Styling wrote:Ostajem uz SDP i poštujem svakoga ko drugačije misli.
SDP
-
Innovation
#32076 Re: SDP
-
guruman
#32077 Re: SDP
Iha,điha.šibe,kuš........svima koji misle svojom glavom i imaju svoje JA.Eto to je novodemokratija izrezana iz slikovnica o velikim vođama minijaturnih naroda,velikim vođama koji uprkos ogromnim žrtvama nijedan rat nikada nisu dobili.Pun mi je kufer odgojenih i osedlanih jurišnika sa gledobranima pored očiju.Posvuda se lahko prepoznaju.Styling wrote:Možda i jesam posljednji mohikanac, ali sam bar dosljedna i ne mijenjam dres svaki put kad se pojavi neka nova stranka ili pokret. Zlatko će otići jednog dana. Možda i vrlo brzo. Očigledno je da je svim političarima i strankama on pravi trn u oku, što je vrlo interesantno. Ostajem uz SDP i poštujem svakoga ko drugačije misli.moke_31 wrote:Styling posljednji mohikanac SDP-isma na klix forumu...
Glede Lagumđije ako je već on neka prepreka,pa eto najavio je da se neče kandidirati na sljedećim izborima u stranci jer je shvatio da se članstvo a posebno simpatizeri osipaju.Jurišnici svakodnevno odrađuju svoj posao a posebno kad su u pitanju mete koje su u stanju da poremete prljavu računicu kako reće jedan forumaš "pohlepnika i bezdušnika".Mislim da su bezvrijedni članovi strankie koji samo gledaju u svog vođu ko tele u šarena vrata,a pritom ga obilato nude drugima.Zato cjenim stavove "vjerujem u socijaldemokratiju".
-
VjecitiStudent
#32078 Re: SDP
Kakve veze ima SDP sa socijaldemokratijom?guruman wrote:Iha,điha.šibe,kuš........svima koji misle svojom glavom i imaju svoje JA.Eto to je novodemokratija izrezana iz slikovnica o velikim vođama minijaturnih naroda,velikim vođama koji uprkos ogromnim žrtvama nijedan rat nikada nisu dobili.Pun mi je kufer odgojenih i osedlanih jurišnika sa gledobranima pored očiju.Posvuda se lahko prepoznaju.Styling wrote:Možda i jesam posljednji mohikanac, ali sam bar dosljedna i ne mijenjam dres svaki put kad se pojavi neka nova stranka ili pokret. Zlatko će otići jednog dana. Možda i vrlo brzo. Očigledno je da je svim političarima i strankama on pravi trn u oku, što je vrlo interesantno. Ostajem uz SDP i poštujem svakoga ko drugačije misli.moke_31 wrote:Styling posljednji mohikanac SDP-isma na klix forumu...
Glede Lagumđije ako je već on neka prepreka,pa eto najavio je da se neče kandidirati na sljedećim izborima u stranci jer je shvatio da se članstvo a posebno simpatizeri osipaju.Jurišnici svakodnevno odrađuju svoj posao a posebno kad su u pitanju mete koje su u stanju da poremete prljavu računicu kako reće jedan forumaš "pohlepnika i bezdušnika".Mislim da su bezvrijedni članovi strankie koji samo gledaju u svog vođu ko tele u šarena vrata,a pritom ga obilato nude drugima.Zato cjenim stavove "vjerujem u socijaldemokratiju".
Znam da se Nikšićev brat i još gomila uhljebljene rodbine naših 'socijaldemokrata' ne bi složili sa mnom, ali to je pitanje na koje se mora odgovoriti.
- Styling
#32079 Re: SDP
Više nego sve ostale partije zajedno.VjecitiStudent wrote:
Kakve veze ima SDP sa socijaldemokratijom?
Znam da se Nikšićev brat i još gomila uhljebljene rodbine naših 'socijaldemokrata' ne bi složili sa mnom, ali to je pitanje na koje se mora odgovoriti.
- ultima_palabra
#32080 Re: SDP
SDP je od 2010. za radnike uradio:Styling wrote:Više nego sve ostale partije zajedno.VjecitiStudent wrote:
1.
2.
3.
Ah da, SDA im nije dala da išta urade...
- Havatar
#32081 Re: SDP
KatarinaKosaca wrote:kingofsnake wrote:Nije upitno da su SDA, SBIH, HDZ, SNSD i ostali grabili, oni su bagra svi mi to znamo. Ali SDP se predstavljao kao svjetlost na kraju tunela, a ispade da su oni najgori tunel. Shvatiće to na sljedećim izborima. Prvi ja, a i jako puno ljudi koje znam su čitav život glasali za SDP, ali neće više nikad. Upravo zbog Zlaje i njegove politike.SDP se nikad tako nije predstavljao. Ni dugih godina opozicije. I kao opozicija oni su lovili u mutnom , pitali "Imal tu negdje mene", nisu otvoreno govorili o kriminalu, naročito nisu podnosili tužbe, jer su i te kako bili participanti.
Na "spontane" proteste su slali delegate, ambiciozne naivne ljude koji su kasnije prešli u grupu razočaranih. Novinare koji to nikad ne bi bili bez privilegiranih podataka dobivenih iz centrale SDP-a, kasnije bačeni kao prljava papirna maramica.
Dakle, "zadnja slamka spasa" ili "svjetlost na kraju tunela" nisu SDP parole, nego baš naivnih, da ne kažem glupih ili toliko frustriranih ljudi koji su veličali ono što se objektivno nije dalo veličati ni po kojem segmentu.
Dovoljno se vratiti na postove par godina unazad na ovom forumu i to pročitati. Dakle, ne SDP, nego baš taj narod, taj prosječni Bosanac im je dao nadljudske osobine i idealizirane karakteristike koje ni puno časniji od grupe kleptomana u SDP-u ne bi uspjeli obraniti.
- Banksy
#32082 Re: SDP
... I moliti boga da u ovih još godinu mandata ne naprave još koju nepopravljivu štetu po BiH. I činiti sve, koristiti sve mehanizme, sve zakonom dopuštene mogućnosti, da ih se spriječi u daljnjim nakanama da sasvim destruiraju i devastiraju državotvorne institucije BiH.Skijaš wrote:Za Komšića ili Našu Stranku.Styling wrote:A, za koga, prijatelju? Prosvijetli me, molim te.Akibh wrote:
I opet mazohisticki za SDP.
Ne razumijem, izvini.
Poz,
SDP je prošlost koju sa sebe trebamo što prije oprati ...
- Banksy
#32083 Re: SDP
Ne možda, već sigurno. U Zenicu, na duži odmor.Styling wrote:
Zlatko će otići jednog dana. Možda i vrlo brzo.
- dino84
#32084 Re: SDP
HAHAHAHHAguruman wrote: Glede Lagumđije ako je već on neka prepreka,pa eto najavio je da se neče kandidirati na sljedećim izborima u stranci jer je shvatio da se članstvo a posebno simpatizeri osipaju.
je li ovo vic dana?
Da se i ja pridruzim,moze?
Elem,vijesti iz buducnosti,2037...Vijesti dana.
Pripreme Nedzada Fazlije za narednu Olimpijadu

Vanredni 456 kongres SDP-a BiH povodom proslave 40 godina Velikog Vodje na celu partije i potvrda novog dozivotnog mandata

- novi.dan.nova.nafaka
#32085 Re: SDP
Ljudi, jel ovo Tihi hakirao accounte po forumu - ko da njega slušam...Banksy wrote:... I moliti boga da u ovih još godinu mandata ne naprave još koju nepopravljivu štetu po BiH. I činiti sve, koristiti sve mehanizme, sve zakonom dopuštene mogućnosti, da ih se spriječi u daljnjim nakanama da sasvim destruiraju i devastiraju državotvorne institucije BiH.
- Styling
#32086 Re: SDP
1. Zaposlio 5000 naših građevinara na izgradnji autoputa.ultima_palabra wrote:SDP je od 2010. za radnike uradio:Styling wrote:Više nego sve ostale partije zajedno.VjecitiStudent wrote:
1.
2.
3.
Ah da, SDA im nije dala da išta urade...
2. Pokrenuo proizvodnju u Granitu i Krivaji koje SDA preko svojih satelita opet ruši.
3. Izbacio SDA iz vlasti što je samo po sebi neprocjenjiva dobit.
- ultima_palabra
#32087 Re: SDP
1. Ugradila se stranka u svaki km, ali hajd neka bude.Styling wrote:1. Zaposlio 5000 naših građevinara na izgradnji autoputa.
2. Pokrenuo proizvodnju u Granitu i Krivaji koje SDA preko svojih satelita opet ruši.
2. Nisam siguran koliko je situacija bolja nego ranije.
3. Da je makar to uradio kako treba
Nego koliko je situacija za radnike povoljnija nego 2010... da li je manje nezaposlenih, da li je siva ekonomija slabija, da li je manje neprijavljenih radnika, kažnjavaju li se poslodavci koji ne prijavljuju radnike?
- Havatar
#32088 Re: SDP
Kakvi su uslovi na radu ? Da li se problem mobinga na radnom mjestu smanjio ili je sada jos gore stanje ?ultima_palabra wrote:1. Ugradila se stranka u svaki km, ali hajd neka bude.Styling wrote:1. Zaposlio 5000 naših građevinara na izgradnji autoputa.
3. Da je makar to uradio kako trebaOstala SDA u vlasti u Federaciji i Kantonima, na opštinama ojačala, a za izbacivanje iz državne vlasti se morao dobroooooo sageti Dodiku.
Nego koliko je situacija za radnike povoljnija nego 2010... da li je manje nezaposlenih, da li je siva ekonomija slabija, da li je manje neprijavljenih radnika, kažnjavaju li se poslodavci koji ne prijavljuju radnike?
- Styling
#32089 Re: SDP
Procitaj podatke Zavoda za statistiku, samo ce ti se kazati.ultima_palabra wrote:
- Styling
#32090 Re: SDP
Mi imamo jako dobar Zakon o radu koji stiti radnike. Prema tome ako neko trpi mobing treba ga prijaviti.Havatar wrote: Kakvi su uslovi na radu ? Da li se problem mobinga na radnom mjestu smanjio ili je sada jos gore stanje ?
Za mobing na radnom mjestu ti ne moze pomoci Vlada jer Vlada ne zna da ti nesto trpis. Situaciju mozes promijeniti samo ti, tj. mi radnici sam ako prijavimo i pokrenemo proces.
- dormeo
#32091 Re: SDP
Ako cemo hladne glave i objektivno: SDP ce zijanit ove izbore ko Haris S. prosle. More bit da ono spinovanje nema efekta na narod. 
- Skijaš
#32092 Re: SDP
Dosljednost se cijeni kada braniš principe, a ne ljude i stranke. Znaš koliko je vrijedna tvoja dosljednost u odbrani Lagumdžijine stranke ? Ni najmanje. A da braniš državu i da svaki potez političara gledaš kroz prizmu interesa društva, sigurno je da bi se distancirala od ovog što Lagumdžija i njegovi trolovi rade.Styling wrote:Možda i jesam posljednji mohikanac, ali sam bar dosljedna i ne mijenjam dres svaki put kad se pojavi neka nova stranka ili pokret.moke_31 wrote:Styling posljednji mohikanac SDP-isma na klix forumu...
Ja jesam za okretanje ka budućnosti, ali je preduslov to da i druga strana bude konstruktivna. Na primjer, sam prijedlog zakona o reviziji prijave mjesta boravka ili zakon o Elektroprenosu su generalno OK zakoni, ali u civilizovanoj Skandinaviji, ne kada sa druge strane stola imaš ljude koji negiraju genocid i otvoreno kažu da će razvaliti državu. Onaj ko Dodiku pomogne da ojača svoj pritisak na povratnike ili na Elektroprenos ne misli dobro ovoj državi a ti svojom "dosljednom" odbranom stranke koja to radi samo pokazuješ da je u tvojim očima određeni politički klan iznad svega, pa i društva.
Odluči se, hoćeš li prati ljigu ili SDP od te ljige.Zlatko će otići jednog dana. Možda i vrlo brzo. Očigledno je da je svim političarima i strankama on pravi trn u oku, što je vrlo interesantno.
- saibaba
#32093 Re: SDP
ultima_palabra wrote:1. Ugradila se stranka u svaki km, ali hajd neka bude.Styling wrote:1. Zaposlio 5000 naših građevinara na izgradnji autoputa.
3. Da je makar to uradio kako trebaOstala SDA u vlasti u Federaciji i Kantonima, na opštinama ojačala, a za izbacivanje iz državne vlasti se morao dobroooooo sageti Dodiku.
Ja koliko znam SDP je sa SDA poslije izbora formirao vlast ... Apurdno je da su ti "uspjesi" kako kazu Granita, krivaje, namjenske industrije itd u stvari uspjesi SDA ministra u federalnoj vladi ...
A koliko je situacija sjajna vidimo po tome kako se pokusavaju oteti pare iz elektroprenosa ...
- Styling
#32094 Re: SDP
Ja sam se davno odlučila i nema potrebe da trošiš vrijeme ubjeđujući me da nisam u pravu. U jednom od svojih prethodnih postova sam rekla da ostajem uz SDP i smatram da sam time jasno stavila do znanja koje pozicije zastupam. Probaj naći nekoga drugog da mu promijeniš mišljenje. Nemam potrebu niti razlog da se bilo kome pravdam za svoje stavove.Skijaš wrote:Dosljednost se cijeni kada braniš principe, a ne ljude i stranke. Znaš koliko je vrijedna tvoja dosljednost u odbrani Lagumdžijine stranke ? Ni najmanje. A da braniš državu i da svaki potez političara gledaš kroz prizmu interesa društva, sigurno je da bi se distancirala od ovog što Lagumdžija i njegovi trolovi rade.Styling wrote:Možda i jesam posljednji mohikanac, ali sam bar dosljedna i ne mijenjam dres svaki put kad se pojavi neka nova stranka ili pokret.moke_31 wrote:Styling posljednji mohikanac SDP-isma na klix forumu...
Ja jesam za okretanje ka budućnosti, ali je preduslov to da i druga strana bude konstruktivna. Na primjer, sam prijedlog zakona o reviziji prijave mjesta boravka ili zakon o Elektroprenosu su generalno OK zakoni, ali u civilizovanoj Skandinaviji, ne kada sa druge strane stola imaš ljude koji negiraju genocid i otvoreno kažu da će razvaliti državu. Onaj ko Dodiku pomogne da ojača svoj pritisak na povratnike ili na Elektroprenos ne misli dobro ovoj državi a ti svojom "dosljednom" odbranom stranke koja to radi samo pokazuješ da je u tvojim očima određeni politički klan iznad svega, pa i društva.
Odluči se, hoćeš li prati ljigu ili SDP od te ljige.Zlatko će otići jednog dana. Možda i vrlo brzo. Očigledno je da je svim političarima i strankama on pravi trn u oku, što je vrlo interesantno.
- Skijaš
#32095 Re: SDP
Ko nije spreman argumentovano braniti svoje stavove, treba ih zadržati za sebe. U protivnom, ne radi se o razmjeni mišljenja nego o stranačkoj propagandi.Styling wrote:Ja sam se davno odlučila i nema potrebe da trošiš vrijeme ubjeđujući me da nisam u pravu. U jednom od svojih prethodnih postova sam rekla da ostajem uz SDP i smatram da sam time jasno stavila do znanja koje pozicije zastupam. Probaj naći nekoga drugog da mu promijeniš mišljenje. Nemam potrebu niti razlog da se bilo kome pravdam za svoje stavove.Skijaš wrote:Dosljednost se cijeni kada braniš principe, a ne ljude i stranke. Znaš koliko je vrijedna tvoja dosljednost u odbrani Lagumdžijine stranke ? Ni najmanje. A da braniš državu i da svaki potez političara gledaš kroz prizmu interesa društva, sigurno je da bi se distancirala od ovog što Lagumdžija i njegovi trolovi rade.Styling wrote: Možda i jesam posljednji mohikanac, ali sam bar dosljedna i ne mijenjam dres svaki put kad se pojavi neka nova stranka ili pokret.
- Styling
#32096 Re: SDP
Ovo je demokratska država, a samim tim i ovaj forum, gdje je dozvoljeno da svako kaže svoje mišljenje. Ja iznosim svoje argumente i to što se nekome ne sviđa moj stav ili argumenti nije moj problem. Određene osobe na ovom forumu očekuju da njihovi neistomišljenici uvijek budu u defanzivi i da uvijek iznova brane svoje mišljenje argumentima dok im serviraju priču zasnovanu na rekla-kazala izvorima.
- Skijaš
#32097 Re: SDP
Ne iznosiš argumente. Na primjer :Styling wrote:Ja iznosim svoje argumente i to što se nekome ne sviđa moj stav ili argumenti nije moj problem.
- Dodikova policija ide od vrata do vrata povratnicima praveći liste ko se vratio a ko nije
-- sud to zabrani jer takvo maltretiranje povratnika nema utemeljenje u zakonu
--- Dodik i Lagumdžija dogovore donošenje zakona kojim bi to postalo legalno
Dakle, šta je tvoj argument za ispravnost tog Lagumdžijinog izdajničkog poteza ? Ponavljanje šuplje o SDP-u kao jedinoj opciji bez osvrta na njihove poteze nije dijalog nego kako rekoh, propaganda.
- Styling
#32098 Re: SDP
Ja nikada nisam rekla da je SDP u svemu u pravu, to sam u jednom od prethodnih postova i rekla. Dapače, postoje određeni potezi sa kojima se uopšte ne slažem, npr. Elektroprenos.Skijaš wrote:Ne iznosiš argumente. Na primjer :Styling wrote:Ja iznosim svoje argumente i to što se nekome ne sviđa moj stav ili argumenti nije moj problem.
- Dodikova policija ide od vrata do vrata povratnicima praveći liste ko se vratio a ko nije
Dakle, šta je tvoj argument za ispravnost tog Lagumdžijinog izdajničkog poteza ? Ponavljanje šuplje o SDP-u kao jedinoj opciji bez osvrta na njihove poteze nije dijalog nego kako rekoh, propaganda.
- Skijaš
#32099 Re: SDP
OK, šta misliš da napravimo listu poteza Centrale pa ako bude više pogrešnih, da prestanemo sa podrškom SDP-u ? A ako bude više pozitivnih, ja ću ti se pridružiti u toj podršci ? Fer ?Styling wrote:Ja nikada nisam rekla da je SDP u svemu u pravu, to sam u jednom od prethodnih postova i rekla. Dapače, postoje određeni potezi sa kojima se uopšte ne slažem, npr. Elektroprenos.Skijaš wrote:Ne iznosiš argumente. Na primjer :Styling wrote:Ja iznosim svoje argumente i to što se nekome ne sviđa moj stav ili argumenti nije moj problem.
- Styling
#32100 Re: SDP
Postujem tvoj sizifovski napor da me pokusas pokolebati i uvuci u raspravu na ovaj nacin, ali ja sam svoje rekla. Ostajem uz SDP i nema potrebe da me ubjedjujes u bilo sta.Skijaš wrote:OK, šta misliš da napravimo listu poteza Centrale pa ako bude više pogrešnih, da prestanemo sa podrškom SDP-u ? A ako bude više pozitivnih, ja ću ti se pridružiti u toj podršci ? Fer ?