SDP

Post Reply
stochar

#2176 Re: SDP

Post by stochar »

Alfons Kauders wrote:
stochar wrote:mnogo ste smijesni.

cuj, opasniji u koaliciji s neprijateljima. pa onda je Fikret Abdic bio najopasniji.

nije stvar sto su oni koalirali s ovima, koliko je to sto su uradili ono sto se znalo da ce uraditi: koalirati s HDZ-ovima. i fino sam ovdje u vise navrata govorio da ce to svakako na kraju uraditi, samo su nas bespotrebno vukli za nos vise od godinu dana, da bi sada uradili nesto sto su mogli uraditi 4. oktobra 2010. jadno i nepotrebno.
opet nisi odgovorio na pitanje... s kim? :D hoces jos godinu da razmislis? :D

pa od samog pocetka je svima bilo jasno da ce se HDZ morati ukljuciti u vlast na drzavnom nivou, da i ne pricamo o kantonima, koje komotno mozes gledati ko cipove u igri pokera... i ti mislis da si otkrio toplu vodu jer si rekao da ce se s njima morati formirati vlast? mada je to svima bilo jasno cim su pogledali rezultate prije godinu dana...

s druge strane ako ocekujes da politicari ne lazu i ne petljaju, pa da u startu sve kazu kako jest... onda stvarno ne znam gdje si proveo zadnjih 20 i kusur godina... :D
svima je izgleda bilo jasno, osim SDP-ovcima i njihovim slijepim p'oltronima. koji su nas qratz onda vukli za nos godinu dana i zbog cega je sve stajalo? ovo sto su sada uradili u dva kantona, i sto ce sutra uraditi na drzavnom nivou, mogli su uraditi 4. oktobra 2010.! mojne me tjerat' da izvlacim postove vojnika partije nekoliko stranica iza na ovoj temi, gdje su dva HDZ-a bili zlo, kocnicari kojima treba pokazati zube i sta ti ja znam, a sada ce me isti ti ubjedjivati kako je HDZ dobar, kako se s njima mora i kako je bez njih nemoguce? jeste, nemoguce je da Zlaya i co. preuzmu ostatak fotelja koje jos nisu preuzeli, jer su ostalo sve vec raskrcmili.

na koncu, ako im je do drzave stalo vise nego do funkcija, ne bi nas toliko drzali kao taoce, vec bi ih bolio qratz ko ce biti u VM s obzirom da svakako imaju vecinu u Parlamentu. i, zavrli za ministarstvo vanjskih poslova, a niko ne spominje da bi se uhvatio u kostac sa zivotnim pitanjima gradjana u BiH, jer, jbg, tim se ne bave 'atraktivna ministarstva'!!!
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2177 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

stochar wrote:svima je izgleda bilo jasno, osim SDP-ovcima i njihovim slijepim p'oltronima. koji su nas qratz onda vukli za nos godinu dana i zbog cega je sve stajalo? ovo sto su sada uradili u dva kantona, i sto ce sutra uraditi na drzavnom nivou, mogli su uraditi 4. oktobra 2010.! mojne me tjerat' da izvlacim postove vojnika partije nekoliko stranica iza na ovoj temi, gdje su dva HDZ-a bili zlo, kocnicari kojima treba pokazati zube i sta ti ja znam, a sada ce me isti ti ubjedjivati kako je HDZ dobar, kako se s njima mora i kako je bez njih nemoguce? jeste, nemoguce je da Zlaya i co. preuzmu ostatak fotelja koje jos nisu preuzeli, jer su ostalo sve vec raskrcmili.
Upravo tako. Zato sam se i smijala na predhodni post, nije mi se dalo ponovo ovo pisati. Uz dvije dopune. Ako bi bilo ko usudio napisati da se mora ovako kako to nama @AK lijepo napisa :lol: , bio bi prije godinu opasan stašau, protivnik države itd, a sve mjesece od izbora je padalo divljenje SDP-u kako majstorski razvali nacionalističke stranke, sad, evo, čujem da je sasvim normalno da se sa HDZ-ovima formira vlast. Pa, stvarno atak na kokošiji mozak, a ne ljudski i bezgraničan bezobrazluk pionira partije.
stochar wrote:na koncu, ako im je do drzave stalo vise nego do funkcija, ne bi nas toliko drzali kao taoce, vec bi ih bolio qratz ko ce biti u VM s obzirom da svakako imaju vecinu u Parlamentu. i, zavrli za ministarstvo vanjskih poslova, a niko ne spominje da bi se uhvatio u kostac sa zivotnim pitanjima gradjana u BiH, jer, jbg, tim se ne bave 'atraktivna ministarstva'!!!
Ja nisam ni očekivala drugačije, ali onaj ko je istinski vjerovato u SDP, mora da je preživio i preživljava veliko razočarenje. Posebno ako je zaobiđen u nepotističko-prijateljskom raspoređivanju babovine.... upssss javnih funkcija financiranih našim porezima.
Alfons Kauders

#2178 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

stochar wrote:
Alfons Kauders wrote:
stochar wrote:mnogo ste smijesni.

cuj, opasniji u koaliciji s neprijateljima. pa onda je Fikret Abdic bio najopasniji.

nije stvar sto su oni koalirali s ovima, koliko je to sto su uradili ono sto se znalo da ce uraditi: koalirati s HDZ-ovima. i fino sam ovdje u vise navrata govorio da ce to svakako na kraju uraditi, samo su nas bespotrebno vukli za nos vise od godinu dana, da bi sada uradili nesto sto su mogli uraditi 4. oktobra 2010. jadno i nepotrebno.
opet nisi odgovorio na pitanje... s kim? :D hoces jos godinu da razmislis? :D

pa od samog pocetka je svima bilo jasno da ce se HDZ morati ukljuciti u vlast na drzavnom nivou, da i ne pricamo o kantonima, koje komotno mozes gledati ko cipove u igri pokera... i ti mislis da si otkrio toplu vodu jer si rekao da ce se s njima morati formirati vlast? mada je to svima bilo jasno cim su pogledali rezultate prije godinu dana...

s druge strane ako ocekujes da politicari ne lazu i ne petljaju, pa da u startu sve kazu kako jest... onda stvarno ne znam gdje si proveo zadnjih 20 i kusur godina... :D
svima je izgleda bilo jasno, osim SDP-ovcima i njihovim slijepim p'oltronima. koji su nas qratz onda vukli za nos godinu dana i zbog cega je sve stajalo? ovo sto su sada uradili u dva kantona, i sto ce sutra uraditi na drzavnom nivou, mogli su uraditi 4. oktobra 2010.! mojne me tjerat' da izvlacim postove vojnika partije nekoliko stranica iza na ovoj temi, gdje su dva HDZ-a bili zlo, kocnicari kojima treba pokazati zube i sta ti ja znam, a sada ce me isti ti ubjedjivati kako je HDZ dobar, kako se s njima mora i kako je bez njih nemoguce? jeste, nemoguce je da Zlaya i co. preuzmu ostatak fotelja koje jos nisu preuzeli, jer su ostalo sve vec raskrcmili.

na koncu, ako im je do drzave stalo vise nego do funkcija, ne bi nas toliko drzali kao taoce, vec bi ih bolio qratz ko ce biti u VM s obzirom da svakako imaju vecinu u Parlamentu. i, zavrli za ministarstvo vanjskih poslova, a niko ne spominje da bi se uhvatio u kostac sa zivotnim pitanjima gradjana u BiH, jer, jbg, tim se ne bave 'atraktivna ministarstva'!!!
kopaj do sutra sto se mene tice, ja nemam namjeru... nisam novninska agencija, ni skola, ni google... ja samo ponavljam ono sto sam tvrdio zadnjih godinu dana, kao i vecina ljudi na forumu (barem ozbiljnih ljudi koji prate situaciju - i tebe sam tu racunao, al sam se haman malo zahebo)...

godinu dana se prica o formiranju vlasti, prvo belaj u kantonima, pa na federalnom nivou, pa drzavnom, pa opet malo u kantonima... hdz je ucestvovao u svim pregovorima, ohr i ambasadori godinu dana pricaju o potrebi da se formira siroka koalicija, dodik ultimativno trazi da hdz bude u vlasti na drzavnom nivou... i o svemu tome se prica godinu dana da bi tvoj argument na kraju bio kako eto ima nekih forumasa na sa-x koji govore kako hdz-u treba pokazati zube?! jel se ti ba zajebajes s nama... ono, isfuravas raju i smijes se dok citas ovaj odgovor, pucas recke negdje u teku na stolu za svakih sto puta kada se ista prica ponovi?

hdz jeste zlo, isto kao i sda... jedne su odjebali iz vlasti na federalnom nivou, i neka su... druge u drugom poluvremenu... a ti mislis da su trebali dici ruke, naguziti se i prije godinu im pustiti da udju... u vlast... svaka cast, postujem tvoj stav, ali samo pod uslovom da postujes stav onih koji tako ne misle, ukljucujuci i mene... a da su hdz kocnicari, pa mislim da jesu - blokirali su uspostavu vlasti u kantonima, pa u federaciji, pa na drzavnom nivou, a evo jos nisu u stanju uspostaviti vlast u kantonu u kojem platformasa nema ni u promilima... i de mi sad objasni kakve veze sdp ima s tim?

sto se tice ove patetike kako nas "drze kao taoce" ja stvarno ne znam o cemu pricas, a cini mi se da i ti sam sebi nisi jasan... vlast uspostavljena u oba kantona koja su meni bitna... uspostavljena i u federaciji... u opstinama koje su meni bitne sve funkcionise... e pa hajde mi sad ukratko objasni ko to mene drzi kao taoca, jer sam glup pa to ne kontam najbolje, jer zivot ide dalje, najnormalnije... firma mi normalno radi... bila neki dan inspekcija, cist ko suza... porezi se prikupljaju...nedavno izvadio pasos... murija radi (ne pitaj kako znam)... bio u bolnici na nekim pretragama, gle cuda i to radi... e hoces sad da razgovaramo koji su nivoi vlasti odgovorni za sve pobrojano i za ostala "zivotna pitanja" gradjana?

u zadnjih godinu dana zivota i rada ja niti jedan jebeni dan nisam ni primjetio da nije formirana vlast na drzavnom nivou... i ne znam bilo koga ko se pretjerano zamara radi toga - zaboli me... ja stvarno nemam pojma cime se ti bavis u zivotu pa ti toliko nedostaje novo vijece ministara, pa mislis da sdp treba da boli "qratz" za sastavom jer vec ima vecinu u parlamentu... ja mislim da ih bas zato ne trebaju osjecati tegobe u doticnom organu, bas zato jer su dobili mandat vecine gradjana da ucestvuju u vlasti - jer inace bas i nema smisla da bacamo pare na izbore...
ultima_palabra

#2179 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Da mi je znati koje se to ministarstvo na državnom nivou hvata u koštac sa životnim pitanjima građana? :-)
Alfons Kauders

#2180 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
stochar wrote:svima je izgleda bilo jasno, osim SDP-ovcima i njihovim slijepim p'oltronima. koji su nas qratz onda vukli za nos godinu dana i zbog cega je sve stajalo? ovo sto su sada uradili u dva kantona, i sto ce sutra uraditi na drzavnom nivou, mogli su uraditi 4. oktobra 2010.! mojne me tjerat' da izvlacim postove vojnika partije nekoliko stranica iza na ovoj temi, gdje su dva HDZ-a bili zlo, kocnicari kojima treba pokazati zube i sta ti ja znam, a sada ce me isti ti ubjedjivati kako je HDZ dobar, kako se s njima mora i kako je bez njih nemoguce? jeste, nemoguce je da Zlaya i co. preuzmu ostatak fotelja koje jos nisu preuzeli, jer su ostalo sve vec raskrcmili.
Upravo tako. Zato sam se i smijala na predhodni post, nije mi se dalo ponovo ovo pisati. Uz dvije dopune. Ako bi bilo ko usudio napisati da se mora ovako kako to nama @AK lijepo napisa :lol: , bio bi prije godinu opasan stašau, protivnik države itd, a sve mjesece od izbora je padalo divljenje SDP-u kako majstorski razvali nacionalističke stranke, sad, evo, čujem da je sasvim normalno da se sa HDZ-ovima formira vlast. Pa, stvarno atak na kokošiji mozak, a ne ljudski i bezgraničan bezobrazluk pionira partije.
ej to, bio bi opasan ujo i neprijatelj sistema... :D ja sam to pricao i ponavljao x puta, pa se ne sjecam da me bilo ko castio takvim epitetima... :D fino guglajte i citajte o cemu se zadnjih godinu dana pricalo... s naglaskom na citajte :D

nadjite prve izjave americkog ambasadora od prije godinu dana, pa visokog, pa predstavnika eu, tj. pozive na formiranje siroke i jake vladajuce vecine... :D pa onda usput pogledajte kako su tekli pregovori o formiranju vlasti u martu... i ko li je ono na njima ucestvovao... koliko me moj kokosiji mozak sluzi, oba hdz-a... i nakon toga imamo pregovore za drzavni nivo, opet s oba hdz-a... u kantonima gdje je hdz imao solidan rezultat opet imamo pregovore... s oba hdz-a... :D jedino nemamo pregovore u livnu, ali cini mi se da nemamo ni vlast tamo... garant i tu sdp drzi gradjane za taoce :D
stochar wrote:na koncu, ako im je do drzave stalo vise nego do funkcija, ne bi nas toliko drzali kao taoce, vec bi ih bolio qratz ko ce biti u VM s obzirom da svakako imaju vecinu u Parlamentu. i, zavrli za ministarstvo vanjskih poslova, a niko ne spominje da bi se uhvatio u kostac sa zivotnim pitanjima gradjana u BiH, jer, jbg, tim se ne bave 'atraktivna ministarstva'!!!
Ja nisam ni očekivala drugačije, ali onaj ko je istinski vjerovato u SDP, mora da je preživio i preživljava veliko razočarenje. Posebno ako je zaobiđen u nepotističko-prijateljskom raspoređivanju babovine.... upssss javnih funkcija financiranih našim porezima.
jap... trebalo je ostaviti sve direktore i upravne odbore koje je imenovala stara vlast... :D jer svi znamo da u njoj nije bilo nepotizma i jaranske raspodjele funckija... :D kad sam svojim porezima zadnjih deceniju i kusur mogao placati zeleno-crveno-bijele idiote, mogu vala i tri godine ove crvene... :D nije beg cicija :D
Alfons Kauders

#2181 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:Da mi je znati koje se to ministarstvo na državnom nivou hvata u koštac sa životnim pitanjima građana? :-)
bice da haman sadik ahmetovic treba loviti pse lutalice sto onom frajeru kod travnika pobise 200 fazana :D ipak je ministar sigurnosti... :D
Banksy

#2182 Re: SDP

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
jer zivot ide dalje, najnormalnije... firma mi normalno radi... bila neki dan inspekcija, cist ko suza... porezi se prikupljaju...nedavno izvadio pasos...
u zadnjih godinu dana zivota i rada ja niti jedan jebeni dan nisam ni primjetio da nije formirana vlast na drzavnom nivou... i ne znam bilo koga ko se pretjerano zamara radi toga - zaboli me...
Blago tebi.
U kakvom li to mjehuru od sapunice ti živiš ...
Banksy

#2183 Re: SDP

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
Tako nekako ...
KatarinaKosaca

#2184 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote: ej to, bio bi opasan ujo i neprijatelj sistema... :D ja sam to pricao i ponavljao x puta, pa se ne sjecam da me bilo ko castio takvim epitetima... :D fino guglajte i citajte o cemu se zadnjih godinu dana pricalo... s naglaskom na citajte :D

nadjite prve izjave americkog ambasadora od prije godinu dana, pa visokog, pa predstavnika eu, tj. pozive na formiranje siroke i jake vladajuce vecine... :D pa onda usput pogledajte kako su tekli pregovori o formiranju vlasti u martu... i ko li je ono na njima ucestvovao... koliko me moj kokosiji mozak sluzi, oba hdz-a... i nakon toga imamo pregovore za drzavni nivo, opet s oba hdz-a... u kantonima gdje je hdz imao solidan rezultat opet imamo pregovore... s oba hdz-a... :D jedino nemamo pregovore u livnu, ali cini mi se da nemamo ni vlast tamo... garant i tu sdp drzi gradjane za taoce :D
Šta ćeš imaš forumsku diskusiju sa ljudima koji nisu informirani, pa u svojoj intelektualnoj superiornosti :D jedino zaključiš kako su nenaĆitani i na pamet govore, jer ništa ne znaju :lol:

Alfons Kauders wrote:jap... trebalo je ostaviti sve direktore i upravne odbore koje je imenovala stara vlast... :D jer svi znamo da u njoj nije bilo nepotizma i jaranske raspodjele funckija... :D kad sam svojim porezima zadnjih deceniju i kusur mogao placati zeleno-crveno-bijele idiote, mogu vala i tri godine ove crvene... :D nije beg cicija :D
Tvoji argumenti , kao i obično :lol: :lol: :lol: . Dakle, ako je to radila stara vlast, zašto ne bi i nova :lol:
Kako sam već nekoliko puta napisala i imam stalnu asocijaciju na legendarni film "Maratonci... ", skinite u kinu ton film "Sad malo ona" :D
KatarinaKosaca

#2185 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:Blago tebi.
:D Doduše, izvadih i ja sošpa neki dan. Blago meni 8-)
Alfons Kauders

#2186 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
jer zivot ide dalje, najnormalnije... firma mi normalno radi... bila neki dan inspekcija, cist ko suza... porezi se prikupljaju...nedavno izvadio pasos...
u zadnjih godinu dana zivota i rada ja niti jedan jebeni dan nisam ni primjetio da nije formirana vlast na drzavnom nivou... i ne znam bilo koga ko se pretjerano zamara radi toga - zaboli me...
Blago tebi.
ok zivim...

ako ti vec ne zivis... :D samo navedi jedan primjer kako te je na licnom nivou pogodilo neformiranje vlasti... :D

eto me sutra da procitam, poslije tekme... ako zbog sdp-a ne izgubimo :D
Banksy

#2187 Re: SDP

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Blago tebi.
ok zivim...

ako ti vec ne zivis... :D samo navedi jedan primjer kako te je na licnom nivou pogodilo neformiranje vlasti... :D

eto me sutra da procitam, poslije tekme... ako zbog sdp-a ne izgubimo :D
Ja životarim, kao i većina, jer ovo što danas živimo u BIH, svi skupa, nije život - iako ti se to u nekim momentima, možda tad kad sretan dobiješ pasoš, čini da jeste.
Nažalost, par bliskih prijatelja i njihovih porodica ne živi ni tako već neko vrijeme. U posljednjih godinu dana ostali su bez posla ili su ih poslali na čekanje.
Dozvoljavam da te zaboli za to, ili za slične slučajeve, ali ne vrijeđaj nam inteligenciju tvrdnjom da najveća politička kriza nakon rata i nemogućnost formiranja vlasti na državnom nivou ni godinu nakon izbora, nema veze s tim.
Nisi glup momak, razmisli. Poslije utakmice.
Last edited by Banksy on 07/10/2011 19:14, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#2188 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Alfons Kauders wrote: ej to, bio bi opasan ujo i neprijatelj sistema... :D ja sam to pricao i ponavljao x puta, pa se ne sjecam da me bilo ko castio takvim epitetima... :D fino guglajte i citajte o cemu se zadnjih godinu dana pricalo... s naglaskom na citajte :D

Šta ćeš imaš forumsku diskusiju sa ljudima koji nisu informirani, pa u svojoj intelektualnoj superiornosti :D jedino zaključiš kako su nenaĆitani i na pamet govore, jer ništa ne znaju :lol:

ako cemo o intelektu i pismenosti... napamet se pise zajedno... :D kad smo vec kod toga, ko uci napamet na kraju ponavlja otrcane fraze ko papagaj... dakle nije da nista ne znaju, znaju ponavljati... :D

inace ja sam samo govorio o ignorisanju cinjenica, o zaboravljanju pojedinih detalja koji se bas i ne uklapaju u vase stavove... :D e sad to moze biti posljedica neinformisanosti ili zlonamjernosti... trece opcije nema :D

Alfons Kauders wrote:jap... trebalo je ostaviti sve direktore i upravne odbore koje je imenovala stara vlast... :D jer svi znamo da u njoj nije bilo nepotizma i jaranske raspodjele funckija... :D kad sam svojim porezima zadnjih deceniju i kusur mogao placati zeleno-crveno-bijele idiote, mogu vala i tri godine ove crvene... :D nije beg cicija :D
Tvoji argumenti , kao i obično :lol: :lol: :lol: . Dakle, ako je to radila stara vlast, zašto ne bi i nova :lol:
Kako sam već nekoliko puta napisala i imam stalnu asocijaciju na legendarni film "Maratonci... ", skinite u kinu ton film "Sad malo ona" :D
[

izvini ali to nisam rekao, ni blizu, nemoj mi bezze stavljati rijeci u usta... samo sam rekao da je logicno da nova vlast istjera stare guzonje, ne vidim sta je tu sporno - i treba ih nabiti nogom u guzicu...

sto se tice samog izbora novih ljudi, tu imam metar zamjerki, o kojim sam vec govorio... naravno to ne bi zanimalo, jer onda i nemas razloga za kuknjavu... bolje se fokusirati na stvari koje podrzavaju tvoje stavove, ignorisuci sve ostale cinjenice... usput nije na odmet ponekad iskriviti cinjenice i tudje rijeci... i nastaviti papagajski ponavljati napamet nauceno...
Alfons Kauders

#2189 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote: Ja životarim, kao i većina, jer ovo što danas živimo u BIH, svi skupa, nije život - iako ti se to u nekim momentima, možda tad kad sretan dobiješ pasoš, čini da jeste.
Nažalost, par bliskih prijatelja i njihovih porodica ne živi ni tako već neko vrijeme. U posljednjih godinu dana ostali su bez posla ili su ih poslali na čekanje.
Dozvoljavam da te zaboli za to, ili za slične slučajeve, ali ne vrijeđaj nam inteligenciju tvrdnjom da najveća politička kriza nakon rata i nemogućnost formiranja vlasti na državnom nivou ni godinu nakon izbora, nema veze s tim.
sorry, zao mi je sto zivotaris...

zao mi je i tvojih prijatelja...

ali to opet ne odgovara na pitanje...

kriza naravno ima ekonomske posljedice, ali nekako mi se cini da mnogi ovdje zaboravljaju da smo slicnu politicku situaciju i ekonomsku klimu imali i prije izbora... a ne bi bilo lose za pocetak priznati da sdp nije jedini odgovoran za ovo stanje...
KatarinaKosaca

#2190 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Alfons Kauders wrote:ako cemo o intelektu i pismenosti... napamet se pise zajedno... :D kad smo vec kod toga, ko uci napamet na kraju ponavlja otrcane fraze ko papagaj... dakle nije da nista ne znaju, znaju ponavljati... :D .
Pa i kažem da si intelektualno superioran :D I da ja nisam načitana. Dakle, ni plaho pismena. Da li to onemogućuje svaku kritiku vlasti? Ili moraju svi koji se drznu nešto reći biti jako obrazovani, imati plave oči možda? :D
Najbolje je rekla @Banksy... u mjehuru od sapunice. Baš blago tebi................

btw.. Sa istom žestinom si ovdje pisao kako poskupljenje struje nećemo ni osjetiti :D Danas mi je baš došao račun. Kako si samo bio u pravu :D
nosara

#2191 Re: SDP

Post by nosara »

Kritike likova koji su pljuvali sdp jos dok je bio u opoziciji bas i nemaju neku tezinu...
Banksy

#2192 Re: SDP

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote: Ja životarim, kao i većina, jer ovo što danas živimo u BIH, svi skupa, nije život - iako ti se to u nekim momentima, možda tad kad sretan dobiješ pasoš, čini da jeste.

kriza naravno ima ekonomske posljedice, ali nekako mi se cini da mnogi ovdje zaboravljaju da smo slicnu politicku situaciju i ekonomsku klimu imali i prije izbora... a ne bi bilo lose za pocetak priznati da sdp nije jedini odgovoran za ovo stanje...
Napregni se malo, znam da je utakmica blizu, ali pokušaj :D

Životarimo SVI, uključujući i tebe, jer ovo što živimo SVI u BiH nije NORMALAN život. Razumiješ? ok? :D

Kriza naravno ima ekonomske posljedice
Bingo, to je odgovor. Naravno da ima ekonomske posljedice, naravno da postajemo zemlja iz koje SVI bježe i u koju NIKO ne želi da ulaže, zato jer smo POLITIČKI NESTABILNI i NEDORASLI, a SISTEM, nikakav nigdje ni u čemu, nije uspostavljen. Stoga je logično da se firme zatvaraju, odlaze, gase, ljudi ostaju bez posla, itd Kontaš i to? ok? :D

Naravno da SDP nije JEDINI odgovoran, ali je kao izborni pobjednik najodgovorniji što nas je, skupa s ostalima, uveo u ovako duboku, i ekonomsku i političku krizu. I što još uvijek nemamo ni vlast na državnom nivou, ni onu na nižim razinama, funkcionalnu.
Da, politička kratkovidost, neznanje, tvrdoglavost, bahatost, glupost, inat, nepromišljenost, pa onda nepotizam, grabež, pohlepa, nezasitost, i sve što je SDP demonstrirao nakon izbora, jedan je od osnovnih razloga što smo danas ovdje gdje jesmo (nakon izbora). A moglo se za ovu godinu toliko toga uraditi.
Itd, itd, sve smo to pisali hiljadu puta, zaista je besmisleno da ponavljamo, aeto i utakmice ...

Zagrljaj s drugom Mićkom smo već vidjeli, ništa novo, ali onaj s Čovom će biti prava bomba, neprocjenjivo, jedva čekam :D
heckler

#2193 Re: SDP

Post by heckler »

:lol: Sve analiticar do analiticara.

Vise ima stanje Njemacke privrede utjecaj na standard zivota u BiH nego 90% stvari sto Vijece Ministara radi ili ne radi.

Citava kugla zemaljska steze kais i kuka, ali samo je kod nas to stezanje kaisa rezultat sestomjesecne SDP vlasti :lol:
popajic

#2194 Re: SDP

Post by popajic »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:

Naravno da SDP nije JEDINI odgovoran, ali je kao izborni pobjednik najodgovorniji što nas je, skupa s ostalima, uveo u ovako duboku, i ekonomsku i političku krizu. I što još uvijek nemamo ni vlast na državnom nivou, ni onu na nižim razinama, funkcionalnu.
Da, politička kratkovidost, neznanje, tvrdoglavost, bahatost, glupost, inat, nepromišljenost, pa onda nepotizam, grabež, pohlepa, nezasitost, i sve što je SDP demonstrirao nakon izbora, jedan je od osnovnih razloga što smo danas ovdje gdje jesmo (nakon izbora).
Smijesno kako ti izgleda zaista vjerujes u ovo sto pises :-)
20-ak god. teklo med i mlijeko diljem nase domovine i oduvijek omrazeni SDP sve to ponisti za samo godinu dana :roll:
SDP je vjerovatno i citav svijet uveo u recesiju , kriv je i za arapsko proljece , americku jesen , evropsku zimu :?
Znas , kad je pojedincima bio hobi pljuvati po SDP- u i kad su bili opozicija a kompletna pozicija bila za dozivotnu iza resetaka - onda je snaga kritike bljutava i sama od sebe se urusava.
Ja sam sa debelim razlogom pljuvao klero nacionalisticke mafioze i bio mentalno uz SDP zbog zelje za promjenom na bolje.
Imaju jos tri godine , a onda ce sve biti jasnije .
Ne urade li dobar dio obecanog , a urade li ono sto su obecavali da nece - taraba im je od vecine simpatizera.
Puno bi vise trebalo da nas ( sve nas ) brine sta onda ?
vee-jay

#2195 Re: SDP

Post by vee-jay »

ultima_palabra wrote:Postoje tri opcije: da HDZ bude u državnoj vlasti, da ne bude, ili status quo, tj. da je ni nema.

Pošto je Dodik puno uložio u HDZ, ne odustaje mu se od njihovog ulaska bar na ovaj nivo vlasti, iako je plan bio da oni blokiraju Federaciju. S druge strane, SDS ga pritišće da pristane na vladu bez HDZ-a jer im se ne čeka više.

S druge strane, Platforma ima komfornu poziciju i ne žuri im se s formiranjem vlasti (osim one Vrankićeve opstrukcije). S druge strane, moraju opravdati ulogu konstruktivaca u MZ, tako da će pristati na neki kompromis. Šta je dobar kompromis u ovom slučaju? Po meni, da se dobije MVP i neka od hrvatskih pozicija u VM. Naravno, tu ima još čipova u igri, kao što je vlast u SBK i HNK...
Cetiri opcije: HDZ u vlast, SDP u opoziciju.
vee-jay

#2196 Re: SDP

Post by vee-jay »

Sasvim_Obican wrote:Ako SDP pristane na rekonstrukciju federalne Vlade i na podjelu ministarskih resora na "bošnjačke" i "hrvatske" definitivno će pljunuti u lice svojim biračima, pogotovo ne-Bošnjacima, i svrstati se u red bošnjačkih partija. A onda.. Nek ide sve u Honduras !
taj se scenario nece desiti.
vee-jay

#2197 Re: SDP

Post by vee-jay »

stochar wrote:...vec bi ih bolio qratz ko ce biti u VM s...
da li si ti upoznat sa demokracijom? sa procesom izbora u demokratskim drzavama? sa obavezama i pravima onih strana koji pobijede na izborima?

ja uistinu mislim da nisi i to iskreno smatram tvojom stetom.
Banksy

#2198 Re: SDP

Post by Banksy »

popajic wrote: 20-ak god. teklo med i mlijeko diljem nase domovine i oduvijek omrazeni SDP sve to ponisti za samo godinu dana :roll:
SDP je vjerovatno i citav svijet uveo u recesiju , kriv je i za arapsko proljece , americku jesen , evropsku zimu :? ?
Banksy wrote: jedan je od osnovnih razloga što smo danas ovdje gdje jesmo (nakon izbora). A moglo se za ovu godinu toliko toga uraditi.
vee-jay

#2199 Re: SDP

Post by vee-jay »

nosara wrote:Kritike likova koji su pljuvali sdp jos dok je bio u opoziciji bas i nemaju neku tezinu...
tacno tako.
popajic

#2200 Re: SDP

Post by popajic »

Banksy wrote:
popajic wrote: 20-ak god. teklo med i mlijeko diljem nase domovine i oduvijek omrazeni SDP sve to ponisti za samo godinu dana :roll:
SDP je vjerovatno i citav svijet uveo u recesiju , kriv je i za arapsko proljece , americku jesen , evropsku zimu :? ?
Banksy wrote: jedan je od osnovnih razloga što smo danas ovdje gdje jesmo (nakon izbora). A moglo se za ovu godinu toliko toga uraditi.
Ja i ...?
Opet ponavljas ono na sta sam reagovao :-)
Na nizim nivoima vlasti se zaista moglo i moralo uciniti vise. To im svako normalan zamjera .
Ali , da su ekonomija i politicka situacija kolabrirale bas u momentu nakon izbora ( zbog SDP-a ) je puno vise zlonamjerno nego istinito .
Post Reply