SDP

Skijaš

#30201 Re: SDP

Post by Skijaš »

Area_51 wrote:SDP je stranka, pardon partija, jednog lica. To svi znamo.

Intreresuje me, evo nesto razmisljam, jel stvarno SDP misli izaci na Izbore 2014. sa istim licima. Zamislite ono, plakat, a na njemu Fikret Music, nosilac liste za Kanton Sarajevo :-D ili Damir Hadzic za Federalni parlament. Mozda neko misli da politicki neuk Jasenko Selimovic treba ponovo biti Federalni poslanik. Zar taj SDP stvarno nema nekih novih lica, koji bi mogli provuci neke poljuljane glasace ili pridobiti neke nove. Po meni nema, ponovice se sve isto, posebno svoje greske, tu su najveci majstori.

Ne mogu ovdje da ne spomenem. Vjerujem da vrh SDP obuzme preveliki strah kad god neko napise sljedece:

Ima li sanse da se odrzi neki Izborni kongres SDP prije Izbora 2014. i izabere nesto osvjezenije rukovodstvo, kao neka nova prica sa novim licima.

Po meni, vrh SDP takve hrabrosti nema.
SDP je mrtav. Ideološki zdrav dio tkiva te stranke je zakazao kada je trebalo usprotiviti se poludjelom Lagumdžiji i gubljenje je vremena čekati na neko ozdravljenje SDP-a. Neka se prešaltaju u druge stranke ako žele dati doprinos društvu. Možemo mi biti emotivno vezani za SDP i može nam biti teško zbog sudbine te partije, ali naša lojalnost državi treba da bude jača od lojalnosti strankama.
Prpa.ba

#30202 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

Intreresuje me, evo nesto razmisljam, jel stvarno SDP misli izaci na Izbore 2014. sa istim licima. Zamislite ono, plakat, a na njemu Fikret Music, nosilac liste za Kanton Sarajevo :-D ili Damir Hadzic za Federalni parlament. Mozda neko misli da politicki neuk Jasenko Selimovic treba ponovo biti Federalni poslanik. Zar taj SDP stvarno nema nekih novih lica, koji bi mogli provuci neke poljuljane glasace ili pridobiti neke nove. Po meni nema, ponovice se sve isto, posebno svoje greske, tu su najveci majstori.

Ne mogu ovdje da ne spomenem. Vjerujem da vrh SDP obuzme preveliki strah kad god neko napise sljedece:

Ima li sanse da se odrzi neki Izborni kongres SDP prije Izbora 2014. i izabere nesto osvjezenije rukovodstvo, kao neka nova prica sa novim licima.

Kako nemaju hrabrosti, eno promovirali Lidiju i Marina iz sivih eminencija u vrhusku stranke. S Lidijom do cenzusa ako Gospa da, osim ako se prije ne vrati u maticni HDZ. :thumbup:
VjecitiStudent

#30203 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Rijeka Neretva je propustila jedinstvenu priliku za temeljitu obnovu nase socijaldemokratije
Nikšić, Lagumdžija, Mašić i Grabovica uživali u raftingu
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/niksic- ... u-raftingu
The BEN10

#30204 Re: SDP

Post by The BEN10 »

VjecitiStudent wrote:Rijeka Neretva je propustila jedinstvenu priliku za temeljitu obnovu nase socijaldemokratije
Nikšić, Lagumdžija, Mašić i Grabovica uživali u raftingu
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/niksic- ... u-raftingu
Pazi komentara ispod - ono, sve se čini da će SDP 2014 doživjeti neslućeni potop...
VjecitiStudent

#30205 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Svetozara Pudarića, potpredsjednika FBiH, za oblast odnosa sa nevladinim sektorom savjetovao je Emir Memija, mašinski tehničar. Memija je taj posao obavljao tri mjeseca tokom 2011. godine. „Ja sam zamišljao da bi savjetnici trebali da budu ljudi, većinom, od struke, sa doktorskom titulom. Ako već nije ekspertna Vlada, onda da budu eksperti u Vladi“, kaže Mamija za CIN. U međuvremenu je diplomirao menadžment na privatnom fakultetu Apeiron.
http://www.cin.ba/profesor-fizike-savje ... e-sisteme/
vee-jay

#30206 Re: SDP

Post by vee-jay »

"za oblast odnosa sa - ovim i ovakvim - nevladinim sektorom" mozes uzeti i let3 za savjetnika. :mrgreen:
VjecitiStudent

#30207 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

vee-jay wrote:"za oblast odnosa sa - ovim i ovakvim - nevladinim sektorom" mozes uzeti i let3 za savjetnika. :mrgreen:
Jest da se ne plaća od našeg novca ...
Godišnje se za plaće savjetnika u državnim i entitetskim institucijama izdvaja najmanje 3,7 miliona maraka.
http://www.cin.ba/savjetnici-po-stranac ... vnoj-vezi/
vee-jay

#30208 Re: SDP

Post by vee-jay »

VjecitiStudent wrote:
vee-jay wrote:"za oblast odnosa sa - ovim i ovakvim - nevladinim sektorom" mozes uzeti i let3 za savjetnika. :mrgreen:
Jest da se ne plaća od našeg novca ...
Godišnje se za plaće savjetnika u državnim i entitetskim institucijama izdvaja najmanje 3,7 miliona maraka.
http://www.cin.ba/savjetnici-po-stranac ... vnoj-vezi/
si ti to dzelous :mrgreen:
didžej

#30209 Re: SDP

Post by didžej »

Prpa.ba wrote:

Kako nemaju hrabrosti, eno promovirali Lidiju i Marina iz sivih eminencija u vrhusku stranke. S Lidijom do cenzusa ako Gospa da, osim ako se prije ne vrati u maticni HDZ. :thumbup:
primijetio sam da u svakom postu pominjes lidiju i marina.
nesto licno ili...?
Prpa.ba

#30210 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

didžej wrote:primijetio sam da u svakom postu pominjes lidiju i marina.
nesto licno ili...?
Nista licno. Upuceniji znaju da se radi o sivim eminencijama SDP-a, zasluznima za "preobracenje" SDP-a nakon oktobarskih izbora 2010. U sustini, vise stvari se moze fakturisati njima nego Zlaji koji sve vise postaje njihov poltron. :D
didžej

#30211 Re: SDP

Post by didžej »

Prpa.ba wrote:
nesto licno ili...?
Nista licno. Upuceniji znaju da se radi o sivim eminencijama SDP-a, zasluznima za "preobracenje" SDP-a nakon oktobarskih izbora 2010. U sustini, vise stvari se moze fakturisati njima nego Zlaji koji sve vise postaje njihov poltron. :D
zlaja je u sdp bog i batina, ovo dvoje mu ne mogu nista.
Prpa.ba

#30212 Re: SDP

Post by Prpa.ba »

didžej wrote:zlaja je u sdp bog i batina, ovo dvoje mu ne mogu nista.
Oni nisu Zlajini neprijatelji niti ce napraviti bilo sta protiv njega. Barem zasad. :D Dovoljno je sto su preuzeli "pravne" i "ekonomske" brige SDP-a sa Vozdovih pleca i time vec imaju ogromnu moc. Dokaz da napreduju je i nova raspodjela pozicija. Iskreno, time sam zacudjen, no ostaje da vidimo. :D
didžej

#30213 Re: SDP

Post by didžej »

Prpa.ba wrote:
didžej wrote:zlaja je u sdp bog i batina, ovo dvoje mu ne mogu nista.
Oni nisu Zlajini neprijatelji niti ce napraviti bilo sta protiv njega. Barem zasad. :D Dovoljno je sto su preuzeli "pravne" i "ekonomske" brige SDP-a sa Vozdovih pleca i time vec imaju ogromnu moc. Dokaz da napreduju je i nova raspodjela pozicija. Iskreno, time sam zacudjen, no ostaje da vidimo. :D
ako cemo realno marin je jaci od vecine tamo u sdp, sto intelektualno, sto finansijski, normalno je da bude u vrhu.
ultima_palabra

#30214 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Marin je tranzicijski lopov u rangu Alije Budnje.
JThomas

#30215 Re: SDP

Post by JThomas »

mnogo jači i jebeniji igrač nego što je to široj javnosti poznato. i kvarnjak kakvih je malo čak i na našoj političkoj sceni.
Agron P

#30216 Re: SDP

Post by Agron P »

Skijaš wrote:

SDP je mrtav. Ideološki zdrav dio tkiva te stranke je zakazao kada je trebalo usprotiviti se poludjelom Lagumdžiji i gubljenje je vremena čekati na neko ozdravljenje SDP-a. Neka se prešaltaju u druge stranke ako žele dati doprinos društvu. Možemo mi biti emotivno vezani za SDP i može nam biti teško zbog sudbine te partije, ali naša lojalnost državi treba da bude jača od lojalnosti strankama.
Slažem se, to bi bilo zdravo razmišljanje jednog ljevičara.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#30217 Re: SDP

Post by Chmoljo »

Prpa.ba wrote:
nesto licno ili...?
greška.

i prije su oni preobraćali, prije 2010. samo to nije dolazilo do izražaja, jer se tavorilo u opoziciji. što JThomas reče, kvarnjak samo takav.
mikasa

#30218 Re: SDP

Post by mikasa »

A o strucnosti gosp. Lidije Korac dovoljno je reci da je kao nekadasnji predsjenik Izborne komisije i neko ko je pisao zakone, dozvolila sebi da bude kaznjena od iste te CiK-e zbog sukoba interesa ??? Drugi slucaj je pravno savjetovanje Niksica da podnese apelaciju Ustavnom sudu zbog poslovnika o radu Vlade koji su usvoji ministri iz SDA i ostalih satelita, a koji nije ni objavljen u Sluzbenom listu ???
Better Man

#30219 Re: SDP

Post by Better Man »

SDP će doživjeti na narednim izborima takav debakl, da će se teško ikada moći oporaviti. Ali najveći problem je što će i kad se to desi ubleha Damir Mašić nas ubjeđivati kao nakon zadnjih lokalnih izbora kako su oni pobjednici, a ne gubitnici. SDP je pokazao svu svoju nemoć i nesposobnost. Dovoljno je samo to da i pored svih želja i truda nisu uspjeli izbaciti SDA iz Federalne Vlade, niti će to uraditi, a vrlo lako bi oni mogli biti izbačeni iz državne vlasti, pa čak i Federalne vlasti. Problem SDP-a je što nema niko da se suprostavi Lagumdžiji i njegovim poltronima i to na način da ide do kraja i da traži ostavku Lagumdžije i njegovih poltrona i njihovo trajno udaljavanje iz SDP-a i zabrana pristupa prostorijama partije.
Last edited by Better Man on 08/07/2013 23:31, edited 1 time in total.
didžej

#30220 Re: SDP

Post by didžej »

ultima_palabra wrote:Marin je tranzicijski lopov u rangu Alije Budnje.
budnjo ima hotele, avione, kamione, sta ima marin osim svoje firme?
JThomas wrote:mnogo jači i jebeniji igrač nego što je to široj javnosti poznato. i kvarnjak kakvih je malo čak i na našoj političkoj sceni.
nista on politicki nije posebno opasan, nema potrebe za mistifikacijom.
ultima_palabra

#30221 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Mislio sam da si malo informisaniji :)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#30222 Re: SDP

Post by Chmoljo »

didžej wrote: nista on politicki nije posebno opasan, nema potrebe za mistifikacijom.
nije on sam. tu je cijeli klan nehljeba čija guzica nije dana radnog staža imala u životu. ono što je iole valjalo, ućutkano je da uhljupluk ne bi došao do izražaja.
mikasa

#30223 Re: SDP

Post by mikasa »

Chmoljo wrote:
didžej wrote: nista on politicki nije posebno opasan, nema potrebe za mistifikacijom.
nije on sam. tu je cijeli klan nehljeba čija guzica nije dana radnog staža imala u životu. ono što je iole valjalo, ućutkano je da uhljupluk ne bi došao do izražaja.
a ciji je neformalni vodja Damir Hadzic
didžej

#30224 Re: SDP

Post by didžej »

ultima_palabra wrote:Mislio sam da si malo informisaniji :)
fakat ne znam sta on ima osim revikona.
Chmoljo wrote: nije on sam. tu je cijeli klan nehljeba čija guzica nije dana radnog staža imala u životu. ono što je iole valjalo, ućutkano je da uhljupluk ne bi došao do izražaja.
on je navodno siva eminencija i kao takav predstavlja udarnu pesnicu, uhljupa i nehljeba ima svigdje.
ultima_palabra

#30225 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Pa ko je de facto ministar finansija FBiH? Da nije Ante Krajina? :lol:

I to je samo najvidljiviji dio.
Post Reply