SDP

Post Reply
hercegovac_pravi

#3051 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

stochar wrote:
hercegovac_pravi wrote:
O kakvom nalogu stalno klepećeš? Gdje vidiš "nalog"?
Shvati da ministar NE MOŽE izdati bilo kakav "nalog"

Image

Predmet: Nalog za postupanje (ako ne znas citati)

sta ono ti rece:
hercegovac_pravi wrote: Ministar NE MOŽE izdati "nalog"

Ministar NE MOŽE izdati "nalog"

Ministar NE MOŽE izdati "nalog"
vidis, i ja se s tim slazem, ne moze i ne bi smio izdavati naloge u ovom slucaju, jer je to zloupotreba polozaja!
:lol: :lol: :lol:
Hoš a ti ja isti ovakav "nalog" skeniram i postavim u roku od 15 minuta i to sa kompletno suprotnim sadržajem? :run:
Nalog :lol: :lol:
hercegovac_pravi

#3052 Re: SDP

Banksy wrote:Naravno da je nalog, to budala vidi ...

De ne provaljuj se svega ti...svaka budala zna kako izgleda služebeni nalog kojim se zahtjeva zvanična istraga.
Murisno1

#3053 Re: SDP

Post by Murisno1 »

hercegovac_pravi wrote:

De ne provaljuj se svega ti...svaka budala zna kako izgleda služebeni nalog kojim se zahtjeva zvanična istraga.
Znači, neće službeno ni da komuniciraju? :-)
hercegovac_pravi

#3054 Re: SDP

Murisno1 wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Znači, neće službeno ni da komuniciraju? :-)
Jeli govorimo o nalogu za istragu ili "službenoj komunikaciji"? :-)
Murisno1

#3055 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Ne znam jarane, ovo je NALOG poslan MAILOM :-)
ragib

#3056 Re: SDP

Post by ragib »

Veleprodajna cijena gasa povećana za 13,89 posto
Vlada Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu dala saglasnost na odluku Nadzornog odbora BH-Gasa o povećanju cijena gasa za 13,89 posto.
hercegovac_pravi

#3057 Re: SDP

Murisno1 wrote:Ne znam jarane, ovo je NALOG poslan MAILOM :-)
Čitava ova razmjena mišljenja je i bazirana na ovom boldanom...
Romanija

#3058 Re: SDP

Post by Romanija »

ragib wrote:Veleprodajna cijena gasa povećana za 13,89 posto
Vlada Federacije BiH danas je na sjednici u Sarajevu dala saglasnost na odluku Nadzornog odbora BH-Gasa o povećanju cijena gasa za 13,89 posto.
I sta sad, ko da SDP ili Vlada Federacije imaju fabriku u Dejcicima u kojoj stancaju gas pa ga prodaju levatima. Zna se ko je dig'o cijenu gasu i odakle gas dolazi. U nekim Evropskim zemljama gas je puskupio i za 25%. Blesavo je cijenu gasa dovoditi u usku vezu sa politickom partijom ili vladom.
ragib

#3059 Re: SDP

Post by ragib »

Romanija wrote:
ragib wrote:Veleprodajna cijena gasa povećana za 13,89 posto
I sta sad, ko da SDP ili Vlada Federacije imaju fabriku u Dejcicima u kojoj stancaju gas pa ga prodaju levatima. Zna se ko je dig'o cijenu gasu i odakle gas dolazi. U nekim Evropskim zemljama gas je puskupio i za 25%. Blesavo je cijenu gasa dovoditi u usku vezu sa politickom partijom ili vladom.
šta je sa strujom koju mi proizvodimo, vodom, meni licno federacija ne lici na zapadnu njemacku kako su najavili čak postaje jos gora nego sto je i bila.
Murisno1

#3060 Re: SDP

Post by Murisno1 »

hercegovac_pravi wrote:
Odnosno ne znamo mi što uživamo da pljujemo po SDP-u :-)
SDP-ovci, naravno, znaju :wink:
Corto Maltese

#3061 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

Za ljubitelje Lika, Djela i Nevjerice, evo i hard copy verzija vica mjeseca:

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/111027087#5
Corto Maltese

#3062 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

ragib wrote: šta je sa strujom koju mi proizvodimo, vodom, meni licno federacija ne lici na zapadnu njemacku kako su najavili čak postaje jos gora nego sto je i bila.
Prirodni zakoni nas uče da, kada dugo putuješ na zapad, prije ili kasnije ćeš prići samome sebi sa istočne strane.
klixober

#3063 Re: SDP

Post by klixober »

stochar wrote: Zlaya ima nekih 20-ak hiljada glasova, jedan denis becirevic ima 45.000, a komsic 300.000! i takvi likovi nisu smjeli ni biti kandidati za predsjednika stranke, a da ne govorimo o tome da strankom predsjedavaju!
Odakle tebi da Bećirević i Komšić nisu smjeli da se kandiduju protiv Lagumdžije? Pa njih dvojica u potpunosti podržavaju Lagumdžiju na čelu partije, zadovoljni su načinom na koji vodi SDP i bliski su prijatelji. Mislim, niđe veze, da ne govorim o nebulozi poređenja Lagumdžijinih glasova iz izborne jedinice sa Komšićevim na razini države (entiteta). :-) :-) :-)
stochar

#3064 Re: SDP

Post by stochar »

hercegovac_pravi wrote: :lol: :lol: :lol:
Hoš a ti ja isti ovakav "nalog" skeniram i postavim u roku od 15 minuta i to sa kompletno suprotnim sadržajem? :run:
hocu, ne kontam sta hoces da kazes? ovo je nalog za koji ti kazes da ga ministar ne moze izdati, sto se smijes k'o kreten umjesto da priznas da si isp'o glup? ovo nije skenirano, ovo je sa vijesto o ministrovoj pressici, fotografisano, i ovo je ministar drzao u ruci i mahao pred novinarima s ovim:

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/111027087#

haj' mi sad skeniraj to sto kazes da mozes skenirati, da shvatimo o cemu se radi.

p.s. de mi nabroij bar dva od ta tri zakljucka koje sam ja promijenio od sinoc? nisam nista promijenio, samo sam ovim nalogom dobio jos vise argumenata za tvrdnju da se radi o teskoj zloupotrebi polozaja i pritisku na medije!
hercegovac_pravi

#3065 Re: SDP

Murisno1 wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Odnosno ne znamo mi što uživamo da pljujemo po SDP-u :-)
SDP-ovci, naravno, znaju :wink:
I tako od nepostojećeg naloga za istragu stigošmo do mejlova i na kraju "o pljuvanju po SDP-u" :-)
budva

#3066 Re: SDP

Post by budva »

Hvala Vam sto nam dadoste drzavu za covjeka
stochar

#3067 Re: SDP

Post by stochar »

komeba wrote:
stochar wrote: Zlaya ima nekih 20-ak hiljada glasova, jedan denis becirevic ima 45.000, a komsic 300.000! i takvi likovi nisu smjeli ni biti kandidati za predsjednika stranke, a da ne govorimo o tome da strankom predsjedavaju!
Odakle tebi da Bećirević i Komšić nisu smjeli da se kandiduju protiv Lagumdžije? Pa njih dvojica u potpunosti podržavaju Lagumdžiju na čelu partije, zadovoljni su načinom na koji vodi SDP i bliski su prijatelji. Mislim, niđe veze, da ne govorim o nebulozi poređenja Lagumdžijinih glasova iz izborne jedinice sa Komšićevim na razini države (entiteta). :-) :-) :-)
hahahahaha! a, becirevic je dobio 45.000 glasova isto na nivou izborne jedinice, ne vidim u cemu je fazon? a, komsic jeste dobio ove glasove na nivou drzave, jer lagumdzija na taj nivo nije simo ni prismrditi jer bi ga pomeli.

hahaha, cuj, 'podrzavaju Lagumdziju na celu partije i zadovoljni su nacinom na koji vodi SDP', na osnovu cega to tvrdis? i kako znas da su bliski prijatelji? sjedis i ti s njima ili vam je to neka mantra iz 'Lika i djela Zlatka Lagumdzije' by E. Suljagic? hahaha, kako ste providni i smijeshni, uzhivam u ovim raspravama, cek' odo' ispeci kokice i otvoriti pivu, ovo je zanimljivije od Lige prvaka...

@hervcegovac - nalog nije nepostojeci, ako pogledas one fotke (ne znam smijes li od sefova pogledati ili slusas sta ce ti reci), vidjeces da nalog itekako postoji, da ga ja nisam skenir'o, vec da je fotografiran danas na presici!
Corto Maltese

#3068 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

hercegovac_pravi wrote: I tako od nepostojećeg naloga za istragu stigošmo do mejlova i na kraju "o pljuvanju po SDP-u" :-)
Zove se nalog, izgleda k'o nalog, smrdi na nalog... garant je nepostojeći:

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/11 ... omentari#5
Last edited by Corto Maltese on 27/10/2011 16:54, edited 1 time in total.
Optimus Prime

#3069 Re: SDP

Post by Optimus Prime »

budva wrote:Hvala Vam sto nam dadoste drzavu za covjeka
Ti bi izgleda drzavu za covjeka expresno?
kunja

#3070 Re: SDP

Post by kunja »

Dragi naš SDP,

HVALA VAM NA POSKUPLJENJU PLINA!
hercegovac_pravi

#3071 Re: SDP

stochar wrote:
hercegovac_pravi wrote: :lol: :lol: :lol:
hocu, ne kontam sta hoces da kazes? ovo je nalog za koji ti kazes da ga ministar ne moze izdati, sto se smijes k'o kreten umjesto da priznas da si isp'o glup? ovo nije skenirano, ovo je sa vijesto o ministrovoj pressici, fotografisano, i ovo je ministar drzao u ruci i mahao pred novinarima s ovim:

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/111027087#

haj' mi sad skeniraj to sto kazes da mozes skenirati, da shvatimo o cemu se radi.

p.s. de mi nabroij bar dva od ta tri zakljucka koje sam ja promijenio od sinoc? nisam nista promijenio, samo sam ovim nalogom dobio jos vise argumenata za tvrdnju da se radi o teskoj zloupotrebi polozaja i pritisku na medije!
:lol: :lol:
Pa nego šta ću drugo već ti se smijati...
Vijest u kome ministar kaže da je ZATRAŽIO istragu a ne da je IZDAO NALOG...jel shvataš razliku...toliko o tome ko je ispao glup..od sinoćnje manter o "ugroženoj nvoinarskoj slobodi" stigošmo do naziva "glup" i "kreten"... :lol:
Zašto uvjek posežete za ličnim uvredama kada ostanete bez argumenata? Šuplja ne prolazi jer vrćenje tri isprazne floskule ima ograničen vijek trajanja..
Pa nabrojao sam ti do sada najmanje dva puta...evo da ti i ponovim..
......."ugrožena je sloboda novinarstva".........
........"pokrenuta je nelegalna istraga"...........
Evo dva...
hercegovac_pravi

#3072 Re: SDP

Corto Maltese wrote:
hercegovac_pravi wrote: I tako od nepostojećeg naloga za istragu stigošmo do mejlova i na kraju "o pljuvanju po SDP-u" :-)
Zove se nalog, izgleda k'o nalog, smrdi na nalog... garant je nepostojeći:

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/11 ... omentari#5
Udruženje BH novinari i Linija za pomoć novinarima uputili su jučer protest Budimliću zbog navodnog pokretanja istrage protiv Slobodne Bosne zbog članka pod nazivom "SDP-ova platforma: pendrek za čovjeka".

Budimlić je na konferenciji za novinare istup Udruženja okvalifikovao kao neistinitim, koji ima za cilj dezinformiranje i obmanjivanje javnosti. Budimlić tvrdi da je zatražio istragu protiv sebe, te da nijednom riječju nije spomenuo istragu protiv Slobodne Bosne.

"Kvalifikacije navedene u članku objavljenom u Slobodnoj Bosni izuzetno su teške i osoba koja može imati bilo kakve veze s tim navodima ne može i ne smije biti na slobodi, a kamoli biti ministar unutrašnjih poslova. Zbog građana, kolega, novinara i budućih policajaca te studenata Fakulteta za kriminalistiku zatražio sam istragu protiv sebe. Kao ministar moram ostati izvan svake razumne sumnje kako bih mogao obavljati ovu odgovornu funkciju. Što se navoda i kvalifikacija iz Slobodne Bosne tiče oni mogu biti demantovani istragom koju sam zatražio ili dokazani što će za posljedicu imati moj odlazak u zatvor", kazao je Budimlić, te dodao da podržava istraživačko novinarstvo jer može doprinijeti borbi protiv kriminaliteta.
Murisno1

#3073 Re: SDP

Post by Murisno1 »

SDP tje da napravi državu rodjoo ...

Ma ovo je smješno. Mediji se doduše slade, imaju posla, sve katastrofa za katastrofom. S obzirom da i SDP ima financijske elemente upetljane u neke medije, ima i to neke logike :-)

Al ovi likovi koji se javljaju s pričom, pa ne može odma, vi bi ovo, vi bi ono ... su legendarni 8-)

De ba recite i vi što vam je na srcu, opsujte ono kako samo mi i srbi umijemo da lanemo i da se nešto desi :lol:

Mada, nema od tog ništa. :bih:
stochar

#3074 Re: SDP

Post by stochar »

"Kao društveno odgovorno preduzeće JP Elektroprivreda BiH je najavila isključenje upravne zgrade ViK-a i nije imala namjeru isključiti nijedan objekt preduzeća ViK koji je od vitalnog značaja za stanovništvo. Najava isključenja praktično je alarm kojim želimo skrenuti pažnju odgovornih institucija na kontinuirano neodgovoran odnos menadžmenta ViK-a prema obavezi plaćanja potrošene električne energije. Želimo napomenuti da bi se menadžment ViK-a trebao pozabaviti gubicima na njihovoj mreži, koji su evidentno veliki, a ne samo da ukazuju na visinu cijene električne energije. Kada bi Elektroprivreda BiH imala takve gubitke na svojoj mreži sigurno je da ne bi imala sredstava ni za plaćanje utroška vode", navodi se u saopćenju."

znaci, obmanuli stanovnistvo, unijeli paniku i izazvali nemir kod gradjana, kako bi se svetili drugom javnom preduzecu?!?! uzhas!

p.s. da ne bude da branim ViK, slazem se s tim da su oni najveci krivci za sve, ali ima valjda taj ViK nekoga iznad sebe - Vladu KS u cijoj je nadleznosti, i koja takodjer ima dio krivice, kao i za GRAS! ne mogu se hvaliti uspjehom firme u njihovom vlasnistvu koja dobro posluje, a praviti se ludi i govoriti kako nemaju nikakve odgovornosti za one u kojima je kriminal i koje rade loshe...

bice da pripremaju teren za uhljebljenje jos nekog od kadrova...
Last edited by stochar on 27/10/2011 17:04, edited 2 times in total.
budva

#3075 Re: SDP

Post by budva »

Optimus Prime wrote:
budva wrote:Hvala Vam sto nam dadoste drzavu za covjeka
Ti bi izgleda drzavu za covjeka expresno?
Ovim tempom i nacinom na koji SDP gradi drzavu, bojim se da nece biti ni ovo malo drzave sto sad postoji, a ni covjeka....
Post Reply