SDP
- Liberalism
#35026 Re: SDP
''European Auditors criticized the European Union’s response to the 2010 earthquake in Haiti by saying that relief programs were not effectively implemented and could not provide enough care and services to the Haitian people and government.''
hm, izgleda da je Lagumdzija kriv i za stanje na Haitiju.
Nego, ima li neko mjesto gdje se okupljaju ovi pacenici koji sanjaju dan kad ce Lagumdzija otici sa politicke scene, cisto da vidimo na jednom mjestu tu genijalnu i nadarenu omladinu koja bi sigurno dogurala daleko samo da se Lagumdzija nije rodio.
hm, izgleda da je Lagumdzija kriv i za stanje na Haitiju.
Nego, ima li neko mjesto gdje se okupljaju ovi pacenici koji sanjaju dan kad ce Lagumdzija otici sa politicke scene, cisto da vidimo na jednom mjestu tu genijalnu i nadarenu omladinu koja bi sigurno dogurala daleko samo da se Lagumdzija nije rodio.
- Ridjobrki
#35027 Re: SDP
Čekaj malo, nešto sam propustio. Jel' to sad SDP žrtva međunarodne zajednice i Amerikanaca?
Ne, ozbiljno? Žrtve svojih principa?
Žrtve principa???
Led te jeb'o, kojih kurčevih principa kad ih mijenjaju sa novim koalicionim parterom?!
Izvin'te što o'sovah, stvarno morado'.
Ma ne stvarno... Principi... Žrtve Amerikanaca... Ne mogu, predajem se.
Ne, ozbiljno? Žrtve svojih principa?
Led te jeb'o, kojih kurčevih principa kad ih mijenjaju sa novim koalicionim parterom?!
Izvin'te što o'sovah, stvarno morado'.
Ma ne stvarno... Principi... Žrtve Amerikanaca... Ne mogu, predajem se.
- cadburry
#35028 Re: SDP
Konkretno na federalnoj listi, od njih 12, u prethodnom mandatu je 2 bilo u Parlamentu FBiH: Besima i minđušar. Sveto i Šanko otišli na druge pozicije. Danijela bila u državnom parlamentu. Ostalih 7 su lica koja do sada nisu bili u kantonalnim, federalnim i državnim parlamentima i skupštinama. Tako da to stvarno ne stoji.Area_51 wrote:Ovo oko kontriranja Amerikacinima, ko zna kakvu zaledjinu ima, sigurno se sve ne desava slucajno.
Sto se tice SDP, vidjeh ove neke publikacije, pa zar poslije onoga veterinara sa mindzusom, kojem se zuri, stvarno neko misli da Svetozar Pudaric, najnetalenovaniji politicar svih vremena, kojem se sva prica zasniva na istom folu i ublehama, moze nositi listu i privuci neke glasove. Jel to dio clanova SDP ima pretplatne, cetvrogodisnje karte, na mjesta u rukovodstvu Federacije Bosne i Hercegovine.
SDP se sveo na jedno pet imena i negdje par stotina ikebana, koji sluze da se tih pet imena izgura na visoke pozicije. Novog imena, odavno ne vidjeh na listama SDP. Nemojte molim vas o Bakiru Hadziomerovicu, bila bi bruka i sramota za vas, da zapocnemo diskusiju. Mozda koje novo ime SDP ima na kantonalnoj listi, ali se iz aviona vidi da samo gornje liste igraju, da bi se pet istih vratilo na budzetske plate.
Prosto nevjerovatno.
Kao sto rekoh, ove godine ne glasam. Zivjeli.
Zašto je puno više novih lica na listama kantonalnih skupština? Pa jer je tu lakši prolaz i to je sasvim logično. Na kantonalnom nivou se bira 35, a na federlanom 7. Neuporedivo lakše je osvojiti kantonalni mandat, a "novi" jednostavno nemaju mogućnosti da se predstave dovoljnom broju ljudi. Kako očekuješ da neka cura od 25-30 godina u ovih mjesec dana se toliko promoviše da skupi više glasova od Svete ili Besime?
I na kraju ti se odlučuješ da sjediš kući i čekaš neki bolji SDP. Pa neće bolji SDP s neba pasti. Do kada će minđušar sjediti u federlanom parlamentu i činiti rukovodstvo SDP-a? Pa dokle god ga ti i ostatak članstva i simaptizera tolerišu. Otvorene liste treba iskoristiti da pokažemo šta mislimo o Zlatku, Lidiji Korać, minđušaru... tako što ćemo birati onaj bolji dio SDP-a.
-
JedanMova
#35029 Re: SDP
Pa sto ne rece da je to lijek...cadburry wrote:Konkretno na federalnoj listi, od njih 12, u prethodnom mandatu je 2 bilo u Parlamentu FBiH: Besima i minđušar. Sveto i Šanko otišli na druge pozicije. Danijela bila u državnom parlamentu. Ostalih 7 su lica koja do sada nisu bili u kantonalnim, federalnim i državnim parlamentima i skupštinama. Tako da to stvarno ne stoji.Area_51 wrote:Ovo oko kontriranja Amerikacinima, ko zna kakvu zaledjinu ima, sigurno se sve ne desava slucajno.
Sto se tice SDP, vidjeh ove neke publikacije, pa zar poslije onoga veterinara sa mindzusom, kojem se zuri, stvarno neko misli da Svetozar Pudaric, najnetalenovaniji politicar svih vremena, kojem se sva prica zasniva na istom folu i ublehama, moze nositi listu i privuci neke glasove. Jel to dio clanova SDP ima pretplatne, cetvrogodisnje karte, na mjesta u rukovodstvu Federacije Bosne i Hercegovine.
SDP se sveo na jedno pet imena i negdje par stotina ikebana, koji sluze da se tih pet imena izgura na visoke pozicije. Novog imena, odavno ne vidjeh na listama SDP. Nemojte molim vas o Bakiru Hadziomerovicu, bila bi bruka i sramota za vas, da zapocnemo diskusiju. Mozda koje novo ime SDP ima na kantonalnoj listi, ali se iz aviona vidi da samo gornje liste igraju, da bi se pet istih vratilo na budzetske plate.
Prosto nevjerovatno.
Zašto je puno više novih lica na listama kantonalnih skupština? Pa jer je tu lakši prolaz i to je sasvim logično. Na kantonalnom nivou se bira 35, a na federlanom 7. Neuporedivo lakše je osvojiti kantonalni mandat, a "novi" jednostavno nemaju mogućnosti da se predstave dovoljnom broju ljudi. Kako očekuješ da neka cura od 25-30 godina u ovih mjesec dana se toliko promoviše da skupi više glasova od Svete ili Besime?
I na kraju ti se odlučuješ da sjediš kući i čekaš neki bolji SDP. Pa neće bolji SDP s neba pasti. Do kada će minđušar sjediti u federlanom parlamentu i činiti rukovodstvo SDP-a? Pa dokle god ga ti i ostatak članstva i simaptizera tolerišu. Otvorene liste treba iskoristiti da pokažemo šta mislimo o Zlatku, Lidiji Korać, minđušaru... tako što ćemo birati onaj bolji dio SDP-a.
Njih kad izaberu, Zlatko se vise nece pitati nista
- Ridjobrki
#35030 Re: SDP
Hm.cadburry wrote: I na kraju ti se odlučuješ da sjediš kući i čekaš neki bolji SDP. Pa neće bolji SDP s neba pasti. Do kada će minđušar sjediti u federlanom parlamentu i činiti rukovodstvo SDP-a? Pa dokle god ga ti i ostatak članstva i simaptizera tolerišu. Otvorene liste treba iskoristiti da pokažemo šta mislimo o Zlatku, Lidiji Korać, minđušaru... tako što ćemo birati onaj bolji dio SDP-a.
Ovo štima.
Mislim da mi do sad niko nije bolje objasnio zašto bih trebao glasati za DF.
-
VjecitiStudent
#35031 Re: SDP
Novih primjera množenja nulom nikad dostaRidjobrki wrote:Hm.cadburry wrote: I na kraju ti se odlučuješ da sjediš kući i čekaš neki bolji SDP. Pa neće bolji SDP s neba pasti. Do kada će minđušar sjediti u federlanom parlamentu i činiti rukovodstvo SDP-a? Pa dokle god ga ti i ostatak članstva i simaptizera tolerišu. Otvorene liste treba iskoristiti da pokažemo šta mislimo o Zlatku, Lidiji Korać, minđušaru... tako što ćemo birati onaj bolji dio SDP-a.![]()
Ovo štima.![]()
-
muzicar_iz_parka
#35032 Re: SDP
Izleti mi na FB:
Odustalo se od modela Zapadne Njemačke u FBiH?
Odustalo se od modela Zapadne Njemačke u FBiH?
- cadburry
#35033 Re: SDP
Za koga ćeš ti glasati i šta ćeš uraditi je tvoja stvar i da ti budem iskren, ne zanima me plaho.Ridjobrki wrote:Hm.cadburry wrote: I na kraju ti se odlučuješ da sjediš kući i čekaš neki bolji SDP. Pa neće bolji SDP s neba pasti. Do kada će minđušar sjediti u federlanom parlamentu i činiti rukovodstvo SDP-a? Pa dokle god ga ti i ostatak članstva i simaptizera tolerišu. Otvorene liste treba iskoristiti da pokažemo šta mislimo o Zlatku, Lidiji Korać, minđušaru... tako što ćemo birati onaj bolji dio SDP-a.![]()
Ovo štima.![]()
Moj post je bio namijenjen Area_51.
- cadburry
#35034 Re: SDP
Tvoj cilj je da DF postane dio vlasti i da neko iz stranke, koga ti dobro poznaješ, uzjaše neko ministarsko ili direktorsko mjesto, i da te pogura da sa stranačke pređeš na državnu sisu - ipak je ona izdašnija, stabilnija i dugoročnija. Jerbo, dosta su oni drugi jahali, red je na vas.JedanMova wrote:Pa sto ne rece da je to lijek...cadburry wrote:Konkretno na federalnoj listi, od njih 12, u prethodnom mandatu je 2 bilo u Parlamentu FBiH: Besima i minđušar. Sveto i Šanko otišli na druge pozicije. Danijela bila u državnom parlamentu. Ostalih 7 su lica koja do sada nisu bili u kantonalnim, federalnim i državnim parlamentima i skupštinama. Tako da to stvarno ne stoji.Area_51 wrote:Ovo oko kontriranja Amerikacinima, ko zna kakvu zaledjinu ima, sigurno se sve ne desava slucajno.
Prosto nevjerovatno.
Njih kad izaberu, Zlatko se vise nece pitati nista![]()
![]()
Međutim to nije lijek...
- Ridjobrki
#35035 Re: SDP
Pošteno, ali kad si već tu da me podučiš nešto sukladno svojoj teoriji.cadburry wrote:
Za koga ćeš ti glasati i šta ćeš uraditi je tvoja stvar i da ti budem iskren, ne zanima me plaho.![]()
Teoretski, ja želim da glasam za bolji dio SDP-a ali ne želim da Lipovača prođe u PS BiH. Šta da radim?
- cadburry
#35036 Re: SDP
Najlakši način je da glasaš za sve druge kandidate sa liste SDP-a, osim Lipovače. To je direktan glas protiv Lipovače jer na taj način povećavaš svima šanse u odnosu na Lipovaču da dobiju mandat.Ridjobrki wrote:Pošteno, ali kad si već tu da me podučiš nešto sukladno svojoj teoriji.cadburry wrote:
Za koga ćeš ti glasati i šta ćeš uraditi je tvoja stvar i da ti budem iskren, ne zanima me plaho.![]()
Teoretski, ja želim da glasam za bolji dio SDP-a ali ne želim da Lipovača prođe u PS BiH. Šta da radim?
Malo zahtjevniji način (sljedeći stepen tvoje borbe za navedeni cilj) je da lobiraš kod svojih poznanika i prijatelja da isto urade.
I na kraju, najviši stepen je da se učlaniš u SDP i glasno i otvoreno se svrstaš na stranu onih koji su protiv Lipovače (to je struja Mahmuta Alagića ako sam dobro upratio odnose u Krajini), te zagovaraš među ostatkom članstva da prvo ne glasaju za Lipovaču na izborima sada, a onda da na Kongresu SDP-a 2015. ne podrže kandidaturu Lipovače za predsjednika KO SDP USK. Kao takva struja, iznjedrite svoga kandidata i lobirate među ostatkom članstva za njega.
Naravno, drugi i treći stupanj su perspektiva člana. Kao glasač, prvi stepen je dovoljan, a ujedno predstavlja i tvoj lični doprinos cilju o kojem si govorio.
Eto, teoretski da glasaš za SDP
- Man of steel
#35037 Re: SDP
http://www.youtube.com/watch?v=s_mTpxtj ... e=youtu.be
Jebo ti Tito mater!
Čovjek koji se staljinističkim metodama održava na čelu jedne partije dvije decenije našao nekome da priča kako je jednom otac ostavio stranku a drugi stranku nazvao svojim imenom.
Niste vi Titova partija već obična kurčeva partija prepuna mediokriteta i ublehaša koju će narod sahraniti na ovim izborima!
Jebo ti Tito mater!
Čovjek koji se staljinističkim metodama održava na čelu jedne partije dvije decenije našao nekome da priča kako je jednom otac ostavio stranku a drugi stranku nazvao svojim imenom.
Niste vi Titova partija već obična kurčeva partija prepuna mediokriteta i ublehaša koju će narod sahraniti na ovim izborima!
Last edited by Man of steel on 24/09/2014 09:51, edited 1 time in total.
- Ridjobrki
#35038 Re: SDP
@cadburry: Hvala na fer i iscrpnom objašnjenju, samo sam htio pokazati da ta teorija o guranju "boljeg dijela SDP-a" praktično neizvodiva. Vjerujem u tvoju dobru namjeru ali u praktičnom smislu glasanje za neafirmisane i neiskvarene kandidate na listama SDP-a znači da faktički guraš etablirane smradove na račun fine raje. Priča 'proći će mlada raja ako je ti i ja poguramo' je demagogija i vjerujem da obojica imamo dovoljno političkog znanja i iskustva sa izborima u BiH da se složimo oko toga.
Da bih ja, konkretno, progurao nekog sem Lipovače u PS BiH potrebno je da SDP osvoji pola glasova u mojoj izbornoj jedinici što SDP realno očekuje ali ja ne dijelim tu procjenu s njima. Moj glas za 'finog' kandidata je ustvari pogur dokazanom smradu i tu postoji šansa da si svako jutro tijekom četiri godine ujutru pucam šamarčinu zbog svoje odluke. Sorry, 'fini kandidati' ali ili popravite stranku ili je napuštajte.
Dalje, u SDP-u USK nema tih nekih podjela na relaciji Lipovača-Alagić, koliko sam ja upratio. Pravi sukob je bio na relaciji Lipovača-pola-SDP-a-USK-koji-je-osnovao-DF i to je davno puklo. Ako i ima nekih konflikata u sadašnjem SDP-u to je vezano za Hamdine poltrone koji će ga za koji mjesec pljuvati više nego ja koji ga, ustvari, ni ne pljujem nego osnovano kritikujem.
Toliko o glasanju za 'bolji dio SDP-a', ja sam, kume, za to da mi to srokamo do temelja pa da se iznova pravi. Truhla je to japija.
Da bih ja, konkretno, progurao nekog sem Lipovače u PS BiH potrebno je da SDP osvoji pola glasova u mojoj izbornoj jedinici što SDP realno očekuje ali ja ne dijelim tu procjenu s njima. Moj glas za 'finog' kandidata je ustvari pogur dokazanom smradu i tu postoji šansa da si svako jutro tijekom četiri godine ujutru pucam šamarčinu zbog svoje odluke. Sorry, 'fini kandidati' ali ili popravite stranku ili je napuštajte.
Dalje, u SDP-u USK nema tih nekih podjela na relaciji Lipovača-Alagić, koliko sam ja upratio. Pravi sukob je bio na relaciji Lipovača-pola-SDP-a-USK-koji-je-osnovao-DF i to je davno puklo. Ako i ima nekih konflikata u sadašnjem SDP-u to je vezano za Hamdine poltrone koji će ga za koji mjesec pljuvati više nego ja koji ga, ustvari, ni ne pljujem nego osnovano kritikujem.
Toliko o glasanju za 'bolji dio SDP-a', ja sam, kume, za to da mi to srokamo do temelja pa da se iznova pravi. Truhla je to japija.
- cadburry
#35039 Re: SDP
Mislim da nema razloga da ne razgovaramo ko insani i da se hrakćemo malicioznim komentarima.Ridjobrki wrote:@cadburry: Hvala na fer i iscrpnom objašnjenju, samo sam htio pokazati da ta teorija o guranju "boljeg dijela SDP-a" praktično neizvodiva. Vjerujem u tvoju dobru namjeru ali u praktičnom smislu glasanje za neafirmisane i neiskvarene kandidate na listama SDP-a znači da faktički guraš etablirane smradove na račun fine raje. Priča 'proći će mlada raja ako je ti i ja poguramo' je demagogija i vjerujem da obojica imamo dovoljno političkog znanja i iskustva sa izborima u BiH da se složimo oko toga.
Griješiš u aksiomu da Lipovača mora ući u PS BiH. Ne mora. Dovoljno je da bilo koji kandidat sa liste SDP-a dobije više glasova od Lipovače i Lipovača neće biti u PS BiH. Tvoja izborna jedinica bira tri zastupnika. Budimo realni, jedan će pripasti SDP-u. Onaj ko bude prvi po broju glasova na toj listi, dobiva mandat. Tako da je vrlo realno i moguće koristeći mehanizme otvorenih lista, nogirati tebi mrske, a stranačkom rukovodstvu drage kandidate.
Što se tiče Lipovača-Alagić sukoba, gledao sam neki intervju sa Alagićem od prije jedno pola godine. Prema načinu na koji novinar konstruiše pitanja, a i po Alagićevim odgovorima, situaciju sam shvatio na način da su smjenu Lipovače sa čela KO SDP USK predvodili Maršal i Alagić. Kasnije je Lipovača smijenio Alagića sa čela OO SDP Bihać, da bi se na kraju obojica na izbornim konvencijama (Lipovača jedva) vratili na svoje unutarstranačke pozicije i #ujedinjeni
Naravno, moguće je da griješim jer ja to pomalo pratim iz Sarajeva. Možeš potražiti taj intervju (nakon ostavke Lipovače se dešava, dakle mart ove godine), a ako ne uspiješ ga naći, mogu ti ja potražiti. Mislim da je neka lokalna TV ili čak lokalni portal koji pravi video članke. Naravno, ako te zanima.
-
Novak20
#35040 Re: SDP
Možda smo mi bivši članovi i glasači SDP previše kritični. Ne vidim da se ovako nešto piše o SDA a gora je 100 x u svakom pogledu.
Bilo kako bilo, mislim da je Riđobrki u pravu. Jedini način da se SDP vrati na pravi put je da se poravna do temelja. Ako taj temelj SDP ostane sadašnja garnitura onda ga, teška srca, križam za sva vremena.
Bilo kako bilo, mislim da je Riđobrki u pravu. Jedini način da se SDP vrati na pravi put je da se poravna do temelja. Ako taj temelj SDP ostane sadašnja garnitura onda ga, teška srca, križam za sva vremena.
-
putokaz1
#35041 Re: SDP
Edhem Muftić TK
SDP KANDIDAT
Dobar čovjek,dobar profesor
Al zar nije trebalo staviti nekoga mlađeg?!
SDP KANDIDAT
- Ridjobrki
#35042 Re: SDP
Je li predavao sociologiju na medicini? Jako fin čovjek, ako je to taj.putokaz1 wrote:Edhem Muftić TK
SDP KANDIDAT
@cadburry: Teoretski si u pravu ali praktično je to neizvodivo jer taj naš kandidat koji bi trebao prestići Hamdu ima daleko manje ljudi čija pozicija zavisi o njemu. To nam handri koke u ovoj računici i zato je moj glas za takvog kandidata direktni glas za Hamdu.
A sukobi u SDP-u su sad samo folklor. Uskoro se neće imati oko čega svađati pa će se ili umiriti ili počeputati do balčaka. Ja se nadam da će samo Hamdo i još par likova oko njega fasovati u toj priči ali to je teško moguće jer je očito da je cijeli SDP USK razvaljen da bi se sačuvala Lipovačina pozicija. Zbog toga ih ni ne treba žaliti niti im treba zamjeriti što se, bez obzira na svu javnu priču, uzdaju da će ih SDA spasiti nekom koalicijom nakon izbora na račun talova uspostavljenih u zadnje 4 godine. Koliko se ja u SDA razumijem, to se neće desiti i šanse su da će ih satrati kako na izborima tako i u postizbornim aranžmanima.
Ja sam se opskrbio kokicama da to gledam pošto nemam nikakvog direktnog interesa u cijeloj priči a ako se Hamdo nakon izbora izvuče i ostane na vlasti ja definitivno napuštam USK i državu.
- cadburry
#35043 Re: SDP
Evo taj video:Ridjobrki wrote:Je li predavao sociologiju na medicini? Jako fin čovjek, ako je to taj.putokaz1 wrote:Edhem Muftić TK
SDP KANDIDAT
@cadburry: Teoretski si u pravu ali praktično je to neizvodivo jer taj naš kandidat koji bi trebao prestići Hamdu ima daleko manje ljudi čija pozicija zavisi o njemu. To nam handri koke u ovoj računici i zato je moj glas za takvog kandidata direktni glas za Hamdu.
A sukobi u SDP-u su sad samo folklor. Uskoro se neće imati oko čega svađati pa će se ili umiriti ili počeputati do balčaka. Ja se nadam da će samo Hamdo i još par likova oko njega fasovati u toj priči ali to je teško moguće jer je očito da je cijeli SDP USK razvaljen da bi se sačuvala Lipovačina pozicija. Zbog toga ih ni ne treba žaliti niti im treba zamjeriti što se, bez obzira na svu javnu priču, uzdaju da će ih SDA spasiti nekom koalicijom nakon izbora na račun talova uspostavljenih u zadnje 4 godine. Koliko se ja u SDA razumijem, to se neće desiti i šanse su da će ih satrati kako na izborima tako i u postizbornim aranžmanima.
Ja sam se opskrbio kokicama da to gledam pošto nemam nikakvog direktnog interesa u cijeloj priči a ako se Hamdo nakon izbora izvuče i ostane na vlasti ja definitivno napuštam USK i državu.
Ma vidi, ne mogu ništa tvrditi za stvarne odnose snaga u Krajini i u SDP-u u Krajini, tako da je moguće da niko ne može pregaziti Hamdu. Mada mislim da ga toliko u SDP-u ne vole u USK da je i to moguće. Čak i oni koji ovise o SDP-u, mislim da ga potajno mrze i da neće glasati za njega. No, ja sam o tome govorio u kontekstu minđušara kojeg je vrlo lako pregaziti. A nadam se da će Tatjana Ljujić-Mijatović imati više glasova od Zlatka u Sarajevu.
Ja bih iskreno najviše volio da SDP ode u opoziciju, ali u opoziciju kao jaka partija, što i mislim da će se desiti. Koalicija SDA+SBB+DF+HDZ je mislim neminovnost. A SDP čeka bolan i težak kongres 2015. u tom slučaju.
-
putokaz1
#35044 Re: SDP
Da predavao je Sociologiju svugdje u Tuzli,Fin da,ali dugo je tu,u politici,bio je kod mene jednom,samo neko mlađi novi je trebao.Ridjobrki wrote:Je li predavao sociologiju na medicini? Jako fin čovjek, ako je to taj.putokaz1 wrote:Edhem Muftić TK
SDP KANDIDAT
- Maharadza
#35045 Re: SDP
Novak20 wrote:Možda smo mi bivši članovi i glasači SDP previše kritični. Ne vidim da se ovako nešto piše o SDA a gora je 100 x u svakom pogledu.

- nikad_vise
#35046 Re: SDP
Naslovnica wrote:
Vrlo mlako, vrlo neuvjerljivo, žalosno zvuče i on i aplauzi...
Kakva gomila luzera
-
VjecitiStudent
#35047 Re: SDP
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... sprijeciti
Zadnja šteta koju će napraviti, još samo 18 dana i zbogom žohari.
Zadnja šteta koju će napraviti, još samo 18 dana i zbogom žohari.
- dustaban
#35048 Re: SDP
Koji zajeb!cadburry wrote: ...Otvorene liste treba iskoristiti da pokažemo šta mislimo o Zlatku, Lidiji Korać, minđušaru... tako što ćemo birati onaj bolji dio SDP-a.
Teoriju o boljem dijelu SDP-a sam i ja nekad rabio, ali, budimo realni, bolji dio SDP-a ako i postoji nije na listama. Da bi neko bio na toj listi mora biti provjereni vjernik, a ako to i nije onda mora biti pichka koja ce iz prakticnih razloga sutiti o svemu i slijepo aplaudirati vrhovnim ublehasima.
Dakle, ne zaboga, nemojte nasjedati na ovu ideju. Bolji SDP ce se desiti tek nakon potpunog uklanjanja ovoga sto je sad na njegovim listama.
-
starisalko
#35050 Re: SDP
Dr.Kuca
Covjek se samo jednom napije,poslije se samo doljeva
Covjek se samo jednom napije,poslije se samo doljeva