Broj kantona se mora smanjiti, tu dileme nema. Pitanje je samo gdje prestaje racionalizacija, a počinje treći entitet.mirsek wrote:Pa jel ovo i radoncic potvrdio da su ove karte istinite ????VjecitiStudent wrote:Kako se samo nalagao oko autoputa i ekonomskog dijela izvještaja EU.
A sad nas plaši trećim entitetom.
SDP
-
VjecitiStudent
#35976 Re: SDP
- ovo_malo_duse
#35977 Re: SDP
Izgleda da ipak jesu...Al Fakatmirsek wrote:Stanite ba.
Jesul ono fakat karte koje su u briselu predlozene kao unutrasnje uredjenje drzave ?
I radoncic je potvrdio da su karte tacne.
-
StupskaBitanga
#35978 Re: SDP
tačno tačnovideo wrote:
Greska, totalno![]()
Godinama su "niciji" a ustvari su nevjerovato neiskoristeni i ove nazovi patriote NE VIDE njenu vaznost u stvaranju Drzave !
Svi su krivi za to stanje, nema iznimke !
- Država
#35979 Re: SDP
Ja ništa ne kontam. Sad mi je žao što nisam gledao emisiju. Mada, podržavam svako cijepanje karata generalno...
Jedna si jedina moja domovina...

-
VjecitiStudent
#35980 Re: SDP
Naravno da je išlo na kraju, trik koji jednako dobro uspijeva zadnjih 20 godina.Država wrote:Ja ništa ne kontam. Sad mi je žao što nisam gledao emisiju. Mada, podržavam svako cijepanje karata generalno...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- astala_vistala
#35981 Re: SDP
Jeste,ono je prijedlog koji su SDP i SBB odbili sta mislite ko je prihvatiomirsek wrote:Stanite ba.
Jesul ono fakat karte koje su u briselu predlozene kao unutrasnje uredjenje drzave ?
I radoncic je potvrdio da su karte tacne.
-
VjecitiStudent
#35982 Re: SDP
Pazite, kantoni se MORAJU racionalizirati.
Alternativa je bankrot
Alternativa je bankrot
- mirsek
#35983 Re: SDP
HAAALOOOOOO, KARTEEEEEEE SU TAČNEEEEEEEEEEEEEE.VjecitiStudent wrote:Naravno da je išlo na kraju, trik koji jednako uspijeva zadnjih 20 godina.Država wrote:Ja ništa ne kontam. Sad mi je žao što nisam gledao emisiju. Mada, podržavam svako cijepanje karata generalno...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
O kojem triku tu pricas ?
Jel tebi predlaganje 3 eniteta u drzavi kao briselski prijedlog trik ??
Jel tebi ovaj prijedlog brisela potaman ?
- Man of steel
#35984 Re: SDP
Čak bi mu i Dodik pozavidio na ovoj teatralnosti.Drvosjeca iz Dejcica wrote:E ovim deranjem karata me definitivno kupio. Respekt do zemlje.
Kao on neće dopustiti formiranje trećeg entiteta a upravo je ta ideja bila najsnažnije zastupljena upravo kada je on bio na vlasti, prvi put početkom 2000-te i Alijanse za Promjene i ovih zadnjih 2-3 godine kada je nastalo rasulo.
Za jačanje hrvatskog nacionalizma u BiH i ideje o formiranja trećeg entiteta niko više nije uradio nego Lagumdžija i njegov Željko Komšić na mjestu člana hrvatskog predsjedništva sa svojom kratkovidnom politikom.
- mirsek
#35985 Re: SDP
Pa hajmo onda ukinuti entitete i kantone, onako racionalno a napraviti regije .VjecitiStudent wrote:Pazite, kantoni se MORAJU racionalizirati.
Alternativa je bankrot
Uostalom ono na kartama nisu bili kantoni nego 3 entiteta.
-
racionalista
#35986 Re: SDP
Fol bi bio da je Fahro rekao : "Daj Zlaja i meni tu drugu da je Ja poderem!"
Zlaja je svakakav, ali nije glup. Jedini je problem što čovjek rastjera sve oko sebe.
Zlaja je svakakav, ali nije glup. Jedini je problem što čovjek rastjera sve oko sebe.
- video
#35987 Re: SDP
Na ATV-u je haos
Ona dvojica na FTV-u su Akademici kakva je ovo rasprava
-
VjecitiStudent
#35988 Re: SDP
Ne, Lagumdžija je pokazivao tri entiteta.mirsek wrote:Pa hajmo onda ukinuti entitete i kantone, onako racionalno a napraviti regije .VjecitiStudent wrote:Pazite, kantoni se MORAJU racionalizirati.
Alternativa je bankrot
Nikad, ama baš nikad bilo kakvi međunarodni posrednici nisu crtali one grbiće po kartama.
- Država
#35989 Re: SDP
Gledam i ne mogu da vjerujem. Dodara će na nokautirat', ocam...video wrote:Na ATV-u je haos![]()
![]()
![]()
![]()
-
racionalista
#35990 Re: SDP
Samo i one karte ne moraju baš značiti uspostavu trećeg entiteta. Baš me zanima kakav bi bio omjer broja Bošnjaka i Hrvata u onom "crvenom" dijelu gdje bi pored Zapadne Hercegovine bili dijelovi srednje i zapadne Bosne. Bilo bi i tu po nekoj procjeni 50:50
- mO k3
#35992 Re: SDP
Stani bajaDržava wrote:Gledam i ne mogu da vjerujem. Dodara će na nokautirat', ocam...video wrote:Na ATV-u je haos![]()
![]()
![]()
![]()
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#35993 Re: SDP
VjecitiStudent wrote:Ne, Lagumdžija je pokazivao tri entiteta.mirsek wrote: Pa hajmo onda ukinuti entitete i kantone, onako racionalno a napraviti regije .
Nikad, ama baš nikad bilo kakvi međunarodni posrednici nisu crtali one grbiće po kartama.
Tako je.
- mirsek
#35994 Re: SDP
Nije bitno koliko ce biti Bosnjaka u crvenom dijelu, ako RS bude netaknuta to je APSOLUTNO neprihvatljivo.racionalista wrote:Samo i one karte ne moraju baš značiti uspostavu trećeg entiteta. Baš me zanima kakav bi bio omjer broja Bošnjaka i Hrvata u onom "crvenom" dijelu gdje bi pored Zapadne Hercegovine bili dijelovi srednje i zapadne Bosne. Bilo bi i tu po nekoj procjeni 50:50
Jedino ako oslabe entitete i njihove blokade jacanja drzave i ukinu konstitutivnost moze se POCETI pregovarati na neku slicnu organizaciju drzave.
- Maystor
#35995 Re: SDP
Ja o SDA mislim sve najgore, ali treba biti iskren i reći da Lagumdžija laže kao džukela. Karte koje je cijepao nisu nastale u Briselu, već su isprintane u centrali SDP-a. Radi se o vizualizaciji jednog Tihićevog pokušaja da sa Čovićem postigne dogovor oko presude Sejdić-Finci. Tihić je predložio da se uvede amandman na izborni zakon koji će reći da ne mogu dva člana Predsjedništva biti iz iste od ovih izbornih jedinica. I nije nas Lagumdžija spasio, već je Čović odbio Tihićev prijedlog, uz napomenu da bi prihvatio, ali da jedna izborna jedinica bude bivša Herceg-Bosna. To Tihić nije prihvatio i tu priča završava.mirsek wrote:HAAALOOOOOO, KARTEEEEEEE SU TAČNEEEEEEEEEEEEEE.VjecitiStudent wrote:Naravno da je išlo na kraju, trik koji jednako uspijeva zadnjih 20 godina.Država wrote:Ja ništa ne kontam. Sad mi je žao što nisam gledao emisiju. Mada, podržavam svako cijepanje karata generalno...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
O kojem triku tu pricas ?
Jel tebi predlaganje 3 eniteta u drzavi kao briselski prijedlog trik ??
Jel tebi ovaj prijedlog brisela potaman ?
Lagumdžija ne reče šta je on lično predlagao: "američki" model po kojem bi se svakom kantonu dodijelio određeni broj elektorskih poena. Po Lagumdžijinom prijedlogu glas Bošnjaka iz Goražda ne bi vrijedio isto kao i glas Bošnjaka iz Sarajeva. Njegov prijedlog je još gori od ovog Tihićevog (ali je i njega Čović odbio). Eto da se zna.
- mirsek
#35996 Re: SDP
A sta to po onom briselskom prijedlogu po vama predstavljaju one 3 obojene teritorije ??tvsabina wrote:VjecitiStudent wrote:Ne, Lagumdžija je pokazivao tri entiteta.mirsek wrote: Pa hajmo onda ukinuti entitete i kantone, onako racionalno a napraviti regije .
Nikad, ama baš nikad bilo kakvi međunarodni posrednici nisu crtali one grbiće po kartama.![]()
![]()
![]()
![]()
Tako je.
Da nisu slucajno ekonomske regije ?
Hebali vas grbovi, to je nebitno za bit karte.
Il je tacno ovo sto su lagumdzija i radoncic rekli za karte ili su oba slagala ??
Last edited by mirsek on 09/10/2014 22:51, edited 1 time in total.
- Maystor
#35997 Re: SDP
Večeras nas je profesor ekonomije učio da dizanje kredita da bi se isplatile penzije i pokrio manjak prihoda od PDV-a ne predstavlja krpljenje budžetskih rupa

- Maystor
#35998 Re: SDP
Objasnio sam, pročitaj. Šta ti nije jasno?mirsek wrote:A sta to po onom briselskom prijedlogu po vama predstavljaju one 3 obojene teritorije ??
- mirsek
#35999 Re: SDP
Čekaj, iz kojeg perioda je ovaj prijedlog, ciji je prijedlog, ko ga je prihvatio a ko odbio ?Maystor wrote:Objasnio sam, pročitaj. Šta ti nije jasno?mirsek wrote:A sta to po onom briselskom prijedlogu po vama predstavljaju one 3 obojene teritorije ??
Ako neko zna neka odgovori.
Hvala unaprijed.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#36000 Re: SDP
A u čemu se to današnjica razlikuje od karata ?mirsek wrote:A sta to po onom briselskom prijedlogu po vama predstavljaju one 3 obojene teritorije ??tvsabina wrote:VjecitiStudent wrote: Ne, Lagumdžija je pokazivao tri entiteta.
Nikad, ama baš nikad bilo kakvi međunarodni posrednici nisu crtali one grbiće po kartama.![]()
![]()
![]()
![]()
Tako je.
Il je tacno ovo sto su lagumdzija i radoncic rekli za karte ili su oba slagala ??
Reći ću ti...u grbićima.....
Otkrio Lagumdžija Ameriku.