke izbore na principu "jedan član jedan glas" . To je demokratski iskorak i potencijalno novi početak za SDP. Ako SDP osvane sa novim, mlađim i modernim rukovodstvom onda će stranka veoma brzo povratiti rejting. Razvoj situacije im ide u prilog, jer će ekonomska kriza, veoma brzo, već za nekoliko mjeseci, potopiti i feudalnu SDA i budale koje sa njima uđu u koaliciju. Ako kontrolu nad SDP-om zadrži Lagumdžijina opcija onda se status quo cementira jer realno neće postojati stvarne opozicije kriminalu i korupciji.
Post Reply