SDP

weredsf

#37801 Re: SDP

Post by weredsf »

sebija wrote:
BlueBlood wrote:Jel Dzevad Becirevic ostaje nacelnik ili ide u vladu kantona ?
Ide u Skupštinu KS.

Nije samo slučaj u SDP-u, ali nikako ne razumijem sistem gdje neko sa funkcije na koju je izabran od građana ide na drugu, a da na prethodnu dolazi neko o kome možda ne znamo ništa. Tako je i USD na posljednjim izborima među kandidate stavio aktuelnog gradonačelnika Sarajeva. SDA je predsjedavajućeg GV Sarajeva stavila za nosioca liste u KS na općim izborima. I tako dalje, primjera je puno... a ja bih rekao da je ovo vrlo nepoštena praksa. Volio bih da SDP to ne radi u budućnosti.

Druga stvar koju ne razumijem su mišuljci koji ismijavaju novonastalu situaciju u SDP-u BiH. Pa miševi moji lijepi, ovo je nešto što jedino vama ne odgovara. Za SDP je ovo veliki događaj i za građane također. Nacionalistima i njihovim stadima ovo je najmanje situacija za radovanje. To čemu se smijete jednog dana će vas poslati u vječnu opoziciju, akoBogda.

U Centru je dobio nesto preko 2000 glasova
daddy-kool

#37802 Re: SDP

Post by daddy-kool »

Zlaja je kupio nešto vremena, sada idu pripreme za kongres.
Pripremaju se poslušni kandidati - Imamović, Bećirović ispušili?

Koliko vidim, sve po planu.
veiz

#37803 Re: SDP

Post by veiz »

listening about president federation

http://www.youtube.com/watch?v=cRGBjb1uDE8
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37804 Re: SDP

Post by JoseMujica »

bogoljub wrote:Ovaj Kazaz je providan ko... i ima značajnu ulogu još od 7. februara pa na ovamo. Od plenuma, do plenuma, od emisije do emisije sve mu se svodi u jednu rečenicu: Bakir nevalja, treba otići. Kada Bakir dobije toliki br. glasova, sada bi Kazaz da ga savjetuje kako nije dobro za njega da bude i predsjednik predsjedništva i predsjednik stranke, zbog: bla bla bla.
Ovom svojom tvrdnjom kao hulja tvrdi nešto u šta i on sam ne vjeruje. Svakom iole zdravom umu je jasno da ovo nema veze sa tri čiste što Kazaz i ostali Radončićevi pilići zbore.
A ljudi iz SDP-a mi je veoma žao, ubrzo će na vidjelo izaći njihov doprinos i državničko reagovanje na 7. februar..

kazaz je jedan od najvjernijih "Alijinih" nezavisnih intelektualaca...tek jedan iz ergele unutar koje su podjeljene katedre i stanovi u Centru

ps

eto nam nove partije SDPtz 1945
zulfo

#37805 Re: SDP

Post by zulfo »

Nije ovo Nikšić ovo je montaža ovo je neki dvojnik :D

http://www.youtube.com/watch?v=V7h2_aXY8JM
veiz

#37806 Re: SDP

Post by veiz »

zulfo wrote:Nije ovo Nikšić ovo je montaža ovo je neki dvojnik :D

http://www.youtube.com/watch?v=V7h2_aXY8JM

Fino zbori o mitu i korupciji o nezavisnom sudstvu a onda zaposli brata u autoceste,kuma u Razvojnu banku........
McMoy

#37807 Re: SDP

Post by McMoy »

Jedan simpatičan komentar sa nekog drugog portala
kolega zlatko se ponaša ko da sdp ima čir na guzici
a ne rak na mozgu
L u c i f e r

#37808 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

Slika govori više od hiljadu riječi...

Image
skambrljo

#37809 Re: SDP

Post by skambrljo »

Nezvanično saznajemo da se kao kandidati za novog predsjednika stranke spominju Nermin Nikšić :oops: , Damir Hadžić :evil: i Bakir Hadžiomerović :zzzz: .
Kakva je onda razlika i da je ostao Lagumdžija?

Ostali bi opet lopovi i reketaši i poslije izbora 2018 bi opet bilo :izet:
Ako ovako nastave izgubit će i ovih 60000 glasača!
Pol_Pot

#37810 Re: SDP

Post by Pol_Pot »

skambrljo wrote:Nezvanično saznajemo da se kao kandidati za novog predsjednika stranke spominju Nermin Nikšić :oops: , Damir Hadžić :evil: i Bakir Hadžiomerović :zzzz: .
Kakva je onda razlika i da je ostao Lagumdžija?

Ostali bi opet lopovi i reketaši i poslije izbora 2018 bi opet bilo :izet:
Ako ovako nastave izgubit će i ovih 60000 glasača!
Da hoće izabrat backhand Hadžića, pa da se trajno ugase u roku godine.
JThomas

#37811 Re: SDP

Post by JThomas »

nikakva, sve isto.
hizo ramidovic

#37812 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

nijedan drugi kandidat nemore biti tako dobar predsjednik kao zlatko lagundzija.
zato je jedino rjesenje da sdp izadze iz ove krize da zlatku daju jos jedan mandat.
Android Knego

#37813 Re: SDP

Post by Android Knego »

hizo ramidovic wrote:nijedan drugi kandidat nemore biti tako dobar predsjednik kao zlatko lagundzija.
"nemore" niko biti bolji, sto jes' jes'... ali za DF i SBB. :D
bella_ciao

#37814 Re: SDP

Post by bella_ciao »

Lopovacu za precenika! Daj zar se jos bavite ovim propalim polu-boljsevicima
Radioactive

#37815 Re: SDP

Post by Radioactive »

veiz wrote:Sastanak SDP-ea trajao do kasno u noć

Vako je završilo neznam jel u Jagodi
pogledati sliku (+12 pažnja)
http://forums.accuweather.com/uploads/p ... 642555.jpg

hotel Feri
Pozivajući se na neslužbene informacije, Nezavisne novine navode da je manekenka Emina Karišik (27) ranjena na seminaru SDP-a posvećenom strateškom planiranju stranke.
Dobar, dobar... ccc
Kakav je bio seminar dobro su prošli :) :izet:
maher

#37816 Re: SDP

Post by maher »

sdp-ovci bi prije donosenja bilo kakve odluke ipak detaljno trebali proanalizirati da li bas sav problem u lagumdziji...nije mi jasno zasto lagumdzija izbjegava da se kandiduje na unutarstranacke izbore ... jer ne vidim ko bi ga mogao pobijediti u nekim normalnim okolnostima kada se emocije stisaju i kada se ohlade glave unutar stranke ... ne mislim da su mu lipovaca i slicni dostojni kandidati ...
lagumdzija jeste imao presudnu rijec u kadrovskoj politici, ali ne vidim sta je on kriv sto je ministar unutrasnjih poslova pobjegao s mjesta udesa, sto se ministar za boracka pitanja marise gdje stigne i sto je pravio revizije i gdje treba i gdje ne treba, sto je premijer zaposljavao familiju, sto su novinare poljevali pivama,... njegova je greska sto ih nije odmah smijenio poslije tih incidenata, ... pravi diktator i autokrata bi to i uradio ..., pravi autokrata bi stranci dao svoje ime kao komsic i radoncic ... zanimljivo je kako mnogima smeta lagumdzijina autokratija i narcisoidnost dok kod komsica i radoncica je to ok ... zamislite da se lagumdzija proglasio za gazi husref bega
da ce sdp ovako proci na izborima bilo je jasno poslije komsicevog odlaska, ... da li samo lagumdzija kriv za njegov odlazak, nisam bas siguran ... siguran sam ako lagumdzija ode sa mjesta predsjednika da ce sdp zavrsiti kao sdu ili szbih...
zato mislim da bi bilo dobro da se i lagumdzija kandiduje za izbore za predsjednika stranke ... jer ko god sljedeci dodje bice samo stecajni upravnik ...
Dr. Kuca

#37817 Re: SDP

Post by Dr. Kuca »

Bio bi cirkus da damira postave za predjesnika. To bi im bio pravi shot down.
novi.dan.nova.nafaka

#37818 Re: SDP

Post by novi.dan.nova.nafaka »

maher wrote:sdp-ovci bi prije donosenja bilo kakve odluke ipak detaljno trebali proanalizirati da li bas sav problem u lagumdziji...
Mudro zboriš, ima mjesta tvojoj priči.
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 21/10/2014 13:08, edited 1 time in total.
ime_kojeg_nema

#37819 Re: SDP

Post by ime_kojeg_nema »

Problem SDP-a je što trenutno u svojim redovima nema niti jednu osobu sa dovoljno političke vještine i moralnog kredibiliteta da obnovi stranku i vrati povjerenje ljudi.
wolf07

#37820 Re: SDP

Post by wolf07 »

maher wrote:sdp-ovci bi prije donosenja bilo kakve odluke ipak detaljno trebali proanalizirati da li bas sav problem u lagumdziji...nije mi jasno zasto lagumdzija izbjegava da se kandiduje na unutarstranacke izbore ... jer ne vidim ko bi ga mogao pobijediti u nekim normalnim okolnostima kada se emocije stisaju i kada se ohlade glave unutar stranke ... ne mislim da su mu lipovaca i slicni dostojni kandidati ...
lagumdzija jeste imao presudnu rijec u kadrovskoj politici, ali ne vidim sta je on kriv sto je ministar unutrasnjih poslova pobjegao s mjesta udesa, sto se ministar za boracka pitanja marise gdje stigne i sto je pravio revizije i gdje treba i gdje ne treba, sto je premijer zaposljavao familiju, sto su novinare poljevali pivama,... njegova je greska sto ih nije odmah smijenio poslije tih incidenata, ... pravi diktator i autokrata bi to i uradio ..., pravi autokrata bi stranci dao svoje ime kao komsic i radoncic ... zanimljivo je kako mnogima smeta lagumdzijina autokratija i narcisoidnost dok kod komsica i radoncica je to ok ... zamislite da se lagumdzija proglasio za gazi husref bega
da ce sdp ovako proci na izborima bilo je jasno poslije komsicevog odlaska, ... da li samo lagumdzija kriv za njegov odlazak, nisam bas siguran ... siguran sam ako lagumdzija ode sa mjesta predsjednika da ce sdp zavrsiti kao sdu ili szbih...
zato mislim da bi bilo dobro da se i lagumdzija kandiduje za izbore za predsjednika stranke ... jer ko god sljedeci dodje bice samo stecajni upravnik ...
SDP ce se rasturiti u slucaju da bilo ko od ovih jahaca apokalipse dodje na mjesto Predsjednika stranke ukljucujuci i Zlatka!!!! SDP-u nema spasa bez novih aktivista i clanova a takve moze privuci samo neuprljano lice kao sto je Bogicevic. Svi klonovi Lagumdzije i Lagumdzija licno jedino mogu rasturiti stranku do kraja, neki prije, neki poslije!
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37821 Re: SDP

Post by JoseMujica »

nmere ni doć neko ko je van stranke....ne kontam kako vi to zamišljate

Damir Hadžić je dijete partije i najbolje rješenje
maher

#37822 Re: SDP

Post by maher »

wolf07 wrote:
maher wrote:sdp-ovci bi prije donosenja bilo kakve odluke ipak detaljno trebali proanalizirati da li bas sav problem u lagumdziji...nije mi jasno zasto lagumdzija izbjegava da se kandiduje na unutarstranacke izbore ... jer ne vidim ko bi ga mogao pobijediti u nekim normalnim okolnostima kada se emocije stisaju i kada se ohlade glave unutar stranke ... ne mislim da su mu lipovaca i slicni dostojni kandidati ...
SDP ce se rasturiti u slucaju da bilo ko od ovih jahaca apokalipse dodje na mjesto Predsjednika stranke ukljucujuci i Zlatka!!!! SDP-u nema spasa bez novih aktivista i clanova a takve moze privuci samo neuprljano lice kao sto je Bogicevic. Svi klonovi Lagumdzije i Lagumdzija licno jedino mogu rasturiti stranku do kraja, neki prije, neki poslije!
bojim da su sdp upravo novi aktivisti doveli u ovakvu situaciju ... a bogicevic je vec 25 godina van politike ..., ali da on sada gasi vatru ... malo je nekorektno... ali to oni unutar stranke treba da vide ... meni bi samo zao bilo da skroz propadnu ...
O'zone
Globalni moderator

#37823 Re: SDP

Post by O'zone »

wolf07 wrote:
Bogićević bi mogao preuzeti SDP jedino ako ima autodestruktivne namjere. Čovjek je van aktivne politike godinama, zdravlje mu je narušeno da bi se mogao zajebavati sa nečim u ovom trenutku tako komplikovanim kao što je stanje u SDP-u.

Stvarno teško da se među trenutnim vođstvom može pronači kandidat koji bi dostojno obavljao funkciju predsjednika SDP-a, vratio povjerenje glasača i nadao se barem malom oporavku na općinskim izborima.
Paranoid

#37824 Re: SDP

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:nmere ni doć neko ko je van stranke....ne kontam kako vi to zamišljate

Može.... spajanjem sa devedesetkom Martin bi bio idealna zamjena a logo bi bio:

Image
madner

#37825 Re: SDP

Post by madner »

JoseMujica wrote:nmere ni doć neko ko je van stranke....ne kontam kako vi to zamišljate

Sto je najgore, vjerovatno je najbolje.
Post Reply