SDP

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#30876 Re: SDP

Post by JoseMujica »

taman kad čoek pomisli da nema gorih foteljokvislinga od nSDAp-a javi se nSDP-a sa dubljom penetracijom u rektum druga Miće :roll:
jon_jovi

#30877 Re: SDP

Post by jon_jovi »

Znači profilira se politička scena tako da sada imamo nešto jednostavniju sliku jer sada imamo desnu i lijevu opciju velikosrpske politike od kojih svaka ima svoje udvorice iz federacije.
pemanapemani

#30878 Re: SDP

Post by pemanapemani »

Ne podržavam ljigava go.na iz SDP-a. Samo, nikad nisam čuo Dodika da onako vazi o državnoj i vojnoj imovini, te spominje Bosnu i Hercegovinu. Očito je nešto veliko u igri, a sumnjam da je to Šarović.
bogumila

#30879 Re: SDP

Post by bogumila »

ja nesto ne cuh da ce se prvo SVE uknjiziti na BIH, pa onda proslijediti entitetima na koristenje.
ne kontam cemu euforija, ovo je dodik htio uvijek.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#30880 Re: SDP

Post by JoseMujica »

št se tiče ulaska u NATO treba mu dati šta god hoće,al je tužno da je temelj politike u Sarajevu ko će ga bolje Mići pofaflati :roll: a za to se već treba zahvaliti mudrosti političkoj deytonskih pregovarača Aliji Prvovjenčanom, Hariju Lepom Doturu i Zlaji Narcisu koji je u politici sasvim slučajno
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#30881 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

bogumila wrote:ja nesto ne cuh da ce se prvo SVE uknjiziti na BIH, pa onda proslijediti entitetima na koristenje.
ne kontam cemu euforija, ovo je dodik htio uvijek.
Upravo tako, još jedan ustupak Dodiku pred iduću godinu i izbore, kao i Fahrino objašnjenje :-) :-) da ipak SNSD nije rušila BIH u ratu.
Habere quaestui rem publicam non modo turpe est, sceleratum etiam atque nefarium
muzicar_iz_parka

#30882 Re: SDP

Post by muzicar_iz_parka »

Ispade gazda Mile veći j.... od Rocca Sifredija.

Čak mislim da bi čobani uspješnije pregovarali od naših vođa elite.
Innovation

#30883 Re: SDP

Post by Innovation »

KatarinaKosaca wrote: Upravo tako, još jedan ustupak Dodiku pred iduću godinu i izbore, kao i Fahrino objašnjenje :-) :-) da ipak SNSD nije rušila BIH u ratu.
Trgovati državom nije samo sramno, nego i zločinački i bezbožno
Danguba

#30885 Re: SDP

Post by Danguba »

Ja stvarno ne znam o cemu razmisljaju ovi nasi politicari?

Dodiku se prohtjelo da smijeni Sarovica iz njegovih razloga. Taj isti Sarovic sta god mislili o njemu i njegovoj proslosti u VM izgleda dobro radi svoj posao i u interesu drzave. To je zasmetalo Dodiku pa ga kani smijeniti jer mu ne odgovara jaca drzava i sirenje nadleznosti na drzavu i zamislite cuda, u tome mu pomazu Lagumdzija i Radoncic. Znaci da je i njima u interesu da ne jaca drzava.

Dodik ce sve dobiti. Uspio je dobiti u presudi Sejdic-Finci, pokusava izdejstvovati(sve po svome) vojnu i drzavnu imovinu, smjenu Sarovica, rasturiti Elektroprijenos...

Dokle smo dosli da uspjehe mjerimo Dodikovim kompromisom(a njega nema) tako da od uspjeha nema nista.
Ako moramo sve ovo prebiti radi neke buducnosti u kojoj ce BiH biti slaba, ja bi sve ovo odbio do nekog vremena kada ce Dodik morati napraviti neke ustupke ili do dolaska nekoga trezvenijeg.

p.s. ako bi se nesto i dogovorili, zasto su cekali tolike godine kada su to sve mogli dogovoriti 3,4 ili 6 god ranije.
Last edited by Danguba on 06/10/2013 19:13, edited 1 time in total.
drug_profi

#30886 Re: SDP

Post by drug_profi »

Lako je tudjim q. gloginje mlatit.
Odose djeca, a ovi koju ostanu imaju obrazovanje i vjestine potpuno nekonkurentne. Za jos nekoliko godina stagniranja nece se imati sta cuvati i spasavati. Ekonomija ide u sunovrat i ja se pitam hoce li uopste biti penzija za moju generaciju ili cemo umirati za masinama i radnim stolovima.
Pustite se visoke politike.
KatarinaKosaca

#30887 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

drugi profil wrote:Lako je tudjim q. gloginje mlatit.
Odose djeca, a ovi koju ostanu imaju obrazovanje i vjestine potpuno nekonkurentne. Za jos nekoliko godina stagniranja nece se imati sta cuvati i spasavati. Ekonomija ide u sunovrat i ja se pitam hoce li uopste biti penzija za moju generaciju ili cemo umirati za masinama i radnim stolovima.
Visoka politika je ta koja kreira ambijent obrazovanja, investicija samim tim otvaranja radnih mjesta, itd. Ekonomija ne može naovisno od toga. Visoka politika je ta koja preko fiskalne politike stvara ambijent socijalne države. Naša socijaldemokratija ima samo od socijalnog pola imena. Od fiskalne politike ima harač i otimačinu na svakom koraku, a od politike ima vazelin Dodiku. To je najžešći udarac građanima, ali jedan dobar šamar u mozak onima koji su toliko godina toliko prizivali njihovu izbornu pobjedu. Kao građanin ne mogu likovati nikako, kao forumašica svakako..
drug_profi

#30888 Re: SDP

Post by drug_profi »

KatarinaKosaca wrote:
drugi profil wrote:Lako je tudjim q. gloginje mlatit.
Visoka politika je ta koja kreira ambijent obrazovanja, investicija samim tim otvaranja radnih mjesta, itd. Ekonomija ne može naovisno od toga. Visoka politika je ta koja preko fiskalne politike stvara ambijent socijalne države. Naša socijaldemokratija ima samo od socijalnog pola imena. Od fiskalne politike ima harač i otimačinu na svakom koraku, a od politike ima vazelin Dodiku. To je najžešći udarac građanima, ali jedan dobar šamar u mozak onima koji su toliko godina toliko prizivali njihovu izbornu pobjedu. Kao građanin ne mogu likovati nikako, kao forumašica svakako..
Ama ne otkrivaj mi toplu vodu. Moj komentar je opaska na tvrdnju da treba jos cekati dok se ne preokrenu vjetrovi u povoljnom pravcu.
Nece nikad jer je politicki pluralizam najveci kod Bosnjaka i nikad nece biti jedan politicki blok. Sa druge strane u dva (de)konstitutivna imas politicare kojima bas odgovara stagnacija. Svako razvlacenje direktno slabi koheziju i cini opravdanijim zahtjeve za secesiju. Jer kad ljudi tvrde da se ne moze doci do dogovora i da imaju pravo na bolju buducnost, makar i kroz secesiju, sta im mozes reci? Nemate pravo da zivite kao evropljani? Valjajte se i dalje u bosanskoj kaljuzi? Narocito kad generacija koja nema nikakve veze sa ratom preuzme sve poluge vlasti.
SmokingMan

#30889 Re: SDP

Post by SmokingMan »

Danguba wrote:Ja stvarno ne znam o cemu razmisljaju ovi nasi politicari?

Dodiku se prohtjelo da smijeni Sarovica iz njegovih razloga. Taj isti Sarovic sta god mislili o njemu i njegovoj proslosti u VM izgleda dobro radi svoj posao i u interesu drzave. To je zasmetalo Dodiku pa ga kani smijeniti jer mu ne odgovara jaca drzava i sirenje nadleznosti na drzavu i zamislite cuda, u tome mu pomazu Dodik i Radoncic. Znaci da je i njima u interesu da ne jaca drzava.

Dodik ce sve dobiti. Uspio je dobiti u presudi Sejdic-Finci, pokusava izdejstvovati(sve po svome) vojnu i drzavnu imovinu, smjenu Sarovica, rasturiti Elektroprijenos...

Dokle smo dosli da uspjehe mjerimo Dodikovim kompromisom(a njega nema) tako da od uspjeha nema nista.
Ako moramo sve ovo prebiti radi neke buducnosti u kojoj ce BiH biti slaba, ja bi sve ovo odbio do nekog vremena kada ce Dodik morati napraviti neke ustupke ili do dolaska nekoga trezvenijeg.

p.s. ako bi se nesto i dogovorili, zasto su cekali tolike godine kada su to sve mogli dogovoriti 3,4 ili 6 god ranije.
-Inače Dodik je davno skontao da je Fahro ionako poglup bošnjo koji malo koristi mozak,vožd samo drži oko sebe ljude sa kojima može olahko manipulirati,sve u svemu brojnja neslaganja političara nisu ništa drugo osim put ka pribavljanju vasitih koristi i materijalnih dobara,mada bošnje nesumnjivo prednjače u tome,dok vožd je ipak malo više namazaniji seljačkim kajmakom,zna šta hoće...
muzicar_iz_parka

#30890 Re: SDP

Post by muzicar_iz_parka »

Nema jebenije politike od seljačke.
semirizsvemira

#30891 Re: SDP

Post by semirizsvemira »

Za ovaj kastrofalni popis i smutnje koje prave Srbi su direktno krivi njihovi poslusnici Zlaja i Fahro
KatarinaKosaca

#30892 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

drugi profil wrote:Ama ne otkrivaj mi toplu vodu. Moj komentar je opaska na tvrdnju da treba jos cekati dok se ne preokrenu vjetrovi u povoljnom pravcu.
Nece nikad jer je politicki pluralizam najveci kod Bosnjaka i nikad nece biti jedan politicki blok. Sa druge strane u dva (de)konstitutivna imas politicare kojima bas odgovara stagnacija. Svako razvlacenje direktno slabi koheziju i cini opravdanijim zahtjeve za secesiju. Jer kad ljudi tvrde da se ne moze doci do dogovora i da imaju pravo na bolju buducnost, makar i kroz secesiju, sta im mozes reci? Nemate pravo da zivite kao evropljani? Valjajte se i dalje u bosanskoj kaljuzi? Narocito kad generacija koja nema nikakve veze sa ratom preuzme sve poluge vlasti.
Ovom logikom onda bi Bošnjaci trebali da imaju jednu nacionalnu stranku i da praktički imaju diktaturu. To je ono što HDZ godinama pokušava i djelimično uspjeva sa BIH Hrvatima. Mislim da ne samo da je naopako postaljena teza, nego nije ni izvodljivo. Bošnjaci kao i svaki drugi narodi imaju pravo da biraju, između desnice i ljevice (ako ovo ikada počne da postoji u BIH) ili neke hajdemo reći tvrđe i mekše linije. Ono oko čega ne treba biti spora ni sa kim, pa ni unutar Bošnjačkog korpusa je država, odnosno domovina da ne zvuči tako policijski "država". Sad, što se zarad privilegije prodaje i država to je problem, a ne višestranačje u Bošnjaka.
area51

#30893 Re: SDP

Post by area51 »

Bošnjački političari su ubjedljivo najmudriji u svom ovom loncu.Jedni nešto kao dogovore sa ovim srbima i hrvatima onda ovi drugi to miniraju i obrnuto,kad ovi drugi nešto kao dogovore onda ovi prvi to miniraju i čekaju...povoljan trenutak kada će zajedno krenuti u "akciju"
Innovation

#30894 Re: SDP

Post by Innovation »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/hadzic-i ... /131006084

Sve po Ustavu, jer nam se zuri u Nato. :oops:
KatarinaKosaca

#30895 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Innovation wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/hadzic-i ... /131006084

Sve po Ustavu, jer nam se zuri u Nato. :oops:
Dokazani šampioni anarhije i nepoštivanja zakona . Sad bi ti možda odgovorili "Šta je @Innovation, tebi krivo što ti nećeš u Nato" :D
Ipak, mislim da je i ovaj ustupak samo puki ustupak Dodiku pred izbore koji ga jako brinu, jer ga je Vučić pustio niz vodu, a komšije u PC-u valjda stigla glad prije ideala, jer jednostavno BIH Srbi bez Srbij neće u Nato. I iluzorno je to očekivati. Ivanić je to najpoštenije i najotvorenije objasnio. Ovo pošteno kažem u smislu otvorenosti. Neće da ih od Srbije dijeli jedan vojni savez, a Srbija se jasno opredijelila o neutralnosti radi svježih sjećanja bombi, pa im je čak i napravljan ustupak da idu prema EU bez Nato saveza.
Utoliko je ovo još jedna Dodikova pobjeda, odnosno Lagumdžijina prodaja. Još jedna u nizu njegovih posjeta buvljaku..
Havatar

#30896 Re: SDP

Post by Havatar »

Ne smije ostati NATOme..
drug_profi

#30897 Re: SDP

Post by drug_profi »

KatarinaKosaca wrote:
drugi profil wrote:Ama ne otkrivaj mi toplu vodu. Moj komentar je opaska na tvrdnju da treba jos cekati dok se ne preokrenu vjetrovi u povoljnom pravcu.
Ovom logikom onda bi Bošnjaci trebali da imaju jednu nacionalnu stranku i da praktički imaju diktaturu. To je ono što HDZ godinama pokušava i djelimično uspjeva sa BIH Hrvatima. Mislim da ne samo da je naopako postaljena teza, nego nije ni izvodljivo. Bošnjaci kao i svaki drugi narodi imaju pravo da biraju, između desnice i ljevice (ako ovo ikada počne da postoji u BIH) ili neke hajdemo reći tvrđe i mekše linije. Ono oko čega ne treba biti spora ni sa kim, pa ni unutar Bošnjačkog korpusa je država, odnosno domovina da ne zvuči tako policijski "država". Sad, što se zarad privilegije prodaje i država to je problem, a ne višestranačje u Bošnjaka.
Kojom logikom? Nisam rekao da je to kod Bosnjaka lose nego da je dobro. Poenta je, ako si propustila, u tome da suprotne strane bas i ne ginu od zelje da se dogovore i da im narocito pase svako razvlacenje obzirom da su vlasnici dvojnih drzavljanstava, pa de facto i de iure imaju rezervne domovine.
Jedini kome ne pase razvlacenje jesu Bosanci, velikim ili malim slovom, koji nemaju backup. Bosnjacki lideri (neki) također bi rado da imaju fildzan, pa nek je samo tri kantona, makar bi vladali ko begovi. Naravno da to nece reci svojoj PDV raji.
KatarinaKosaca

#30898 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

drugi profil wrote:Kojom logikom? Nisam rekao da je to kod Bosnjaka lose nego da je dobro. Poenta je, ako si propustila, u tome da suprotne strane bas i ne ginu od zelje da se dogovore i da im narocito pase svako razvlacenje obzirom da su vlasnici dvojnih drzavljanstava, pa de facto i de iure imaju rezervne domovine.
Jedini kome ne pase razvlacenje jesu Bosanci, velikim ili malim slovom, koji nemaju backup. Bosnjacki lideri (neki) također bi rado da imaju fildzan, pa nek je samo tri kantona, makar bi vladali ko begovi. Naravno da to nece reci svojoj PDV raji.

Da, u ovome se slažemo. Mada Srbin iz BIH ne dobiva po automatizmu državljanstvo Srbije, i ako dobije nema puno hajra od toga. Hrvatima je nešto lakše dobiti državljanstvo, ali opet im se otvara pitanje posla, stanovanja itd. Utoliko nije baš to komotna opcija "rezervne domovine". Više je to misaona nego pragmatična stvar.
Danguba

#30899 Re: SDP

Post by Danguba »

Dodik je davno rekao svoje. ''Ja idem u B.Luku, kada budete spremni da prihvatite moje uslove, zovite me''.
Kratko i jasno. Sve je tako bilo do juce. Juce je sam dosao u Sarajevo jer mu gori pod nogama na sve strane. Samo lud ne bi znao iskoristiti takvu situaciju.

Propustaju se IPA fondoviMilioni koje treba podijeliti poljoprivrednicima) samo zato sto ne zeli ministarstvo poljoprivrede na drzavnom nivou. Poljoprivrednici muku muce sa djubrivom, gorivom i plasmanom proizvoda i to sve zbog njegovog hira.
Liberalism

#30900 Re: SDP

Post by Liberalism »

Pusti suplju...

Poljoprivrednici godisnje uzmu 200 miliona KM podsticaja,a pricas o 5 miliona euro ipard kao da su milijarde
Post Reply