svima je izgleda bilo jasno, osim SDP-ovcima i njihovim slijepim p'oltronima. koji su nas qratz onda vukli za nos godinu dana i zbog cega je sve stajalo? ovo sto su sada uradili u dva kantona, i sto ce sutra uraditi na drzavnom nivou, mogli su uraditi 4. oktobra 2010.! mojne me tjerat' da izvlacim postove vojnika partije nekoliko stranica iza na ovoj temi, gdje su dva HDZ-a bili zlo, kocnicari kojima treba pokazati zube i sta ti ja znam, a sada ce me isti ti ubjedjivati kako je HDZ dobar, kako se s njima mora i kako je bez njih nemoguce? jeste, nemoguce je da Zlaya i co. preuzmu ostatak fotelja koje jos nisu preuzeli, jer su ostalo sve vec raskrcmili.Alfons Kauders wrote:opet nisi odgovorio na pitanje... s kim?stochar wrote:mnogo ste smijesni.
cuj, opasniji u koaliciji s neprijateljima. pa onda je Fikret Abdic bio najopasniji.
nije stvar sto su oni koalirali s ovima, koliko je to sto su uradili ono sto se znalo da ce uraditi: koalirati s HDZ-ovima. i fino sam ovdje u vise navrata govorio da ce to svakako na kraju uraditi, samo su nas bespotrebno vukli za nos vise od godinu dana, da bi sada uradili nesto sto su mogli uraditi 4. oktobra 2010. jadno i nepotrebno.hoces jos godinu da razmislis?
![]()
pa od samog pocetka je svima bilo jasno da ce se HDZ morati ukljuciti u vlast na drzavnom nivou, da i ne pricamo o kantonima, koje komotno mozes gledati ko cipove u igri pokera... i ti mislis da si otkrio toplu vodu jer si rekao da ce se s njima morati formirati vlast? mada je to svima bilo jasno cim su pogledali rezultate prije godinu dana...
s druge strane ako ocekujes da politicari ne lazu i ne petljaju, pa da u startu sve kazu kako jest... onda stvarno ne znam gdje si proveo zadnjih 20 i kusur godina...
na koncu, ako im je do drzave stalo vise nego do funkcija, ne bi nas toliko drzali kao taoce, vec bi ih bolio qratz ko ce biti u VM s obzirom da svakako imaju vecinu u Parlamentu. i, zavrli za ministarstvo vanjskih poslova, a niko ne spominje da bi se uhvatio u kostac sa zivotnim pitanjima gradjana u BiH, jer, jbg, tim se ne bave 'atraktivna ministarstva'!!!