SDP
- agent_zero
#36426 Re: SDP
Jedini izlaz, tj. način za promjene je da se konačno na nivou federacije upostavi koalicija kao ove godine u RS-u savez za promjene.
Ovako socijaldemokrati i stranke građanske orjentacije su raštrkane u bespotrebnom broju, gdje niko sam ne može postići realno značajan broj glasova, a samo jaka koalicija proevropskih partija socijaldemokratske i građanske orjentacije nas može izvući iz ovog blata, jada i očaja koje su nam servirali kriminogene, feudalne i mafijaške stranke SDA i HDZ.
I naravno, bez izlaska građana i omladine nema ništa. SDA uhljebljeni jugend i onaj polupismeni svijet sa sela i oni koji se prodaju za paketiće od 30km će sigurno izaći opet.
Ovako socijaldemokrati i stranke građanske orjentacije su raštrkane u bespotrebnom broju, gdje niko sam ne može postići realno značajan broj glasova, a samo jaka koalicija proevropskih partija socijaldemokratske i građanske orjentacije nas može izvući iz ovog blata, jada i očaja koje su nam servirali kriminogene, feudalne i mafijaške stranke SDA i HDZ.
I naravno, bez izlaska građana i omladine nema ništa. SDA uhljebljeni jugend i onaj polupismeni svijet sa sela i oni koji se prodaju za paketiće od 30km će sigurno izaći opet.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#36427 Re: SDP
To je bilo neizvodljivo sa bolesinm ego manijakom na celu SDPa, i te uze ekipe oko njega, u toj stranci.
Da li ce SDP uspjeti prezivjeti reanimaciju, i ko ce preuzeti glavne poluge odlucivanja kod njih. E to je pitanje svih pitanja, na temu okrupnjavanja lijeve i gradjanske politicke ideje.
Ja uopste nisam optimista po tom pitanju.
Da li ce SDP uspjeti prezivjeti reanimaciju, i ko ce preuzeti glavne poluge odlucivanja kod njih. E to je pitanje svih pitanja, na temu okrupnjavanja lijeve i gradjanske politicke ideje.
Ja uopste nisam optimista po tom pitanju.
-
VjecitiStudent
#36428 Re: SDP
Misliš, nekoliko hiljada pripadnika svog pozlatka.ljutiajvar wrote:Nadam se da će SDP iskoristiti ovo vrijeme u opoziciji i izvršiti istinsko restruktuiranje, otći istinski u lijevo, gdje istinski pripada većina u BiH. Zlatko Lagumdžija koliko god raji mrzak bio, napravio je veliku stvar za BiH tokom poslijeratnog perioda i tu mu se mora odati priznanje.Moj glas je uvjek imao. Njegovo prokletsktvo je što ga radnici neprepoznaju kao jednog od svog i to ne zbog njega samog već zbog kadrova sa iPhonima oko njega, za šta je sam kriv. Sada je vrijeme da ide i povede nekoličinu svojih elitističkih kadrova. Samo lijevo. Samo SDP.
Ništa se tu neće desiti, odgovorni lideri ostavke daju u noći izbornog poraza (vidi pod Škotska npr.). Sad su se samo povukli, ližu rane i razmišljaju kako da se prepakuju.
Čak i sa ovako jadnim rezultatom, primat će par miliončića godišnje iz budžeta, kirije i dalje kapaju, taman dovoljno da žoharska jezgra i dalje vrlo udobno živi.
- madner
#36429 Re: SDP
Upravo, sem toga velika je sansa da ce biti dio postizborne koalicije.
- bambina78
#36430 Re: SDP
PA ima sansi da ih ubace u vlast, onda vise nisu gubitnici 
-
ljutiajvar
#36431 Re: SDP
Ako se taj crni scenarij desi o kojem pišeš, onda ljevice u BiH na sljedećim izborima neće biti. DF će trajati dok se Željko i Suljagić ne posvađaju. Naša Stranka i njihova politika je jako potrebna BiH, ali nije Bosna Sarajevo. Zato je SDP zaista potreban.VjecitiStudent wrote:Misliš, nekoliko hiljada pripadnika svog pozlatka.ljutiajvar wrote:Nadam se da će SDP iskoristiti ovo vrijeme u opoziciji i izvršiti istinsko restruktuiranje, otći istinski u lijevo, gdje istinski pripada većina u BiH. Zlatko Lagumdžija koliko god raji mrzak bio, napravio je veliku stvar za BiH tokom poslijeratnog perioda i tu mu se mora odati priznanje.Moj glas je uvjek imao. Njegovo prokletsktvo je što ga radnici neprepoznaju kao jednog od svog i to ne zbog njega samog već zbog kadrova sa iPhonima oko njega, za šta je sam kriv. Sada je vrijeme da ide i povede nekoličinu svojih elitističkih kadrova. Samo lijevo. Samo SDP.
Ništa se tu neće desiti, odgovorni lideri ostavke daju u noći izbornog poraza (vidi pod Škotska npr.). Sad su se samo povukli, ližu rane i razmišljaju kako da se prepakuju.
Čak i sa ovako jadnim rezultatom, primat će par miliončića godišnje iz budžeta, kirije i dalje kapaju, taman dovoljno da žoharska jezgra i dalje vrlo udobno živi.
-
VjecitiStudent
#36432 Re: SDP
Da si ti živ i zdrav, mi ljevice nemamo još od 1998.ljutiajvar wrote:Ako se taj crni scenarij desi o kojem pišeš, onda ljevice u BiH na sljedećim izborima neće biti. DF će trajati dok se Željko i Suljagić ne posvađaju. Naša Stranka i njihova politika je jako potrebna BiH, ali nije Bosna Sarajevo. Zato je SDP zaista potreban.VjecitiStudent wrote:Misliš, nekoliko hiljada pripadnika svog pozlatka.ljutiajvar wrote:Nadam se da će SDP iskoristiti ovo vrijeme u opoziciji i izvršiti istinsko restruktuiranje, otći istinski u lijevo, gdje istinski pripada većina u BiH. Zlatko Lagumdžija koliko god raji mrzak bio, napravio je veliku stvar za BiH tokom poslijeratnog perioda i tu mu se mora odati priznanje.Moj glas je uvjek imao. Njegovo prokletsktvo je što ga radnici neprepoznaju kao jednog od svog i to ne zbog njega samog već zbog kadrova sa iPhonima oko njega, za šta je sam kriv. Sada je vrijeme da ide i povede nekoličinu svojih elitističkih kadrova. Samo lijevo. Samo SDP.
Scenarij uopšte nije tako crn, ova propast SDP-a (koja još nije završena, kako to ide, vidjeti pod SBIH) sada otvara vrata ljevice, širom.
Štaviše i štokovi su potpuno izvaljeni.
-
vryzas
#36433 Re: SDP
Docekati da Lidija Korac ostane bez texta - neprocjenjivo.VjecitiStudent wrote:Vidjeti Nikšićevu facu na konferenciji za štampu SDP-a u ponoć 12.10 - neprocjenjivo.
Lazni socijaldemokrati ce zavrsiti kao njihova braca po lopovluku, velika stranka za(gra)BiH!
-
rekla-kazala
#36435 Re: SDP
Ne razumijem šta bi trebalo više da se desi da Mr. President kaže: "Kriv sam,... do mene je,.. odlazim !"
- johntra
#36436 Re: SDP
Imaš neke informacije, ili samo kakite oko ovoga? dajte i nama kakvu ekskluzivu...madner wrote:Upravo, sem toga velika je sansa da ce biti dio postizborne koalicije.
- madner
#36437 Re: SDP
Rekoh prije izbora da je SDA + SDP dogovorena koalicija prije izbora. I to odmah poslje februarskih nemira.
No nije se ocekivao ovakav krah SDP i uspon SDA, tako da je moguce da se to nece desiti. Prva opcija za SDA je sada DF, no jos se ne zna da li ce Komsic potpisati kraj stranke ili ne.
No nije se ocekivao ovakav krah SDP i uspon SDA, tako da je moguce da se to nece desiti. Prva opcija za SDA je sada DF, no jos se ne zna da li ce Komsic potpisati kraj stranke ili ne.
- johntra
#36438 Re: SDP
U svakom slučaju, SDP-a nema na mapi u bilo kom obliku vlasti...ostalo je do DF-a i drugih stranaka...madner wrote:Rekoh prije izbora da je SDA + SDP dogovorena koalicija prije izbora. I to odmah poslje februarskih nemira.
- JohnnyS
#36439 Re: SDP
madner wrote:Rekoh prije izbora da je SDA + SDP dogovorena koalicija prije izbora. I to odmah poslje februarskih nemira.
Uđe li Čova u koaliciju sa SDP-om nakon " majorizacije" onda je pi*ka najveća...
-
The BEN10
#36440 Re: SDP
Zijanio sam se sinoć slušajući jednog univ. prof, inače zadrtog SDP-ovca, kako se iščuđava ovako lošim rezultatom na izborima. Ono, izgleda da su sami sebe ubijedili da su radili kako valja - SPIN je valjda postigao kontraefekat. (možda su trebali pročitati uputstvo o kontraindikacijama)JoseMujica wrote:sto je najgore ovi i pored obakvog samara od strane biraca nisu u stanju da izvuku glOvu iz Prolaznikova pakasa i pogledaju se u ogledalo.....nevjerovatno!
-
daddy-kool
#36441 Re: SDP
JohnnyS wrote:
Uđe li Čova u koaliciju sa SDP-om nakon " majorizacije" onda je pi*ka najveća...
Čović je pragmatičan, ako se tako dogovori ući će.
- JohnnyS
#36442 Re: SDP
daddy-kool wrote:JohnnyS wrote:
Uđe li Čova u koaliciju sa SDP-om nakon " majorizacije" onda je pi*ka najveća...![]()
Ideološki, a i po moralnim kvalitetima jedina logična koalicija je SDA-HDZ-SBB. Imali smo Alijansu, Platformu, ovoj bi trebalo dati ime - Ravno do dna. Još su instalirali svoja dva Fantoma slobode u Predsjedništvo.
- Alfons Kauders
#36443 Re: SDP
ne znam odakle ta ideja da se SDP moze tek tako reformirati, dovoljno je da odu zlaja, damir i hamdo - i eto zdrave partije
al u kurcu
SDP mi se zgadio jos prije no sto su dobili vlast, prije desetak godina... zalio sam ih radi alijanse, kada su ih svi sjebali kako su stigli, ali gledajuci vlast u tuzli, davno sam shvatio da je SDP kita... jednostavno napravili su od socijalisticke stranke neko drustvo uljeba za crvenu burzoaziju, elitisticku stranku koju nije zanimalo ono sto zanima vecinu gradjana...
to objasnjava i izraze lica na pressicama... shvatite da ti ljudi jednostavno nemaju dodira sa stvarnim svijetom - oni su sigurno ocekivali rezultat u rangu DF ili nesto, pa i ja sam ocekivao da ce prebaciti 100,000 cisto na uljebima, ali dovoljno je pogledati njihova lica i shvatiti koliko su pogubljeni... mozete misliti u kakvom paralelnom univerzumu oni zive kada im nije bilo jasno sta im se sprema do izborne noci?!
meni socijalizam nikad nije bio pretjerano blizak kao ideologija, ali sam desetak godina nakon rata podrzavao SDP bez rezerve, cisto zato jer bili su gradjanska opcija, sekularna, progresivna... a to su davno prestali biti
SDP se ne moze reformirati jer u njemu mahom sjede ljudi koji nemaju dodira s nama i jednostavno nikad nece skontati neke stvari... evo im dobre prilike da se konacno malo bace u realni sektor, pa mozda za koju deceniju i shvate o cemu se radi
al u kurcu
SDP mi se zgadio jos prije no sto su dobili vlast, prije desetak godina... zalio sam ih radi alijanse, kada su ih svi sjebali kako su stigli, ali gledajuci vlast u tuzli, davno sam shvatio da je SDP kita... jednostavno napravili su od socijalisticke stranke neko drustvo uljeba za crvenu burzoaziju, elitisticku stranku koju nije zanimalo ono sto zanima vecinu gradjana...
to objasnjava i izraze lica na pressicama... shvatite da ti ljudi jednostavno nemaju dodira sa stvarnim svijetom - oni su sigurno ocekivali rezultat u rangu DF ili nesto, pa i ja sam ocekivao da ce prebaciti 100,000 cisto na uljebima, ali dovoljno je pogledati njihova lica i shvatiti koliko su pogubljeni... mozete misliti u kakvom paralelnom univerzumu oni zive kada im nije bilo jasno sta im se sprema do izborne noci?!
meni socijalizam nikad nije bio pretjerano blizak kao ideologija, ali sam desetak godina nakon rata podrzavao SDP bez rezerve, cisto zato jer bili su gradjanska opcija, sekularna, progresivna... a to su davno prestali biti
SDP se ne moze reformirati jer u njemu mahom sjede ljudi koji nemaju dodira s nama i jednostavno nikad nece skontati neke stvari... evo im dobre prilike da se konacno malo bace u realni sektor, pa mozda za koju deceniju i shvate o cemu se radi
-
VjecitiStudent
#36444 Re: SDP
Evo "reformatora"
Demir Mahmutcehajic
Predsjednik SDP-a, Zlatko Lagumdžija, mora preuzeti odgovornost za katastrofalne rezultate i podnijeti neopozivu ostavku! Odmah!
https://www.facebook.com/demir.mahmutcehajic?fref=ts
- Alfons Kauders
#36445 Re: SDP
moguce je da nece imati izboradaddy-kool wrote:JohnnyS wrote:
Uđe li Čova u koaliciju sa SDP-om nakon " majorizacije" onda je pi*ka najveća...![]()
sve zavisi od SDP-a, od toga koliko su zapravo odlijepili i koliko su udaljeni od stvarnosti... to bi im bio kraj
DF-u takodjer - ostaje da se vidi jesu li i oni ponijeli te navike iz maticne stranke
ako DF nekad bude imao 300,000 glasova a SDA ili SBB 150,000, onda bujrum... ali ovako, da budu privjesak? ni pod razno... jer bi dobili dosta manje moci nego SDP prosli put, a preuzeli bi puno odgovornosti... uostalom nisam siguran ni da su kadrovski spremni jer su imali metar gafova
- O'zone
- Globalni moderator
#36446 Re: SDP
Jel to izgubio fotelju u StocuVjecitiStudent wrote:Evo "reformatora"
Demir Mahmutcehajic
Predsjednik SDP-a, Zlatko Lagumdžija, mora preuzeti odgovornost za katastrofalne rezultate i podnijeti neopozivu ostavku! Odmah!
https://www.facebook.com/demir.mahmutcehajic?fref=ts
Sad će u Sarajv'o da nas uči izražavanju javne misli kroz bubnjanje
- GLASAJ ili TRPI
#36447 Re: SDP
Koga boli kurac da li ce se ovi reformisati, ko ce im biti predsjednik i sl. Obicna privatna stranka ko ih jebe, realno!
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#36448 Re: SDP
Alfons Kauders wrote:ne znam odakle ta ideja da se SDP moze tek tako reformirati, dovoljno je da odu zlaja, damir i hamdo - i eto zdrave partije
al u kurcu![]()
-
VjecitiStudent
#36449 Re: SDP
Principi prije svegaO'zone wrote:Jel to izgubio fotelju u StocuVjecitiStudent wrote:Evo "reformatora"
Demir Mahmutcehajic
https://www.facebook.com/demir.mahmutcehajic?fref=ts![]()
![]()
![]()
![]()
Sad će u Sarajv'o da nas uči izražavanju javne misli kroz bubnjanje
Nema ama baš nikakve nade za njih, diskusija članstva ispod je ...
- Ned071
#36450 Re: SDP
naravno...Alfons Kauders wrote:ne znam odakle ta ideja da se SDP moze tek tako reformirati, dovoljno je da odu zlaja, damir i hamdo - i eto zdrave partije
al u kurcu![]()
kavijar socijaldemokrate, u audijima, stosobnim stanovima, jahtama, apartmanima po dubrovniku, vecerama i buteljama vina...