Corto Maltese wrote:
Pošto sam ja taj koji je spomenuo "reviziju dodijeljenih odlikovanja", osjećam se pozvanim da odgovorim. To je bila čista zajebancija, izazvana time što sam upravo dobio poziv za, više se ne mogu sjetiti da l' treću ili četvrtu reviziju invaliditeta. Taj poziv također smatram čistom zajebancijom. Kao što zajebancijom smatram da se nekome, ko je već četrnaestu godinu na raznim vladajućim funkcijama, kao glavni kvalitet, uz siromaštvo, ističe nešto što je uradio, zaradio, dobio, prije 19 godina. Ukoliko za 14 godina u državnoj službi nisi uradio ništa po čemu bi te se sjećali više nego po nečem što si, zasluženo ili ne, zaradio van državne službe, možda je vrijeme da se državna služba napusti. Ima i drugih profesija.
Bildt, Westendorp, Petrisch, Ashdown, Schilling, Lajčak i danas Inzko nisu ništa mogli uradit. Fule se takodje može dodati ovom spisku, kao i silna administracija OHR-a i Brisela...
Pored svih opcija i ovlasti koja su imali gospoda iz EU vrlo je nezahvalno prebacivati Komšiću da nije ništa uradio, a mogao je...Mogao al u qrcu..
Ne postoji osoba koja pored svih opstrukcija koje dolaze iz tabora BG-BL i ZG-MO, može nešto uraditi.
Ako postoji dajte mi ime tog čovjeka rado bih glasao za njega...