SDP

baxul

#33276 Re: SDP

Post by baxul »

Better Man wrote: Nikakav problem da dođu i glasaju, ali kad to urade ne bi mogli tek tako se odjaviti i otići nazad. Oni koji tako urade, uveo bi im zabranu da u narednih npr. 5 godina ne mogu promjeniti adresu prebivališta. Isto tako bi onemogučio da ljudi iz drugog entiteta promjene prebivališta kako bi došli i zaposlili se u npr. Sarajevu. Izvini majstore, ali traži posao u svom entitetu, tj gradu iz kojeg dolaziš, jer u Sarajevu ima dosta domaćeg, tj stanovništva koje je rođeno tu,a ne može doći do posla, jer im radna mjesta zauzimaju ljudi iz Hercegovine i RS-a.
vata fak? ograničavanje slobode kretanja? ograničavanje slobodnog tržišta? vata fak?
Corto Maltese

#33277 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Better Man wrote:Može i mora! Ne možemo dopustit da nam Sarajevo naseljavaju polupismeni likovi poput Halida Genjca, Tihića i sličnih i zauzimaju radna mjesta i kroje sudbinu. Nek se Genjac vrati u svoj Travnik i nek radi kao ginekolog, što mu je struka. Isto tako nek se Tihić vrati u Šamac i onda može pričati o povratnicima i povratku.
Ma ja, šta ima u državni parlament, predsjedništvo, vladu, bilo koju državnu službu, da se bira i postavlja iko ko nije iz Sarajeva, kad se dobro zna da su sve zgrade zajedničkih institucija u Sarajevu.
Svo znamo da u Nju Jorku, Parizu, Londonu, žive samo oni čije dede i babe su tu rođene.
Jer, šta je rodni list nego diploma. :D
brzica

#33278 Re: SDP

Post by brzica »

...tako je Better...plemenska zajednica je ono što nam treba...
...kako se to povećava broj stanovnika u gradu u kojem ti živiš ako ne doseljavaju ljudi sa strane...
...kao opcija ostaje incest...možda to zagovaraš

...čitate li vi ljudi šta pišete...
Max Bunker

#33279 Re: SDP

Post by Max Bunker »

Better Man wrote:Nikakav problem da dođu i glasaju, ali kad to urade ne bi mogli tek tako se odjaviti i otići nazad. Oni koji tako urade, uveo bi im zabranu da u narednih npr. 5 godina ne mogu promjeniti adresu prebivališta. Isto tako bi onemogučio da ljudi iz drugog entiteta promjene prebivališta kako bi došli i zaposlili se u npr. Sarajevu. Izvini majstore, ali traži posao u svom entitetu, tj gradu iz kojeg dolaziš, jer u Sarajevu ima dosta domaćeg, tj stanovništva koje je rođeno tu,a ne može doći do posla, jer im radna mjesta zauzimaju ljudi iz Hercegovine i RS-a.
Uz duzno postovanje prema tvom forumskom liku, ali ta prica je k+rac od ovce. Ne mozes ti meni zabraniti da ako ja odem u Banja Luku da radim, da se tamo i prijavim. Bas suprotno jer sto po zakonu a i sto zbog mora ekonomsko-prakticnih razloga, ja se trebam i moram prijaviti. Ne znam jesi li citao neki dan, da ovi fakini sto rade u entitetskim i drzavnim organima, zive u mjestu gdje je sjediste tog organa a nisu promjenili adresu prebivalista da bi mogli cvakati pare za odvojeni zivot i putne troskove.
Drugo, ako se nisam promjeni prebivaliste ili boraviste, nema sanse da me sud nadje i ja se na taj nacin "krijem" od drzave i trece, po EKLJP ti ne mozes zabraniti meni da se prijavim gdje ja hocu i gdje MOGU, da se prijavim.
Cetvrto, prica ti granici (ako cak i nije) cisti sovinizam jer ja imam pravo na da na tlu drzave u kojoj zivim, ako imam kvalifikacije za oglas i radno mjesto, se prijavim na taj posao bez obzira iz kojeg grada dolazim.

P.S.
Izvini majstore, ali trazio posao u svojoj opstini, tj. mjesnoj zajednici iz koje dolazis, jer u Centru i Starom Gradu ima dosta domaceg, tj. stanovnistva koje je rodjenu tu, a ne moze doci do posla, jer im radnja mjesta zauzimaju ljudi iz drugih opcina, gradova i kantona. Moze ova i zvucili poznato ?
McMoy

#33280 Re: SDP

Post by McMoy »

Prava sreća za SDP je što ima ovako načitanih nezaposlenih i odanih simpatizera kao što je @Styling.
Čisto ne mogu da vjerujem da Veliki vođa još odavno nije informisan o njenim kvalitetima... :oops: :mrgreen:
vivaldi

#33281 Re: SDP

Post by vivaldi »

McMoy wrote:Prava sreća za SDP je što ima ovako načitanih nezaposlenih i odanih simpatizera kao što je @Styling.
Čisto ne mogu da vjerujem da Veliki vođa još odavno nije informisan o njenim kvalitetima... :oops: :mrgreen:
ako cemo iskreno nisu ni drugi nista bolji
weredsf

#33282 Re: SDP

Post by weredsf »

ušće wrote:@Styling

Ti si toliko bezobrazna da nema granice hoču da živim u svom i na svom ...a da radim negdje na kugli zemaljskoj ...ali ti mi ne daš kažeš prvom trebam imati kuću ,ja sam je imao i hoću da polažem na nju pravo doksamživ kako ću se prijaviti ako mi ti nedaš da se prijavim na svoje zgarište ...
Ne vrijedi trositi vrijeme ni energiju na partizanku, njima nista ne znace ni izjave ljudi koji su veceras bili u emisiji, nista to ne znaci jer je bitan kompromis
Danguba

#33283 Re: SDP

Post by Danguba »

weredsf wrote:

Ti si toliko bezobrazna da nema granice hoču da živim u svom i na svom ...a da radim negdje na kugli zemaljskoj ...ali ti mi ne daš kažeš prvom trebam imati kuću ,ja sam je imao i hoću da polažem na nju pravo doksamživ kako ću se prijaviti ako mi ti nedaš da se prijavim na svoje zgarište ...
Ne vrijedi trositi vrijeme ni energiju na partizanku, njima nista ne znace ni izjave ljudi koji su veceras bili u emisiji, nista to ne znaci jer je bitan kompromis[
To sto Lagumdzija radi nije nikakav kompromis.
Kompromis (latinski compromissium, uzajamno obećanje) je način rješenja sukoba koji se temelji na međusobnom dobrovoljnom dogovoru.

Osnova kompromisa je spremnost na odricanje obiju strana u pogledu na neku od suprotnih želja ili interesa. Osim toga (obje strane) moraju biti u duhu ravnoteže i tolerancije.
[/quote]

Ovo sto on radi je izdaja samo da bi ostao na ovoj funkciji koju ne obavlja a sve u dogovoru sa drugom Micom.
The BEN10

#33284 Re: SDP

Post by The BEN10 »

weredsf wrote:
Ne vrijedi trositi vrijeme ni energiju na partizanku, njima nista ne znace ni izjave ljudi koji su veceras bili u emisiji, nista to ne znaci jer je bitan kompromis
Koji u kontekstu odnosa ZL i Mileta poprima sasvim drugačije značenje...
VjecitiStudent

#33285 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

johntra wrote:
atorniji putnik wrote:[

i sam sam u jednom od prethodnih postova rekao da SDA krivim isto koliko i SDP. a i stylingicom se slazem kad kaze da SDA ustvari samo gleda kako da iskoristi te jadne ljude koji ce otici u Srebrenicu da glasaju.

a ne bih se slozio da je Suljagic samo pijun jer on ipak ukazuje na neke stvari i bori se na kakav-takav nacin.
ali isto tako smatram da niko osim genocidasa nema nikakvog ni razloga a pogotovu osnova da brani ovaj zakon
Emir brani svoje sunarodnjake, to stoji, svaka čast na tome...ali ne može se sada imati neka kolektivna amnezija i zaboraviti se šta je bilo ranije i zašto je uopšte nastala ta ista Srebrenica i Potočari...razumijem SDP, jer da su đubrad do kraja, ne bi podržali Orića i slične, mada će mnogi reći da je to skupljanje jeftinih političkih poena...SDP je samo dosljedan onome što su obećali na početku, usvajanje zakona koji nam trebaju na evropskom putu...NIKAD neće zadovoljiti sve afinitete, nisu čak ni moje, ali barem ostaju dosljedni sebi...i ako izgube izbore, izgubit će ih zbog nerazumijevanja ostalih...doduše, ima tu malo i trule kadrovske politike...
Netačno, netačno, netačno!
Desetine i desetine problema koje moramo ispraviti na 'evropskom putu' su pobrojani ovdje, od kojih, gle čuda, rješavamo onaj koji to nije.
http://ec.europa.eu/enlargement/pdf/key ... 012_en.pdf

Bradarić je u sinoćnoj emisiji besramno LAGAO!
ultima_palabra

#33286 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

SDP je u zadnje 3 godine napravio svakojakih zala, ali ovo je najgore... doveo nas je u poziciju da nas SDA mora braniti :oops:

To im nikada ne treba oprostiti.
dustaban

#33287 Re: SDP

Post by dustaban »

Trenutno nema yebenijeg posla (i veceg ponizenja) nego zastupati SDP !

Dakle, molim malo razumjevanja za Bradarica i ostale... koji nisu tako loshi koliko im je losha trenutna uloga.
homar

#33288 Re: SDP

Post by homar »

ultima_palabra wrote:SDP je u zadnje 3 godine napravio svakojakih zala, ali ovo je najgore... doveo nas je u poziciju da nas SDA mora braniti :oops:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
VjecitiStudent

#33289 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

ultima_palabra wrote:SDP je u zadnje 3 godine napravio svakojakih zala, ali ovo je najgore... doveo nas je u poziciju da nas SDA mora braniti :oops:

Apsolutno,apsolutno!
Genjac je u sinoćnoj emisiji bez problema mogao da glumi moralnu vertikalu i ko fol brani prava povratnika, naspram Bradarića kojem je dopala uloga da lažima opravdava šefova sranja.
Last edited by VjecitiStudent on 04/02/2014 09:00, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#33290 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

VjecitiStudent wrote:

Apsolutno,apsolutno!
Genjac je u sinoćnoj emisiji bez problema mogao, naspram Bradarića kojem je dopala uloga da lažima opravdava šefova sranja, da glumi moralnu vertikalu i ko fol brani prava povratnika.
A to je uloga u kojoj su SDA-ovci svoji na svom... šuplji patriotizam i populizam, za koji ovaj put imaju pokriće.
wolf07

#33291 Re: SDP

Post by wolf07 »

Al' se zakuhalo odjednom. Sve shvatam, ali da odredjeni broj ljudi brani ovu pricu o zakonu o prebivalistu (pri cemu se zna da MUP RS-a samo ceka da se taj zakon donese pa da krene u hajku na povratnike koji nece smjeti izaci sa svog imanja ako hoce da ga sacuvaju), e to mi nikako nije jasno. Pa ljudi moji zar niste vidjeli svojim ocima ono sto je onaj momak snimio gore negdje u Krajini kako ga ljetos maltretiraju one pizde na njegovom imanju. Zamislite sta bi tek radili da se zakon donese, koje bi tek tu manipulacije bile. Mozete li makar pokusati dokuciti sta bi sve dodikovci bili u stanju smisliti samo da nekome odreknu pravo na glasanje u RS-u. U kojem svijetu vi zivite yebote, zar niste svjesni da taj MUP RS-a postoji iz jednog, i samo jednog razloga - da uradi ono sto im Dodik kaze.
Pricate nekakve bajke o prijavljivanju boravista, o nekim minornim "zloupotrebama" sadasnjeg sistema gdje jedan dio ljudi zivi u F BiH a prijavljen je u RS ili obrnuto kao da to stvarno nesto mijenja u politickoj i svakoj drugoj stvarnosti ove zemlje. Mlatite gluposti o zaposlenju ovdje ili ondje a dobro znate da posla nema nigdje. I sad na sve to pristajete da progutate neku glupost koju vam servira Zlaja preko nekog marginalca Bradarica za kojeg jedan Genjac izgleda k'o Platon. Pa jel vi stvarno vjerujete u neke budalastine o Evropi kojoj ce nas pribliziti MUP RS-a provjerom ko gdje zivi. Ako vjerujete onda vasoj naivnosti stvarno nema kraja, sa vama treba krenuti sve iz pocetka - Djeda Mraz je izmisljen lik, Tito je umro 1980.g....... Kad bi se kojim slucajem zakon danas donio vec sutra bi Dodik pustio s lanca one svoje kerove u MUP-u da jedino progone povratnike... i nista drugo. Jebes kriminal i sve ostalo kad ponovo mozes ganjati Bosnjake, kud ces vece uzivancije za MUP RS-a! Kako bi to bila ruzna slika za gledat, a znas da si im ti na posredan nacin dao "zeleno svjetlo" da to rade.
The BEN10

#33292 Re: SDP

Post by The BEN10 »

dustaban wrote:Trenutno nema yebenijeg posla (i veceg ponizenja) nego zastupati SDP !

Dakle, molim malo razumjevanja za Bradarica i ostale... koji nisu tako loshi koliko im je losha trenutna uloga.
:D
Aferim dečko, odlično primijećeno.
Adriatic

#33293 Re: SDP

Post by Adriatic »

Sve na stranu ali jadna žena od ovog Suljagića.
Mogu misliti kako joj je s njim i kako je mlati.
lerdi

#33294 Re: SDP

Post by lerdi »

Iskreno misliš li da je to slučajno? Ako se malo čovjek izmakne iz ovoga svega jedan od največih razloga zašto je SDA na vlasti tolike godine je Zlatko Lagumdžija. Taj čovjek odavno guši SDP kao alternativu i asistira SDA-u kad god ovi počnu padati. Previše puta se ovo desilo da bi bila slučajnost. ;)
Last edited by lerdi on 04/02/2014 09:40, edited 1 time in total.
dustaban

#33295 Re: SDP

Post by dustaban »

lerdi wrote:
Iskreno misliš li da je to slučajno? Ako se malo čovjek izmakne iz ovoga svega jedan od največih razloga zašto je SDA na vlasti tolike godine je Zlatko Lagumdžija. Taj čovjek odavno guši SDP kao alternativu i asistirara SDA-u kad god ovi počnu padati. Previše puta se ovo desilo da bi bila slučajnost. ;)
Znam da zvuci kao teorija zavjere ali... kako god okrenes gornja konstatacija je tacna!
ultima_palabra

#33296 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

lerdi wrote:

Iskreno misliš li da je to slučajno? Ako se malo čovjek izmakne iz ovoga svega jedan od največih razloga zašto je SDA na vlasti tolike godine je Zlatko Lagumdžija. Taj čovjek odavno guši SDP kao alternativu i asistira SDA-u kad god ovi počnu padati. Previše puta se ovo desilo da bi bila slučajnost. ;)
Ne vjerujem sad da je on neki agent SDA, ali sigurno je da njegova klika i SDA vrhuška imaju odlične odnose... mogu se desiti neke razmirice, ali sigurno nikad neće jedni druge slati u zatvore.
weredsf

#33297 Re: SDP

Post by weredsf »

lerdi wrote:

Ni blizu, problem je njegov ego i komunisticka nesposobnost da budu vlast u visepartiskom sistemu, u sistemu gdje neko smije komentarisati njihove postupke i politiku,Isti problem ima SDP u Hrvatskoj gdje je Milanovic jos veci egocentrik od Zlatka i imaju slicne probleme
Aspekt

#33298 Re: SDP

Post by Aspekt »

wolf07 wrote:Al' se zakuhalo odjednom. Sve shvatam, ali da odredjeni broj ljudi brani ovu pricu o zakonu o prebivalistu (pri cemu se zna da MUP RS-a samo ceka da se taj zakon donese pa da krene u hajku na povratnike koji nece smjeti izaci sa svog imanja ako hoce da ga sacuvaju), e to mi nikako nije jasno. Pa ljudi moji zar niste vidjeli svojim ocima ono sto je onaj momak snimio gore negdje u Krajini kako ga ljetos maltretiraju one pizde na njegovom imanju. Zamislite sta bi tek radili da se zakon donese, koje bi tek tu manipulacije bile. Mozete li makar pokusati dokuciti sta bi sve dodikovci bili u stanju smisliti samo da nekome odreknu pravo na glasanje u RS-u. U kojem svijetu vi zivite yebote, zar niste svjesni da taj MUP RS-a postoji iz jednog, i samo jednog razloga - da uradi ono sto im Dodik kaze.
Pricate nekakve bajke o prijavljivanju boravista, o nekim minornim "zloupotrebama" sadasnjeg sistema gdje jedan dio ljudi zivi u F BiH a prijavljen je u RS ili obrnuto kao da to stvarno nesto mijenja u politickoj i svakoj drugoj stvarnosti ove zemlje. Mlatite gluposti o zaposlenju ovdje ili ondje a dobro znate da posla nema nigdje. I sad na sve to pristajete da progutate neku glupost koju vam servira Zlaja preko nekog marginalca Bradarica za kojeg jedan Genjac izgleda k'o Platon. Pa jel vi stvarno vjerujete u neke budalastine o Evropi kojoj ce nas pribliziti MUP RS-a provjerom ko gdje zivi. Ako vjerujete onda vasoj naivnosti stvarno nema kraja, sa vama treba krenuti sve iz pocetka - Djeda Mraz je izmisljen lik, Tito je umro 1980.g....... Kad bi se kojim slucajem zakon danas donio vec sutra bi Dodik pustio s lanca one svoje kerove u MUP-u da jedino progone povratnike... i nista drugo. Jebes kriminal i sve ostalo
kad ponovo mozes ganjati Bosnjake, kud ces vece uzivancije za MUP RS-a! Kako bi to bila ruzna slika za gledat, a znas da si im ti na posredan nacin dao "zeleno svjetlo" da to rade
.
U ovoj ,, prijetnji ,, i od ovakvih prijetnji ti se sastoji cijeli post . Na indirektan nacin , znam da ne prijetis ti ali si siguran da ce nas tamo opet u logore voditi ako se prijavimo . Taj film mozes gledati jedino na celuloidnoj traci sirine 18 milimetara . Dakle na platnu , u kinu .
Mister Yes

#33299 Re: SDP

Post by Mister Yes »

video wrote:Btw, na kraju ga Genjac i naruzi kako je nekulturan a on ko popisan spusta glavu.
To je bio klasični fol iz nadrealista kada gostuje profesor (joj babo vidi mu glave) pa nazove gledalac i kaže profesoru da je nekulturan (ja sam morao djecu u drugu sobu poslati) :D

Ustvari je Bradarić bio previše kulturan i strpljiv (baš kao i profesor u nadrealistima). Da sam ja bio na njegovom mjestu napustio bih studio nakon prvih 5 minuta divljanja Suljagića koje je nevjerovatno pristrasna voditeljica dopuštala.
Aspekt

#33300 Re: SDP

Post by Aspekt »

weredsf wrote:
lerdi wrote:

Ni blizu, problem je njegov ego i
komunisticka nesposobnost
da budu vlast u visepartiskom sistemu, u sistemu gdje neko smije komentarisati njihove postupke i politiku,Isti problem ima SDP u Hrvatskoj gdje je Milanovic jos veci egocentrik od Zlatka i imaju slicne probleme
:lol: :lol: :lol: Zato su SDS , SDA i HDZ sposobni , jer imaju pravoslavnu , islamsku i katolicku sposobnost . Kakavih bisera ima . Samo naprijed pravim album sa ,, biserima ,, to ce biti bestseler .
Post Reply