SDP

Post Reply
Todo

#2451 Re: SDP

Post by Todo »

Čitam malo šta se piše o SDP-u ,jebiga valjda navika ... i nisam imao neku posebnu želju komentirati ... ali mi jedna ubleha , o kojoj zbog posla dosta toga znam , ne da da prešutim.
Zukan Helez.
rahmanjin wrote: Osim Heleza, njemu skidam kapu.
Bubakar wrote:...SDP ima dobrih individualnih pokušaja(Nikšić,Helez,Imamović.E....)
vivaldi wrote:...ruku na srce to je jedini ministar koji radi svoj posao, samo sto bi helez...

Čudo je jedno koliko ljudi je palo na propagandu i laži ovog fašiste koji je zakačio crvenu kravatu pa zamislio da ga to čini socijalistom. (doduše možda je njegova opcija nacionalsocijalizma ... ne znam)

Zukan Helez , ne samo da ne radi dobar posao nego je možda i najbolji primjer kakvog se šljama , kakvih karijerista , uhljeba i malih dodikića navuklo u SDP i u potpunosti ga zagušilo.
Nema dana da se taj čovjek ne pojavi negdje na TV-u ili na nekoj naslovnici. Prodaje se kao borac protiv lažnih invalida , priča bajke o pravdi , raskrinkavanju , štednji ... a raja , posebno ova SDP-ovska , guta li guta ublehe nemajući pojma kakvim ih ovcama pravi.

Ajmo redom. O čemu to ministar priča i šta je STVARNO napravio do sada? Kratko i jasno - ništa! Zukan zapravo ništa i ne može napraviti , jer ni on , ni bilo ko drugi u ovoj zemlji ne može u okviru važećih zakona napraviti apsolutno ništa da bi se lažni invalidi izveli iz prava. Svi koji imaju tri čiste o toj temi vrlo dobro znaju da je tako. Zna i ministar , ali se pravi blesav , a i nije ga briga jer njemu to zapravo samo služi za reklamu , stvaranje priče o velikom borcu za pravdu i gradnju karijere. Da sad previše ne smaram pričajući o tom na dugo i na široko reći ću samo ovako - sustav kojim se ljudi uvode u pravo čisto je birokratski , niko se tu ljudima i ne bavi , niti ih gleda. Prelistaju se papiri i zdravo. Pri tom , logično , ljudi koji su stvarno bili borci , ljudi koji su bili u logorima , uvijek imaju problema s dokumentacijom jer jebiga - oni su bili u rovovima i iza žica , njima skupljanje papira nije bila glavna briga. Oni međutim koji su masovno ranjavani u Minhenu i na sličnim ratištima imaju baš sve do najsitnijih detalja uredno složeno i ne može im ništa ni sto Zukana.

Dalje , čim se ministar hvali? Uštedom? Prvo je bubao o stotinama milijuna KM koje će se uštediti ... sad se hvali o 3-4 milje koje je uštedio. Al pazi čuda - prije 6 mjeseci kad je Zukan pokrenuo svoju inkviziciju , dakle u aprilu , iz federalnog proračuna isplaćeno je 26.664.233 KM ... nakon tri mjeseca revizije , za koje je Zukan tvrdio i tvrdi da je napravljen ogroman posao koji je doveo do velikih ušteda rezultati su slijedeći - iz federalnog proračuna isplaćeno - jul - 26.839.573 KM, august - 26.683.286 KM , septembar - 26.564.732 KM ... za ovaj mjesec isplata će biti preko 26.700.000.
Aj neću biti cjepidlaka pa pitati ministra za onih 100 , al gdje su ba ministre ta tri-četri :?

Na ovu nepostojeću uštedu treba pridodati troškove za Helezove inkvizitorske timove , čiji se rad svodi na totalno nesistematsko , nestručno bauljanje po terenu i birokratsko prebrajanje papira i gledanje kako da se pošto-poto zajebe i iz prava isključi što više ljudi kako bi se mogo moćnicima iz MZ reći - evo vidite da štedimo. Problem je međutim u tom što to tako ne ide i što će taj krkanluk s kamatom doći na naplatu čim sudovi masu ljudi opet (a u to nema ni grama sumnje) vrate u pravo.

A kakvi su to ljudi kojima se vrijedni ministar okružio. Pa počevši od njegovih prvih savjetnika , pa do pojedinih šefova i članova timova , najlakše i najpreciznije bi ih bilo opisati riječima - od zla oca od gore matere. Od okorjelih kriminalaca , preko švercera , ratnih profitera i lažnih invalida (što je ni manje ni više nego ministrov glavni inspektor :o ) pa sve do upravitelja logora za vrijeme rata , deklariranih kvazi-ustaša i sitnih džeparoša.

Na kraju te sage o Zukanovoj borbi protiv lažnjaka dođe se do najveće tragikomedije - slavnog Zukanovog popisa 929 , lažnog popisa lažnih invalida. Na stranu to što je ministar pokazao neviđeni bezobrazluk , bahatost i licemjere tvrdeći kako će pronaći krivce za objavu tog popisa :shock: (a popis je večer prije uz njegovo gostovanje objavila FTV i uz njegovu potvrdu Avaz ) , ali sama činjenica da na tom popisu ima svega samo ne lažnih invalida u nekoj bar polunormalnoj državi bila bi više nego dovoljan razlog za smjenu i završetak bilo kakve političke karijere. Kod nas naravno ne.
Koga je ministar za čovjeka revidirao , uhvatio kako krade i izveo iz prava? Umrle , udovice , majke koje su ostale bez 2-3 sina , ljude koji su ostali bez ruke , noge , oka. Na tom popisu koji je objavljen ima svega , samo nema lažnih invalida. I uz sve to ministar bez srama gostuje u Dnevniku FTV , hvaleći se tim uspjehom , i pušta da ljudi u neznanju pljuju po onima na spisku nemajući pojma kakvo je stvarno stanje i zašto je tako. I tu se ne radi o slučajnosti , nego o čistoj zloj namjeri da bi se skupljali politički bodovi preko leđa jada i sirotinje. Na tom spisku ima ljudi za koje je npr. objavljeno kako su dobijali po par hiljada KM , a ministar je to mrtvo-hladno prešutio pri čemu nema ni najmanje šanse da ne zna kako je to nemoguće i kako se zapravo radilo o retroaktivnim isplatama duga od strane ministarstva prema ljudima čije je slučajeve ministarstvo samo zbrljalo , a onda sud rekao svoje.

O njegovom političkom radu na lokalnoj razini tj. u SBK , o njegovim turbo nacionalističkim izjavama i prijetnjama ispod medijskog radara i o njegovom krajnjem oportunizmu i licemjerju bolje i ne trošiti riječi.

Sve u svemu - ako je Zukan Helez svijetli primjer u SDP-u i ako je to ta politika za čovjeka , onda kuku majko.

Zbog takvih kao što je on i zbog toga što su takvi danas ogromna većina u SDP-u mene je sram što sam godinama bio član te stranke.
Ricken

#2452 Re: SDP

Post by Ricken »

Bosnolog wrote:
stochar wrote:
moji postovi nisu paranoja, vec konstruktivna kritika. pljuvanje svakoga ko se usudi kritikovati je ziva paranoja.

moje nije da predlazem, moje je da trazim od onih koje sam izabrao da ispune ono sto su obecali, ili da bar pocnu pokusavati da to ispune. ne vidim ni jedno, ni drugo. nemam ja sta predlagati, napisali su ljudi Platformu i sve sto treba jeste da tamo gdje mogu pocnu s njenim provodjenjem, a ni to ne vidim, nekoliko puta na ovoj temi sam konkretno naveo dijelove Platforme i obecanja iz ove i ranijih kampanja koja ne da nisu ispunili, nego nista na tome ne rade. a da se nista nece ispuniti, bilo mi je jasno kad sam vidio drzace kisobrana i pomjerace diktafona na mninistarskim pozicijama, jer za ono sto je u Platformi navedeno, trebaju vrlo zajebani likovi, politicari i strucnjaci.
Moj ti je savjet da za njih nikada vise ne glasas,....Ja kada nesto kritikujem nudim alternativu na ono sto mi se ne svida,.biti samo antiprotivan a ne sagledati sve okolnosti je ogranicenost i zlonamjernost.Alternativa SDP je ono sto smo imali dvadeset godina,SDP kada dobije nadpolovicnu vecinu u pederaciji i najmanje 30% u Dabicevoj tvorevnii onda ce mi biti krivi za sve a do tada vagaj sto je manje zlo,..... ;-)
A kome građanin uopšte može ponudit alteranitivu, koje je to mjesto? Nakon ovakvih rezultata vlasti da bog da i 10% da dobije u Pederacaiji, a o nekakvim nadpolovičnim većinama je iluzorno i pričati. Što se RS a tiče tu je Bošnjački korpus fixiran na mizeriji i s obzirom na provedbu aneksa 7 nema naznaka povečanju. Ili trebamo živjeti u uvjerenju kako je je i u RS u SDP multinacionalan.
Ricken

#2453 Re: SDP

Post by Ricken »

Todo wrote:Čitam malo šta se piše o SDP-u ,jebiga valjda navika ... i nisam imao neku posebnu želju komentirati ... ali mi jedna ubleha , o kojoj zbog posla dosta toga znam , ne da da prešutim.
Zukan Helez.
Bubakar wrote:...SDP ima dobrih individualnih pokušaja(Nikšić,Helez,Imamović.E....)
vivaldi wrote:...ruku na srce to je jedini ministar koji radi svoj posao, samo sto bi helez...

Čudo je jedno koliko ljudi je palo na propagandu i laži ovog fašiste koji je zakačio crvenu kravatu pa zamislio da ga to čini socijalistom. (doduše možda je njegova opcija nacionalsocijalizma ... ne znam)

Zukan Helez , ne samo da ne radi dobar posao nego je možda i najbolji primjer kakvog se šljama , kakvih karijerista , uhljeba i malih dodikića navuklo u SDP i u potpunosti ga zagušilo.
Nema dana da se taj čovjek ne pojavi negdje na TV-u ili na nekoj naslovnici. Prodaje se kao borac protiv lažnih invalida , priča bajke o pravdi , raskrinkavanju , štednji ... a raja , posebno ova SDP-ovska , guta li guta ublehe nemajući pojma kakvim ih ovcama pravi.

Ajmo redom. O čemu to ministar priča i šta je STVARNO napravio do sada? Kratko i jasno - ništa! Zukan zapravo ništa i ne može napraviti , jer ni on , ni bilo ko drugi u ovoj zemlji ne može u okviru važećih zakona napraviti apsolutno ništa da bi se lažni invalidi izveli iz prava. Svi koji imaju tri čiste o toj temi vrlo dobro znaju da je tako. Zna i ministar , ali se pravi blesav , a i nije ga briga jer njemu to zapravo samo služi za reklamu , stvaranje priče o velikom borcu za pravdu i gradnju karijere. Da sad previše ne smaram pričajući o tom na dugo i na široko reći ću samo ovako - sustav kojim se ljudi uvode u pravo čisto je birokratski , niko se tu ljudima i ne bavi , niti ih gleda. Prelistaju se papiri i zdravo. Pri tom , logično , ljudi koji su stvarno bili borci , ljudi koji su bili u logorima , uvijek imaju problema s dokumentacijom jer jebiga - oni su bili u rovovima i iza žica , njima skupljanje papira nije bila glavna briga. Oni međutim koji su masovno ranjavani u Minhenu i na sličnim ratištima imaju baš sve do najsitnijih detalja uredno složeno i ne može im ništa ni sto Zukana.

Dalje , čim se ministar hvali? Uštedom? Prvo je bubao o stotinama milijuna KM koje će se uštediti ... sad se hvali o 3-4 milje koje je uštedio. Al pazi čuda - prije 6 mjeseci kad je Zukan pokrenuo svoju inkviziciju , dakle u aprilu , iz federalnog proračuna isplaćeno je 26.664.233 KM ... nakon tri mjeseca revizije , za koje je Zukan tvrdio i tvrdi da je napravljen ogroman posao koji je doveo do velikih ušteda rezultati su slijedeći - iz federalnog proračuna isplaćeno - jul - 26.839.573 KM, august - 26.683.286 KM , septembar - 26.564.732 KM ... za ovaj mjesec isplata će biti preko 26.700.000.
Aj neću biti cjepidlaka pa pitati ministra za onih 100 , al gdje su ba ministre ta tri-četri :?

Na ovu nepostojeću uštedu treba pridodati troškove za Helezove inkvizitorske timove , čiji se rad svodi na totalno nesistematsko , nestručno bauljanje po terenu i birokratsko prebrajanje papira i gledanje kako da se pošto-poto zajebe i iz prava isključi što više ljudi kako bi se mogo moćnicima iz MZ reći - evo vidite da štedimo. Problem je međutim u tom što to tako ne ide i što će taj krkanluk s kamatom doći na naplatu čim sudovi masu ljudi opet (a u to nema ni grama sumnje) vrate u pravo.

A kakvi su to ljudi kojima se vrijedni ministar okružio. Pa počevši od njegovih prvih savjetnika , pa do pojedinih šefova i članova timova , najlakše i najpreciznije bi ih bilo opisati riječima - od zla oca od gore matere. Od okorjelih kriminalaca , preko švercera , ratnih profitera i lažnih invalida (što je ni manje ni više nego ministrov glavni inspektor :o ) pa sve do upravitelja logora za vrijeme rata , deklariranih kvazi-ustaša i sitnih džeparoša.

Na kraju te sage o Zukanovoj borbi protiv lažnjaka dođe se do najveće tragikomedije - slavnog Zukanovog popisa 929 , lažnog popisa lažnih invalida. Na stranu to što je ministar pokazao neviđeni bezobrazluk , bahatost i licemjere tvrdeći kako će pronaći krivce za objavu tog popisa :shock: (a popis je večer prije uz njegovo gostovanje objavila FTV i uz njegovu potvrdu Avaz ) , ali sama činjenica da na tom popisu ima svega samo ne lažnih invalida u nekoj bar polunormalnoj državi bila bi više nego dovoljan razlog za smjenu i završetak bilo kakve političke karijere. Kod nas naravno ne.
Koga je ministar za čovjeka revidirao , uhvatio kako krade i izveo iz prava? Umrle , udovice , majke koje su ostale bez 2-3 sina , ljude koji su ostali bez ruke , noge , oka. Na tom popisu koji je objavljen ima svega , samo nema lažnih invalida. I uz sve to ministar bez srama gostuje u Dnevniku FTV , hvaleći se tim uspjehom , i pušta da ljudi u neznanju pljuju po onima na spisku nemajući pojma kakvo je stvarno stanje i zašto je tako. I tu se ne radi o slučajnosti , nego o čistoj zloj namjeri da bi se skupljali politički bodovi preko leđa jada i sirotinje. Na tom spisku ima ljudi za koje je npr. objavljeno kako su dobijali po par hiljada KM , a ministar je to mrtvo-hladno prešutio pri čemu nema ni najmanje šanse da ne zna kako je to nemoguće i kako se zapravo radilo o retroaktivnim isplatama duga od strane ministarstva prema ljudima čije je slučajeve ministarstvo samo zbrljalo , a onda sud rekao svoje.

O njegovom političkom radu na lokalnoj razini tj. u SBK , o njegovim turbo nacionalističkim izjavama i prijetnjama ispod medijskog radara i o njegovom krajnjem oportunizmu i licemjerju bolje i ne trošiti riječi.

Sve u svemu - ako je Zukan Helez svijetli primjer u SDP-u i ako je to ta politika za čovjeka , onda kuku majko.

Zbog takvih kao što je on i zbog toga što su takvi danas ogromna većina u SDP-u mene je sram što sam godinama bio član te stranke.
Ne znam meni kao građaninu se činilo da nešto radi, ali kad SDPovac kaže da je šljam, onda nema druge. Doduše ima je par sirovih istupa u medijima.
ultima_palabra

#2454 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Ricken wrote:Ne znam meni kao građaninu se činilo da nešto radi, ali kad SDPovac kaže da je šljam, onda nema druge.
:lol:
grbavica37

#2455 Znači Grabovica, znači doktor nauka?

Post by grbavica37 »

Radio sam u informatickoj firmi T3 na Stupu gdje mi je Dino Grabovica bio direktor, i uvijek me je cudilo ko njega postavi za direktora, jer on uopste nije neki visoko intelektualni kalibar covjeka, niti je neki strucnjak iz polja informatike, covjek onako prosjecno pismen, vise nivo srednje skole onako... Nije los ovako kao raja, ali je daleko od toga da bude neki direktor.
Medjutim jedne veceri svog bivseg direktora ugledam kao gosta kod B. Hadziomerovica u 60 minuta gdje je predstavljen kao novi direktor Elektroprivrede?! Prvo nisam mogao vjerovati svojim usima, a onda sam se poceo smijati tokom njegovo nastupa u ovoj emisiji kad je svaka druga rijec bila "znači" :D
Onda sam se malo raspitao i saznao da je Grabovica u samom vrhu SDP uz Lagumdziju. SDP za koji sam i sam glasao i ciji sam simpatizer licno, ali me tog momenta strasno sve razocaralo...
Cak je neko sve stavio i na YouTube-u http://youtu.be/DPrZvppDcaM i izbrojao da je Dino Grabovica tom prilikom rekao "znači" preko 70 puta u razgovoru koji je trajao oko 15-20 minuta :-)
Ali ono sto me je danas dodatno razocaralo je vijest da je Grabovica odnedavno postao i "doktor nauka" prilikom cega je Lagumdzija licno drzao govor http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/111013109#
I sad postavljam pitanje, ja kao simpatizer SDP i onaj ko je za njih glasao, jel to SDP misli da smo mi totalni kreteni i da nas mogu praviti budalama sa ovakvim kadrovima? Halo???
dinoEL

#2456 Re: SDP

Post by dinoEL »

quasar wrote:Uz duzno postovanje kolegama, samo mi nije jasno kako neko SBB vidi kao bolju opciju od SDA? Zanemarimo da je to d.o.o., ali vidite li ko su stranacki asovi? Sve ono sto je toliko ukakilo drzavu u prethodnih 20 u prvom je safu, i sad bi vama bili bolji kao partner umjesto SDA?

Izvinjavam se, meni nema logike.
:thumbup: pa i SBIH (dijelom) i SBB (skoro svi) su nastali od prebjega iz SDA. kad vise nije moglo da se nahapa, samo mjenjaj dres, fotelja ce ionako doci.
Bosnensis

#2457 Re: SDP

Post by Bosnensis »

Todo wrote:Čitam malo šta se piše o SDP-u ,jebiga valjda navika ... i nisam imao neku posebnu želju komentirati ... ali mi jedna ubleha , o kojoj zbog posla dosta toga znam , ne da da prešutim.
Zukan Helez.

Bas svi sa onog spiska cisti, nema nijedan lazni invalid sve casni i posteni borci od kojih pojedini primaju i preko 5000KM penzije? Kako se zasluzi penzija od 5000? Pa taj covjek mora da nema ni nogu ni ruku a mozda ni glave?

Meni se cini da si ti ovaj tekst napisao zbog toga sto je ovom revizijom i tvoj kucni budzet znatno umanjen
ushtap

#2458 Re: SDP

Post by ushtap »

@todo, da ti ne citiram post, SVAKA CAST.
Todo

#2459 Re: SDP

Post by Todo »

Bosnensis wrote:
Bas svi sa onog spiska cisti, nema nijedan lazni invalid sve casni i posteni borci od kojih pojedini primaju i preko 5000KM penzije? Kako se zasluzi penzija od 5000? Pa taj covjek mora da nema ni nogu ni ruku a mozda ni glave?

Meni se cini da si ti ovaj tekst napisao zbog toga sto je ovom revizijom i tvoj kucni budzet znatno umanjen

Loše ti se čini. Ja od države ni feninga ne dobijam , niti na njoj i od nje zarađujem. Tako da - promašaj.

Kako se dobije penzija od 5000 KM? Nikako. Jer po zakonu ona ne može biti veća od 2000 KM , što vrlo dobro zna i ministar (a ako ne zna tek je onda skandal) , ali se svejedno šepurio na FTV hvaleći se uspjehom i skidanjem tih mega lopova što pokraše budžet.
Otkud tih 5000? Da si malo bolje pročitao šta sam pisao skonto bi. Tu se radi o retroaktivnim isplatama , najčešće o slučajevima gdje ministarstvo nekog nelegalno , zahvaljujući radu ljudi u revizorskim timovima koji su tamo po liniji podobnosti , a s poslom tri čiste nemaju , izvede iz prava (ili , rijeđe , iz nekog drugog razloga uplate budu obustavljene) , onda korisnik podnese tužbu i sudskim putem ponovno vrati stečeno pravo , a sud naloži ministarstu isplatu zaostataka. Jasnije?

Svi čisti na tom spisku? Ne znam sve , pa za sve ne mogu ni tvrditi. Ali s obzirom na ono što znam mogu reći da taj spisak mahom čine ljudi koji sa lažnim invalidima i tom pričom veze nemaju. Da ne bi bilo zabune , tu ima ljudi koji su trebali biti izvedeni iz prava , ali mahom su u pitanju umrli ili ljudi kojima su primanja po nekoj drugoj osnovi "na ledu" ... npr. oni kojima je smanjena invalidnost pa su još uvijek u pravnom procesu.

Čisto primjera radi (a takvih na tom spisku ima koliko hoćeš) - tu je ime čovjeka koji je umro prije 8 mjeseci , koji je bio ratu od prvog dana , ostao bez noge , nositelj Zlatnog ljiljana. Tu je ime žene čija su dva sina poginula na ratištu. Tu je ime čovjeka koji je tri puta ranjavan , ostao bez šake i oka ... dalje neću , a mogao bih.

I sad ti meni reci šta misliš kako se osjećaju ti ljudi i njihove porodice kad ih ministar javno stavi , ni krive ni dužne , na stup srama i prozove ih lopovima?

Još nakon toga ima obraza sve pravit budalama i uz ljigavo izvinjenje pompozno najavljivati istragu "protiv onih koji su spisak dali medijima"

Država za čovjeka ... nema šta.

Nego , sad kad su čovjekoljupci ovako raščistili s lažnim invalidima i poskidali sve one što sa po 30 KM mjesečno opljačkaše državu , ne sumnjam da slijedi i revizija privatizacije ... jel tako?
Ili su oni od 30 KM lopovi , a oni od 30.000.000 KM časni građani i privrednici? :dance:
roštilj

#2460 Re: SDP

Post by roštilj »

Zukan Helez.

to je poenta politke sdp-a. prodali su pricu kako se bore protiv dodika i za drzavu te kako to rade na ispravan nacin i kako zapravo bilo kakva normalna drzava moze da uslijedi tek nakon sto se poraze dodik i "neprijatelji drzave".

a zapravo, njima ovaj sistem savrseno odgovara i ne pada im na pamet, sve kad bi i mogli ili htjeli, da poraze dodika, republiku srpsku, hdz jer onda ne bi mogli raditi to sto rade a da nhe upiru prst u "veci problem" i "prioritet" a da nikad i nikome ne odgovaraju.
hercegovac_pravi

#2461 Re: SDP

Post by hercegovac_pravi »

Todo wrote:
Bosnensis wrote:

Loše ti se čini. Ja od države ni feninga ne dobijam , niti na njoj i od nje zarađujem. Tako da - promašaj.

Kako se dobije penzija od 5000 KM? Nikako. Jer po zakonu ona ne može biti veća od 2000 KM , što vrlo dobro zna i ministar (a ako ne zna tek je onda skandal) , ali se svejedno šepurio na FTV hvaleći se uspjehom i skidanjem tih mega lopova što pokraše budžet.
Otkud tih 5000? Da si malo bolje pročitao šta sam pisao skonto bi. Tu se radi o retroaktivnim isplatama , najčešće o slučajevima gdje ministarstvo nekog nelegalno , zahvaljujući radu ljudi u revizorskim timovima koji su tamo po liniji podobnosti , a s poslom tri čiste nemaju , izvede iz prava (ili , rijeđe , iz nekog drugog razloga uplate budu obustavljene) , onda korisnik podnese tužbu i sudskim putem ponovno vrati stečeno pravo , a sud naloži ministarstu isplatu zaostataka. Jasnije?

Svi čisti na tom spisku? Ne znam sve , pa za sve ne mogu ni tvrditi. Ali s obzirom na ono što znam mogu reći da taj spisak mahom čine ljudi koji sa lažnim invalidima i tom pričom veze nemaju. Da ne bi bilo zabune , tu ima ljudi koji su trebali biti izvedeni iz prava , ali mahom su u pitanju umrli ili ljudi kojima su primanja po nekoj drugoj osnovi "na ledu" ... npr. oni kojima je smanjena invalidnost pa su još uvijek u pravnom procesu.

Čisto primjera radi (a takvih na tom spisku ima koliko hoćeš) - tu je ime čovjeka koji je umro prije 8 mjeseci , koji je bio ratu od prvog dana , ostao bez noge , nositelj Zlatnog ljiljana. Tu je ime žene čija su dva sina poginula na ratištu. Tu je ime čovjeka koji je tri puta ranjavan , ostao bez šake i oka ... dalje neću , a mogao bih.

I sad ti meni reci šta misliš kako se osjećaju ti ljudi i njihove porodice kad ih ministar javno stavi , ni krive ni dužne , na stup srama i prozove ih lopovima?

Još nakon toga ima obraza sve pravit budalama i uz ljigavo izvinjenje pompozno najavljivati istragu "protiv onih koji su spisak dali medijima"

Država za čovjeka ... nema šta.

Nego , sad kad su čovjekoljupci ovako raščistili s lažnim invalidima i poskidali sve one što sa po 30 KM mjesečno opljačkaše državu , ne sumnjam da slijedi i revizija privatizacije ... jel tako?
Ili su oni od 30 KM lopovi , a oni od 30.000.000 KM časni građani i privrednici? :dance:
Jel ovo znači da reviziju nije trebalo napraviti?
hercegovac_pravi

#2462 Re: SDP

roštilj wrote:
to je poenta politke sdp-a. prodali su pricu kako se bore protiv dodika i za drzavu te kako to rade na ispravan nacin i kako zapravo bilo kakva normalna drzava moze da uslijedi tek nakon sto se poraze dodik i "neprijatelji drzave".

a zapravo, njima ovaj sistem savrseno odgovara i ne pada im na pamet, sve kad bi i mogli ili htjeli, da poraze dodika, republiku srpsku, hdz jer onda ne bi mogli raditi to sto rade a da nhe upiru prst u "veci problem" i "prioritet" a da nikad i nikome ne odgovaraju.
Nije poenta je uništenje genocidne tvorevine.
VjecitiStudent

#2463 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

roštilj wrote:

Ruku na srce, to nije SDP-ov izum, SDA i SBiH to vec decenijama uspjesno koriste, a s druge strane Dodik je vec skolski primjer.
Ove mitske bitke su svo vrijeme izvanredan izgovor da se stvarni poslovi nikada ne urade. Osim kradje drzave i naroda naravno, tu sve radi ko podmazano.
dada-bis

#2464 Re: SDP

Post by dada-bis »

Vidim SDP je zaustavio protok meda i mlijeka kroz BiH. Dole SDP :bih:
roštilj

#2465 Re: SDP

Post by roštilj »

hercegovac_pravi wrote:
roštilj wrote:

upravo. dok ti od njih ocekujes da uniste genocidnu tvorevinu oni se bave grabljenjem javnih sredstvava. sve kad bi i mogli ne zele da je uniste jer predstavlja savrseno pokrice za ono zbog cega su i usli u politiku.
Todo

#2466 Re: SDP

Post by Todo »

hercegovac_pravi wrote: Jel ovo znači da reviziju nije trebalo napraviti?
Ne znači. Jesam ja to negdje možda rekao?

Problem je u tom što Helez priča bajke za male bebe , prodaje raji ublehe i ubire jeftine dnevnopolitičke bodove preko leđa , kako to obično biva , najjadnijih.

Rekao sam i u onom prvom komentaru , sad mogu samo ponoviti - Helez reviziju , na ovaj način i sa ovim zakonskim okvirom (pravu reviziju , kojom bi se riješili lažnih invalida) ne može provesti sve i da hoće.

A sve to oko invalida i pustih revizija (neki sad prolaze kroz 6. ili 7. reviziju :roll: ) jedna je jaaaako duga , kompleksna i mučna priča. Za dio u kom su bivše vlade dijelile invalidnine šakom i kapom uoči izbora , pa onda smišljale nebulozne i potpuno neprovedive , retroaktivne propise Helez nije ni najmanje kriv. Kao što nije kriv ni za gomilu lažnih invalida i to što jednostavno nema alat ni uslove u kojima bi taj problem riješio. Ali za to što umjesto da otvoreno i pošteno kaže kako stvari stoje i da se za početak bar pokuša riješiti kriminalaca u svom najbližem okruženju on manipulira , laže , prodaje demagogiju i gazi ljude koji su itekako zaslužili poštivanje , a ne nazivanje lopovima i sramotni javni linč , e za to je 100% kriv. Da u njemu ima i s od socijaldemokrate zbog toga bi ga bilo sram.

Al opet , s obzirom da je tog S malo ostalo i u cijelom SDP-u , ne treba se ministar previše sekirat. Samo čvrsto , na prvu , drsko i beskrupulozno. Socijaldemokrat iz RS-a je pokazao način i put ... slutim da su federalni krenuli njegovim stazama revolucije. 8)

dada-bis wrote:Vidim SDP je zaustavio protok meda i mlijeka kroz BiH. Dole SDP :bih:
Nije. SDP je učinio nešto puno gore - ubio i zadnju nadu , pa makar bila (očito) iluzija , da u ovoj državi postoji neka alternativa fašistima , neko poštenje i neka politička elita koja ima interes za bila šta drugo osim vlastitih guzica.
Last edited by Todo on 14/10/2011 22:42, edited 1 time in total.
roštilj

#2467 Re: SDP

Post by roštilj »

VjecitiStudent wrote:
roštilj wrote:

Ruku na srce, to nije SDP-ov izum, SDA i SBiH to vec decenijama uspjesno koriste, a s druge strane Dodik je vec skolski primjer.
Ove mitske bitke su svo vrijeme izvanredan izgovor da se stvarni poslovi nikada ne urade. Osim kradje drzave i naroda naravno, tu sve radi ko podmazano.
radi ko podmazano jer glasaci non stop upadaju u istu zamku borbe drzavnih (entitetskih) prijatelja protiv drzavnih (entitetskih) neprijatelja i samo malo pa ce neko pobjedit.

"samo kad se ukine genocidna tvorevina imacemo funkcionalnu drzavu sa upravom koja ne rasipa, sa zvanicnicima koji nisu korumpirani, sa investicijama u infrastrukturu, sa poslovima, sa manjim kriminalom, itd. itd." - kazu oni kojima su ruke do lakata u javnom novcu i onda treba da im se vjeruje da zele gradjansku drzavu?
hercegovac_pravi

#2468 Re: SDP

Todo wrote:
Dobro..šta je onda terebao uraditi?
Über Bosanac

#2469 Re: SDP

Post by Über Bosanac »

Interesantno je da su SDP i Avaz postali pravi ahbabi.
hercegovac_pravi

#2470 Re: SDP

roštilj wrote:
hercegovac_pravi wrote:
roštilj wrote:

upravo. dok ti od njih ocekujes da uniste genocidnu tvorevinu oni se bave grabljenjem javnih sredstvava. sve kad bi i mogli ne zele da je uniste jer predstavlja savrseno pokrice za ono zbog cega su i usli u politiku.
pamfletići ..pamfletići..
stochar

#2471 Re: SDP

Post by stochar »

hercegovac_pravi wrote:
Todo wrote:
treba uraditi reviziju kako treba, bez smicalica i podmetanja. a, svako zna da bi se uz pravu reviziju zamjerio mnogim mocniicma, pa lakse se iskaliti na nekoj majci koja je ostala bez dva-tri sina i koju nema ko braniti...
Todo

#2472 Re: SDP

Post by Todo »

hercegovac_pravi wrote:
Todo wrote:

Već sam ti napisao šta je trebao uraditi.

Prvo , trebao se riješiti cijele gomile polukriminalaca , kriminalaca , lažnih invalida i ljudi sumnjivog morala koji su mu savjetnici , glavni inspektori , itd.
Drugo , trebao je reći - ljudi takva i takva stvar , krajnje je vrijeme da se provede prava revizija , uz ove zakone to je nemoguće , dajte da promijenimo zakon i stvorimo preduvjet za reviziju.
Treće , i možda najteže (al nije Zukan ni blizu toga pa nije da je problem :D ) , trebao je oformiti potpuno nove , stručne komisije koje će obaviti pravi posao i provjeriti činjenično stanje , a ne nagruhati masu polupismenih u raznorazne timove koji broje papire , ljude kojima se bave nikad vidjeli nisu i jedini cilj im je ukinuti što više mirovina jer na taj način dobiju više para. To što će nakon pola godine izvedeni iz prava pravo sudskim putem ponovno vratiti , a ministarstvo biti prisiljeno da mu isplati sve zaostatke - pa koga briga za to. Revizori lovu uzeli , ministar javnosti prodao priču o silnoj borbi protiv lažnjaka i svima fino.
hercegovac_pravi

#2473 Re: SDP

stochar wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Todo wrote:
treba uraditi reviziju kako treba, bez smicalica i podmetanja. a, svako zna da bi se uz pravu reviziju zamjerio mnogim mocniicma, pa lakse se iskaliti na nekoj majci koja je ostala bez dva-tri sina i koju nema ko braniti...
Pa evo recimo konkretni slučajevi koje ja poznajem su adekvatno odrađeni. Odnosno revizijom su im uzeta primanja koja nisu ni trebali imati.
Dok ne poznajem niti jednog bivšeg suborca kojeg je ova revizija pogodila. Ali to ni u kome slučaju ne znači da se greške nisu podkrale...u jednom tako obimnom procesu itekako će biti grešaka. U to nema sumnje. Na greške treba ukazivati a ne pljuvat kompletan sistem koji bar pokušava da uradi nešto (makar i ovakav kakav je).
hercegovac_pravi

#2474 Re: SDP

Todo wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Todo wrote:

Već sam ti napisao šta je trebao uraditi.

Prvo , trebao se riješiti cijele gomile polukriminalaca , kriminalaca , lažnih invalida i ljudi sumnjivog morala koji su mu savjetnici , glavni inspektori , itd.
Drugo , trebao je reći - ljudi takva i takva stvar , krajnje je vrijeme da se provede prava revizija , uz ove zakone to je nemoguće , dajte da promijenimo zakon i stvorimo preduvjet za reviziju.
Treće , i možda najteže (al nije Zukan ni blizu toga pa nije da je problem :D ) , trebao je oformiti potpuno nove , stručne komisije koje će obaviti pravi posao i provjeriti činjenično stanje , a ne nagruhati masu polupismenih u raznorazne timove koji broje papire , ljude kojima se bave nikad vidjeli nisu i jedini cilj im je ukinuti što više mirovina jer na taj način dobiju više para. To što će nakon pola godine izvedeni iz prava pravo sudskim putem ponovno vratiti , a ministarstvo biti prisiljeno da mu isplati sve zaostatke - pa koga briga za to. Revizori lovu uzeli , ministar javnosti prodao priču o silnoj borbi protiv lažnjaka i svima fino.
ZA prvo boldano...o kome se konkretno radi? Nije mi jasno da ovo znaš a ne dostaviš ove podatke nadležnim institucijama? Odma te papire smotaj pod ruku pa u najbliži MUP. Ili ako ti je muka, skeniraj ih pa ih pošalji meni na email (mogu to dati preko pp-a) pa ću ja uraditi isto.

Drugo, dakle treba mijenjati zakon? Super hajmo ga promijeniti a do tada koristiti postojeći
Treće, hajmo ih oformiti a do tada se koristiti postojećim.
Eto, nadam se da sam bio jasan.
Todo

#2475 Re: SDP

Post by Todo »

hercegovac_pravi wrote: ZA prvo boldano...o kome se konkretno radi? Nije mi jasno da ovo znaš a ne dostaviš ove podatke nadležnim institucijama? Odma te papire smotaj pod ruku pa u najbliži MUP. Ili ako ti je muka, skeniraj ih pa ih pošalji meni na email (mogu to dati preko pp-a) pa ću ja uraditi isto.
A u klinac krasni pa oplakah ovo. :lol: :lol: :lol:

Hoću Hercegovac evo idem odma. Već sam smoto papire pod ruku i trčim u SBK MUP , predaću prijavu protiv Omera Bašića , Salke Bebe i Besima Hodžića , na ruke ministru Sedžadu Milanoviću ... ako on ne riješi ne znam ko će. :lol: :lol: :lol:

Il možda da prijavim i samog ministra Heleza koji je u jedan od revizorskih timova , kao predstavnika boraca , instalirao svog nećaka. Nećak danas ima negdje oko tridesetak godina ... pa ti hercegovac sam računaj njegov ratni put. 8)
hercegovac_pravi wrote: Drugo, dakle treba mijenjati zakon? Super hajmo ga promijeniti a do tada koristiti postojeći
Treće, hajmo ih oformiti a do tada se koristiti postojećim.
Eto, nadam se da sam bio jasan.
Ne znam kako i na koji način napisati da bi bilo jasno - postojeći zakoni su takvi da lažni invalidi , dakle oni koji su dokumentaciju kupili , nikako ne mogu biti sankcionirani. Eto. Jednostavnije od toga ne može.

Koristiti postojeće komisije dok se ne oforme nove?

Ok , jel tebi jasno da su te komisije sve te lažnjake i uvele u pravo? Jel ti jasno da su sve te komisije i obavljale revizije i da osim puno priče i pompoznih najava Helez apsolutno ništa po tom pitanju učinio nije?
Recimo prijetio je kaznenim progonom pojedinih doktora (a u cijeloj priči oni su zapravo prilično sporedni jer njihovi nalazi samo su jedan od 5-6 uslova za penzije i da napišu bilo šta nebitno je ako komisija drugačije procjeni + nečiju PTSP dijagnozu toliko je teško pravno oboriti ... nemoguće zapravo ... pa je ta priča s doktorima samo još jedan od šupljaka) , ali se same srži problema ni dotakao nije.
Post Reply