SDP
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2951 Re: SDP
ja znam šta su mene učili na FPNu
to ne želim djeci po bosni da uče...
tada nastaju frustracije i izbezuljenost
hvala nebesima pa sam ja bio izgrađena ličnost i nacionalno i politički pa mi nijedan kvazi povjesničar i kvazi intelektualac na FPNu nije mogao pametovati
ako je cijena dvije škole pod jednim krovom
nažalost za sada se to mora istrpiti
samo ne znam šta će mašić
nek srede bruku s udzbenicima za sada pa ćemo vidjeti do sljedećih izbora kako dalje
hvala nebesima pa sam ja bio izgrađena ličnost i nacionalno i politički pa mi nijedan kvazi povjesničar i kvazi intelektualac na FPNu nije mogao pametovati
nek srede bruku s udzbenicima za sada pa ćemo vidjeti do sljedećih izbora kako dalje
-
VjecitiStudent
#2952 Re: SDP
Hoce li ministar Masic, nakon ove pushione, sada principijelno dati ostavku?????
Federalni ministar smatra da, dok je na čelu Ministarstva obrazovanja Srednjobosanskog kantona Greta Kuna, nema napretka po pitanju "dvije škole pod jednim krovom".
"To je evidentno kroz njene istupe i kroz istupe političke partije koju ona predstavlja. Dok se na kantonanalnom nivou u Srednjobosanskom i Hercegovačko-neretvanskom ne promijene politike koje su praktično napravile problem dvije škole pod jednim krovom teško da će se moći pričati i stvaranju preduslova za rješavanje tog problema", smatra Mašić.
- Adriatic
#2953 Re: SDP
A koje rješenje ti nudiš?-LIBERO- wrote:To sto ce ostati dvije skole pod jednim krovom,pa sta ima veze..bitno je da ce biti puno tih direktorskih mjesta po tim skolama za nova kadrovska rjesenja.
Drzava za covjeka,naravno..ali stranacki poslusnog sa vazelinom pri ruci.
Kada se boriš protiv herceg-poskokovaca, RS, a za partnere si morao uzeti SDA i one mesare, šta onda ti očekuješ?
Last edited by Adriatic on 27/10/2011 11:56, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#2954 Re: SDP
Bezbeli su te neprestano filovali glupostima tipa da je Blajburg obicno nacionalisticko preuvelicavanje?Black swan wrote:ja znam šta su mene učili na FPNu
-
VjecitiStudent
#2955 Re: SDP
Ko sa djecom spava, popisan se budi.Adriatic wrote:A koje rješenje ti nudiš?-LIBERO- wrote:To sto ce ostati dvije skole pod jednim krovom,pa sta ima veze..bitno je da ce biti puno tih direktorskih mjesta po tim skolama za nova kadrovska rjesenja.
Kada se boriš protiv herceg-poskokovaca, RS, a za partnere si morao uzeti SDA i one mesare, šta onda ti očekuješ?
U svakom slucaju, kako stvari sada idu, u oktobru 2014. nam se vraca Haris.
I nece morati ni marke potrositi na kampanju.
- Truba
#2956 Re: SDP
kad si tako grub da ti odgovorimVjecitiStudent wrote:
Bezbeli su te neprestano filovali glupostima tipa da je Blajburg obicno nacionalisticko preuvelicavanje?
dovoljno je spomenuti sultanske osloboditelje sa istoka i 14 genocida nad Bošnjacima i da su (bogumili koji su činili samo 12% bosne) bili u pravu sa svojim krivovjerjem a da stotine milijuna katolika u europi nisu u pravu
nema se šta dalje pričati
to niko ne treba učiti
od dva zla izabrati manje...
ionako se većina djece u zrelim godinama kasnije neće ženiti i udavati međusobno
- Adriatic
#2957 Re: SDP
Pa nakon ovoliko pljuvanja po SDP-u, mislim da u povratku Harisa ima i neke surove pravde.VjecitiStudent wrote:Ko sa djecom spava, popisan se budi.Adriatic wrote:A koje rješenje ti nudiš?-LIBERO- wrote:To sto ce ostati dvije skole pod jednim krovom,pa sta ima veze..bitno je da ce biti puno tih direktorskih mjesta po tim skolama za nova kadrovska rjesenja.
U svakom slucaju, kako stvari sada idu, u oktobru 2014. nam se vraca Haris.
I nece morati ni marke potrositi na kampanju.
Međutim, ja mislim da će Fahro ipak doći na svoje.
Ako ga u međuvremenu ne uhapse, u što sumnjam.
- sinuhe
#2958 Re: SDP
I meni je van pameti da djeca povratnika u Focu idu u skolu sa Srbima( izmedku ostalog povratka nema i zbog tih prakticnih stvari). Pogledi na BiH iz Sarajeva su svakako naopaki i tragicni po Bosnjake.
Last edited by sinuhe on 27/10/2011 12:05, edited 2 times in total.
-
VjecitiStudent
#2959 Re: SDP
Uglavnom strasno, priznajem, (ovaj dio oko toga ko je "u pravu", katolici ili neki drugi, mi zaista nije jasno) ali zar se po ostalim obrazovnim rupama ove drzave, od Mostara do Bihaca, profesori nesto bolji?Black swan wrote:kad si tako grub da ti odgovorimVjecitiStudent wrote:
Bezbeli su te neprestano filovali glupostima tipa da je Blajburg obicno nacionalisticko preuvelicavanje?
dovoljno je spomenuti sultanske osloboditelje sa istoka i 14 genocida nad Bošnjacima i da su (bogumili koji su činili samo 12% bosne) bili u pravu sa svojim krivovjerjem a da stotine milijuna katolika u europi nisu u pravu
nema se šta dalje pričati
to niko ne treba učiti
od dva zla izabrati manje...
ionako se većina djece u zrelim godinama kasnije neće ženiti i udavati međusobno
I kako tu podijeljene skole mogu pomoci, sto ce ucenici umjesto jedne gluposti, uciti dvije?
Last edited by VjecitiStudent on 27/10/2011 12:06, edited 1 time in total.
- stochar
#2960 Re: SDP
ma, ja se ne sekiram pretjerano. svakako ce danas Elektroprivreda iskljuciti struju Vodovodu, medju 'sitnicama' je ta da ce bez struje ostati i laboratorija za ispitivanje kvaliteta vode, tako da cemo se svakako potrovati vodom...
- Truba
#2961 Re: SDP
ma kakav hare
kad jednom padne baza sumnjam da će se nešto ponoviti od uspjeha
a ako se ponovi definitivno nemamo nikakve nade za uspjeh ni za 50 godina
kao zemlja
on je exsploatisao one koji nisu ni zeleni ni crveni za vrijeme glasanja...
tu je ulogu dijelom preuzeo sbb
kupe otpatke sa političkog stola
kad jednom padne baza sumnjam da će se nešto ponoviti od uspjeha
a ako se ponovi definitivno nemamo nikakve nade za uspjeh ni za 50 godina
on je exsploatisao one koji nisu ni zeleni ni crveni za vrijeme glasanja...
tu je ulogu dijelom preuzeo sbb
kupe otpatke sa političkog stola
-
VjecitiStudent
#2962 Re: SDP
Radovan bi sad skocio od srece.sinuhe wrote:I meni je van pameti da djeca povratnika u Focu idu u skolu sa Srbima( izmedku ostalog povratka nema i zbog tih prakticnih stvari). Pogledi na BiH iz Sarajeva su svakako naopaki i tragicni po Bosnjake.
Zbilja, ovakvi prizori, da se djeca druze, su "van pameti"

http://www.slobodnaevropa.org/content/d ... 77658.html
-
VjecitiStudent
#2963 Re: SDP
Kako se tu uklapa heroina novog doba, predvodnik kontrarevolucije, Greta Kuna?stochar wrote:ma, ja se ne sekiram pretjerano. svakako ce danas Elektroprivreda iskljuciti struju Vodovodu, medju 'sitnicama' je ta da ce bez struje ostati i laboratorija za ispitivanje kvaliteta vode, tako da cemo se svakako potrovati vodom...
- sinuhe
#2964 Re: SDP
Lijepo, a sad neka odu u Focu da potraze slicnu pricu.VjecitiStudent wrote:Radovan bi sad skocio od srece.sinuhe wrote:I meni je van pameti da djeca povratnika u Focu idu u skolu sa Srbima( izmedku ostalog povratka nema i zbog tih prakticnih stvari). Pogledi na BiH iz Sarajeva su svakako naopaki i tragicni po Bosnjake.
Zbilja, ovakvi prizori, da se djeca druze, su "van pameti"![]()
- Truba
#2965 Re: SDP
jbg takva je realnost treba se boriti protiv toga... priklanjanje većini nije rješenje problemasinuhe wrote:I meni je van pameti da djeca povratnika u Focu idu u skolu sa Srbima( izmedku ostalog povratka nema i zbog tih prakticnih stvari). Pogledi na BiH iz Sarajeva su svakako naopaki i tragicni po Bosnjake.
odricanje od svog identiteta nije trajno rješenje na drugoj strani će puknuti...
ako ne razumijete to nemamo što dalje pričati
2 škole pod 1 krovom su zlo ponavljam ali trenutno je ovako "bolje"
i te floskule o tome da je bitnija ekonomija od nacije ne piju vode kao što se vidjelo na primjeru devedesetih
ekonomija je bitna uz zdravu naciju i državu
- stochar
#2966 Re: SDP
kuna greta, greta kuna, kuna greta, greta kuna, nista ne znam, a dje da znaaaaaaaaaam...VjecitiStudent wrote:Kako se tu uklapa heroina novog doba, predvodnik kontrarevolucije, Greta Kuna?stochar wrote:ma, ja se ne sekiram pretjerano. svakako ce danas Elektroprivreda iskljuciti struju Vodovodu, medju 'sitnicama' je ta da ce bez struje ostati i laboratorija za ispitivanje kvaliteta vode, tako da cemo se svakako potrovati vodom...
- sinuhe
#2967 Re: SDP
Pa djecu svaki dan maltretiraju samo zbog imena u BL. Naravno briga nekog u Sarajevu zbog toga. A djeca nerado govore o tome, povuku se u sebe.Black swan wrote:jbg takva je realnost treba se boriti protiv toga... priklanjanje većini nije rješenje problemasinuhe wrote:I meni je van pameti da djeca povratnika u Focu idu u skolu sa Srbima( izmedku ostalog povratka nema i zbog tih prakticnih stvari). Pogledi na BiH iz Sarajeva su svakako naopaki i tragicni po Bosnjake.
odricanje od svog identiteta nije trajno rješenje na drugoj strani će puknuti...
ako ne razumijete to nemamo što dalje pričati
2 škole pod 1 krovom su zlo ponavljam ali trenutno je ovako "bolje"
i te floskule o tome da je bitnija ekonomija od nacije ne piju vode kao što se vidjelo na primjeru devedesetih
ekonomija je bitna uz zdravu naciju i državu
- al_akhisari
#2968 Re: SDP
..."zanimljiv" je ovaj nas fenomen poznat kao "dvije skole pod jednim krovom"; doduse, nasao bih ja i puno gorih i ruznijih rijeci za opisati isti, ali o tom mozda drugi put; ono sto je, ipak zanimljivije, jeste nacin i put kako pomenuti fenomen poslati u historiju; nije mi namjera dovoditi u pitanje zelju ili mozda spremnost federalnog ministra ili cak sdp-a, kao zainteresovane strane, ali svakako da mogu i hocu da preispitujem nacin i strategiju istog; ovaj problem se ne moze rijesiti voljom, zeljom, htijenjem,...niti mene, niti bilo koga od nas pojedinaca, kojima ova nakarada smeta, ali niti voljom i zeljom samog federalnog ministra, pa cak ni cijelog sdp-a; naravno, sve ovo podrazumjeva situaciju i konstalaciju odnosa kakve sad imamo - i to nije nista novo, mislim da to znamo svi; i ptice na grani znaju da, sve dok ne bude politicke volje u glavama onih koji nas zastupaju ( predstavnici oba naroda - ma koliko i kako tragicno i tuzno zvucalo, ali je istinaVjecitiStudent wrote:Hoce li ministar Masic, nakon ove pushione, sada principijelno dati ostavku?????
Federalni ministar smatra da, dok je na čelu Ministarstva obrazovanja Srednjobosanskog kantona Greta Kuna, nema napretka po pitanju "dvije škole pod jednim krovom".
"To je evidentno kroz njene istupe i kroz istupe političke partije koju ona predstavlja. Dok se na kantonanalnom nivou u Srednjobosanskom i Hercegovačko-neretvanskom ne promijene politike koje su praktično napravile problem dvije škole pod jednim krovom teško da će se moći pričati i stvaranju preduslova za rješavanje tog problema", smatra Mašić.
- madner
#2969 Re: SDP
Potpuno pogresno, ne moraju oba naroda pristati na ukidanje. Pa nisu ni stanovnici juga pristali da im djeca idu skupa sa crnicima u skolu, ali sa malo dobre volje i kojom brigadom je i to rjeseno.
Dakle dvije skole pod istim krovom su zlo i protiv zla se mora boriti. SDP je podudlao ovaj put HDZu.
Dakle dvije skole pod istim krovom su zlo i protiv zla se mora boriti. SDP je podudlao ovaj put HDZu.
- Truba
#2970 Re: SDP
na idućim izborima neće... negdje se mora popustiti
HDZ ima konstantni pad broja birača... hrvati odlaze, hrvati ne glasaju, mislim odlaze svi i ne glasaju ali vjerujem da ne treba samo razočarati SDP bazu i biće ok na sljedećim izborima
vjerujem da će Zlaja napraviti reda u federaciji
mora se u nešto vjerovati ne može sve crno biti...SDA je vladala u vremenima kad je cvala ekonomija u svijetu a bosna bila 6. po redu korisnik donacija u svijetu...
što se ovih poskupljenja energenata tiče i zavrtanja vode... to nije zlaja napravio
nego oni što su navikli narod na socijalističku tranziciju i merhamet i caritas i neplaćanje pa se dug nagomilap
priviknite se da će cijene energenata i vode biti sve skuplje...
osim toga mislim da je bila velika suša prošlih mjeseci
trava na vikendici je bila žuta jedno vrijeme...
nama u firmi kapa iz česme mjesecima...koliko je takvih situacija u gradu
HDZ ima konstantni pad broja birača... hrvati odlaze, hrvati ne glasaju, mislim odlaze svi i ne glasaju ali vjerujem da ne treba samo razočarati SDP bazu i biće ok na sljedećim izborima
vjerujem da će Zlaja napraviti reda u federaciji
mora se u nešto vjerovati ne može sve crno biti...SDA je vladala u vremenima kad je cvala ekonomija u svijetu a bosna bila 6. po redu korisnik donacija u svijetu...
što se ovih poskupljenja energenata tiče i zavrtanja vode... to nije zlaja napravio
nego oni što su navikli narod na socijalističku tranziciju i merhamet i caritas i neplaćanje pa se dug nagomilap
priviknite se da će cijene energenata i vode biti sve skuplje...
osim toga mislim da je bila velika suša prošlih mjeseci
trava na vikendici je bila žuta jedno vrijeme...
nama u firmi kapa iz česme mjesecima...koliko je takvih situacija u gradu
- madner
#2971 Re: SDP
Komi sve je to tacno, kao sto je i tacno da su prijasnje vlade kupovale socijalni mir (grantoviam svim JP). Dakle od nasih poreza u njihove dzepove.
Ali marketing je jako bitna stvar, narocito kod nas.
Mislis da ce neki birac reci: pa dobro bili su bolji od ovih za bar 30% i zasluzuju glas. Hoce kurac.
Ne samo da moraju bolje raditi nego moraju uraditi stvari koji ce svako gradjanin vidjeti. Da li ce to biti autoputevi, punjene zatvora ili nesto trece nije bitno.
Ali marketing je jako bitna stvar, narocito kod nas.
Mislis da ce neki birac reci: pa dobro bili su bolji od ovih za bar 30% i zasluzuju glas. Hoce kurac.
Ne samo da moraju bolje raditi nego moraju uraditi stvari koji ce svako gradjanin vidjeti. Da li ce to biti autoputevi, punjene zatvora ili nesto trece nije bitno.
- Banksy
#2972 Re: SDP
Zna li se zašto se zaista saziva vanredni kongres, šta se očekuje?
U Sarajevu 29. oktobra Drugi vanredni Kongres SDPa
Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u subotu je u Sarajevu, zbog ozbiljnog političkog trenutka i evidentno najveće političke krize u zemlji nakon Dejtona, jednoglasno donio Odluku o sazivanju Drugog vanrednog Kongresa ove partije koji će biti održan 29. oktobra u Sarajevu.
Na Kongresu će biti prisutno 560 delegata iz 106 općina iz cijele BiH.
- Truba
#2973 Re: SDP
očekuje se da se opravda suradnja sa zelenim
nismo sretni ali ne može bolje
- Banksy
#2974 Re: SDP
To se opravdalo davno, nije to ...Black swan wrote:očekuje se da se opravda suradnja sa zelenim
-
VjecitiStudent
#2975 Re: SDP
Fotelja za svakog ucesnika kongresa, nije red da sve ide raji i rodbini.Banksy wrote:Zna li se zašto se zaista saziva vanredni kongres, šta se očekuje?
U Sarajevu 29. oktobra Drugi vanredni Kongres SDPa
Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u subotu je u Sarajevu, zbog ozbiljnog političkog trenutka i evidentno najveće političke krize u zemlji nakon Dejtona, jednoglasno donio Odluku o sazivanju Drugog vanrednog Kongresa ove partije koji će biti održan 29. oktobra u Sarajevu.
Na Kongresu će biti prisutno 560 delegata iz 106 općina iz cijele BiH.