SDP

ultima_palabra

#32026 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Mi za početak hoćemo da dokažemo da smo drugi najbolji tim u BiH 'poslije Sušićevih fudbalera
Ako su za ovo Campbellu dali pare, onda ih je debelo zajebao :-)
zeleni xy wrote:Pa odvedi i ti svoj tim u Brazil ali ostanite tamo, Amazon plače za takvim timovima, savršeno mjesto za Vas
Da ih hoće kakvi kanibali uhvatiti kod Manausa...
wolf07

#32027 Re: SDP

Post by wolf07 »

zeleni xy wrote:
"Ima razloga da budemo veći optimisti i vjerujte mi mnogo je ljepše gledati sa osmijehom na budućnost. Dio ste prave ekipe da nam može biti svima zajedno bolje. SDP BiH je tim, vaš tim, za vašu budućnost i tim BiH. Mi za početak hoćemo da dokažemo da smo drugi najbolji tim u BiH 'poslije Sušićevih fudbalera'", rekao je predsjednik SDPBiH Zlatko Lagumdžija na večerašnjem tradicionalnom novogodišnjem prijemu.
Pa odvedi i ti svoj tim u Brazil ali ostanite tamo, Amazon plače za takvim timovima, savršeno mjesto za Vas
Jarane, prijedlog ti je za 10 ali se bojim da bi to dzungla ispljuvala na ovaj ili onaj nacin drugi-treci dan!
The BEN10

#32028 Re: SDP

Post by The BEN10 »

ultima_palabra wrote:
zeleni xy wrote:Pa odvedi i ti svoj tim u Brazil ali ostanite tamo, Amazon plače za takvim timovima, savršeno mjesto za Vas
Da ih hoće kakvi kanibali uhvatiti kod Manausa...
:lol:
guruman

#32029 Re: SDP

Post by guruman »

U svezi predloženih zakona ,može se čestitati Nikšiću na ustrajnosti.Vidi se ko je digao hampu i zbog čega.Onaj pajaco iz H-stranke lupeta ko martin po diviziji.A šef mu se smješka iz vile usred Mostara koja liči na Karintonovu.Dobro se nakaro dok je sve to stavio pod svoju kontrolu.I to sa nekakvim općim društvenim fakultetičem sve oko sebe pohandrio.
Sad se svi mogu mirno vratiti u svoje kučerine,vile i udobne penthouse kao i finansiske busije iz kojih grizu svakog mjeseca pozamašne nezaslužene iznose KM ova, kao naknadu za višegodišnju službu svojim diktatorima i bezpogovornim šefovima i gazdama,naravno sve na račun običnog bosanskog čovjeka koji u cijeloj ovoj priči ne postoji,pardon ima ga ako je ukro vreču krompira,pa ošo na sud kod kadije i slično u tom kontekstu.A i novine ponekad objave.Imal neki parlament da to riješi.Ili će se baviti samo sami sobom i "sitnim" krađama opet među sobom.Ako ne žele da mi sve to znamo neka uvedu internu kontrolu umjesto interne solidarnosti.Sramno je koliko naroda se ulizuje svojim šefovima nebil šta hajrovo ispod stola,jedu iz ruke ko izgladnjeli đukci i brane svog gazdu po svaku cijenu.Na sreću još ima likova tu i tamo koji imaju svoje JA,lični dignitet i promišljanje.
Premalo za neke i minimalne promjene.Što se tiče ostalih koji se kače na stare šeme vlasti i vladanja,prva je sbb,ali ja nažalost neznam nikoga iz te stranke ko se ne zove i odaziva kao šef,te neznam kome bih dao svoj bezvrijedni i omalovaženi glas a da on izađe iz mozga ili usta.Uglavnom taj glas se ponekad ispali i prema takvima i sličnim ahbabskim strankama koje i takav iskoriste mada neugodnog mirisa i zvuka.
Još jednom treba reči da ipak sdp mic po mic krči put kroz ovu baruštinu paša i begova kao i pandana iz drugih "naroda".
Sve čestitke Nikšiču i njegovoj vladi.
saibaba

#32030 Re: SDP

Post by saibaba »

guruman wrote:U svezi predloženih zakona ,može se čestitati Nikšiću na ustrajnosti.Vidi se ko je digao hampu i zbog čega.Onaj pajaco iz H-stranke lupeta ko martin po diviziji.A šef mu se smješka iz vile usred Mostara koja liči na Karintonovu.Dobro se nakaro dok je sve to stavio pod svoju kontrolu.I to sa nekakvim općim društvenim fakultetičem sve oko sebe pohandrio.
Sad se svi mogu mirno vratiti u svoje kučerine,vile i udobne penthouse kao i finansiske busije iz kojih grizu svakog mjeseca pozamašne nezaslužene iznose KM ova, kao naknadu za višegodišnju službu svojim diktatorima i bezpogovornim šefovima i gazdama,naravno sve na račun običnog bosanskog čovjeka koji u cijeloj ovoj priči ne postoji,pardon ima ga ako je ukro vreču krompira,pa ošo na sud kod kadije i slično u tom kontekstu.A i novine ponekad objave.Imal neki parlament da to riješi.Ili će se baviti samo sami sobom i "sitnim" krađama opet među sobom.Ako ne žele da mi sve to znamo neka uvedu internu kontrolu umjesto interne solidarnosti.Sramno je koliko naroda se ulizuje svojim šefovima nebil šta hajrovo ispod stola,jedu iz ruke ko izgladnjeli đukci i brane svog gazdu po svaku cijenu.Na sreću još ima likova tu i tamo koji imaju svoje JA,lični dignitet i promišljanje.
Premalo za neke i minimalne promjene.Što se tiče ostalih koji se kače na stare šeme vlasti i vladanja,prva je sbb,ali ja nažalost neznam nikoga iz te stranke ko se ne zove i odaziva kao šef,te neznam kome bih dao svoj bezvrijedni i omalovaženi glas a da on izađe iz mozga ili usta.Uglavnom taj glas se ponekad ispali i prema takvima i sličnim ahbabskim strankama koje i takav iskoriste mada neugodnog mirisa i zvuka.
Još jednom treba reči da ipak sdp mic po mic krči put kroz ovu baruštinu paša i begova kao i pandana iz drugih "naroda".
Niksicevoj vladi ? Na cije sjednice su ga morali puskom tjerat ...
I na cemu cestitke ? Na prijedlogu zakona koji nije podrzao niko....
wolf07

#32031 Re: SDP

Post by wolf07 »

guruman wrote:U svezi predloženih zakona ,može se čestitati Nikšiću na ustrajnosti.Vidi se ko je digao hampu i zbog čega.Onaj pajaco iz H-stranke lupeta ko martin po diviziji.A šef mu se smješka iz vile usred Mostara koja liči na Karintonovu.Dobro se nakaro dok je sve to stavio pod svoju kontrolu.I to sa nekakvim općim društvenim fakultetičem sve oko sebe pohandrio.
Uz taj isti SDP bi bili samo pohapšeni neki marginalci iz drugih stranaka a azdahe koje su se vec napljackale bi nas dokusurile! Pa jel ti mislis da bi se ikad iko usudio pitati Lagumdziju odakle mu svo bogatstvo i da li ti vjerujes da je on to stekao legalnim putem?
guruman

#32032 Re: SDP

Post by guruman »

Nemojte biti smiješni.Saberite sve što Lagumđija ima a ,izvikali ste do besvjesti,lako će te vidjeti da je isti mala maca ili nikakva maca u odnosu evo koga hoćete iz sda np.električar Budnjo sa silom imovine koju je zadobio na golo dupe a mjeri se milionima,pa neki minorni Čaušević koji klepa nekretnine po ferhadiji a vodi nekakvu Upravu,ko fol vode se istražne radnje (u narednih 50 godina),pa radončić koji gradi tornjeve po sarajevu iz fonda za razvoj tj.preko Banke za razvoj.Rezultat tog razvoja je sve više narodnih kuhinja i brdo ptrošenih para koje se moraju vratiti međunarodnom faktoru.Naravno faktura se ispostavlja narodu.ima toga bezbroj.I vi kažete da netreba zakon.Nemože ništa drugo osim odbaciti.
Ako baš želite da komentarišete učinite to na ispravan naćin,dostojanstveno i stručno.Vidi se da su vas obenđijali obični probisveti i lako prodaju "damu pod bubrege".
Ja sa sdp-om nemam nikakve veze koliko i vi,ali ne možemo dozvoliti da se floskule ubačene i u parlamentarne strukture
obiju nama istima o glavu.A već je toliko toga da se pitam dali ovaj narod uživa jer mu drugo ništa ne preostaje, dok ga prcaju.
MaxPayne

#32033 Re: SDP

Post by MaxPayne »

guruman wrote:Nemojte biti smiješni.Saberite sve što Lagumđija ima a ,izvikali ste do besvjesti,lako će te vidjeti da je isti mala maca ili nikakva maca u odnosu evo koga hoćete iz sda np.električar Budnjo sa silom imovine koju je zadobio na golo dupe a mjeri se milionima,pa neki minorni Čaušević koji klepa nekretnine po ferhadiji a vodi nekakvu Upravu,ko fol vode se istražne radnje (u narednih 50 godina),pa radončić koji gradi tornjeve po sarajevu iz fonda za razvoj tj.preko Banke za razvoj.Rezultat tog razvoja je sve više narodnih kuhinja i brdo ptrošenih para koje se moraju vratiti međunarodnom faktoru.Naravno faktura se ispostavlja narodu.ima toga bezbroj.I vi kažete da netreba zakon.Nemože ništa drugo osim odbaciti.
Ako baš želite da komentarišete učinite to na ispravan naćin,dostojanstveno i stručno.Vidi se da su vas obenđijali obični probisveti i lako prodaju "damu pod bubrege".
Ja sa sdp-om nemam nikakve veze koliko i vi,ali ne možemo dozvoliti da se floskule ubačene i u parlamentarne strukture
obiju nama istima o glavu.A već je toliko toga da se pitam dali ovaj narod uživa jer mu drugo ništa ne preostaje, dok ga prcaju.
Šta ti je to čudno,sjaše SDP uzjaše SDA i obrnuto.Ali što ste napisali hvalospjeva na komentarima vijesti koje se tiču SDP-a,ispade napravili Švicarsku.Prpa pred izbore.
Akibh

#32034 Re: SDP

Post by Akibh »

guruman wrote: Ja sa sdp-om nemam nikakve veze koliko i vi,ali ne možemo dozvoliti da se floskule ubačene i u parlamentarne strukture
Ma da mi tebe ipak ubacimo sa ovim drugim najboljim timom kad se bude islo u Brazil?
Zasluzujes, ko i B. Crnogorac...
Banksy

#32035 Re: SDP

Post by Banksy »

ZPP wrote:Klanjanje velikom vođi! :sad:

Image

Inače, gospodin koji skrušeno pokazuje pokornost velikom vođi je Branislav Crnogorac, sportista, džudo trener, vlasnik FISa...
:(
guruman

#32036 Re: SDP

Post by guruman »

Banksy wrote:
ZPP wrote:Klanjanje velikom vođi! :sad:

Image

Inače, gospodin koji skrušeno pokazuje pokornost velikom vođi je Branislav Crnogorac, sportista, džudo trener, vlasnik FISa...
:(
Zlatko,odvezala se pertla na cipeli,saću ja. Zlatko: Neka Boro znamo mi sačekati. (vidi se na ostalima da nisu ustrašeni a posebno na naćin koji se sugeriše komentarima od "malih duša"
ultima_palabra

#32037 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Nisu ustrašeni jer Veliki Vođa priča neki vic ili pošalicu, pa su na licima lažni osmijesi.
Innovation

#32038 Re: SDP

Post by Innovation »

A Brano se "savio" od sege. :skoljka:
guruman

#32039 Re: SDP

Post by guruman »

Innovation wrote:A Brano se "savio" od sege. :skoljka:
..... kad je čuo za SDA iliti sbb antikorupciski plan.... :thumbup:
Innovation

#32040 Re: SDP

Post by Innovation »

Nije :lol: , nije :lol: , nego kad im je rekao ovo, kao dobrodoslicu. :lol: :lol:

" Dio ste prave ekipe da nam može biti svima zajedno bolje. SDP BiH je tim, vaš tim, za vašu budućnost i tim BiH. Mi za početak hoćemo da dokažemo da smo drugi najbolji tim u BiH 'poslije Sušićevih fudbalera'"[
Styling

#32041 Re: SDP

Post by Styling »

Ja nisam ljubitelj lika i djela Zatka Lagumdzije ali sam nepopravljivi socijaldemokrata i za SDP glasam zbog ideologije a ne ljudi koji ga vode. U mnogome se ne slazem sa potezima koje povlace ali, ruku na srce, u mnogim stvarima ih koce ostale partije koje za svoje glasove za neki zakon traze puno ustupaka. Ali o tome je vec pisano nadugacko i nasiroko pa da ne ponavljam.
Sto se tice imovine Zlatka Lagumdzije, tacno je da je naslijedio veliki stan u Sarajevu i stan u Dubrovniku od svojih roditelja. Covjek je univerzitetski profesor, drzi predavanja i u inostranstvu, pise knjige, dva puta ministar vanjskih poslova, itd. i sva imovina koju je tekao poslije rata moze se komotno kupiti kreditima od primanja koja je imao na tim funkcijama.
Moj muz i ja zaradjujemo malo iznad bosanskog prosjeka, radimo oboje od 1996 godine i za to vrijeme smo kreditima kupili dva stana, promijenili cetiri dobra vozila i cesto isli na ljetovanja u Tursku. Ako smo mi to mogli sa svojim platama, ne vidim zasto Zlatko ne bi mogao steci sve sto je poslije rata stekao sa svojom platom. Zenina plata mu je za rezija u stanu. :mrgreen:
Paranoid

#32042 Re: SDP

Post by Paranoid »

Kad se zapitaš za koliko možeš prodati svoju i muževu imovinu (tj. koliko vrijedi danas) i kad budeš shvatila da ti posao svaki dan visi o niti, kao i tvom mužu...onda ćeš shvatit i politiku SDP-a.
kingofsnake

#32043 Re: SDP

Post by kingofsnake »

Styling wrote:Ja nisam ljubitelj lika i djela Zatka Lagumdzije ali sam nepopravljivi socijaldemokrata i za SDP glasam zbog ideologije a ne ljudi koji ga vode. U mnogome se ne slazem sa potezima koje povlace ali, ruku na srce, u mnogim stvarima ih koce ostale partije koje za svoje glasove za neki zakon traze puno ustupaka. Ali o tome je vec pisano nadugacko i nasiroko pa da ne ponavljam.
Sto se tice imovine Zlatka Lagumdzije, tacno je da je naslijedio veliki stan u Sarajevu i stan u Dubrovniku od svojih roditelja. Covjek je univerzitetski profesor, drzi predavanja i u inostranstvu, pise knjige, dva puta ministar vanjskih poslova, itd. i sva imovina koju je tekao poslije rata moze se komotno kupiti kreditima od primanja koja je imao na tim funkcijama.
Moj muz i ja zaradjujemo malo iznad bosanskog prosjeka, radimo oboje od 1996 godine i za to vrijeme smo kreditima kupili dva stana, promijenili cetiri dobra vozila i cesto isli na ljetovanja u Tursku. Ako smo mi to mogli sa svojim platama, ne vidim zasto Zlatko ne bi mogao steci sve sto je poslije rata stekao sa svojom platom. Zenina plata mu je za rezija u stanu. :mrgreen:
SDP i socijaldemokratija imaju veze kao i SDA i demokratija. A jel i Damir Hadžić isto sve naslijedio, i da li ga zato zovu "Prvi beckhand/forehand Sarajeva"?
Styling

#32044 Re: SDP

Post by Styling »

kingofsnake wrote:
Styling wrote:Ja nisam ljubitelj lika i djela Zatka Lagumdzije ali sam nepopravljivi socijaldemokrata i za SDP glasam zbog ideologije a ne ljudi koji ga vode. U mnogome se ne slazem sa potezima koje povlace ali, ruku na srce, u mnogim stvarima ih koce ostale partije koje za svoje glasove za neki zakon traze puno ustupaka. Ali o tome je vec pisano nadugacko i nasiroko pa da ne ponavljam.
SDP i socijaldemokratija imaju veze kao i SDA i demokratija. A jel i Damir Hadžić isto sve naslijedio, i da li ga zato zovu "Prvi beckhand/forehand Sarajeva"?
Damir je tema za sebe. Kako kaze nas narod "Ko je sa medom radio a prste nije olizao..." Imao je dobrog mentora u svom rahmetli ocu koji ga je progurao a bude kandidat za nacelnika opstine a niej se posteno poceo ni brijati.. Ali o mrtvima sve najbolje. Ovdje se kratko govorilo o imovini Zlatka Lagumdzije.
kingofsnake

#32045 Re: SDP

Post by kingofsnake »

Styling wrote:Damir je tema za sebe. Kako kaze nas narod "Ko je sa medom radio a prste nije olizao..." Imao je dobrog mentora u svom rahmetli ocu koji ga je progurao a bude kandidat za nacelnika opstine a niej se posteno poceo ni brijati.. Ali o mrtvima sve najbolje. Ovdje se kratko govorilo o imovini Zlatka Lagumdzije.
Znači ti misliš da je Damir mogao med lizati a da slučajni prolaznik Zalaja malo ne lizne? Ja nešto ne vjerujem u takav scenarij al eto...
Styling

#32046 Re: SDP

Post by Styling »

kingofsnake wrote:
Styling wrote:Damir je tema za sebe. Kako kaze nas narod "Ko je sa medom radio a prste nije olizao..." Imao je dobrog mentora u svom rahmetli ocu koji ga je progurao a bude kandidat za nacelnika opstine a niej se posteno poceo ni brijati.. Ali o mrtvima sve najbolje. Ovdje se kratko govorilo o imovini Zlatka Lagumdzije.
Znači ti misliš da je Damir mogao med lizati a da slučajni prolaznik Zalaja malo ne lizne? Ja nešto ne vjerujem u takav scenarij al eto...
Mozda i jeste, ne mogu tvrditi da nije, ali sigurno nije ni blizu kao sto su drugi grabili kasikama med a na lizali prste.
kingofsnake

#32047 Re: SDP

Post by kingofsnake »

Styling wrote:
kingofsnake wrote:
Mozda i jeste, ne mogu tvrditi da nije, ali sigurno nije ni blizu kao sto su drugi grabili kasikama med a na lizali prste.
Nije upitno da su SDA, SBIH, HDZ, SNSD i ostali grabili, oni su bagra svi mi to znamo. Ali SDP se predstavljao kao svjetlost na kraju tunela, a ispade da su oni najgori tunel. Shvatiće to na sljedećim izborima. Prvi ja, a i jako puno ljudi koje znam su čitav život glasali za SDP, ali neće više nikad. Upravo zbog Zlaje i njegove politike.
Havatar

#32048 Re: SDP

Post by Havatar »

To sad pricas a kad dodje vrijeme izbora neces smoci snage da izdas Zlatka Lagumdziju
kingofsnake

#32049 Re: SDP

Post by kingofsnake »

Havatar wrote:To sad pricas a kad dodje vrijeme izbora neces smoci snage da izdas Zlatka Lagumdziju
Hoću vjeruj mi :izet:
kingofsnake

#32050 Re: SDP

Post by kingofsnake »

Još malo o socijaldemokratiji(Radio Sarajevo):

Centralna izborna komisija (CIK) Bosne i Hercegovine donijela je odluke o izricanju novčanih kazni za 30 političkih partija u ukupnom iznosu od 78.600 KM, Odluke o kažnjavanju donijete su na osnovu nalaza revizije finansijskih izvještaja političkih stranaka iz 2011. godine.

Novčane kazne treba da plate: „BOSS“ Bosanska stranka-Mirnes Ajanović (4.500 KM), Bošnjačka seljačka stranka (500 KM), Bosansko demokratska stranka (1.000 KM), Bosanskohercegovačka patriotska stranka Sefer Halilović (1.500KM), Demokratska narodna zajednica BiH (4.000 KM), „Demokratski narodni savez“ (2.500 KM), „Demokratska partija-Dragan Čavić“ (1.500 KM), „Demokratska stranka naroda Srpske“ (500 KM), „Ekološka stranka E5-Zeleni“ (1.000 KM) i Građanska demokratska stranka BiH (3.000 KM).

Centralna izborna komisija BiH 12.decembra zbog nedostavljanja finansijskih izvještaja za 2011. godinu, administrativnu mjeru uskraćivanja prava kandidiranja na narednim izborima, izrekla Građanskoj partiji napretka, Narodnoj stranci Brčko Distrikta BiH i Srpskom pokretu obnove Republike Srpske. Hrvatska demokratska zajednica 1990 (2.500 KM), Hrvatska kršćanska demokratska unija BiH (1.000 KM), Hrvatska stranka prava BiH (3.000 KM), „HSS-NHI“ (2.500 KM), Hrvatska stranka prava BiH-pravni sljedbenik Hrvatsko zajedništvo Herceg Bosne (1.000 KM), Liberalno demokratska stranka BiH (3.000 KM), Nezavisna demokratska stranka (1.000 KM), Politička organizacija građana „Snaga Bosne“ (500 KM).

Tu su i Savez nezavisnih socijaldemokrata-SNSD-Milorad Dodik (3.500 KM), Socijaldemokratska partija BiH (12.000 KM), Socijalistička partija (3.000 KM), Socijaldemokratska unija BiH (3.000 KM), Srpska demokratska stranka (6.600 KM), Srpska napredna stranka (2.000 KM), Srpska radikalna stranka Republike Srpske (3.000 KM), Srpska radikalna stranka dr Vojislav Šešelj (3.000 KM), Stranka demokratske akcije (3.000 KM), Stranka penzionera-umirovljenika BiH (2.000 KM), Stranka za Bosnu i Hercegovinu (2.500 KM) i Ujedinjena Hrvatska stranka prava BiH (500 KM).
Post Reply