SDP

Styling

#31051 Re: SDP

Post by Styling »

VjecitiStudent wrote:
Styling wrote:
ultima_palabra wrote:Koga je Nermin Nikšić najviše čerečio kao vođa kluba poslanika SDP-a u Parlamentu FBiH? Ramiza Džaferovića.

Da bi onda kao premijer proveo par mjeseci pokušavajući i nogama i rukama da ga zadrži na mjestu direktora Razvojne banke. Država za Ramiza...
Pa, naravno da će ga čerečiti dok je bio SDA kadar a SDP opozicija. Sada je Džaferović revidirao stav, napustio SDA i odlučio da se sluša vlast.
A ja naivan, svo sam vrijeme mislio da ga čereći jer je Džaferović kriminalac i da će taj kriminalac konačno jednog dana završiti iza rešetaka.

Kad ono, ispade Džaferović na kraju SDP-u podoban kriminalac, ko u najbolja Alijina vremena.
Pa kad nam u kantonalnim i državnim parlamentima sjede suđeni i presuđeni kriminalci Džaferović je najmanji problem. Čovjek je bar revidirao stav. Everybody deserves a second chance. :D
Styling

#31052 Re: SDP

Post by Styling »

ultima_palabra wrote:
Styling wrote:
ultima_palabra wrote:Koga je Nermin Nikšić najviše čerečio kao vođa kluba poslanika SDP-a u Parlamentu FBiH? Ramiza Džaferovića.

Da bi onda kao premijer proveo par mjeseci pokušavajući i nogama i rukama da ga zadrži na mjestu direktora Razvojne banke. Država za Ramiza...
Pa, naravno da će ga čerečiti dok je bio SDA kadar a SDP opozicija. Sada je Džaferović revidirao stav, napustio SDA i odlučio da se sluša vlast.
:lol: Aha, znači čerečio ga je zbog odnosa vlast-opozicija, a ne zato što je Džaferović ojadio privredu FBiH davajući kredite klijentima svoje revizorske kuće? I onda pošto je okrenuo leđa SDA, oslobođen je svih grijeha? Trebali ste nam to reći 2010.godine...

Još jedan primjer maksime "partija prije države", vizionara Damira Hadžića :D
I, ti si, kao, takvim stavom iznenađen. :?
jon_jovi

#31053 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Šta hoće komunjare? Prvo su tehniku vladanja prodali nacionalistima, onda su cijeli rat duhali u jedra klikama na sve tri strane i sada se javljaju kao izbavitelji.
VjecitiStudent

#31054 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Styling wrote:
VjecitiStudent wrote:
Styling wrote:
A ja naivan, svo sam vrijeme mislio da ga čereći jer je Džaferović kriminalac i da će taj kriminalac konačno jednog dana završiti iza rešetaka.

Kad ono, ispade Džaferović na kraju SDP-u podoban kriminalac, ko u najbolja Alijina vremena.
Pa kad nam u kantonalnim i državnim parlamentima sjede suđeni i presuđeni kriminalci Džaferović je najmanji problem. Čovjek je bar revidirao stav. Everybody deserves a second chance. :D
U svakom slučaju, još svega 12 najtežih mjeseci, pa ćete onda imati lijepog vremena da analizirate i revidirate stavove, u debeloj i dugotrajnoj hladovini opozicije.
Styling

#31055 Re: SDP

Post by Styling »

VjecitiStudent wrote:[ U svakom slučaju, još svega 12 najtežih mjeseci, pa ćete onda imati lijepog vremena da analizirate i revidirate stavove, u debeloj i dugotrajnoj hladovini opozicije.
Kakva nam je pozicija, unaprijed prihvatam da budem u vlasti kao dio opozicije. I bez izbora 2014.
Skijaš

#31056 Re: SDP

Post by Skijaš »

Styling wrote:
Šta je Zlajin uspjeh ? To što se nekim dogovorom oko imovine (koja je prema presudi suda već državna) napravilo neki dogovor oko hidroelektrana na Drini (što je svakako u nadležnosti države) ?
Naši sudovi su svašta nešto presudili u korist države ali Dodik to nije htio ispoštovati jer ne postoji sila koja će ga natjerati.
I onda će ga SDP dodatno osnažiti novim ustupcima, a one koji u tom vide problem, predstavićemo kao ljubomorne SDAovce.
Hrulj

#31057 Re: SDP

Post by Hrulj »

Skijaš wrote:
Styling wrote:
Šta je Zlajin uspjeh ? To što se nekim dogovorom oko imovine (koja je prema presudi suda već državna) napravilo neki dogovor oko hidroelektrana na Drini (što je svakako u nadležnosti države) ?
Naši sudovi su svašta nešto presudili u korist države ali Dodik to nije htio ispoštovati jer ne postoji sila koja će ga natjerati.
I onda će ga SDP dodatno osnažiti novim ustupcima, a one koji u tom vide problem, predstavićemo kao ljubomorne SDAovce.
Radi tih ustupaka on i ne postuje odluke.
Zasto bi, kad zna da moze izvuci korist.
wolf07

#31058 Re: SDP

Post by wolf07 »

Mislim da stvarno treba biti zesci naivcina pa uz SDA uvijek pisati "krcmili" a uz SDP "pokusavaju napraviti"! Ja stvarno ne znam da li treba da se osjecam bolje ili gore zbog toga sto sam znao da je Zlajina prica uvijek bila, sada je, i uvijek ce biti jedna obicna UBLEHA. Nikad nisu dobili moj glas i nikad ga nece ni dobiti dok god u takvoj stranci jedan Bogic Bogicevic ne moze imati ni mjesto nekog jebenog savjetnika za bilo sta!
Ko su ti neprikosnoveni autoriteti u SDP osim Zlaje? Ko god je izrazio i najmanju sumnju u rijeci velikog vodje taj je s noge na nogu izletio iz stranke. Sta se uopste moze napraviti s ovim podrepasima koji samo raznose smrad Lagumdzijinih govana po drzavi (Masic, Niksic, Hadzic, Magazinovic...)?
Hajde samo pokusajte sebi predociti situaciju u kojoj neko, bilo ko, iz danasnjeg SDP-a sjedi na onoj sjednici Predsjednistva SFRJ i vojnog vrha JNA umjesto Bogica Bogicevica 1991.g. Ceka se samo njegov glas "ZA" pa da intervencija JNA postane sasvim legalna stvar. Borisav Jovic ga podpucava da se napokon opredijeli i onda taj famozni SDP-ovac kaze da je "PROTIV"!!!!!!

Jel ima iko u ovoj zemlji a da je vjerni glasac SDP-a da sebi moze ovo predociti i istovremeno povjerovati u to?

To je stranka koja je svojevremeno popljuvala jednog Nijaza Durakovica koji je veci socijal-demokrata, patriota i hrabriji covjek od ovih miseva i kad ima litar konjaka u sebi nego sto su ovi kad su potpuno trijezni.

Konac djelo krasi, Komsic. Covjek koji nije neki politicar velikog formata ali sigurno voli ovu zemlju. Ima "kratak fitilj" kad god neko sere protiv ove zemlje i ne ustrucava se upotrijebiti nediplomatski rjecnik da bi rekao sta osjeca. Ljudi mu prigovaraju da to bas i nije neka vrlina za politicara ali mi moramo znati da je svaki politicar u stvari samo komandant vojske u rezervi!!! Sta vam vrijedi jebena diplomatija i kultura dijaloga kad krene tenk na vas? Kazu SDP-ovci da je Komsic populista i da igra na siroke narodne mase pricom sta ne valaja bez nudjenja rjesenja. A nije populizam pricati o nekoj Istocnoj i Zapadnoj Njemackoj??? Nije populizam ova prica o nekakvim elektranama na Drini, nije populizam "pet politika" od kojih se vise ni autor ne sjeca o cemu su govorile.
Treba bas imati obraz-djon pa reci kako su SDA i SzBiH bile nesposobne da rijese bilo sta u drzavi a onda kad konacno obujete njihove cipele pricati iste takve price koje su pricali i oni prethodnih 20 godina. Koja je svrha mijenjanja vlasti ako je promjena samo personalna a ne i sustinska?
Shahab

#31059 Re: SDP

Post by Shahab »

wolf07 wrote:Mislim da stvarno treba biti zesci naivcina pa uz SDA uvijek pisati "krcmili" a uz SDP "pokusavaju napraviti"! Ja stvarno ne znam da li treba da se osjecam bolje ili gore zbog toga sto sam znao da je Zlajina prica uvijek bila, sada je, i uvijek ce biti jedna obicna UBLEHA. Nikad nisu dobili moj glas i nikad ga nece ni dobiti dok god u takvoj stranci jedan Bogic Bogicevic ne moze imati ni mjesto nekog jebenog savjetnika za bilo sta!
Ko su ti neprikosnoveni autoriteti u SDP osim Zlaje? Ko god je izrazio i najmanju sumnju u rijeci velikog vodje taj je s noge na nogu izletio iz stranke. Sta se uopste moze napraviti s ovim podrepasima koji samo raznose smrad Lagumdzijinih govana po drzavi (Masic, Niksic, Hadzic, Magazinovic...)?
Hajde samo pokusajte sebi predociti situaciju u kojoj neko, bilo ko, iz danasnjeg SDP-a sjedi na onoj sjednici Predsjednistva SFRJ i vojnog vrha JNA umjesto Bogica Bogicevica 1991.g. Ceka se samo njegov glas "ZA" pa da intervencija JNA postane sasvim legalna stvar. Borisav Jovic ga podpucava da se napokon opredijeli i onda taj famozni SDP-ovac kaze da je "PROTIV"!!!!!!

Jel ima iko u ovoj zemlji a da je vjerni glasac SDP-a da sebi moze ovo predociti i istovremeno povjerovati u to?

To je stranka koja je svojevremeno popljuvala jednog Nijaza Durakovica koji je veci socijal-demokrata, patriota i hrabriji covjek od ovih miseva i kad ima litar konjaka u sebi nego sto su ovi kad su potpuno trijezni.

Konac djelo krasi, Komsic. Covjek koji nije neki politicar velikog formata ali sigurno voli ovu zemlju. Ima "kratak fitilj" kad god neko sere protiv ove zemlje i ne ustrucava se upotrijebiti nediplomatski rjecnik da bi rekao sta osjeca. Ljudi mu prigovaraju da to bas i nije neka vrlina za politicara ali mi moramo znati da je svaki politicar u stvari samo komandant vojske u rezervi!!! Sta vam vrijedi jebena diplomatija i kultura dijaloga kad krene tenk na vas? Kazu SDP-ovci da je Komsic populista i da igra na siroke narodne mase pricom sta ne valaja bez nudjenja rjesenja. A nije populizam pricati o nekoj Istocnoj i Zapadnoj Njemackoj??? Nije populizam ova prica o nekakvim elektranama na Drini, nije populizam "pet politika" od kojih se vise ni autor ne sjeca o cemu su govorile.
Treba bas imati obraz-djon pa reci kako su SDA i SzBiH bile nesposobne da rijese bilo sta u drzavi a onda kad konacno obujete njihove cipele pricati iste takve price koje su pricali i oni prethodnih 20 godina. Koja je svrha mijenjanja vlasti ako je promjena samo personalna a ne i sustinska?
SDP je samo zamjenio mjesto Stranke za BiH. To je sve što su, šta žele i šta mogu uraditi. Sve ostalo je laž i demagogija.
Banksy

#31060 Re: SDP

Post by Banksy »

SDP, putem svog portala, tvrdi pazar s Federalnom ...

Više od deset mjeseci, nakon što mu je u novembru prošle godine pozlilo u studiju Federalne televizije tokom razgovora sa urednicom Antonijom Avram, predsjednik SDP-a i ministar vanjskih poslova BiH nije gostovao na FTV-u i izbjegavao je svaki 'bliski' kontakt sa novinarima ove tv kuće.

Sve do ovog ponedjeljka, kada se pojavio u političkom magazinu "Pošteno" i na očigled zatečene bh. javnosti proveo čitavih sat vremena, čak i nešto više, u prijateljskom ćaskanju sa urednicom TV programa Federalne televizije, Duškom Jurišić.

... gostovanje kod Duške Jurišić očito je bio novi 'lifting' za Federalnu televiziju. Da li to znači da odnose FTV-a i SDP-a od ovoga ponedjeljka treba da gledamo u drugom ozračju, ostaje da se vidi.

http://** No links **.ba/hronika/da-li-je-zlatko- ... om-jurisic
udrch

#31061 Re: SDP

Post by udrch »

šta zajebaješ čovjeka, bil ti dirao komšiju..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31062 Re: SDP

Post by JoseMujica »

po starom bosanskom običaju
Država za komšiju,rodbinu i prijatelje!
udrch

#31063 Re: SDP

Post by udrch »

pa hadžiMujaga ti to najbolje znaš kako je kad s rođakom nisi u dobrim odnosima :lol: ..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#31064 Re: SDP

Post by JoseMujica »

:lol: :lol: :lol: :lol: jes da si fulo, al i priča je dobra :thumbup:
dustaban

#31065 Re: SDP

Post by dustaban »

Shahab wrote: SDP je samo zamjenio mjesto Stranke za BiH. To je sve što su, šta žele i šta mogu uraditi. Sve ostalo je laž i demagogija.
Tacno, SDP u svemu slijedi put stranke SBiH i to cemo najbolje vidjeti na sljedecim izborima!
ultima_palabra

#31066 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

dustaban wrote:
Shahab wrote: SDP je samo zamjenio mjesto Stranke za BiH. To je sve što su, šta žele i šta mogu uraditi. Sve ostalo je laž i demagogija.
Tacno, SDP u svemu slijedi put stranke SBiH i to cemo najbolje vidjeti na sljedecim izborima!
Manje-više... jedino što oni imaju jaču infrastrukturu, više uhljebljenih budžetlija i starih komunista koji će spriječiti da padnu ispod 100 hiljada glasova.
drug_profi

#31067 Re: SDP

Post by drug_profi »

Vidite nesto. Zalosno je sto je tako. Za SDP sam glasao od prvih izbora. I naravno sad sam razocaran jer i tamo gdje su mogli nisu napravili bitnu razliku. Prva greska - SDA. Otad pocinje potop. Shvatam ja i da su proceduralne opstrukcije u rukama ceremonijal majstora koji su nam ovo sve davno zakuhali, ali nisu ucinili nista ili bar ne dovoljno daopravdaju povjerenje. Jos su tri godine propale uz one 4 prethodne koje nam je Hare oteo sa podizanjem Dodika do najmocnijeg covjeka u drzavi.

Medjutim, znam i svjestan sam ko je najvise kriv za govna u kojima plivamo i gusimo se i nemam namjeru da im svojim glasom ili apstinencijom dozvolim da opet ojacaju. Zvjer treba ubiti i odsjeci joj glavu. Ako vec ne bude alternative, ako budem morao, glasacu opet za SDP, samo zbog toga. Kako god da je SDP korumpiran, mila su majka spram prethodnika, a na kraju u ovavoj zemlji i ne mogu ocekivati Majku Terezu medju politicarima.
Zato se iskreno nadam da ce se ukazati svjetlo neko do izbora, samo da se SDA posalje u opoziciju na svim nivoima.
vivaldi

#31068 Re: SDP

Post by vivaldi »

drugi profil wrote:Kako god da je SDP korumpiran, mila su majka spram prethodnika, a na kraju u ovavoj zemlji i ne mogu ocekivati Majku Terezu medju politicarima.
nisu mila majka vec je sda samo duze u "poslu".

ovdje bi i angela merkel krala jer moze
VjecitiStudent

#31069 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Dok god stada vjernih glasača održavaju u životu stranke i njihova korumpirana vođstva, nakon što su četiri godine varali, lagali i krali, sa izlikom da i dalje glasaju za njih samo zato 'što su oni drugi gori', nama spasa nema.

Jedino temeljiti izborni krahovi glavnih stranaka mogu poboljšati tragičnu ponudu na našoj političkoj sceni.
Last edited by VjecitiStudent on 09/10/2013 20:52, edited 1 time in total.
drug_profi

#31070 Re: SDP

Post by drug_profi »

vivaldi wrote:
drugi profil wrote:Kako god da je SDP korumpiran, mila su majka spram prethodnika, a na kraju u ovavoj zemlji i ne mogu ocekivati Majku Terezu medju politicarima.
nisu mila majka vec je sda samo duze u "poslu".

ovdje bi i angela merkel krala jer moze
Pa dobro, mozes i tako reci, ali svakako se SDA mora maknuti, pa cemo dalje. Znas kako na zapadu kazu: politicari su kao pelene, treba ih cesto mijenjati iz istih razloga.
I to je sva mudrost razvijenih demokratija. Ne dozvole dovoljno dugo jednoj garnituri da vlada i da se umrezi. Dodje brzo druga sa svojim istraziteljima pa stisni ako smijes. Ovdje je SDA u svim porama i to je rak koji je metastazirao.
drug_profi

#31071 Re: SDP

Post by drug_profi »

VjecitiStudent wrote:Dok god stada vjernih glasača održavaju u životu stranke i njihova korumpirana vođstva, nakon što su četiri godine varali, lagali i krali, sa izlikom da glasaju za njih samo zato 'što su oni drugi gori', nama spasa nema.

Jedino temeljiti izborni krahovi glavnih stranaka mogu poboljšati tragičnu ponudu na našoj političkoj sceni.
Ne nije to izgovor nego cista matematika. Mislim da je kljucno SDA ukloniti. Bilo bi dobro ukloniti i SDP, ali koga staviti. SBB mi se ne cini kao bolji od njih. Nadam se DF-u ali me strah da ce bas oni vratiti SDA u sedlo.
Evo razmisljam na glas. Nevezano za SDP. Nisam vjerni glasac i na opstinskim nisu dobili moj glas. Dakle samo trazim slamku da se uhvatim da povratim izgubljenu nadu.
vee-jay

#31072 Re: SDP

Post by vee-jay »

Sve da DF nakon izbora i udje u koaliciju sa SDA (a to im nije cilj) – ekonomski gore od ovoga ne moze, politicki se ne moze nista desiti.

Ja vjerujem da se nakon izbora nista nece promijeniti tj. da ce i nakon izbora stranke koalicije raditi jedna protiv druge tako da ce se ovaj rat samo nastaviti.
_majevica_

#31073 Re: SDP

Post by _majevica_ »

vee-jay wrote:Sve da DF nakon izbora i udje u koaliciju sa SDA (a to im nije cilj) – ekonomski gore od ovoga ne moze, politicki se ne moze nista desiti.

Ja vjerujem da se nakon izbora nista nece promijeniti tj. da ce i nakon izbora stranke koalicije raditi jedna protiv druge tako da ce se ovaj rat samo nastaviti.
Sve dok ima sta da se krade u BiH niko se nece povuci niti biti smijenjen.Posto se zamazu oci mrvicama svim nasim
socijalama(invalidima,penzionerima,porodicama poginulih..).Problem ce nastati kada se ne bude moglo dati mrvica
gradjanima i kada sami se pocnu politicki pojedinci povlaciti iz svojih stranki...Uzivajmo u socijali dok ima mrvica...
Innovation

#31074 Re: SDP

Post by Innovation »

http://www.vijesti.ba/tag/GUBITAK%20EPBIH
:mrgreen:
Vjeruje da investicije u energetskom sektoru mogle biti zamajac razvoja Bosne i Hercegovine. EPBiH ima šansi da bude zamajac razvoja, jer je ta kompanija na prvom polugodištu ostvarila dobit od 22 miliona KM (11,2 miliona eura), a još veća dobit se očekuje krajem ove godine. Također, ove godine se očekuje rekordan prihod EPBiH od njenog postanka do danas, a to je prelazak milijardu maraka prihoda!
"'Kada kažete da su naše tri kapitalne investicije vrijedne cca. dvije milijarde KM investicija u realni sektor, jasno je da će to donijeti novu vrijednost i novac. To puno toga govori za našu privredu. Neke procjene su da bi na ovim projektima bilo angažirano između 2.000 do 3.000 ljudi koji bi bili angažirani samo na građevinskoj operativi. Najznačajnija vrijednost ovih projekata je apsolutna ekonomska neovisnost i, također, zadržavanje pozicije energetskog lidera u regionu. Osim toga, ukoliko ne bi išli u ove projekte za pet do sedam godina, BiH bi od izvoznika energije postala njen uvoznik i ne bi držala kontrole u svojim rukama. Ovo su projekti koji nemaju alternativu", priča Grabovica.
"Pored toga što može biti zamajac za sve druge privredne aktivnosti, pored tih benefita kroz ekonomske multiplikatore koje donose ovi projekti, energetika može biti regionalna poveznica, impuls međudržavnoj saradnji u pokretanju privrede na Balkanu. Najbolji primjer je novi projekt 'Srednja Drina' koji se prvobitno trebao realizirati između Srbije, bh. entiteta Republika Srpska (RS) i Italije. Posljednji dogovor lidera SDP-a i SNSD-a Zlatka Lagumdžije i Milorada Dodika po prvi puta daje šansu za tu međudržavnu saradnju. Meni je drago da smo mi pozvani da zajedno sa RS i Srbijom učestvujemo u projektu sa nekim ko će nam donijeti finansijsku konstrukciju, donijeti kapital, instalirati to, tri puta skuplje od nas to plaćati i poslije 15 godina ostaviti nam sve u trajno vlasništvo", rekao je Grabovica.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/elve ... /131010063

Da li je ovo predizborna :suplja: ili .......,vidjecemo. :roll:
maher

#31075 Re: SDP

Post by maher »

nemam nista protiv izgradnje hidrocentrala na drini, ali ove stvari koje se navode kao benefiti su malo upitne:

1. proizvodnja struje za izvoz ne bi trebao biti primarni cilj, struja se prvenstveno proizvodi za vlastite potrebe, a proizvodi napravljeni od te struje se izvoze
2. zato talijani i ne pitaju za cijenu, jer ce od te struje napraviti puno raznih proizvoda ...od igle do lokomotive, pa ce nam ih prodati, sto znaci da cemo mi to opet dijelom platiti...
3. ako mislimo zaposljavati ljude i sada da nam proradi 10 velikih fabrika, mi ne bi imali struje za izvoz, ... struju izvozimo zato sto nista ne radimo...
4. i ovo da nam objekat ostaje u vlasnistvu...to je samo mamac za patriote, kao ostaje objekat...trgovce strujom interesuje struja, a ne objekti sa svojim fiksnim troskovima odrzavanja, ...kada dodje za 15 godina vrijeme za remont centrala ostavice ih nama fol kao poklon...

hidrocentrale treba graditi, ali u nasem interesu, bez demagogije i laznog patriotizma
Post Reply