SDP
- Man of steel
#36301 Re: SDP
Njima je sad kriv narod i Komšić što su izgubili izbore, nemojte ni pomisliti da jedan Lagumdžija sad misli o tome kako je on negdje zaribao pa ga narod zbog toga kaznio. Svi su krivi osim njega, to je način razmišljanja koji je SDP i doveo u provaliju.
Meni je nekako najviše žao onog Nikšića koji, kao i što Bojan Bajić sinoć kod Senada reče, i nije radio toliko loše sa obzirom na nemoguće uslove koje mu je Lagumdžija priredio.
Meni je nekako najviše žao onog Nikšića koji, kao i što Bojan Bajić sinoć kod Senada reče, i nije radio toliko loše sa obzirom na nemoguće uslove koje mu je Lagumdžija priredio.
- reis1
#36302 Re: SDP
SDP jest spusil, ali su opet dovoljno jaki da ce najvjerovatnije uci u vlast.
Mislim da ce tek tu biti placa i skike na ovim stranicama od strane nesimpatizera.
Mislim da ce tek tu biti placa i skike na ovim stranicama od strane nesimpatizera.
- Dozer
#36303 Re: SDP
Poenta je da mnogi ovdje, ja prvi, nisu nesimpatizeri, nego samo realni.
Ja sam 2010 glasao za njih, ali nakon svega ovoga u protekle 4 godine, jednostavno su se pokazali i dokazali.
Ja sam 2010 glasao za njih, ali nakon svega ovoga u protekle 4 godine, jednostavno su se pokazali i dokazali.
- dustaban
#36304 Re: SDP
Zlatko Lagumdzija i poltronski vrh SDP-a su iskljucivi krivci za osipanje i propast socijaldemokratije. Ko god to ne vidi je glup, a ko vidi ali tvrdi suprotno je podlac.
-
condy
#36305 Re: SDP
dustaban wrote:Zlatko Lagumdzija i poltronski vrh SDP-a su iskljucivi krivci za osipanje i propast socijaldemokratije. Ko god to ne vidi je glup, a ko vidi ali tvrdi suprotno je podlac.
Usput, bolje biti glup nego podlac
- reis1
#36306 Re: SDP
Ma nije na politickom planu SDP to lose zamislio - oni su htjeli izbacit HDZ-ove iz vlasti, sto su i uspjeli, ali je cijena toga bila koaliranje sa SDA, i onim iz Hercegovine malim strankama HSP i NSRzB.Dozer wrote:Poenta je da mnogi ovdje, ja prvi, nisu nesimpatizeri, nego samo realni.
Nije to bila losa ideja politicki gledano, platforma, jel. Ali da je to Zlatko ujebo kasnije na realizaciji, to stoji. Jbg. co'ek nema talenta za koaliranje, vec je narcis - sto mozes i biti unutar svoje stranke, ali ne mozes u nekoj koaliciji.
Jedna dobra politicka platforma je propala zbog psihickih problema jednog covjeka.
Last edited by reis1 on 13/10/2014 11:24, edited 1 time in total.
-
almir90
#36307 Re: SDP
Ma nije on glup, njega ne interesuje socijalizam, on je igrao na tu kartu, ušao u vlast 2010, zadužio nas duplo za 4 godine, pokrali dovoljno love i to je to, obezbijedili se. Sada će najvjerovatnije kao i Haris, pokupiti krpe i pobjeći.condy wrote:dustaban wrote:Zlatko Lagumdzija i poltronski vrh SDP-a su iskljucivi krivci za osipanje i propast socijaldemokratije. Ko god to ne vidi je glup, a ko vidi ali tvrdi suprotno je podlac.![]()
-
condy
#36308 Re: SDP
Ma naravno da on nije glup. Mnogo loši ljudi su bili veoma pametni, kao i Zlatko Lagumdzija.almir90 wrote:Ma nije on glup, njega ne interesuje socijalizam, on je igrao na tu kartu, ušao u vlast 2010, zadužio nas duplo za 4 godine, pokrali dovoljno love i to je to, obezbijedili se. Sada će najvjerovatnije kao i Haris, pokupiti krpe i pobjeći.condy wrote:dustaban wrote:Zlatko Lagumdzija i poltronski vrh SDP-a su iskljucivi krivci za osipanje i propast socijaldemokratije. Ko god to ne vidi je glup, a ko vidi ali tvrdi suprotno je podlac.![]()
Nisam siguran da će postupiti kao Haris Silajdžić. Silajdžić ne želi nikom biti opozicija, a Lagumdžija možda vidi u opoziciji ponovo neku šansu iako je istrošen do sada sto puta, a i godine ga stižu. Kad bi to učinio, odljepio odavde, to bi bilo najbolje za SDP, to bi bila njihova nova šansa.
- Ned071
#36309 Re: SDP
koju vlast? pa na mapi ih nema?! propali ko zeton, imace jednog poslanika u drzavnom parlamentu, ebote, ko lijanovici. i to vjerovatno denisa becirovica. vrhovni vodja nije usao ni u parlament. nemaju oni sta ponuditi za koaliciju. ovdje se sada samo treba cekati da se vidi hoce li komsic sa fahrom ili sda. i to ce bitio vladajuce vecina. sda moze lako ostati opozicija sa 300 milja dobijenih glasova. hdz ceka sa strane i ulaze sa onima koji se dogovore jer su i oni 4 godine bez vlasti. sdp ne moze vise meda...reis1 wrote:SDP jest spusil, ali su opet dovoljno jaki da ce najvjerovatnije uci u vlast.![]()
- dustaban
#36310 Re: SDP
Sad cu reci jos nesto sto mi se cini:
Lagumdzija je "izmislio" Bakira ne da udje u predsjednistvo nego da njega zamjeni na celu SDP-a!
To je zapravo projekt produzenja njegovog vjecnog upravljanja ovom strankom.
Cuj molim te konstrukcije "Bakir usao u politiku na velika vrata!" Koja ofirna priprema terena...
Lagumdzija je "izmislio" Bakira ne da udje u predsjednistvo nego da njega zamjeni na celu SDP-a!
Cuj molim te konstrukcije "Bakir usao u politiku na velika vrata!" Koja ofirna priprema terena...
- reis1
#36311 Re: SDP
Ma ne moze Komsic sa SDA, zato sto bi to bio kraj DF-a u buducnosti, jer oni koji glasaju za DF su mrzitelji SDA. Veca mogucnost je da SBB sklopi sa SDA, ali oni su najavili vec s DFom koaliciju.Ned071 wrote:koju vlast? pa na mapi ih nema?! propali ko zeton, imace jednog poslanika u drzavnom parlamentu, ebote, ko lijanovici. i to vjerovatno denisa becirovica. vrhovni vodja nije usao ni u parlament. nemaju oni sta ponuditi za koaliciju. ovdje se sada samo treba cekati da se vidi hoce li komsic sa fahrom ili sda. i to ce bitio vladajuce vecina. sda moze lako ostati opozicija sa 300 milja dobijenih glasova. hdz ceka sa strane i ulaze sa onima koji se dogovore jer su i oni 4 godine bez vlasti. sdp ne moze vise meda...reis1 wrote:SDP jest spusil, ali su opet dovoljno jaki da ce najvjerovatnije uci u vlast.![]()
U takvim okolnostima, SDP je stranka neophodna za formiranje vlasti.
- bambina78
#36312 Re: SDP
HDZ + DF + SBB vrlo moguca vlast...
- dustaban
#36313 Re: SDP
A u ovoj kombinaciji i SDA ce biti "kooperativna"bambina78 wrote:HDZ + DF + SBB vrlo moguca vlast...
- bambina78
#36314 Re: SDP
SDA + DF + HDZdustaban wrote:A u ovoj kombinaciji i SDA ce biti "kooperativna"bambina78 wrote:HDZ + DF + SBB vrlo moguca vlast...
ili
SBB+ DF + HDZ
ili
SDA + SBB + HDZ
narod sto je birao, birao je, ovih narednih dana partije biraju
-
zippoo87
#36315 Re: SDP
ovo mozda i ne bi bilo lose,tacnije upravljali bi novi kadrovi i pokazali bi sta mogu i znajubambina78 wrote:HDZ + DF + SBB vrlo moguca vlast...
jedan dio biraca u BiH je konacno poceo ozbiljnije da shvata politiku i dat glas i da i nakon izbora vrse pritisak na izabrane zvanicnike i da traze rezultate
upravo to i jest svrha,odgovornost i rad izabranih
ovi iz SDA i SDPa su do sada shvatali da oni zavrsavaju sa provjerama,dan nakon izbora
zivim za dan kada ce se povecati izlaznost biraca i kada ce ovi mafijaski projekti spasti na 5-6% vlasti
- Banksy
#36316 Re: SDP
Uz Bakira u fotelji još 4 godine, teško se radovati zasluženoj propasti SDP-a. A Bakir je ponovo u fotelji upravo zahvaljujući Lagumdžiji i društvu.
Treba sad to dobro pomesti i provjetriti, pa ugasiti svjetlo i ime jer ovo što je ostalo nije vrijedno truda i rada oko obnove. Treba tražiti ljevicu u nekim drugim, novim strankama, a ovu što prije zaboraviti.
Treba sad to dobro pomesti i provjetriti, pa ugasiti svjetlo i ime jer ovo što je ostalo nije vrijedno truda i rada oko obnove. Treba tražiti ljevicu u nekim drugim, novim strankama, a ovu što prije zaboraviti.
- dustaban
#36317 Re: SDP
bambina78 wrote:SDA + DF + HDZdustaban wrote:A u ovoj kombinaciji i SDA ce biti "kooperativna"bambina78 wrote:HDZ + DF + SBB vrlo moguca vlast...
ili
SBB+ DF + HDZ
ili
SDA + SBB + HDZ
narod sto je birao, birao je, ovih narednih dana partije biraju
Tipujem na (2)
- suncica24
#36318 Re: SDP
Dobra opservacija.dustaban wrote:Sad cu reci jos nesto sto mi se cini:
-
VjecitiStudent
#36319 Re: SDP
Koji će to krkljanac da bude unutar SDP-a
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#36320 Re: SDP
sad bi se i moglo učlanit u ovi SDP kad se štakori razbježe 
-
Android Knego
#36321 Re: SDP
ovo nije propast socijaldemokratije, nego period u kojem ce socijaldemokratija konacno preci pod okrilje onih koji ce je istinski reprezentovati. barem kada je o Federaciji rijec...dustaban wrote:Zlatko Lagumdzija i poltronski vrh SDP-a su iskljucivi krivci za osipanje i propast socijaldemokratije. Ko god to ne vidi je glup, a ko vidi ali tvrdi suprotno je podlac.
- dustaban
#36322 Re: SDP
S tim u vezi imam jedno konkretno pitanje: ova imovina SDP-a, konkretnije ovi prostori koje oni sad izdaju, je li to sve uknjizeno na centralu ili svaki opcinski ured posjeduje svoje prostorije u vlasnistvu?!
Pretpostavljam da znate sto pitam. Predvidjam da ce neki opcinski odbori uskoro kolektivno preci u DF!

Pretpostavljam da znate sto pitam. Predvidjam da ce neki opcinski odbori uskoro kolektivno preci u DF!
-
Android Knego
#36323 Re: SDP
tacno je da je Bakir usao u politiku na velika vrata, ali nedostaje jos jedan dio da bi sustina bila dotaknuta: cim je usao, odmah je i izasao...dustaban wrote:Sad cu reci jos nesto sto mi se cini:
- ultima_palabra
#36325 Re: SDP
dustaban wrote:Hos reci ovako nesto
![]()