SDP

kamen spoticanja

#32126 Re: SDP

Post by kamen spoticanja »

Styling wrote:
kamen spoticanja wrote:
Styling wrote:@saibaba, @ kamen spoticanja @dino84

Momci, mozete li mi reci sta je konkretno u drzavi gore u ovom trenutku u odnosu na period kada je vladala SDA-HDZ ekipa prije cetiri godine?
Sve su vam neki pausalni komentari u stilu "doveli su zemlju do propasti, Zlatko ovakav, Zlatko onakav, Fahro luzer" itd. i sve se vodi na komentare jarana koji su se nasli n akahvi u gradu i svi su istomisljenici.
Molila bih vas neke konkretne podatke za vase tvrdnje.
Unaprijed zahvalna.
Mojoj hanumi kasni naknada za porodilje vise od 7 mjeseci a do zlatchadi bila je na vrijeme...
Zdk je u deficitu 70 miliona KM a dan prije nego su zlatchad uzjahala kasa je sadrzavala citavih 7 milona KM a bez i jedne kapitalne investicije
U zenickoj bolnici latex rukavica postala je misaona imenica jer direktor ZZO pravi ustede da bi renovirao zgradu ZZO
Policija manjeg entiteta sada zakonito briše licne karte povratnika
....
Pa ako vlada Ze-Do Kantona nije radila dobro, zbog cega SDA sa ostalim strankama nije izvrsila smjenu. Nakon izlaska NSRzB opozicija je imala vecinu da ih skine, kao u Kantonu Sarajevo. Koliko znam, koriste tu vecinu da opsruiiraju dosta stvari koje predlaze vlada.
Ejs neko vas opstruira :lol:
Boljitak je jos u vladi koju vecinski vode zlatchad
svjezi_ustipak

#32127 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

Momci, mozete li mi reci sta je konkretno u drzavi gore u ovom trenutku u odnosu na period kada je vladala SDA-HDZ ekipa prije cetiri godine?
Sve su vam neki pausalni komentari u stilu "doveli su zemlju do propasti, Zlatko ovakav, Zlatko onakav, Fahro luzer" itd. i sve se vodi na komentare jarana koji su se nasli n akahvi u gradu i svi su istomisljenici.
Unaprijed zahvalna.
ne odnosi se pitanje na mene ali da se prikljucim sta je gore u drzavi:

cijene energenata rastu. plin je toliko skup da se vise isplati loziti nego grijati na plin. rezultat vidis oko sebe.
iako je sve poskupilo plate miruju godinama. osjeti se pad zivotnog standarda.
u zdravstvu vlada teska nestasica lijekova i potrosnog materijala.
budzeti za skole su maksimalno skresani. uskoro ces imati prosvjetare na ulicama.
drzava za covjeka je bila teska ubleha. srecom imaju izbori.
zeleni xy

#32128 Re: SDP

Post by zeleni xy »

svjezi_ustipak wrote:

Unaprijed zahvalna.

cijene energenata rastu. plin je toliko skup da se vise isplati loziti nego grijati na plin. rezultat vidis oko sebe.
budzeti za skole su maksimalno skresani. uskoro ces imati prosvjetare na ulicama.
U USK stanje još gore, Lipovača potrošio sve na gluposti uglavnom, nema s kim nije koalirao i plaćao za te koalicije, krah je pred vratima.
Nikad gore vlasti nije bilo od ove SDP-ove na federalnom ali i na kantonalnim nivoima, SDP sve što radi radi protiv Ustava i protiv Zakona, hebiga znaju ONI da je protiv Zakona ali im se žuri, i ja kažem sreća idu izbori pa da ih se riješimo za sva vremena.
Prpa.ba

#32129 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

zeleni xy wrote:idu izbori pa da ih se riješimo za sva vremena.
Daleko je oktobar. Pred kraj mandata, kada se priblizi rastanak sa vlasti na neodredjeno vrijeme po prvi put od nastanka tzv. SDP-a, vjerovatno cemo svjedociti manicnim udarima po tenderima i budzetima. Nesto slicno smo vec vidjeli pred pad tzv. SDP-ove vlade u KS, kada je naslijedjeno par stotina maraka u budzetskoj kasici. :mrgreen:
kamen spoticanja

#32130 Re: SDP

Prpa.ba wrote:
zeleni xy wrote:idu izbori pa da ih se riješimo za sva vremena.
Daleko je oktobar. Pred kraj mandata, kada se priblizi rastanak sa vlasti na neodredjeno vrijeme po prvi put od nastanka tzv. SDP-a, vjerovatno cemo svjedociti manicnim udarima po tenderima i budzetima. Nesto slicno smo vec vidjeli pred pad tzv. SDP-ove vlade u KS, kada je naslijedjeno par stotina maraka u budzetskoj kasici. :mrgreen:
Kaze jedan ozbiljan lik, da su velike vodje socijaldemokratskih partija u BiH zlatko i milorad dogovorili opstrukciju odrzavanja izbora uopste, a sve pod mantrom ne usvajanja odluke sejdic-finci
Pa me sad zanima jel u drzavnom budzetu planirana stavka "izbori 2014"
Styling

#32131 Re: SDP

Post by Styling »

svjezi_ustipak wrote:

Unaprijed zahvalna.

To je tacno, ali ne moze se sve preko noci promijeniti. Kod nas je u vlasti sve "tuk-na-luk" i sve ti zavisi ko koji resor zauzme.
U Kantonu Sarajevo SDA vlada, dala je ZZO kretenu Radeljasu i mozemo se nadati da uskoro bolesnici nece moci uci u bolnicu a da prethodno njemu ne uplate njegov dio. Tako da to sve zavisi ko cime gospodari.
svjezi_ustipak

#32132 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

Styling wrote:
To je tacno, ali ne moze se sve preko noci promijeniti. Kod nas je u vlasti sve "tuk-na-luk" i sve ti zavisi ko koji resor zauzme.
U Kantonu Sarajevo SDA vlada, dala je ZZO kretenu Radeljasu i mozemo se nadati da uskoro bolesnici nece moci uci u bolnicu a da prethodno njemu ne uplate njegov dio. Tako da to sve zavisi ko cime gospodari.

Radeljas nema puno veze sa stanjem u zdravstvu u Sarajevu, da znas kako je sistem postavlje bilo bi ti jasno gde su ogranicenja njega kao predsjednika UO fonda. SDP je djelovao kao elementarna nepogoda i u skolstvu i policiji npr. samo epizoda Suljagic je dovoljna za spomenuti.
ovaj uzas od standarda koji ti ocito ne primjecujes je ono sto ce SDP sahraniti, zivi bili pa vidjeli.
Last edited by svjezi_ustipak on 24/12/2013 22:41, edited 1 time in total.
navedeni

#32133 Re: SDP

Post by navedeni »

Crveni prolaze ove izbore opet aBd :-D :izet:
lacrima

#32134 Re: SDP

Post by lacrima »

Unaprijed zahvalna.
Mogu ja za ZDK. Eho ovako, prvi puta u historiji upotrijebljene su pare od ESCROW fonda za isplate plata poreskim korisnicima. Svako ko se imalo razumije u ove stvari zna da je to hem krivično djelo hem nebuloza sama za sebe. Upravo zato što je to prvenstveno krivično djelo, ova glupost nije napravljena za mandata SDA jer je to kočila tadašnja ministrica finansija Babić riječima da će "ovdje neko završiti u zatvoru, Vi premijeru Plevljak ili ja, a ako se ja pitam, to neću biti ja". Povlačenje ESCROW novca je prva stvar koju je premijer Plevljak uradio kada su pali SDA ministri.
Obrazovanje, ništa ama baš ništa nije urađeno za vrijeme mandata sadašnjeg ministra. Ako se iko sjeća, bivša ministrica Galijašević je predložila Zakon koji je bio i prva svađa u koaliciji SDA-SDP. Naime, Zakon je prošao Vladu jednoglasno, da bi u SKupštini prošao tek glasovima SDA i opozicije. Zašto su SDP poslanici glasali protiv Zakona koji je predložila njihova Vlada tada je bila misterija, ali poslije se saznalo da je ustvari to bio pritisak državnog poslanika u Domu naroda BiH Bradarića na ministricu da povuče Zakon i iz njega izbriše kriterije o zapošljavanju, kako bi mu se mogao zaposliti sin. Zamislite kakav bi haos nastao da se povuku kriteriji o zapošljavanju koji ionako ne valjaju, ali najbolje su što se u ovom trenutku moglo imavši u vidu Zakon o pravima boraca (ko zna, razumije o čemu pričam). Povlačenje ovih kriterija značilo bi da direktori škola imaju potpuniu kontrolu nad zapošljavanjem bez ikakvih pravila. Iako je SDP ovdje glasao protiv ovog Zakona, nakon smjene SDA ministara, nisu predložili novi niti su bilo šta bitno izmjenili u postojećem, pogađate zašto? Zato što je u međuvremenu Bradarićev sin dobio posao.
Policija, pamtimo proteste policijskih službenika jer je ministar izvršio kupovinu novih policijskih vozila sredstvima u budžetu namjenjenim za isplatu plata policajcima. Divno.
Saobraćaj, ministar napravio gaf jer je uhvaćen kako vozi pijan. Gaf je zataškan, i protiv ministra (doduše danas smijenjenog) nije podignuta prijava, a policajci koji su ga uhvatili su premješteni na "niža" radna mjesta. Ovo doduše nije ništa novo niti nepoznato SDP kadrovima.
Zašto je smijenjen premijer Plevljak? Bog dragi zna. O tome će se nastaviti na sudu, to je već sad sasvim sigurno.
SDP Vlada u proteklih godinu i po (otkad vode novu skupštinsku većinu) samo hodaju po otvaranjima džamija, igrališta, puteva, ništa ama baš ništa ne rade. To je, po meni, najveći njihov gaf.
Svašta je bilo u ZDK u proteklih 20 godina. I optužnica, i svakakvih gluposti. Ali ovakav nemar, bezvoljnost i nesposobnost za rad još nismo vidjeli. Pozdrav.
svjezi_ustipak

#32135 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

Kako se ono federalni ministar unutrasnjih poslova pijan zabi u drugo auto usred Sarajeva. Ciji je on kadar?
kamen spoticanja

#32136 Re: SDP

svjezi_ustipak wrote:Kako se ono federalni ministar unutrasnjih poslova pijan zabi u drugo auto usred Sarajeva. Ciji je on kadar?
Jel na istoj raskrsnici gdje je jedan premijer kantona napravio udes pa ko biva nije bio on
svjezi_ustipak

#32137 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

kamen spoticanja wrote:
svjezi_ustipak wrote:Kako se ono federalni ministar unutrasnjih poslova pijan zabi u drugo auto usred Sarajeva. Ciji je on kadar?
Jel na istoj raskrsnici gdje je jedan premijer kantona napravio udes pa ko biva nije bio on
mislim da nije ista. premijer je navodno bio koliko se sjecam u Alipasinoj, ovaj ministar je lupio u Titovoj :D mada nisam siguran, moguce je da je i mjesto bilo isto.
kamen spoticanja

#32138 Re: SDP

svjezi_ustipak wrote:
kamen spoticanja wrote:
mislim da nije ista. premijer je navodno bio koliko se sjecam u Alipasinoj, ovaj ministar je lupio u Titovoj :D mada nisam siguran, moguce je da je i mjesto bilo isto.
To je onda neka sda raskrsnica koja pravi opstrukcije sjajnim vozackim sposobnostima sdp pulena...da nije sda nikad oni udes ne bi napravili...a kamoli pobjegli mjesta nesrece
svjezi_ustipak

#32139 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

kamen spoticanja wrote: To je onda neka sda raskrsnica koja pravi opstrukcije sjajnim vozackim sposobnostima sdp pulena...da nije sda nikad oni udes ne bi napravili...a kamoli pobjegli mjesta nesrece

mislim da se ni u jednom slucaju ne moze govoriti o bjezanju sa mjesta nesrece nego zurnom udaljavanju radi neodloznih obaveza koje su bile prece nego davanje iskaza nadleznim organima i nekog beznacajnog alkotesta.

stvarno je zla ta sda, sta samo radi sdp vozacima. namjerno su im i zeleno na semafore stavili :D
kamen spoticanja

#32140 Re: SDP

svjezi_ustipak wrote:
kamen spoticanja wrote: To je onda neka sda raskrsnica koja pravi opstrukcije sjajnim vozackim sposobnostima sdp pulena...da nije sda nikad oni udes ne bi napravili...a kamoli pobjegli mjesta nesrece

mislim da se ni u jednom slucaju ne moze govoriti o bjezanju sa mjesta nesrece nego zurnom udaljavanju radi neodloznih obaveza koje su bile prece nego davanje iskaza nadleznim organima i nekog beznacajnog alkotesta.

stvarno je zla ta sda, sta samo radi sdp vozacima. namjerno su im i zeleno na semafore stavili :D
I to sto kazes, drzava ne moze cekati neke uvidjaje i slicne bakrache...dok mi spavamo oni rade...jel tako ono bilo
svjezi_ustipak

#32141 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

kamen spoticanja wrote: I to sto kazes, drzava ne moze cekati neke uvidjaje i slicne bakrache...dok mi spavamo oni rade...jel tako ono bilo

u pravu si. valja implementirati pet politika...poklopi privredu nametima, stavi policiju i sud pod politicku kontrolu, montiraj politicke procese, kradi na tenderima, izazivaj krize u vlasti svako malo.

dobro je da su ikako zivi koliko su radili: daj brata u autoceste, daj zenu u elektroprivredu, daj kucu na poljinama, daj stan u alipasinoj. a sve raja misle to je lako steci u jednom mandatu.
Innovation

#32142 Re: SDP

Post by Innovation »

navedeni wrote:Crveni prolaze ove izbore opet aBd :-D :izet:
Prolaze kod
Image
navedeniH ili zavedenih
:oops: :izet:
Last edited by Innovation on 24/12/2013 23:48, edited 1 time in total.
McMoy

#32143 Re: SDP

Post by McMoy »

Ne znam... vi kako hoćete, ali ja najozbiljnije razmišljam da svoj glas ponovo dam časnom, iskrenom i poštenom političaru prof. dr. Zlatku Lagumdžiji i jedinoj pravoj partiji koja se bori za čovjeka - SDP-u. Mislim da su 4 godine malo da se isprave sve nepravde i loš rad u proteklih 18 godina....

Ooooops, a ovo nije tema o vicevima! :lol: :lol: :lol: :lol:
Innovation

#32144 Re: SDP

Post by Innovation »

Alijansa +2.g. :skoljka:
Malo je 6.g. :mrgreen:
svjezi_ustipak

#32145 Re: SDP

Post by svjezi_ustipak »

Innovation wrote:Alijansa +2.g. :skoljka:

kako god, opet mu treba jos najmanje jedan mandat. priznaj i sama da je sest godina nista da se covjek posteno okuci i praunuke snabdije :D
miop

#32146 Re: SDP

Post by miop »

svjezi_ustipak wrote:
Innovation wrote:Alijansa +2.g. :skoljka:

kako god, opet mu treba jos najmanje jedan mandat. priznaj i sama da je sest godina nista da se covjek posteno okuci i praunuke snabdije :D
:shock:
Last edited by miop on 25/12/2013 22:26, edited 1 time in total.
Innovation

#32147 Re: SDP

Post by Innovation »

Ne spadam u one ljude koji su isprepadani tehnologijom. Možete donijeti još uključenih diktafona ovdje pred mene

ZLATKO NEUSTRASIVI
:mrgreen:
Skijaš

#32148 Re: SDP

Post by Skijaš »

Styling wrote:
Skijaš wrote:

Nije li to gubitak vremena ako ćeš nakon ponuđene argumentacije eskivirati dalju diskusiju komentarom kako te se neće uvući u raspravu ? Tvoji su komentari samo parole i da ti je do diskusije odgovorila bi na moj prijedlog, hajde da nabrojimo sve pozitivne poteze SDP-a i sve negative, to izvagamo pa ako je teže ono pozitivno, ja ću ponovo početi podržavati SDP, a ako je teže ono negativno, ti ćeš prestati s ovom propagandom u korist tih Lagumdžijinih dronova.
Ja sam postavila jedno vrlo legitimno pitanje. Eto, dajem ti priliku da sve nabrojis, kao sto si i spomenuo u svom postu. Bujrum.
Neću sve, evo desetak za početak.
-Prvi razlog zbog kojeg više neću glasati za SDP se tiče donošenja zakona o boravištu koji će dozvoliti Dodikovoj policiji da maltretira povratnike. Već se išlo ljudima od kuće do kuće i pravilo liste a to je obustavljeno nakon sudske presude kojom je naloženo policiji da prekine sa tim nelegalnim radnjama. I onda, kada smo već vidjeli da se Dodikova policija ponaša neprofesionalno, Lagumdžija sa Dodikom definiše zakon koji legalizuje tu zloupotrebu policije u svrhu zastrašivanja povratnika.

-Drugi razlog zbog kojeg neću glasati za SDP je sam njihov odnos prema Dodiku. Ja razumijem to da se sa nekim mora u koaliciju, ali tada se partnera iz matematičke koalicije ne tretira kao partnera iz ideološke koalicije. Ne može se Dodika predstavljati kao konstruktivnog partnera ako Dodik redovno ponavlja kako radi na raspadu zemlje. Taj koji pokušava pomiriti to dvoje ili nije normalan ili misli da mi nismo normalni. Dakle ja bih razumio da se sjedne sa Dodikom i uz uvažavanje činjenice da se radi o šovinisti koji negira genocid, pokuša uraditi nešto u korist države. Ali sjesti sa šugom s kojom evo Amerikanci neće da se nađu u istoj prostoriji i donositi zakone koje on sutra može i hoće zloupotrijebiti, to interesa države ni vidjelo nije.

-Treći razlog je donošenje ovakvog zakona o JMBG. Mi nismo sanjali pokušaj razvaljivanja BiH, to nije nešto imaginarno i oni koji mrze ovu zemlju i rade na njenom rušenju još postoje. Zašto bi Lagumdžija u takvoj atmosferi ojačao entitete dozvoljavajući da se od sada JMBG izdat u manjem entitetu razlikuje od onog izdatog u FBiH ? Zašto nam treba to podebljavanje međuentitetske linije i je li to ono jačanje države koje je Lagumdžija najavljivao ? Mislim, kolika budala moraš biti da u atmosferi u kojoj se pred Savjetom Bezbjednosti upozorava na antidržavno djelovanje secesionistički raspoloženih političara, ti predložiš zakon koji stvara dodatnu razliku među entitetima ?

-Četvrti razlog zbog kojeg bih sebi prije odsjekao ruku nego ponovo glasao za SDP je odnos prema ljudima iz NSRzB i pogotovo iz HSP-a. Ne mislim ja da su Lijanović, Budimir i Jurišić karakterne vertikale, ali jesu prošli kroz šikaniranje zbog ulaska u entitetsku vlast u kojoj nema HDZ-a, Jurišiću se pred stanom ostavljalo uvredljive grafite a Budimir je bio meta i direktne konfrontacije. I šta Lagumdžija uradi, napenali ih i pusti onu kuju Heleza da pred kamerama uz bolestan izraz lica Budimiru kaže kako nije legitiman. I ko će se sutra u srpskom i hrvatskom narodu konfrontirati sa pobornicima velikosrpske opcije ili trećeg entiteta ? Zašto bi ? Da ih Sarajevo ponovo napenali i u postelju vrati mračnjake poput Čovića ?

-Peti razlog zbog kojeg neću ponovo glasati za SDP je bezobrazluk kojim su se bacili u zapošljavanje bračnih drugova, rodbine i prijatelja. Znam ja da su Nikšićev brat ili Jasenkova žena zaposleni u skladu sa zakonom, ali zar zaista treba biti nuklearni fizičar da bi se tu primjetilo princip kojim su i druge stranke pravdale parazitiranje na štetu budžeta ? Kako to da danas jedan četnik, Aleksandar Vučić, pokazuje više obraza i karaktera od cjelokupnog SDP kadra koji je ostao pod Lagumdžijinim kiltom ? Čovjek koji je nekoć nosao plakate podrške Ratku Mladiću danas pokazuje zavidan nivo spremnosti na borbu protiv korupcije i nepotizma, a meni socijalista i ljevičar, moj ideološki istomišljenik, entitetski premijer Nermin Nikšić javno i pred kamerama kaže kako je sasvim OK stvar rješavati štelom. U kakvu sam to ja usranu Zonu sumraka zalutao i može li me neko probuditi ?

-Šesti razlog zbog kojeg ne da neću glasati za SDP nego će me njihova propast na izborima oraspoložiti, jeste pokušaj jačanja uloge korumpiranih i prema državi otvoreno neprijateljskih političara na proces imenovanja tužilaca, a bez osvrta na to kako bi stvar izgledala kada bi Radončić ili Dodik dobili mogućnost da imaju svoje džepne tužioce, koje bi onda puštali na svakog ko im se nađe na putu. Mi na političkoj sceni imamo ljude koji otvoreno kažu da ne priznaju državni sud i osporavaju potvrđene presude (ne samo o genocidu). I šta uradi Lagumdžija u svojoj mahnitoj želji da stavi povodac nekom od tužitelja ? Sa Dodikom dogovori da svi imaju jednog takvog. Eto taktike i jada.

-Sedmi razlog zbog kojeg neću ponovo glasati za SDP pa makar se planeta raspala odmah nakon objave rezultata izbora, jeste ovaj generalno uvredljiv način na koji se odnose prema nama koji smo ih podržali. I ne mislim tu na aroganciju kojom zrači Lagumdžija i par njegov mladih kerbera, to je stvar odgoja i to što je neko uobraženko ne mora biti dovoljno za diskvalifikaciju. Ne mora me pozdraviti na ulici niti moramo biti jarani, ali neka me ne tretira kao ovcu. A poput ovce me se tretira kada na primjer entitetski budžet pokrpe konkretnom cifrom koju se planira uzeti s računa Elektroprenosa, a sam taj upad u Elektroprenos objašnjavaju potrebom za definisanjem stvarnog stanja u Elektroprenosu. Kakvo je to pokrivanje rupa ako uopšte nema konačnih finansijskih izvještaja, plana investicija i ako se ustvari ne zna koliko zaista smiju uzeti a da to ne ugrozi sistem ? Ili, kada mladi Jasenko vezano za preuzimanje kontrole nad FTV-om kaže kako to “nije u skladu sa zakonom, ali nama se žuri”. Ta mi arogancija smeta, ta vjera da je sve nas Lagumdžija nečim zadužio pa ćemo šutiti bez obzira na to kakav kurs zauzme.

-Osmi razlog zbog kojeg neću ponovo glasati za SDP je odnos Lagumdžije i tih nekoliko ljudi oko njega prema onim SDP-ovcima koji misle drugačije. Komšiću su dali ultimatum, slaganje sa dogovorom Dodik-Lagumdžija ili izlazak iz stranke. A članove iz Bosanskog Petrovca su jednim rezom amputirali samo zbog nešto malo načelničkog mandata kojeg su dobili promjenom dresa Ermina Hajdera. Onoliko koliko su im bitni ljudi iz Petrovca a koji su dane i noći, pare i trud uložili u ono što bi SDP trebao da bude, još smo im manje bitni ti i ja, ili ova država. To je interesni klan koji gleda samo kako doći do vlasti, načelničkog mjesta ili ministarske pozicije. A to koga će usput baciti pod voz, to im ne igra ulogu. Kako da glasam za nekog ko će ići protiv vlastite baze samo da bi se preko Lipovače ili Hajdera ogrebalo za nešto prolaznih mandata ?

-Deveti razlog zbog kojeg bi me bilo sramota ponovo glasati za SDP je ubacivanje entitetskog državljanstva u lične karte. Kakav je to uspjeh i ko tu može likovati ? Strani analitičari sastavljaju upozoravajuće analize u kojim se spominje i mogućnost oružane eskalacije, Cvijanovićku BBC dočeka u atmosferi pitanja “Are the separatist Bosnian Serbs playing with fire” a u centrali SDP-a jedni drugima čestitaju jer je sa Dodikom postignut sporazum o ubacivanju entitetskog državljanstva u lične karte. Zona sumraka pa eto ti. I ne smeta meni to što je SDP zauzeo taj izdajnički kurs, smeta mi to što su taj kurs zauzeli nakon što su me prevarili pričom o reintegraciji društva. Trebali su prvo reći da će ispunjavati Dodikovu listu želja a ne ovako da se ja imam potrebu tuširati svaki put kad se sjetim da sam svojim glasom podržao ulazak SDP-a u vlast.

-Deseti razlog zbog kojeg neću ponovo glasati za SDP je njihovo pristajanje na priču o legitimnim predstavnicima naroda, a što su potpisali u Briselu jer čitav taj koncept slabi šanse za multietničku opciju. Ako samo određene stranke dobiju monopol nad dušom čitavih naroda, društvo će ostati podijeljeno a multietničke stranke će biti osuđene na vječnu opoziciju. Ja razumijem tu priču kada dolazi iz SDA ili HDZ-a, njima bi to savršeno odgovaralo za još par decenija parazitiranja na međuetničkim animozitetima, SDA poklopi bošnjački dio tala, HDZ hrvatski, narod izluđen a Tihić i Čović voze sve zajebanija auta. Ali ja nisam glasao ni za HDZ ni za SDA nego za stranku koja je trebala prevazići taj model podjele vlasti.
daddy-kool

#32149 Re: SDP

Post by daddy-kool »

@skijaš

Odličan post.
The BEN10

#32150 Re: SDP

Post by The BEN10 »

Odličan post Skijaša. No, ne bi pogriješio i da je spomenuo: Rudnap, afera-Reket, uređivanja programa na TV-u, Damirovo divljanje na sjednicama i izjave tipa: "partija je preča od države", zatim "žuri nam se, nema veze što nije po zakonu"...
Post Reply