SDP

madner

#37176 Re: SDP

Post by madner »

Banksy wrote:
madner wrote:Vi ne vidite priliku, nikad od vas fajde. :D

Samo sada Komsic moze postaviti uslove i rjesiti se svih problema koje on zna. Ovo mu je samsa, prilika kako god. Nakon kongresa, kada neko drugi bude imao legitimitet, nece moci postavljati uslove.
Možda vidiš drvo, al' ne vidiš šumu.

Svako petljanje s ovom bijedom može ga skupo i preskupo koštati svih tih silnih glasova koje je dobio na talasu samo odlaska i izmicanja od ove stoke.
Jedino pametno je držati se po strani i čekati da se SDP sam iznutra uruši ili da se desi štaveć treba da se desi. To nema nikakve veze s DF-om, niti se u tu priču treba više petljati.

Zašto imam osjećaj da vas par jako navija da se ''ujedinjenje'' desi?
105 godina tradicije nije malo. :D
Banksy

#37177 Re: SDP

Post by Banksy »

m_l wrote:
Banksy wrote:
VjecitiStudent wrote:
Nisam siguran da mu je zatvor trenutno glavna preokupacija, vrana vrani oči ne kopa.
Nije glavna, već jedina.
Puno je vrana koje je ojadio, a pošto je on vrana koja je izgubila svaku moć i utjecaj, i danas i u budućnosti, nema više nikakvog razloga bilo koja vrana ima i mrvu samilosti.
Ja ti se divim na optimizmu da ce iko od njih/politicara zavrsiti, ikada, iza resetaka.
Prizivam, pa ako upali ... :mrgreen:

Hrvatska nije puno naprednija u tom ''mentalitetskom'' smislu od nas, pa se Sanader ipak desio, ko zna.
madner

#37178 Re: SDP

Post by madner »

VjecitiStudent wrote:
-LIBERO- wrote:

Samo sada Komsic moze postaviti uslove i rjesiti se svih problema koje on zna. Ovo mu je samsa, prilika kako god. Nakon kongresa, kada neko drugi bude imao legitimitet, nece moci postavljati uslove.
Mislis. Kuc, kuc. Ja sam Zeljko Komsic, vas novi predsjednik 'ujedinjene ljevice' :D
A Nikšić, Hadžić, Korać potpredsjednici :shock:

Što Banksy napisa, prvo ravnanje, dezinfekcija terena, pa tek onda izgradnja nove kuće.
Sve to je dio uslova i Niksic i Hadzic i Korac.
L u c i f e r

#37179 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

Kaće više taj vamredni kongres, nemere se to iščekat...? :meza1:
Last edited by L u c i f e r on 17/10/2014 12:36, edited 1 time in total.
sebija

#37180 Re: SDP

Post by sebija »

m_l wrote:"SDP je ipak firma sa 105 godina tradicije..." :mrgreen:
I šta ti sine nije jasno?
SDP je politička partija koja svoje korijene veže za Socijaldemokratsku stranku BiH koja je nastala još 1909. godine. neposredno nakon aneksije, oktobra 1908. godine, vodeći ljudi radničkog pokreta započeli su rad na osnivanju Socijaldemokratske stranke Bosne i Hercegovine. Pripremljen je i program na srpskohrvatskom i njemačkom jeziku koji je sarajevska radnička skupština podržala krajem godine, dok je u januaru naredne godine organizovan privremeni partijski odbor. U aprilu 1909. počinje sa izlaženjem list "Glas Slobode" kao glasilo stranke koja zvanično još nije bila oformljena iako je već bila prisutna u društvenom i političkom životu radnika. Sredinom godine bili su, dakle, ustanovljeni gotovo svi uslovi za djelovanje socijaldemokratske partije, te je osnivački kongres konačno održan u Sarajevu 28. i 29. juna 1909. godine.
Banksy

#37181 Re: SDP

Post by Banksy »

madner wrote:
105 godina tradicije nije malo. :D
i truleži nije malo ...

Kakogod, mislim da bi to bila kobna greška. Vidjećemo.
Budu li ga savjetovali ovi što su mu poturili Suljagića koji je Bakira odveo u Predsjedništvo, možda vidimo i to, političko samoubistvo nove nade bh ljevice . :D
L u c i f e r

#37182 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

Iz DF-a odgovorili Lagumdžiji: Neka prvo očiste svoje redove, pa onda pozivaju na ujedinjenje
Objavljeno: 17. 10. 2014 - 12:13 Novosti » Izbori 2014 A A A Times Arial
Iz DF-a odgovorili Lagumdžiji: Neka prvo očiste svoje redove, pa onda pozivaju na ujedinjenje
Foto: Sifet Podžić

Nakon što je predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija pozvao Demokratsku frontu i Željka Komšića "da vide na koji način i kako mogu objediniti ideju socijaldemokratije u ovoj zemlji”, zatražili smo reakciju iz ove stranke.

Sifet Podžić, generalni sekretara Demokratske fronte rekao je za “Avaz” da uz dužno poštovanje prema SDP, to za sada nije moguće.

Svjesni smo da u SDP-u ima dobrih i poštenih ljudi, ali u ovoj stranci moraju prvo očistiti svoje redove. Kad to urade onda bi postojala mogućnost da razgovaramo o ujedinjenu ljevice. Ovako, to za sada nije moguće – rekao je Podžić za “Avaz”.

Podsjećamo, predsjednik SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija je, u intervjuu za Radio BiH, na pitanje može li se u SDP-u ponoviti situacija kao slučaj Komšić, rekao: “Ne znam, pravo da vam kažem, ko bi mogao da bude taj. Ja čestitam DF-u i Komšiću na onome što su uradili. Što se mene tiče, najpametnije mu je, i evo ovom prilikom pozivam DF i Željka Komšića da vidimo na koji način i kako možemo objediniti ideju socijaldemokratije u ovoj zemlji. Ali, imam samo jedan uslov: nemoj bit narandžast. Il si crven ili nisi!”

Na opasku da su ga optužili da su zbog njega otišli Duraković, Ivo Komšić, te da se uvijek uz njega kao predsjednika SDP-a vežu neka personalna rješenja, naglasio je: “Odmah da vam kažem i Miro Lazović i Ivo Komšić su ljudi s kojima sam upravo ovih dana razgovarao i pozvao ih - dajte ljudi da idemo u skladu sa onim što je SDP nudio na ovim izborima - ujedinjeni. I mnogi drugi časni ljudi koji su ljevičari. Znate šta - džaba vam! SDP je ipak firma sa 105 godina tradicije. Ne možete vi iz epruvete napraviti neku novu ljevičarsku firmu.“

Na konstataciju da mu spočitavaju da je jedan od grobara socijaldemokratije u Bosni i Hercegovini, izjavio je: “To mi spočitavaju oni koji u stvari pričaju bez ikakve odgovornosti. Jednostavno je pričat bez odgovornosti. Ja im želim da i dalje budu kritični prema SDP-u, ali neki od njih me time prozivaju, ma što kažu, otkad je gavran pocrnio. Nek sjašu više sa takvih optužbi, nek se uhvate objedinjavanja socijaldemokratije, jačanju socijaldemokratije.”
:izet: :izet: :izet:
dustaban

#37183 Re: SDP

Post by dustaban »

Ovo vise nije za politike, ovo je cista psihijatrija!
L u c i f e r

#37184 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

Član Predsjedništva SDP-a, za "Avaz"
Lipovača: Podnosim ostavku na sve funkcije u SDP-u
Objavljeno: 17. 10. 2014 - 12:02 Novosti » Iz minute u minutu A A A Times Arial
Lipovača: Podnosim ostavku na sve funkcije u SDP-u
Foto: Arhiva (Lipovača: Stranci je potreban vanredni kongres)

Član Predsjedništva SDP-a Hamdija Lipovača potvrdio je za "Avaz" da će na predstojećoj sjednici predsjedništva stranke ponuditi svoju ostavku na svim funkcijama.

On je naglasio kako predsjednika Zlatka Lagumdžiju smatra najodgovornijim, ali ne i jedinim koji treba da snosi odgovornost.

Dodao je kako je stranci itekako potreban vanredni kongres kako bi se raščistilo s mnogim stvarima.
:izet:
hizo ramidovic

#37185 Re: SDP

Post by hizo ramidovic »

sdp netreba ni pod koju cijenu prifatiti ujedinjenje sa df strankom.
u df su otisli uglavnom radikali, a u sdp- su ostali oni koima je istinski stalo do socialdemokratije
Last edited by hizo ramidovic on 17/10/2014 12:39, edited 1 time in total.
racionalista

#37186 Re: SDP

Post by racionalista »

Pa čovjek priznao svoju grešku, svako zaslužuje drugu šansu :D
Banksy

#37187 Re: SDP

Post by Banksy »

VjecitiStudent wrote:
-LIBERO- wrote:

Mislis. Kuc, kuc. Ja sam Zeljko Komsic, vas novi predsjednik 'ujedinjene ljevice' :D
A Nikšić, Hadžić, Korać potpredsjednici :shock:

Što Banksy napisa, prvo ravnanje, dezinfekcija terena, pa tek onda izgradnja nove kuće.
... na drugoj lokaciji.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#37188 Re: SDP

Post by pici »

saim_adka wrote:Image
ovo me podsjeti na onog mazglova Ne DAM OSTAVKU !!!

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37189 Re: SDP

Post by JoseMujica »

živi bili pa vidli na tom kongresu da su ove ostavke pusta farsa i mazanje očiju
pici

#37190 Re: SDP

Post by pici »

Ali, imam samo jedan uslov: nemoj bit narandžast. Il si crven ili nisi!”
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jooooojjjjjj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...ubit će ga apaurini :mrgreen:

Image
dustaban

#37191 Re: SDP

Post by dustaban »

I hajde vi sad zamislite taj kongres nagkon svega sto se u ovih par dana desilo !!!

:-) :-) :-) :-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37192 Re: SDP

Post by JoseMujica »

pici wrote:
Ali, imam samo jedan uslov: nemoj bit narandžast. Il si crven ili nisi!”
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: jooooojjjjjj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ...ubit će ga apaurini :mrgreen:

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: aaa legendo đe ga izvuče :thumbup:
L u c i f e r

#37193 Re: SDP

Post by L u c i f e r »

Vakat je za aktiviranje pokreta DOSTA, te Bakirove2 emisije na federalnoj sa uzvicima SKANDALOZNO i sl... :D
pici

#37194 Re: SDP

Post by pici »

dustaban wrote:I hajde vi sad zamislite taj kongres nagkon svega sto se u ovih par dana desilo !!!

ja ga veĆ zamisliJo :mrgreen:
Image
Alfons Kauders

#37195 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

pici wrote:
dustaban wrote:I hajde vi sad zamislite taj kongres nagkon svega sto se u ovih par dana desilo !!!

ja ga veĆ zamisliJo :mrgreen:
Image
sef nas je zamolio da ga ostavimo nasamo...

Image
Trebam te

#37196 Re: SDP

Post by Trebam te »

hizo ramidovic wrote:sdp netreba ni pod koju cijenu prifatiti ujedinjenje sa df strankom.
u df su otisli uglavnom radikali, a u sdp- su ostali oni koima je istinski stalo do socialdemokratije
hahaha ovo je malo zesci post, :lol: :lol:

:run: BTW "danas je dan za borbu protiv siromastva"
drug_profi

#37197 Re: SDP

Post by drug_profi »

crvenebrigade wrote:
Nermin Niksic je prvi operativac stranke i iskljucivi je krivac za katastrofalan izborni rezultat.
Ne znam za druge ali kod mene je Nerko ostavio pozitivan dojam. Jedan od onih koji su nesto i uradili za privredu. Zasluzio je makar dvicu u ocjenjivanju.

...s tipfeler masine...
dustaban

#37198 Re: SDP

Post by dustaban »

Ujedinjenje je moguce jedino na nacin - uzimamo SDP-ov Hardver (imovinu) a o Softveru cemo razmisliti, nije hica !

:mrgreen:
LSD

#37199 Re: SDP

Post by LSD »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zlatko-l ... /141017045

:lol: :lol: :lol: :lol: hahahha

i politicki mrtav, išamaran, ponižen, sa metkom sujete u srcu - opet bi nekako sebi davao važnosti (izmišljao je nekakvim izjavama i spinovima)) i pozivao nešto DF na nekakva ujedinjenja :pisnuo: :pisnuo: sam bi sebi kisik davao i sam bi sebi uže spasao dobacivao :lol: :lol: a jbt kakav ego- pacijent , sunce ti kalajisano :zid:

ti si ga Crveni Narcise popušio do jaja, sageo se Željku na donju pipu, kakvih ba crnih105 godina :shock: , kakve to dobre gljive konzumiraš, nigdje te, nisi ni prag prešao, pušiona na svim frontovima, nemaš više pravo ni glasa....iššš u rupu luzeru jedan i na javljaj se više :arrow: :run: klošaru i vucibatino ohrndana
Last edited by LSD on 17/10/2014 12:53, edited 3 times in total.
pici

#37200 Re: SDP

Post by pici »

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ne mogu višHe il zakljuČajte temu il prebacite na podfHorum VICEVI :lol: :lol: :lol: :lol: ...il mi zovite tri medicinske na vještačko disanje :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
Post Reply