a ko garantuje da se nece. cccc sve floskula do floskuleexliberal wrote:ta platforma ispade sveto pismo .....ko garantuje da ce se sve stranke pridrzavat platforme kad udju u vlast?zavrzlama wrote:stochar wrote:mnogo ste smijesni.
cuj, opasniji u koaliciji s neprijateljima. pa onda je Fikret Abdic bio najopasniji.
nije stvar sto su oni koalirali s ovima, koliko je to sto su uradili ono sto se znalo da ce uraditi: koalirati s HDZ-ovima. i fino sam ovdje u vise navrata govorio da ce to svakako na kraju uraditi, samo su nas bespotrebno vukli za nos vise od godinu dana, da bi sada uradili nesto sto su mogli uraditi 4. oktobra 2010. jadno i nepotrebno.
pa platformski program je djelo SDP-a ,pa prihvatanje tog programa od strane ove 3 koalicione stranke ne znaci savez sa neprijateljima,nego savez sa strankam istog programskog opredjeljenja....ako HDZ bude koalirao sa SDP,znaci da je pristao na pravila platforme...
ko garantuje da sdp sutra nece promjenit to platformu ili je modifikovat da zadovolji sda ili nedaj boze hdz
SDP
- vee-jay
#2151 Re: SDP
- Alfons Kauders
#2152 Re: SDP
opet nisi odgovorio na pitanje... s kim?stochar wrote:mnogo ste smijesni.
cuj, opasniji u koaliciji s neprijateljima. pa onda je Fikret Abdic bio najopasniji.
nije stvar sto su oni koalirali s ovima, koliko je to sto su uradili ono sto se znalo da ce uraditi: koalirati s HDZ-ovima. i fino sam ovdje u vise navrata govorio da ce to svakako na kraju uraditi, samo su nas bespotrebno vukli za nos vise od godinu dana, da bi sada uradili nesto sto su mogli uraditi 4. oktobra 2010. jadno i nepotrebno.
pa od samog pocetka je svima bilo jasno da ce se HDZ morati ukljuciti u vlast na drzavnom nivou, da i ne pricamo o kantonima, koje komotno mozes gledati ko cipove u igri pokera... i ti mislis da si otkrio toplu vodu jer si rekao da ce se s njima morati formirati vlast? mada je to svima bilo jasno cim su pogledali rezultate prije godinu dana...
s druge strane ako ocekujes da politicari ne lazu i ne petljaju, pa da u startu sve kazu kako jest... onda stvarno ne znam gdje si proveo zadnjih 20 i kusur godina...
- nosara
#2153 Re: SDP
Daj, Alfi, majke ti, pusti suplju...! Ekipa nije u stanju sredit glavni grad BiH u kojem vecina njih zivi, a ne nesto drugo... OK naduravanje s covicem i dodikom, ali kuca im gori, a oni ne mrdaju...! Jadno...Alfons Kauders wrote:opet nisi odgovorio na pitanje... s kim?stochar wrote:mnogo ste smijesni.
nije stvar sto su oni koalirali s ovima, koliko je to sto su uradili ono sto se znalo da ce uraditi: koalirati s HDZ-ovima. i fino sam ovdje u vise navrata govorio da ce to svakako na kraju uraditi, samo su nas bespotrebno vukli za nos vise od godinu dana, da bi sada uradili nesto sto su mogli uraditi 4. oktobra 2010. jadno i nepotrebno.hoces jos godinu da razmislis?
![]()
pa od samog pocetka je svima bilo jasno da ce se HDZ morati ukljuciti u vlast na drzavnom nivou, da i ne pricamo o kantonima, koje komotno mozes gledati ko cipove u igri pokera... i ti mislis da si otkrio toplu vodu jer si rekao da ce se s njima morati formirati vlast? mada je to svima bilo jasno cim su pogledali rezultate prije godinu dana...
s druge strane ako ocekujes da politicari ne lazu i ne petljaju, pa da u startu sve kazu kako jest... onda stvarno ne znam gdje si proveo zadnjih 20 i kusur godina...
- Alfons Kauders
#2154 Re: SDP
a to sto su neki ocekivali da ce hadzic, niksic, pudaric i zlaja ganjati copore kerova lutalica i ko specijalci upadati u kuce golobradih kriminalaca koji ga jos nisu ni stavili kako treba je druga prica...nosara wrote:Daj, Alfi, majke ti, pusti suplju...! Ekipa nije u stanju sredit glavni grad BiH u kojem vecina njih zivi, a ne nesto drugo... OK naduravanje s covicem i dodikom, ali kuca im gori, a oni ne mrdaju...! Jadno...Alfons Kauders wrote:opet nisi odgovorio na pitanje... s kim?stochar wrote:mnogo ste smijesni.
nije stvar sto su oni koalirali s ovima, koliko je to sto su uradili ono sto se znalo da ce uraditi: koalirati s HDZ-ovima. i fino sam ovdje u vise navrata govorio da ce to svakako na kraju uraditi, samo su nas bespotrebno vukli za nos vise od godinu dana, da bi sada uradili nesto sto su mogli uraditi 4. oktobra 2010. jadno i nepotrebno.hoces jos godinu da razmislis?
![]()
pogledaj koju stranicu u rikverc i vidi sta sam pricao o sdp-u u tuzli...
-
roštilj
#2155 Re: SDP
znaci sav posao sdp-a je da se hdz ukloni iz federalne vlade i to je kao pomak naprijed.
- nosara
#2156 Re: SDP
Nece oni uklonit hdz iz federalne vlade... Jednostavno je nelogicno da su ukoaliciji na samo dva nivoa...roštilj wrote:znaci sav posao sdp-a je da se hdz ukloni iz federalne vlade i to je kao pomak naprijed.
- nosara
#2157 Re: SDP
Pa ako ne budu rjesavali probleme ispusice...Alfons Kauders wrote:
a to sto su neki ocekivali da ce hadzic, niksic, pudaric i zlaja ganjati copore kerova lutalica i ko specijalci upadati u kuce golobradih kriminalaca koji ga jos nisu ni stavili kako treba je druga prica...![]()
pogledaj koju stranicu u rikverc i vidi sta sam pricao o sdp-u u tuzli...pricao sam i prije izbora da su za kurac i da nece biti nekih drasticnih promjena, samo sto su svi bili pametni pa kontali da ce lagumdzija haljinu, montirati krila i magicnim stapicem rjesavati sve probleme...
- Banksy
#2158 Re: SDP
...........................Alfons Kauders wrote:
pa od samog pocetka je svima bilo jasno da ce se HDZ morati ukljuciti u vlast na drzavnom nivou, da i ne pricamo o kantonima
i ti mislis da si otkrio toplu vodu jer si rekao da ce se s njima morati formirati vlast?
mada je to svima bilo jasno cim su pogledali rezultate prije godinu dana...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2159 Re: SDP
Alfons Kauders wrote:
pa od samog pocetka je svima bilo jasno da ce se HDZ morati ukljuciti u vlast na drzavnom nivou, da i ne pricamo o kantonima
i ti mislis da si otkrio toplu vodu jer si rekao da ce se s njima morati formirati vlast?
- ZliZgubidan
#2160 Re: SDP
Ja sam ih dao glas, a juce nije bilo milicije da me spasi od ovih manijaka.
NIKAD VISE
I zastavu vatikana su mi htjeli ukrast, crveni banditi.
NIKAD VISE
I zastavu vatikana su mi htjeli ukrast, crveni banditi.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#2161 Re: SDP
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “zabranjeno kloniranje”
» ZliZgubidan
sorry
» ZliZgubidan
sorry
- ultima_palabra
#2162 Re: SDP
@madneru, ispoštuj ban kao čovek i komunista 
- Alfons Kauders
#2163 Re: SDP
KatarinaKosaca wrote:Alfons Kauders wrote:
![]()
![]()
argumenti na nivouBanksy wrote:...........................Alfons Kauders wrote:
- Alfons Kauders
#2164 Re: SDP
jest vala, dosta si pljuvao velikog vodju i partiju...ultima_palabra wrote:@madneru, ispoštuj ban kao čovek i komunista
- Banksy
#2165 Re: SDP
Ma učini mi se da si prepisao moj postAlfons Kauders wrote:argumenti na nivouBanksy wrote:...........................Alfons Kauders wrote:
... ko i obicno konstruktivno doprinosite raspravi...
![]()
ko i zadnjih godinu dana
- Alfons Kauders
#2166 Re: SDP
a, sorry onda...Banksy wrote: Ma učini mi se da si prepisao moj post... od prije godinu dana
a sad su svi kao sokirani, sram da bude sdp, koalira s hdz-om... mada se o tome vec dogovaraju godinu jebenih dana...
- ultima_palabra
#2167 Re: SDP
Postoje tri opcije: da HDZ bude u državnoj vlasti, da ne bude, ili status quo, tj. da je ni nema.
Pošto je Dodik puno uložio u HDZ, ne odustaje mu se od njihovog ulaska bar na ovaj nivo vlasti, iako je plan bio da oni blokiraju Federaciju. S druge strane, SDS ga pritišće da pristane na vladu bez HDZ-a jer im se ne čeka više.
S druge strane, Platforma ima komfornu poziciju i ne žuri im se s formiranjem vlasti (osim one Vrankićeve opstrukcije). S druge strane, moraju opravdati ulogu konstruktivaca u MZ, tako da će pristati na neki kompromis. Šta je dobar kompromis u ovom slučaju? Po meni, da se dobije MVP i neka od hrvatskih pozicija u VM. Naravno, tu ima još čipova u igri, kao što je vlast u SBK i HNK...
Pošto je Dodik puno uložio u HDZ, ne odustaje mu se od njihovog ulaska bar na ovaj nivo vlasti, iako je plan bio da oni blokiraju Federaciju. S druge strane, SDS ga pritišće da pristane na vladu bez HDZ-a jer im se ne čeka više.
S druge strane, Platforma ima komfornu poziciju i ne žuri im se s formiranjem vlasti (osim one Vrankićeve opstrukcije). S druge strane, moraju opravdati ulogu konstruktivaca u MZ, tako da će pristati na neki kompromis. Šta je dobar kompromis u ovom slučaju? Po meni, da se dobije MVP i neka od hrvatskih pozicija u VM. Naravno, tu ima još čipova u igri, kao što je vlast u SBK i HNK...
-
popajic
#2168 Re: SDP
To je logika neke normalne drzave , sto mi vec ooodavno nismo .nosara wrote:Pa ako ne budu rjesavali probleme ispusice...Alfons Kauders wrote:
a to sto su neki ocekivali da ce hadzic, niksic, pudaric i zlaja ganjati copore kerova lutalica i ko specijalci upadati u kuce golobradih kriminalaca koji ga jos nisu ni stavili kako treba je druga prica...![]()
pogledaj koju stranicu u rikverc i vidi sta sam pricao o sdp-u u tuzli...pricao sam i prije izbora da su za kurac i da nece biti nekih drasticnih promjena, samo sto su svi bili pametni pa kontali da ce lagumdzija haljinu, montirati krila i magicnim stapicem rjesavati sve probleme...
Ako SDP ispusi doci ce ko ?
Do sad neki nepostojeci politicki maheri puni volje i elana , patriote nevidjene , koji ce naprasno dobiti gro glasova u obadva entiteta , pa ce rintat 25 / 7 , volonterski , a rezultat ce bosti oci :
Mile ce se poceti kleti Bosnom , Covic ce se haman izvinjavati zbog same pomisli o trecem , autoputi ce se stancati ko
cigare , pascad na ulicama ce izvesti harikiri , policija ce naprasno dobit moto - to serve & protect gradjane umjesto guzonja....jooj kad masta ponese
Ali , ozbiljno , ako SDP kiksa ( sto prizeljkuju mnogi) , MI cemo popusiti jer je altrnativa gora od nocne more.
Pa, haj sad budi optimista na ovom komadicu Balkana
-
popajic
#2169 Re: SDP
ultima_palabra wrote:@madneru, ispoštuj ban kao čovek i komunista
- Alfons Kauders
#2170 Re: SDP
ma zavisi sve od ocekivanja... ko misli da ce mu sdp naci posao od milju i kusur eura i izgraditi autoput do vikendice ce sigurno biti razocaran...popajic wrote:To je logika neke normalne drzave , sto mi vec ooodavno nismo .nosara wrote:Pa ako ne budu rjesavali probleme ispusice...Alfons Kauders wrote:
Ako SDP ispusi doci ce ko ?
Do sad neki nepostojeci politicki maheri puni volje i elana , patriote nevidjene , koji ce naprasno dobiti gro glasova u obadva entiteta , pa ce rintat 25 / 7 , volonterski , a rezultat ce bosti oci :
Mile ce se poceti kleti Bosnom , Covic ce se haman izvinjavati zbog same pomisli o trecem , autoputi ce se stancati ko
cigare , pascad na ulicama ce izvesti harikiri , policija ce naprasno dobit moto - to serve & protect gradjane umjesto guzonja....jooj kad masta ponese![]()
Ali , ozbiljno , ako SDP kiksa ( sto prizeljkuju mnogi) , MI cemo popusiti jer je altrnativa gora od nocne more.
Pa, haj sad budi optimista na ovom komadicu Balkana![]()
svako ko malo duze prati politiku odavno ne ocekuje cuda - predeverali smo 20 godina s jos gorim, sad me vala zaboli, ja sam se davno naucio plivati kroz govna
-
popajic
#2171 Re: SDP
Ma, kad gori ispod nokata onda nema one " strpljen - spasen" , nego se samo pika kanta vode SAD , ovog casa !Alfons Kauders wrote:
ma zavisi sve od ocekivanja... ko misli da ce mu sdp naci posao od milju i kusur eura i izgraditi autoput do vikendice ce sigurno biti razocaran...![]()
svako ko malo duze prati politiku odavno ne ocekuje cuda - predeverali smo 20 godina s jos gorim, sad me vala zaboli, ja sam se davno naucio plivati kroz govnaneka rade naredne tri godine pa cemo da vidimo... ja ne ocekujem puno, u nekim stvarima su vec razocarali, u nekim su solidno krenuli... za tri godine mozda ispadnu gori od ovih prije, a mozda ce biti za klasu bolji, ko zna...
Saburo je ovaj narod i to do daske mazohisticki , a na tom saburu su krimogene vlasti i opstajale.
E, sad se nagurala cvanjcika tog mazohizma , pocelo pucati po svim savovima i gdje ces , sta ces nego - dole vlast ( koje u stvari i nema
Jebe se narod ko je sve ovo prouzrocio , nema lufta za mozganje kad krce crijeva i ZATO udri po aktuelnim mazdrakanima SDp-u.
Pa, ako SDP padne , eto narodu ponovo isprobane bande koja ce imati za cilj naucni rad " krajnji domet izdrzljivosti i
saburanja glasackog tijela "
- nosara
#2172 Re: SDP
Zar je sdp-u prevelik zahmet pomest svoju avliju...?
Ako jeste, peke, nejma dalje...
- Alfons Kauders
#2173 Re: SDP
ja sam u zajebanciji jos prije izbora govorio da vlast moli boga da izgubi izbore...popajic wrote:Ma, kad gori ispod nokata onda nema one " strpljen - spasen" , nego se samo pika kanta vode SAD , ovog casa !Alfons Kauders wrote:
ma zavisi sve od ocekivanja... ko misli da ce mu sdp naci posao od milju i kusur eura i izgraditi autoput do vikendice ce sigurno biti razocaran...![]()
svako ko malo duze prati politiku odavno ne ocekuje cuda - predeverali smo 20 godina s jos gorim, sad me vala zaboli, ja sam se davno naucio plivati kroz govnaneka rade naredne tri godine pa cemo da vidimo... ja ne ocekujem puno, u nekim stvarima su vec razocarali, u nekim su solidno krenuli... za tri godine mozda ispadnu gori od ovih prije, a mozda ce biti za klasu bolji, ko zna...
Saburo je ovaj narod i to do daske mazohisticki , a na tom saburu su krimogene vlasti i opstajale.
E, sad se nagurala cvanjcika tog mazohizma , pocelo pucati po svim savovima i gdje ces , sta ces nego - dole vlast ( koje u stvari i nema).
Jebe se narod ko je sve ovo prouzrocio , nema lufta za mozganje kad krce crijeva i ZATO udri po aktuelnim mazdrakanima SDp-u.
Pa, ako SDP padne , eto narodu ponovo isprobane bande koja ce imati za cilj naucni rad " krajnji domet izdrzljivosti i
saburanja glasackog tijela "
ljudi nisu ni svjesni sta nas ceka ne ekonomskom planu, a vlast ce pokupiti odgovornost za sve...
zato skoro niko i nije ostao u opoziciji... snsd se preko noci slizao sa sds-om... covic zbario ljubica... jedino fahro ostao bez komadica vlasti
sad bi i sdp, i snsd, i hdz bih bili najsretniji da dijele odgovornost sa svima... svakom kome ponude mjesto u vlasti cine medvjedju uslugu, ne znam ni zasto se hdz toliko koprca, vjerovatno jer gube previse pozicija u institucijama i javnim preduzecima - s politicke strane najbolje bi prosli na sljedecim izborima da ostanu u opoziciji i jos pride glume zrtve, a to im vec dobro ide
-
popajic
#2174 Re: SDP
Vlastita avlija je , od postanka 3 konstit. avlije , vazda bila zahmetli za ciscenjenosara wrote:Zar je sdp-u prevelik zahmet pomest svoju avliju...?
Nije lako prekinuti sa ustaljenim navikama
- Sasvim_Obican
#2175 Re: SDP
Ako SDP pristane na rekonstrukciju federalne Vlade i na podjelu ministarskih resora na "bošnjačke" i "hrvatske" definitivno će pljunuti u lice svojim biračima, pogotovo ne-Bošnjacima, i svrstati se u red bošnjačkih partija. A onda.. Nek ide sve u Honduras !