KO SDP Sarajevo
Ovo je "ubijanje" multietičnosti
Radi se o grubom kršenju Ustava FBiH, Ustava Kantona Sarajevo, te će SDP kao stranka iskoristiti sva svoja prava da ovakav čin dokaže pred nadležnim institucijama - rekao je Musić
Smjena predsjedavajuće Općinskog vijeća Ilidža Smiljane Viteškić predstavlja grubi nasrtaj na demokratiju, izjavio je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) Sarajevo Fikret Musić.
Po njegovim tvrdnjama, jučerašnji čin govori o pokušaju da se vlast u lokalnoj zajednici koncentrira u rukama jednog čovjeka i ovom smjenom predsjedavajuće Viteškić je ustvari želja načelnika te općine Senaida Memića da uzme potpunu kontrolu i zakonodavne i izvršne vlasti.
- Radi se o grubom kršenju Ustava FBiH, Ustava Kantona Sarajevo, te će SDP kao stranka iskoristiti sva svoja prava da ovakav čin dokaže pred nadležnim institucijama - rekao je Musić.
Predsjednik Općinske organizacije SDPBiH Ilidža Miladin Vidaković smatra da je jučerašnja odluka krajnje licemjerna, „pa i neodrživa“.
- Smiljana Viteškić smijenjena je zbog toga što njima ne odgovara naša multietnička stranka. Ultimativno se od Smiljane tražilo da pređe u SDA ako želi zadržati poziciju predsjedavajuće - rekao je Vidaković.
Kako je rekla smijenjena Smiljana Viteškić, od nje se tražilo da napusti SDP.
- Vi ste dobili pismeno razloge moje smjene i moram reći da ništa od toga nije tačno i da svako ko me poznaje zna da to nisam ja. Tražili su od mene da napustim SDP, da pređem u SDA, pa čak i da budem samostalni vijećnik i zaista nisam mogla prihvatiti sve te ucjene - kazala je Viteškić.
Vijećnik Općinskog vijeća Ilidža Samir Avdić je rekao da „kao čovjek čija je porodica dala žrtve za multietničku BiH nikada neću pristati na pokušaje onih koji tu multietičnost suzbijaju".
- Moram navesti da je veoma teško raditi sa ljudima koji se ponašaju bahato što je potvrđeno i juče. Ni jedan od razloga za smjenu predsjedavajuće nije argumentiran i to je ono što mene kao opozicionog vijećnika boli. Radi se o pritiscima na nebošnjakinje, to je razlog tih smjena - rekao je vijećnik Općinskog vijeća Ilidža Samir Avdić.
U obrazloženju, između ostalo, koje je jučer dostavljeno za smjenu Smiljane Viteškić, navodi se neefikasan rad kao i to da predsjedavajuća svoju dužnost ne vrši u skladu sa Statutom i Poslovnikom o radu Općinskog vijeća Ilidža.
- Smjenjuje se žena koja se borila za multietničku BiH kao Srpkinja u Armiji BiH da bi je zamijenili vijećnikom koji dolazi iz reda konstitutivnog naroda iz kojeg dolazi i načelnik. To za mene nije borba za multietničku BiH - kazao je Avdić.
SDP
- jon_jovi
#34076 Re: SDP
-
wolf07
#34077 Re: SDP
Ovi iz SDP-a kad nemaju nista drugo da proture kao kvalitet svojih clanova i funkcionera onda ide ova multi-kulti gnjavaza i sapunica koja je u rangu bilo koje indijske serije jbt. Ima li tu iko ikakvih kvaliteta kao strucnjak, zaboli me vise sta je ko po nacionalnosti. Kako god nikakva garancija boljeg zivota nije jednonacionalna vlast isto tako to nije ni multietnicka, jedino sto se pika je strucnost, znanje i postenje a toga imamo najmanje u politici. Ovako, sve se svodi da su ovi ili oni ugrozeni pa hoce svu vlast za sebe ili obrnuto, neko ponavlja uspavanku o bratstvu i jedinstvu svih nasih naroda i misli da je to samo po sebi argument da dobije vlast, to sto niko u ovoj zemlji ne zna i ne moze pokrenuti proizvodnju jebenih buradi, ljestava, oluka ili bilo cega drugog sto ce biti konkuretno na svjetskom trzistu, to nikog nije briga.jon_jovi wrote:KO SDP Sarajevo
Ovo je "ubijanje" multietičnosti
Radi se o grubom kršenju Ustava FBiH, Ustava Kantona Sarajevo, te će SDP kao stranka iskoristiti sva svoja prava da ovakav čin dokaže pred nadležnim institucijama - rekao je Musić
Smjena predsjedavajuće Općinskog vijeća Ilidža Smiljane Viteškić predstavlja grubi nasrtaj na demokratiju, izjavio je danas na konferenciji za novinare u Sarajevu predsjednik Kantonalnog odbora Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH) Sarajevo Fikret Musić.
Po njegovim tvrdnjama, jučerašnji čin govori o pokušaju da se vlast u lokalnoj zajednici koncentrira u rukama jednog čovjeka i ovom smjenom predsjedavajuće Viteškić je ustvari želja načelnika te općine Senaida Memića da uzme potpunu kontrolu i zakonodavne i izvršne vlasti.
- Radi se o grubom kršenju Ustava FBiH, Ustava Kantona Sarajevo, te će SDP kao stranka iskoristiti sva svoja prava da ovakav čin dokaže pred nadležnim institucijama - rekao je Musić.
Predsjednik Općinske organizacije SDPBiH Ilidža Miladin Vidaković smatra da je jučerašnja odluka krajnje licemjerna, „pa i neodrživa“.
- Smiljana Viteškić smijenjena je zbog toga što njima ne odgovara naša multietnička stranka. Ultimativno se od Smiljane tražilo da pređe u SDA ako želi zadržati poziciju predsjedavajuće - rekao je Vidaković.
Kako je rekla smijenjena Smiljana Viteškić, od nje se tražilo da napusti SDP.
- Vi ste dobili pismeno razloge moje smjene i moram reći da ništa od toga nije tačno i da svako ko me poznaje zna da to nisam ja. Tražili su od mene da napustim SDP, da pređem u SDA, pa čak i da budem samostalni vijećnik i zaista nisam mogla prihvatiti sve te ucjene - kazala je Viteškić.
Vijećnik Općinskog vijeća Ilidža Samir Avdić je rekao da „kao čovjek čija je porodica dala žrtve za multietničku BiH nikada neću pristati na pokušaje onih koji tu multietičnost suzbijaju".
- Moram navesti da je veoma teško raditi sa ljudima koji se ponašaju bahato što je potvrđeno i juče. Ni jedan od razloga za smjenu predsjedavajuće nije argumentiran i to je ono što mene kao opozicionog vijećnika boli. Radi se o pritiscima na nebošnjakinje, to je razlog tih smjena - rekao je vijećnik Općinskog vijeća Ilidža Samir Avdić.
U obrazloženju, između ostalo, koje je jučer dostavljeno za smjenu Smiljane Viteškić, navodi se neefikasan rad kao i to da predsjedavajuća svoju dužnost ne vrši u skladu sa Statutom i Poslovnikom o radu Općinskog vijeća Ilidža.
- Smjenjuje se žena koja se borila za multietničku BiH kao Srpkinja u Armiji BiH da bi je zamijenili vijećnikom koji dolazi iz reda konstitutivnog naroda iz kojeg dolazi i načelnik. To za mene nije borba za multietničku BiH - kazao je Avdić.
- jon_jovi
#34078 Re: SDP
Za smjenu su glasali i Faik Hadrović i Hase Tirić iz SBB - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST. Krasna mala koalicija SDA - SBB
-
vrbas1979
#34079 Re: SDP
Je li ovo počelo iznošenje prljavog veša: http://www.mojevijesti.ba/novost/196129 ... -u-Kladnju
-
vrbas1979
#34080 Re: SDP
Javna preduzeća - nezakonito zapošljavanje i poslovanje
U poslovanju za 2012. godinu u deset javnih poduzeća Federacije BiH utvrđene su brojne nepravilnosti, ocjena je federalnog Ureda za reviziju. Navedeni su brojni problemi zbog kojih ova poduzeća ne rade u skladu sa zakonom.
Niti jedno javno poduzeće u Federaciji BiH koje je bilo predmet analize federalnih revizora za poslovanje u 2012. godini nije dobilo pozivno mišljenje.
U poslovanju za 2012. godinu u deset javnih poduzeća Federacije BiH utvrđene su brojne nepravilnosti, ocjena je federalnog Ureda za reviziju. Navedeni su brojni problemi zbog kojih ova poduzeća ne rade u skladu sa zakonom.
Niti jedno javno poduzeće u Federaciji BiH koje je bilo predmet analize federalnih revizora za poslovanje u 2012. godini nije dobilo pozivno mišljenje.
- johntra
#34081 Re: SDP
Šta si ti kontao? Avdo poštenjačina?vrbas1979 wrote:Je li ovo počelo iznošenje prljavog veša: [url]http://www.***%20SPAM%20***.ba/novost/196129/Avdo-Avdic-podmicivao-policajce-u-Kladnju[/url]
- htcxone
#34082 Re: SDP
samo da pozdravim crvenog vođu, hrabar k'o i uvijek
- Objektivitet
#34083 Re: SDP
Toliko o doslijednosti SDP-a.
Prvo smo imali
http://www.vijesti.ba/intervjui/224218- ... JENIM.html
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Mi ... 56556.html

Dovoljno je samo upratiti par nickova na ovom foroumu, i komentare na vijestima o Autocestama i Elektroprivredi odakle dodatno koriste novac za kampanju kroz placene clanke, koji ne ulaze u rashode partijske kampanje. Znaci koriste sasvim legalno novac od javnih preduzeca za partijsku kampanju.
Prvo smo imali
http://www.vijesti.ba/intervjui/224218- ... JENIM.html
A danas izlazi:SDP BiH odustaje od bilborda i jumbo plakata u kampanji za Opće izbore 2014 godine i sredstva planirana za te namjene preusmjerava za pomoć građanima u poplavljenim područjima.
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Mi ... 56556.html
Koristiti poplave u predizborne svrhe, i uz to još lagati je i više nego degutantno, a da ne pričamo o novcu koji je usmjeren za web agenturu, pa da se podsjetimo jos jednom i ove slike:Kada je riječ o SDP-u, koji je, prema podacima CIK BiH, u 2013. imao najviše prihode, oko četiri miliona KM, iz ove stranke navode da se odriču dijela bilbord kampanje.
"Veliki dio tih sredstava ćemo preusmjeriti u druge svrhe. Ne mogu vam sada napamet reći, ali u svakom slučaju potrošićemo manje od dozvoljenog limita", kaže Lidija Korać, potpredsjednica SDP-a, zadužena i za finansije u ovoj partiji.

Dovoljno je samo upratiti par nickova na ovom foroumu, i komentare na vijestima o Autocestama i Elektroprivredi odakle dodatno koriste novac za kampanju kroz placene clanke, koji ne ulaze u rashode partijske kampanje. Znaci koriste sasvim legalno novac od javnih preduzeca za partijsku kampanju.
- johntra
#34084 Re: SDP
Samo glupan može povjerovati da neko može slati dopis ovavke vrste na zvaničnom memorandumu...
-
Naslovnica
#34085 Re: SDP
Isto tako, samo glupan može reći da se ovo što je gore u smjernicama napisano ne primjenjuje. Dovoljno je pogledati na bilo koju vijest na kliksu vezanu za SDP i pionire, tu se vrti 10-15 nickova koji naklikavaju "pozitivne" komentare i rade po Keminim uputama.johntra wrote:Samo glupan može povjerovati da neko može slati dopis ovavke vrste na zvaničnom memorandumu...
FUJ!
- johntra
#34086 Re: SDP
I ti kao sada otkrio Ameriku? To kao nijedna druga stranka ne radi isto? Mojne biti naivan...
- mirzadelibasic
#34087 Re: SDP
čuj ovo: "Od Komšića stvarati izdajnika građanske BiH ..." pa sram i stid da vas bude. Pratite Lagumdžiju koji je uništio Nijaza Durakovića (ikonu prijeratne BiH, a i poslijratne), a sad hoće i Komšića. Pu gamad, nema gorih od vas SDP-ovaca.
- Banksy
#34088 Re: SDP
Tako organizirano i agresivno, ne, sigurno.johntra wrote:
To kao nijedna druga stranka ne radi isto?
- johntra
#34089 Re: SDP
Onda bezveze ovdje gubiš vrijeme i pišeš uzaludne postove, pošto bi baš ti trebala najbolje znati stanje na forumu, pogotovo na ovom podforumu...
- johntra
#34091 Re: SDP
Mrsko mi crtati...da je to istina, kao što nije, do sada bi na ovu svoju polukonstataciju imala jedno sedam, osam agenata sa spremnim odgovorima...tako da, smanjite malo ribu...
- Objektivitet
#34092 Re: SDP
Odgovrit ću ti ja na to umjesto Banksy. Ovo što se trenutno radi na forumu od strane SDP web agenata jeste umrtlvjavanje teme o SDP-u jer imaju negativan rejting kod naroda. Aktivni su samo na pljuvanju drugih političkih subjekata i podizanje njihovih tema u najaktuelnije. Nemaju potrebu da hvale preko foruma SDP jer se za promociju SDP-a koriste drugi mehanizmi. Te mehanizme sam naveo u postu iznad gore, a to su oficijelne stranice EP i Autocesta, te clanci o njima.
Banksy, jes da sam novi na forumua ali ga pratim aktivno jedno 5-6 godina, tvoji i madnerovi postovi su mi uvijek bili najbolji, najeralniji a vala i najptokovaniji!
Banksy, jes da sam novi na forumua ali ga pratim aktivno jedno 5-6 godina, tvoji i madnerovi postovi su mi uvijek bili najbolji, najeralniji a vala i najptokovaniji!
- johntra
#34093 Re: SDP
Čuj umrtljivanje? Čime? Je li ti iko brani da pišeš na ovoj temi? Kako agenti mogu uticati na to da neka tema zamre? Mogu li brisati komentare ili nešto slično?
Malo vas je sve totalno paranoja uhvatila, a vidim da niste u toku da se stranačka agentura svih stranaka preselila na FB i tamo se vodi glavno prepucavanje...ko još klix, a kamoli forum, smatra relevantnim, u bilo čemu?
A te šuplje priče, nisam član foruma, a čitam ga decenijama, ostavi za neke manje glupe likove...
Malo vas je sve totalno paranoja uhvatila, a vidim da niste u toku da se stranačka agentura svih stranaka preselila na FB i tamo se vodi glavno prepucavanje...ko još klix, a kamoli forum, smatra relevantnim, u bilo čemu?
A te šuplje priče, nisam član foruma, a čitam ga decenijama, ostavi za neke manje glupe likove...
- drug_profi
#34094 Re: SDP
Bice da su skontali da je SDP mrtav konj kojeg ne treba vise udarati.
- ultima_palabra
#34095 Re: SDP
Tu sekularnu frakciju SDA treba zatući koliko se god može.drugi profil wrote:Bice da su skontali da je SDP mrtav konj kojeg ne treba vise udarati.
- drug_profi
#34096 Re: SDP
Nazalost, glavnu stranku nikako da umlatimo.ultima_palabra wrote:Tu sekularnu frakciju SDA treba zatući koliko se god može.drugi profil wrote:Bice da su skontali da je SDP mrtav konj kojeg ne treba vise udarati.
Sto se kaze: narod zasluzuje...
- Ridjobrki
#34097 Re: SDP
Uuuuuuu, sa' kad rokne reality check u oktobru 'oće da bude zanimljivo....
Ukratko, predviđam da će u iduće četiri godine SDP biti politički relevantna organizacija otprilike onoliko koliko je to trenutno Udruženje pčelara "Nektar".
Spase li polovinu glasova sa prošlih izbora nek skaču do vrha Lagumdžijinog ega od dragosti!
A onda kad malo sjednemo i sračunamo koalicioni potencijal... Kako će im SDA očitati lekciju iz političkog preživljavanja to će biti ružno za gledati.
P.S. Nije da navijam za Bakirove poletarce - ne mogu ja ni SDA ni SDP ali ne mogu ni Bayerna al' kad ljudi znaju igrat' lopte, jebajiga...
Ukratko, predviđam da će u iduće četiri godine SDP biti politički relevantna organizacija otprilike onoliko koliko je to trenutno Udruženje pčelara "Nektar".
Spase li polovinu glasova sa prošlih izbora nek skaču do vrha Lagumdžijinog ega od dragosti!
A onda kad malo sjednemo i sračunamo koalicioni potencijal... Kako će im SDA očitati lekciju iz političkog preživljavanja to će biti ružno za gledati.
P.S. Nije da navijam za Bakirove poletarce - ne mogu ja ni SDA ni SDP ali ne mogu ni Bayerna al' kad ljudi znaju igrat' lopte, jebajiga...
-
vrbas1979
#34099 Re: SDP
Hoće li im se ovo kampanja bazirati na unesrećenim ljudima i poplavama? Tu skupljaju poene i glasove? Debili
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -bilo-kome
- Objektivitet
#34100 Re: SDP
vrbas1979 wrote:Hoće li im se ovo kampanja bazirati na unesrećenim ljudima i poplavama? Tu skupljaju poene i glasove? Debili
Pa kako je fino ovaj Mešić uradio nešta za svoje stranačke kolege i familiju
https://www.bhdani.ba/portal/clanak/880 ... cki-kolega