Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
On je istaknuo da u SDP-u treba očuvati jedinstvo te da oni koji misle da svojim ostavkama popravljaju stanje u SDP-u "trebali su ih davati prije izbora a ne sada".
"Drago mi je da se širom Bosne i Hercegovine bude ljudi koji su za projekat široke demokratizacije SDP-a i protiv politike da nekoliko ljudi ponovo diktira i odlučuje o tome kada i kakav ćemo imati kongres. Na valu takve široke volje dosadašnje prakse se definitivno moraju promijeniti a najbitnije je da o tome mora odlučivati najšire članstvo a ne uski krugovi interesno povazen frakcije", zaključio je Bećirović
Bravo, Denise Becirevicu.
Ne dozvoli aferasko-lopovskoj ekipi okupljenoj oko Nermina Niksica (Federalna Uprava policije danas je usla u Vladu F BIH i zapocela cesljanje i njegovog lopovluka) da izreziraju Vanredni kongres SDP-a i dokrajce ovu partiju.
SDP je gotov, nema im spasa, barem ne sa ovom mafijom koja onako ko fol podnosi ostavke, samo da bi se dograbili predsjednicke stolice u stranci. Ne treba nasjedati na ovo, jer ko god od ovih sto su podnjeli ostavke, dodje na celo SDP-a, radit ce pod direktivom slucajnog prolaznika i njegove hanume, koja ga je uzgred jos prije 2 godine odgovorila da odstupi sa cela stranke.
iPod wrote:SDP je gotov, nema im spasa, barem ne sa ovom mafijom koja onako ko fol podnosi ostavke, samo da bi se dograbili predsjednicke stolice u stranci. Ne treba nasjedati na ovo, jer ko god od ovih sto su podnjeli ostavke, dodje na celo SDP-a, radit ce pod direktivom slucajnog prolaznika i njegove hanume, koja ga je uzgred jos prije 2 godine odgovorila da odstupi sa cela stranke.
Sent from my iPad using Tapatalk
Zene sahranise socijaldemokratiju.
Treb'o je Emira pitati sta se radi u tom slucaju
joint union wrote:
A koju super stvar, odmakni se i pogledaj?. Osim sto su rodbinu i podobne ususkali, sta su to uradili? Pa bolan samom SDP-u je glavni argument na ovim izborima bio autoput, pametnom dosta.
Je li Berilo pametna stvar?
Je li koalicija sa SDA pametna stvar?
Je li Bakir H. pametna stvar?
Je li ususkavanje rodbine (prvenstveno supruga i brace) pametna stvar? Btw, ovdje skidam kapu Zivanovicu
Je li Zapadna Njemacka pametna stvar?
Je li Damir Hadzic pametna stvar?
Samo u jednom si u pravu, meni jeste drago sto je ovakav SDP zijanio.
Samo reci JEDAN negativni rezultat ili posljedicu po građane BiH koje su proizvele ove tvoje zamjerke.
I pokusaj da se izrazis u brojevima, jer je svima dosta suplje price.
Izbori 2010: SDP 26.07 % ukupnog broja glasova za PS BiH /266 023 glasova/
Izbori 2014: SDP 9.58 % ukupnog broja glasova za PS BiH /80 714 glasova/
266023 - 80714 = 185 309
vidim nešto mi malo...
18 412 (broj glasova za PS BiH iz RS 2010)
10 226 (broj glasova za PS BiH iz RS 2014)
8 186 + 185 309 = 193 495
klif wrote:Pozivanje na ujedinjenje sa drugim strankama je najobičniji pokušaj manipulacije odnosno pokušaj zamagljivanja problema putem pokušaja prenošenja fokusa sa stvarnog problema na druge teme.
Shvatati njegove izjave ozbiljno, davati im značaj ili čak odgovarati na njih je opasno po onoga ko to čini.
daddy-kool wrote:Spas za SDP i ljevicu bi bila smjena kompletnog rukovodstva i ujedinjenje sa DF-om.
Sada oglasiti namjere i uraditi ujedinjenje na proljeće.
Da podsjetim na moj jutrošnji upis.
Znači plan: kompletno rukovodstvo SDP odstupa na vanrednom kongresu, bira se (demokratski) novo rukovodstvo. To rukovodstvo provodi pregovore o ujedinjenju sa DF, Komšić predsjednik, funkcije po broju osvojenih glasova svake partije. SDP donosi ime, 105 godina tradicije , infrastrukturu, prihode, ... DF donosi svjetlost i pročišćenje, glasove, novi život SDP. Šlepaju se USD i slični. Zlaja prihvata političku penziju u vidu nekog ministarstva.
... i završna scena - klanjanje dženaze DF-u i povratak u sedla stare, korumpirane kriminalne SDP garniture. Genijalno.
Ko je to smislio? Zlatko?
north wrote:Potez očajnika..ovo mogu samo očajnici koji su dovedeni pred zid i spremni su sada na sve samo da bi preživili....popljuvao je narandžaste, otjerao Ivu Komšića i Miru Lazovića i more drugih bivših sdp-ovaca, i sada ih ko biva nakon debakla poziva sviju radi nekog lažnog jedinstva...kakvo licemjerje i patetika....dobio je odgovor od DF-a, i jako mi je drago zbog toga....lično bih volio da su još oštrije odgovorili, ali i ovako je ok....čekamo taj vanredni kongres sa uključenim kamerama...
ma koji crni kongres i ubleHe...da su imalo imali časti i morala a ne zacrvenili se foteljama i KM-eovima, nikad JAzlaJA nebi kroĆiJo nogom u centralu od 2002 NIKAD...podržali ste JAdžukcaJA sad fino kongresmeni vad te oraHe iz džepova il ste ko SDA i HDZ... majorizirani i potlaČeni od drugijeH...svi su drugi krivi a kada je uHljebljavat familiju na budjet onda nikome ništa...štimat tendere i postavljat upravne odbore pa direktore koji sa sobom zaposle pola familije, tako da ništa niste drugaČiji niti bolji od SDA i HDZ kongresnika...valja tu doooooobra metla ako hoĆe da se spašava socijaldemokratija ikako al po meni nje odavno nema...nije DF neko čudo il vanserijski patent al samokritika je dobo došla svakom imalo ko hoče bolje za sve nas...pun mi je QuJaC ulizica i šHupaka...ako i DF padne ovako ko SDP...odoh u naciJonaliste makar znam da sam medju ulizicama i šHupcima i samo se laktat za fotelje i KM-emove...
U jednnu ruku mi sad zao Zlajoglua, sad je u situaciji da najvise pljuju po njemu oni koji su se do jucer krili ispod njegove suknje i svrsavali nakon njegovih predizbornih govora. Sad su sve pametolozi, svi prstom upiru u njega.
Isti oni supci koji su samo klimali glavom iza njegovih ledja skoro 8 godina, Niksic, Imamovic, Becirovic, Lipovaca itd. Vidis ti koji su to ljigavci.
Pa sto se niti jedan supak od njih ne izjasni i ne oglasi prije izbora?!
Kako se samo jos vise uvaljuju ovim priopcenjima!
Sa ovim istupima u javnosti ispada da su 8 godina pricali jedno kako je filozofija SDPa jedino ispravno rjesenje a danas "otvaraju dusu" i kazu kako dosta toga nije valjalo, sto ce reci da su obmanjivali javnost, ne znam samo da je Zlatko bio sam u stanju to raditi. Sad kao ispade da su bili zlostavljani, maltretirani...........
Ublehasi, sve do jednog, jedini insan koji je imao muda da mu okrene ledja je bio Zeljko, a na svojoj kozi je osjetio sta znaci suprotstaviti se Lagumdziji, svaka mu cast na tome, ovi svi ostali mogu da ga duvaju sad!!
onaj Becirovic, koji je to arogantni seljak,
Niksic-Shishka ostace upamcen (ko i Bakir) po izjavama o narkomanima i 12kg spida
jos onaj narkoman Sheset minuta kaze "Kakav narod takva vlast"! Jebo mu pas mater bezobraznu, ono hoce biti predsjednik
Imamovic izdaje neka saopstenja u svom poznatom pjesnickom stilu, na kraju ni on sam ne zna ni sta je procitao i sta napisao a ko zadnja pizda je u februaru zbichio iz Tuzle za Sarajevo Zlaji po savjete, sad mu, gle cuda, vise ne valja
Jadovi jadni, sad cojku zabijate noz u ledja!!!
Znachi,
SVIMA CRVENI KARTONI i MRSH U ....................
Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu teške riječi padaju
Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na nedavno održanim izborima, Bakir Hadžiomerović je demantovao špekulacije lidera Demokratske fronte Željka Komšića o tome da ga Zlatko Lagumdžija priprema za svog nasljednika, te progovorio o ideji ujedinjenja bh. socijaldemokrata.
- Prije svega, drago mi je da ste me pozvali da komentiram tu nebuloznu vijest. Laž da mene Zlatko Lagumdžija priprema za predsjednika SDP, i koja se danima vrti po medijima, je plasirao Željko Komšić. Zaista mi nije jasno zbog čega taj čovjek ima potrebu da laže i izmišlja, te da godinama proganja mene i moju porodicu u saradnji sa SDA - kazao je Hadžiomerović .
- Očigledno je Komšić puno pametniji kad šuti nego kad govori i to je nebrojeno puta dokazao. Rekao sam javno prije tri dana da SDP radi spašavanja ideje ljevice u BiH, mora shvatiti poruku bh. građanki i građana na posljednjim izborima i zato moramo krenuti dalje - pojasnio je Hadžiomerović, te dodao da će članovi SDP birati novo rukovodstvo, "a ne oni koji su se, poput Komšića, odrekli te partije".
- Zato Komšiću predlažem da se više ne bavi SDP-om koji je davno napustio, a da nikada javno nije naveo prave razloge za tu odluku. Bolje bi mu bilo da se sada slobodno upusti u ljubavni zagrljaj sa SDA i HDZ-om, a neka SDP i mene osobno ostavi na miru - zaključio je Hadžiomerović.
costacurta wrote:U jednnu ruku mi sad zao Zlajoglua, sad je u situaciji da najvise pljuju po njemu oni koji su se do jucer krili ispod njegove suknje i svrsavali nakon njegovih predizbornih govora. Sad su sve pametolozi, svi prstom upiru u njega.
Isti oni supci koji su samo klimali glavom iza njegovih ledja skoro 8 godina, Niksic, Imamovic, Becirovic, Lipovaca itd. Vidis ti koji su to ljigavci.
Pa sto se niti jedan supak od njih ne izjasni i ne oglasi prije izbora?!
Kako se samo jos vise uvaljuju ovim priopcenjima!
Sa ovim istupima u javnosti ispada da su 8 godina pricali jedno kako je filozofija SDPa jedino ispravno rjesenje a danas "otvaraju dusu" i kazu kako dosta toga nije valjalo, sto ce reci da su obmanjivali javnost, ne znam samo da je Zlatko bio sam u stanju to raditi. Sad kao ispade da su bili zlostavljani, maltretirani...........
Ublehasi, sve do jednog, jedini insan koji je imao muda da mu okrene ledja je bio Zeljko, a na svojoj kozi je osjetio sta znaci suprotstaviti se Lagumdziji, svaka mu cast na tome, ovi svi ostali mogu da ga duvaju sad!!
onaj Becirovic, koji je to arogantni seljak,
Niksic-Shishka ostace upamcen (ko i Bakir) po izjavama o narkomanima i 12kg spida
jos onaj narkoman Sheset minuta kaze "Kakav narod takva vlast"! Jebo mu pas mater bezobraznu, ono hoce biti predsjednik
Imamovic izdaje neka saopstenja u svom poznatom pjesnickom stilu, na kraju ni on sam ne zna ni sta je procitao i sta napisao a ko zadnja pizda je u februaru zbichio iz Tuzle za Sarajevo Zlaji po savjete, sad mu, gle cuda, vise ne valja
Jadovi jadni, sad cojku zabijate noz u ledja!!!
Znachi,
SVIMA CRVENI KARTONI i MRSH U ....................
[youtube][/youtube]
Govorilo se i prije toga da ima gresaka i da moze bolje. Tvoj je problem sto ne znas i nisi informisan o tome. Zalosno je gledati kakvih ljudi ima s obzirom na cinjenicu da ce ti Niksic ostati upamcen po izjavi o narkomanima a ne o djelima koje je uradio za federaciju. Bezvezno ispustanje frustracija, i zbog ljudi poput tebe jedva cekam jos bolji i jaci sdp nakon potrebne rekonstrukcije.
---
- Zato Komšiću predlažem da se više ne bavi SDP-om koji je davno napustio, a da nikada javno nije naveo prave razloge za tu odluku. Bolje bi mu bilo da se sada slobodno upusti u ljubavni zagrljaj sa SDA i HDZ-om, a neka SDP i mene osobno ostavi na miru - zaključio je Hadžiomerović.
Da sam esdepeovac sad bih si jaja pojeo!
Usao Bakir na velika vrata u politiku i izveo SDP sa sobom !
---
sigh wrote:
Govorilo se i prije toga da ima gresaka i da moze bolje. Tvoj je problem sto ne znas i nisi informisan o tome. Zalosno je gledati kakvih ljudi ima s obzirom na cinjenicu da ce ti Niksic ostati upamcen po izjavi o narkomanima a ne o djelima koje je uradio za federaciju. Bezvezno ispustanje frustracija, i zbog ljudi poput tebe jedva cekam jos bolji i jaci sdp nakon potrebne rekonstrukcije.
Mora se priznati da je uradio mnogo, narocito za buraza uvalivsi ga na poziciju, ni manje ni vise, direktora preduzeca sa vecinskim drzavnim udjelom i pri tome tvrdeci da nema sukoba interesa i da je sve OK i po zakonu, a to sto su burazeri je koincidencija jbg, desi se
JEdini koji je uradio vise od njega je BI koji je ekonomiju BiH jacao dijeleci junice, ovce, koze, motokultivatore a koje je btw dobio kao donaciju
a gdje su kadrovi SDA, HDZ-a (primjer komunjare Čovića, kojeg nesposobni sud sudi i oslobađa 5 puta)...?
svi su oni isti.
mada imam osjećaj da će se desiti nemoguće, a to je da će SDA upravo spasiti SDP, kako bi im se odužila za koaliranje. Sve je moguće u režiji Zlaje veličanstvenog i Baketa lijepog.
Last edited by megaman4 on 17/10/2014 17:38, edited 1 time in total.
---
covjek koji je karijeru zgradio na proganjanju ljudi - o nasem trosku i na nasem javnom servisu - sad nekom porucuje da ga "ostavi na miru"
ma krasno
a sto Bakire niste ostavili na miru tuziteljicu Dijanu prije no sto ste je otjerali u grob?
ovaj propali rocker i novinar, kojeg je Crveni Baron iskoristio kao maskotu svoje ekipe na ovom izborima - nekome porucuje da ga ostave na miru ....on koji je 10 godina (naravno, po naredbi Crvenog Baron), koristeci FTV proganjao ljude na svakom koraku, klevetao, potkazivao itd
bjednice alkoholizirani, odakle ti pravo da pominješ Mevlud (taj casni događaj o kojem pojma nemaš)....ostavi i ti na miru hodžu pedofila iz gluhe bukovice, smradu dvolicni
O'zone wrote:Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu teške riječi padaju
Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na nedavno održanim izborima, Bakir Hadžiomerović je demantovao špekulacije lidera Demokratske fronte Željka Komšića o tome da ga Zlatko Lagumdžija priprema za svog nasljednika, te progovorio o ideji ujedinjenja bh. socijaldemokrata.
- Prije svega, drago mi je da ste me pozvali da komentiram tu nebuloznu vijest. Laž da mene Zlatko Lagumdžija priprema za predsjednika SDP, i koja se danima vrti po medijima, je plasirao Željko Komšić. Zaista mi nije jasno zbog čega taj čovjek ima potrebu da laže i izmišlja, te da godinama proganja mene i moju porodicu u saradnji sa SDA - kazao je Hadžiomerović .
- Očigledno je Komšić puno pametniji kad šuti nego kad govori i to je nebrojeno puta dokazao. Rekao sam javno prije tri dana da SDP radi spašavanja ideje ljevice u BiH, mora shvatiti poruku bh. građanki i građana na posljednjim izborima i zato moramo krenuti dalje - pojasnio je Hadžiomerović, te dodao da će članovi SDP birati novo rukovodstvo, "a ne oni koji su se, poput Komšića, odrekli te partije".
Reče čovjek koji je član sdp koji mjesec u vrh glave...
I ova Bakira pukla od huje jer se provalila, ko i njen zagondžija zlaja...
Odakle pravo ovom šljamu Hadžiomeroviću da on drži nekome pridike i javo proziva nekoga bez da je taj njega ikad igdje javno spomenuo? Ko si čovječe, koji je tvoj uspjeh u životu, o politici i diplomatiji da ne pričamo tu su ko Gibraltar u fudbalu... uređivanje propale emisije koja je bila sa naručenim prilozima i koja je udarala samo jednu stranu (zasluženo), ali samo jednu..nikad smrad za svog uredovanja nije nijednu kritiku nije uputio na svog mentora i bilo koga iz te stranke, a srao je o objektivnosti i ko biva trudio se da bude neutralan..i sad on nekoga proziva, neka mali ljigavac podastre dokaze o tome što priča, ili neka začepi labrnju, jer samo zna da ujeda i palamudi bez išta konkretno da ponudi...Podsjeća me na Mirnesa iz "najboljih" dana
Ova stranka neće preživjeti ako ovako nastavi, svi rukovodeći moraju otići i protiv većine trebaju da podnesene krivične prijave, doći nove snage koje nisu bile uvučene u prljave igre, i onda bi se moglo pričati o reorganzaciji stranke i pokušaju da se dignu iz ovog ponora..ovako ako misle samo umjesto kukavca Zlatka postaviti Nikšića ili Hadžića i sve ostalo ostaje isto, sa trenutnih manje od 10% glasova naredne izbore će se to uduplo umanjiti...Pa Tuzlu su bijednici izgubili gdje zelena banda nije nikad mogla prismrditi, i oni pričaju kako su radili ispravno .....Povuci se bando i odgovaraj za svoje kriminalne radnje
sigh wrote:
Mora se priznati da je uradio mnogo, narocito za buraza uvalivsi ga na poziciju, ni manje ni vise, direktora preduzeca sa vecinskim drzavnim udjelom i pri tome tvrdeci da nema sukoba interesa i da je sve OK i po zakonu, a to sto su burazeri je koincidencija jbg, desi se
JEdini koji je uradio vise od njega je BI koji je ekonomiju BiH jacao dijeleci junice, ovce, koze, motokultivatore a koje je btw dobio kao donaciju
Vidis da veze nemas ni o njemu, njegovom radu i o njegovom bratu ali eto nije da nismo navikli u nasoj drzavi na ljude koji sve znaju i ume a iz njih samo frustracije ispadaju.