Kakve to veze ima ? ne znaci ako je drustvo gradjansko da se ne slave praznici.. Pa Amerika je skeularna multietnicka itd.. pa je bozic zakon ..VjecitiStudent wrote:Treceg dana Bajrama u glavnom gradu, multietnickom Sarajevu, na cijem je celu 'gradjanska' partija, ne radi ni vecina zdravstvenih ustanova.StupskaBitanga wrote:apsolutno se slažemSNSD-zacija SDP-a se nastavlja ...
Potez Lipovače je za svaku osudu
Nije jedini, ovog Bajrama "multietnicka" administracija kantona Sarajevo ne radi dva radna dana, krseci cak i odredbe Zakona o radu.
SNSD-izacija SDP se nastavlja, na svim frontovima ...
SDP
- saibaba
#3676 Re: SDP
- ultima_palabra
#3677 Re: SDP
Ne čitaš ono što sam napisao... ono što je revolucionarno u ovoj priči je da ta institucija "pobjednik izbora u jednom narodu" više ne postoji. Rubikon je pređen, HDZ na sljedećim izborima može uzeti i 100% "hrvatskih" glasova ali vlasti neće vidjeti sve dok ne izađu iz Dodikove guzice.Todo wrote:A vidi , ja kontam da ima masu ljudi srednje i starije životne dobi koji žive u Sarajevu , Zenici , nekom drugom malo većem gradu ... slabo ikud putuju , životare , pere ih kronična jugonostalgija i kakonamjenekadfinobilo, glavni izvor informacija im je FTV , a u SDP-u vide jedini tračak svjetla i sad im uzmi i oblati još i to pa si ih ubio u pojam totalno...pa im je draže svjesno i u zabludi biti nego se s totalnim crnilom okruženja u kom žive suočavati.
Isto tako kontam da ima i mladih ljudi , punih entuzijazma , željnih nekih promjena , a jednako kao i oni prvi potpuno nesvjesnih realiteta na području cijele BiH.
Pa mi je onda jasno da ima i tako naivnih ljudi poput tebe koji mogu vjerovati kako je HDZ doživio neki trajni poraz i kako je sad ovo neka nova multi-kulti , građanska BiH. Problem je samo što je to balon od sapunice.
Posljedica politike SDP-a , kad su Hrvati u pitanju , na slijedećim izborima biće da će opet vrlo mali broj Hrvata izaći na izbore (što je idealno za HDZ koji onda priča bajke o plebiscitarnoj podršci) , da dobar dio onih koji su u npr. gradovima SBK glasali za SDP to neće napraviti , da će HSP doživjeti težak pad i kao apsolutni pobjednik isplivati HDZ.
A to onda dovodi do situacije da se HDZ ekspresno vraća na vlast.
Uz sve to , stvarno treba biti krajnje lišen realnosti da se nakon zadnjih događanja ne vidi koliko je SDP-ova priča o borbi protiv zločestog HDZ-a smiješna. Nisu imali nikakvih problema s koaliranjem u SBK , neće imati nikakvih problema ni sa koaliranjem na državnoj razini ... samo kad se nađe dovoljno fotelja za sve guzice.
I na kraju dođemo do toga da je SDP u koaliciji sa svima i da su na vlasti svi , a da se politička i prije svega ekonomska situacija u BiH promijenila , ali još na gore.
SDP je imao i način i mogućnost da BiH okrene , korak po korak , uz puno rada i strpljenja , u nekom drugom smjeru , van nacionalnih torova. To ne samo da nije napravio nego je još dodatno te torove učvrstio , ograde podigao i kapiju onako fino prikucao.
I to bi manje više bio jedini bitan učinak SDP-ove jednogodišnje vladavine ... van toga ni milimetra se pomjerili nisu.
Godina dana potrošena za uhljebljenje svojih podobnika i raspodjelu plijena.
Ako sam u zabludi neka me slobodno neko ispravi i kaže mi jednu jedinu bitnu stvar i pomak koji je napravljen.
To je jedan dobitak, a drugi je nepristajanje na diktat kod formiranja državne vlasti, čime se manji entitet ostavlja da uživa u plodovima svog "prosperiteta".
A sad slobodno nastavi o FTV-u, jugonostalgičarima i foteljama... ako to uopšte ima veze sa temom
-
VjecitiStudent
#3678 Re: SDP
Evo liste nasih drzavnih praznika:saibaba wrote:Kakve to veze ima ? ne znaci ako je drustvo gradjansko da se ne slave praznici.. Pa Amerika je skeularna multietnicka itd.. pa je bozic zakon ..VjecitiStudent wrote: Treceg dana Bajrama u glavnom gradu, multietnickom Sarajevu, na cijem je celu 'gradjanska' partija, ne radi ni vecina zdravstvenih ustanova.
Nagradno pitanje, da li su kantonalne firme uzele neplaceno?Zakonom o praznicima (“Službeni list R BiH”, broj 2/92 i 13/94) koji je preuzet i koji se u skladu sa Ustavom Federacije BiH primjenjuje kao federalni zakon, određeno je da su međunarodni praznici koji se slave u Federaciji Bosni i Hercegovini Nova Godina, Prvi svibanj i Dan pobjede nad fašizmom.
Prema Zakonu Nova godina se slavi 1. i 2. siječanj,
Prvi svibanj - Praznik rada se slavi 1. i 2. svibanj.
Ako jedan od dana u koje se slavi Nova Godina i Prvi svibanj padaju u nedjelju, praznikom se smatra prvi naredni dan poslije ta dva dana.
Deveti svibanj – Dan pobjede nad fašizmom se proslavlja radno.
Zakonom o proglašenju 1. ožujka Danom nezavisnosti Bosne i Hercegovine (“Službeni list R BiH”, broj 9/95), određeno je da je 1. ožujak Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine praznik i na taj dan državni organi, poduzeća i druga pravna lica ne rade.
Zakonom o proglašenju 25. studenog Danom državnosti Bosne i Hercegovine (“Službeni list R BiH”, broj 9/95), određeno je da je 25. studeni Dan državnosti Bosne i Hercegovine i da na taj dan državni organi, poduzeća i druga pravna lica ne rade.
U smislu gore iznesenog, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine – 1. ožujak i dan državnosti Bosne i Hercegovine – 25. studeni, se slave samo jedan dan i to na dan samog praznika.
Pored praznika koji se u Federaciji Bosne i Hercegovine proslavljaju kao državni praznici, Zakonom o radu (“Službene novine Federacije BiH”,broj 43/99, 32/00 i 29/03) utvrđeno je pravo zaposlenika da odsustvuje sa posla četiri radna dana tijekom jedne kalendarske godine radi zadovoljavanja njegovih vjerskih odnosno tradicijskih potreba, s tim da se odsustvo od dva dana koristi uz naknadu plaće - kao plaćeno odsustvo, a dva dana kao neplaćeno odsustvo.
-
popajic
#3679 Re: SDP
Joj tebe , sta se imaju ljudi razboljevati za Bajram@VjecitiStudent
Treceg dana Bajrama u glavnom gradu, multietnickom Sarajevu, na cijem je celu 'gradjanska' partija, ne radi ni vecina zdravstvenih ustanova.
- nosara
#3680 Re: SDP
Nemas pojma... Vjerski praznici su naddrzavni...VjecitiStudent wrote: Nagradno pitanje, da li su kantonalne firme uzele neplaceno?
-
Todo
#3681 Re: SDP
Revolucionarno? Rubikon?ultima_palabra wrote: Ne čitaš ono što sam napisao... ono što je revolucionarno u ovoj priči je da ta institucija "pobjednik izbora u jednom narodu" više ne postoji. Rubikon je pređen, HDZ na sljedećim izborima može uzeti i 100% "hrvatskih" glasova ali vlasti neće vidjeti sve dok ne izađu iz Dodikove guzice.
Fakat naiva na kvadrat
Jel tebi jasno da je HDZ na vlasti u apsolutno svim kantonima gdje su Hrvati većina ili ih ima u značajnoj mjeri?
Jel ti jasno da će HDZ biti i u državnoj vlasti?
Jel ti jasno da je SDP nakon bombastičnih izjava u SBK kako HDZ nikad više tamo neće vladati u roku od mjesec dana promijenio ploču i sad sretni i veseli koaliraju pri tom prepustivši tom istom HDZ-u njihovo slavno ministarstvo krušaka i jabuka?
Jel ti jasno da će HDZ-u biti dovoljan neminovni pad HSP-a na slijedećim izborima i ne postojanje neke druge alternative kod BH Hrvata pa da se zaštićeni od strane MZ vrate i u federalnu vlast?
Jel ti na kraju krajeva jasno da u ovom trenutku imaš RS koja se neupitno učvrstila kao država u državi i ne jebe koncept jedinstvene i građanske BiH ni 2% , da manje-više isto to vrijedi i za veći dio Hercegovine , Posavinu i popriličan dio srednje Bosne , da ovolike razine nacionalizma i separatizma nije bilo još od rata?
Jel ti jasno koliko je priča o multikulturalnosti i građanskoj BiH sada ispraznija nego što je ikad bila i kako je samo mrtvo slovo na papiru.
Nije , znam da nije.
Al ko sam ja da budim tebe ili bilo koga.
Spavaj , sanjaj.
Živio.
P.S
Al moram priznat da si ipak za jedno u pravu - da zakleti , pa makar samo deklarativno , antifašisti , sa zakletim , pa makar ne i deklarativno , fašistima koaliraju ... e bome to stvarno pripada kategoriji - revolucionarnog i pređenog Rubikona
- Zavatoni
#3682 Re: SDP
Drugovi i drugarice ne bi trebali vozati auta od ASA grupacije (ili bar ne uzimati nova)...tako da ništa od Octavija i Felicija...adi62 wrote:Ako hoće da dokažu da su socijaldemokrati nek donesu propis koje službeno auto može imati koji nivo vlasti.
Mislim da bi Octavia bila plafon luxuza a felicija bi bila za općinske nivoe.
Ako smo drugovi i drugarice onda bi trebali biti i solidarni
Možda neki francuski ili korejski prijedlog?
- ultima_palabra
#3683 Re: SDP
Aha, još jedan "otvarač očiju"Todo wrote:Revolucionarno? Rubikon?ultima_palabra wrote: Ne čitaš ono što sam napisao... ono što je revolucionarno u ovoj priči je da ta institucija "pobjednik izbora u jednom narodu" više ne postoji. Rubikon je pređen, HDZ na sljedećim izborima može uzeti i 100% "hrvatskih" glasova ali vlasti neće vidjeti sve dok ne izađu iz Dodikove guzice.![]()
Fakat naiva na kvadrat![]()
Jel tebi jasno da je HDZ na vlasti u apsolutno svim kantonima gdje su Hrvati većina ili ih ima u značajnoj mjeri?
Jel ti jasno da će HDZ biti i u državnoj vlasti?
Jel ti jasno da je SDP nakon bombastičnih izjava u SBK kako HDZ nikad više tamo neće vladati u roku od mjesec dana promijenio ploču i sad sretni i veseli koaliraju pri tom prepustivši tom istom HDZ-u njihovo slavno ministarstvo krušaka i jabuka?
Jel ti jasno da će HDZ-u biti dovoljan neminovni pad HSP-a na slijedećim izborima i ne postojanje neke druge alternative kod BH Hrvata pa da se zaštićeni od strane MZ vrate i u federalnu vlast?
Jel ti na kraju krajeva jasno da u ovom trenutku imaš RS koja se neupitno učvrstila kao država u državi i ne jebe koncept jedinstvene i građanske BiH ni 2% , da manje-više isto to vrijedi i za veći dio Hercegovine , Posavinu i popriličan dio srednje Bosne , da ovolike razine nacionalizma i separatizma nije bilo još od rata?
Jel ti jasno koliko je priča o multikulturalnosti i građanskoj BiH sada ispraznija nego što je ikad bila i kako je samo mrtvo slovo na papiru.
Nije , znam da nije.
Al ko sam ja da budim tebe ili bilo koga.
Spavaj , sanjaj.
Živio.
P.S
Al moram priznat da si ipak za jedno u pravu - da zakleti , pa makar samo deklarativno , antifašisti , sa zakletim , pa makar ne i deklarativno , fašistima koaliraju ... e bome to stvarno pripada kategoriji - revolucionarnog i pređenog Rubikona
Ja koliko vidim, HDZovi ne mogu sastaviti vladu ni u Livnu... đe je tu zapelo?
Nisi ti mene baš najbolje shvatio... ja ne zagovaram nikakvu građansku, multi-ovo-ono BiH sa poštovaocima tekovina Mladića, Karadžića, Kordića i Praljka. Mogu im samo pomoći da se samoubiju, crknu od gladi ili isele tamo gdje misle da im je bolje, i ostave ovu državu onima koji hoće da žive u njoj. A SDP-u sam samo zahvalan što je malo ubrzao rasplet situacije.
-
Todo
#3684 Re: SDP
Jebe te samo što ti ti i takvi kontroliraju 75% države ... i ne pokazuju nikakvu namjeru da odu , a SDP im je još učvrstio pozicije.
Mimo toga super ti ide.
Mimo toga super ti ide.
- ultima_palabra
#3685 Re: SDP
Pa polako, gdje nam se žuri...Todo wrote:Jebe te samo što ti ti i takvi kontroliraju 75% države ... i ne pokazuju nikakvu namjeru da odu.
Mimo toga super ti ide.

Ako nisi zadovoljan, izabereš nekoga drugog na preostalih 25% pa se lijepo dogovorite... tako funkcioniše demokratija.
-
Todo
#3686 Re: SDP
Ma jah ... šta sad ... nije žurba ... dočekaće praunuci ... možda.
A funkcioniranje demokratije na SDP način vidio sam na nedavnom izvanrednom kongresu.
A funkcioniranje demokratije na SDP način vidio sam na nedavnom izvanrednom kongresu.
-
lelan
#3687 Re: SDP
smrt fašizmu i kapitalizmu sloboda narodu .
- Banksy
#3688 Re: SDP
nosara wrote:Da... Kad se sef bivseg sdp-a uvlaci rijasetu, to je vizija, a kad to cini neko drugi, to je ljigavi populizam...[color=#BF0000]ultima_palabra[/color] wrote:+1... ljigavi populistaStupskaBitanga wrote:
Potez Lipovače je za svaku osudu![]()
[color=#BF0000]ultima_palabra[/color] wrote:
Izgubiti priliku da dobiješ izbore zbog startanja đonom na vjerske poglavice je za mene levatski i neozbiljno.
Ja bih rekao da su napokon naučili da svoje glasačko tijelo ne gledaju sa visoka.
Drugi vanredni kongres Socijaldemokratske partije BiH
Pet stvarnih politika SDP-a
SDP će nastaviti djelovati u skladu sa svojim politikama, ali onim stvarnim. A koje su to stvarne politike SDP-a samo se kazalo kroz njihovu dosadašnju vladavinu
Drugi vanredni kongres SDP-a je nezaobilazna, a u suštini nebitna vijest. Nezaobilazna jer se radi o jednoj od najjačih partija i po broju članstva i po broju osvojenih glasova i po utjecaju koji ima na društvenu stvarnost, a nebitna jer taj kongres nije ništa novo donio, niti mu je to, očigledno, bila namjera. Namjera je bila još jednom se samopredstaviti se u najboljem svjetlu, bez mrve samokritičnosti.
Kongres je sazvan, kako je rečeno, zbog krize u zemlji, prije svega one političke, najveće poslije Daytona, a ne zbog krize u SDP-u, rečeno je na kongresu. Dakle, zemlja je u haosu, a mi smo super organizovana politička sila koja će taj haos dovesti u red, izokola nam kaže SDP. Uistinu, SDP je super organizovana partija, pokazuje to i jednoglasna podrška novom-starom rukovodstvu SDP-a. 547 delegata s pravom glasa jednoglasno je izglasalo povjerenje predsjedniku stranke Zlatku Lagumdžiji i članovima Glavnog i Nadzornog odbora. I to je glavna vijest sa kongresa, čak i na SDP-ovoj stranici. Želi se poslati poruka kako je rukovodstvo partije, a to je ujedno i rukovodstvo države, barem jednog njenog dijela, zdravo, pošteno, na dobrom putu i sl.
Sve svoje poraze SDP prikriva samonagrađivanjem i kroz to, zahvaljujući podobnim medijima, prije svega FTV-u, od poraza pravi pobjede. Na kongresu smo zaključili, dakle, da smo sve ispravno radili. Smiješno je više lamentirati nad sudbinom SDP-a i socijaldemokratije u ovoj zemlji. I zadnji kongres to potvrđuje i svako je dužan prema sebi, prije svega radi svog duševnog zdravlja, spaliti iluzije u vezi sa SDP-om. SDP će s istim rukovodstvom nastaviti raditi isto. To isto znači uistinu provoditi pet politika SDP-a, ali ne onih s predizbornih plakata, već onih kojima te zvanične politike služe kao mimikrija:
1. amnestirati svoju vrhušku od nepotističkih praksi i svojim takvim djelovanjem dati opravdanje svakom da to isto radi. Podsjetimo se ukratko da je Nermin Nikšić bio imenovao svog brata za v. d. direktora Autocesta Federacije BiH. Sin Alije Behmena je, nakon što je ekspresno povučen po vlastitom zahtjevu iz Ambasade BiH u SAD-u, što je tumačeno kao diplomatski skandal, imenovan u Upravni odbor Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Kuma Zlatka Lagumdžije Jadranka Lokmić-Misirača obavlja dužnost glavnog tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine. Ministar policije KS-a je Muhamed Budimlić, badžanak Damira Hadžića, koji tvrdi da to nije, itd., itsl;
2. amnestirati svoju vrhušku od bilo kakvih istraga za bilo kakav kriminal. Dovoljno je sjetiti se naprasno prekinute istrage oko afere Reket s glavnim akterima Damirom Hadžićem, Marinom Ivaniševićem i Zlatkom Lagumdžijom;
3. kupovati socijalni mir jeftinim trikovima kakva je subvencija za struju za socijalno ugrožene kategorije stanovništva, u maksimalnom iznosu od 5,5 KM, pri čemu razlika u cijeni struje nakon njenog poskupljenja trostruko prevazilazi tu uštedu. Ili, još bolje, praviti uštede preko putovanja Vlade FBiH autobusom, da bi se ispostavilo da se te uštede, najvjerovatnije, prave za kerozin, jer Vlada, po svemu sudeći, ima namjeru kupiti avion;
4. gušiti kritičku, a pogotovo samokritičku misao. Doduše samokritička je ugušena što potvrđuje i ovaj kongres na kojem su glasali svi kao jedan, a i kritička je na putu da to postane. To potvrđuje katastrofalno stanje u medijima, prije svega državnim. FTV poltronsko novinarstvo još samo podsjeća na novinarstvo srbijanskih državnih medija u vrijeme Slobodana Miloševića, ali bi se takav odnos prema medijima vrlo lako mogao preliti i na privatne medije kroz strategije već viđene, kakva je, naprimjer, naštimavanje tendera ili, pak, uslovljavanje oglašivača te rad kroz opštinske odbore na tome šta treba čitati, slušati, gledati. S tim u vezi je i SDP-ova reforma policije. Suština te reforme sastoji se u sljedećem: smanjenje ovlasti komesara u kantonima i direktora Federalne uprave policije, kao i nezavisnih odbora kako bi politika imala zadnju riječ pri izboru istih. Osim toga, žele se pod potpunu kontrolu staviti i finansije bez čega je nemoguć samostalni operativni rad policije. Dakle, policija u svrhu zaštite političkih elita od argumenata njihovih kritičara;
5. pod krinkom bosanskog patriotizma i ideologije bosanstva, na krilima titostalgije komšićevsko-ibrovićevskog tipa kupiti i održavati povjerenje glasača, prije svega onih iz dijela BiH gdje su Bošnjaci u većini. Ustvari se radi o jednoj ratnoj naraciji, koja je kao i sve druge, nastavila djelovati u miru, samo što je sofisticiranija od ostalih jer svoj nacionalizam prikriva nadnacionalnom aurom na način kako je to srpski nacionalizam radio s jugoslavenstvom.
Dakle, to je taj SDP-ov problem koji je u principu lako rješiv, ali za to treba građanska a ne totalitaristička svijest, za rješenje tog problema humanizam treba da pobijedi egoizam. Da bi se to desilo potreban je radikalan društveni preokret koji se neće desiti. Zamislite da SDP sazove vanredni kongres na kojem vrh SDP-a daje neopozivu ostavku jer su se ogriješili o osnovne postulate građanskog i demokratskog društva te o Statut Socijalističke internacionale kojom se toliko diče? Nema šanse. Kako će i biti, kad imamo Dodika.
Amer Tikveša,
BH Dani,
Broj 751 - 04.11.2011
- stochar
- brzica
#3690 Re: SDP
Drago mi je da smo makar identificirali problem (SDP), to je uvijek
najvažnije kako bi se riješila situacija.
Eto, treba "to" ukinuti pa će se sve riješiti, i ruže će opet procvjetati
Kao što su u proteklih 20 godina cvjetale.
Eto, treba "to" ukinuti pa će se sve riješiti, i ruže će opet procvjetati
- stochar
#3691 Re: SDP
samo mi jedno odgovori: zasto su nam stranke na vlastio posljednjih 20 godina za sve bile krive, a sad kad je SDP vlast oni kao eto nemaju nikakvu odgovornost? kakva je to fckn patologija? vi bi da SDP ima sva prava vladajuce stranke, a obaveze opozicije? e, pa nece moci! posebno sto je SDP u vlasti sa zlom koje nas je unazadilo za sva vremena (SDA), sa ultradesnicarima (HSP), pijacarima koji su milione pokrali od drzave na poreznim prevarama u kojima su ucestvovali sa Covicem (NSRzB), i jedino im jos Hare Lepi fali u toj prljavoj koaliciji pa da slika bude potpuna... s kim si, takav si...brzica wrote:Drago mi je da smo makar identificirali problem (SDP), to je uvijek
Eto, treba "to" ukinuti pa će se sve riješiti, i ruže će opet procvjetati![]()
- jasko_ba
#3692 Re: SDP
davno sam ja rekao, da je sad na mjestu sdpa, recimo stranka penzionera ili neki ekoloski pokret sa istim brojem glasova, opet bi se isto pljuvalo, jer sta bi uradili sa sobom jedan tikvesa , kazaz, bazdulj, avdic i slicne ublehe, kao i triliona forumasa, ako ne bi napisali jednu kolumnu i dali svoje misljenje
neka ih

neka ih
- brzica
#3693 Re: SDP
Tko smo to mistochar wrote:
samo mi jedno odgovori: zasto su nam stranke na vlastio posljednjih 20 godina za sve bile krive, a sad kad je SDP vlast oni kao eto nemaju nikakvu odgovornost? kakva je to fckn patologija? vi bi da SDP ima sva prava vladajuce stranke, a obaveze opozicije? e, pa nece moci! posebno sto je SDP u vlasti sa zlom koje nas je unazadilo za sva vremena (SDA), sa ultradesnicarima (HSP), pijacarima koji su milione pokrali od drzave na poreznim prevarama u kojima su ucestvovali sa Covicem (NSRzB), i jedino im jos Hare Lepi fali u toj prljavoj koaliciji pa da slika bude potpuna... s kim si, takav si...
Ali, nema veze. Vidim da je moderno pitati, pa ću i ja.
Tko je rekao da nemaju odgovornost? Tko je rekao da treba imati obveze oporbe?
Ima i previše takvih na forumu koji odmah sve one koji ne bi kidali glave, proglašavaju
ovim ili onim. Neka idu u vlast s kim god hoće ako će u mandatu pomaći makar za 10%.
Po ovome što je do sada, hoće. Sporo će ići, ali hoće.
Od mene ova vlast ima malo tolerancije (1-2 godine) jer, igrom slučaja, znam koje su resurse
ovi stari upotrebljavali i još upotrebljavaju da ovo sve obore.
- stochar
#3694 Re: SDP
ako vise od 300 smjena za godinu dana u kojoj nije formirana vlast nije kidanje glava, onda ne znam sta je. u tome i jeste problem, smjenjivali su i koga treba i koga ne treba, i to ne birajuci sredstva, da bi umjesto jednih nesposobnjakovica, postavili druge.brzica wrote:Tko smo to mistochar wrote:
samo mi jedno odgovori: zasto su nam stranke na vlastio posljednjih 20 godina za sve bile krive, a sad kad je SDP vlast oni kao eto nemaju nikakvu odgovornost? kakva je to fckn patologija? vi bi da SDP ima sva prava vladajuce stranke, a obaveze opozicije? e, pa nece moci! posebno sto je SDP u vlasti sa zlom koje nas je unazadilo za sva vremena (SDA), sa ultradesnicarima (HSP), pijacarima koji su milione pokrali od drzave na poreznim prevarama u kojima su ucestvovali sa Covicem (NSRzB), i jedino im jos Hare Lepi fali u toj prljavoj koaliciji pa da slika bude potpuna... s kim si, takav si...![]()
Ali, nema veze. Vidim da je moderno pitati, pa ću i ja.
Tko je rekao da nemaju odgovornost? Tko je rekao da treba imati obveze oporbe?
Ima i previše takvih na forumu koji odmah sve one koji ne bi kidali glave, proglašavaju
ovim ili onim. Neka idu u vlast s kim god hoće ako će u mandatu pomaći makar za 10%.
Po ovome što je do sada, hoće. Sporo će ići, ali hoće.
Od mene ova vlast ima malo tolerancije (1-2 godine) jer, igrom slučaja, znam koje su resurse
ovi stari upotrebljavali i još upotrebljavaju da ovo sve obore.
da bi islo sporo, treba krenuti, ali oni ne da nisu krenuli, nego su krenuli unazad. radikalizirali su situaciju k'o da je '95.
nisu pomjerili 10 posto, ne zelim nikome davati vise vremena da se izdrkava preko mojih ledja! na kraju, pljuje se odmah po ljudima koji kritikuju los rad vlasti, a ni jedan argument naspram onoga sto je ovdje citirano iz 'Dana' gdje je lik u mozda do sada najboljem kritickom tekstu sve lijepo naveo u pet tacaka. tekst je napisan argumentirano, sa cinjenicama, i samo zao covjek u njemu moze vidjeti i trun mrzhnje, jer je jednostavno nema!
-
palermo
#3695 Re: SDP
jebem li ga, da si makar ovaj P.S izostavio......nekako bi k'o i mogao ozbiljno da te shvatim....al ovaj P.S sve urpska.Todo wrote:
P.S
Sve mi se čini da sam ovaj P.S još negdje pročitao.
Vala si mogao i bez njega....tha....
- stochar
#3696 Re: SDP
tipicno 'patformaski' - zanemari sustinu bavi se glupostima. mislim da si ga s ovim p.s. rasturio, jos da sis pomenuo da nije pisao velika slova na pocetku recenice, mislim da bi to anuliralo svu njegovu argumentaciju.palermo wrote:jebem li ga, da si makar ovaj P.S izostavio......nekako bi k'o i mogao ozbiljno da te shvatim....al ovaj P.S sve urpska.Todo wrote:
P.S
p.s.
mi smo, ako je gledati po pojedinim forumasima, jedina drzava u svijetu gdje vladajuca stranka nije odgovorna za stanje u zemlji, pa cak i u dijelovima gdje je s koalicionim partnerima u vecini (federacija, neki kantoni...). ono, dodik je kriv i sto sarajevo nema azil za pse, covic je kriv sto je sigurnosna situacija u gradu najlosija u zadnjih nekoliko godina, kriv sto ministar kaplan ne zna razluku izmedju kulture i mlijecne kulture...
- heckler
#3697 Re: SDP
hehehe eki ko se nasao o sustini raspravljatistochar wrote:tipicno 'patformaski' - zanemari sustinu bavi se glupostima. mislim da si ga s ovim p.s. rasturio, jos da sis pomenuo da nije pisao velika slova na pocetku recenice, mislim da bi to anuliralo svu njegovu argumentaciju.palermo wrote:jebem li ga, da si makar ovaj P.S izostavio......nekako bi k'o i mogao ozbiljno da te shvatim....al ovaj P.S sve urpska.Todo wrote:
P.S
p.s.
mi smo, ako je gledati po pojedinim forumasima, jedina drzava u svijetu gdje vladajuca stranka nije odgovorna za stanje u zemlji, pa cak i u dijelovima gdje je s koalicionim partnerima u vecini (federacija, neki kantoni...). ono, dodik je kriv i sto sarajevo nema azil za pse, covic je kriv sto je sigurnosna situacija u gradu najlosija u zadnjih nekoliko godina, kriv sto ministar kaplan ne zna razluku izmedju kulture i mlijecne kulture...
- brzica
#3698 Re: SDP
stochar wrote:
ako vise od 300 smjena za godinu dana u kojoj nije formirana vlast nije kidanje glava, onda ne znam sta je. u tome i jeste problem, smjenjivali su i koga treba i koga ne treba, i to ne birajuci sredstva, da bi umjesto jednih nesposobnjakovica, postavili druge.
da bi islo sporo, treba krenuti, ali oni ne da nisu krenuli, nego su krenuli unazad. radikalizirali su situaciju k'o da je '95.
nisu pomjerili 10 posto, ne zelim nikome davati vise vremena da se izdrkava preko mojih ledja! na kraju, pljuje se odmah po ljudima koji kritikuju los rad vlasti, a ni jedan argument naspram onoga sto je ovdje citirano iz 'Dana' gdje je lik u mozda do sada najboljem kritickom tekstu sve lijepo naveo u pet tacaka. tekst je napisan argumentirano, sa cinjenicama, i samo zao covjek u njemu moze vidjeti i trun mrzhnje, jer je jednostavno nema!
Malo bolje čitaj, to je prvo.
Ali, da pojasnim. Kad govorim o kidanju glava mislim na to da ja njima ne želim
još "kidati glave" nakon tek 8 mjeseci vlasti. To da oni skidaju glave, nije ni približno
ono što bih ja radio da dođem na vlast. To sam rekao i nekolicini visoko pozicioniranih
političara u Platformi. Nisu još preuzeli EP HZ HB, HT, Sarajevo osiguranjem, Union
banku, BH Gas i desetke poduzeća. Smotani su.
Situacija je konstantno radikalizirana od '95. na ovamo, ali bilo je dozirano jer je to
odgovaralo nacionalističkoj koaliciji na vlasti. Tako se ovce lakše kontroliraju. A sad,
kad im se oduzimaju resursi, stupanj radikalizacije raste. Logično, i ja bih sve što mogu
poduzeo kako ne bih izgubio nadzor nad energetskim, telekomunikacijskim i inim resursima.
Primjeti li itko kako je radikaliziranost u FBiH malo pala čim su se podijelile i neke fotelje
strankama koje su ispale iz vlasti na federalnoj razini? Jurišić u Večernjem daje intervju, to
je već znak da se HDZ hoće malo približiti, a i njegov znak da je on najmekši za dogovor u
HSP-u i platformi.
Pomakli su i više od 10%, čim je lopovima (prije neviđenim na ovim prostorima) oduzeta kontrola
nad resursima kojima nas drže u "ropstvu". Imaju li ovi "sposobnosti" kao i oni stari, ostaje za
vidjeti. Ako su tako nesposobni kako ovdje neki pišu, onda neće moći krasti kao što su to oni
"velemajstori" radili. I ako ne znaju što rade, napravit će manje štete nego oni koji znaju što rade,
ali namjerno rade naopako.
Ne pljujem nikoga, barem nisam još počeo
sam mislio da neće nikad biti lošijih ministara, recimo pravosuđa od kojeg mora krenuti zamah
u vidu dobrih zakona, od Feliksa Vidovića. Ali izborom Mikulića su me demantirali. Isto je i u
slučaju Kaplana, Đurićke...Ali, ostaje nam za vidjeti. Sve što možemo je pokrenuti revoluciju
u slučaju da bude gore nego sad (uvjetno rečeno, jer i bez naše "pomoći" dolaze još teža vremena),
s čime se još uvijek ne slažem, ili kažnjavati na izborima. Već na lokalnim.
A paranoja nije nikad nikom pomogla
-
palermo
#3699 Re: SDP
Jok bolan, nikoga ja nisam rasturio, nego mi naprosto glup argument. Čuj ovu su fašisti (to k'o biva HSP) a oni ( predmijevam odnosno siguran sam, da msili na HDZ) nisu. A ja za razliku od cijenjenog forumaša sam na svojoj koži osjetio kako ovi što kobajagi nisu antifašisti u praksi provode antifašizam. Dakle, cijenjeni kolega, kojeg si ti našao za shodno da braniš od mene, bi mi zapravo trebao biti zahvalan jer sam ga samo upozorio na neodrživost njegove argumentacije.stochar wrote:
tipicno 'patformaski' - zanemari sustinu bavi se glupostima. mislim da si ga s ovim p.s. rasturio, jos da sis pomenuo da nije pisao velika slova na pocetku recenice, mislim da bi to anuliralo svu njegovu argumentaciju.
..
Inače dnevno-političko-stranačka prepucavanja me baš i ne interesuju
-
sarkić ajid-paša
#3700 Re: SDP
Ne samo da mogu zamisliti, ja sam živio u BIH bez nacionalnih stranakadibidus wrote:Mozes li ti zamisliti BiH bez nacionalnih stranaka?adi62 wrote:Možeš li zamisliti BIH bez SDP-a, na što bi to ličilo
Naravno da mozes, ali kad ces to dozivjeti?