SDP

Corto Maltese

#33251 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

atorniji putnik wrote:Jer jednom kad se prijavis na odredzeno mjesto prebivalista, isto nikad ni u jednom trenutku ne smijes napustiti, bez obzira sto nemas od cega jesti :-)
:D :D :D
Last edited by Corto Maltese on 03/02/2014 22:35, edited 1 time in total.
Styling

#33252 Re: SDP

Post by Styling »

ušće wrote:
Styling wrote:
Ako imas kucu ili stan, imas ZK izvadak da si vlasnik ili ugovor o najmu, prijavis se na toj adresi i niko ti nista ne moze. Mozes zivjeti kod rodjaka ili prijatelja ako su oni dali saglasnost da kod njih zivih i onda vadis licnu kartu na toj adresi. U tom slucaju, policija moze doci da provjeri da li ti stvarno tu zivis, pogotovo ako ostvarujes neke beneficije od drzave. Ako te nema odredjeno vrijeme, mogu povuci pitanje tvog boravka. Intenzivne provjere nisu moguce jer drzava nema kapacitet da provjere radi svaki mjesec. I, koliko uopste ima ljudi koji bi zivjeli kod nekoga ko im nije bliska rodbina (roditelji, djeca..itd).

Kuču mi zapalili i sa njim oca majku brata sestru nemam para da napravim drugu a ti bi da mi zabraniš da zgarište zovem svojim ....
Moras ga zvati svojim, to i jeste tvoje, ali budi iskren, ti na tom zgaristu ne zivis. Zivis negdje drugo. Niko ti ne osporava pravo na vlasnistvo.
Better Man

#33253 Re: SDP

Post by Better Man »

Styling wrote:
Ja sam sa Venere... Cuj, gdje zivim?...Ja u ovoj drzavi zivim otkako sam se rodila, rat provela u Sarajevu itd.
Moras razmisljati hladne glave a ne srcem. Ne mozemo vuci stalno na svoju stranu. Moraju se postizati dogovori i kompromisi. Ako nisi spreman da se dogovaras onda se nemoj upustati u bilo kakve razgovore jer nikada neces postici zeljeni rezultat. Na taj nacin ce drustvo i drzava samo stagnirati.
O kakvim ti kompromisima pričaš? Da treba činiti kompromise, ali zašto ti kompromisi moraju biti uvijek u korist Dodika i sličnih , zašto ne bi kompromisi bili u našu korist. Jasno je kao dan da Lagumdžija radi onako kako mu naredi Dodik, a sve je to cijena fotelje MVP. I ne samo on, več i Tihić i Čović.
Last edited by Better Man on 03/02/2014 22:43, edited 1 time in total.
mefistofilis

#33254 Re: SDP

Post by mefistofilis »

Corto Maltese wrote:
atorniji putnik wrote:Ne.
nego, i ti kao da ne zivis tu gdje zivis.
nije mi jasno kako ne shvatate da se ovdje ne prica o zakonu kojeg treba da se pridrzavaju tamo neke svabe/danci i sta ja znam, vec ljudi/institucije za koje se zna sta su radili/le.
i mislim da je svima jasno na koji ce se nacin ovaj zakon primjenjivati i to Suljagic sasvim jasno i nepobitno argumentira
Ustavni sud je upravo zbog neodrživosti tog argumenta i odbio apelaciju. Zakon se ne može oboriti na osnovu nečije pretpostavke da će biti loše primjenjivan. Također je potvrđeno da u tekstu zakona ne postoje diskriminatorske odredbe prema bilo kojoj populaciji. Zakonodavna vlast zakone donosi, sudska ih tumači, a izvršna izvršava, i to je kraj priče.
Ukoliko se budu, tokom primjene zakona, dešavale nepravilnosti u radu izvršne vlasti, problem treba rješavati na tom nivou.
kao prvo, svi mi znamo koliko se ustavni sud pita (pita se ali, pod cijom je palicom)
a drugo, to nije pretpostavka vec jedna tuzna cinjenica
johntra

#33255 Re: SDP

Post by johntra »

atorniji putnik wrote:[

i sam sam u jednom od prethodnih postova rekao da SDA krivim isto koliko i SDP. a i stylingicom se slazem kad kaze da SDA ustvari samo gleda kako da iskoristi te jadne ljude koji ce otici u Srebrenicu da glasaju.

a ne bih se slozio da je Suljagic samo pijun jer on ipak ukazuje na neke stvari i bori se na kakav-takav nacin.
ali isto tako smatram da niko osim genocidasa nema nikakvog ni razloga a pogotovu osnova da brani ovaj zakon
Emir brani svoje sunarodnjake, to stoji, svaka čast na tome...ali ne može se sada imati neka kolektivna amnezija i zaboraviti se šta je bilo ranije i zašto je uopšte nastala ta ista Srebrenica i Potočari...razumijem SDP, jer da su đubrad do kraja, ne bi podržali Orića i slične, mada će mnogi reći da je to skupljanje jeftinih političkih poena...SDP je samo dosljedan onome što su obećali na početku, usvajanje zakona koji nam trebaju na evropskom putu...NIKAD neće zadovoljiti sve afinitete, nisu čak ni moje, ali barem ostaju dosljedni sebi...i ako izgube izbore, izgubit će ih zbog nerazumijevanja ostalih...doduše, ima tu malo i trule kadrovske politike...
johntra

#33256 Re: SDP

Post by johntra »

Corto Maltese wrote:
johntra wrote:Jer jednom kad se prijavis na odredzeno mjesto prebivalista, isto nikad ni u jednom trenutku ne smijes napustiti, bez obzira sto nemas od cega jesti :-)
ja ovo nisam rekao... :D
ušće

#33257 Re: SDP

Post by ušće »

@Styling

Ti si toliko bezobrazna da nema granice hoču da živim u svom i na svom ...a da radim negdje na kugli zemaljskoj ...ali ti mi ne daš kažeš prvom trebam imati kuću ,ja sam je imao i hoću da polažem na nju pravo doksamživ kako ću se prijaviti ako mi ti nedaš da se prijavim na svoje zgarište ...
Last edited by ušće on 03/02/2014 22:34, edited 1 time in total.
Corto Maltese

#33258 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

johntra wrote:
Corto Maltese wrote:
atorniji putnik wrote:Jer jednom kad se prijavis na odredzeno mjesto prebivalista, isto nikad ni u jednom trenutku ne smijes napustiti, bez obzira sto nemas od cega jesti :-)
ja ovo nisam rekao... :D
Izvini, ispravljeno!
Styling

#33259 Re: SDP

Post by Styling »

Better Man wrote:
Styling wrote:
Ja sam sa Venere... Cuj, gdje zivim?...Ja u ovoj drzavi zivim otkako sam se rodila, rat provela u Sarajevu itd.
Moras razmisljati hladne glave a ne srcem. Ne mozemo vuci stalno na svoju stranu. Moraju se postizati dogovori i kompromisi. Ako nisi spreman da se dogovaras onda se nemoj upustati u bilo kakve razgovore jer nikada neces postici zeljeni rezultat. Na taj nacin ce drustvo i drzava samo stagnirati.
O kakvim ti kompromisima pričaš? Da treba činiti kompromise, ali zašto ti kompromisi moraju biti uvijek u korist Dodika i sličnih , zađto ne bi kompromisi bili u našu korist. Jasno je kao dan da Lagumdžija radi onako kako mu naredi Dodik, a sve je to cijena fotelje MVP.
Hipoteticki, da je situacija obratna, sta bi ti uradio? Dal i bi trazio da se zakon izmjeni?
Recimo, opet hipoteticki, uzecu za primjer Ilijas (samo radi primjera, palo mi na pamet). U Ilijasu sada zivi vecinsko bosnjacko stanovnistvo, ali svake godine pred izbore, masovno dolaze srbi koji su tu ranije zivjeli i prijavljuju se za glasanje. I poslije izbora pobijedio kandidat neke partije iz RS-a. Srbi koji su privremeno bili bili tu prijavljeni odjave se i odu. Da li bi se ti pobunio protiv toga i trazio da se nesto promijeni?
mefistofilis

#33260 Re: SDP

Post by mefistofilis »

johntra wrote:
atorniji putnik wrote:
Jer jednom kad se prijavis na odredzeno mjesto prebivalista, isto nikad ni u jednom trenutku ne smijes napustiti, bez obzira sto nemas od cega jesti :-)
pa čemu onda služi prijava o boravištu? ko ti može oduzeti imovinu ako tu ne živiš? marsovci?
imovinu ti niko ziv ne moze oduzeti, pa ni Marsovci :D
pa nije komunizam pa da ne smije imati "viska".
i slazem se ja da postoji razlika izmedu prebivalista i boravista, ali, neki ne shvataju ko ce da primjenjuje ovaj i ovakav zakon ako bude usvojen.
rokan

#33261 Re: SDP

Post by rokan »

Better Man wrote:
Styling wrote:
O kakvim ti kompromisima pričaš? Da treba činiti kompromise, ali zašto ti kompromisi moraju biti uvijek u korist Dodika i sličnih , zađto ne bi kompromisi bili u našu korist. Jasno je kao dan da Lagumdžija radi onako kako mu naredi Dodik, a sve je to cijena fotelje MVP.
srbi su pristali na kompromis po pitanju zivota u bih, vojske, licnih karata, pasosa, novca, agencija i ministarstava na nivou bih... o cemu ti pricas?
ušće

#33262 Re: SDP

Post by ušće »

Styling wrote: Hipoteticki, da je situacija obratna, sta bi ti uradio? Dal i bi trazio da se zakon izmjeni?
Recimo, opet hipoteticki, uzecu za primjer Ilijas (samo radi primjera, palo mi na pamet). U Ilijasu sada zivi vecinsko bosnjacko stanovnistvo, ali svake godine pred izbore, masovno dolaze srbi koji su tu ranije zivjeli i prijavljuju se za glasanje. I poslije izbora pobijedio kandidat neke partije iz RS-a. Srbi koji su privremeno bili bili tu prijavljeni odjave se i odu. Da li bi se ti pobunio protiv toga i trazio da se nesto promijeni?
Hajde da ne gledamo "Hipoteticki" hajde da damo svakom da se vrati na svoje ali slovom i silom zakona ...šta mene briga za Ilijaš mene zanima Moja Istočna Bosna , a naravno onog iz ilijaša njegov Ilijaš ..Vi se nešto odmah prepadnete ko vratiće nam se Srbi zato ste non stop na strani "pogrešnog"
Last edited by ušće on 03/02/2014 22:41, edited 1 time in total.
Styling

#33263 Re: SDP

Post by Styling »

ušće wrote:@Styling

Ti si toliko bezobrazna da nema granice hoču da živim u svom i na svom ...a da radim negdje na kugli zemaljskoj ...ali ti mi ne daš kažeš prvom trebam imati kuću ,ja sam je imao i hoću da polažem na nju pravo doksamživ kako ću se prijaviti ako mi ti nedaš da se prijavim na svoje zgarište ...
Nisu slusao sta su rekli. I sama cinjenica da si pokrenuo povratak imovine ti je dovoljan osnov da imas boraviste. Negdje na svijetu moras biti prijavljen. Vlasnik si zemlje i na toj zemlji si prijavljen i niko te ne moze otjerati niti ti to oduzeti jer je to tvoje.
mefistofilis

#33264 Re: SDP

Post by mefistofilis »

rokan wrote:
Better Man wrote:
Styling wrote:
srbi su pristali na kompromis po pitanju zivota u bih, vojske, licnih karata, pasosa, novca, agencija i ministarstava na nivou bih... o cemu ti pricas?
nije to nikakav kompromis vec zdrav razum
ne vade oni ni "bosnjacke" ni "muslimanske" pasose niti imaju bosnjacku ili muslimansku vojsku...
rokan

#33265 Re: SDP

Post by rokan »

ko ti brani da se vratis na svoje zgariste? ali fazon je sto se u tom slucaju moras odjaviti u federaciji jer ne mozes sjediti na dvije stolice a tebi se to nikako ne radi. i odatle sav problem.
Styling

#33266 Re: SDP

Post by Styling »

ušće wrote:
Styling wrote: Hipoteticki, da je situacija obratna, sta bi ti uradio? Dal i bi trazio da se zakon izmjeni?
Hajde da ne gledamo "Hipoteticki" hajde da damo svakom da se vrati na svoje ali slovom i silom zakona ...šta mene briga za Ilijaš mene zanima Moja Istočna Bosna , a naravno onog iz ilijaša njegov Ilijaš ..Vi se nešto odmah prepadnete ko vratiće nam se Srbi zato ste non stop na strani "pogrešnog"
Vrati seu Istocnu Bosnu. Prijavi se na svjoj zemlji ili kucnoj adresi ako je imas, ali se moras odjaviti sa adrese gdje sada zivis. Glasas tamo gdje si zvanicno prijavljen, tj. u Istocnoj Bosni.
ušće

#33267 Re: SDP

Post by ušće »

rokan wrote:

ko ti brani da se vratis na svoje zgariste? ali fazon je sto se u tom slucaju moras odjaviti u federaciji jer ne mozes sjediti na dvije stolice a tebi se to nikako ne radi. i odatle sav problem.
De ne bulazni prvo se uvjeri u stvarno stanje možeš se odjaviti u Federaciji odmah odeš da se prijaviš u RS tada počnu muke ...dali si možda bio svjedok provjere adrese od strane Policije ja jesam i znamo čemu pričam ati samo prepostavljaš ...
ušće

#33268 Re: SDP

Post by ušće »

Styling wrote:
Vrati seu Istocnu Bosnu. Prijavi se na svjoj zemlji ili kucnoj adresi ako je imas, ali se moras odjaviti sa adrese gdje sada zivis. Glasas tamo gdje si zvanicno prijavljen, tj. u Istocnoj Bosni.
Pa o čemu se svo vrijem priča baš u tome u jeste problem ..šta će meni federacija ... i 100-nama hiljada drugih mogu živjeti gdje hoću ali hoću da budem slobodan ...
rokan

#33269 Re: SDP

Post by rokan »

ušće wrote:
rokan wrote:

De ne bulazni prvo se uvjeri u stvarno stanje možeš se odjaviti u Federaciji odmah odeš da se prijaviš u RS tada počnu muke ...dali si možda bio svjedok provjere adrese od strane Policije ja jesam i znamo čemu pričam ati samo prepostavljaš ...
stvarno stanje je takvo da se u rs moze vratiti svako. kao sto su se i vratili ljudi u janju, kozluk, kozarac, doboj... to sto ti pricas su samo izgovori jer ustvari nisi motivisan da se vratis u rs. a i sto bi nisi lud. :wink:
Corto Maltese

#33270 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

ušće wrote:De ne bulazni prvo se uvjeri u stvarno stanje možeš se odjaviti u Federaciji odmah odeš da se prijaviš u RS tada počnu muke ...dali si možda bio svjedok provjere adrese od strane Policije ja jesam i znamo čemu pričam ati samo prepostavljaš ...
Možda si se trebao konsultovati sa Duškom Jurišić, Denisom Gratzom, Zukorlićem... oni se prijaviše bez problema. Čudi me da autori emisije nisu i sa njima razgovarali, kada su pravili prilog o problemima sa prijavljivanjem.
ušće

#33271 Re: SDP

Post by ušće »

Hajde neka su iz ove linije SNSD_SDP u pravu vidjećete šta donosi ovaj zakon kada s počne primjenjivati ..

I još nešto @Corto Maltese pročitaj šta sam napiso ja sam prijvljen Na svom već 10 god ..ali me tražili kažu nisam kod kuće ... tvoj konstatcija mi više djeluje kao uvreda ---
Better Man

#33272 Re: SDP

Post by Better Man »

Styling wrote:
Better Man wrote:
Styling wrote:
Hipoteticki, da je situacija obratna, sta bi ti uradio? Dal i bi trazio da se zakon izmjeni?
Nikakav problem da dođu i glasaju, ali kad to urade ne bi mogli tek tako se odjaviti i otići nazad. Oni koji tako urade, uveo bi im zabranu da u narednih npr. 5 godina ne mogu promjeniti adresu prebivališta. Isto tako bi onemogučio da ljudi iz drugog entiteta promjene prebivališta kako bi došli i zaposlili se u npr. Sarajevu. Izvini majstore, ali traži posao u svom entitetu, tj gradu iz kojeg dolaziš, jer u Sarajevu ima dosta domaćeg, tj stanovništva koje je rođeno tu,a ne može doći do posla, jer im radna mjesta zauzimaju ljudi iz Hercegovine i RS-a.
vivaldi

#33273 Re: SDP

Post by vivaldi »

Better Man wrote:Nikakav problem da dođu i glasaju, ali kad to urade ne bi mogli tek tako se odjaviti i otići nazad. Oni koji tako urade, uveo bi im zabranu da u narednih npr. 5 godina ne mogu promjeniti adresu prebivališta. Isto tako bi onemogučio da ljudi iz drugog entiteta promjene prebivališta kako bi došli i zaposlili se u npr. Sarajevu. Izvini majstore, ali traži posao u svom entitetu, tj gradu iz kojeg dolaziš, jer u Sarajevu ima dosta domaćeg, tj stanovništva koje je rođeno tu,a ne može doći do posla, jer im radna mjesta zauzimaju ljudi iz Hercegovine i RS-a.
jebiga better, ne moze ni tako
Corto Maltese

#33274 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

ušće wrote:Hajde neka su iz ove linije SNSD_SDP u pravu vidjećete šta donosi ovaj zakon kada s počne primjenjivati ..

I još nešto @Corto Maltese pročitaj šta sam napiso ja sam prijvljen Na svom već 10 god ..ali me tražili kažu nisam kod kuće ... tvoj konstatcija mi više djeluje kao uvreda ---
A pročitaj ti šta sam ja napisao:
Corto Maltese wrote:Možda si se trebao konsultovati sa Duškom Jurišić, Denisom Gratzom, Zukorlićem... oni se prijaviše bez problema. Čudi me da autori emisije nisu i sa njima razgovarali, kada su pravili prilog o problemima sa prijavljivanjem
Ne čudi te što njima niko nije složio prijavu? E pa to ti se zove propusni manevar. To ti se radi kad napad sa suprotne strane vodi budala kao što je Suljagić. Onda pustiš njegov prvi ešalon, a napadaš po drugom redu i to s leđa. E, upravo je to Dodik uradio, nakon što je Suljagić bio pozvao pola Evrope da se prijavi u Srebrenici. Propustio je izvikana imena, uvijek mu mogu dobro poslužiti, a udario po nezaštićenom narodu. Manevar je teško izvodiv, ali kada s druge strane imaš samozaljubljenu budalu kao što je Suljagić, ide k'o išta. A odmah poslije toga ide i zakon o prebivalištu, po skraćenom postupku.
Ne znam koliko još Suljagićevih eksperimenata Bošnjaci Podrinja mogu podnijeti.
Better Man

#33275 Re: SDP

Post by Better Man »

vivaldi wrote:
Better Man wrote:Nikakav problem da dođu i glasaju, ali kad to urade ne bi mogli tek tako se odjaviti i otići nazad. Oni koji tako urade, uveo bi im zabranu da u narednih npr. 5 godina ne mogu promjeniti adresu prebivališta. Isto tako bi onemogučio da ljudi iz drugog entiteta promjene prebivališta kako bi došli i zaposlili se u npr. Sarajevu. Izvini majstore, ali traži posao u svom entitetu, tj gradu iz kojeg dolaziš, jer u Sarajevu ima dosta domaćeg, tj stanovništva koje je rođeno tu,a ne može doći do posla, jer im radna mjesta zauzimaju ljudi iz Hercegovine i RS-a.
jebiga better, ne moze ni tako
Može i mora! Ne možemo dopustit da nam Sarajevo naseljavaju polupismeni likovi poput Halida Genjca, Tihića i sličnih i zauzimaju radna mjesta i kroje sudbinu. Nek se Genjac vrati u svoj Travnik i nek radi kao ginekolog, što mu je struka. Isto tako nek se Tihić vrati u Šamac i onda može pričati o povratnicima i povratku.
Post Reply