Area_51 wrote:Ako neko ovo cita iz SDP, molim da shvati ovu iskrenost. Preuzimanje vlasti u Kantonu Sarajevo od strane SDA i satelita, velikim dijelom je zasluga samog SDP i njegovih kadrova. To otprilike izgleda medju gradjanima ovako. Fikret Music, pretpostavljam da je posten covjek, jednostavno nije dorastao ovome poslu, niti premijera niti da vodi nesto vece. Vidim da predsjedava Kantonalnim odborom SDP Sarajevo, tako da vidjevsi razvoj dogadjaja sumnjam da i tamo radi dobar posao. Ako je bio glavni pregovarac u svim ovom zbivanjima i nositelj politike SDP, njemu ide faktura:
- za odlazak dva clana SDP iz redova poslanika
- izgubiti podrsku ovih pojedinacnih poslanika, hronoloski redom Zekovic, Radeljas, Cardzic
- jako lose kadrovske procijene, koje kad ne prodju rjesavaju ponistavanjem konkursa
- donosenje stetnih zakona
Kad tome dodate, izuzetno los Klub poslanika SDP, koji kao da ne postoji, iako su ih gradjani izabrali, onda je jasno da se ovo sve moralo desit. Jeste li vidjeli da svi govore, dok ovi iz SDP citaju napisane govore, sto stvara sumnju da im je to neko drugi pisao.
Po meni, ako SDP ozbiljnije razmislja o sebi, treba poceti rekonstrukciju temelja, odnosno u svojim redovima napraviti korekcije, jer sa Fikretom Musicem i kompanijom nece daleko dobacit. Prvo napraviti novi Kantonalni odbor SDP, ako je to tijelo, sto pretpostavljam, temelj za aktivnosti SDP u Sarajevu.
Ponavljam da govorim iskreno, kao neko ko prati politicku situaciju, tako da moje razmisljanje moze odmah biti odbaceno ako se nekom ne svidja. Jednostavno se vidi, ono iz aviona, da je situacija takva jer je kriv sam SDP i niko drugi.
E moj Area, niko od onih koji bi trebali, ne cita niti ga interesuje sta mi ovdje naglabamo. A osnovni razlog je: Mi ovdje kritikujemo a to vlast ne voli, ne zeli da cuje nista lose, oni zive u svom nedodirljivom svijetu, oni su bezgresni... Vjeruj mi, smijenjeni ministri jos nisu shvatili da nisu vise u vlasti (pogledaj nacin rada poslije izglasanja nepovjerenja Vladi pa sve do danas). Njihovo prvo otreznjenje ce biti sutra ujutro u 8 kada budu trazili vozaca sa autom ispred kuce a njega nema...
U pravu si za Fikreta Musica ali nije sam on kriv. Sjeti se nacina vodjenja Skupstine Kantona od strane gosp. Malic: vika, galama, oduzimanje rijeci pojedinim poslanicima, sve ta negativna energija... je dovela do toga da su uspjeli protiv sebe ujediniti nesto sto niko nije mogao ni pomisliti da se to moze uraditi. A to je osobina gotovo svih ljudi iz SDP-a koji su trenutno na vlasti. Nazalost, samo malo mudrosti "U dobru se ne povisi a u zlu se ne ponizi". To vazi za sve.