Slazem se, ali licnu odgovosnost nosimo svi mi, ne samo oni. Mi im dajemo mandat, mi glasamo za ublehe.Novak20 wrote:Nisam nigdje rekao novim političarima nego drugim. Sve ostalo je kao što kažeš 99%. Ipak, ima kvaka. Promjena vlasti je prilika da se razbiju već uhodane šeme moći i uticaja pojedinaca koji drže ovaj negativni status quo. Izbij poluge vlasti jednima, daj ih drugima pa nek se prozivaju, obračunavaju i zatvaraju jedni druge. Čisto da sebi dignu rejting i obezbijede još 4 godine na vlasti. Veća je šansa da na primjer Čaušević propjeva kad ga pitaju odakle mu bogatstvo preko noći ljudi koji nisu iz iste stranke kao i on sam. To je prirodan društveni proces koji podrazumjeva poziciju i opoziciju.Alfons Kauders wrote:Kojim novim? Ja ih ne vidim. Vidim masu starih u novim dresovima.Novak20 wrote:
Ja ne vjerujem političarima ali to nije razlog da ne izađem na izbore. Ovi do sada su izdali moja očekivanja i to mogu pokazati samo na način da svoj glas dadnem nekom drugom. Možda je isti ili gori ali se nadam da će onaj ko je iznevjerio moj ranije dat' glas i povjerenje odjeb.... sa svih funkcija doživotno. Samo tako i ima šanse da nekad neko odgovara za svoja (ne)djela.
Cak se i ne trude da ponude bilo kakve nove ideje, pa tako kampanja DF izgleda kao hibrid kampanje SDP i NS na proslim izborima, dok kampanja SBB izgleda kao kombinacija SDA i SDP kampanja iz 2010, samo prilagodjena prosjecnom nivou inteligencije i pismenosti simpatizera SBB. Takvo im je i clanstvo - mahom prebjezi iz maticnih stranaka.
Dakle... Eto ako vec necemo o konkretnim stvarima, sta su barem obecali? Jer se meni cini da nisam cuo nista novo. Evo hajde recimo da tek trebam odluciti za koga glasati... Sta mi to nudi bilo ko od njih, a da vec nije bezbroj puta prezvakano u proteklih 20 godina?
Ako se sklape u kriminalu kao što je bio slućaj 2010 dovedi treće na slijedećim izborima.
Sistem društvene i lične odgovornosti mora profunkcionisati ili će se ovde stvari opet rješavati paljevinom i puškom.
Narod je nemoguce amnestirati.
Kao takav, upravo narod drzi status quo, a ne oni.
Zasto ocekivati od njih da budu bolji od naroda?