SDP
- ultima_palabra
#32051 Re: SDP
Političke stranke uopšte u BiH danas su legalizovane reketaške organizacije, usmjerene na kontrolisanje finansijskih tokova u zemlji. Misliti da bilo koja od njih koristi neku ideologiju pri donošenju odluka je blago rečeno infantilno.
- Styling
#32052 Re: SDP
Da li je ideologija vodilja ili nesto drugo, o tome bi se dalo raspravljati, ali ne moze se zivjeti od ideala, moraju se donositi pragmaticne odluke koje ce pomoci na slijedecim izborima. Npr. moji roditelji, penzioneri, su rekli da ako SDP ostvari obecanje i poveca penzije iduce godine, obavezno na izborima glasaju za njih.ultima_palabra wrote:Političke stranke uopšte u BiH danas su legalizovane reketaške organizacije, usmjerene na kontrolisanje finansijskih tokova u zemlji. Misliti da bilo koja od njih koristi neku ideologiju pri donošenju odluka je blago rečeno infantilno.
-
VjecitiStudent
#32053 Re: SDP
Zar ima ikakvih sumnji u kratkoću pamćenja i skromnu pamet kod prosječnog bosanskog glasača?Styling wrote:Da li je ideologija vodilja ili nesto drugo, o tome bi se dalo raspravljati, ali ne moze se zivjeti od ideala, moraju se donositi pragmaticne odluke koje ce pomoci na slijedecim izborima. Npr. moji roditelji, penzioneri, su rekli da ako SDP ostvari obecanje i poveca penzije iduce godine, obavezno na izborima glasaju za njih.ultima_palabra wrote:Političke stranke uopšte u BiH danas su legalizovane reketaške organizacije, usmjerene na kontrolisanje finansijskih tokova u zemlji. Misliti da bilo koja od njih koristi neku ideologiju pri donošenju odluka je blago rečeno infantilno.
- Banksy
#32054 Re: SDP
... stranka je ispred države ...Styling wrote:
... ne moze se zivjeti od ideala, moraju se donositi pragmaticne odluke ...
... znamo da nije po zakonu, ali nam se žuri ...
itd.
- Paranoid
#32055 Re: SDP
..apsolutno..apsolutno
-
Akibh
#32056 Re: SDP
Da, samo im neko treba reci da ce poslije izbora vjerovatno gladovati jer nece biti para ni za penzije ni za plate, vracace se krediti od kojih je (kratkorocno) povecana penzija za 5%...Styling wrote: Npr. moji roditelji, penzioneri, su rekli da ako SDP ostvari obecanje i poveca penzije iduce godine, obavezno na izborima glasaju za njih.
- Styling
#32057 Re: SDP
Mogu tolerisati opaske na moj racun ali nemas nikakvo pravo ponižavajuće govoriti o mojim roditeljima.VjecitiStudent wrote:Zar ima ikakvih sumnji u kratkoću pamćenja i skromnu pamet kod prosječnog bosanskog glasača?Styling wrote:Da li je ideologija vodilja ili nesto drugo, o tome bi se dalo raspravljati, ali ne moze se zivjeti od ideala, moraju se donositi pragmaticne odluke koje ce pomoci na slijedecim izborima. Npr. moji roditelji, penzioneri, su rekli da ako SDP ostvari obecanje i poveca penzije iduce godine, obavezno na izborima glasaju za njih.ultima_palabra wrote:Političke stranke uopšte u BiH danas su legalizovane reketaške organizacije, usmjerene na kontrolisanje finansijskih tokova u zemlji. Misliti da bilo koja od njih koristi neku ideologiju pri donošenju odluka je blago rečeno infantilno.
- Styling
#32058 Re: SDP
Ni sada ne žive od sramotno niskih penzija nego od pomoći djece.Akibh wrote:Da, samo im neko treba reci da ce poslije izbora vjerovatno gladovati jer nece biti para ni za penzije ni za plate, vracace se krediti od kojih je (kratkorocno) povecana penzija za 5%...Styling wrote: Npr. moji roditelji, penzioneri, su rekli da ako SDP ostvari obecanje i poveca penzije iduce godine, obavezno na izborima glasaju za njih.
-
Akibh
#32059 Re: SDP
I opet mazohisticki za SDP.Styling wrote:Ni sada ne žive od sramotno niskih penzija nego od pomoći djece.Akibh wrote:Da, samo im neko treba reci da ce poslije izbora vjerovatno gladovati jer nece biti para ni za penzije ni za plate, vracace se krediti od kojih je (kratkorocno) povecana penzija za 5%...Styling wrote: Npr. moji roditelji, penzioneri, su rekli da ako SDP ostvari obecanje i poveca penzije iduce godine, obavezno na izborima glasaju za njih.
Ne razumijem, izvini.
Poz,
- Styling
#32060 Re: SDP
A, za koga, prijatelju? Prosvijetli me, molim te.Akibh wrote:I opet mazohisticki za SDP.Styling wrote:Ni sada ne žive od sramotno niskih penzija nego od pomoći djece.Akibh wrote:
Da, samo im neko treba reci da ce poslije izbora vjerovatno gladovati jer nece biti para ni za penzije ni za plate, vracace se krediti od kojih je (kratkorocno) povecana penzija za 5%...
Ne razumijem, izvini.
Poz,
- Skijaš
#32061 Re: SDP
Za Komšića ili Našu Stranku.Styling wrote:A, za koga, prijatelju? Prosvijetli me, molim te.Akibh wrote:I opet mazohisticki za SDP.Styling wrote: Ni sada ne žive od sramotno niskih penzija nego od pomoći djece.
Ne razumijem, izvini.
Poz,
SDP je prošlost koju sa sebe trebamo što prije oprati.
- Styling
#32062 Re: SDP
DF je nezreo kao stranka a vodja im je mahalac koji ne moze voditi ni mjesnu zajednicu a ne daj Boze drzavu. Kroz svoj mandat od 8 godina u predsjednistvu sjedi k'o ikebana i supljira.Skijaš wrote:Za Komšića ili Našu Stranku.Styling wrote: A, za koga, prijatelju? Prosvijetli me, molim te.
Sto se tice Nase Stranke, ne vidim sebe u salonskoj i snobovskoj politici koju oni vode.
- Skijaš
#32063 Re: SDP
Na jednu stranu čovjek koji ti djeluje kao mahalac i čiji je grijeh to što nije puno uradio, a na drugu Lagumdžijini zombiji i serija njihovih po državu štetnih poteza. I onda, zato što prvi nije radio, izabereš ove druge jer jesu. Nije bitno šta, nema veze hoće li to ojačati Dodika, oslabiti državu ili otežati povratnicima. To su nebitni detalji.Styling wrote:DF je nezreo kao stranka a vodja im je mahalac koji ne moze voditi ni mjesnu zajednicu a ne daj Boze drzavu. Kroz svoj mandat od 8 godina u predsjednistvu sjedi k'o ikebana i supljira.Skijaš wrote:Za Komšića ili Našu Stranku.Styling wrote: A, za koga, prijatelju? Prosvijetli me, molim te.
Sto se tice Nase Stranke, ne vidim sebe u salonskoj i snobovskoj politici koju oni vode.
- It_is_a_Leclerc
#32064 Re: SDP
Želio bih istaknuti da je više za državu uradio Komšić ćuteći i ne radeći ništa, nego Lagumdžija sa svojim državnim posjetama Banjaluci, pišanjem po povratnicima itd.
-
VjecitiStudent
#32065 Re: SDP
Kako je smotan, nije čak ni brata uspio zaposliti, a i stan ima samo jedan.Styling wrote:DF je nezreo kao stranka a vodja im je mahalac koji ne moze voditi ni mjesnu zajednicu a ne daj Boze drzavu. Kroz svoj mandat od 8 godina u predsjednistvu sjedi k'o ikebana i supljira.Skijaš wrote:Za Komšića ili Našu Stranku.Styling wrote: A, za koga, prijatelju? Prosvijetli me, molim te.
- forum@sh
#32066 Re: SDP
It_is_a_Leclerc wrote:Želio bih istaknuti da je više za državu uradio Komšić ćuteći i ne radeći ništa, nego Lagumdžija sa svojim državnim posjetama Banjaluci, pišanjem po povratnicima itd.
-
The BEN10
#32067 Re: SDP
VjecitiStudent wrote:Kako je smotan, nije čak ni brata uspio zaposliti, a i stan ima samo jedan.
- dino84
#32068 Re: SDP
Styling wrote:Ja nisam ljubitelj lika i djela Zatka Lagumdzije ali sam nepopravljivi socijaldemokrata i za SDP glasam zbog ideologije a ne ljudi koji ga vode.
U vrijeme kada je nestalo i ono malo obraza i kada je na djelu rodbinsko-familijarno cerecenje plijena a la Eso Radeljas na svim mogucim nivoima vlasti u ovoj opustosenoj i opljackanoj zemlji koja zivi od pomoci MMF-a koji nas spasava da ne zavlada velika glad,ja dodjem i procitam ovakvu odvaljotinu.Pa u kojem svijetu ljudi zive nije mi jasno,hajde ok,razumijem ove SDA uhljebe i SDP uhljebe koji glasaju za njih,ali ovi ideolozi su mi najjaci.
Sve politicke stranke su samo legalne firme za kontrolu protoka novca,pa ovo sto se sada radi oko Elektroprenosa kojem ce biti uzete pare da se pokrpa socijalni mir pred izbore niti u jednoj ozbiljnoj zemlji ne bi moglo biti uradjeno.
Uglavnom,oko SDA se sve zna,stranka koja je najvise opustosila ovu zemlju i najvise utjecala na broj nezaposlenih i na stanje u privredi jer je ubjedljivo najduze bila na vlasti,iznjedrila ubjedljivo najvise kriminalaca i poslijeratnih profitera zbog kojih bi nam trebala jos dva KP Zavoda ,oko SBB-a ne treba ni trositi rijeci,Fahrina igrackica potencijalno nastala moguce samo zbog vlastitog imuniteta,zivi onoliko dugo koliko u politici opstaje i Fahro kojeg je SDA i stvorila ali se otrgnuo iz majcinog zagrljaja kada mu se lova omilila,oko SBiH vjecitih foteljasa u svakoj vlasti i Harisovih ubleha ne treba ni trositi vrijeme,ostaje SDP od jacih stranaka u koji je narod vjerovao...
Medjutim...Zlatko Lagumdzija je zaista posebna prica.Ne postoji niti jedan politicar u ovoj drzavi sa takvim egom i takvom narcisoidnoscu,nije on prodao drzavu za veceru nego je on prodao i samog sebe za veceru.
Progutao sam mnogo stosta,i Damira Masica koji je vodio top liste sa Fudom Backovicem pa postao ministar obrazovanja,pa Damira Hadzica i aferu reket,sve one objekte na zelenim povrsinama na Alipasinu Polju zbog kojih su ljudi u mraku do 10 sprata zbog ovog ministra graditeljstva koji je inace zavrsio politicke nauke,progutao sam sva imenovanja na sve moguce pozicije u vlasti i preduzeca i ovog ublehasa Nermina Niksica koji je pokazao da je jedno obicno ljudsko dno sa onim govorom na dzenazi poginulim Krajisnicama,i sve sto je SDP radio odnosno nije radio u ove 3 godine...
Ali Lagumdzija je posebna prica...Malo je reci veliki vodja i ostale zajebancije,Sjeverna Koreja itd.Sve,ali sve bi uradio samo za onu jebenu fotelju ministra vanjskih poslova,kad je Dodiku poceo lizati guzicu tu mu je bio kraj.Mozda bi i prezivio ovo oko Komsica i DF,ali ono sa sporazumom SDP-SNSD je bio njihov kraj.
-
Labirint
#32069 Re: SDP
Ma ja, hudnik, nije radioaktivan on je malo radioaktivanStyling wrote:Mozda i jeste, ne mogu tvrditi da nije, ali sigurno nije ni blizu kao sto su drugi grabili kasikama med a na lizali prste.kingofsnake wrote:Znači ti misliš da je Damir mogao med lizati a da slučajni prolaznik Zalaja malo ne lizne? Ja nešto ne vjerujem u takav scenarij al eto...Styling wrote:Damir je tema za sebe. Kako kaze nas narod "Ko je sa medom radio a prste nije olizao..." Imao je dobrog mentora u svom rahmetli ocu koji ga je progurao a bude kandidat za nacelnika opstine a niej se posteno poceo ni brijati.. Ali o mrtvima sve najbolje. Ovdje se kratko govorilo o imovini Zlatka Lagumdzije.
Sta sve covjek nece procitati ovdje auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#32070 Re: SDP
kingofsnake wrote:Nije upitno da su SDA, SBIH, HDZ, SNSD i ostali grabili, oni su bagra svi mi to znamo. Ali SDP se predstavljao kao svjetlost na kraju tunela, a ispade da su oni najgori tunel. Shvatiće to na sljedećim izborima. Prvi ja, a i jako puno ljudi koje znam su čitav život glasali za SDP, ali neće više nikad. Upravo zbog Zlaje i njegove politike.
Na "spontane" proteste su slali delegate, ambiciozne naivne ljude koji su kasnije prešli u grupu razočaranih. Novinare koji to nikad ne bi bili bez privilegiranih podataka dobivenih iz centrale SDP-a, kasnije bačeni kao prljava papirna maramica.
Dakle, "zadnja slamka spasa" ili "svjetlost na kraju tunela" nisu SDP parole, nego baš naivnih, da ne kažem glupih ili toliko frustriranih ljudi koji su veličali ono što se objektivno nije dalo veličati ni po kojem segmentu.
Dovoljno se vratiti na postove par godina unazad na ovom forumu i to pročitati. Dakle, ne SDP, nego baš taj narod, taj prosječni Bosanac im je dao nadljudske osobine i idealizirane karakteristike koje ni puno časniji od grupe kleptomana u SDP-u ne bi uspjeli obraniti.
-
moke_31
#32071 Re: SDP
Styling posljednji mohikanac SDP-isma na klix forumu...
-
wolf07
#32072 Re: SDP
Dakle, Komsic je ikebana i supljira a Zlatko i SDP ne mogu uraditi nista jer nemaju podrsku drugih stranaka???????Styling wrote:DF je nezreo kao stranka a vodja im je mahalac koji ne moze voditi ni mjesnu zajednicu a ne daj Boze drzavu. Kroz svoj mandat od 8 godina u predsjednistvu sjedi k'o ikebana i supljira.Skijaš wrote:Za Komšića ili Našu Stranku.Styling wrote: A, za koga, prijatelju? Prosvijetli me, molim te.
Naša stranka je salonska a Zlaja i Niksic vode radne akcije, prave aerodrome, luke, donose investicije od Arapa, Amerikanaca i iz Brisela. Cega se sve covjek nece nacitat ovdje moja majko!
-
VjecitiStudent
#32073 Re: SDP
Moram primijetiti da ni suprotni tabor nije imun od gore dobro dijagnosticirane boljke. Za detalje pogledati teme sa ključnim riječima koje počinju na slova A, IKatarinaKosaca wrote:kingofsnake wrote:Nije upitno da su SDA, SBIH, HDZ, SNSD i ostali grabili, oni su bagra svi mi to znamo. Ali SDP se predstavljao kao svjetlost na kraju tunela, a ispade da su oni najgori tunel. Shvatiće to na sljedećim izborima. Prvi ja, a i jako puno ljudi koje znam su čitav život glasali za SDP, ali neće više nikad. Upravo zbog Zlaje i njegove politike.SDP se nikad tako nije predstavljao. Ni dugih godina opozicije. I kao opozicija oni su lovili u mutnom , pitali "Imal tu negdje mene", nisu otvoreno govorili o kriminalu, naročito nisu podnosili tužbe, jer su i te kako bili participanti.
Na "spontane" proteste su slali delegate, ambiciozne naivne ljude koji su kasnije prešli u grupu razočaranih. Novinare koji to nikad ne bi bili bez privilegiranih podataka dobivenih iz centrale SDP-a, kasnije bačeni kao prljava papirna maramica.
Dakle, "zadnja slamka spasa" ili "svjetlost na kraju tunela" nisu SDP parole, nego baš naivnih, da ne kažem glupih ili toliko frustriranih ljudi koji su veličali ono što se objektivno nije dalo veličati ni po kojem segmentu.
Dovoljno se vratiti na postove par godina unazad na ovom forumu i to pročitati. Dakle, ne SDP, nego baš taj narod, taj prosječni Bosanac im je dao nadljudske osobine i idealizirane karakteristike koje ni puno časniji od grupe kleptomana u SDP-u ne bi uspjeli obraniti.
- Styling
#32074 Re: SDP
Možda i jesam posljednji mohikanac, ali sam bar dosljedna i ne mijenjam dres svaki put kad se pojavi neka nova stranka ili pokret. Zlatko će otići jednog dana. Možda i vrlo brzo. Očigledno je da je svim političarima i strankama on pravi trn u oku, što je vrlo interesantno. Ostajem uz SDP i poštujem svakoga ko drugačije misli.moke_31 wrote:Styling posljednji mohikanac SDP-isma na klix forumu...
-
VjecitiStudent
#32075 Re: SDP
"dosljedna i ne mijenjaš dres" ni kad tvoja stranka krade i laže?Styling wrote:Možda i jesam posljednji mohikanac, ali sam bar dosljedna i ne mijenjam dres svaki put kad se pojavi neka nova stranka ili pokret. Zlatko će otići jednog dana. Možda i vrlo brzo. Očigledno je da je svim političarima i strankama on pravi trn u oku, što je vrlo interesantno. Ostajem uz SDP i poštujem svakoga ko drugačije misli.moke_31 wrote:Styling posljednji mohikanac SDP-isma na klix forumu...
Da, "trn u oku", zbilja

Nekad je SDP imao puno bolje spinnere ovdje.
Alistere, Alistere, čemu ih učiš?