SDP

Post Reply
vivaldi

#226 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by vivaldi »

Karl Hungus wrote:cirkus
Karl Hungus wrote:bullshit
Dvije kljucne rijeci koji opisuju svu postizbornu politiku- ustvari takva je politika vec 16 godina.

Dva mjeseca HDZ-a,. pa dva mjeseca referenduma (hoce-nece, nece-hoce, iznenada iskoci, iznenada nestade, svi dobili, svi izgubili..), sad ce dva mjeseca vjeronauke - (hoce, nece, ove godine, dogodine, sarajevsko proljece, bice ostavke, nema ostavke, evo ostavke, ne moze ostavka :-)

Neki dan prezentacija ucinka 100 dana Vlade RS - Izmjene zakona, dopuna zakona, izmjena, dopuna, dopuna izmjena.. :-)

U FBiH se broje passati, gorivo se tanka do pola, zamjena guzica u foteljama, malo kantonalne vjeronauke :-)

Hljeba i igara...

U medjuvremenu, brojaci nezaposlenosti u entitetskim statistickim zavodima se vrte ko ludi. Jedina misterija je radnici koje firme ce sutra umjesto na posao, izaci na ulicu..

Show must go on. :run:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#227 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by JoseMujica »

bravo Vivaldi..maestralno ukomponovano :thumbup:
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#228 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by independer »

vivaldi wrote:
Karl Hungus wrote:cirkus
Karl Hungus wrote:bullshit
Dvije kljucne rijeci koji opisuju svu postizbornu politiku- ustvari takva je politika vec 16 godina.

Dva mjeseca HDZ-a,. pa dva mjeseca referenduma (hoce-nece, nece-hoce, iznenada iskoci, iznenada nestade, svi dobili, svi izgubili..), sad ce dva mjeseca vjeronauke - (hoce, nece, ove godine, dogodine, sarajevsko proljece, bice ostavke, nema ostavke, evo ostavke, ne moze ostavka :-)

Neki dan prezentacija ucinka 100 dana Vlade RS - Izmjene zakona, dopuna zakona, izmjena, dopuna, dopuna izmjena.. :-)

U FBiH se broje passati, gorivo se tanka do pola, zamjena guzica u foteljama, malo kantonalne vjeronauke :-)

Hljeba i igara...

U medjuvremenu, brojaci nezaposlenosti u entitetskim statistickim zavodima se vrte ko ludi. Jedina misterija je radnici koje firme ce sutra umjesto na posao, izaci na ulicu..

Show must go on. :run:
:thumbup: :thumbup:
U sridu.
nuraH

#229 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by nuraH »

Karl Hungus wrote:Čitav ovaj cirkus oko vjeronauke je bio nepotreban i preuranjen od strane SDP-a, samo su pružili priliku mnogima da sada zakucavaju voleje preko njih. Da bi napravio neke značajne i trajne promjene moraš imati kontinuitet u vlasti. Da bi jedna partija kao što je SDP imala kontinuitet u vlasti moraju ponekad razmišljati pragmatično, pa čak i pogaziti neke ideale. Sad će neki reći "kakav je to način, kakva je to socijaldemokratija, nije to fer". Nije fer ni to što se tvoji politički protivnici uvijek mogu predstavti kao tobožnji zaštitnici nacionalnih interesa, i tako godinama dobivati izbore. Mada svi dobro znamo da je to bullshit.
slazem se upotpunosti,
s ovim u vezi vjeronauke su samo dirnuli u osinjak - a to im samo moze skoditi,
i to isto onako kao sto im se desilo sa alžirskom šestorkom - pa su zbog takvih
preuranjenih, nepromisljenih i slobodno mogu reci glupavih i nepotrebnih poteza izgubili naredne izbore.
ovo u vezi vjeronauke bi ih isto tako moglo kostati vec narednih 'opcinskih' izbora
madner

#230 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by madner »

Da budem potpuno otvoren, ako ce pitanje vjeronauka osinac i ako bi mogao kostati SDP narednih izbora onda bolje da ih kosta.

Kako su neki ljudi izgubili kompas i misle da ostali razmisljaju kao oni to je cudo :roll:
ultima_palabra

#231 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Da budem potpuno otvoren, ako ce pitanje vjeronauka osinac i ako bi mogao kostati SDP narednih izbora onda bolje da ih kosta.
To ti se sad čini tako, proći će te ;-)
Area_51

#232 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by Area_51 »

Nije SDP savrsen, kao sto nije niti jedna politicka stranka. Pozdravljam izbor Becerovica za predsjednika Parlamentarne skupstine, pametan momak, hrabar, dosljedan. Ono sto stvarno mene raduje, jeste niz hrabrih poteza SDP-a, koje su ucinili u jako delikatnoj politickoj atmosferi i slozenoj koaliciji.

Ono sto mene razocara kod SDP-a, ne mora biti opce prihvaceno, da imaju te kadrove kao ona Malicka iz Kantonalne skupstine ciji sin hladno brani Karadzica, pa onda onaj Selimovic predsjednik Kluba SDP u Federalnom parlamentu, kojeg nikad nisam vidio osim jednom u Oslobodjenju, a za kojeg mi rekose da je cijeli rat bio u Srbiji i ima problem sa partizanima. Mislim ono, kako steci vece povjerenje kad Ladumdzija i SDP guraju te kompromitirane kadrove. Meni je tako nesto prosto nevjerovatno.
AliceInChains

#233 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by AliceInChains »

Radovalo bi me malo, kad bi se paznja i politicke rasprave preusmjerile na socijalne teme, poput ove ispod.
FBiH: Vlada duguje penzionerima 181 milion KM
Veličina slova: B. A. 24/05/2011 09:10:00

SARAJEVO - Federalni budžet zaključno sa 2010. godinom duguje Zavodu za penzijsko-invalidsko osiguranje Federacije BiH (FBiH) skoro 181 milion KM, što utiče na likvidnost Zavoda i na mogućnost rasta penzija, zaključak je Kancelarije za reviziju institucija FBiH. Zavod je 2009. godine u Opštinskom sudu u Sarajevu pokrenuo sudski spor....

... protiv federalne Vlade za namirenje duga, ali spor još nije okončan.

"Donošenje tri uredbe u prethodnim sazivima Vlade FBiH kojima je za određene kategorije osiguranika omogućeno pravo na penziju po povoljnim uslovima, a da za to u kontinuitetu nisu bila obezbijeđena novčana sredstva iz budžeta, dovelo je do stvaranja dugova Vlade FBiH", ocjena je federalnih revizora.

Dug se odnosi odnosi na nedoznačena sredstva iz federalnog budžeta za povoljnije penzionisanje pripadnika Vojske FBiH na osnovu uredbi foderalne Vlade, navodi današnje sarajevsko "Oslobođenje".

(Vijesti.ba/Srna)
Hocu da vidim borbu aktualnih politicara zA NAROD. Hocu vise da osjetim tu borbu, nego onu borbu politicara za vlastiti inters i vlastitu stranku. Ne pravite neke nebuloze oko vjere u skoli i slicnih sranja, prije nego sto ne rijesite socijalni status vecine gradana.

E onda mozete kukati i o tim stvarima.....a bit ce i lakse te stvari razrijesiti
nosara

#234 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by nosara »

poznanik wrote:Samir Šestan, kao i obično - "u sridu" !
Socijaldemokratska islamska evolucija

Piše: Samir Šestan za E-novine

Pičke postkomunističke
S posebnim akcentom na ovo prvo... :x :x :x
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#235 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by plain vanilla »

nosara wrote:
poznanik wrote:Samir Šestan, kao i obično - "u sridu" !

Pičke postkomunističke
S posebnim akcentom na ovo prvo... :x :x :x
nisi ni dosao kako treba, a vec akcentujes :mrgreen:
dobrodosao, po ko zna koji put :D
Bloger

#236 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by Bloger »

SDP ne okuplja ozbiljne ljude, sve neka dječurlija skupljena s koca i konopca, sve neki anonimusi bez alata i zanata...Prermijer Nikšić bio je tržišni inspektor u Konjicu, ministar obrazovanja Damir Mašić jedva je okončao studij na FPN na kojem možeš pasti samo ako staneš na koru od banane, Saša Magazinović se prvi put zaposlio prije nekoliko mjeseci kada je izabran za zastupnika u Parlamentu BiH s plaćeom od 5 000 KM...Jad i čemer!
plain vanilla

#237 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by plain vanilla »

Bloger wrote:SDP ne okuplja ozbiljne ljude, sve neka dječurlija skupljena s koca i konopca, sve neki anonimusi bez alata i zanata...Prermijer Nikšić bio je tržišni inspektor u Konjicu, ministar obrazovanja Damir Mašić jedva je okončao studij na FPN na kojem možeš pasti samo ako staneš na koru od banane, Saša Magazinović se prvi put zaposlio prije nekoliko mjeseci kada je izabran za zastupnika u Parlamentu BiH s plaćeom od 5 000 KM...Jad i čemer!
oni su na federalnom nivou :D
Klodovik

#238 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by Klodovik »

plain vanilla wrote:
Bloger wrote:SDP ne okuplja ozbiljne ljude, sve neka dječurlija skupljena s koca i konopca, sve neki anonimusi bez alata i zanata...Prermijer Nikšić bio je tržišni inspektor u Konjicu, ministar obrazovanja Damir Mašić jedva je okončao studij na FPN na kojem možeš pasti samo ako staneš na koru od banane, Saša Magazinović se prvi put zaposlio prije nekoliko mjeseci kada je izabran za zastupnika u Parlamentu BiH s plaćeom od 5 000 KM...Jad i čemer!
Taman da vježbaju za državni :)
plain vanilla

#239 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by plain vanilla »

Klodovik wrote:
plain vanilla wrote:
Taman da vježbaju za državni :)
Sumnjam da mi je sta promaklo, ali ovaj Masic se ziv ne cuje.
Niksic radi nesto, pa vidjet cemo sta radi i kako, ali Masic kao da je u zemlju propao. Tako i ovaj Magazinovic..
Klodovik

#240 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by Klodovik »

plain vanilla wrote:
Niksic radi nesto, pa vidjet cemo sta radi i kako, ali Masic kao da je u zemlju propao. Tako i ovaj Magazinovic..
Dok se Mašić malo upozna sa situacijom... Imenovao je i jednu savjetnicu. Sad će kraj školske godine, pa novi udžbenici... puno posla.
plain vanilla

#241 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by plain vanilla »

Klodovik wrote:
plain vanilla wrote:
Dok se Mašić malo upozna sa situacijom... Imenovao je i jednu savjetnicu. Sad će kraj školske godine, pa novi udžbenici... puno posla.
Ako se ja dobro sjecam, Ustavni sud je proglasio nadleznosti tog Ministarstva neustavnim..nece covjek da krsi zakon
Klodovik

#242 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by Klodovik »

plain vanilla wrote:
Klodovik wrote:
plain vanilla wrote:
Ako se ja dobro sjecam, Ustavni sud je proglasio nadleznosti tog Ministarstva neustavnim..nece covjek da krsi zakon
Onda nije ni trebao prihvatati mjesto ministra.
plain vanilla

#243 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by plain vanilla »

Klodovik wrote:
plain vanilla wrote:
Klodovik wrote:
Onda nije ni trebao prihvatati mjesto ministra.
Pa prihvatio bi neko drugi.
Klodovik

#244 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by Klodovik »

plain vanilla wrote:
Misliš... šteta propustiti priliku :)
plain vanilla

#245 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by plain vanilla »

Klodovik wrote:
plain vanilla wrote:
Pa realno gledajuci, da
Mogao je on odbiti, i niko ne bi ni znao da mu je ponudjeno to mjesto, dosao bi neko drugi i primao placu za... polozaj (necu reci posao)..
A ako aludiras na savjest, obraz i to, nema toga bas u politici.

Ja ne znam tacno kako ide s ovim ministarstvima, ali ako je Ustavni sud nadleznosti ovog ministarstva i onog za kulturu i sport, mislim, proglasio neustavnim, onda ne znam zasto nisu ukinuta?
Nova Vlada stedi na gorivu, a dva ministarstva statiraju u kukuruzu.
draganbl

#246 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by draganbl »

Slažem se sa Šestanom iako mislim da može pronaći i bolje mjesto za objavljivanje svojih stavova od e-novina.
Mislim da sam bar u 20 postova napisao da SDP nema nikakvu strategiju kako učiniti ovo društvo boljim. Došli su na vlast pljuvanjem po drugima, a na kraju su se sa nekima od onih po kojima su pljuvali i udružili. Nekima je i prije ulaska u koaliciju sa SDA i ustašama bilo jasno da to nikada neće profunkcionisati, nekima je to jasno sad, nakon slučaja Suljagić, a nekima vjerovatno i neće postati jasno ni do narednih izbora.
SDP bi sad, danas, trebao krenuti u plan kako na sljedećim izborima oko sebe okupiti one koji nisu krimosi, nisu nacional-fašisti, nisu krupni lopovi ili sitni kokošari. Treba otići u Zapadni Mostar, treba doći u Banjaluku, treba prepoznati građane BiH koji nisu zadovoljni Dodikom, Čovićem, koji su za normalan život u normalnoj zemlji. Ima nas, ne treba nas fenjerom tražiti. A i ako treba, upalite fenjere, drugovi iz SDP-a.
ultima_palabra

#247 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:
Klodovik wrote:
plain vanilla wrote:
Pa realno gledajuci, da
Mogao je on odbiti, i niko ne bi ni znao da mu je ponudjeno to mjesto, dosao bi neko drugi i primao placu za... polozaj (necu reci posao)..

Ja ne znam tacno kako ide s ovim ministarstvima, ali ako je Ustavni sud nadleznosti ovog ministarstva i onog za kulturu i sport, mislim, proglasio neustavnim, onda ne znam zasto nisu ukinuta?
Mislim da će ta dva ministarstva postojati na koordinacijskom nivou, sa smanjenim budžetima. A Mašić je bio pravo aktivan prvih mjesec dana ministrovanja, sad se ušutio :-D
plain vanilla

#248 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
plain vanilla wrote: Pa realno gledajuci, da

Mislim da će ta dva ministarstva postojati na koordinacijskom nivou, sa smanjenim budžetima. A Mašić je bio pravo aktivan prvih mjesec dana ministrovanja, sad se ušutio :-D
Sve vrijeme govore o stednji, pa ne bi li bilo da su ugasili ta dva ministarstva ako je vec Ustavni sud donio takvu presudu? Fotelja i administracije ionako imamo za izvoz..
ultima_palabra

#249 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by ultima_palabra »

plain vanilla wrote:
ultima_palabra wrote:
plain vanilla wrote: Pa realno gledajuci, da

Sve vrijeme govore o stednji, pa ne bi li bilo da su ugasili ta dva ministarstva ako je vec Ustavni sud donio takvu presudu? Fotelja i administracije ionako imamo za izvoz..
Slažem se i sa takvim viđenjem... evo recimo ako Mašić bude koordinisao akciju ukidanja dvije škole pod jednim krovom, halal mu bilo sve što ministarstvo potroši. Ako neće imati takvu ulogu, trebalo ga je ukinuti još jučer.
plain vanilla

#250 Re: SDP i vlast na drzavnom nivou

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote: Slažem se i sa takvim viđenjem... evo recimo ako Mašić bude koordinisao akciju ukidanja dvije škole pod jednim krovom, halal mu bilo sve što ministarstvo potroši. Ako neće imati takvu ulogu, trebalo ga je ukinuti još jučer.
Ima i ono ministarstvo kulture i sporta, isti slucaj..

A akcija koju spominjes..onda je trebao biti koordinator, a ne ministar :D jer je sve u nadleznosti kantonalnih ministarstava..zato mi ova dva ministarstva dodju kao dva parazita koja sluze samo za ukras
Post Reply