Opet si u krivu. Cinizam je bio upucen ovim prepametnim bosancima koji bi sad smjenili direktora NASA zato sto nije poslao ljudsku posadu na Proksima Kentaura, a u stvarnosti jos uvijek vjeruju da je zemlja malo pljosnata i da nije okrugla ko teniska loptica. A te bolesne fikciije o prijetnji ugledu vodje zadrzi za sebe da mozes lakse zaspatii, jer drugog razloga za takvo vidjenje ne postoji.hrastov žižak wrote:dakle cinizam i paranoja popraćena prviđanjem neke grupe koja prijeti ugledu vođeLiberalism wrote:Nije ljevicarski vec cinicni.hrastov žižak wrote: ljevičarski pristup, nema govora
Zalosno je da ste vi 4 godine proveli gledajuci gdje ce koji SDP kadar koga zaposliti. I uspjeli ste pobrojati 10 radnih mjesta za 4 godine i toliko vam je to krivo da bi prije halalili Karadzicu nego Lagumdziju zar ne?
SDP
- Liberalism
#35676 Re: SDP
- Liberalism
#35677 Re: SDP
Sto je svakom normalno savrseno jasno, pogotovo onom koji zna kako glase odredbe zakona o imenovanjima. Tebi izgleda nije, ali pokusaj da budes bar malo kriticna prema sebi i razmisli da li je u tvom mozgu pohranjeno svo znanje svijeta. Mozda da prije nego nesto napises pokusas da provjeris da li je to sto ti mislis zaista i ispravno misljenje.bambina78 wrote:A postivanje zakona i procedura im je isto tako glupost koje se trebaju drzati samo budale:![]()
Jasenko Selimović
„Konkursi po procedurama traju dosta dugo. Dok se sve ispoštuje, dok se raspišu itd. proće više od dva mjeseca i zato mi danas idemo na izbor privremenih članova.“
Ukratko, po zakonu si duzan imenovati privremene organe u slucaju da je organu istekao mandat a druge osobe nisu imenovan na tu poziciju u skladu sa odredbama zakona. Doduse to je slicno svakom evropskom zakonu, ali eto kad vas puste u EU tvoj prvi zadatak bi mogao biti da promjenis pravila EU o imenovanju osoba na politicke funkcije.
-
zippoo87
#35678 Re: SDP
meni samo nije jasno zasto ti svim snagama branis Lagumdziju,dokazanu budaletinu i egoistu,koji steti svima nama,pa i tebi[/quote]Opet si u krivu. Cinizam je bio upucen ovim prepametnim bosancima koji bi sad smjenili direktora NASA zato sto nije poslao ljudsku posadu na Proksima Kentaura, a u stvarnosti jos uvijek vjeruju da je zemlja malo pljosnata i da nije okrugla ko teniska loptica. A te bolesne fikciije o prijetnji ugledu vodje zadrzi za sebe da mozes lakse zaspatii, jer drugog razloga za takvo vidjenje ne postoji.Liberalism wrote:dakle cinizam i paranoja popraćena prviđanjem neke grupe koja prijeti ugledu vođehrastov žižak wrote:
Nije ljevicarski vec cinicni.
Zalosno je da ste vi 4 godine proveli gledajuci gdje ce koji SDP kadar koga zaposliti. I uspjeli ste pobrojati 10 radnih mjesta za 4 godine i toliko vam je to krivo da bi prije halalili Karadzicu nego Lagumdziju zar ne?
ne mogu da vjerujem koliko su ljudi nisko spali,da su spremni prodati sve za par suskavaca i to bijednih
trebate vi nekada pitati ljude iz uredjenijih zemalja,koji je njihov smisao postojanja i kako oni zadovoljavaju svoje potrebe...vidjeti cete da nije sve u materijalnom,posebno ukradenom...jadno
SDP je spao na to da mu je najbolja opcija da nestane,eto kakvi ga ljudi vode i jos gore,kakvi ga ljudi podrzavaju,jer ovih drugih je malo vise
- Liberalism
#35679 Re: SDP
Za svaki objektivan, mjerljiv i specifican argument PROTIV toga da SDP bude vlast u Bosni moze se navesti 10 razloga ZA. Ali diskutovati sa vama da je imenovanje nekog na poziciju direktora najvece zlo samo zato sto ima takvo ime ili vam se licno ne svidja njegovo porjeklo, a ne uzimajuci u obzir posljedice i efekte takvog imenovanja je prosto nemoguce. Za takve nije potrebna diskusija vec dijagnoza.Ridjobrki wrote:Nekad je ovaj forum vrvio SDP-ovcima sa kojima se moglo tako kvalitetno i argumentirano zakrviti...
Fakat, sjećam se diskusija sa dosta sadašnje anti-SDP raje koji su znali tako žarko ali i argumentovano braniti SDP da se čovjek počesto morao zamisliti i preispitati vlastite stavove.
Kad vidiš ko danas zastupa SDP ovdje i na koji način to radi tačno postaneš svjestan razmjera tog brodoloma.
- bambina78
#35680 Re: SDP
Hajd nadji u zakonu sta kaze o privremenim nadzornim odborimaLiberalism wrote:Sto je svakom normalno savrseno jasno, pogotovo onom koji zna kako glase odredbe zakona o imenovanjima. Tebi izgleda nije, ali pokusaj da budes bar malo kriticna prema sebi i razmisli da li je u tvom mozgu pohranjeno svo znanje svijeta. Mozda da prije nego nesto napises pokusas da provjeris da li je to sto ti mislis zaista i ispravno misljenje.bambina78 wrote:A postivanje zakona i procedura im je isto tako glupost koje se trebaju drzati samo budale:![]()
Jasenko Selimović
„Konkursi po procedurama traju dosta dugo. Dok se sve ispoštuje, dok se raspišu itd. proće više od dva mjeseca i zato mi danas idemo na izbor privremenih članova.“
Ukratko, po zakonu si duzan imenovati privremene organe u slucaju da je organu istekao mandat a druge osobe nisu imenovan na tu poziciju u skladu sa odredbama zakona. Doduse to je slicno svakom evropskom zakonu, ali eto kad vas puste u EU tvoj prvi zadatak bi mogao biti da promjenis pravila EU o imenovanju osoba na politicke funkcije.
Što bi nekada kazao drug Tito: Hajde, ne treba se držati zakona kao pijan plota!
- Liberalism
#35681 Re: SDP
Rekoh ti gore. Pogledaj član 4 Zakona o imenovanjima, gdje se za privremena imenovanja do 2 mjeseca ne odnose procedure izbora po vazecem zakonu.
Ali, tebi ne treba objasnjenje jer ti si vec presudila, ali treba da se drugima pokaze kako na osnovu slabih i neprovjerenih cinjenica donosis zakljucke. Nista lose, osim sto svoje misljenje zelis da predstavis kao opsteprihvacen standard sto u stvarnosti nije.
Ali, tebi ne treba objasnjenje jer ti si vec presudila, ali treba da se drugima pokaze kako na osnovu slabih i neprovjerenih cinjenica donosis zakljucke. Nista lose, osim sto svoje misljenje zelis da predstavis kao opsteprihvacen standard sto u stvarnosti nije.
- It_is_a_Leclerc
#35682 Re: SDP
Večeras u Bihaću.

Koalicija SDA-SDP na svim nivoima je više nego izvjesna. Čak je i Hamdo ublažio retoriku protiv SDA-ovaca, i sad udara na nemoćne, političke liliputance tipa DNZ, ASDA, so called Laburiste, itd.

Koalicija SDA-SDP na svim nivoima je više nego izvjesna. Čak je i Hamdo ublažio retoriku protiv SDA-ovaca, i sad udara na nemoćne, političke liliputance tipa DNZ, ASDA, so called Laburiste, itd.
- bambina78
#35683 Re: SDP
Sah mat, zao mi jeLiberalism wrote:Rekoh ti gore. Pogledaj član 4 Zakona o imenovanjima, gdje se za privremena imenovanja do 2 mjeseca ne odnose procedure izbora po vazecem zakonu.
Jasenko Selimović
Liberalism wrote:Rekoh ti gore. Pogledaj član 4 Zakona o imenovanjima, gdje se za privremena imenovanja do 2 mjeseca ne odnose procedure izbora po vazecem zakonu.
2 mjeseca, vise od 2 mjeseca, 6 mjeseci... isto je to sve, ne treba se drzati zakona kao pijan plota...Šest mjeseci kasnije, Selimović je istog mišljenja:
... narocito ako nam nije u interesu
- Liberalism
#35684 Re: SDP
Izmjenama zakona rok je povecan na 3 mjeseca. I sta je tu sad cudno, ponovo se vrati i procitaj ono cemu si se cudila i javi nam sta je problem. Nesto si se bila bunila sto SDP imenuje privremene organe, ili je sad vec neki drugi problem posto si vidila da tu bas i nemas mesa za pljuvanje po SDP-u.
-
VjecitiStudent
#35685 Re: SDP
Preostalo je manje od 7 dana ...Liberalism wrote:Izmjenama zakona rok je povecan na 3 mjeseca. I sta je tu sad cudno, ponovo se vrati i procitaj ono cemu si se cudila i javi nam sta je problem. Nesto si se bila bunila sto SDP imenuje privremene organe, ili je sad vec neki drugi problem posto si vidila da tu bas i nemas mesa za pljuvanje po SDP-u.
-
belfy
#35686 Re: SDP
jako puno si rekao u postovima prije. ja samo mogu reci da se slazem malo ili nimalo. koliko pamtim bio si forumas tvrdih stavova, ali mislim da ces sada morati ramisliti o atletici... barem troskoku. tako se nekako najdalje dospije u kratkom vrememnu. osim ako sudije ne kazu drugacije... nakon toga ostaje samo dostojanstvo...Liberalism wrote:...
-
Android Knego
#35687 Re: SDP
konacno mi se cini da smo se slozili.Liberalism wrote: Uglavnom sta reci o ljudima koji i pored jasnih fotografija planete zemlje jos uvijek vjeruju da zemlja nije okrugla. Jednostavno nekim ljudima su oci zatvorene i usi zapusene da nista drugo osim svojih vlastitih predstava o drustvu ne prihvatate.
ali, da ne bude zabune, upotpunicu ovo tvoje zapazanje:
dakle, sta reci o ljudima koji nakon 4 godine ovakve vlasti jos uvijek vjeruju da je SDP skup postenih i casnih ljudi kojima su na prvom mjestu postivanje zakona, prosperitet drustva i dobrobit naroda koji zivi u ovoj zemlji?
- Banksy
#35688 Re: SDP
VjecitiStudent wrote:Za sedam dana u ovo vrijeme, zbogom žohari
- Banksy
#35689 Re: SDP
+1Ridjobrki wrote:
Ozbiljan sam. Imam gdje, bude li ovaj lik i dalje odlučivao o bilo čemu na USK nakon izbora ja napuštam zemlju. Prvo, kao razuman čovjek ne mogu podnijeti pomisao da svjesno biram da takav manijak bude Bog i batina na prostoru na kojem živim a mogu živjeti negdje gdje mogu život proživjeti da ne pogledam dnevnik. Drugo, ne bih mogao živjeti sa spoznajom da desetine hiljada ljudi koje svakodnevno srećem nemaju problem sa ovim.
Meni su ovi izbori referendum o mom životu, ali bez pretjerivanja i patetike.
I znam ih dosta s ovakvim stavom.
-
The BEN10
#35690 Re: SDP
Kad se samo sjetim madnera, sa Zlajinom slikom na avataru. Svakoj šerpi je bio poklopac, trudio se, iznosio stavove. Branio SDP. Sad je haman i on prešao na stranu DF-a. A stidi se i reći da je Velikom Vođi sliku ljubio...Ridjobrki wrote:Nekad je ovaj forum vrvio SDP-ovcima sa kojima se moglo tako kvalitetno i argumentirano zakrviti...
Fakat, sjećam se diskusija sa dosta sadašnje anti-SDP raje koji su znali tako žarko ali i argumentovano braniti SDP da se čovjek počesto morao zamisliti i preispitati vlastite stavove.
Kad vidiš ko danas zastupa SDP ovdje i na koji način to radi tačno postaneš svjestan razmjera tog brodoloma.
- ultima_palabra
#35691 Re: SDP
Možda čovjek ne podržava stranke, nego principe?The BEN10 wrote:Kad se samo sjetim madnera, sa Zlajinom slikom na avataru. Svakoj šerpi je bio poklopac, trudio se, iznosio stavove. Branio SDP. Sad je haman i on prešao na stranu DF-a. A stidi se i reći da je Velikom Vođi sliku ljubio...Ridjobrki wrote:Nekad je ovaj forum vrvio SDP-ovcima sa kojima se moglo tako kvalitetno i argumentirano zakrviti...
-
VjecitiStudent
#35692 Re: SDP
Podržavaju i oni principe, tj. svoja radna mjesta.ultima_palabra wrote:Možda čovjek ne podržava stranke, nego principe?The BEN10 wrote:Kad se samo sjetim madnera, sa Zlajinom slikom na avataru. Svakoj šerpi je bio poklopac, trudio se, iznosio stavove. Branio SDP. Sad je haman i on prešao na stranu DF-a. A stidi se i reći da je Velikom Vođi sliku ljubio...Ridjobrki wrote:Nekad je ovaj forum vrvio SDP-ovcima sa kojima se moglo tako kvalitetno i argumentirano zakrviti...
- Banksy
#35693 Re: SDP
Problem ove zemlje nisu oni koji su skinuli Zlajinu sliku, već oni koje je i dalje drže.The BEN10 wrote:
Kad se samo sjetim madnera, sa Zlajinom slikom na avataru. Svakoj šerpi je bio poklopac, trudio se, iznosio stavove. Branio SDP. Sad je haman i on prešao na stranu DF-a. A stidi se i reći da je Velikom Vođi sliku ljubio...
-
StupskaBitanga
#35694 Re: SDP
Slika nam se ukazala sad kad nas snađe poslije izbora
Sve ovo do sada je mala maca. Vežite se turbulencije počinju
Sve ovo do sada je mala maca. Vežite se turbulencije počinju
-
The BEN10
#35695 Re: SDP
Mudro zboriš sestro.Banksy wrote:Problem ove zemlje nisu oni koji su skinuli Zlajinu sliku, već oni koje je i dalje drže.The BEN10 wrote: Kad se samo sjetim madnera, sa Zlajinom slikom na avataru. Svakoj šerpi je bio poklopac, trudio se, iznosio stavove. Branio SDP. Sad je haman i on prešao na stranu DF-a. A stidi se i reći da je Velikom Vođi sliku ljubio...![]()
- hrastov žižak
#35696 Re: SDP
blago njemu kad ima mogućnost da se ispaliBanksy wrote:+1Ridjobrki wrote:
Ozbiljan sam. Imam gdje, bude li ovaj lik i dalje odlučivao o bilo čemu na USK nakon izbora ja napuštam zemlju. Prvo, kao razuman čovjek ne mogu podnijeti pomisao da svjesno biram da takav manijak bude Bog i batina na prostoru na kojem živim a mogu živjeti negdje gdje mogu život proživjeti da ne pogledam dnevnik. Drugo, ne bih mogao živjeti sa spoznajom da desetine hiljada ljudi koje svakodnevno srećem nemaju problem sa ovim.
- Banksy
#35697 Re: SDP
Svako uvijek ima negdje neku mogućnost. Rijetko koja je idealna, onakva kakvu smo sanjali. Uglavnom su to izbori na koje smo prisiljeni. Ako ljudi u godinama koje više nisu one u kojima se tako lako počinje novi život ozbiljno razmišljaju o definitivnom odlasku odavde, onda ti to više govori o okruženju u kojem živimo nego o svakome pojedinačno koji se odlučuje na taj korak.hrastov žižak wrote:blago njemu kad ima mogućnost da se ispaliBanksy wrote:+1Ridjobrki wrote:
Bude li koalicija SDA/SDP na vlasti i naredne 4 godine, a to automatski znači i još narednih jako puno godina, mislim da svako vrijedan i pametan treba učiniti sve što može da zauvijek napusti ovu zemlju.
- Liberalism
- Liberalism
#35700 Re: SDP
quote="Android Knego"]
dakle, sta reci o ljudima koji nakon 4 godine ovakve vlasti jos uvijek vjeruju da je SDP skup postenih i casnih ljudi kojima su na prvom mjestu postivanje zakona, prosperitet drustva i dobrobit naroda koji zivi u ovoj zemlji?[/quote]
Ne znam jesmo li. Ovim primjerom planete zemlje govorim bukvalno o nivou znanja Bosanaca. ne mogu da shvate da je zemlja okrugla a neko ocekuje da ce razumjeti sta je sve dobro SDP uradio u protekle 4 godine.
konacno mi se cini da smo se slozili.Liberalism wrote: Uglavnom sta reci o ljudima koji i pored jasnih fotografija planete zemlje jos uvijek vjeruju da zemlja nije okrugla. Jednostavno nekim ljudima su oci zatvorene i usi zapusene da nista drugo osim svojih vlastitih predstava o drustvu ne prihvatate.
dakle, sta reci o ljudima koji nakon 4 godine ovakve vlasti jos uvijek vjeruju da je SDP skup postenih i casnih ljudi kojima su na prvom mjestu postivanje zakona, prosperitet drustva i dobrobit naroda koji zivi u ovoj zemlji?[/quote]
Ne znam jesmo li. Ovim primjerom planete zemlje govorim bukvalno o nivou znanja Bosanaca. ne mogu da shvate da je zemlja okrugla a neko ocekuje da ce razumjeti sta je sve dobro SDP uradio u protekle 4 godine.