SDP

mirsek

#37001 Re: SDP

Post by mirsek »

peredajz wrote:
-LIBERO- wrote:Jesu spekulacije...ali eto :D . Ali stvarno ako se za mjesto predsjednika misle kandidovati Hadzic, Niksic, Lipovaca :shock:

Daj zakljucajte vrata, i ugasite svijetlo...dakle raspad stranke. Ovi jos gori od Zlatka jbt. :D

To nisu reforme i napredak, to je samo prekomponovanje u vrhu.

Ako zelite istinske promjene, koje bi dugorocno proizvele okrupljavanje lijevih stranaka, novo predsjednistvo, dakle 99%novih ljudi tu, i naravno novi predsjednik. Osoba koja nije u dosadasnjim semama, raznim postavama i frakcijama.

Sve drugo je 'dzaba krecite'. Jer sa Niksicem, Hadzicem, a narociti Lipovacom, stranka ce da ide jos nize.
Da, ako ce stranku nakon izbora preuzeti Niksic, Hadzic, Lipovaca ili Hadziomerovic, onda je najbolje da Zlaja ostane i dalje, sto je naravno njemu i glavni cilj.

On ce ove korumpirane levate staviti kao njegove konkurente na kongresu i naravno da ce ih poderati.
Ni on ni korumpirani levati nemaju sta da rade na kongresu kao kandidati.
Jedini nacin da SDP ozdravi relativno brzo.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#37002 Re: SDP

Post by Admir_1984 »

racionalista wrote:Što se tiče SDP-a, ovdje pogotovo mislim na ovaj Sarajevski ogranak tu nema popravke budite sigurni. Sva ideja i plan se svodi na to da Zlatko ode i povede dijelove "stare" garde. Sve to stoji, ali onda dolazi pitanje ko će ih zamijeniti???
Ako vi mislite da su njihovi "forumovci" nešto drugačiji onda ste se puno zahebali. Pa podmladak SDP-a je gori od ovih starijih likova. Ta skupina ljudi u 90% slučajeva kopira Zlatkovo ponašanje, lebde u nekom mmeđuprostoru između komunizma i socijaldemokratskog elitizma. Svi bi oni da budu "guzonjini sinovi" iz pjesme Zabranjenog pušenja tj. daj nam socijalizma al da mi budemo elita.
sa ovim se slažem :thumbup:

al sigurno mislim i da ima par ljudi koji kontaju pravu ideju socialdemokratije, samo kada bi ti ljudi nekako isplivali :roll:
VjecitiStudent

#37003 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Freamon Lester wrote:
racionalista wrote:Što se tiče SDP-a, ovdje pogotovo mislim na ovaj Sarajevski ogranak tu nema popravke budite sigurni. Sva ideja i plan se svodi na to da Zlatko ode i povede dijelove "stare" garde. Sve to stoji, ali onda dolazi pitanje ko će ih zamijeniti???
Ako vi mislite da su njihovi "forumovci" nešto drugačiji onda ste se puno zahebali. Pa podmladak SDP-a je gori od ovih starijih likova. Ta skupina ljudi u 90% slučajeva kopira Zlatkovo ponašanje, lebde u nekom mmeđuprostoru između komunizma i socijaldemokratskog elitizma. Svi bi oni da budu "guzonjini sinovi" iz pjesme Zabranjenog pušenja tj. daj nam socijalizma al da mi budemo elita. Nema tu popravke što se tiče SDP-a.
Forum je inficiran uhljebljivacima i to sam se svojim ocima uvjerio u vise razlicitih gradova. Nema tu niti pameti niti sposobnosti, a sto je najgore nemaju niti volje da rade pa da nadomjeste nedostatke pameti i sposobnosti.

FOM trebaju raspustiti kao organizaciju za svoje dobro.
Jel' ostao iko pošten u toj firmi?
Nomo

#37004 Re: SDP

Post by Nomo »

peredajz wrote:Image

Ima li gdje ovaj video za pogledati, bas me zanima sta su ludaci tu pricali sa Titovom slikom? Koliko nisko mozes spasti da bi osvojio vlast?
volim tita do bola i do smrti , ali ovo je blamaza malo zesca . kakvi odvratni ljudi pa prije bi glasao za radovana kardjica nego li za SDP . prije bi srtaka mladica poljubio u guzicu nego lagumdziji pruzi ruku . odvratnih ljudi tito dragi . sta titova slika ovdje predstavlja ? pravljenje 4 te jugoslavije sa glavnim gradom beogradom . slovenci izasli iz EU i cekaju samo da Zlaja zvizne i natrag u jugu . ja stoke i fukare . gladni vlasti , para i eto ti ......prokleto i gladno se rodilo i tako ce i krepati . fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj da dobro hraknem a poticem iz porodice koja je dobila tri partizanske spomenice u drugom svjetskom ratu .
LSD

#37005 Re: SDP

Post by LSD »

sigh wrote:
LSD wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/sdp-puca ... /141016159
http://www.klix.ba/vijesti/bih/lagumdzi ... /141016163

rasulo i potop

ne valja se smijati tuđoj nesreci, pogotovu kad znamo da je zeleni virus pobjednik izbora i ostala nacionalisticka bagra...ali ovo su Narcisovi crveni kmeri definitivno zaslužili - samo zbog onog kurvanja sa SDA i blokade vlade.

kako miševi napuštaju brod koji tone :lol: :lol: sad se ispostavlja da su to pizde obicne

treba biti malo i perverzan i uživati u posmatranju ovog brodoloma, sjajan prizor :nargila:
Niko ne napusta, jednostavno ljudi otisli sa stranackih funkcija zbog izbornog poraza. Nisu vodili sdp u pravom smjeru i sta sad ? Skontali da nisu pravi ljudi i u cemu je problem ?
zbog izbornog poraza, kljucne rijeci hehe....ako nisu vodili SDP u pravom smijeru (kao što sam veliš) i ako su skontali da nisu pravi ljudi - što ga nisu napustili i prije izbora :?: ...nego sad, nakon brodoloma ;-) trebao se desiti izborni Titanik, da otvore oci i skontaju da nisu za tog posla :lol: :lol: ahaaa, how yes no....a bili bi za svakog posla da su kojim slucajem pobjedili, kao prije 4 godina....svaka im je funkcija i fotelja draga, posebno Hadžiću

de Boga ti, vidiš i sam kakvu kontradikciju su plasirao

a Djuro ce ti oprostiti što te je tukao
Last edited by LSD on 17/10/2014 01:04, edited 2 times in total.
AlfaKentaur

#37006 Re: SDP

Post by AlfaKentaur »

Je li stvarno ocekujete preporod SDP-a ako se malo pomijesaju (kao karte) u vrhu?
Freamon Lester

#37007 Re: SDP

Post by Freamon Lester »

VjecitiStudent wrote:
Freamon Lester wrote:
Ako vi mislite da su njihovi "forumovci" nešto drugačiji onda ste se puno zahebali. Pa podmladak SDP-a je gori od ovih starijih likova. Ta skupina ljudi u 90% slučajeva kopira Zlatkovo ponašanje, lebde u nekom mmeđuprostoru između komunizma i socijaldemokratskog elitizma. Svi bi oni da budu "guzonjini sinovi" iz pjesme Zabranjenog pušenja tj. daj nam socijalizma al da mi budemo elita. Nema tu popravke što se tiče SDP-a.
Forum je inficiran uhljebljivacima i to sam se svojim ocima uvjerio u vise razlicitih gradova. Nema tu niti pameti niti sposobnosti, a sto je najgore nemaju niti volje da rade pa da nadomjeste nedostatke pameti i sposobnosti.

FOM trebaju raspustiti kao organizaciju za svoje dobro.
Jel' ostao iko pošten u toj firmi?
Posteni i pametni se distancirali prije 3 godine kad su vidjeli da gospoda ode u koaliciju sa SDA. :izet: Poneki uspjeli usicariti posao, a uglavnom se svelo na zaposljavanje familije i "ja tebi ti meni"...
Nomo

#37008 Re: SDP

Post by Nomo »

Ima li gdje ovaj video za pogledati, bas me zanima sta su ludaci tu pricali sa Titovom slikom? Koliko nisko mozes spasti da bi osvojio vlast?

imaju li ovi bijednici sliku( plakat ) hamdije lipovace kako klanja i cestita bajram . ja ljudi i qouana ...
Maharadza

#37009 Re: SDP

Post by Maharadza »

zlogumdžija se baš šturo drži one "poslije mene potop", nadam se iskreno da će i uspjeti u tome! 8-)
O'zone
Globalni moderator

#37010 Re: SDP

Post by O'zone »

Zlaja ne ide nigdje, šta Vam je?

Vi ga i ispratili kupili mu sat za poklon i gravuru stavili a čovjek Vas čudno gleda.
mirsek

#37011 Re: SDP

Post by mirsek »

AlfaKentaur wrote:Je li stvarno ocekujete preporod SDP-a ako se malo pomijesaju (kao karte) u vrhu?
Ne mijesanje nego izbacivanje iz špila sjebanih karata( sto je u ovom slucaju pola špila ) a ubacivanje novih u špil to jest u vrh stranke.
Freamon Lester

#37012 Re: SDP

Post by Freamon Lester »

Nomo wrote:

imaju li ovi bijednici sliku( plakat ) hamdije lipovace kako klanja i cestita bajram . ja ljudi i qouana ...
Ovo vise lici na skup Torabija, nego na predizborni skupo... :lol:
It_is_a_Leclerc

#37013 Re: SDP

Post by It_is_a_Leclerc »

Pojedinci bliski SDP-u na ovoj temi (ili ogorčeni SDP-ovci) u ovoj situaciji, zbog čira žele sjeći cijelu nogu.
A od to da je osnovna prepostavka od koje se kreće - čistka neistomišljenika, bliskih ovom ili onom, govori u prilog da upravo ti i takvi u SDP-u nisu spremni za njegovu istinsku reformu u demokratsku zajednicu. Sorry društvo, al' probudite se.
Freamon Lester

#37014 Re: SDP

Post by Freamon Lester »

It_is_a_Leclerc wrote:Pojedinci bliski SDP-u na ovoj temi (ili ogorčeni SDP-ovci) u ovoj situaciji, zbog čira žele sjeći cijelu nogu.
A od to da je osnovna prepostavka od koje se kreće - čistka neistomišljenika, bliskih ovom ili onom, govori u prilog da upravo ti i takvi u SDP-u nisu spremni za njegovu istinsku reformu u demokratsku zajednicu. Sorry društvo, al' probudite se.
Nema ovdje cira. Ovdje je gangrena do koljena, a ako se ne bude sjeklo organizam ce se ugasiti... :izet:
Nomo

#37015 Re: SDP

Post by Nomo »

zeljko k na vrijeme pobjegao od ove bagre
ps dok god zivim nikad necu zaboraviti izraz lica sratka sramgumdzije kada je cuo da zeljko komsic kaze ----citiram ,, nije tajna da cu se kanididirati za predsjednika SDP . a ,, kraj citata
Zlaja ga je pogledao onako s visoka i iskosa kao da mu je zeljko pobio familiju . taj zlatko sratko je toliko gladan paznje , vlasti , moci , novca da to jednostavno nije normalno . presisao je cak i olos olicenu u covicu , rojsu , kutli , juki , tuki , zuki , muki , tuti , saji , kerumu , i slicnim ojebinama i lopuzama .
ps a tek kada na tv -u vepra cetnickog dodikovca zove od milja .......mico miiiiiiicoooo, pomazi me :lol: :lol: :lol:
homega

#37016 Re: SDP

Post by homega »

racionalista wrote:Što se tiče SDP-a, ovdje pogotovo mislim na ovaj Sarajevski ogranak tu nema popravke budite sigurni. Sva ideja i plan se svodi na to da Zlatko ode i povede dijelove "stare" garde...
Da li najavljuješ SDP 1990 :D
Nomo

#37017 Re: SDP

Post by Nomo »

Allicia wrote:Kao sto to predsjednik rece " Nisam kapetan Costa Concordie, ali smo dozivjeli brodolom" :run: interesantna izjava.
nikad u zivitu nisam cuo gluplju i besmisleniju recenicu . nikad ama bas nikad . doduse jesam prije par dana .
citiram ,, mi smo titovi , tito je nas a i bog ce nam pomoci ,, medjutim autor ovih besmislenih i uvlakackih rijeci je takodje sratko logumdjija . ovo je ista ona perfidna i pokvarena finta kojom se posluzio lipovaca kada klanja na plakatu i cestita bajram . tako i lagumdjija zlaja dipli . u istoj recenici trpa boga allaha i tita . ne bi li pokupio glasove i od lijevih i od desnih i od srednjih i donjih i od gornjih . sibicar , dzeparos , lihvar ...otpad . eto sta je . otpad !!!!!! a sto se tice glasova dobio je srednji prst . da se digne Tito spuco bi samar . spuco bi mu dva samara .
Last edited by Nomo on 17/10/2014 01:28, edited 1 time in total.
sebija

#37018 Re: SDP

Post by sebija »

north wrote:Stigla ih je kletva i proročanstvo jedinog pravog socijaldemokrate...čovjek objasnio rahmet mu duši
U njegovoj duši ima, brat bratu jedno 7 promila. Nema tu mjesta za rahmet.
madner wrote:SDP ima još uvijek komperativne prednosti nad svim drugim strankama. Ima i minuse, no plusevi su znatno veći.
SDP je partija sa tradicijom, iskustvom (istina na težak način naučenim) i bitnim vezama vani. I što je najbitnije, ne bazira se na plemena nego na naciju. To je u svakom slučaju budućnost ove države a priroda stvari vodi nestanku nacionalističkih stranaka koje i dalje jašu na krilima rata. SDA, HDZ i SDS će prirodno izumrijeti u godinama koje slijede.
vivaldi wrote:nasa realnost ili bolje receno tezak zivot ce sdp-u uvijek biti sansa, jer ce popularnost opet pasti sda cim formira vladu jer eto opet serije strajkova, ko i uvijek, a vala i kao u susjedstvu.

pobjednici izbora su najpopularniji u izbornoj noci, vec od sutra su u padu tako da opozicija uvijek ima sansu.

zato ni sdp nije otpisan ko god da (p)ostane predjsendik.
Čim ševa propjeva eto ti protesta jer SDA da je znala praviti državu dosad bi je napravila.
Nomo wrote:zeljko k na vrijeme pobjegao
Željko K. je najveći nehljebović i prevarant u ovoj državi nakon kadrova SDA. No, prepušta se vama koji u njemu vidite "novu nadu" da sami oborite nos kad shvatite da ste bili naivni.

Javno obećavam da ću trčati go od Marindvora do Skenderije preživi li Komšić (politički) do narednih izbora.
Nomo

#37019 Re: SDP

Post by Nomo »

sebija

samo zato sto vrijedjas nijaza durakovica zasluzujez prezir i gadjenje . to sto ti sada radis to je radio onaj balija i papak mirnes ajnaovic , sofercina i primitivac koji nije znao ni nos obrisati ni kruh jesti ali je negdje cuo da nijaz pije . odvratan si , ko si da si . taj tvoj SDP je meni gomila smeca koja bi za vlast i novac prodala Bosnu . Dakle gori ste od cetnika .gori brate . sta cu vam ja kada ste gori od cetnika . :evil:
sebija

#37020 Re: SDP

Post by sebija »

Nomo wrote:sebija

samo zato sto vrijedjas nijaza durakovica zasluzujez prezir i gadjenje . to sto ti sada radis to je radio onaj balija i papak mirnes ajnaovic , sofercina i primitivac koji nije znao ni nos obrisati ni kruh jesti ali je negdje cuo da nijaz pije . odvratan si , ko si da si . taj tvoj SDP je meni gomila smeca koja bi za vlast i novac prodala Bosnu . Dakle gori ste od cetnika .gori brate . sta cu vam ja kada ste gori od cetnika . :evil:
Izvini, ali ova tvoja poruka je gomila neargumentovanog smeća.

Alkohol, redovan i u količinama + politika = nemoguća misija.

Nijaz nekad i Nijaz posljednjih godina svog života su dva različita čovjeka.
racionalista

#37021 Re: SDP

Post by racionalista »

homega wrote:
racionalista wrote:Što se tiče SDP-a, ovdje pogotovo mislim na ovaj Sarajevski ogranak tu nema popravke budite sigurni. Sva ideja i plan se svodi na to da Zlatko ode i povede dijelove "stare" garde...
Da li najavljuješ SDP 1990 :D
Iskreno ne znam ko bi trenutno u ovoj državi mogao započeti neki novi projekat osnivanja socijaldemokratske stranke, partije, društva čega već. Nikad DF, Naša stranka i sl. neće moći zamijeniti SDP, a SDP nikad više neće biti ono što je bio. Ovo sad je mila majka kako će biti za par godina. Ljudi kod nas su socijaldemokratiju gradili na uspomenama i obrascima iz komunizma, ta starija generacija polahko odlazi, a ovi mlađi nemaju "uspomena" ni iz komunizma a pravoj socijaldemokratiji ih nije imao ko naučiti. Mislim da će u Bosni u narednom periodu cijela ta priča oko socijaldemokratije biti na "čekanju", koliko će to trajati niko ne zna
sigh

#37022 Re: SDP

Post by sigh »

:lol:
sebija

#37023 Re: SDP

Post by sebija »

racionalista wrote:SDP nikad više neće biti ono što je bio
Reče tradicionalni glasač SDA i ljubitelj lika i djela Bakira Izetbegovića.
homega

#37024 Re: SDP

Post by homega »

Ti @Nomo pojma nemaš o Nijazovom privatnom životu, ne zalijeći se bezze :-)
The Realist

#37025 Re: Odg: SDP

Post by The Realist »

sebija wrote: SDP je partija sa tradicijom, iskustvom (istina na težak način naučenim) i bitnim vezama vani. I što je najbitnije, ne bazira se na plemena nego na naciju. To je u svakom slučaju budućnost ove države a priroda stvari vodi nestanku nacionalističkih stranaka koje i dalje jašu na krilima rata. SDA, HDZ i SDS će prirodno izumrijeti u godinama koje slijede.
SDA ce biti prisutna i to kao bitan faktor dokle god su tu RS, SDS, SNSD, HDZ i slicni, a znamo da se Srbi nikada nece odreci RS-a, propagirat ce odcjepljenje i to ce uvijek ici na mlin SDA-u.

SDP se moze vratiti, ali ne sa ovim ljudima, jer trenutno nisu nista bolji od ostalih. Ja sam razmisljao da glasam za njih i postoji mogucnost da nekada to uradim, ali znam da necu to sigurno uraditi dok je iko iz vodece garniture ikakav faktor u stranci.
Post Reply