SDP

Post Reply
popajic

#2726 Re: SDP

Post by popajic »

draganbl wrote:Lajčak je samo rekao ono što svi znamo, a to je da je BiH u katastrofalnoj situaciji i da je iz dana u dan sve gore i gore. Ne znam kako je u Gruziji ili Moldaviji, ali pretpostavljam da lošije od Bosne ne može biti.
A sa ovakvim političarima Bosna ima evropsku perspektivu kao i Bangladeš.
Ali je Lajcak svjesno "zaboravio " da kaze da bi i naperspektivnija drzava kojoj je navucena ludjacka Daytonska kosulja
bila najobicniji Kvazimodo - koja god partija bila na vlasti !
Zamisli situaciju nakon WW2 , da su saveznici bili prinudjeni da se dogovaraju sa nacistima - bi li bilo dogovora i pomaka ?
Zna to i MZ , zna to i Lajcak , pa je insistiranje na nemogucim dogovorima cisto licemjerje.
madner

#2727 Re: SDP

Post by madner »

draganbl wrote:
madner wrote:Nema to veze sa politickom situacijom ni stanjem drzave. Rumunija i Bugarska su losiji od nas pa su primljeni. Neke drzave su zacrtane da udju, neke su zacrtane da ne udju. BiH je iz prve prebacena u drugu skupinu po Lajcaku.
Možda je Rumunija '86 bila lošija nego tadašnja SFRJ. U današnje vrijeme, zemlje koje su lošije od nas se uglavnom nalaze na afričkom kontinentu, ako ih uopšte i tamo ima.
Dalje, nije toliko bitno u kojoj se skupini nalazimo, da li na dnu dna prve ili u drugoj, zajedno sa još ponekom zemljom iz istočne Evrope. Bitno je da nam stanje u državi prije liči na Gruziju nego na Hrvatsku i to je suština, a stvar je ličnog izbora i stila izražavanja kako će se to konstatovati.
Na cemu zasnivas ovaj nadasve nadahnut stav koji siri objektivnost? :D
draganbl

#2728 Re: SDP

Post by draganbl »

popajic wrote:
draganbl wrote:Lajčak je samo rekao ono što svi znamo, a to je da je BiH u katastrofalnoj situaciji i da je iz dana u dan sve gore i gore. Ne znam kako je u Gruziji ili Moldaviji, ali pretpostavljam da lošije od Bosne ne može biti.
A sa ovakvim političarima Bosna ima evropsku perspektivu kao i Bangladeš.
Ali je Lajcak svjesno "zaboravio " da kaze da bi i naperspektivnija drzava kojoj je navucena ludjacka Daytonska kosulja
bila najobicniji Kvazimodo - koja god partija bila na vlasti !
Zamisli situaciju nakon WW2 , da su saveznici bili prinudjeni da se dogovaraju sa nacistima - bi li bilo dogovora i pomaka ?
Zna to i MZ , zna to i Lajcak , pa je insistiranje na nemogucim dogovorima cisto licemjerje.
Pa ja sam napisao da je Lajčak izabrao svoj način da iskaže činjenicu da je BH u katastrofalnoj situaciji. Šta je sve uzrok tome, o tome ovdje diskutujemo na raznim temama.
Ono što je SDP pokazao je da mu više smeta način na koji je Lajčak to izjavio, nego sama suština izjave, a to je da narod ovdje umire od gladi i da smo po tome mnogo bliži Gruziji i Moldaviji nego Srbiji i Hrvatskoj.
Adriatic

#2729 Re: SDP

Post by Adriatic »

I dakle, najveći krivac što smo svrstani u rang s Gruzijom je SDP.
Genijalno.
Nastavite, dobro vam ide.
draganbl

#2730 Re: SDP

Post by draganbl »

Adriatic wrote:I dakle, najveći krivac što smo svrstani u rang s Gruzijom je SDP.
Genijalno.
To na prethodne dvije stranice niko nije napisao.
Adriatic

#2731 Re: SDP

Post by Adriatic »

draganbl wrote:
Adriatic wrote:I dakle, najveći krivac što smo svrstani u rang s Gruzijom je SDP.
Genijalno.
To na prethodne dvije stranice niko nije napisao.
Jah.
popajic

#2732 Re: SDP

Post by popajic »

draganbl wrote: Pa ja sam napisao da je Lajčak izabrao svoj način da iskaže činjenicu da je BH u katastrofalnoj situaciji. Šta je sve uzrok tome, o tome ovdje diskutujemo na raznim temama.
Ono što je SDP pokazao je da mu više smeta način na koji je Lajčak to izjavio, nego sama suština izjave, a to je da narod ovdje umire od gladi i da smo po tome mnogo bliži Gruziji i Moldaviji nego Srbiji i Hrvatskoj.
Licemjeran mu nacin !
20 god. je BIH u teskoj situaciji , a Lajcak i ostali alcaci nikad decidno da kazu zasto je to tako.
20 god. se rovari po kontejnerima, 20 god. se povecavaju redovi na narodne kuhinje , 20 god. se kralo i pustosilo da bi krimosi postali VIP preko ledja naroda , 20 god. MZ insistira na dogovoru sa ekipom koja sanja unistenje BIH i onda se pojavi mr. Lajcak da nam saopsti kako nam je , a dezurni kriticari to stanje elegantno pripisu - a kome drugom nego SDP- u :roll:
Sve skupa jadno , licemjerno i neobjektivno !
madner

#2733 Re: SDP

Post by madner »

popajic wrote:
draganbl wrote: Pa ja sam napisao da je Lajčak izabrao svoj način da iskaže činjenicu da je BH u katastrofalnoj situaciji. Šta je sve uzrok tome, o tome ovdje diskutujemo na raznim temama.
Licemjeran mu nacin !
20 god. je BIH u teskoj situaciji , a Lajcak i ostali alcaci nikad decidno da kazu zasto je to tako.
20 god. se rovari po kontejnerima, 20 god. se povecavaju redovi na narodne kuhinje , 20 god. se kralo i pustosilo da bi krimosi postali VIP preko ledja naroda , 20 god. MZ insistira na dogovoru sa ekipom koja sanja unistenje BIH i onda se pojavi mr. Lajcak da nam saopsti kako nam je , a dezurni kriticari to stanje elegantno pripisu - a kome drugom nego SDP- u :roll:
Nije u tome fol. Kada je ovdje vladao SDS HDZ i SDA EU je bila dostizan cilj i realna nagrada za domace politicare. Sluzila je kao instrument da se ide naprijed, to jeste kao mrkva.
Sve ustavne promjene su napravljene pod tim motom.

Ako nema vise mrkve, onda ostaje samo stap.
Adriatic

#2734 Re: SDP

Post by Adriatic »

Jel to onaj Lajčak što poteže brlju sa traktoristom?
I to u funkciji visokog predstavnika.
Area_51

#2735 Re: SDP

Post by Area_51 »

Corto Maltese wrote:
madner wrote: Kada te stave u isti kos sa Gruzijom onda to znaci da neamo bezrezervnu podrsku, onda to znaci da nas ne zele vidjeti u EU. Dakle to je promjena stava, koja nema veze sa vladajucom partijom u BiH.
Nego s kim ima veze?
Recimo da ima veze sa onima koji vec dva desetljeca pokusavaju da prikazu Bosnu i Hercegovinu kao zajednicu legitimnih predstavnika naroda, ukljucujuci i SDA, jer na toj nacionalnoj prici prave sebi novac i privilegije. Europa nema namjeru iskazivati beskonacno strpljenje, niti ce bilo kada smatrati da ima obavezu prema nama iz Bosne i Hercegovine. S tim, jos uvijek SDP ima mnogo manje veze, od onih koji su pricu gradili i potpuno pogresno izgradili uvjerenje da ce nas, radi toga sto je ovdje pocinjen genocid, a s njim i jos mnogo teskih zlocina, Europa radi neke obeveze primiti. Nece.

Ljudi, malo progledajte, dosli smo u konacnu tacku politicke borbe za Bosnu i Hercegovinu, koja ce vrlo brzo kulminirati konacnim raspletom, odnosno izgradnjom minimuma uvjeta za opstojnost zemlje ili ce nastupiti scenario odustajanje medjunarodne zajednice od Bosne i Hercegovine.

Stochar, intenzivno iskazujes bavljenje perifernim stvarima, nastojeci da pokazes jako mnogo ideoloskih stavova, koji nisu na liniji spasavanja Bosne i Hercegovine. Evo ti, kolegijalno, zelim kazati da ja kao Bosnjak, nemam namjeru graditi pricu o Bosni i Hercegovini u kojoj je moj narod najbrojniji i zbog toga treba da se najvise pita, vec da kroz jasan sistem upravljanja zemljom u tome ucestvuju svi njeni gradjani. Nemojte molim vas da se vracamo na pricu Harisa Silajdzica i entitetskog glasanja, kad nas je taj covjek unistio skroz a posbeno nasu europsku pricu.

Za sada, iskreno, ne vidim ni nacin kako ce SDP izaci iz te price na kvalitetan nacin i u korist Bosne i Hercegovine. Kazem vam, situacija je jako slozena, pa me plitka pamet pojedinaca ovdje nekako iritira, jer naspram nje stoji jako vjest plan raspada zemlje.
draganbl

#2736 Re: SDP

Post by draganbl »

popajic wrote:
Licemjeran mu nacin !
U pravu si da je stanje posljednjih 20 godina katastrofalno, ali zašto je problem u Lajčaku što je to rekao nasvoj način?
Dežurni pljuvači takođe nisu bitni.
Ja SDP ne krivim zbog lošeg stanja u zemlji. Za loše stanje je u nekoj mjeri kriv i SDP, ali mnogo manje nego ostale stranke.
SDP krivim što to stanje ne popravlja.
popajic

#2737 Re: SDP

Post by popajic »

madner wrote: Nije u tome fol. Kada je ovdje vladao SDS HDZ i SDA EU je bila dostizan cilj i realna nagrada za domace politicare. Sluzila je kao instrument da se ide naprijed, to jeste kao mrkva.
Sve ustavne promjene su napravljene pod tim motom.

Ako nema vise mrkve, onda ostaje samo stap.
Pa ja i govorim o toj licemjernosti - zasto je onda bilo mrkve , a danas je sve manje ?
Postao/la Adriatic dana 25 okt 2011, 10:15

Jel to onaj Lajčak što poteže brlju sa traktoristom?
I to u funkciji visokog predstavnika.
To je taj gospodin , kome je preCednikova brlja izostrila um i ucinila ga nadasve objektivnim :roll:
Area_51
Kazem vam, situacija je jako slozena, pa me plitka pamet pojedinaca ovdje nekako iritira, jer naspram nje stoji jako vjest plan raspada zemlje.

:thumbup:
StupskaBitanga

#2738 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

zar vi stvarno mslite da smo mi pred raspadom?
quasar

#2739 Re: SDP

Post by quasar »

StupskaBitanga wrote:zar vi stvarno mslite da smo mi pred raspadom?
Ja sam pred raspadom, a za BiH ne znam.
stochar

#2740 Re: SDP

Post by stochar »

uh mobilizacije, pa svi ste se iskljucili u punom sastavu... hehehe, kako je samo smijesno gledati nekadasnje kriticare vlasti kako zduzno brane kvarni režim... to se u literaturi kaze 'okrecete se kako vjetar puse'. helem, nadajte se vi da mi nismo u rangu sa Gruzijom vec da nam boba fali da budemo Njemacka k'o sto Zlaya tvrdi, ali pokazatelji govore suprotno.

SDP nije jedini krivac, ali je kao stranka sa najvecom odgovornoscu preuzetom ulogom izbornog pobjednika, ujedno najveci krivac. pogledajte statistike, pogledatjte izvjestaj o poslovnoj konkurentnosti koji nije politicki vec statisticki, i na kojem smo iza Etiopije i Svazilenda. haj' sto ste sebe ubijedili u bajke rezima, vec men dosli ovdje ubjedjivati, i jos ja ispadam neki fanatik samo iz razloga sto kritikujem nesposobnu i diletantsku vlast, kao sto sam kritikovao i ranije sazive, i kao sto bi svaki odgovorni gradjanin trebao. jos vise cu vam se smijati ako sutra ovi slete s vlasti, pa kad pocnete novoizabrane kritikovati zbog nepotizma, postavljanja diletanata na bitne funkcije i svega zbog cega se stranke na vlasti i trebaju kritikovati. onda ce njihovi rezimski forumasi i novinari svaku kritiku ubijati citirajuci vas i rezimske novinare koji su gorljivo branili sve to protiv cega ce se sutra boriti, samo ne znam ko ce im nakon ovoga vjerovati...
seln

#2741 Re: SDP

Post by seln »

stochar wrote:uh mobilizacije, pa svi ste se iskljucili u punom sastavu... hehehe, kako je samo smijesno gledati nekadasnje kriticare vlasti kako zduzno brane kvarni režim... to se u literaturi kaze 'okrecete se kako vjetar puse'. helem, nadajte se vi da mi nismo u rangu sa Gruzijom vec da nam boba fali da budemo Njemacka k'o sto Zlaya tvrdi, ali pokazatelji govore suprotno.

SDP nije jedini krivac, ali je kao stranka sa najvecom odgovornoscu preuzetom ulogom izbornog pobjednika, ujedno najveci krivac. pogledajte statistike, pogledatjte izvjestaj o poslovnoj konkurentnosti koji nije politicki vec statisticki, i na kojem smo iza Etiopije i Svazilenda. haj' sto ste sebe ubijedili u bajke rezima, vec men dosli ovdje ubjedjivati, i jos ja ispadam neki fanatik samo iz razloga sto kritikujem nesposobnu i diletantsku vlast, kao sto sam kritikovao i ranije sazive, i kao sto bi svaki odgovorni gradjanin trebao. jos vise cu vam se smijati ako sutra ovi slete s vlasti, pa kad pocnete novoizabrane kritikovati zbog nepotizma, postavljanja diletanata na bitne funkcije i svega zbog cega se stranke na vlasti i trebaju kritikovati. onda ce njihovi rezimski forumasi i novinari svaku kritiku ubijati citirajuci vas i rezimske novinare koji su gorljivo branili sve to protiv cega ce se sutra boriti, samo ne znam ko ce im nakon ovoga vjerovati...
Ok...u pravu si, SDP je najveci krivac. Evo, neka se povuce iz vlade i kaze da ne zeli u vlast u toku ove ligeslature.
Slazes li se?
Molim, ne izvrdavaj, odgovori konkretno.
StupskaBitanga

#2742 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

quasar wrote:
StupskaBitanga wrote:zar vi stvarno mslite da smo mi pred raspadom?
Ja sam pred raspadom, a za BiH ne znam.
svako od nas pojedinačno se počinje suočavati sa finansijskim raspadom jer je došlo vrijeme kolika god imate primanja ona vam ne mogu pokriti troškove života za mjesec dana
madner

#2743 Re: SDP

Post by madner »

Izostanak mrkve je zapravo mig pred ustavne promjene, kojim Lajcak ojacava Dodinu i Covinu poziciju.

Problem je sto mi nismo objektivni, da krivimo SDP za propuste a podrzavamo pri zivotnim pitanjima za ovu drzavu.
Better Man

#2744 Re: SDP

Post by Better Man »

Lajčak je svojim dosadašnjim radom i ponašanjem sebe svrstao u fašiste što svojom direktnom podrškom raznim zločincima i kriminalcima potvrđuje. Mislim da bi njega lijepo trebalo proglasiti Personom non grata i odbiti bilo kakav kontakt i saradnju.
sumirprimus

#2745 Re: SDP

Post by sumirprimus »

Better Man wrote:Lajčak je svojim dosadašnjim radom i ponašanjem sebe svrstao u fašiste što svojom direktnom podrškom raznim zločincima i kriminalcima potvrđuje. Mislim da bi njega lijepo trebalo proglasiti Personom non grata i odbiti bilo kakav kontakt i saradnju.
:roll: malo teske rijeci...
mozemo se mi ne slagat sa njegovim radom i ponasanjem,al on je jedan tipicni birokrata,zeljan bolje fotelje u briselu!
ako mislimo u EU,moramo s njima fino i niz dlaku,il izabrat put konfrotacije,a tek onda nas nigdje nema...
prije ce bit da iz njegovih usta izlazi promjena eu politke prema nama...
dakle gospoda vladajuci :D sdpovci,ocemol ic uz dlaku,il niz dlaku? pitanje je sad :D
seln

#2746 Re: SDP

Post by seln »

sumirprimus wrote:
Better Man wrote:Lajčak je svojim dosadašnjim radom i ponašanjem sebe svrstao u fašiste što svojom direktnom podrškom raznim zločincima i kriminalcima potvrđuje. Mislim da bi njega lijepo trebalo proglasiti Personom non grata i odbiti bilo kakav kontakt i saradnju.
mozemo se mi ne slagat sa njegovim radom i ponasanjem,al on je jedan tipicni birokrata,zeljan bolje fotelje u briselu!
ako mislimo u EU,moramo s njima fino i niz dlaku,il izabrat put konfrotacije,a tek onda nas nigdje nema...
dakle gospoda vladajuci :D sdpovci,ocemol ic uz dlaku,il niz dlaku? pitanje je sad :D
Je li Lajcak u nekoj oficijelnoj funkciji koja se tice BiH? Mislim, doista tice,a ne ono corbine corbe corba...
Ako jeste, lijepo sa njim, finu pricu, a raditi po svom i sjetit mu se matere kad ne cuje.
Ako nije, sjetit mu se matere i kad cuje.
sumirprimus

#2747 Re: SDP

Post by sumirprimus »

problem je sto ako sad ustane neki nas zvanicnik(esdepeovac,il neki koalicioni partner :D) i javno mu se sjeti nekog iz familije,bio on ne bio direktno involviran sa bih tematikom,imamo problem,sigurno...
mislim da bi jedva cekali,da nas onim stapom bez mrkve :D
madner

#2748 Re: SDP

Post by madner »

seln wrote:
sumirprimus wrote:
Je li Lajcak u nekoj oficijelnoj funkciji koja se tice BiH? Mislim, doista tice,a ne ono corbine corbe corba...
Ako jeste, lijepo sa njim, finu pricu, a raditi po svom i sjetit mu se matere kad ne cuje.
Ako nije, sjetit mu se matere i kad cuje.
Jeste, direktor je EU ministarstva vanjskih poslova (mada se drugaciej zove) za nase podrucje.

On sapce ovim iznad sta da rade i kakva je situacija.
sumirprimus

#2749 Re: SDP

Post by sumirprimus »

znaci niz dlaku valja :D
neka neka,tako i treba,jednom i mi tobe da dodjemo,a da herojstvo i mitologiju ostavimo komsijama :D
madner

#2750 Re: SDP

Post by madner »

Nista od toga, covjek je u rangu Bilta, zlocinac iz ubjedjenja.
Da imamo DB smjestili bi mu kakvu maloljetnicu da ga sklone.
Post Reply