SDP

Post Reply
vee-jay

#1976 Re: SDP

Post by vee-jay »

nosara wrote:
Murisno1 wrote:Ja sam zadovoljan nastupom platforme i SDPa na frontu za državni nivo. Da su samo bili još žešći, ali nema veze. E sad, ako ne iskoriste ovaj momentum brzo, ali fakat brzo i ako u federaciji ne vidimo konkretne poteze (štrajkove i ostale pizdarije uglavnom im je donio koalicioni partner i ZaBiH) i malo radosti u očima onih koji rade i prave pare (privatno ili ne) ... onda je to p.dim.
Vala, jebe mi se za drzavni nivo... Ocekujem zapadnu njemacku, inace mrs...! :roll:
koju zapadnju njemacku: onu prija pada berlinkskog zida ili ovu danas? :mrgreen:
Murisno1

#1977 Re: SDP

Post by Murisno1 »

nosara wrote:
Murisno1 wrote:Ja sam zadovoljan nastupom platforme i SDPa na frontu za državni nivo. Da su samo bili još žešći, ali nema veze. E sad, ako ne iskoriste ovaj momentum brzo, ali fakat brzo i ako u federaciji ne vidimo konkretne poteze (štrajkove i ostale pizdarije uglavnom im je donio koalicioni partner i ZaBiH) i malo radosti u očima onih koji rade i prave pare (privatno ili ne) ... onda je to p.dim.
Vala, jebe mi se za drzavni nivo... Ocekujem zapadnu njemacku, inace mrs...! :roll:
Rećemo da im treba jos fore da to počne ličit na nešto. Lično mislim da se do sada moglo štošta pokrenuti, ali hajde, ne znam, nisam upućen i tako to. U Sarajevu je doduše pokazano umjeće vladanja :-)
nosara

#1978 Re: SDP

Post by nosara »

vee-jay wrote:
nosara wrote:
koju zapadnju njemacku: onu prija pada berlinkskog zida ili ovu danas? :mrgreen:
Pitaj zlaju, ako se uopste sjeca... Davno je to bilo... :D
Alfons Kauders

#1979 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

vee-jay wrote:
nosara wrote:
vecina naroda svakako vozi auta iz tog perioda... :D jos samo da seljaci iz golfova pocnu pustat scorpionse i nenu umjesto cece i tu smo... :D

frizure i auta vec imaju...

neun und neunzig luftballons auf ihrem weg zum horizont :D
ultima_palabra

#1980 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:ecina naroda svakako vozi auta iz tog perioda... :D jos samo da seljaci iz golfova pocnu pustat scorpionse i nenu umjesto cece i tu smo... :D

Image
nosara

#1981 Re: SDP

Post by nosara »

Alfons Kauders wrote:
vee-jay wrote:
nosara wrote:
vecina naroda svakako vozi auta iz tog perioda... :D jos samo da seljaci iz golfova pocnu pustat scorpionse i nenu umjesto cece i tu smo... :D

Ne diraj mi Nenu, jos dobro vozi... :D
casanova123

#1982 Re: SDP

Post by casanova123 »

kako da se uclanim u neku politicku partiju ljudi?
i kako to ide sa maloljetnicima?
VjecitiStudent

#1983 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

nosara wrote:
Sa ovim strajkom GRAS-a, trenutno vise nalikujemo na Zapadni Kongo.
popajic

#1984 Re: SDP

Post by popajic »

Alfons Kauders wrote:
vee-jay wrote:
nosara wrote: Vala, jebe mi se za drzavni nivo... Ocekujem zapadnu njemacku, inace mrs...! :roll:

Golf nam je jaca I dugotrajnija konstanta od Ustava BIH . Cetvorotockovno nacionalno blago :D
U Cecu ne diraj - zena cisti primjer multietnickog merhametluka , duha prastanja i etnicke flexibilnosti :D :roll:
gomilego

#1985 Re: SDP

Post by gomilego »

nosara wrote:
gomilego wrote::thumbup: za SDP

kratko i jasno. ybga

osim minusa za uhljebljenje rodbine (mada i to donekle razumijem jer povjerenje imas samo u najblize)
do sada rade i bolje nego sto sam ocekivao

samo nek istraju u borbi na drzavnom nivou (nepopustanjem secionistima) i pokrenu infrastrukturne i energetske projekte u fbih...
A sta rade...? Konkretno... Kako se manifestuje njihov rad na svakodnevni zivot gradjana koji su ih birali...?
neganjaju mi se sad linkovi, ali siguran sam da ti je poznato

- revizija boraca
- odluka o koristenju tuzlanske soli za posipanje cesti
- regulacija oko skolskih knjiga
stochar

#1986 Re: SDP

Post by stochar »

precizna formulacija, k'o i sama Platforma...

a, bila bi furka da Niksic i Vlada sad iznajme jedan tramvaj, pa se malo provozaju, reda radi...
gomilego

#1987 Re: SDP

Post by gomilego »

stochar wrote:
precizna formulacija, k'o i sama Platforma...

a, bila bi furka da Niksic i Vlada sad iznajme jedan tramvaj, pa se malo provozaju, reda radi...
to je sve sto imas reci?

nema sta argumentovan post, k'o i sama kritika sdp-a
stochar

#1988 Re: SDP

Post by stochar »

gomilego wrote:
osim minusa za uhljebljenje rodbine (mada i to donekle razumijem jer povjerenje imas samo u najblize)

hahaha, ako se bude pravila antologija podanickih dupeuvlakackih fraza, ovo ce biti na naslovnoj. kakvo pravdanje nepotizma covjece, pre, pre, presmijeshno! hahaha ovo k'o da je neki clan Kim Jong Ilove partije srocio, i objasnjava zbog cega diktatori oko sebe postavljaju bracu, sinove...

a, ne znam da li ti nastavak nicka ide 'vana', ali odgovoricu ti u skladu s tvojim - 'mrsko mi sad izvlaciti linkove, ali zna se'.

nekoliko stranica ranije takodjer sam taksativno nabrojao neke od osnovnih propusta, a jos nekoliko stranica ranije konkretne stavke (rijetke konkretne iz Platforme) koje nisu ni pocete a vec im je istekao rok, kao i citate Lagumdzije u kojima kao predstavnik opozicije kritikuje sve ovo sto sada njegovi rade...
supervizor

#1989 Re: SDP

Post by supervizor »

* Podnošenje aplikacije za članstvo u EU do kraja Mađarskog predsjedavanja;

Ovo je jedno od stotinjak neispunjenih obećanja SDP-a i njeghovih platformašikih saveznika. Za neupućene, mađarsko predsjedanje EU okončano je prije dva mjeseca!!!
gomilego

#1990 Re: SDP

Post by gomilego »

stochar wrote:
gomilego wrote:

hahaha, ako se bude pravila antologija podanickih dupeuvlakackih fraza, ovo ce biti na naslovnoj. kakvo pravdanje nepotizma covjece, pre, pre, presmijeshno! hahaha ovo k'o da je neki clan Kim Jong Ilove partije srocio, i objasnjava zbog cega diktatori oko sebe postavljaju bracu, sinove...
pa jesam li rekao da je minus ili nisam ?

nije nikakvo pravdanje, nego samo kazem da donekle razumijem taj potez. jesam li ja gdje rekao da to podrzajem?

prije nego sto slijepo navalis citaj malo bolje,
a i kani se emocija, ode ti tlak u 3pm
;-)
popajic

#1991 Re: SDP

Post by popajic »

supervizor wrote:* Podnošenje aplikacije za članstvo u EU do kraja Mađarskog predsjedavanja;

Ovo je jedno od stotinjak neispunjenih obećanja SDP-a i njeghovih platformašikih saveznika. Za neupućene, mađarsko predsjedanje EU okončano je prije dva mjeseca!!!
Fer bi bilo uputiti neupucene zasto i zbog koga nije do toga doslo. Ili tvrdis da je SDP kocnicar?
quasar

#1992 Re: SDP

Post by quasar »

popajic wrote:
supervizor wrote:* Podnošenje aplikacije za članstvo u EU do kraja Mađarskog predsjedavanja;

Fer bi bilo uputiti neupucene zasto i zbog koga nije do toga doslo. Ili tvrdis da je SDP kocnicar?
Ma nije Zlaja dao. Nanijetio da on licno kao MVP preda kandidaturu. :mrgreen:
Za i Protiv

#1993 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

quasar wrote:
popajic wrote:

E da nam je sad Lepi Hariz na poziciji da pregovara... Sad bi on to sve sredio, Dodo i Cova bi se usima poklopili, za par mjeseci bi opet teklo mlijeko i med citavom BiH... Samo da stranka Za(gra)BiH malo bolje prodje na izborima :dance:
VjecitiStudent

#1994 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Za i Protiv wrote:
quasar wrote:
popajic wrote: Fer bi bilo uputiti neupucene zasto i zbog koga nije do toga doslo. Ili tvrdis da je SDP kocnicar?
E da nam je sad Lepi Hariz na poziciji da pregovara... Sad bi on to sve sredio, Dodo i Cova bi se usima poklopili, za par mjeseci bi opet teklo mlijeko i med citavom BiH... Samo da stranka Za(gra)BiH malo bolje prodje na izborima :dance:
Jednu glupost, pravdati drugom, je neozbiljno.
Za i Protiv

#1995 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

Po meni je neozbiljno na gluposti odgovarati ozbiljno... Jasno je da SDP ne vole ovi harizovi bojovnici, ali da SDP krive za sve lose u ovoj zemlji je i vise od gluposti ;)
VjecitiStudent

#1996 Re: SDP

Post by VjecitiStudent »

Za i Protiv wrote:Po meni je neozbiljno na gluposti odgovarati ozbiljno... Jasno je da SDP ne vole ovi harizovi bojovnici, ali da SDP krive za sve lose u ovoj zemlji je i vise od gluposti ;)
Mozes li se sloziti da je gornje obecanje SDP dao tek 'nako?
Za i Protiv

#1997 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

VjecitiStudent wrote:
Za i Protiv wrote:Po meni je neozbiljno na gluposti odgovarati ozbiljno... Jasno je da SDP ne vole ovi harizovi bojovnici, ali da SDP krive za sve lose u ovoj zemlji je i vise od gluposti ;)
Mislim da je SDP i suvise velika i ozbiljna partija da bi davala "nako" obecanja. Mislim da ni oni nisu bili svjesni sta ih ceka poslije izbora. Mislim da su imali krajnje dobru namjeru u svemu da su sebi stavili za cilj da budu predvodnici neke nove, proevropske politike... Hajde mi ti reci, jesi li ti ocekivao da ce se situacija ovako odvijati? Blokade HDZ-a, pakt SNSD-HDZ, Hariz i njegovi mediji na strani "legalista"... Mislim da je platforma kada je pisana bila sasvim realan dokument, i da je mogao biti ispostovan... da je ovo koliko-toliko normalna drzava. Pa sjeti se, da je do HDZ-a ni dan danas ne bi imali ni federalnu vladu, da ne pricamo dalje.... eto to mislim :D
nosara

#1998 Re: SDP

Post by nosara »

Za i Protiv wrote:
VjecitiStudent wrote:
Mislim da je SDP i suvise velika i ozbiljna partija da bi davala "nako" obecanja. Mislim da ni oni nisu bili svjesni sta ih ceka poslije izbora. Mislim da su imali krajnje dobru namjeru u svemu da su sebi stavili za cilj da budu predvodnici neke nove, proevropske politike... Hajde mi ti reci, jesi li ti ocekivao da ce se situacija ovako odvijati? Blokade HDZ-a, pakt SNSD-HDZ, Hariz i njegovi mediji na strani "legalista"... Mislim da je platforma kada je pisana bila sasvim realan dokument, i da je mogao biti ispostovan... da je ovo koliko-toliko normalna drzava. Pa sjeti se, da je do HDZ-a ni dan danas ne bi imali ni federalnu vladu, da ne pricamo dalje.... eto to mislim :D
Dogovori se... Ili su ozbiljna partija, ili bezveznjakovici koji nisu znali sta ih ocekuje... :-)

Zamisli da je zlaja u septembru 2010. izjavio "nemam pojma sta me ceka"...?

Iako, izgleda da stvarno nisu imali (nemaju) pojma... :D
Za i Protiv

#1999 Re: SDP

Post by Za i Protiv »

nosara wrote: Dogovori se... Ili su ozbiljna partija, ili bezveznjakovici koji nisu znali sta ih ocekuje... :-)

Zamisli da je zlaja u septembru 2010. izjavio "nemam pojma sta me ceka"...?

Iako, izgleda da stvarno nisu imali (nemaju) pojma... :D
Cek ba, jesu li dobili izbore, jesu li poslije izbora pripremili platformu za djelovanje vlasti i ponudili je svima? Kao pobjednici izbora imali su to pravo. Ko da je neko znao da HDZ nece htjeti poslati delegate u dom naroda, te da ih slicno ocekuje i pri konstituisanju drzavne vlade? Bez obzira koliko dobro procjenjivao situaciju, ovdje da si i Nostrodamus, dzaba ti... I vjerujem da zlaja nije znao sta ga ceka!
popajic

#2000 Re: SDP

Post by popajic »

@nosara
...Iako, izgleda da stvarno nisu imali (nemaju) pojma
Ima i jedna druga stvar koje ponekad nismo ni svjesni.
Nakon dugogodisnjeg handrenja od strane novo- osvijestenih sovinista , lopuza , nemoralnih tipova , naprasnih "vjernika" , primitivaca sa 4 osnovne dobro uhljebljenih u ni po cemu pripadajuce fotelje - kad nakon svog tog jada dodje do promjene na vrhu , proradi proleterski duh nekakve nade da ce sve ove gadosti u 1 godini ispariti.
Nerealno do boga !
I ja zahtijevam promjene ( na bolje :wink: ) I meni , svaki put kad skontam ko je "mojoj" partiji koalicioni partner , naraste cir ko lubenica.

Hocu , na primjer, da sve GRAS- ovce posalju na robiju, hocu da setam Vilsom bez cvikanja od pascadi , hocu da se prestane ulizivat i dodvoravat ekipi koju su do juce pljuvali , necu da postaju kao ekipe koje su do juce s pravom kritikovali,hocu da se okrenu ekonomiji, necu da prave ikakve kompromise sa Dodikom po Dodikovim nacrtima....hocu da ispune sve sto su obecali !!!

Jesu li moji zahtijevi realni ?
Ama nisu.
Da sad na Zlajinom mjestu osvane Winston C. U njegovim najboljim danima - nikakav drastican i brz pomak , u ovom Dayton-skom nahocetu , ne bi napravio.
Uh , jesam razvezo..... :D
Post Reply