Ma dobro,to je normalno,pa tamo ionako niko od onih ljigavaca ne dize svojom glavom nego kako im se kaze. Mene su opet odusevili mesari i Beriz Belkic sa svojom neutralnoscu. Kakvi gmazovi kakvi beskicmenjaci FUJ. A o ovim dodikovim satelitima se nema sta vise reci,samo da jos jedna godina prodjdje i mrs gmizavci zauvijek nadam se ga taman i Radovana postavili za predsjednika svega.ultima_palabra wrote:Onaj iz SBB-a je sve objasnio... ali i pored toga je uredno digao rukicu kako šef kaže
SDP
-
Labirint
#31476 Re: SDP
-
VjecitiStudent
#31477 Re: SDP
Moram priznati da mi koncept 'dvije EP' grade branu nikako nije jasan, jer para nemaju ni jedni ni drugi, pare mora dati neko treći.It_is_a_Leclerc wrote:Uključivanje Elektroprivrede BiH u projekat srednja Drina čime će u Elektroprivredu uplivati više stotina miliona maraka, a koje će Grabovica (SDP) tabiriti kako on hoće.
Kako kaže Aleksandra Pandurević - "Mi smo dobro otvorili oči i gledamo kako će se ko danas ponašati, jer ćemo za godinu dana ovdje doći sa 10-11 svojih zastupnika, pa se neće moći napraviti vlast bez SDS-a".
- Corto Maltese
#31478 Re: SDP
Kada su, prije desetak godina, predsjednici SDP BiH i SNSD najavljivali ujedinjenje stranaka, nisam očekivao da će se ono realizovati na ovaj način.
- Skijaš
#31480 Re: SDP
1. zakače se dva kriminalcacadburry wrote:
2. ti pomogneš jednom od njih dvojice
3. ti dobar čovjek jer si pomogao jednom od njih dvojice
Je li to logika koju bi Lagumdžija htio da prihvatimo ? Je li to logika iza forsiranja ovog snimka ?
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#31481 Re: SDP
Čas političkog kursa, samo za BOŠNJAČKE političke beskičmenjake i njihove sarajevsko-podaničke psiho-patološke klonove, od jedne hrabre i odvažne žene Bošnjakinje, gospođe Azre Jašavić iz Skupštine Crne gore.
Ovako se to radi!
Ovako se to radi!
Last edited by antimobbing on 25/10/2013 01:13, edited 1 time in total.
-
weredsf
#31482 Re: SDP
antimobbing wrote:Čas političkog kursa, samo za BiH beskičmenjačke i njihove sarajevsko-političke podaničke psiho-patološke klonove, od jedne hrabre i odvažne žene Bošnjakinje, gospođe Azre Jašavić iz Skupštine Crne gore.
Ovako se to radi!
Pogledaj Dritana Abazovica pa ces vidjeti kako se to radi, ista ta skupstina
- Shahab
#31483 Re: SDP
Veoma dobro saopštenje Nermina Nikšića.Povodom posljednjih dešavanja u Fabrici duhana Sarajevo d.d. Sarajevo premijer FBiH Nermin Nikšić javno poziva pravosudne i policijske organe da hitno reagiraju, zaustave i sankcioniraju evidentni kriminal koji se dešava u ovoj kompaniji na štetu svih njenih dioničara.
„Pred očima nadležnih tužilačkih i policijskih organa odvija se pljačka desetina miliona maraka u Fabrici duhana Sarajevo d.d. Sarajevo od strane direktora ovog preduzeća Edina Mulahasanovića i njegovih saučesnika.
Krajnje je vrijeme da se pravosuđe očituje o brojnim krivičnim prijavama koje su podnijete protiv direktora FDS-a i njegovih saučesnika, jer je očito kako je njihova šutnja shvaćena kao dozvola za nastavak nezakonitih aktivnosti.
Navodna konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora FDS d.d. Sarajevo održana u četvrtak, posljednji je u nizu primjera bahatosti i zloupotreba u režiji direktora Mulahasanovića, sekretara FDS d.d. Sarajevo Mirsada Dazdarevića i njihovih saučesnika. O svemu ovome će nadležno tužilaštvo vrlo brzo biti obaviješteno putem nove krivične prijave.
Očekujem da sud, ali i tužilaštvo pokažu predanost svome poslu kada su u pitanju prijave protiv direktora FDS d.d. Sarajevo, u kojima ga se tereti za zloupotrebe teške više od stotinu miliona maraka, ali i po svim drugim krivičnim prijavama koje godinama kupe prašinu po ladicama i tako čekaju zastaru“ - ističe se u saopćenju premijera Nikšića.
- al_akhisari
#31484 Re: SDP
...to je to, otprilikesv12 wrote:Jesi ti Alfonso gledao Braveheart sa Melom Gibsonom. Znas na koga me ti podsjecas? Na onaj skotski savjet muskih jalovih baba koji su Skote stotinama godinama fakticki drzali svojom jalovom politikom u engleskom ropstvu i jedino sto ih je bilo briga je to koliko ce im engleski kralj udijeliti skotske zemlje. Ako nisi gledao taj film pogledaj ga, vidjeti ces kako su beskorisni, odvratni i jalovi ti starci bili u Skotskoj.Alfons Kauders wrote:
zato jer bi taj clan izgubio posao i dobio dozivotnu zabranju obavljanja bilo kakve bitne duznosti
mz jeste kriva, 70% krivice velikodusno dajem njima... 20% ide harisu na dusu... a 10% hdz-u koji se priklonio dodiku krajem 2005...
ko god misli da bi se dodik i njegovi mogli ovako ponasati krajem devedesetih vjerovatno nema ni godina da se sjeti tog perioda
Jednog dana kad vam dodje narod sa ulice, pa vas razbaca po ulici, onda vam nece pasti na pamet igrati se birokratije, spletki i politike. Vi rusite drzavu zbog stranackih i licnih interesa i vasih politickih spletki.
Kriza je ogromna, ljudi nemaju posla, gladuju, mnogi nemaju lovu za lijecenje a bolesni su, a vi iz SDP se igrate politike?
SDP ako misli dobro ovoj drzavi treba da podrzava ono sto je dobro za ovu drzavu. Ne zanima me kakav je Sarovic bio prije, znam da je dobro obavljao svoj posao i da je napravio iste uslove za BiH firme u HR, kao HR firme u BiH. Vjerovatno prvi politicar od rata do danas koji je tako nesto napravio i koji je barem s tim malo vratio BiH ponosa i koje radno mjesto.
Isto tako vjerovatno to ne bi uradio u Srbiji, ali od nekud se mora krenuti, ne zive ni Srbi u Bluci od zraka, oni su isto ako ne i vise nezaposleni i njima treba love za prezivljavanje. Sto znaci taj Sarovic je krenuo u dobrom pravcu i sta radi SDP, SDP i SNSD ga smjenjuju, ne sto je podrzavao Karadzica, jer je slobodno radio prije, nego zato sto je napravio nesto dobro ovoj zemlji.
Ne mozete vi trgovati sa takvim stvarima bez izborne konsekvence. Ja vam zelim zbog ovog da ne predjete izborni prag 2014 godine, a boriti ce te se za njega grcevito.
- drug_profi
#31485 Re: SDP
ja ne bih nikog branio ovdje, ali mi je suludo da neko misli da vuk mijenja cud.
Sarovic Bosanski patriota? Molim vas.... ispasce jos "Mirko srbine Carsija je uz tebe".
Pazite se u ciju odbranu stajete. A zar o politikanstvu politicara treba trositi rijeci? Kod nas je i onako na izbornim listama, kao i svuda u svijetu, 90% olosa. Imas izbor da glasas za manje zlo, uvijek i samo to.
Po meni veceg zla od SDA nema. Bila je SBiH. Kad se SDA sahrani, onda je SDP na redu za pokop. Tim redom.
Sarovic Bosanski patriota? Molim vas.... ispasce jos "Mirko srbine Carsija je uz tebe".
Pazite se u ciju odbranu stajete. A zar o politikanstvu politicara treba trositi rijeci? Kod nas je i onako na izbornim listama, kao i svuda u svijetu, 90% olosa. Imas izbor da glasas za manje zlo, uvijek i samo to.
Po meni veceg zla od SDA nema. Bila je SBiH. Kad se SDA sahrani, onda je SDP na redu za pokop. Tim redom.
- Skijaš
#31486 Re: SDP
Nema razlike između SDA, HDZ-a i SDP-a. I zato oni koji su do sada bili simpatizeri ili članovi SDP-a trebaju podržati što brži kolaps te stranke, a kako bi se moglo izgraditi nešto zdravo.drugi profil wrote:ja ne bih nikog branio ovdje, ali mi je suludo da neko misli da vuk mijenja cud.
-
sv12
#31487 Re: SDP
"Mirko srbine Carsija je uz tebe" je ispalo kad je SDP glasao da Mirko bude ministar u vijecu ministara.drugi profil wrote:ja ne bih nikog branio ovdje, ali mi je suludo da neko misli da vuk mijenja cud.
Sta se promijenilo od tad? Mirko odradio dobar posao i Dodik obecao da ce ga smijeniti.
I sad centrala nas ovdje ubjedjuje i prica nam bajke o Mirkovoj proslosti u kontekstu njegove smjene iz vijeca ministara?
Mi vama vjerujemo da je on takav, samo nas zanima ako ste vi kontali da je on takav, zasto ste mu dali podrsku kad je biran u vijece ministara? Zasto onda niste blokirali njegov izbor, imali ste tu mogucnost i znali ste njegovu proslost, nije bila tajna?
Centrala mora mjenjati propagandnu strategiju. Ove halfove sto ih salje, oni samo stvar ucine jos gorom.
- cadburry
#31488 Re: SDP
Zaista me rastužuje opskurnost i zatucanost mojih sugrađana kakva se može vidjeti u tvojim postovima. Takav bahat i primitivan način komunikacije sa drugim, da pomislim da se iza tvog profila krije lično Sadik Bahtić.sv12 wrote:"Mirko srbine Carsija je uz tebe" je ispalo kad je SDP glasao da Mirko bude ministar u vijecu ministara.drugi profil wrote:ja ne bih nikog branio ovdje, ali mi je suludo da neko misli da vuk mijenja cud.
Sta se promijenilo od tad? Mirko odradio dobar posao i Dodik obecao da ce ga smijeniti.
I sad centrala nas ovdje ubjedjuje i prica nam bajke o Mirkovoj proslosti u kontekstu njegove smjene iz vijeca ministara?
Mi vama vjerujemo da je on takav, samo nas zanima ako ste vi kontali da je on takav, zasto ste mu dali podrsku kad je biran u vijece ministara? Zasto onda niste blokirali njegov izbor, imali ste tu mogucnost i znali ste njegovu proslost, nije bila tajna?
Centrala mora mjenjati propagandnu strategiju. Ove halfove sto ih salje, oni samo stvar ucine jos gorom.
Kako ti znaš da "drugi profil" podržava SDP? Otkud ti pravo da ga etiketiraš kao člana SDP-a? Još gore, direktno njega okrivljuješ da je dao podršku Šaroviću, kao da "drugi profil" je taj koji sjedi u Parlamentu i donosi odluku. Nevjerovatno. A onda se nemoj iznenaditi što neko ignoriše tvoje malograđanstvo.
A sada o temi: imam osjećaj da kada bi Lagumdžija optužio Karadžića za genocid, da bi se nadigla cijela horda forumaša da kaže kako je Karadžić veliki patriota koji je stajao na branicima civiliziranog svijeta. Mirko Šarović je četnik. Bio je četnik 2012. kada je, i rukama SDPovih zastupnika, imenovan za ministra. Četnik je ostao i u 2013. kada ga smjenjuju ti isti SDPovi zastupnici. I to nema nikakve veze sa razlogom zbog kojeg ga biraju/smjenjuju, a posebno ne zbog njegovog (ne)rada.
Postavili su ga jer su morali, bez tadašnje SDS-SNSD koalicije se nije mogla formirati vlast. Smjenjuju ga zbog tala sa Dodikom, a koji je vezan za vojnu imovinu, odnosno Dodik je pristao da udovolji Lagumdžijinim zahtjevima oko vojne imovine i da nas dovede u predvorje NATO saveza (prema riječima Mladena Bosića i Saše Magazinovića). Po meni odličan potez. S jedne strane zbog NATO saveza i vojne imovine, s druge strane jer se ovim raspiruje raskol između SNSDa i SDSa. Danas je Dodik Lagumdžiju kupio vojnom imovinom, čime će se sutra održati u vlasti? Na kojem pitanju će udovoljiti zahtjevima Sarajeva kako ne bi bio zamijenjen SDSom?
- ultima_palabra
#31489 Re: SDP
Jel to Campbell držao časove spinovanja u centrali?
Prilično inventivan pokušaj... ali samo pokušaj.
-
sv12
#31490 Re: SDP
Jedini koji je ovdje zatucan si ti. I ne, ja nisam tvoj sugradjanin. Za onu kvalifikaciju, bahat i primitivan, ne upotrabljavaj izraze kojima ne znas ni znacenje, samo forme radi da bi ispao manje glup.cadburry wrote:
Zaista me rastužuje opskurnost i zatucanost mojih sugrađana kakva se može vidjeti u tvojim postovima. Takav bahat i primitivan način komunikacije sa drugim, da pomislim da se iza tvog profila krije lično Sadik Bahtić.
Kako ti znaš da "drugi profil" podržava SDP? Otkud ti pravo da ga etiketiraš kao člana SDP-a? Još gore, direktno njega okrivljuješ da je dao podršku Šaroviću, kao da "drugi profil" je taj koji sjedi u Parlamentu i donosi odluku. Nevjerovatno. A onda se nemoj iznenaditi što neko ignoriše tvoje malograđanstvo.
A sada o temi: imam osjećaj da kada bi Lagumdžija optužio Karadžića za genocid, da bi se nadigla cijela horda forumaša da kaže kako je Karadžić veliki patriota koji je stajao na branicima civiliziranog svijeta. Mirko Šarović je četnik. Bio je četnik 2012. kada je, i rukama SDPovih zastupnika, imenovan za ministra. Četnik je ostao i u 2013. kada ga smjenjuju ti isti SDPovi zastupnici. I to nema nikakve veze sa razlogom zbog kojeg ga biraju/smjenjuju, a posebno ne zbog njegovog (ne)rada.
Postavili su ga jer su morali, bez tadašnje SDS-SNSD koalicije se nije mogla formirati vlast. Smjenjuju ga zbog tala sa Dodikom, a koji je vezan za vojnu imovinu, odnosno Dodik je pristao da udovolji Lagumdžijinim zahtjevima oko vojne imovine i da nas dovede u predvorje NATO saveza (prema riječima Mladena Bosića i Saše Magazinovića). Po meni odličan potez. S jedne strane zbog NATO saveza i vojne imovine, s druge strane jer se ovim raspiruje raskol između SNSDa i SDSa. Danas je Dodik Lagumdžiju kupio vojnom imovinom, čime će se sutra održati u vlasti? Na kojem pitanju će udovoljiti zahtjevima Sarajeva kako ne bi bio zamijenjen SDSom?
Kako znam da je drugi profil kadar centrale? Ah zato se treba imati kapacitet. Drugi profil pravda zamotano postupak centrale sto se tice Sarovica i njegove smijene, a to jedino ko danas radi su interesno vezani za centralu.
Kronologija slucaja Sarovic
1. Dodik i SDS se slazu, sarajevski ogranak SNSD-a pod nazivom SDP, daje podrsku Mirku Sarovicu da postane ministar BiH, Sarovicu sa gorim CV-om nego ga ima danas, jer danas mu u CV-u pise da je uradio i nesto pozitivno za sve u BiH dok je bio ministar
2. Sarovic radio u vijecu ministara i tamo suradjivao sa svojim koalicionim partnerima Zlatkom Lagumdzijom i Damirom Hadzicem iz sarajevske filijale SNSD-a
3. Sarovic i vjerovatno jedini on u vijecu ministara uradio nesto dobro za sve u BiH
4. Dodik rekao da ce smijeniti Sarovica, napao i SDS, vjerovatno forme radi, jer glavna meta je Sarovic, ne SDS, vjerovatno i zbog ljubomore, izbori se blize, a vjerovatno i zbog toga sto je stopao projekt daljnje rasprodaje strancima i stranom lobiju prirodnog bogatstva BiH, koje Dodik nemilice rasprodaje, a sarajevska filijala SNSD-a sanja o tome.
5. Sarajevska filijala SNSD-a glasa za smjenu Sarovica
Znaci sta se to promijenilo u CV-u kod Sarovica od tacke 1. do tacke 5. sto je sarajevsku filijalu SNSD-a natjeralo da smijeni Sarovica, istog onog kojeg su i izabrali na to mjesto?
Naredio sef iz Laktasa, jer se sef boji da Sarovic ne stekne popularnost dovoljnu da ga ugrozi na izborima i jer mu blokira daljnju rasprodaju strancima prirodnih bogastava BiH.
I mozete vi sad tu igrati se politike, igrica i spletki druga Lagumdzije i rusiti zaposlenost u BiH koliko hocete, ali se ne mozete od toga oprati, jer su vam ruke prljave.
Sto znaci, Sarovicev CV ne igra nikakvu ulogu u vasem sprovodjenju Dodikove volje i nemojte se pokusati oprati njegovom prosloscu. Kad ste ga birali, uradili ste jos vecu politicku splacinu, tad ste birali onog koji podrzava ratne zlocince, a sad ste smijenili onog koji je radio dobro kao ministar.
Vi naprosto igrajuci svoje "igrice" i spletke politicke, vi unistavate sve, jebe se vama za posljedice vasih odluka, vama su bitne samo politicke "igrice" i politicke spletke. Ako treba rusiti Silajdzica, nema problema, rusite ga bez obzira na cijenu koju ce gradjani BiH platiti, vi bi srusili i milijardu eura vrijednu investiciju ako treba srusiti recimo SDA takodjer, e pa gospodo, ne mozete to raditi vise tako, a da ne snosite posljedice.
Last edited by sv12 on 26/10/2013 01:51, edited 1 time in total.
- cadburry
#31491 Re: SDP
Mogu ti reći da se i vidi da mi nisi sugrađanin, imaš tipičan rezon jednog poluinformisanog dijasporca totalno odvojenog od bh. realnosti. Međutim ne htjedoh te etiketirati, ne spuštam se na tvoj nivo.sv12 wrote:Jedini koji je ovdje zatucan si ti. I ne, ja nisam tvoj sugradjanin. Za onu kvalifikaciju, bahat i primitivan, ne upotrabljavaj izraze kojima ne znas ni znacenje, samo forme radi da bi ispao manje glup.cadburry wrote:
Zaista me rastužuje opskurnost i zatucanost mojih sugrađana kakva se može vidjeti u tvojim postovima. Takav bahat i primitivan način komunikacije sa drugim, da pomislim da se iza tvog profila krije lično Sadik Bahtić.
Kako znam da je drugi profil kadar centrale? Ah zato se treba imati kapacitet. Drugi profil pravda zamotano postupak centrale sto se tice Sarovica i njegove smijene, a to jedino ko danas radi su interesno vezani za centralu.
Kronologija slucaja Sarovic
1. Dodik i SDS se slazu, sarajevski ogranak SNSD-a pod nazivom SDP, daje podrsku Mirku Sarovicu da postane ministar BiH, Sarovicu sa gorim CV-om nego ga ima danas, jer danas mu u CV-u pise da je uradio i nesto pozitivno za sve u BiH dok je bio ministar
2. Sarovic radio u vijecu ministara i tamo suradjivao sa svojim koalicionim partnerima Zlatkom Lagumdzijom i Damirom Hadzicem iz sarajevske filijale SNSD-a
3. Sarovic i vjerovatno jedini on u vijecu ministara uradio nesto dobro za sve u BiH
4. Dodik rekao da ce smijeniti Sarovica, napao i SDS, vjerovatno forme radi, jer glavna meta je Sarovic, ne SDS, vjerovatno i zbog ljubomore, izbori se blize, a vjerovatno i zbog toga sto je stopao projekt daljnje rasprodaje strancima i stranom lobiju prirodnog bogatstva BiH, koje Dodik nemilice rasprodaje, a sarajevska filijala SNSD-a sanja o tome.
5. Sarajevska filijala SNSD-a glasa za smjenu Sarovica
Znaci sta se to promijenilo u CV-u od Sarovica od tacke 1. do tacke 5. sto je sarajevsku filijalu SNSD-a natjeralo da smijeni onog kojeg su oni izabrali? Naredio sef iz Laktasa, jer se boji da Sarovic ne stekne popularnost dovoljnu da ga ugrozi na izborima i jer mu blokira daljnju rasprodaju strancima prirodnih bogastava BiH.
Odgovor na tvoje underlined pitanje imaš u mom prethodnom postu (bold), kojeg nisi pročitao jer ideš po principu "lakše metar u guzicu nego centimetar u glavu" ili se jednostavno zaboravio malo maternji. U drugom slučaju uvijek ima google translate, a u prvom ti, prijatelju, nema pomoći (osim možda da isprobaš s tim metrom).
-
sv12
#31492 Re: SDP
Ma jah, vi iz centrale "savrseno" svakog citate, toliko "dobro" citate da ste poceli citati "pet politika Obame" jos dok je Silajdzic bio clan predsjednistva BiH, jos ih procitali niste.cadburry wrote:
Mogu ti reći da se i vidi da mi nisi sugrađanin, imaš tipičan rezon jednog poluinformisanog dijasporca totalno odvojenog od bh. realnosti. Međutim ne htjedoh te etiketirati, ne spuštam se na tvoj nivo.![]()
Odgovor na tvoje underlined pitanje imaš u mom prethodnom postu (bold), kojeg nisi pročitao jer ideš po principu "lakše metar u guzicu nego centimetar u glavu" ili se jednostavno zaboravio malo maternji. U drugom slučaju uvijek ima google translate, a u prvom ti, prijatelju, nema pomoći (osim možda da isprobaš s tim metrom).
Pa sto niste procitali Sarovica simpatizera ratnih zlocinaca kad ste ga birali u vijece ministara?
Pa sto niste procitali Sarovica jedinog ministra koji je nesto uradio u tom vasem pateticnom mandatu kojeg ce te dobro zapamtiti jer ce te sljedeci put dobiti priliku od naroda nikad, a mozda ni tad?
Nego sta bi od onih Zlajinih DOMACIH hidro-centrala sa DOMACOM LOVOM, koje je javno u emisiji Duske Jurisic i pred Silajdzicem i Ivanicem najavio ako on dodje na vlast, zajedno sa "pet politika Obame"?
Video (5:20) - Lagumdzija: "Nadjite mi jednu zemlju koja daje strancima da na svojim rijekama pravi hidroelektrane"
Da bi danas kad je na vlasti, zajedno sa Dodikom davao da Talijani prave hidrocentrale na Drini?
Evo vam vaseg pateticnog dragog vodje, glavom i bradom, laze. Kad je dosao na vlast, sve radi suprotno, cak i daje u koncesije hidroelektrane strancima.
4:20 Greatest shits of dear leader
Inace sve sto je istresao ovdje Lagumdzija ili je pogresno i/ili je slagao.
- cadburry
#31493 Re: SDP
Apsurdno postaje. Ili stvarno imaš mentalne poteškoće ili se praviš da ih imaš. Ako je prvo, žao mi je stvarno.sv12 wrote:cadburry wrote:
Mogu ti reći da se i vidi da mi nisi sugrađanin, imaš tipičan rezon jednog poluinformisanog dijasporca totalno odvojenog od bh. realnosti. Međutim ne htjedoh te etiketirati, ne spuštam se na tvoj nivo.![]()
Pa sto niste procitali Sarovica simpatizera ratnih zlocinaca kad ste ga birali u vijece ministara?
Pa sto niste procitali Sarovica jedinog ministra koji je nesto uradio u tom vasem pateticnom mandatu kojeg ce te dobro zapamtiti jer ce te sljedeci put dobiti priliku od naroda nikad, a mozda ni tad?
Tvoj nedostatak kućnog odgoja i primitivan način komunikacije, kao i elementarna nemogućnost da razlikuješ mene, forumaša "drugi profil", Zaltka Lagumdžiju, Sašu Magazinovića i sve ostale sa kojim se ne slažeš, u kombinaciji sa opaskom iz prethodnog paragrafa, te zaista diskvalifikuju kao iole relevantnog sagovornika. Zaista više nemam namjeru ulaziti u diskusiju sa tobom, jer očito su zidovi moje sobe razumljiviji i priniciljiviji od tebe.
-
sv12
#31494 Re: SDP
Dobro, opet citanje i analiza i to. Kad si tako "dobar" citac, kako citas ovo sto dear leader govori o gradnji domacih hidro-elektrana, sa domacom lovom na domacim rijekama, naravno u kontekstu zalaganja dear leadera zajedno sa laktaskim hohstoplerom da na teritoriji pod nadleznoscu drzave BiH, znaci na granici BiH koja je u nadleznosti drzave BiH, pokloni koncesiju za ne jednu, nego vise hidro-elektrana Talijanima? Znaci necemo sad o "pet politika Obame", znam da jos niste procitali to, hajmo o tekucim dogadjajima, gradnja hidroelektrana sa lopatama i sa domacom lovom, recimo na rijeci Drini, rijeci koja je na teritoriju koji je u nadleznosti po daytonskom sporazumu, ne entiteta, nego iskljucivo drzave BiH?cadburry wrote:
Apsurdno postaje. Ili stvarno imaš mentalne poteškoće ili se praviš da ih imaš. Ako je prvo, žao mi je stvarno.Međutim, ne planiram ti više ponavljati, jednom napisao, drugi put boldirao i ti onda treći put pitaš jedno te isto.
Tvoj nedostatak kućnog odgoja i primitivan način komunikacije, kao i elementarna nemogućnost da razlikuješ mene, forumaša "drugi profil", Zaltka Lagumdžiju, Sašu Magazinovića i sve ostale sa kojim se ne slažeš, u kombinaciji sa opaskom iz prethodnog paragrafa, te zaista diskvalifikuju kao iole relevantnog sagovornika. Zaista više nemam namjeru ulaziti u diskusiju sa tobom, jer očito su zidovi moje sobe razumljiviji i priniciljiviji od tebe.
Video 4:20 za one koji nemaju zivaca slusati sve lazi Zlatka Lagumdzije.
Mislim nadji mi jednu zemlju koja daje u koncesije hidroelektrane strancima na svojim rijekama?
Bajkica o "pet politika Obame" i kako Kina nije dala nijednu rijeku strancima da prave hidro-elektrane
Last edited by sv12 on 26/10/2013 03:14, edited 1 time in total.
- cadburry
#31495 Re: SDP
Klub poslanika SDP-a podržao bivše radnike Interplet-a
Nakon što su bivši radnici brčanskog preduzeća Interplet, nad kojim je sproveden stečaj, stupili u štrajk glađu, klub poslanika Socijaldemokratske partije BiH Brčko distrikta BiH (SDP) podržao je radnike u njihovom cilju, uz osudu ponašanja vlasti u Brčkom.
Esаd Atić, ispred klubа poslаnikа SDP-a u Skupštini Brčko distrikta BiH, je rekаo dа rаdnici pokušаvаju dа ostvаre svojа elementаrnа prаvа i izrаzio očekivаnje dа vlаstodršci u distriktu ozbiljno shvаte upozorenjа kаko od rаdnikа Interpletа, tаko i svih drugih nezаposlenih koji, nа slične nаčine, trаže svojа prаvа.
„Vlаst se bаvi sаmа sobom i dijeli grаntove i milione mаrаkа svojim političkim podаnicimа, а nemа sluhа zа nаjosjetljiviju kаtegoriju, u koju spаdаju i ovi rаdnici. Tаkvo ponаšаnje trebа dа prestаne, а dа se zаpočnu rješаvаti problemi nezаposlenih koji trаže svojа prаvа“, rekаo je Atić.
Radnici su nezadovoljni što Vlada neće da im isplati potraživanja po osnovu neisplaćenih plata za tri godine i otpremnine, u ukupnom iznosu od oko 1,4 miliona KM.
O pitanju bivših radnika Interpleta bi se trebalo razgovarati tokom rasprave o budžetu za narednu godinu.
- Alfons Kauders
#31496 Re: SDP
sta ces, stari koalicioni partneri...cadburry wrote:Zaista me rastužuje opskurnost i zatucanost mojih sugrađana kakva se može vidjeti u tvojim postovima. Takav bahat i primitivan način komunikacije sa drugim, da pomislim da se iza tvog profila krije lično Sadik Bahtić.sv12 wrote:"Mirko srbine Carsija je uz tebe" je ispalo kad je SDP glasao da Mirko bude ministar u vijecu ministara.drugi profil wrote:ja ne bih nikog branio ovdje, ali mi je suludo da neko misli da vuk mijenja cud.
a ja jos cekam da mi neko objasni po cemu je to sarovic bio odlican ministar, primjera radi bolji od onog zirojevica iz snsd-a koji je bio za kurac?
sta je to on uradio za privredu, trgovinu, izvoz?
dakle to sam pitanje postavio u vise navrata i niko od ljubitelja lika i djela mirka sarovica nije bio u stanju navesti nijedan primjer
jer im to nije bitno... bitno je da ga smjenjuje sdp... da je sds imenovao krajsnika na tu poziciju, opet bi ga ovi branili... i onda se ibrete kad narod jebe sda majku...
pitam se kakav nas spin ocekuje u vezi sejdic-finci... vidim svi vec pizde na lagumdziju, fol nije spreman na kompromis ko tihic, koji se i dalje vodi starim principom "potpisi alija pa nek je mala ko avlija"...
- jon_jovi
#31497 Re: SDP
Eto, Zlaja napredovao od kucmajstora u CK SKBiH do dobrostojećeg domaćina. Te komunjare su prodale tehniku vladanja nacionalistima i to se zna a što se samoga Zlatka tiče pa on je bolesno ambiciozan i opićen.
- Better Man
#31498 Re: SDP
Hajde ti nama objasni šta je diktator Lagumdžija pozitivno uradio kao MVP u svom mandatu? Koliko ja vidim, uradio je jedno veliko ništa! Zna se da bi Lagumdžija i rođenu mater prodao za fotelju, a da ne proda državu! Kad već braniš glasanje za smjenu istog, onda objasni zašto je SDP podržao da SDS bude u Vijeću ministara i zašto je SDP prevario svoje glasače izborom mafijaške hobotnice zvane SDA za partnera u vlasti? Jasan dokaz da je SDP vrlo sličan SDA sa malim i rijetkim časnim izuzetcima. Kada SDA svojim dogovorima sa HDZ-om, SNSD-om dogovara rješavanje problema, onda je to podjela zemlje, ali kad SDP to isto radi, onda je to jačanje države. Ne vidiš koliko ste jadni u svojim lažima. Budučnost ove zemlje jeste socijaldemokratija, ali ne onakva kakvu je vidi diktator Lagumdžija i njegovi poltroni.Alfons Kauders wrote:
sta ces, stari koalicioni partneri...![]()
a ja jos cekam da mi neko objasni po cemu je to sarovic bio odlican ministar, primjera radi bolji od onog zirojevica iz snsd-a koji je bio za kurac?
dakle to sam pitanje postavio u vise navrata i niko od ljubitelja lika i djela mirka sarovica nije bio u stanju navesti nijedan primjer
jer im to nije bitno... bitno je da ga smjenjuje sdp... da je sds imenovao krajsnika na tu poziciju, opet bi ga ovi branili... i onda se ibrete kad narod jebe sda majku...
pitam se kakav nas spin ocekuje u vezi sejdic-finci... vidim svi vec pizde na lagumdziju, fol nije spreman na kompromis ko tihic, koji se i dalje vodi starim principom "potpisi alija pa nek je mala ko avlija"...
Last edited by Better Man on 26/10/2013 09:57, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#31499 Re: SDP
zlatko je prvoklasni degenerik koji je upropastio stranku, pa cak i socialdemokratsku ideju na ovim prostorima (dodika ne racunam jer je on pragmatik bez ideologije te vrste)jon_jovi wrote:Eto, Zlaja napredovao od kucmajstora u CK SKBiH do dobrostojećeg domaćina. Te komunjare su prodale tehniku vladanja nacionalistima i to se zna a što se samoga Zlatka tiče pa on je bolesno ambiciozan i opićen.
ali to sto ne volim lagumdziju ne znaci da volim svakog ko je protiv njega... al eto, sto rece neko, onaj kome su drazi cetnici od komunjara - nek ih vodi kuci
- Alfons Kauders
#31500 Re: SDP
nista pametno - niti je iko tvrdio da je bio dobar ministar... ti epiteti su haman rezervisani za kadrove sds-a...Better Man wrote:Hajde ti nama objasni šta je diktator Lagumdžija pozitivno uradio kao MVP u svom mandatu? Koliko ja vidim, uradio je jedno veliko ništa! Zna se da bi Lagumdžija i rođenu mater prodao za fotelju, a da ne proda državu! Kad već braniš glasanje za smjenu istog, onda objasni zašto je SDP podržao da SDS bude u Vijeću ministara i zašto je SDP prevario svoje glasače izborom mafijaške hobotnice zvane SDA za partnera u vlasti? Jasan dokaz da je SDP vrlo sličan SDA sa malim i rijetkim časnim izuzecima.Alfons Kauders wrote:
sta ces, stari koalicioni partneri...![]()
sds je izabrao zato jer je dolazio u paketu sa snsd-om... pokusao je izabrati samo sds, ali nije islo... na stranu ideologija, bilo bi dobro da je to proslo, jer bi produbilo jaz izmedju snsd-a i sds-a, te oslabilo njihovu poziciju... ali eto, to haman nije bitno
sto se tice izbora sda, ne vidim kako su prevarili glasace? mogli su birati izmedju sbb i sda, to su jasno i govorili, da ce ici s jednim od njih... ja mislim da su u startu trebali odabrati sbb, al jbg, zajebali su se... osim ako nisi jedan od onih koji smatra da sdp nije trebao ni ulaziti u vlast... dakle isle bi sbb i sda, koje su jos prije izbora rekle da nece jedna s drugom u vlast - tj ko bi onda formirao vlast?