SDP

sv12

#31426 Re: SDP

Post by sv12 »

Havatar wrote:
sv12 wrote:
udrch wrote:stav Magazinovića u vezi smjene SDS-ovaca je vrlo racionalan..
ali meni nije jasno zašto oni sebi zabijaju ovakve autogolove..zašto su juče glasali protiv, a danas su za smjenu..
Pa nisu jucer glasali protiv. Jucer su izveli tipicnu Lagumdzijinu igricu spletki. On i Hadzic ko fol protiv i to Hadzic njega zvao telefonom i on ko fol bio protiv, a nisu mogli nazvati Osmica, kojeg su namjerno poslali u Kinu, da bi SNSD i HDZ imali vecinu od 5 glasova.

Tipicne spletkice profesora Lagumdzije i ucenika Hadzica.
:thumbup:
Da, najgore od svega sto ta sjednica Vijeca Ministara kad se smijenjivalo Sarovica nije legalna. Jer da bi neka sjednica bila legalna, najmanje po dva ministra iz svakog konstitutivnog Naroda moraju biti prisutni na sjednici.

Kako znamo, Hadzic je zvao Lagumdziju i Lagumdzija je telefonski glasao, sto opet znaci nije bio fizicki prisutan na sjednici VM. Drugi navodno bosnjacki ministar Zekerijah Osmic, njega ikebanu Lagumdzije i Hadzica, njih dvojica su poslali u Kinu, namjerno da bi SNSD-HDZ-SDP blok imao glas vise i ako i on i Hadzic glasaju protiv smjene Sarovica. Sto znaci na toj sjednici VM kad je Sarovic smijenjivan, bilo je ukupno prisutno Bosnjaka ministara, jedan, Fahrudin Radoncic.

Sto znaci, nije bilo dva ministra iz reda Bosnjaka, sto znaci sjednica je odrzana protivno ustavu BiH.
weredsf

#31427 Re: SDP

Post by weredsf »

sv12 wrote:
udrch wrote:stav Magazinovića u vezi smjene SDS-ovaca je vrlo racionalan..
ali meni nije jasno zašto oni sebi zabijaju ovakve autogolove..zašto su juče glasali protiv, a danas su za smjenu..
Pa nisu jucer glasali protiv. Jucer su izveli tipicnu profesorovu igricu spletki.

On i Hadzic kao bili protiv i to Hadzic njega zvao telefonom i on kao bio protiv, a nisu mogli nazvati partijskog kolegu ministra Zekerijaha Osmica, kojeg su namjerno poslali u Kinu, da bi SNSD i HDZ imali vecinu od 5 glasova napsram 4 glasa Radoncica, Sarovica i Lagumdzije i Hadzica?

Tipicne spletkice profesora Lagumdzije i ucenika Hadzica.
A tebe su jucer uredno napadali tu jer si tvrdio da ce se ovo desiti
vee-jay

#31428 Re: SDP

Post by vee-jay »

Havatar wrote:Odavno ja glasam ali za neke druge a to sto se partijskim aktivistima SDP-a ne svidja istina to nije moj problem.
q, ali nema veze.

dakle tvoja istina je
Havatar wrote:SDS ima vrlo malo mogucnosti da ugrozi Bosnjake dok SDP moze mnogim potezima da ugrozi Bosnjake i uvijek je to i radio kad god je bilo neko vazno pitanje.
ovakvu izjavu moze napisati ili osoba koja nije rodjena i ne zivi u BiH, ili osoba koja je rodjena daleko nakon rata (dakle za nekih 20 godina) ili osoba koja je zlonamjerna ili osoba koja je totalno *****
weredsf

#31429 Re: SDP

Post by weredsf »

Alfons Kauders wrote:
LeonardoAC wrote:Saša Magazinović:
Zadnji put kada su SDA i SDS jedni drugima „advokatisali“ onda je to rezultiralo sa više od milion raseljenih ljudi i drugim tragičnim događajima, a ovdje SDA očigledno brani SDS - kazao je Magazinović (SDP).

Fuj!

Ova stoka nacional-socijalistička bi se trebala izvinuti za ovu izjavu svim građanima BiH. Svrstati SDA koja je branila BiH i SDS čiji je kompletan civilni i vojni vrh u Hagu osuđen - ili im se sudi za genocid, je u najmanju ruku nedopustivo!
ne zulja SDA sto je ovo rekao magazinovic

zulja ih sto je ovo istina

al eto, holbruk i alija nisu vise na onom svijetu, da nam malo prepricaju ko je kome nudio da se ukine sds i ko je kome rekao da on moze deverati s njima
Ja bih volio vidjeti sta je to sa jedne strane uradio SDP sa SNSD-om na jacanju drzave, koje su to institucije koje su oni napravili skupa, zanoni, agencije i sl..
Ova druga kombinacija ako se ne varam ima puno toga iza sebe bez obziru na rat, posebno za vrijeme Terziceve vlade...bez suplje, bez stranackih prebacivanja..ajmo o rezultatima???
madner

#31430 Re: SDP

Post by madner »

Bez suplje i nametanja? :D
weredsf

#31431 Re: SDP

Post by weredsf »

madner wrote:Bez suplje i nametanja? :D
Ti nemoj odgovarati na moje postove :D
Styling

#31432 Re: SDP

Post by Styling »

Ovaj @weredsf isto malo dijete. Čuj "nemoj odgovarati na moje postove". Hoćeš li ga tužiti učiteljici što je zločest? :-)
weredsf

#31433 Re: SDP

Post by weredsf »

Styling wrote:Ovaj @weredsf isto malo dijete. Čuj "nemoj odgovarati na moje postove". Hoćeš li ga tužiti učiteljici što je zločest? :-)
Opet nisi u toku i blamiras se bez veze, @mander hoces li biti ljubazan i objasniti o cemu se radi :D :D :D
madner

#31434 Re: SDP

Post by madner »

Kopira jednu antologijsku recenicu :D
Sega, sala posalica.
Styling

#31435 Re: SDP

Post by Styling »

weredsf wrote:
Styling wrote:Ovaj @weredsf isto malo dijete. Čuj "nemoj odgovarati na moje postove". Hoćeš li ga tužiti učiteljici što je zločest? :-)
Opet nisi u toku i blamiras se bez veze, @mander hoces li biti ljubazan i objasniti o cemu se radi :D :D :D
Opet is u koaliciji. Stalno s nekim koaliraš, zavisno na kojoj temi se nađeš. Sam ne možeš nikako izdurati? :-)
weredsf

#31436 Re: SDP

Post by weredsf »

madner wrote:Kopira jednu antologijsku recenicu :D
Sega, sala posalica.
Tako je :D
weredsf

#31437 Re: SDP

Post by weredsf »

Styling wrote:
weredsf wrote:
Opet is u koaliciji. Stalno s nekim koaliraš, zavisno na kojoj temi se nađeš. Sam ne možeš nikako izdurati? :-)
@mander je vec odgovorio, ako neki dio nisi razumjela pokusat cemo ti obajasniti na neki drugi nacin :D :D :D
Styling

#31438 Re: SDP

Post by Styling »

weredsf wrote:
Sega, sala posalica.
A, meni je, bogami, svejedno. Bitno je da se nešto piše. ;-)
weredsf

#31439 Re: SDP

Post by weredsf »

Styling wrote:
weredsf wrote:
Sega, sala posalica.
A, meni je, bogami, svejedno. Bitno je da se nešto piše. ;-)
Pa ja ne znam zasto pises ako nisi u toku i zasto pokusavas ispasti duhovita bez ikakvog razloga.
Ako ti je svejedno zasto komentarises nesto sto nisu upratila mada je napisano tu???
ultima_palabra

#31440 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:
ultima_palabra wrote:Pa naknadna dešavanja pokazuju da je Alija bio u pravu. Što ukidati SDS koji je imao breme ratnih zločina, a da na njegovo mjesto dođe SDS sa drugim imenom koji bi imao par godina kredita od MZ kao demokratska, reformska, blablabla stranka... još bi to bilo tumačeno kao neki veliki ustupak sarajevskim strankama.

Sve se to kasnije odigralo sa SNSD-om.
kako to znamo?

da je 1996 ta politika okarakterisana kao zlocinacka i da najveca stranka koja ju je promovisala zabranjena, mozda bi snsd danas bio dosadna socijaldemokratska stranka koja ponekad zastrani, na odredjene "osjetljive" datume
Pa da se htjela zabraniti ta politika, Šumska ne bi ni postojala. Svako zabranjivanje stranaka dok postoji ovakvo ustavno uređenje bi bilo čisto kozmetičke prirode.

Jbg, ako je ko znao poslijeratna pravila igre, to je bio Alija... učio ih je na teži način i učestvovao u njihovom kreiranju.
Banksy

#31441 Re: SDP

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
dakle sad smo dosli dotle da se sdp optuzuje za izdaju drzave... ako glasa za smjenu ministara iz karadzicevog sds-a?

sds je haman bosnjackim patriJotama prihvatljiviji od sdp-a...
Obratno, SDS je haman SDP-u prihvatljiviji od ''bošnjačkih patriJota''.
Oktobar 2010,
prvi postizborni razgovori SDP-a, s prvim postizbornim izborom:

Kamere RTRS-a bile su jučer „nezgodni svjedoci“ sastanka potpredsjednika SDP-a Damira Hadžića i visokog funkcionera SDS-a Predraga Kovača u eko-kući Borov Do na Hreši u blizini Sarajeva.

Ovaj sastanak bio je samo uvod u skorašnji sastanak predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije i predsjednika SDS-a Mladena Bosića.

„Jako smo zadovoljni onime što smo dogovorili sa SDS-om i PDP-om.
Ja moram reći da mi imamo vrlo bliske pozicije o tome kako i na koji način treba da funkcionira vlast u ovoj zemlji'' - izjavio je tom prilikom za RTRS Damir Hadžić.

Styling

#31442 Re: SDP

Post by Styling »

weredsf wrote:
Styling wrote: A, meni je, bogami, svejedno. Bitno je da se nešto piše. ;-)
Pa ja ne znam zasto pises ako nisi u toku i zasto pokusavas ispasti duhovita bez ikakvog razloga.
Ako ti je svejedno zasto komentarises nesto sto nisu upratila mada je napisano tu???
Pa da nerviram tebe. Zar nisi do sada upratio?
JThomas

#31443 Re: SDP

Post by JThomas »

u situaciji gdje je dejton bio potpisan i RS ustoličena, totalno je svejedno bi li se SDS rasformirao ili ne bi. ustavom je osiguran kontinuitet iste politike. da se rasformirao osnovali bi novu istu stranku sa jednom promijenjenom riječi u imenu. vidjeli smo kad je SNSD preuzeo vlast i nastavio potpuno istu, ako ne i goru politiku. tu ne vrijedi nomen est omen.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#31444 Re: SDP

Post by antimobbing »

-
miop

#31445 Re: SDP

Post by miop »

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je većinom glasova odluku o smjeni ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirka Okolića i zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović, svi kadrovi SDS-a.

Od ukupno 39 prisutnih poslanika za smjenu kadrova SDS-a je glasalo njih 23 (SNSD, SDP, DNS, HDZBiH, SBB) protiv je bilo njih 13(SDS, SDA, PDP), a suzdržana su bila tri poslanika (SBiH, NSRzB).
Komentirajući inicijativu za smjenu ministra Mirka Šarovića i ostalih kadrova SDS-a, poslanik Adnan Bašić(SBB), kazao je da je Savez za bolju budućnost „u nezgodnoj situaciji u ova tužna vremena“

- I ovo je posljednje što nam je trebalo. Radi se o ozbiljnoj stvari i treba dobro da razmislimo. Najviše nas zabrinjava obrazloženje, a u obrazloženju stoji da je ministar Šarović dobro obavljao posao, ali da nije zastupao entitet iz kojeg dolazi. Da li ovaj sastav Vijeća ministara predstavlja državu ili entitet - zapitao se Bašić.

Podsjećamo, na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara za inicijativu za smjenu zvaničnika SDS-a glasali su predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda (HDZBiH) te ministri Nikola Špirić i Sredoje Nović (SNSD), Bariša Čolak (HDZBiH) i Damir Ljubić (HDZ 1990).

Protiv uvrštavanja ove inicijative na dnevni red sjednice Vijeća ministara bili su ministri Fahrudin Radončić (SBB), Damir Hadžić (SDP), Zlatko Lagumdžija (SDP) i Mirko Šarović (SDS).

Prilikom glasanja o samoj inicijativi, Lagumdžija nije prisustvovao sjednici, ali ga je Hadžić kontaktirao telefonom i prenio da je on protiv inicijative.
weredsf

#31446 Re: SDP

Post by weredsf »

Styling wrote:
weredsf wrote:
Styling wrote: A, meni je, bogami, svejedno. Bitno je da se nešto piše. ;-)
Barem se tvoj suprug usrecio sa tim
ratamahatta

#31447 Re: SDP

Post by ratamahatta »

miop wrote:
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je većinom glasova odluku o smjeni ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, zamjenika ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Mirka Okolića i zamjenice ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Radmile Mitrović, svi kadrovi SDS-a.

Od ukupno 39 prisutnih poslanika za smjenu kadrova SDS-a je glasalo njih 23 (SNSD, SDP, DNS, HDZBiH, SBB) protiv je bilo njih 13(SDS, SDA, PDP), a suzdržana su bila tri poslanika (SBiH, NSRzB).
Komentirajući inicijativu za smjenu ministra Mirka Šarovića i ostalih kadrova SDS-a, poslanik Adnan Bašić(SBB), kazao je da je Savez za bolju budućnost „u nezgodnoj situaciji u ova tužna vremena“

- I ovo je posljednje što nam je trebalo. Radi se o ozbiljnoj stvari i treba dobro da razmislimo. Najviše nas zabrinjava obrazloženje, a u obrazloženju stoji da je ministar Šarović dobro obavljao posao, ali da nije zastupao entitet iz kojeg dolazi. Da li ovaj sastav Vijeća ministara predstavlja državu ili entitet - zapitao se Bašić.

Podsjećamo, na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara za inicijativu za smjenu zvaničnika SDS-a glasali su predsjedavajući Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda (HDZBiH) te ministri Nikola Špirić i Sredoje Nović (SNSD), Bariša Čolak (HDZBiH) i Damir Ljubić (HDZ 1990).

Protiv uvrštavanja ove inicijative na dnevni red sjednice Vijeća ministara bili su ministri Fahrudin Radončić (SBB), Damir Hadžić (SDP), Zlatko Lagumdžija (SDP) i Mirko Šarović (SDS).

Prilikom glasanja o samoj inicijativi, Lagumdžija nije prisustvovao sjednici, ali ga je Hadžić kontaktirao telefonom i prenio da je on protiv inicijative.

SDP po ko zna koji put podvio rep kada Dodik zaprijeti blokadom....kruzni tok saobracaja..... :roll:
Styling

#31448 Re: SDP

Post by Styling »

weredsf wrote:
Styling wrote:
Barem se tvoj suprug usrecio sa tim
Supruga u ovo ne mijesaj, ni ja ne diram tvoju familiju.
vee-jay

#31449 Re: SDP

Post by vee-jay »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
dakle sad smo dosli dotle da se sdp optuzuje za izdaju drzave... ako glasa za smjenu ministara iz karadzicevog sds-a?

sds je haman bosnjackim patriJotama prihvatljiviji od sdp-a...
Obratno, SDS je haman SDP-u prihvatljiviji od ''bošnjačkih patriJota''.
Oktobar 2010,
prvi postizborni razgovori SDP-a, s prvim postizbornim izborom:

Kamere RTRS-a bile su jučer „nezgodni svjedoci“ sastanka potpredsjednika SDP-a Damira Hadžića i visokog funkcionera SDS-a Predraga Kovača u eko-kući Borov Do na Hreši u blizini Sarajeva.

Ovaj sastanak bio je samo uvod u skorašnji sastanak predsjednika SDP-a Zlatka Lagumdžije i predsjednika SDS-a Mladena Bosića.

„Jako smo zadovoljni onime što smo dogovorili sa SDS-om i PDP-om.
Ja moram reći da mi imamo vrlo bliske pozicije o tome kako i na koji način treba da funkcionira vlast u ovoj zemlji'' - izjavio je tom prilikom za RTRS Damir Hadžić.

zar tada nije bio izbor SDS ili SNSD? A ne - kako ti napisa - SDS ili SDA? I evo, kako se ispostavilo bolje bi bilo da je u koaliciju usla SDS nego SNSD.
vee-jay

#31450 Re: SDP

Post by vee-jay »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:
ultima_palabra wrote:Pa naknadna dešavanja pokazuju da je Alija bio u pravu. Što ukidati SDS koji je imao breme ratnih zločina, a da na njegovo mjesto dođe SDS sa drugim imenom koji bi imao par godina kredita od MZ kao demokratska, reformska, blablabla stranka... još bi to bilo tumačeno kao neki veliki ustupak sarajevskim strankama.

Sve se to kasnije odigralo sa SNSD-om.
kako to znamo?

da je 1996 ta politika okarakterisana kao zlocinacka i da najveca stranka koja ju je promovisala zabranjena, mozda bi snsd danas bio dosadna socijaldemokratska stranka koja ponekad zastrani, na odredjene "osjetljive" datume
Pa da se htjela zabraniti ta politika, Šumska ne bi ni postojala. Svako zabranjivanje stranaka dok postoji ovakvo ustavno uređenje bi bilo čisto kozmetičke prirode.

Jbg, ako je ko znao poslijeratna pravila igre, to je bio Alija... učio ih je na teži način i učestvovao u njihovom kreiranju.
Nebi, zabranjivanje SDSa kao jedine politicke stranke nakon rata bi i te kako imalo znacenje. Veoma vazno. Zabranjena je ona stranka koja je kriva za rat. Ali to je sada u potpunosti svejedno.
Post Reply