SDP

Ridjobrki

#34651 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Govorim o koaliciji na nivou BiH koja je pukla, vjerovali ili ne, nakom demostracijom principijelnosti SDA. :-)

Ova četiri ministra ne vidim razloga što bi izašli - ako si se razveo od žene zbog njenog kurvaluka ne kontam što bi joj i firmu poklonio...
dustaban

#34652 Re: SDP

Post by dustaban »

Ridjobrki wrote:Kad je u pitanju koalicija SDP i SDA ja moram reći nešto u korist SDP-a. Lako je sad biti general poslije bitke i kritikovati SDP zbog te koalicije ali nije SKLAPANJE koalicije ono što im treba zamjeriti. Ne stoji argument da bi to k'o biva sahranilo SDA jer ne bi, jednako kao što ni ovi izbori neće sahraniti SDP. Ono što je problematično i što će SDP koštati debakla jeste PONAŠANJE SDP-a u toj koaliciji.

SDP se sa SDA nije izjednačio sklapanjem koalicije nego svojim djelovanjem unutar nje. Propustili su priliku da se izdignu iznad SDA, da budu ljepši, pametniji, skromniji, decentniji, odmjereniji, tolerantniji, manje bahati... ukratko - da pored SDA izgledaju u toj koaliciji k'o gospoda. U crveno-zelenoj koaliciji su isplivale sve niske strasti SDP-a u poređenju s kojima SDA izgleda kao potpuno normalna stranka. Po čemu su to, života vam, Lagumdžija, Hadžić, Nikšić, onaj što lupa auta i Lipovača bolji od Tihića, Izetbegovića, Sarajlića, Kaplana i šta ja znam koga ne? Sve go bahat primitivac i kriminalac!

Čim su se dočepali vlasti pokušali su nadoknaditi sve ono što nisu mogli od SDA u zadnjih 10-20 godina, od šampanjaca u potocima po Dubrovniku do reketarenja i otimačina u državnim firmama. Arogantnost, bahatost, halapljivost i sve uz argument "pa i oni su prije nas"! Pa nismo vas zato birali... Sve su učinili da se izjednače sa SDA, ama baš sve. A uz to još SDA se dohavizala pa pokazuje i neke naznake kao nekih principa, njih da Bakir ne provaljuje svojim glupostima izgledali bi odlično. Sve to skupa je razgolitilo i SDP i Zlaju i Zlajine klonove i dalo razlog da ih se nauči pameti jednim hlađenjem. NIšta bez njih neće biti gore, tu smo priču nekad pušili a sad nek je pričaju kome god hoće.

Dakle, opet da kažem - sklapanje koalicije je bio mudar i društveno i politički odgovoran potez. E sad, to što je ova koalicija od očekivanog i poželjnog "ma uradićemo sve za ovaj narod pa ako treba i ući koaliciju sa SDA" izašla na "seksaćemo se sa crnim vragom za komad vlasti ako treba" je druga priča... Ako su i morali s njima - nisu morali postati oni.

Ako su, ustvari, ikad i bili išta drugo.
:thumbup:

Momak ciji si ti? Dobro zboris!
weredsf

#34653 Re: SDP

Post by weredsf »

Ridjobrki wrote:Govorim o koaliciji na nivou BiH koja je pukla, vjerovali ili ne, nakom demostracijom principijelnosti SDA. :-)

Ova četiri ministra ne vidim razloga što bi izašli - ako si se razveo od žene zbog njenog kurvaluka ne kontam što bi joj i firmu poklonio...
Pa to je trajalo jako kratno, prvo se godinu formirala pa se za pola godine raspala...
Nema te koalicije
Ridjobrki

#34654 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

weredsf wrote:
Ridjobrki wrote:Govorim o koaliciji na nivou BiH koja je pukla, vjerovali ili ne, nakom demostracijom principijelnosti SDA. :-)

Pa to je trajalo jako kratno, prvo se godinu formirala pa se za pola godine raspala...
Nema te koalicije
Za SDP ima jer se SDA nije povukla iz SVIH varijanti sa SDP-om nakon izlaska iz koalicije na državnom nivou. Svaki govor SDP-ovog dužnosnika nakon toga sadrži rečenicu "mi smo htjeli ali naši koalicioni partneri (sarkastično) nisu htjeli".
Ridjobrki

#34655 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

dustaban wrote:

Ja nastojim biti realan koliko god mogu biti a fenomen SDP/SDA me jako zanima pa često navratim da objasnim zašto je SDA izmislila politiku za SDP.

Ovo bi neko mogao protumačiti na pogrešan način i pomisliti da sam ja simpatizer SDA što bi bilo krivo - ja samo posmatram šta se dešava i nemam tu posebnih osjećaja ni prema jednoj od političkih stranaka. Mene zanimaju procesi i zanima me ponašanje, to je jako zabavno gledati kad nemaš svoje favorite do kojih ti je fakat stalo. :)
drug_profi

#34656 Re: SDP

Post by drug_profi »

Jbg. Ridji. Isti sam ti, uz opasku da mi se neki gade vise od drugih, ali favorite nemam.

Zahvaljujuci Zlatko Lagumdzijinom SDP-u. Ubili nam i nadu.
weredsf

#34657 Re: SDP

Post by weredsf »

Ne kontam kakve promjene SDP trazi, nove koalicije ili sta....

Image
Ridjobrki

#34658 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

drugi profil wrote:Jbg. Ridji. Isti sam ti, uz opasku da mi se neki gade vise od drugih, ali favorite nemam.

Zahvaljujuci Zlatko Lagumdzijinom SDP-u. Ubili nam i nadu.
Ja sam prije četiri godine navijao za veliku koaliciju čisto da se dohaka SBiH i da SDA i SDP kao dvije stožerne stranke postave stvari na svoje mjesto . Da je SDP bio skromniji i taktičniji zakucao bi SDA na ovim izborima i pravio iduću koaliciju bez njih ali su uspjeli razvaliti i koaliciju i prepoloviti svoju stranku... ma užas.

I još nešto, zašto ne komentiram ovako SDA - zato jer oko njih ne treba nikakva demistifikacija. Sa njima je "what you see is what you get" i to je daleko poštenije i lično mi je daleko prihvatljivije. Za SDA se zna i ko su i šta su i nema iznenađenja a ako nema iznenađenja onda je dosadno :D SDP mi je dosta zabavniji za posmatrati.
dustaban

#34659 Re: SDP

Post by dustaban »

Ridjobrki wrote:
dustaban wrote:

Ja nastojim biti realan koliko god mogu biti a fenomen SDP/SDA me jako zanima pa često navratim da objasnim zašto je SDA izmislila politiku za SDP.

Ovo bi neko mogao protumačiti na pogrešan način i pomisliti da sam ja simpatizer SDA što bi bilo krivo - ja samo posmatram šta se dešava i nemam tu posebnih osjećaja ni prema jednoj od političkih stranaka. Mene zanimaju procesi i zanima me ponašanje, to je jako zabavno gledati kad nemaš svoje favorite do kojih ti je fakat stalo. :)
I sama sam ti taka!
Dakle stvarno sam cijepljen od navijackih virusa svake vrste i sve ovo nastojim posmatrati ko neki robot bez emocije i... da skratim, izbor je sranje, ali me u svemu tome najvise zanima sta je u glavama onih koji ce, unatoc svemu, ponovo glasati za SDP. I ponovo ih pitam:
Zasto zaboga ?!
vivaldi

#34660 Re: SDP

Post by vivaldi »

ako se zlaja opet dokopa fotelje treba mu stvarno kapu skinut
Ridjobrki

#34661 Re: SDP

Post by Ridjobrki »

Ja razumijem kad mi neko kaže "glasaću za tog i tog iz SDP-a, znam čovjeka da ja pošten i sposoban i da je tu iz uvjerenja". Svaka čast, znam i ja takve i takav stav poštujem - ali kad mi neko kaže da je SDP kao stranka dobar ja se pitam jel' mu/joj zehra mozga u glavi ostala. :-)
dustaban

#34662 Re: SDP

Post by dustaban »

Ridjobrki wrote:Ja razumijem kad mi neko kaže "glasaću za tog i tog iz SDP-a, znam čovjeka da ja pošten i sposoban i da je tu iz uvjerenja". Svaka čast, znam i ja takve i takav stav poštujem - ali kad mi neko kaže da je SDP kao stranka dobar ja se pitam jel' mu/joj zehra mozga u glavi ostala. :-)
Tako sam se i ja zavaravao, ono kao - "jes da mu stranka ne valja, jes da mu je sef pacijent, ali je on dobar coek"... Ma zeyebi, ko god je i dalje u toj stranci a SUTI (jer sutnja je uslov clanstva), e i za njeg me se lijepo yebe, nek ide u pickumaterinu i SDP i svi SDP-ovci kad su sjebali i socijaldemokratiju i zadnju slamku gradjanstine u ovom vilajetu.

Najbolja stvar sto se moze desiti socijaldemokratiji jeste da SDP u oktobru ljuljne na zemlju... pa onda fino izpocetka.
I sad vise nije dovoljno da ode ZL. Tu treba napraviti potpuni reset.
dustaban

#34663 Re: SDP

Post by dustaban »

GraphicDesigner wrote:Prof. Dr. Zlatko Lagumdzija je najveci reformator i drzavnik Bosne i Hercegovine od nezavisnosti pa na ovamo.
Radi cuda,zadužio je ovu državu i narod i nadam se da će opet dobiti povjerenja i da nastavi sa reformama tamo gdje je stao.
prebaciti na PDF "vic dana"
sigh

#34664 Re: SDP

Post by sigh »

Opet masa gluposti simpatizera SDA. Vasa vjerska ignorancija nema kraja. Iako ide protiv vas, nema veze dok je ono sto cini moj identitet. Sve sto radite, samo pucate po nebitnim glupostima i misljenjima zasnovanim na nedostatku inforacija. :roll:
wolf07

#34665 Re: SDP

Post by wolf07 »

Znas sta @Ridjobrki, da nisi ni jednu pametnu progovorio ova konstatacija da je SDA - "what you see is what you get", cini te jednim od umnijih ljudi na ovom forumu :) ! To je tako kratko, jasno i, sto je najvaznije - tacno!!! Ja kontam da nas SDA kao narod i kao drzavu nece nekim ekspresnim koracima odvesti u bolju buducnost, ali oni imaju to pro-EU i pro-NATO usmjerenje. Pa polako, jbg sticemo nekad! Sve ostale partije i kandidati su mi u manjoj ili vecoj mjeri - nagazne mine!!!!
Osim toga, postoje neke stvari koje SDA u ovom trenutku ima u svojoj istoriji a druge stranke u BiH nece dostici ni za narednih 10 godina. Primjer: zadnjim izborima za predsjednika stranke SDA je toliko podigla ljestvicu svim drugim strankama da cemo se nacekati da to neko napravi u svojoj "avliji". Hajde probajte zamisliti tu tranziciju provedenu na miran nacin u bilo kojoj stranci (SDP, SBB, BPS, pa cak i u DF-u su vec uz ime stranke svezali ono "Zeljko Komsic", meni to "smrdi" na jednoumlje). U SDA je bilo tri kandidata za predsjednika stranke i niko sa sigurnoscu nije mogao reci da ce izbore dobiti ovaj ili onaj. Pored toga, predvidjali su mnogi da ce reizbor Tihica izazvati raspad stranke a sve sto se desilo je to da je Adnan Terzic otisao u SBB (i po mom skromnom misljenju napravio je strasnu gresku). U SDP-u ko god se usudi najaviti svoju kandidaturu za predsjednika SDP-a neka odmah kupi kofere. Na ovoj temi su ljubitelji SDP-a par sedmica prije izlaska Zeljka Komsica iz stranke ozbiljno raspravljalo o raspadu SDA!!! A ono sto se desilo je formiranje DF-a u velikom broju slucajeva od njihovog razocaranog clanstva. Kakav ce omjer snaga biti SDP-DF u oktobru mislim da to u ovom trenutku ni vidovita Dzemila ne bi prognozirala. SDP jeste druga najjaca stranka medju Bosnjacima ali ima svojih ozbiljnih nedostataka u unutarstranackoj strukturi i, sto je najgore, uspjesno je kopirala sve nedostatke SDA, i svi su se "primili". U ovom trenutku, to je jednostavno stranka koja ima brdo problema unutra, sama sa sobom, a i prema ostatku svijeta. Interesantno je da je jedina izvijesna stvar vezana za SDP taj neprekinuti niz klimanja glavom na sve sto kaze glavni Baja iz RS-a. Vrlo zanimljivo!

I evo sta nam se otud nudi! Ja stvarno ne znam sta se sve moze zakotit u glavi jednog Bakira Hadziomerovica ili Emira Suljagica! Jbt, Bakir H. prijeti nekom hapsenjem! Ja stvarno vjerujem da bi taj ostrasceni boljsevik, kad bi ga neko pustio i dao mu toliku moc u ruke, hapsio ljude k'o Pinoce u Cileu. Pogledas ga na YT krevelji se i pjeva nesto "Sad sam s mevluda...." (http://youtu.be/DKetbXwRFTY) pa onda ona drama sa Vaskovicem ( http://youtu.be/3LspeRPDgHg ) koji je bio dobar dok SDP nije dosla na vlast. Onda je trebalo promijeniti plocu i prestati pljuvacinu po Dodiku. Kad se covjek zapitao ste se desava i napustio "60 minuta" onda se Hadziomerovic sjetio svog bosanstva i pustio snimak iz Srebrenice za koji je znao cim je Vaskovic postao dio tima "60 minuta", medjutim tada to nije smetalo.

Radoncic! Izvizdale ga "vehabije" u Zenici!!! Znaci, ako taj monstrum sjedne u Predsjednistvo ko god javno istupi protiv Radoncica taj je vec jednom nogom u zatvoru.

Suljagic je totalno istraumatiziran kao osoba. Cvrsto vjerujem da zbog porodicne tragedije koju je dozivio u Srebrenici takav covjek ne moze biti 100% psihicki zdrav.

A onda na sve to dodajte jednog Sefera Halilovica! Ima covjek fine ciljeve, ali iz svemira se vidi da to ne mozes ostvariti i ti i dalje tupis tu pricu. Sta drugo da zakljucim nego da nije normalan a ni dobronamjeran.

Luda kuca!
dustaban

#34666 Re: SDP

Post by dustaban »

Dobar si i ti Wolfe,

pogotovo u ovom detalju sa SDA koji se tice izbora predsjednika, to je bio JEDINI DEMOKRATSKI TRENUTAK u post ratnoj BH politici. Konjina Bakir i svi unutarstranacki Tihicevi oponenti nece nikad shvatiti sta je Tihic uspio napraviti od SDA. On je, za razliku od svih drugih stranaka, uspio da privremeno oslabi stranku ali da je TRAJNO obezbjedi! ZA SDA nema frke, moze pasti, moze se dici ali joj se ne moze desiti ono sto se desilo sa SBIH na proslim izborima i sto ce se desiti SDPu na ovim.
Od dolaska Tihica na celo stranke, SDA glasac koji se razocara u svoju stranku glasa... za drugu polovicu svoje stranke!
Kome to imaju zahvaliti - "smotanom" Tihicu za kojeg sam davno rekao da je najozbiljniji bh politicar. A zapravo zasluge ipak idu rahmetli Aliji, koji je, za divno cudo, tek na svom odlasku, nenamjerno ili namjerno, izbjegao krivi potez - mogao je on tada metnuti sina na svoj tron ali je valjda skontao kakvog je bilmeza odgojio!
I ta famozna koalicija pa rastava izmedju SDA-SDP. Ko je izasao kao yebena stranka iz tog cirkusa? Pa naravno SDP koji se svo vrijeme pravi kao neki bitan igrac, on se kao pita s kim ce a protiv koga ce, a taj "pobjednik izbora" se na kraju poput jadnika pretvorio u spasioca nekoliko stranackih guzica, nigdje vise ni drzave ni covjeka.

Da je SDP bio ono sto je trebao biti zadrzao bi svojih 5% na nivou drzave, vjerovatno digao na 10% mozda i vise, ali bi smo ipak imali kakavu takvu svebosansku gradjansku opciju. Ovako smo dobili samo jos jednu krhotinu na bosnjackom politickom otpadu.

Nista, ama nas nista ja ne vidim u SDP-ovom cetverogodisnjem mandatu sto razumnom bicu moze biti opravdanje da ponovo glasa za njih. I zato ponovo pitanje onima koji se, unatoc svemu, na to spremaju:

Zasto pobogu ?!
m_l

#34667 Re: SDP

Post by m_l »

GraphicDesigner wrote:
dustaban wrote:
GraphicDesigner wrote:Prof. Dr. Zlatko Lagumdzija je najveci reformator i drzavnik Bosne i Hercegovine od nezavisnosti pa na ovamo.
Radi cuda,zadužio je ovu državu i narod i nadam se da će opet dobiti povjerenja i da nastavi sa reformama tamo gdje je stao.
prebaciti na PDF "vic dana"
Pa sta je problem i sta sam slagao?

Što se tiče sta jed uradio i kako je zadužio državu može rame pod rame sa Kulinom Banom.
:lol: :lol: :lol:
Skijaš

#34668 Re: SDP

Post by Skijaš »

sigh wrote:Opet masa gluposti simpatizera SDA. Vasa vjerska ignorancija nema kraja. Iako ide protiv vas, nema veze dok je ono sto cini moj identitet. Sve sto radite, samo pucate po nebitnim glupostima i misljenjima zasnovanim na nedostatku inforacija. :roll:
Prvo, većina nas koji po forumu kritikujemo SDP (blago rečeno "kritikujemo", ja se recimo ne ustručavam da im redovno opsujem mater lažljivu i prevarantsku što možda djeluje ružno, ali na onakvo ponašanje nemam bolji odgovor) nemamo nikakve veze sa SDA. To što kolega @Riđobrki spominje kako mu danas SDA izgleda bolje od SDP-a ne znači da on ima veze sa Tihićevom strankom, to ti je više kao mjerna jedinica, SDA je nula, i onda imaš pozitivu i negativu, SDP je bio u pozitivi, sada je u negativi, i ako kažeš da su po svim parametrima ispod nule (ispod SDA), to ne mijenja činjenicu da je SDA nula.

Drugo, kakva vjerska ignorancija ? Ti možda nisi dobio memo, ali ovih je dana fatihanje u modi. Umjesto univerzalne minute šutnje koja nije ni kršćanska, ni jevrejska ni budistička, SDP-ovci su usvojili otvorene dlanove uperene nebu, molbu svevišnjem koju niti znaju izgovoriti niti znaju šta znači, nego broje do deset nadajući se da tu negdje ima kamera koja će potencijalnom glasaču moći dočarati kakvi su to branitelji kuće bošnjačke.

Treće, ne radi se o "nebitnim glupostima", Lagumdžija je imao par dobrih poteza i to ne treba negirati. Ali tih par poteza koji su bili ispravni su napravljeni jer je to bilo u interesu Lagumdžijinog klana. Na primjer, odlična je stvar to što je SDP odbio ekskluzivitet nad etničkim kvotama u Vladi FBiH. Nema stranke koja može imati monopol nad bilo kojim narodom i ako HDZ hoće pet ministarskih pozicija, neka imenuje ponekog Srbina ili Bošnjaka, svojatanje naroda od strane političkih partija je garant dalje podijeljenosti. Ali ne treba imati iluzije oko Lagumdžijinih motiva, on to nije radio iz ideoloških uvjerenja nego zato što mu je trebao kontrolni paket u Vladi u kojoj se odlučuje prostom većinom. S druge strane, serija jako loših poteza je preduga, uzmi za primjer zakon o prebivalištu kojeg je Lagumdžija spremno podržao jer ga boli kita i za povratnicima i za državom. Je li Dodikova policija maltretirala povratnike, išla od vrata do vrata i brojala glave ? Jeste. Je li sud rekao da je to protiv zakona. Jeste. I šta Lagumdžija uradi ? Podrži Dodikov zahtjev da se to legalizuje. Pazi, ne buni se zbog činjenice da policija krši zakon, nego nas uvjerava da je to profesionalan aparat u koji treba imati povjerenje i na osnovu tog (ni na čemu utemeljenog) povjerenja dozvoliti policiji da radi ono što su do sada radili mimo zakona. Pa ne čudi me Ščepo Radončić, ali zar Salkin mali, mater mu jebem, misli da sam ja ovca koja ne zna sabrati dva i dva. I takvih je poteza sasvim dovoljno da SDP vidim kao santu leda, prikrivenu prijetnju čiju se destruktivnost ne vidi golim okom (kao što je slučaj sa SDS-om, HDZ-om, SDA ili SNSD-om). a nikako kao zdravu opciju koju bih trebao zaokružiti na izborima. Pa prije bih ruku stavio pod brusilicu nego njih ponovo zaokružio.

A tebi bih preporučio malo više lojalnosti državi a malo manje lojalnosti strankama.
dustaban

#34669 Re: SDP

Post by dustaban »

Dobar je sad i Skijas.
:)

Dakle dobri ste svi koji kritikujete SDP a ne radite to za racun druge stranke (mada nema boga da izbjegnes takvu kritiku kad god nekoga kritikujes).
Evo u ovom skijasovom "paketu" kritika na racun SDP-a ja recimo nisam nesto licno pogodjen ovim slucajem oko podrske Zakonu o prebivalistu, naprosto nisam povratnik, ali ne sumnjam da je tu SDP zakazao i da je svoju podrsku tom Dodikovom zakonu prodao za neke licne interese,
Mene prvenstveno i prije svega izpizdzuje SDP-ova izdaja svebosanske/gradjanske akcije. Naprosto je nevjerovatan ovaj njihov sunovrat u jos jednu nacionalnu stranku. To im niko i nikad ne moze oprostiti.
I kao sto Ridjobrki rece - SDA je ono sto vidis, to dobijes, kod SDP-a je neoprostiva ta podlost i licemjerje. Ispali su nesto sasvim suprotno od onoga sto im je bila definicija i izvorna ideja.
Ja postujem opredjeljenje biraca koji se "drze svojih". Jebiga ovdje je bilo sta je bilo i mi smo se nacionalno beznadezno sedimentirali. Ali ovo malo nas koji smo sacuvali svoje anacionalno politicko ubjedjenje i koji vjerujemo da je gradjanska drzava moguca jedino sa anacionalnom politickom opcijom... mi smo sada - gdje? Nidze.
Zar ima ista gore nego kad SDP-ov Hrvat ili Srbin nakon dvaes godina lojalnosti i vjerovanja u gradjanski SDP sada okrece glavu od onih koji su ga svo vrijeme provocirali zbog toga i srami se reci da je jos uvijek clan te stranke.
Zaista nema veceg ponizenja nego biti nebosnjak u SDP-u (ne odnosi se naravno na one koji su se preko te stranke uhljebili u Parlament) ali i bez toga moze li biti vece ponizenje za svaku inteligentnu osobu od samoprisile na poslusnost i sutnju kraj svega sto vide. A to je upravo uslov clanstvu u toj stranci.

Ali, unatoc svemu neki se opet spremaju glasati za njih, Zasto pobogu ?!
The BEN10

#34670 Re: SDP

Post by The BEN10 »

- Zakon o prebivalištu
- afera Rudnap
- uređivanje FTV-a
- Nikšić-braco + Nikšić-stan
- Radeljaš-Hadžić (taze friško)
itd itd....

Ček, jel zaista ima tolikih slijepaca koji će tvrditi da bilo koja od pobrojanih afera, a kamoli sve zajedno, nisu dovoljne da u nekom normalnom svijetu jedna politička partija bude prekrižena na duži vremenski period?
KENJAC

#34671 Re: SDP

Post by KENJAC »

Zanimljivost. Na danasnji dan su bili organizovani prvi post-Dajtonski izbori. Naravno , pobijedile su nacionalne stranke. Kad tad SDP nije isplivo cvrsto na povrsinu.... nece nikad !
lasta2

#34672 Re: SDP

Post by lasta2 »

dušmani neka se jedu a SDP UJEDINJENI SRETNO!
Skijaš

#34673 Re: SDP

Post by Skijaš »

lasta2 wrote:dušmani neka se jedu a SDP UJEDINJENI SRETNO!
Trebaće im sreća.
dustaban

#34674 Re: SDP

Post by dustaban »

U redu ja se evo ziv pojedoh sto ces ti glasati jopet za SDP. Glasaj, niko ti ne brani, ali... zasto pobogu ?!

:?: :!:
lasta2

#34675 Re: SDP

Post by lasta2 »

Skijaš wrote:
Trebaće im sreća.
imaće je koliko je imaju, a u svakom slučaju više nego što im neprijatelji ove zemlje žele. dušmanima je jedino važno da im neko ne ugrozi poslove i lopovluke koje im je dala sda u ovih 20 godina. cijena može biti i propadanje države a to se upravo i dešava. država propada jer ratni i postratni profiteri nisu spremni da žrtvuju nezakonito i nepošteno stečeno za opšti napredak države. važno je samo da je njima dobro i to su dokazali milijardu puta. zato je njima sdp omražen i neprihvatljiv jer žele da pošteni narod u ovoj državi njima robuje a da oni hadžijaju. dabogda im na nos izašlo.
Post Reply