Corto Maltese wrote:madner wrote:
Kada te stave u isti kos sa Gruzijom onda to znaci da neamo bezrezervnu podrsku, onda to znaci da nas ne zele vidjeti u EU. Dakle to je promjena stava, koja nema veze sa vladajucom partijom u BiH.
Nego s kim ima veze?
Recimo da ima veze sa onima koji vec dva desetljeca pokusavaju da prikazu Bosnu i Hercegovinu kao zajednicu legitimnih predstavnika naroda, ukljucujuci i SDA,
jer na toj nacionalnoj prici prave sebi novac i privilegije. Europa nema namjeru iskazivati beskonacno strpljenje,
niti ce bilo kada smatrati da ima obavezu prema nama iz Bosne i Hercegovine. S tim, jos uvijek SDP ima mnogo manje veze, od onih koji su pricu gradili i potpuno pogresno izgradili uvjerenje da ce nas, radi toga sto je ovdje pocinjen genocid, a s njim i jos mnogo teskih zlocina, Europa radi neke obeveze primiti. Nece.
Ljudi, malo progledajte, dosli smo u konacnu tacku politicke borbe za Bosnu i Hercegovinu, koja ce vrlo brzo kulminirati konacnim raspletom, odnosno izgradnjom minimuma uvjeta za opstojnost zemlje ili ce nastupiti scenario odustajanje medjunarodne zajednice od Bosne i Hercegovine.
Stochar, intenzivno iskazujes bavljenje perifernim stvarima, nastojeci da pokazes jako mnogo ideoloskih stavova, koji nisu na liniji spasavanja Bosne i Hercegovine. Evo ti, kolegijalno, zelim kazati da ja kao Bosnjak, nemam namjeru graditi pricu o Bosni i Hercegovini
u kojoj je moj narod najbrojniji i zbog toga treba da se najvise pita, vec da kroz jasan sistem upravljanja zemljom u tome ucestvuju svi njeni gradjani. Nemojte molim vas da se vracamo na pricu Harisa Silajdzica i entitetskog glasanja, kad nas je taj covjek unistio skroz a posbeno nasu europsku pricu.
Za sada, iskreno, ne vidim ni nacin kako ce SDP izaci iz te price na kvalitetan nacin i u korist Bosne i Hercegovine. Kazem vam, situacija je jako slozena, pa me plitka pamet pojedinaca ovdje nekako iritira, jer naspram nje stoji jako vjest plan raspada zemlje.