SDP

Banksy

#32851 Re: SDP

Post by Banksy »

The BEN10 wrote:
drugi profil wrote:Dakle koga zanima TACNO za kojeg cetnika je Zeljko dobio Ljiljan nek se obrati Ministarstvu ili njegovim prvim saborcima.
A zašto se ti upinješ tu da pokažeš da se haman o tome ne smije pitati. Čemu sinko dragi nervoza po tom pitanju !?
Pitaj u Centrali. Oni su to isticali kao vrlo bitan detalj njegove biografije.
Banksy wrote:
The BEN10 wrote:
Obzirom da odgovor ne dobih na SDP temi, red je da ga ovdje postavim:
radi čega je tačno ŽK dobio zlatnog ljiljana ?
Mogu se čuti priče da je u to doba bilo jako mudro dati nekom nebošnjaku ljiljana, iako ga možda i ne zaslužuje...
Obzirom da se vrtimo oko SDP-a, u to doba bilo je jako mudro rat provesti van granica BiH - Minhen, Zagreb, Split i Valjevo - a onda se vratiti u Bosnu, pa propitivati Zlatne ljiljane svojih stranačkih kolega.
drug_profi

#32852 Re: SDP

Post by drug_profi »

The BEN10 wrote:
drugi profil wrote:Dakle koga zanima TACNO za kojeg cetnika je Zeljko dobio Ljiljan nek se obrati Ministarstvu ili njegovim prvim saborcima.
A zašto se ti upinješ tu da pokažeš da se haman o tome ne smije pitati. Čemu sinko dragi nervoza po tom pitanju !?
Gdje se ja to upinjem? Samo imam dovoljno respekta da to ne dovodim u pitanje. Za Zeljka se znalo na Hrasnom brdu i prije odlikovanja. Sto ce reci da je valjda i doslo u prave ruke. Nisam mu ja biograf pa da ti dajem podatke za tacno kojeg cetnika je dobio Ljiljana. Dobijao sam i ja pohvale pred strojem od komandanta, ali ti ne mogu reci tacno za sta, a kako cu za nekog drugog. Svi smo mi radili svoj posao, onako kako smo najbolje znali.
Ocigledno da kod tebe nema respekta ni za sta. Hoce to kod balavaca koji pokusavaju iza tastature da izgledaju mudro i iskusno.
Izvoli raspitaj se. Ja ti ne mogu konkretnije reci.
Uostalom, danas vise ljudima nije bitno jel Zeljko sposoban za bilo sta osim politikanstva. Ne mislim ni ja da je bogznakakav politicar, ali vidim da vas je sve nasekiro. E to nam je bitno i to volimo vidjeti. :D
shiljak

#32853 Re: SDP

Post by shiljak »

@The BEN10 nije da se ne smije pitati, ali nekako ide na laprdanje :D
The BEN10

#32854 Re: SDP

Post by The BEN10 »

drugi profil wrote:Izvoli raspitaj se. Ja ti ne mogu konkretnije reci.
Uostalom, danas vise ljudima nije bitno jel Zeljko sposoban za bilo sta osim politikanstva. Ne mislim ni ja da je bogznakakav politicar, ali vidim da vas je sve nasekiro. E to nam je bitno i to volimo vidjeti. :D
Pa zašto imaš potrebu da trollaš ako nemaš šta da kažeš - ko ti bi ga branio, al ne znaš šta ćeš reći. Valja preCjednikov ugled sačuvati, pa makar i trollanjem. :-)
ultima_palabra

#32855 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Pa i ovi što napadaju nisu ništa rekli :roll:
drug_profi

#32856 Re: SDP

Post by drug_profi »

The BEN10 wrote:
Pa zašto imaš potrebu da trollaš ako nemaš šta da kažeš - ko ti bi ga branio, al ne znaš šta ćeš reći. Valja preCjednikov ugled sačuvati, pa makar i trollanjem. :-)
:-)
Pa hebote ako ti znas sta je trolanje. Trolas ti sa besmislenim pitanjem. Sta ocekujes zivota ti da ti bilo ko odgovori? Konkretno kako bi ti zamislio odgovor koji bi tebi odgovarao? Uhvatio si se toga da nije Bosnjak i da je zato dobio Ljiljan, cisto kao ikebana? Covjek bio borac sa puskom. Dobio Ljiljana za sta se vec on dobija. Meni dovoljno brate. Bilo nas je jos koji nismo Bosnjaci pa ga nismo dobili, a bili smo i pohvaljivani i mladi i ludi... bez straha. Za Ljiljan je ipak trebalo malo vise od toga. A zasto se ja javljam da branim? Zato sto je to priznanje svakako devalvirano dodjeljivanjem kojekakvim pozadincima, tako da ono malo odlikovanja koja su dodjeljena borcima sa puskom treba braniti itekako jer tako branim i sebe i svoje 4 godine u blatu i snijegu.

Kakvo clanstvo, kakav predsjednik? Zapravo ne znam ni da li cu glasati za DF, ali jesam najblize tome bas iz inata svima kojima smeta ZK i koji se plase potopa.
Uostalom, ako vec smatrate da je to ubleha i da nece preci cenzus, zasto se trosite na njegovu diskreditaciju?
Vuna?
Corto Maltese

#32857 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

drugi profil wrote:
The BEN10 wrote:
:-)
Pa hebote ako ti znas sta je trolanje. Trolas ti sa besmislenim pitanjem. Sta ocekujes zivota ti da ti bilo ko odgovori? Konkretno kako bi ti zamislio odgovor koji bi tebi odgovarao? Uhvatio si se toga da nije Bosnjak i da je zato dobio Ljiljan, cisto kao ikebana? Covjek bio borac sa puskom. Dobio Ljiljana za sta se vec on dobija. Meni dovoljno brate. Bilo nas je jos koji nismo Bosnjaci pa ga nismo dobili, a bili smo i pohvaljivani i mladi i ludi... bez straha. Za Ljiljan je ipak trebalo malo vise od toga. A zasto se ja javljam da branim? Zato sto je to priznanje svakako devalvirano dodjeljivanjem kojekakvim pozadincima, tako da ono malo odlikovanja koja su dodjeljena borcima sa puskom treba braniti itekako jer tako branim i sebe i svoje 4 godine u blatu i snijegu.

Kakvo clanstvo, kakav predsjednik? Zapravo ne znam ni da li cu glasati za DF, ali jesam najblize tome bas iz inata svima kojima smeta ZK i koji se plase potopa.
Uostalom, ako vec smatrate da je to ubleha i da nece preci cenzus, zasto se trosite na njegovu diskreditaciju?
Vuna?
Ne otvaraj teme sa kojima se nisi u stanju nositi. Ljiljana si ti uveo u diskusiju, zakitio ga pridjevima, i time otvorio mogućnost preispitivanja:
drugi profil on 20/01/2014 11:15 wrote: Njegov doprinos izgradnji normalne i pravedne zemlje se prepoznaje i u obliku zlatnog ljiljana kojeg je casno zaradio.
wolf07

#32858 Re: SDP

Post by wolf07 »

Meni nije jasno zbog cega se uopste treba voditi diskusija o bilo cijem ratnom priznanju na ovom mjestu? A kad vec vodite takvu vrstu diskusije onda treba da znate sljedece, to vam je nesto o cemu samo mogu da sanjaju likovi poput Dodika, Kusturice, Cosica, Kecmanovica........, a jel znate zasto? Pa oni jednostavno mogu da napadnu kad god i sta god hoce u Sarajevu (umjetnost, kulturu, sport, politiku, vjeru, arhitekturu...), bilo sta! Jedino sto ne mogu, jer bi to stvarno bilo smijesno, jeste da napadaju nas izbor ko treba da ima "Zlatnog ljiljana" kao jedno od nasih najvecih ratnih odlikovanja. U takvo nesto mozemo se samo posrati mi koji smo bili na ovoj strani fronta i niko drugi! Zbog toga, dobro vodite racuna sta cinite izjavama tipa "revizija dodijeljenih odlikovanja" i slicne gluposti! Ako samo odskrinete vrata za te nebuloze - gotovo je! Pa zar mislite da u drugim vojskama nisu nikad nikome dali odlikovanje bezveze.
Corto Maltese

#32859 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

wolf07 wrote:Meni nije jasno zbog cega se uopste treba voditi diskusija o bilo cijem ratnom priznanju na ovom mjestu? A kad vec vodite takvu vrstu diskusije onda treba da znate sljedece, to vam je nesto o cemu samo mogu da sanjaju likovi poput Dodika, Kusturice, Cosica, Kecmanovica........, a jel znate zasto? Pa oni jednostavno mogu da napadnu kad god i sta god hoce u Sarajevu (umjetnost, kulturu, sport, politiku, vjeru, arhitekturu...), bilo sta! Jedino sto ne mogu, jer bi to stvarno bilo smijesno, jeste da napadaju nas izbor ko treba da ima "Zlatnog ljiljana" kao jedno od nasih najvecih ratnih odlikovanja. U takvo nesto mozemo se samo posrati mi koji smo bili na ovoj strani fronta i niko drugi! Zbog toga, dobro vodite racuna sta cinite izjavama tipa "revizija dodijeljenih odlikovanja" i slicne gluposti! Ako samo odskrinete vrata za te nebuloze - gotovo je! Pa zar mislite da u drugim vojskama nisu nikad nikome dali odlikovanje bezveze.
Pošto sam ja taj koji je spomenuo "reviziju dodijeljenih odlikovanja", osjećam se pozvanim da odgovorim. To je bila čista zajebancija, izazvana time što sam upravo dobio poziv za, više se ne mogu sjetiti da l' treću ili četvrtu reviziju invaliditeta. Taj poziv također smatram čistom zajebancijom. Kao što zajebancijom smatram da se nekome, ko je već četrnaestu godinu na raznim vladajućim funkcijama, kao glavni kvalitet, uz siromaštvo, ističe nešto što je uradio, zaradio, dobio, prije 19 godina. Ukoliko za 14 godina u državnoj službi nisi uradio ništa po čemu bi te se sjećali više nego po nečem što si, zasluženo ili ne, zaradio van državne službe, možda je vrijeme da se državna služba napusti. Ima i drugih profesija.
drug_profi

#32860 Re: SDP

Post by drug_profi »

Hajd ti to pametnjakovicima objasni.

@corto
Simpaticno. Demagogijom si potpuno ponistio i Ljiljana i ono sto sam htio reci kada sam ga pomenuo.
Pljuni i pose*i se po svemu.
Pa da ponovim i da skratim:
Zeljko je, za razliku od drugih koji nam se nude, makar nesto ucinio kako treba za ovu drzavu, dokaz je Ljiljan.
Vi dokazite da ga je dobio "naguzove".

I da ponovim, ne znaci da cu da glasam uopste za njega, ali je merak gledati kako vas ta mogucnost sekira.
A ti/vi @corto i @ben10 predlozite bolje i pametnije.
Otvoren sam za bolji prijedlog.
VjecitiStudent

#32861 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

drugi profil wrote:Hajd ti to pametnjakovicima objasni.

@corto
Simpaticno. Demagogijom si potpuno ponistio i Ljiljana i ono sto sam htio reci kada sam ga pomenuo.
Zeljko je, za razliku od drugih koji nam se nude, makar nesto ucinio kako treba za ovu drzavu, dokaz je Ljiljan.

I da ponovim, ne znaci da cu da glasam uopste za njega, ali je merak gledati kako vas ta mogucnost sekira.
Benu je od ljiljana očito puno draže trezorsko poslovanje :D
Corto Maltese

#32862 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

@corto

Više me sekira mogućnost da, prateći svoje kriterije, glasaš za SDA. Tamo je koncentrisan ubjedljivo najveći broj nosioca ratnih priznanja.
Pa ti sad dokazuj da su ih dobili "na guzove".
Paranoid

#32863 Re: SDP

Post by Paranoid »

Corto Maltese wrote: Pošto sam ja taj koji je spomenuo "reviziju dodijeljenih odlikovanja", osjećam se pozvanim da odgovorim. To je bila čista zajebancija, izazvana time što sam upravo dobio poziv za, više se ne mogu sjetiti da l' treću ili četvrtu reviziju invaliditeta. Taj poziv također smatram čistom zajebancijom. Kao što zajebancijom smatram da se nekome, ko je već četrnaestu godinu na raznim vladajućim funkcijama, kao glavni kvalitet, uz siromaštvo, ističe nešto što je uradio, zaradio, dobio, prije 19 godina. Ukoliko za 14 godina u državnoj službi nisi uradio ništa po čemu bi te se sjećali više nego po nečem što si, zasluženo ili ne, zaradio van državne službe, možda je vrijeme da se državna služba napusti. Ima i drugih profesija.
Bildt, Westendorp, Petrisch, Ashdown, Schilling, Lajčak i danas Inzko nisu ništa mogli uradit. Fule se takodje može dodati ovom spisku, kao i silna administracija OHR-a i Brisela...
Pored svih opcija i ovlasti koja su imali gospoda iz EU vrlo je nezahvalno prebacivati Komšiću da nije ništa uradio, a mogao je...Mogao al u qrcu..

Ne postoji osoba koja pored svih opstrukcija koje dolaze iz tabora BG-BL i ZG-MO, može nešto uraditi.

Ako postoji dajte mi ime tog čovjeka rado bih glasao za njega...
weredsf

#32864 Re: SDP

Post by weredsf »

@corto

Ako je neko unovcio taj ljiljan onda je to Zeljko, dobio ga je iskljucivo zbog imena
jon_jovi

#32865 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Sudeći po masovnosti osnivačkih skupština DFa, DF šije SDP na narednim izborima.
biske

#32866 Re: SDP

Post by biske »

jon_jovi wrote:Sudeći po masovnosti osnivačkih skupština DFa, DF šije SDP na narednim izborima.
isključivo zbog imena... :D
pemanapemani

#32867 Re: SDP

Post by pemanapemani »

weredsf wrote:

@corto

Ako je neko unovcio taj ljiljan onda je to Zeljko, dobio ga je iskljucivo zbog imena
To isto tvrdi aktuelna srpska i hrvatska politička elita. Priča o kamufliranoj muslimanskoj vojsci koja je dodjeljivala ratna priznanja osobama koje nisu Bošnjaci da bi se pred međunarodnom zajednicom prikazala kao legalna i legitimna.

Identična priča kao ustaše i četnici, nenadjebivo.
Onda se ono kune u jedinstvenu i nedjeljivu BiH. :-)

P.S. Zlatnog ljiljana je unovčio SDP.
ultima_palabra

#32868 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Jebe se njima za jedinstvenu BiH, valja doviti za Erdogana...
VjecitiStudent

#32869 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

pemanapemani wrote: To isto tvrdi aktuelna srpska i hrvatska politička elita. Priča o kamufliranoj muslimanskoj vojsci koja je dodjeljivala ratna priznanja osobama koje nisu Bošnjaci da bi se pred međunarodnom zajednicom prikazala kao legalna i legitimna.

A istovremeno biraju pobjegulju Memića za načelnika, dezertera Izetbegovića za člana Predsjedništva, ...
Nenadjebive patriote.
weredsf

#32870 Re: SDP

Post by weredsf »

VjecitiStudent wrote:
pemanapemani wrote: To isto tvrdi aktuelna srpska i hrvatska politička elita. Priča o kamufliranoj muslimanskoj vojsci koja je dodjeljivala ratna priznanja osobama koje nisu Bošnjaci da bi se pred međunarodnom zajednicom prikazala kao legalna i legitimna.

A istovremeno biraju pobjegulju Memića za načelnika, dezertera Izetbegovića za člana Predsjedništva, ...
Nenadjebive patriote.
Blage veze nemas :-) :-)
madner

#32871 Re: SDP

Post by madner »

Logisticar u logistickoj bazi. :D
weredsf

#32872 Re: SDP

Post by weredsf »

madner wrote:Logisticar u logistickoj bazi. :D
Ne znam kako je mogao biti zarobljen u logistickoj bazi :-) :-) :-)
ultima_palabra

#32873 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Zar nije on čuvao Halidu u Stambolu?
madner

#32874 Re: SDP

Post by madner »

weredsf wrote:
madner wrote:Logisticar u logistickoj bazi. :D
Ne znam kako je mogao biti zarobljen u logistickoj bazi :-) :-) :-)
Kada je zarobljen?

Ovo logisticar mu stoji u CVu. :D
VjecitiStudent

#32875 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Turci ga zarobili i pustili tek kad je rat završen.
Post Reply