"Ko leti, vrijedi, ko vrijedi, leti, ko ne leti, ne vrijedi."Gandalf wrote:i pad je letP.Starck wrote:sta je s ovim zlajom, on izgleda u slobodnom padu.
oborice red bullov rekord, onog austrijanca, ne znam mu ime.
SDP
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#27976 Re: SDP
- jon_jovi
#27977 Re: SDP
Sporazum je korektan. Nijme Sarajevo niti što gubi niti što dobiva.
To je na kraći rok tako.
Na duži rok probosanske snage dobivaju ovim sporazumom. Naime, nema toga što nije vrijedno žrtvovati da se Milorad Dodik održi na vlasti u RS-u. A zašto? Pa ni zašto drugo sem toga što je on korumpiran, iskvaren i što je on tušta i tma za RS u cjelini. Niko bolje neće "raštimovati" RS od Dodika.
Hrvatsko pitanje? U odnosu snaga ne toliko mnogo važno pa stoga ono i nije primarna meta Sarajeva.
Druga strana sporazuma jeste to, recimo da se Sarajevo rješilo SDA monpola time što se ovim sprazumom učvršćuje anti SDA koalicija. SDA jeste za Bosnu isto što i Dodik za RS.
Znači za probosanske snage dvostrugi zgoditak.
I jel konačno shvatate što oću da kažem?
Trebalo je podržavati SDA a ne SDP ako je neko štel uopće tu "Hercegbosnu"
To je na kraći rok tako.
Na duži rok probosanske snage dobivaju ovim sporazumom. Naime, nema toga što nije vrijedno žrtvovati da se Milorad Dodik održi na vlasti u RS-u. A zašto? Pa ni zašto drugo sem toga što je on korumpiran, iskvaren i što je on tušta i tma za RS u cjelini. Niko bolje neće "raštimovati" RS od Dodika.
Hrvatsko pitanje? U odnosu snaga ne toliko mnogo važno pa stoga ono i nije primarna meta Sarajeva.
Druga strana sporazuma jeste to, recimo da se Sarajevo rješilo SDA monpola time što se ovim sprazumom učvršćuje anti SDA koalicija. SDA jeste za Bosnu isto što i Dodik za RS.
Znači za probosanske snage dvostrugi zgoditak.
I jel konačno shvatate što oću da kažem?
Trebalo je podržavati SDA a ne SDP ako je neko štel uopće tu "Hercegbosnu"
- Corto Maltese
#27978 Re: SDP
Top komentar iz Avaza:JoseMujica wrote:da da dacondy wrote:Kakva ironija, Lagumdziji pozlilo baš na FTV-u, dok se Fahrin avaz najviše brine za njegovo zdravlje...odlično primjećeno...evo mu haman čitavu stranicu posvetili i kude FTV
Lagumdžijino gostovanje je proteklo u krajnje neprofesionalnom pristupu od strane novinarke Avram koja je tokom cijelog programa pokušala isprovocirati lidera SDP-a ukazujući na "štetnost" sporazuma sa SNSD-om.
- kiky
#27979 Re: SDP
ono što je lagumđija predočio na tv tj barem ono što je uspio zbog neprestalnog ubacivanja i prekidanja od strane voditeljice, po meni, je sasvim u redu ...
tj nevidim nigdje teoriju zavjere i rušenje države, kako sda pijačari trenutno galame ...
činjenica jeste da bi se dosta stvari promijenilo ...
tj nevidim nigdje teoriju zavjere i rušenje države, kako sda pijačari trenutno galame ...
- jon_jovi
#27980 Re: SDP
Za očekivati je da se SDA sada kada je stjerana u kut okrene suradnji sa recimo, Srpskom Radikalnom Strankom, Srpskom Demokratskom Strankom, sa radikalnim Beogradom. U avanturu neoosmanizma su se već uvukli ali, štoo him je drug i preostalo. Svako zašto ima svoje zato, barem u politici, a ta saradnja SDA sa četinjarama najcrnjeg kova nije ništa novo. S njima zajedno su nam krojili kapu u Daytonu i stvorili okruženje u kojemu svaka nadolazeća ili posotejeća snaga politička mora da radi i da se prema tom okružju ravna pa tako i Lagumdžija.
100 Lagumdžija nama ne može nanjeti štete kolko nam je nanio Alija
100 Lagumdžija nama ne može nanjeti štete kolko nam je nanio Alija
-
The BEN10
#27981 Re: SDP
Zavisi sa koje tačke gledišta nastupaš.jon_jovi wrote:100 Lagumdžija nama ne može nanjeti štete kolko nam je nanio Alija
- Adriatic
#27982 Re: SDP
Naravno, kad se gleda iz Minhena, Alija izgleda ko slatki dedo iz susjedstva.The BEN10 wrote:Zavisi sa koje tačke gledišta nastupaš.jon_jovi wrote:100 Lagumdžija nama ne može nanjeti štete kolko nam je nanio Alija
- veljaca
#27983 Re: SDP
Kazu da je jedina pravda na ovom svijetu - da svi umiru ....
Sinoc u emisiji TV PINK ( kod Hrsuma ) - onaj Bradaric - pa taj nema pojma sa pojmom .... Najjaca mu je " ja predajem djeci ...."
Sinoc u emisiji TV PINK ( kod Hrsuma ) - onaj Bradaric - pa taj nema pojma sa pojmom .... Najjaca mu je " ja predajem djeci ...."
- veljaca
#27984 Re: SDP
Na bolje ili na gore ?kiky wrote:ono što je lagumđija predočio na tv tj barem ono što je uspio zbog neprestalnog ubacivanja i prekidanja od strane voditeljice, po meni, je sasvim u redu ...
- Skijaš
#27985 Re: SDP
Lupaš gluposti kolegakiky wrote:ono što je lagumđija predočio na tv tj barem ono što je uspio zbog neprestalnog ubacivanja i prekidanja od strane voditeljice, po meni, je sasvim u redu ...
-
condy
#27986 Re: SDP
Corto Maltese wrote:Top komentar iz Avaza:JoseMujica wrote:da da dacondy wrote:Kakva ironija, Lagumdziji pozlilo baš na FTV-u, dok se Fahrin avaz najviše brine za njegovo zdravlje...odlično primjećeno...evo mu haman čitavu stranicu posvetili i kude FTV
Lagumdžijino gostovanje je proteklo u krajnje neprofesionalnom pristupu od strane novinarke Avram koja je tokom cijelog programa pokušala isprovocirati lidera SDP-a ukazujući na "štetnost" sporazuma sa SNSD-om.
Avaz je još izrazio sumnju da su ga na FTV-u pokušali i otrovati vodom
Doduše taj dio teksta je vješto skriven ali to je avaz, jedan i jedini.
- drug_profi
#27987 Re: SDP
Ima li negdje integralni tekst sporazuma da analiziramo?Skijaš wrote:Lupaš gluposti kolegakiky wrote:ono što je lagumđija predočio na tv tj barem ono što je uspio zbog neprestalnog ubacivanja i prekidanja od strane voditeljice, po meni, je sasvim u redu ...
činjenica jeste da bi se dosta stvari promijenilo ...nije ovo SDA-SDP sukob, lista onih koji su protiv ove Lagumdžijine izdaje je tolika da mi je mrsko ponovo sve nabrajati.
-
palermo
#27988 Re: SDP
što vam treba svima integralno tekst sporazuma, mislim i Zlaja i Mića su rekli šta se u njemu nalazi.drugi profil wrote: Ima li negdje integralni tekst sporazuma da analiziramo?
Šta vi želite oronaći u tom , kao integralnom tekstu sporazuma, nešto dobro.....ma daj....
-
splavar šime
#27989 Re: SDP
Pa da Zlatko je potpisao i odobrio u Deytonu ime republika srpska, SDP je stvorio certifikate i prije 15 godina spasio SDS od političkoga uništenja, SDP je postavio čistačicu Suadu na mijesto sudije ustavnoga suda, obećao je zlatne kašike...
- veljaca
#27990 Re: SDP
Da li ti stvarno poredis Deyton ( uslove i okolnosti ) i sadasnje vrijeme ?splavar šime wrote:Pa da Zlatko je potpisao i odobrio u Deytonu ime republika srpska, SDP je stvorio certifikate i prije 15 godina spasio SDS od političkoga uništenja, SDP je postavio čistačicu Suadu na mijesto sudije ustavnoga suda, obećao je zlatne kašike...
- Norm
#27991 Re: SDP
Tadasnji "uslovi i okolnosti" u Daytonu zacementirali su ovakvo "sadasnje" stanje...
Sta tu ima nejasno?
Sta tu ima nejasno?
-
palermo
#27992 Re: SDP
Ništa, osim što je paralela iznimno glupa.Norm wrote:Tadasnji "uslovi i okolnosti" u Daytonu zacementirali su ovakvo "sadasnje" stanje...
Sta tu ima nejasno?
- drug_profi
#27993 Re: SDP
Ne znam jesi li svjestan da si upravo priznao da su optuzbe bez osnova, jer se pljuje po necemu sto nije procitano nego prepricano, sto znaci da j shvaceno onako kako se kome svidi. Uglavnom negativno.palermo wrote:što vam treba svima integralno tekst sporazuma, mislim i Zlaja i Mića su rekli šta se u njemu nalazi.drugi profil wrote: Ima li negdje integralni tekst sporazuma da analiziramo?
Šta vi želite oronaći u tom , kao integralnom tekstu sporazuma, nešto dobro.....ma daj....
Mozda i jeste tako, ali prvo da se procita i da se vidi gdje je koji zarez, pa onda kritika.
- drug_profi
#27994 Re: SDP
I Dejtonski sporazum preprican izgleda katastrofalnije nego sto jeste napisan.palermo wrote:Ništa, osim što je paralela iznimno glupa.Norm wrote:Tadasnji "uslovi i okolnosti" u Daytonu zacementirali su ovakvo "sadasnje" stanje...
Sta tu ima nejasno?
-
palermo
#27995 Re: SDP
ja sam ti nesvjesno biće.drugi profil wrote:[
Ne znam jesi li svjestan da si upravo priznao da su optuzbe bez osnova, jer se pljuje po necemu sto nije procitano nego prepricano, sto znaci da j shvaceno onako kako se kome svidi. Uglavnom negativno.
Mozda i jeste tako, ali prvo da se procita i da se vidi gdje je koji zarez, pa onda kritika.
Pa bolan, nisam ja prepričavao, prepričavali Zlaja i Mića, i sad ti njima ne vjeruješ...........vala i vi svjesni
- veljaca
#27996 Re: SDP
Cuj ovoga "zacementirali" ...... Pa zar ne vidis da ce to sada Mico i Zlaja da razcementiraju ....Norm wrote:Tadasnji "uslovi i okolnosti" u Daytonu zacementirali su ovakvo "sadasnje" stanje...
Sta tu ima nejasno?
Btw - Tadasnji uslovi nisu ni blizu sadasnjim ( nadam se da ovo nije tesko shvatiti - ko hoce ....)
- Skijaš
#27997 Re: SDP
Većina onih koji su kritikovali sporazum, kritikuju ono što su SDP-ovci priznali. Ima tu i SDA stranačke kritike, ali kada te kritikuju norveški ambasador, Inzko i Naša Stranka, nema tu prostora za muljanje.drugi profil wrote:Ima li negdje integralni tekst sporazuma da analiziramo?Skijaš wrote:Lupaš gluposti kolegakiky wrote:ono što je lagumđija predočio na tv tj barem ono što je uspio zbog neprestalnog ubacivanja i prekidanja od strane voditeljice, po meni, je sasvim u redu ...
činjenica jeste da bi se dosta stvari promijenilo ...nije ovo SDA-SDP sukob, lista onih koji su protiv ove Lagumdžijine izdaje je tolika da mi je mrsko ponovo sve nabrajati.
-
condy
#27998 Re: SDP
Svi kritikuju ovaj sporazum jer ukoliko bi se proveo u parlamenatnoj proceduri posljedice bi bile pogubne.
Glavne tužitelje na svim nivoima bi birale skupštine odnosno političari ( 10+2+1+5+državni nivo). Njihove zamjenike ( dakle sve druge tužitelje u tužilaštvu na određenom nivou ) bi biralo VSTV ali isključivo na prijedlog onog koga glavni tužitelj odredi za tu poziciju. Dakle politika ima glavnu riječ u izboru glavnih tužitelja dok glavni tužitelj, kojeg su izabrali političari, ima glavnu riječ u predlaganju svojih zamjenika odnosno svih drugih tužitelja. Upravo ovo je želio Dodik. Želio je da ima punu kontrolu nad tužiocima i sada to dobija. Ovo je izuzetan primjer kako je Dodik jednostavno i jeftino dobio Lagumdžiju, koji radi ličnih interesa urušava sve što smo velikom mukom napravili. Želim Lagumdžiji dobro zdravlje, ali u političkom smislu nadam se da je ovo njegov kraj.
Glavne tužitelje na svim nivoima bi birale skupštine odnosno političari ( 10+2+1+5+državni nivo). Njihove zamjenike ( dakle sve druge tužitelje u tužilaštvu na određenom nivou ) bi biralo VSTV ali isključivo na prijedlog onog koga glavni tužitelj odredi za tu poziciju. Dakle politika ima glavnu riječ u izboru glavnih tužitelja dok glavni tužitelj, kojeg su izabrali političari, ima glavnu riječ u predlaganju svojih zamjenika odnosno svih drugih tužitelja. Upravo ovo je želio Dodik. Želio je da ima punu kontrolu nad tužiocima i sada to dobija. Ovo je izuzetan primjer kako je Dodik jednostavno i jeftino dobio Lagumdžiju, koji radi ličnih interesa urušava sve što smo velikom mukom napravili. Želim Lagumdžiji dobro zdravlje, ali u političkom smislu nadam se da je ovo njegov kraj.
- drug_profi
#27999 Re: SDP
Ne druze, nego sam svjestan da jedan zarez moze puno znaciti. Rado bih da neko nepristrasan procita sporazum i kaze, ovo je sra*e, ili ovo i nije lose.palermo wrote:ja sam ti nesvjesno biće.drugi profil wrote:[
Ne znam jesi li svjestan da si upravo priznao da su optuzbe bez osnova, jer se pljuje po necemu sto nije procitano nego prepricano, sto znaci da j shvaceno onako kako se kome svidi. Uglavnom negativno.
Pa bolan, nisam ja prepričavao, prepričavali Zlaja i Mića, i sad ti njima ne vjeruješ...........vala i vi svjesni
Razumijes. I norvezani, NS i svi naborjani kojima bi smo po defaultu trebali da vjerujemo da imaju ispravan stav, kritikovali su sporazum prije citanja. Slazem se da ruzno zvuci spominjanje zatvorenih lista na izborima i prebacivanej brojanja na opstine. Medjutim kad uzmes da na listi npr. bude na prva tri mjesta bosnjak, hrvat, srbin,, sa zenskim i muskim polom jednako zastupljenim, a onda na izborima prodje vise muskaraca i to sve bosnjaci, normalno je da se ne moze ispostovati gender i nacionalna jednakost. Tu je mana otvorenih lista. I stoji onaj razlog koji je naveden da se najvise muljaza desava na izbornim mjestima prilikom brojanja glasova. Oni smatraju da ce ovako to smanjiti, mozda su u pravu, mozda nisu, zato bih volio da neko strucan to kaze, a ne neobrazovan i sludjen puk koji je vec dosta puta pokazao da ga ne treba nista pitati.
Zatim lova iz Elektroprenosa. Stoji smrznuta na racunu, a sistem se raspada ili se krpi kreditima. Itd. Ima tu dobrih stvari koje treba podrzati, a na neka mozda treba upirati da se koriguju. Neki mozda nisu prihvatljivi, ali sve to treba pobjektivno analizirati NAKON CITANJA.
- drug_profi
#28000 Re: SDP
Kako su se do sad birali tuzitelji u VSTV?