SDP

dustaban

#36551 Re: SDP

Post by dustaban »

suncica24 wrote:
dustaban wrote: Pa sta sam ja vama rekao, Hadziomerovica ja doveo ZL da bude njegov Jerlagic !
Imas li jos kakavih tipova za kladionicu :D
:mrgreen:

Evo da probamo dalje:

Suljagicev sljedeci razvod braka - DF !
itekako

#36552 Re: SDP

Post by itekako »

ne vidim sta je Bakir lose napisao. zapravo ne vidim nista lose u njegovom obracanju. nema narcisoidnosti koju mu pripisujete.

na kraju krajeva, mislim da nam trebaju ljudi poput njega. ne na celu partije, ali svakako unutar nje.
VjecitiStudent

#36553 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

itekako wrote:ne vidim sta je Bakir lose napisao. zapravo ne vidim nista lose u njegovom obracanju. nema narcisoidnosti koju mu pripisujete.

na kraju krajeva, mislim da nam trebaju ljudi poput njega. ne na celu partije, ali svakako unutar nje.
:-)
Na kojoj planeti ovaj pozlatak živi?
crvenebrigade

#36554 Re: SDP

Post by crvenebrigade »

JoseMujica wrote:
crvenebrigade wrote:Drage prijateljice i dragi prijatelji,
Drugarice i Drugovi,

Još jednom želim da vam se zahvalim na energiji i trudu koje ste uložili u proteklim mjesecima kako bi od Bosne i Hercegovine stvorili zemlju šanse i nade. Nažalost,velika većina bh. građana izabrala je drugi put,put nacionalnih konflikata i sukoba,put za ostanak u prošlosti u kojoj je samo njima „odabranim“ bilo dobro. Zato naša borba sada ne smije stati. Glavu gore i nastavimo vjerovati u bolju Bosnu i Hercegovinu jer mi druge domovine nemamo. Hvala članovima Foruma mladih SDP-a širom BiH.Vi ste budućnost ove države i zato morate preuzeti glavne uloge u Partiji koju,kao što znate, uskoro očekuje Kongres na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo SDP-a. Opći izbori su dokazali da su nam radikalne promjene neophodne te da moramo učiti iz grešaka zbog kojih smo kažnjeni od bh.građanki i bh.građana. U demokratskoj proceduri, na Kongresu, pokrenite inicijative i preuzmite odgovornost za SDP i Bosnu i Hercegovinu. Vi ste najbolje što imamo i zato nemojte sa tribina gledati utakmicu koja nam predstoji.Jak multietnički SDP je potreban Bosni i Hercegovini i zato sam,iako duboko svjestan izvjesnog neuspjeha, prihvatio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Ušao sam čistih ruku i čista srca, sa javnim društvenim statusom stvaranim skoro dvije decenije. Nažalost, nismo uspjeli doći do cilja i za to postoje brojni opravdani uzroci i razlozi. Ipak, nakon putovanja od dvadeset hiljada kilometara u protekla tri mjeseca siguran sam da i dalje imamo veliku šansu koju slijedeći put ne smijemo propustiti. Naša šansa su naši ljudi,naša nada su sve poštene bh.građanke i pošteni bh.građani koji odbijaju živjeti po dejtonskoj matrici „jednih pored drugih“, oni koji vjeruju u čestitu,„zavnobihsku“ BiH,zemlju ljubavi,osmijeha i sreće. Od naših ciljeva ne smijemo odustati, ali za njihovo ostvarenje moramo puno raditi i za početak promijeniti stanje u SDP-u. Pozovimo i one koji danas nisu s nama da nam se pridruže,pružimo ruke ljudima sa svih strana jer su nam ovi izbori dokazali da ne možemo uspjeti ako nismo zajedno. Čestitajmo pobjednicima i nastavimo se boriti za naše ideje i Bosnu i Hercegovinu.
Vaš,
Bakir Hadžiomerović
divu što se kloc već ponaša ko predsjednik stranke :-)

da ne spominjem ni sekunde samokritičnosti.....čovjek kome je narod kriv za guubitak izbora nema šta da traži na ljevici jer nije ljevičar već narcisoidni šupak...takvog već SDP ima na čelu više od dvaes godina i rezultati ovih izbora su mu najbolja poruka šta se misli o takvima
Zaista tvoja teska ostrascenost i vulgarnost iskljucuju te iz bilo kakve civilizovane i demokratske rasprave.
dustaban

#36555 Re: SDP

Post by dustaban »

dustaban wrote:
suncica24 wrote:
dustaban wrote: Pa sta sam ja vama rekao, Hadziomerovica ja doveo ZL da bude njegov Jerlagic !

Evo da probamo dalje:

Moment... jo nesto mi se ukaza u staklenoj kooogli:

Nova stranka - Bosnjacka Radikalna Stranka (Sefer, Tokic, Ceric...)
Adriatic

#36556 Re: SDP

Post by Adriatic »

E vala ako im je Bakir vadiona i nasljednik, nek se odmah svi kolektivno zapale.
The BEN10

#36557 Re: SDP

Post by The BEN10 »

dustaban wrote:
suncica24 wrote:

Evo da probamo dalje:

Ahahahaha :-D
itekako

#36558 Re: SDP

Post by itekako »

VjecitiStudent wrote:
itekako wrote:ne vidim sta je Bakir lose napisao. zapravo ne vidim nista lose u njegovom obracanju. nema narcisoidnosti koju mu pripisujete.

ako ti nesto nije jasno pitaj onoga koga citiras a ne neki imaginarni forumski copor od kojeg ocekujes odobravanje za svoj stav.
VjecitiStudent

#36559 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

itekako wrote:
VjecitiStudent wrote:

ako ti nesto nije jasno pitaj onoga koga citiras a ne neki imaginarni forumski copor od kojeg ocekujes odobravanje za svoj stav.
Ovaj imaginarni forumski čopor je davno predvidio sve ono što vam se upravo desilo.
No eto vas, stazama SBiH-a samo naprijed :D
biske

#36560 Re: SDP

Post by biske »

Pozlatak sa planete Budžet (tužna storija u tri čina)

čin prvi (2002.-2010.)
izvidnica je sletila na planetu i tu se utaborila. bili su počašćeni raznim peksimetima.

čin drugi (2010.-2014.)
izdašnost domaćina iskorištena je za dovođenje porodice i prijatelja te je čašćavanje preraslo u gazdovanje i rasipanje. ruku na srce, tu i tamo se nešto malo i izgradilo ali od para posuđenih iz Galaksije.

čin treći (2014-...)
razjarene horde pregalaca koje pune budžet su u jednom danu rastjerale skoro sav Pozlatak. bili su naoružani sa po četiri nekakva papira koja zovu liste i jednom hemijskom olovkom.
VjecitiStudent

#36561 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Breaking news: Dževad Bećirević, prvi na listi SDP-a za kanton, je prošao za kantonalnu skupštinu, ali kada je skontao da nikako ne može postati sljedeći premijer Kantona, već samo drviti poslaničku klupu, odbio je poslaničko mjesto i ostaje na načelničkom mjestu u Centru.
Bolje općinska kasa u ruci, nego paušal na grani.
Last edited by VjecitiStudent on 15/10/2014 10:57, edited 1 time in total.
Adriatic

#36562 Re: SDP

Post by Adriatic »

Šta li će nam sad Damir Hadžić?
On ne zna raditi ništa drugo osim politike.
Dobro, ne zna ni to :D
A tek Sejo Hasibović i njegov Butmir?
Hoće li nam i dalje dizati zgrade usred parkova?
itekako

#36563 Re: SDP

Post by itekako »

VjecitiStudent wrote:
Ovaj imaginarni forumski čopor je davno predvidio sve ono što vam se upravo desilo.
No eto vas, stazama SBiH-a samo naprijed :D
mislim da prvo skaces pa govoris hop.

Code: Select all

[b]PostPostao/la itekako dana 17/12/2012 00:07

srecom ne igra reprezentacija inace bi i Niksic u trenerci u toku radne sedmice gledao trening nase ekipe usred Pariza dok bi njegove cate s blokicima hodale okolo i trenirale strogocu.

sve u svemu, SDP je pao kurcu za usi a nadam se da ce se moje misljenje potvrditi na sljedecim izborima. narod je ko i pravda, spor ali dostizan![/b]
elem, ocito je... ja i ti dva smo svijeta razlicita :mrgreen:
Last edited by itekako on 15/10/2014 11:00, edited 1 time in total.
suncica24

#36564 Re: SDP

Post by suncica24 »

Covjek je prije... 3 dana dosao u SDP. Zapravo, Zlatko ga je doveo pod ruku.
Nakon toga po br. glasova jasno je da nije donio ni jedan glas SDPu.
Onda je u izbornoj noci narodu porucio da je glup, sto i da jeste tacno (a ko narod nije bio glup prije 4god?!), ako vec zelis se baviti politikom koja je upravo vezana za taj narod... neces mu se pokakiti na glavu.
I na kraju od svih lica, a tu prije svega mislim na lica iz predsjednistva koja su morala imati toliko obraza da stanu pred kamere i objasne sta ce se to desavati sa SDPom u narednom periodu, stane Bakir.
Ono... ko je on (ako vec nije novi predsjednik)?!
Last edited by suncica24 on 15/10/2014 11:04, edited 1 time in total.
VjecitiStudent

#36565 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Lakše je bosanskog političara izliječiti od ebole, nego od umišljene veličine.
kandelabar

#36566 Re: SDP

Post by kandelabar »

Lose je sto sto oni ne shvataju da su kaznjeni za propuste koje su imali u 4g i da ih autoceste nisu mogle saprati nego se kao ibrete i čude zasto su dozivjeli debakl kao eto narod nije htio da prihvati Državu za čovjeka i Zapadnu Njemačku..
Adriatic

#36567 Re: SDP

Post by Adriatic »

Pa gdje su svi?
Nisu valjda već u Turskoj? :D
itekako

#36568 Re: SDP

Post by itekako »

suncica24 wrote:

Covjek je prije... 3 dana dosao u SDP. Zapravo, Zlatko ga je doveo pod ruku.
Nakon toga po br. glasova jasno je da nije donio ni jedan glas SDPu.
Onda je u izbornoj noci narodu porucio da je glup, sto i da jeste tacno (a ko narod nije bio glup prije 4god?!), ako vec zelis se baviti politikom koja je upravo vezana za taj narod... neces mu se pokakiti na glavu.
I na kraju od svih lica, a tu prije svega mislim na lica iz predsjednistva koja su morala imati toliko obraza da stanu pred kamere i objasne sta ce se to desavati sa SDPom u narednom periodu, stane Bakir.
Ono... ko je on (ako vec nije novi predsjednik)?!

Sent from my YP-GI1 using Tapatalk 2
mozda jedini kojeg su novinari nazvali i pitali za misljenje!?
mozda jedini koji se javio na telefon!?

hocu reci, kada je Bakir u pitanju, stavljate mu na teret nesto sto se ne treba njemu stavljati.
ultima_palabra

#36569 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

obelix1 wrote:
astala_vistala wrote:Ako Zlatko ode,i okupi se stara garda socijaldemokrata sa novim vodjom,odma se uclanjujem u SDP i to aktivno za sobom vodim citavu porodicu.
"riba smrdi od glave, ali se čisti od repa" nije dovoljno da samo Zlatko ode, trebaju otići svi oni arogantni likovi iz SDP koji partiju rezonuju kao alternativu "papcima" i u idelogiju socijaldemokratije se razumiju ko Mara u kriv kurac.Ja sam SDPovac koji rezultate ovih izbora ne komentarišem riječima "da je narod dobio što je i zaslužio" i čvrsto vjerujem da ima prostora ponova za SDP (nažalost za 8 do 12 godina) jer nas je narod kaznio zbog prije svega nesposobnosti da bar jednu koaliciju, dogovor i sl. ne zajebemo.Nemislim da je fatalna greška bila koalicija sa SDA nego njeno raskidanje i naivno vjerovanje da kao izborni pobjednici imamo na to pravo.
Bio je put kako se izvući od toga, kad je izglasano nepovjerenje Vladi Nermin Nikšića ali ego salonskih socijademokrata nije dozvolio napuštanje fotelja i mislim da su tad shvatili da će izgubiti izbore(naravno ne ovoliko) i odmakli su se od šireg, članstv i simpatizera. Odjedno su počeli biti važniji prebjezi iz drugih partija(posebno iz stranke za bih) nego oni koji su tu pobjedu 2010 i donjeli.
Istina je da su Damir Hadžić i Nermin Nikšić uradili ogroman posao masa ljudi je podsvjesno toga svesna ali povrjeđenu ljudska sujeta se nikad ne prašta tako da se ogromna količna arogancije koja je izsijavala iz predsjednika SDP jednostavno morala kazniti.
Zlatko možda jeste najorazovaniji a možda i najpametniji političar u BiH ali nikad nije živio od 700 KM plate i nikad nije imao osjećaj za obične ljude.
Previše je energije, truda i emocija uloženo u izbacivanje HDZ-ova iz Federalne vlade, čitava država se podijelila na "za" i "protiv"... SDP se pozicionirao kao perjanica borbe protiv separatista Čovića i Dodika. Sva ta zavrzlama se jedino mogla opravdati mukotrpnim radom i rezultatima vlasti na federalnom nivou.

I šta onda radi SDP? Hoće da izbaci SDA i ubaci HDZ nakon sve priče o platformi! Tu je i narodu prekipilo... nakon što smo sve izdeverali, vi se predomišljate kao seoska mlada. To je "originalni grijeh" SDP-a u ovom mandatu... onda je krenulo dalje zakucavanje, sporazum sa Čovićem, sporazum sa Dodikom, odlazak Komšića, kriza federalne vlasti, pa onda ponižavanje Bošnjaka u Parlamentu BiH kad su Dodikovi neandertalci igrali eci-peci-pec sa SDP i SDA... uz aroganciju kadrova na nižim nivoima.

Zadnjih godinu dana su krenuli sa umivanjem imidža stranke, ali šteta je već bila učinjena.
dustaban

#36570 Re: SDP

Post by dustaban »

Niko da shvati da

U NEBITNOJ DRZAVI NIKO NE MOZE BITI BITAN
goibos

#36571 Re: SDP

Post by goibos »

trebaš shvatiti da na ovom forumu pokušavaš pričati sa ljudima koji mrze SDP oduvijek i mrziće ga uvijek i koga god da spomeneš da je dobar oni će ga odmah diskreditirati "argumentima" tipa: vidu mu glave, 'ta će on i sl.

Isto tako Bakir Hadžiomerović je odavno omražen među tom populacijom, vjerovatno jer im je spominjao članove stranke i/ili familije u NAJBOLJOJ I NAJGLEDANIJOJ emisiji "60 minuta", a i za njega imaju "jake argumete" tipa: pije, pjeva i sl.
te ono famozno što nije napadao SDP u emisiji u vrijeme kada se SDP nije imao zbog čega napadati jer nije bio dio nikakve vlasti a ko je pratio 60 minuta zna da je SDP bio na tapetu u par navrata kad je za to bilo razloga.

pričaš sa ljudima kojima bakir nije u redu jer pjeva o hodži pedofilu (osuđenom) a nemaju problem sa tim što hodža pedofil.

u svakom slučaju, većina ljudi koji su raspravljali na ovoj temi nisu članovi SDPa niti simpatizeri, niti glasači, nit su ikad bili(eventualno su glasali za Komšića za hrvatskog člana predsjedništva ali ne što vole komšića nego zato što mrze hrvate), nego upravo suprotno i bilo kakva rasprava sa njima ne vodi nigdje je njima niko nije dobar čim može u SDP.

nisu ovi ljudi glasali ni za DF a i ako jesu za koju godinu će o DF-u govoriti isto kao sada o SDP-u.

kako god, kad saberemo sve stranke "ljevice" SDP, DF, Naša Stranka, SSU, opet imamo relativno malo, u svakom slučaju nedovoljno, glasova da bi se bilo šta moglo drastično promijeniti

ljudi su glasali onako ko im je rekao hodža, poslodavac, te brojni mediji kojima upravljaju SDA, SBB i sl preko kojih se vodila prljava kampanja puna laži i prepadanja. Mnogi su i prodali glas za paket hrane, kozmetike ili 50 maraka.
goibos

#36572 Re: SDP

Post by goibos »

suncica24 wrote:jasno je da nije donio ni jedan glas SDPu.
do juče ste ga optuživali da je on doveo "mrski" sdp na vlast u 2010 ... zar ne ?
dustaban

#36573 Re: SDP

Post by dustaban »

Majke mi moje, lakse je sa Chagaljom na religiji nego sa ovim SDP-ovim fanaticima na politici!
VjecitiStudent

#36574 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

goibos wrote:
trebaš shvatiti da na ovom forumu pokušavaš pričati sa ljudima koji mrze SDP oduvijek i mrziće ga uvijek i koga god da spomeneš da je dobar oni će ga odmah diskreditirati "argumentima" tipa: vidu mu glave, 'ta će on i sl.

Isto tako Bakir Hadžiomerović je odavno omražen među tom populacijom, vjerovatno jer im je spominjao članove stranke i/ili familije u NAJBOLJOJ I NAJGLEDANIJOJ emisiji "60 minuta", a i za njega imaju "jake argumete" tipa: pije, pjeva i sl.
te ono famozno što nije napadao SDP u emisiji u vrijeme kada se SDP nije imao zbog čega napadati jer nije bio dio nikakve vlasti a ko je pratio 60 minuta zna da je SDP bio na tapetu u par navrata kad je za to bilo razloga.

pričaš sa ljudima kojima bakir nije u redu jer pjeva o hodži pedofilu (osuđenom) a nemaju problem sa tim što hodža pedofil.

u svakom slučaju, većina ljudi koji su raspravljali na ovoj temi nisu članovi SDPa niti simpatizeri, niti glasači, nit su ikad bili(eventualno su glasali za Komšića za hrvatskog člana predsjedništva ali ne što vole komšića nego zato što mrze hrvate), nego upravo suprotno i bilo kakva rasprava sa njima ne vodi nigdje je njima niko nije dobar čim može u SDP.

nisu ovi ljudi glasali ni za DF a i ako jesu za koju godinu će o DF-u govoriti isto kao sada o SDP-u.

kako god, kad saberemo sve stranke "ljevice" SDP, DF, Naša Stranka, SSU, opet imamo relativno malo, u svakom slučaju nedovoljno, glasova da bi se bilo šta moglo drastično promijeniti

ljudi su glasali onako ko im je rekao hodža, poslodavac, te brojni mediji kojima upravljaju SDA, SBB i sl preko kojih se vodila prljava kampanja puna laži i prepadanja. Mnogi su i prodali glas za paket hrane, kozmetike ili 50 maraka.
Zaboravio si napisati gore "Šokantno, skandalozno, eksluzivno" :mrgreen:
hladan.preminger

#36575 Re: SDP

Post by hladan.preminger »

dustaban wrote:Majke mi moje, lakse je sa Chagaljom na religiji nego sa ovim SDP-ovim fanaticima na politici!

Jest fakat. Suze mi udarise na oci. :D :D
Post Reply