Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Goldenhand wrote:
Ja sam i sad glasao za SDP,al ako se nešto ne promijeni neću na sljedećim.Neću ni DFu prenijeti glasove sigurno.Ne shvatam stare SDPovce koji su glasali za DF.Zar nije bilo logičnije dati glas SDUovima?
Zasto? Po cemu bi bilo logicno dati glas SDU koji je tu vec nekolilo ciklusa i nije uspio dobiti bitnije povjerenje. Uz to takodjer i SDA satelit- stranka za fotelje. Bajati kadrovi i salonski politicari.
Logicno je da hoces promjene, a ne ide ako ces po istom sablonu.
-LIBERO- wrote:Bili su razgovori, i to vise njih, na relaciji prvo SDP-sdu-usd...i uslovi su bili da se Zlatko i jos par ljudi povuce. Tesko ce to ici, jer meni ni Hadzic, a sa ove druge strane Zlatar, nisu neka alternativa i zvijezde vodilje socijaldemokratije. Previse bi tu ljudi moralo otici da bi se to fino poslozilo. I sa DF-om su bili razgovori, tu detalje bas ne znam. Znam da je jedan prijedlog bio da bude predsjednistvo te nove stranke, sa po predsjednikom iz svake, i da ne bude klasicni predsjednik. Ispod stola je nudjeno Zeljki da ako je problem, da bi ovi pristali cak da on postane predsjednik, to je ponuda ako bi se DF neckala oko ove price.
U sustini Zlatko jeste osnovni i najveci pokretac problema, ali se u medjuvremenu skupilo tu jos dobrano kvarljive robe...tako da i nisam previse optimiste, previse je interesa i talova tu u opticaju.
Osnovni problem tu je sto SDU nema puno da ponudi (a trazi 20-33% odlucivanja) dok SDP ima jako puno da ponudi ali nisu bas najbolji odnosi iz nekih razloga sa DFom.
-LIBERO- wrote:Bili su razgovori, i to vise njih, na relaciji prvo SDP-sdu-usd...i uslovi su bili da se Zlatko i jos par ljudi povuce. Tesko ce to ici, jer meni ni Hadzic, a sa ove druge strane Zlatar, nisu neka alternativa i zvijezde vodilje socijaldemokratije. Previse bi tu ljudi moralo otici da bi se to fino poslozilo. I sa DF-om su bili razgovori, tu detalje bas ne znam. Znam da je jedan prijedlog bio da bude predsjednistvo te nove stranke, sa po predsjednikom iz svake, i da ne bude klasicni predsjednik. Ispod stola je nudjeno Zeljki da ako je problem, da bi ovi pristali cak da on postane predsjednik, to je ponuda ako bi se DF neckala oko ove price.
U sustini Zlatko jeste osnovni i najveci pokretac problema, ali se u medjuvremenu skupilo tu jos dobrano kvarljive robe...tako da i nisam previse optimiste, previse je interesa i talova tu u opticaju.
Jedino što je pametno Zlatko rekao na kof. za štampu da SDP sigurno ide u opoziciju. To je jedina stvar koja može da rastjera sav onaj čemer koji se nakupio u SDP-u zadnjih 7-8 godina.
Ako se ode u vlast na bilo kojem nivou, to je definitivno kraj SDP-a i lijeka mu nema u sljedećih deset godina. Uhljebe će se ukopati u stranci, a ono što još malo valja u SDP-u će da ode ili nestane.
Usd, sdu nekome postavljaju uslove????
Last edited by VjecitiStudent on 15/10/2014 09:38, edited 1 time in total.
drugi profil wrote: jednostavno DF je ono sto je njegov lider, tj. d.j.l.
...bez namjere da idealiziram ili nešto slično tome df, baš naprotiv, imao je željko šta naučiti od jarana zlatka...kao, sdp nije bio d.j.l
Pa jeste. Ni ja ne idealiziram. Pokusavm biti objektivan. Otkako je SDP postao takav dobio je jasniji imidz ali i izgubio demokraticnost. U nekom momentu to je trebalo izbalansirati. Propustena je prilika, sljedilo je napustanje SD principa, te osipanje.
JoseMujica wrote:pa sudeći po ovome ljudi koji su glasali za Prolaznikov DJL nisu samo kaznili prolaznika već i njegove najvjernije igrače Vješticu, Noleta i Rumenka
bote šta retji no NAROD ZNA!
Prije će biti ČLANSTVO ZNA, uglavnom su samo oni glasali za njih
astala_vistala wrote:Ako Zlatko ode,i okupi se stara garda socijaldemokrata sa novim vodjom,odma se uclanjujem u SDP i to aktivno za sobom vodim citavu porodicu.
"riba smrdi od glave, ali se čisti od repa" nije dovoljno da samo Zlatko ode, trebaju otići svi oni arogantni likovi iz SDP koji partiju rezonuju kao alternativu "papcima" i u idelogiju socijaldemokratije se razumiju ko Mara u kriv kurac.Ja sam SDPovac koji rezultate ovih izbora ne komentarišem riječima "da je narod dobio što je i zaslužio" i čvrsto vjerujem da ima prostora ponova za SDP (nažalost za 8 do 12 godina) jer nas je narod kaznio zbog prije svega nesposobnosti da bar jednu koaliciju, dogovor i sl. ne zajebemo.Nemislim da je fatalna greška bila koalicija sa SDA nego njeno raskidanje i naivno vjerovanje da kao izborni pobjednici imamo na to pravo.
Bio je put kako se izvući od toga, kad je izglasano nepovjerenje Vladi Nermin Nikšića ali ego salonskih socijademokrata nije dozvolio napuštanje fotelja i mislim da su tad shvatili da će izgubiti izbore(naravno ne ovoliko) i odmakli su se od šireg, članstv i simpatizera. Odjedno su počeli biti važniji prebjezi iz drugih partija(posebno iz stranke za bih) nego oni koji su tu pobjedu 2010 i donjeli.
Istina je da su Damir Hadžić i Nermin Nikšić uradili ogroman posao masa ljudi je podsvjesno toga svesna ali povrjeđenu ljudska sujeta se nikad ne prašta tako da se ogromna količna arogancije koja je izsijavala iz predsjednika SDP jednostavno morala kazniti.
Zlatko možda jeste najorazovaniji a možda i najpametniji političar u BiH ali nikad nije živio od 700 KM plate i nikad nije imao osjećaj za obične ljude.
Last edited by obelix1 on 15/10/2014 10:12, edited 1 time in total.
Drage prijateljice i dragi prijatelji,
Drugarice i Drugovi,
Još jednom želim da vam se zahvalim na energiji i trudu koje ste uložili u proteklim mjesecima kako bi od Bosne i Hercegovine stvorili zemlju šanse i nade. Nažalost,velika većina bh. građana izabrala je drugi put,put nacionalnih konflikata i sukoba,put za ostanak u prošlosti u kojoj je samo njima „odabranim“ bilo dobro. Zato naša borba sada ne smije stati. Glavu gore i nastavimo vjerovati u bolju Bosnu i Hercegovinu jer mi druge domovine nemamo. Hvala članovima Foruma mladih SDP-a širom BiH.Vi ste budućnost ove države i zato morate preuzeti glavne uloge u Partiji koju,kao što znate, uskoro očekuje Kongres na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo SDP-a. Opći izbori su dokazali da su nam radikalne promjene neophodne te da moramo učiti iz grešaka zbog kojih smo kažnjeni od bh.građanki i bh.građana. U demokratskoj proceduri, na Kongresu, pokrenite inicijative i preuzmite odgovornost za SDP i Bosnu i Hercegovinu. Vi ste najbolje što imamo i zato nemojte sa tribina gledati utakmicu koja nam predstoji.Jak multietnički SDP je potreban Bosni i Hercegovini i zato sam,iako duboko svjestan izvjesnog neuspjeha, prihvatio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Ušao sam čistih ruku i čista srca, sa javnim društvenim statusom stvaranim skoro dvije decenije. Nažalost, nismo uspjeli doći do cilja i za to postoje brojni opravdani uzroci i razlozi. Ipak, nakon putovanja od dvadeset hiljada kilometara u protekla tri mjeseca siguran sam da i dalje imamo veliku šansu koju slijedeći put ne smijemo propustiti. Naša šansa su naši ljudi,naša nada su sve poštene bh.građanke i pošteni bh.građani koji odbijaju živjeti po dejtonskoj matrici „jednih pored drugih“, oni koji vjeruju u čestitu,„zavnobihsku“ BiH,zemlju ljubavi,osmijeha i sreće. Od naših ciljeva ne smijemo odustati, ali za njihovo ostvarenje moramo puno raditi i za početak promijeniti stanje u SDP-u. Pozovimo i one koji danas nisu s nama da nam se pridruže,pružimo ruke ljudima sa svih strana jer su nam ovi izbori dokazali da ne možemo uspjeti ako nismo zajedno. Čestitajmo pobjednicima i nastavimo se boriti za naše ideje i Bosnu i Hercegovinu.
Vaš,
Bakir Hadžiomerović
crvenebrigade wrote:Drage prijateljice i dragi prijatelji,
Drugarice i Drugovi,
Još jednom želim da vam se zahvalim na energiji i trudu koje ste uložili u proteklim mjesecima kako bi od Bosne i Hercegovine stvorili zemlju šanse i nade. Nažalost,velika većina bh. građana izabrala je drugi put,put nacionalnih konflikata i sukoba,put za ostanak u prošlosti u kojoj je samo njima „odabranim“ bilo dobro. Zato naša borba sada ne smije stati. Glavu gore i nastavimo vjerovati u bolju Bosnu i Hercegovinu jer mi druge domovine nemamo. Hvala članovima Foruma mladih SDP-a širom BiH.Vi ste budućnost ove države i zato morate preuzeti glavne uloge u Partiji koju,kao što znate, uskoro očekuje Kongres na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo SDP-a. Opći izbori su dokazali da su nam radikalne promjene neophodne te da moramo učiti iz grešaka zbog kojih smo kažnjeni od bh.građanki i bh.građana. U demokratskoj proceduri, na Kongresu, pokrenite inicijative i preuzmite odgovornost za SDP i Bosnu i Hercegovinu. Vi ste najbolje što imamo i zato nemojte sa tribina gledati utakmicu koja nam predstoji.Jak multietnički SDP je potreban Bosni i Hercegovini i zato sam,iako duboko svjestan izvjesnog neuspjeha, prihvatio kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Ušao sam čistih ruku i čista srca, sa javnim društvenim statusom stvaranim skoro dvije decenije. Nažalost, nismo uspjeli doći do cilja i za to postoje brojni opravdani uzroci i razlozi. Ipak, nakon putovanja od dvadeset hiljada kilometara u protekla tri mjeseca siguran sam da i dalje imamo veliku šansu koju slijedeći put ne smijemo propustiti. Naša šansa su naši ljudi,naša nada su sve poštene bh.građanke i pošteni bh.građani koji odbijaju živjeti po dejtonskoj matrici „jednih pored drugih“, oni koji vjeruju u čestitu,„zavnobihsku“ BiH,zemlju ljubavi,osmijeha i sreće. Od naših ciljeva ne smijemo odustati, ali za njihovo ostvarenje moramo puno raditi i za početak promijeniti stanje u SDP-u. Pozovimo i one koji danas nisu s nama da nam se pridruže,pružimo ruke ljudima sa svih strana jer su nam ovi izbori dokazali da ne možemo uspjeti ako nismo zajedno. Čestitajmo pobjednicima i nastavimo se boriti za naše ideje i Bosnu i Hercegovinu.
Vaš,
Bakir Hadžiomerović
Jao bukove price. Mi smo sve naj-naj-naj, ali vi to kao narod ne mozete skontati.
Zbog ovakve aroganicje ste i popušili.
crvenebrigade wrote:Drage prijateljice i dragi prijatelji,
Drugarice i Drugovi,
Vaš,
Bakir Hadžiomerović
divu što se kloc već ponaša ko predsjednik stranke
da ne spominjem ni sekunde samokritičnosti.....čovjek kome je narod kriv za guubitak izbora nema šta da traži na ljevici jer nije ljevičar već narcisoidni šupak...takvog već SDP ima na čelu više od dvaes godina i rezultati ovih izbora su mu najbolja poruka šta se misli o takvima