SDP

Post Reply
Banksy

#2201 Re: SDP

Post by Banksy »

popajic wrote:
Banksy wrote:
popajic wrote: 20-ak god. teklo med i mlijeko diljem nase domovine i oduvijek omrazeni SDP sve to ponisti za samo godinu dana :roll:
SDP je vjerovatno i citav svijet uveo u recesiju , kriv je i za arapsko proljece , americku jesen , evropsku zimu :? ?
Banksy wrote: jedan je od osnovnih razloga što smo danas ovdje gdje jesmo (nakon izbora). A moglo se za ovu godinu toliko toga uraditi.
Ja i ...?
Opet ponavljas ono na sta sam reagovao :-)

Na nizim nivoima vlasti se zaista moglo i moralo uciniti vise. To im svako normalan zamjera .

Ali , da su ekonomija i politicka situacija kolabrirale bas u momentu nakon izbora ( zbog SDP-a ) je puno vise zlonamjerno nego istinito .
Banksy wrote:
Naravno da SDP nije JEDINI odgovoran, ali je kao izborni pobjednik najodgovorniji što nas je, skupa s ostalima, uveo u ovako duboku, i ekonomsku i političku krizu.
I što još uvijek nemamo ni vlast na državnom nivou, ni onu na nižim razinama, funkcionalnu.

Još koji citat i nadoćeš na poentu ...
vee-jay

#2202 Re: SDP

Post by vee-jay »

Banksy wrote: Naravno da SDP nije JEDINI odgovoran, ali je kao izborni pobjednik najodgovorniji što nas je, skupa s ostalima, uveo u ovako duboku, i ekonomsku i političku krizu.
I što još uvijek nemamo ni vlast na državnom nivou, ni onu na nižim razinama, funkcionalnu.

a tko su sve izborni pobjednici?
popajic

#2203 Re: SDP

Post by popajic »

Banksy wrote:
Banksy wrote:
Naravno da SDP nije JEDINI odgovoran, ali je kao izborni pobjednik najodgovorniji što nas je, skupa s ostalima, uveo u ovako duboku, i ekonomsku i političku krizu.

Pa, ako sam pro SDP ne znaci da sam retardiran - ti ne analiziras sto , kako , zasto , nego po bogzna koji put tvrdis da su nam se ekonomija i politicka situacija drasticno srozale upravo zbog posljednjeg izbornog pobjednika. Tu doduse uzgred spominjes i ostale , vise kao politicke kaskadere , ali ti SDP ostaje perjanica kocenja i ekonomske i politicke stabilnosti.
Naravno , imas pravo na svoje misljenje...ako te ovako nekonstruktivna politika cini sretnom...go on !
Skijaš

#2204 Re: SDP

Post by Skijaš »

Lud i ponosan wrote:Da se razumijemo, nisam simpatizer SDP-a, ali on je najmanji kriv za ovaj ponor u koji smo duboko upali...
Najveca moralna i ljudska govna su nas razorila nakon rata i to evo i danas cine, a garnituru koju prozivam mozete pronaci u svim nacionalno obojenim strankama.

Inace, nas jedino moze spasiti revolucija, odnosno drzavni udar (ako se stvori adekvatan-kvalitetan pojedinac, mada ga danas ne vidim i ta opcija je manje dobra), nista drugo. Ovo se mora radikalno slomiti i presjeci, inace nas nigdje nece biti ni u narednih 100 godina. A ovu kompletnu garnituru poslati na tucanje kamena do kraja zivota i oduzeti im sve sto imaju.
Jebo ti nas, ukratko.
Ne smije se raditi mimo sistema. Vlast u BiH se bira demokratskom procedurom, Dodik nije nikog natjerao puškom da glasa za SNSD, nego je to rezultat nesposobnosti Sarajeva da tim Dodikovim glasačima objasni kakvu BiH Sarajevo želi. Da se radi o masovnoj krađi glasova, da državne institucije ne reaguju na tu krađu glasova, tada bi se otvarilo prostor neformalnim grupama da dižu revolucije, ali kod nas sistem funkcioniše. Treba više kontakta sa običnim ljudima koji glasaju za neprijatelje države i stvar će biti riješena. Sve gradski i demokratski.
Banksy

#2205 Re: SDP

Post by Banksy »

popajic wrote:
Banksy wrote:
Banksy wrote:

Pa, ako sam pro SDP ne znaci da sam retardiran - ti ne analiziras sto , kako , zasto , nego po bogzna koji put tvrdis da su nam se ekonomija i politicka situacija drasticno srozale upravo zbog posljednjeg izbornog pobjednika. Tu doduse uzgred spominjes i ostale , vise kao politicke kaskadere , ali ti SDP ostaje perjanica kocenja i ekonomske i politicke stabilnosti.
Naravno , imas pravo na svoje misljenje...ako te ovako nekonstruktivna politika cini sretnom...go on !
Ne bavim se drugim članovima foruma i analizama njihovih postova, iskreno, ne zanima me i nemam vremena,
Ako imaš mišljenje o nečemu, o temi, ne o forumašu, napiši ga, rado ću ga pročitati. Zasad ne vidim ništa.

Nisam baš za vanredne izbore - mislim da bi odziv bio katastrofalno mali, a rezultati slični današnjim,
ali intervju je kvalitetna dijagnoza stanja.

BiH je u komi

Na godišnjicu opštih izbora, koje BiH dočekuje bez formirane vlasti na državnom nivou, socijalna situacija u zemlji je dramatična i raspisivanje vanrednih izbora jedino je rješenje, kaže u intervjuu za RSE direktor Fondacije za socijalno uključivanje prof. Žarko Papić.

Ekonomsko-socijalna situacija tokom naredne godine mogla bi biti i gora i problem sa lažnim azilantima mogao bi eskalirati, što za posljedicu može imati vraćanje viznog režima za bh. građane.
U EU ipak vlada red i zakon, pod čiji bi udar najprije došli bh. političari, pa je razumljivo zašto čine sve da bi BiH ostavili što dalje, ističe prof. Papić.

RSE: Gospodine Papiću, propali su i posljednji pregovori oko uspostave državne vlasti. U kom smjeru se, prema vašem mišljenju, situacija može dalje odvijati?

Papić: Veoma je teško naći prave riječi da bi se opisala neodgovornost naših političkih lidera. Metaforički govoreći, oni meni sad počinju ličiti na unutrašnje neprijatelje, ili petu kolonu, kako se to starinskim jezikom govorilo, kojoj kao da je cilj da ovo što je BiH i njeno stanovništvo uruši u potpunosti. Bojim se da zemlja više nije u agoniji, ona je u komi. Zašto to govorim?

Zato što se sve to dešava u situaciji kad u BiH ljudi počinju da umiru od gladi. Već 2007., po relevantnim međunarodnim anketama, preko 10.000 ljudi u BiH bilo je ispod linije ekstremnog siromaštva, dakle nisu imali minimum kalorija da prežive. Po informacijama Fondacije za socijalno uključivanje, npr. Merhamet Jajce, javna kuhinja održava ljude u životu sa tri obroka nedjeljno. Poređeno sa sarajevskom situacijom, ona izgleda - paradoksalno govoreći - puno boljom.

Govorim o tome da je situacija socijalna stvarno dramatična.

Koliko sam ja razumio same razgovore u Brčkom, s jedne strane je došlo do ozbiljnih ustupaka, ako tako to mogu govoriti, u toj kartelskoj diplomatiji, političkih partija iz RS-a, a onda je puklo oko jednog zamjeničkog mjesta između federalnih partnera. I krajnje je vrijeme odista da se svi pokajemo što smo glasali kako smo glasali.

RSE: Zbog njihove nemogućnosti da se dogovore čak i oko pomoći, u pitanje je dovedeno oko stotinu miliona eura u ovoj besparici iz pretpristupnih fondova EU. Koliko dugoročne posljedice ovakav potez može imati ukoliko zaista izgubimo taj novac i on ode zemljama u okruženju?

Papić: Zemlja koja nije u stanju da se organizuje da primi čistu donaciju je do te mjere neozbiljna zemlja - to je zemlja u raspadu, gdje nijedna strana investicija više neće doći.

Da ne govorimo o tome da isto važi i za tranše kredita MMF-a. Ne uspijevaju da se dogovore oko Vijeća ministara, nema tranši MMF-a. Šta je posljedica? Uzimaju svi komercijalne kredite i štampaju te obveznice. Dakle, ide se u zaduživanje.

Opet se vraćam na unutrašnjeg neprijatelja: prvo se napravi kriza oko IPA fondova - jedni neće onih osam, a drugi neće ni 96 ako nema onih osam, pa se onda oni koji su napravili krizu pojavljuju kao spasioci, kao riješili su problem. Riješili su problem tako da oni sad postavljaju uslove EU da mijenja svoja pravila.

RSE: Što je potpuno nemoguće.

Papić: Što, bojim se, neće biti moguće. Dakle, opet smo na nuli.

RSE: I u ovako lošoj socijalnoj situaciji, ljudi iz Bosne pokušali su pronaći rješenje, otići u zemlje EU. Na taj način su zloupotrijebili bezvizni režim i opet imamo upozorenja zato što smo pod specijalnim uslovima, zajedno sa Albanijom, ne kao druge zemlje susjedstva, ušli u ovaj režim, da bi nam se vize mogle vratiti. Koliko su ozbiljna ova upozorenja?

Papić: Taj problem je veoma ozbiljan, posebno u perspektivi. Pazite, nije teško riješiti problem nekoliko stotina azilanata koji će biti vraćeni. Međutim, ono čega se ja odista plašim - da će bezvizni režim biti ugrožen zato što će u budućoj, još goroj socijalnoj situaciji se pojaviti ogroman broj ljudi koji će azil tražiti zato što ne mogu da nađu hljeba u BiH.

Tad se situacija može jako dramatizovati i tad nam se granice mogu ponovo zatvoriti.

Dodaću: ne mogu pobjeći od utiska da političkim liderima u BiH nije stalo do integracije i približavanja EU, nije stalo na ozbiljan a ne retorički način, jednostavno da nemaju motive za to. I moram reći da se ne čudim. Imam u vidu hrvatski primjer. U situaciji kad bi se BiH našla blizu EU, tad u nas ne bi bio jedan Sanader, nego bismo masovno imali sanadere, jer tad se ne bi mogli više vaditi kao što se vade dosad.

RSE: Perspektive su dosta mračne. Vidite li eventualno neku svijetlu tačku u skorijoj budućnosti BiH i šta su moguća rješenja?

Papić: Ja svijetlu tačku vidim jedino u nekoj vrsti buđenja građana BiH. I otvoreno govoreći, ja mislim da će postati jasno za par sedmica da su vanredni izbori jedino moguće rješenje.

Tehnički je do toga moguće relativno lako doći - jer ako OHR išta još može da uradi pametno, a dijelom on učestvuje u svemu ovome zadnjih 10 godina, nažalost, može promijeniti Izborni zakon tako da se vanredni parlamentarni izbori mogu raspisati, a tad mislim, siguran sam da nijedna od partija koje sad čine tzv. vladajuću većinu - kod nas je, usput rečeno, smiješno da se neko smatra pobjednikom sa osvojenih 17 posto glasova u BiH, ali to je druga priča - neće dobiti ni 20 posto glasova koje su dobili na prethodnim izborima.
mO k3

#2206 Re: SDP

Post by mO k3 »

Ko je vodio sa njim ovaj intervju ne mogu nikako da procitam .....
ultima_palabra

#2207 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Tehnički je do toga moguće relativno lako doći - jer ako OHR išta još može da uradi pametno, a dijelom on učestvuje u svemu ovome zadnjih 10 godina, nažalost, može promijeniti Izborni zakon tako da se vanredni parlamentarni izbori mogu raspisati, a tad mislim, siguran sam da nijedna od partija koje sad čine tzv. vladajuću većinu - kod nas je, usput rečeno, smiješno da se neko smatra pobjednikom sa osvojenih 17 posto glasova u BiH, ali to je druga priča - neće dobiti ni 20 posto glasova koje su dobili na prethodnim izborima.
Dragi Žarko, gdje ti živiš? :lol: Ovo je ona priča: Narod će se dići... dići će se da ne kažem šta :oops:
popajic

#2208 Re: SDP

Post by popajic »

Zato što se sve to dešava u situaciji kad u BiH ljudi počinju da umiru od gladi. Već 2007., po relevantnim međunarodnim anketama, preko 10.000 ljudi u BiH bilo je ispod linije ekstremnog siromaštva, dakle nisu imali minimum kalorija da prežive. Po informacijama Fondacije za socijalno uključivanje, npr. Merhamet Jajce, javna kuhinja održava ljude u životu sa tri obroka nedjeljno. Poređeno sa sarajevskom situacijom, ona izgleda - paradoksalno govoreći - puno boljom.

Govorim o tome da je situacija socijalna stvarno dramatična.
Kakvo otkrice ! :-)
Ekonomsko socijalna situacija je vec 15 god. dramaticna. Liste cekanja na narodne kuhinje su iz godine u godinu rasle , broj nepismenih se u 21-om vijeku jedino kod nas povecavao , mnogi na papiru zaposleni mjesecima nisu primali plate , penzioneri godinama kubure sa penzijama koje i kad dobiju ne znace nista...a , doticni Zarko se kao zgrazava otkricem o bijedi koja je vec vise od decenije standard zivota u BIH.
Citav svijet je u situaciji da debelo steze kais , ljudi ostaju bez kuca , posla , pa naravno da ce oni ( mi) koji nemaju vise rupa na kaisu to najdrasticnije osjetiti.
Prebacivati sve na posljednje pobjednike izbora i ocekivati da ce vanredni iszbori rijesiti stanje je politicki diletantizam i zlonamjernost.
JThomas

#2209 Re: SDP

Post by JThomas »

ultima_palabra wrote:
Dragi Žarko, gdje ti živiš? :lol: Ovo je ona priča: Narod će se dići... dići će se da ne kažem šta :oops:
smiješna priča, narod od rata naovamo glasa za iste ljude sa vrlo malim varijacijama.
pemanapemani

#2210 Re: SDP

Post by pemanapemani »

SDP nije kriv za katastrofalno stanje u društvu. Ne mogu za godinu dana popraviti ono što se uništavalo dvije decenije.
Samo, SDP je znao kakvo ga sranje čeka. Imali su osam godina da analiziraju svaki detalj, pronađu "lijek" ili da batale sve. Uvjeren sam da bi se stvaranjem široke predizborne koalicije sa manjim strankama i kandidiranjem Komšića kao nosioca liste (ono što je bio Lagumdžija), uradilo puno više. Svaka budala je znala koliko glasova može skupiti Komšić, koji je tada bio najpopularniji političar u BiH. SDP je trebao kandidirati osobe za sva tri člana predsjedništva. Vjerovatno ne bi dobili niti jednog člana, ali bi spriječili kmečanje i zaluđivanje naroda od strane fašista iz HDZ-a.
Napravili su kako su mislili da je najbolje i to je gotova stvar. Sada treba krenuti u rješavanje problema. Znam da se za godinu dana nisu mogli napraviti veći pomaci. Samo, niko me ne može uvjeriti da se za 365 dana nije mogao riješiti problem sa psima lutalicama i pojedincima koji terorišu građane.
Kako sutra otići u Prijedor, Derventu, Odžak, Vitez itd., prosipati šuplju priču i obećavati "državu za čovjeka", kada nisi bio u stanju popraviti stanje u glavnom gradu u kojem već godinama imaš gradonačelničko mjesto i mjesto načelnika u dvije od četiri općine? Glavni grad je ogledalo države.
ultima_palabra

#2211 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Jah vala... moglo se toliko toga uraditi... SNSD i HDZ su bili tako voljni za progres i napredak, nove investicije, nove zakone koji će nas približiti EU i NATO. Sve su to pokazali i u prethodnom mandatu kad su zajedno sa kooperativnim SDA i SBiH toliko toga uradili na poboljšanju života običnog čovjeka :D A sad je SDP razjebao sav taj rahatluk...

...........................
Last edited by Anonymous on 09/10/2011 06:55, edited 1 time in total.
Reason: OPOMENA pred ban!
Alfons Kauders

#2212 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

nije ni sarkazam za svakog... :lol:
Banksy

#2213 Re: SDP

Post by Banksy »

Nije majka Muju ...
Azerty

#2214 Re: SDP

Post by Azerty »

SDP je samo skup zaostalih i izgubljenih jugoslovena. Mlitava bezidejdna masa koja je izgubljena i u vremenu i prostoru.
Copor bez vizije i znanja koji rovito brani vec decenijama utemljenu politiku u Bosni a to je "uvali se i snadi se".

Mozda se stvari promjene za nekih 30 godina kada odumru generacije strucnih foteljasa mada ni to nije sigurno.
Pricajuci sa studentima koji su jos uvjek na studijama ili su nedavno diplomitali na sarajevskom Univerzitetu samo mogu konstatirati da i "nadolazeca elita" nije nista bolja od trenutne.
Corto Maltese

#2215 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

nosara wrote:Kritike likova koji su pljuvali sdp jos dok je bio u opoziciji bas i nemaju neku tezinu...
Ma ja, jeb'o one koji su ih na vrijeme pročitali.
nosara

#2216 Re: SDP

Post by nosara »

Corto Maltese wrote:
nosara wrote:Kritike likova koji su pljuvali sdp jos dok je bio u opoziciji bas i nemaju neku tezinu...
Ma ja, jeb'o one koji su ih na vrijeme pročitali.
Ne nego ih natakni na tjunu jer su citali nenapisanu knjigu... :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#2217 Re: SDP

Post by prljavi Hare »

Azerty wrote:SDP je samo skup zaostalih i izgubljenih jugoslovena. Mlitava bezidejdna masa koja je izgubljena i u vremenu i prostoru.
Copor bez vizije i znanja koji rovito brani vec decenijama utemljenu politiku u Bosni a to je "uvali se i snadi se".

Mozda se stvari promjene za nekih 30 godina kada odumru generacije strucnih foteljasa mada ni to nije sigurno.
Pricajuci sa studentima koji su jos uvjek na studijama ili su nedavno diplomitali na sarajevskom Univerzitetu samo mogu konstatirati da i "nadolazeca elita" nije nista bolja od trenutne.

Jah,đubrad crvena,taman kad su nas "ljudi sa vizijom" i koji se snalaze u vremenu i prostoru bolje od Čavija
i Inieste poveli u bolje sutra,umješa se bezidejna foteljaška kamarila! :D
Control panel

#2218 Re: SDP

Post by Control panel »

najpogrdnije uvrede se mogu procitati samo prema predstavnicima SDP-a. primjer je i nedavno napadanje i vrijedjanje ministra suljagica koje je iznio direktor muzicke skole na zvanicnom sasatanku. sta li govori za komunjare kad je sa ''svojim'' drustvom.
na sve moguce nacine se minimizira bilo kakav dobar potez SDPovih ministara i premijera. tih poteza je ruku na srce malo, ali u ovoj blokadi koju imamo svaki potez koji uspiju napraviti treba vise cijeniti.
evidentno je da SDPov kadar hoce reforme koje se mnogima ne svidjaju a posebno koalicionom partneru (SDA). koji je toliko glup pa ne koristi ovu sansu koju mu je SDP dao da se jednom otklone od stare politike.

ja ove blokade vidim samo kao blokadu da SDP sto manje napravi dobrih poteza kako bi ga glasaci kaznili na sljedecim izborima jer eto nije nista uradio i da se osudi kao glavni krivac ovakvog stanja.
StupskaBitanga

#2219 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Control panel wrote:
ja ove blokade vidim samo kao blokadu da SDP sto manje napravi dobrih poteza kako bi ga glasaci kaznili na sljedecim izborima jer eto nije nista uradio i da se osudi kao glavni krivac ovakvog stanja.
Nažalost to i dalje pali
VjecitiStudent

#2220 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Zbog krize u BiH SDP zakazao vanredni kongres
08.10.2011

Glavni odbor SDP BiH jednoglasno je odlučio da 29. oktobra bude održan 2. vanredni kongres partije zbog, kako je ocijenjeno, ozbiljnog političkog trenutka i evidentno najveće političke krize u zemlji nakon Dejtona.

U saopštenju iz SDP BiH navodi se da je Glavni odbor na današnjoj sjednici u okviru rasprave o provođenju izbornih rezultata zaključio da je potrebno što prije formirati vlast u Srednjebosanskom i Hercegovačko-neretvanskom kantonu i zadužio kantonalne odbore da finalizuju pregovore i provedu izborne rezultate.

U potpunosti su podržane dosadašnje aktivnosti i stavovi koje je iznio predsjednik partije Zlatko Lagumdžija tokom pregovora o formiranju vlasti na nivou BiH.

Glavni odbor smatra da je, u odnosu na sve političke partije, SDP u dosadašnjem procesu pregovora pokazao, kako kažu, najveću spremnost na kompromis, te da je vrijeme da se drugi lideri, prije svega dva HDZ-a, pomjere sa političkih pozicija koje se nisu promijenile posljednjih godinu dana.

"Vlast treba biti formirana u skladu sa rezultatima izbora i preciznim slovom Ustava i Zakona uz prioritetno usaglašavanje programskih načela", mišljenja je Glavni odbor SDP-a.
Potreban je potpis sire baze, ali za sta?
quasar

#2221 Re: SDP

Post by quasar »

Control panel wrote:najpogrdnije uvrede se mogu procitati samo prema predstavnicima SDP-a. primjer je i nedavno napadanje i vrijedjanje ministra suljagica koje je iznio direktor muzicke skole na zvanicnom sasatanku. sta li govori za komunjare kad je sa ''svojim'' drustvom.
na sve moguce nacine se minimizira bilo kakav dobar potez SDPovih ministara i premijera. tih poteza je ruku na srce malo, ali u ovoj blokadi koju imamo svaki potez koji uspiju napraviti treba vise cijeniti.
evidentno je da SDPov kadar hoce reforme koje se mnogima ne svidjaju a posebno koalicionom partneru (SDA). koji je toliko glup pa ne koristi ovu sansu koju mu je SDP dao da se jednom otklone od stare politike.

Valjda su bili spremni na to. To se znalo i vidjelo jos u Alijansi. Morali su biti svjesni da se ne smije davati materijala takvim protivnicima, i da se mora raditi dobro i imati rezultate koje niko nece moci osporiti. Gdje je kurslus, ne znam.
Vidim da je zakazan vanredni kongres, sto je mozda i dobra stvar, ali me brine ako su povod eventualni unutrasnji sukobi, jer jednostavno ja ne vidim druge opcije, bolji izbor od SDP-a.
VjecitiStudent

#2222 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

quasar wrote: Valjda su bili spremni na to. To se znalo i vidjelo jos u Alijansi. Morali su biti svjesni da se ne smije davati materijala takvim protivnicima, i da se mora raditi dobro i imati rezultate koje niko nece moci osporiti. Gdje je kurslus, ne znam.
Vidim da je zakazan vanredni kongres, sto je mozda i dobra stvar, ali me brine ako su povod eventualni unutrasnji sukobi, jer jednostavno ja ne vidim druge opcije, bolji izbor od SDP-a.
Samo da se ne desi da jedan od zakljucaka kongresa bude nalog za povecanje broja clanova upravnih odbora sa pet na devet.
Azerty

#2223 Re: SDP

Post by Azerty »

prljavi Hare wrote:
Azerty wrote:SDP je samo skup zaostalih i izgubljenih jugoslovena. Mlitava bezidejdna masa koja je izgubljena i u vremenu i prostoru.

Jah,đubrad crvena,taman kad su nas "ljudi sa vizijom" i koji se snalaze u vremenu i prostoru bolje od Čavija
i Inieste poveli u bolje sutra,umješa se bezidejna foteljaška kamarila! :D
................................

Bosnjaci uopste nemaju ljude sa vizijom i zato i jesu gdje jesu. Bar ne na odlucnim pozicijama. Uzmimo smece od covjeka kao sto je Tihic ili idiota Izetbegovica, smusenog Silajdzica, jugosrbo-idiota Lagumdziju ili neinteligentnog manipulatora Radoncica. O Boze kako jadan polusvijet.

Jugosloveni u SDP-u su svakako jedna od najgorih mogucih opcija. Kao direktni nasljednici komunisticke "foteljasko uvali se snadi se skole". Koliki je to jad se vidi i nakon ovih izbora gdje se slepaju sa svim felama. Cilj je jasan. Uvaliti svoj tabor. Nes ti prinicipa, nes ti vizije, nes ti znanja, nes ti promjena...

O "sitnim" greskama kao sto je postavljanja ustase Beslica za gradonacelnika nekom drugom prilikom.
Last edited by Anonymous on 09/10/2011 06:57, edited 1 time in total.
Reason: OPOMENA pred ban!
StupskaBitanga

#2224 Re: SDP

Post by StupskaBitanga »

Potreban je potpis sire baze, ali za sta?
nesto se opasno kuha
pemanapemani

#2225 Re: SDP

Post by pemanapemani »

Koliko god se činilo glupo, prosječan BiH građanin traži "opipljive" stvari. Stalno se ponavljam- riješiti probleme pasa lutalica, kriminala i čistoće. Ljudi ne razumiju političke zavrzlame i gutaju ono što im serviraju mediji.
Zar je toliko teško napraviti montažni zatvor i uvesti opciju "društveno korisnog rada? Zar je tako teško očistiti ulice i uvesti strože kazne za uništavanje prirode? Da li se razmišlja o 50% građana sa pravom glasa koji ga ne iskorištavaju?
Razumijem, ne mogu se osigurati nova radna mjesta, recesija i ostale nebuloze. Hajde onda osigurati ulice bez smeća i kriminala.
Stalno se ponavlja kako kantoni imaju skoro pa državne ovlasti. To znači da postoji bruka manevarskog prostora koji se može iskoristiti za napredak društva. Bezobrazno je nerad pravdati opstrukcijama fašista na entitetskom i državnom nivou.

Ovo su stvarno dobronamjerne kritike. Jebi ga, samo ne želim da nas ponovo zajašu udruženi kleronacisti. To bi bio kraj.
Post Reply