koju zapadnju njemacku: onu prija pada berlinkskog zida ili ovu danas?nosara wrote:Vala, jebe mi se za drzavni nivo... Ocekujem zapadnu njemacku, inace mrs...!Murisno1 wrote:Ja sam zadovoljan nastupom platforme i SDPa na frontu za državni nivo. Da su samo bili još žešći, ali nema veze. E sad, ako ne iskoriste ovaj momentum brzo, ali fakat brzo i ako u federaciji ne vidimo konkretne poteze (štrajkove i ostale pizdarije uglavnom im je donio koalicioni partner i ZaBiH) i malo radosti u očima onih koji rade i prave pare (privatno ili ne) ... onda je to p.dim.
SDP
- vee-jay
#1976 Re: SDP
-
Murisno1
#1977 Re: SDP
Rećemo da im treba jos fore da to počne ličit na nešto. Lično mislim da se do sada moglo štošta pokrenuti, ali hajde, ne znam, nisam upućen i tako to. U Sarajevu je doduše pokazano umjeće vladanjanosara wrote:Vala, jebe mi se za drzavni nivo... Ocekujem zapadnu njemacku, inace mrs...!Murisno1 wrote:Ja sam zadovoljan nastupom platforme i SDPa na frontu za državni nivo. Da su samo bili još žešći, ali nema veze. E sad, ako ne iskoriste ovaj momentum brzo, ali fakat brzo i ako u federaciji ne vidimo konkretne poteze (štrajkove i ostale pizdarije uglavnom im je donio koalicioni partner i ZaBiH) i malo radosti u očima onih koji rade i prave pare (privatno ili ne) ... onda je to p.dim.
- nosara
#1978 Re: SDP
Pitaj zlaju, ako se uopste sjeca... Davno je to bilo...vee-jay wrote:koju zapadnju njemacku: onu prija pada berlinkskog zida ili ovu danas?nosara wrote:Vala, jebe mi se za drzavni nivo... Ocekujem zapadnu njemacku, inace mrs...!Murisno1 wrote:Ja sam zadovoljan nastupom platforme i SDPa na frontu za državni nivo. Da su samo bili još žešći, ali nema veze. E sad, ako ne iskoriste ovaj momentum brzo, ali fakat brzo i ako u federaciji ne vidimo konkretne poteze (štrajkove i ostale pizdarije uglavnom im je donio koalicioni partner i ZaBiH) i malo radosti u očima onih koji rade i prave pare (privatno ili ne) ... onda je to p.dim.
- Alfons Kauders
#1979 Re: SDP
vecina naroda svakako vozi auta iz tog perioda...vee-jay wrote:koju zapadnju njemacku: onu prija pada berlinkskog zida ili ovu danas?nosara wrote:Vala, jebe mi se za drzavni nivo... Ocekujem zapadnu njemacku, inace mrs...!Murisno1 wrote:Ja sam zadovoljan nastupom platforme i SDPa na frontu za državni nivo. Da su samo bili još žešći, ali nema veze. E sad, ako ne iskoriste ovaj momentum brzo, ali fakat brzo i ako u federaciji ne vidimo konkretne poteze (štrajkove i ostale pizdarije uglavnom im je donio koalicioni partner i ZaBiH) i malo radosti u očima onih koji rade i prave pare (privatno ili ne) ... onda je to p.dim.
frizure i auta vec imaju...
neun und neunzig luftballons auf ihrem weg zum horizont
- ultima_palabra
#1980 Re: SDP
Alfons Kauders wrote:ecina naroda svakako vozi auta iz tog perioda...jos samo da seljaci iz golfova pocnu pustat scorpionse i nenu umjesto cece i tu smo...

- nosara
#1981 Re: SDP
Ne diraj mi Nenu, jos dobro vozi...Alfons Kauders wrote:vecina naroda svakako vozi auta iz tog perioda...vee-jay wrote:koju zapadnju njemacku: onu prija pada berlinkskog zida ili ovu danas?nosara wrote:
Vala, jebe mi se za drzavni nivo... Ocekujem zapadnu njemacku, inace mrs...!jos samo da seljaci iz golfova pocnu pustat scorpionse i nenu umjesto cece i tu smo...
![]()
-
casanova123
#1982 Re: SDP
kako da se uclanim u neku politicku partiju ljudi?
i kako to ide sa maloljetnicima?
i kako to ide sa maloljetnicima?
-
VjecitiStudent
#1983 Re: SDP
Sa ovim strajkom GRAS-a, trenutno vise nalikujemo na Zapadni Kongo.nosara wrote:Vala, jebe mi se za drzavni nivo... Ocekujem zapadnu njemacku, inace mrs...!Murisno1 wrote:Ja sam zadovoljan nastupom platforme i SDPa na frontu za državni nivo. Da su samo bili još žešći, ali nema veze. E sad, ako ne iskoriste ovaj momentum brzo, ali fakat brzo i ako u federaciji ne vidimo konkretne poteze (štrajkove i ostale pizdarije uglavnom im je donio koalicioni partner i ZaBiH) i malo radosti u očima onih koji rade i prave pare (privatno ili ne) ... onda je to p.dim.
-
popajic
#1984 Re: SDP
Golf nam je jaca I dugotrajnija konstanta od Ustava BIH . Cetvorotockovno nacionalno blagoAlfons Kauders wrote:vecina naroda svakako vozi auta iz tog perioda...vee-jay wrote:koju zapadnju njemacku: onu prija pada berlinkskog zida ili ovu danas?nosara wrote: Vala, jebe mi se za drzavni nivo... Ocekujem zapadnu njemacku, inace mrs...!jos samo da seljaci iz golfova pocnu pustat scorpionse i nenu umjesto cece i tu smo...
![]()
U Cecu ne diraj - zena cisti primjer multietnickog merhametluka , duha prastanja i etnicke flexibilnosti
-
gomilego
#1985 Re: SDP
neganjaju mi se sad linkovi, ali siguran sam da ti je poznatonosara wrote:A sta rade...? Konkretno... Kako se manifestuje njihov rad na svakodnevni zivot gradjana koji su ih birali...?gomilego wrote:za SDP
kratko i jasno. ybga
osim minusa za uhljebljenje rodbine (mada i to donekle razumijem jer povjerenje imas samo u najblize)
do sada rade i bolje nego sto sam ocekivao
samo nek istraju u borbi na drzavnom nivou (nepopustanjem secionistima) i pokrenu infrastrukturne i energetske projekte u fbih...
- revizija boraca
- odluka o koristenju tuzlanske soli za posipanje cesti
- regulacija oko skolskih knjiga
- stochar
#1986 Re: SDP
precizna formulacija, k'o i sama Platforma...- regulacija oko skolskih knjiga
a, bila bi furka da Niksic i Vlada sad iznajme jedan tramvaj, pa se malo provozaju, reda radi...
-
gomilego
#1987 Re: SDP
to je sve sto imas reci?stochar wrote:precizna formulacija, k'o i sama Platforma...- regulacija oko skolskih knjiga
a, bila bi furka da Niksic i Vlada sad iznajme jedan tramvaj, pa se malo provozaju, reda radi...
nema sta argumentovan post, k'o i sama kritika sdp-a
- stochar
#1988 Re: SDP
gomilego wrote:
osim minusa za uhljebljenje rodbine (mada i to donekle razumijem jer povjerenje imas samo u najblize)
hahaha, ako se bude pravila antologija podanickih dupeuvlakackih fraza, ovo ce biti na naslovnoj. kakvo pravdanje nepotizma covjece, pre, pre, presmijeshno! hahaha ovo k'o da je neki clan Kim Jong Ilove partije srocio, i objasnjava zbog cega diktatori oko sebe postavljaju bracu, sinove...
a, ne znam da li ti nastavak nicka ide 'vana', ali odgovoricu ti u skladu s tvojim - 'mrsko mi sad izvlaciti linkove, ali zna se'.
nekoliko stranica ranije takodjer sam taksativno nabrojao neke od osnovnih propusta, a jos nekoliko stranica ranije konkretne stavke (rijetke konkretne iz Platforme) koje nisu ni pocete a vec im je istekao rok, kao i citate Lagumdzije u kojima kao predstavnik opozicije kritikuje sve ovo sto sada njegovi rade...
-
supervizor
#1989 Re: SDP
* Podnošenje aplikacije za članstvo u EU do kraja Mađarskog predsjedavanja;
Ovo je jedno od stotinjak neispunjenih obećanja SDP-a i njeghovih platformašikih saveznika. Za neupućene, mađarsko predsjedanje EU okončano je prije dva mjeseca!!!
Ovo je jedno od stotinjak neispunjenih obećanja SDP-a i njeghovih platformašikih saveznika. Za neupućene, mađarsko predsjedanje EU okončano je prije dva mjeseca!!!
-
gomilego
#1990 Re: SDP
pa jesam li rekao da je minus ili nisam ?stochar wrote:gomilego wrote:
hahaha, ako se bude pravila antologija podanickih dupeuvlakackih fraza, ovo ce biti na naslovnoj. kakvo pravdanje nepotizma covjece, pre, pre, presmijeshno! hahaha ovo k'o da je neki clan Kim Jong Ilove partije srocio, i objasnjava zbog cega diktatori oko sebe postavljaju bracu, sinove...
nije nikakvo pravdanje, nego samo kazem da donekle razumijem taj potez. jesam li ja gdje rekao da to podrzajem?
prije nego sto slijepo navalis citaj malo bolje,
a i kani se emocija, ode ti tlak u 3pm
-
popajic
#1991 Re: SDP
Fer bi bilo uputiti neupucene zasto i zbog koga nije do toga doslo. Ili tvrdis da je SDP kocnicar?supervizor wrote:* Podnošenje aplikacije za članstvo u EU do kraja Mađarskog predsjedavanja;
- quasar
#1992 Re: SDP
Ma nije Zlaja dao. Nanijetio da on licno kao MVP preda kandidaturu.popajic wrote:Fer bi bilo uputiti neupucene zasto i zbog koga nije do toga doslo. Ili tvrdis da je SDP kocnicar?supervizor wrote:* Podnošenje aplikacije za članstvo u EU do kraja Mađarskog predsjedavanja;
- Za i Protiv
#1993 Re: SDP
E da nam je sad Lepi Hariz na poziciji da pregovara... Sad bi on to sve sredio, Dodo i Cova bi se usima poklopili, za par mjeseci bi opet teklo mlijeko i med citavom BiH... Samo da stranka Za(gra)BiH malo bolje prodje na izborimaquasar wrote:Ma nije Zlaja dao. Nanijetio da on licno kao MVP preda kandidaturu.popajic wrote:Fer bi bilo uputiti neupucene zasto i zbog koga nije do toga doslo. Ili tvrdis da je SDP kocnicar?supervizor wrote:* Podnošenje aplikacije za članstvo u EU do kraja Mađarskog predsjedavanja;
-
VjecitiStudent
#1994 Re: SDP
Jednu glupost, pravdati drugom, je neozbiljno.Za i Protiv wrote:E da nam je sad Lepi Hariz na poziciji da pregovara... Sad bi on to sve sredio, Dodo i Cova bi se usima poklopili, za par mjeseci bi opet teklo mlijeko i med citavom BiH... Samo da stranka Za(gra)BiH malo bolje prodje na izborimaquasar wrote:Ma nije Zlaja dao. Nanijetio da on licno kao MVP preda kandidaturu.popajic wrote: Fer bi bilo uputiti neupucene zasto i zbog koga nije do toga doslo. Ili tvrdis da je SDP kocnicar?
- Za i Protiv
#1995 Re: SDP
Po meni je neozbiljno na gluposti odgovarati ozbiljno... Jasno je da SDP ne vole ovi harizovi bojovnici, ali da SDP krive za sve lose u ovoj zemlji je i vise od gluposti 
-
VjecitiStudent
#1996 Re: SDP
Mozes li se sloziti da je gornje obecanje SDP dao tek 'nako?Za i Protiv wrote:Po meni je neozbiljno na gluposti odgovarati ozbiljno... Jasno je da SDP ne vole ovi harizovi bojovnici, ali da SDP krive za sve lose u ovoj zemlji je i vise od gluposti
- Za i Protiv
#1997 Re: SDP
Mislim da je SDP i suvise velika i ozbiljna partija da bi davala "nako" obecanja. Mislim da ni oni nisu bili svjesni sta ih ceka poslije izbora. Mislim da su imali krajnje dobru namjeru u svemu da su sebi stavili za cilj da budu predvodnici neke nove, proevropske politike... Hajde mi ti reci, jesi li ti ocekivao da ce se situacija ovako odvijati? Blokade HDZ-a, pakt SNSD-HDZ, Hariz i njegovi mediji na strani "legalista"... Mislim da je platforma kada je pisana bila sasvim realan dokument, i da je mogao biti ispostovan... da je ovo koliko-toliko normalna drzava. Pa sjeti se, da je do HDZ-a ni dan danas ne bi imali ni federalnu vladu, da ne pricamo dalje.... eto to mislimVjecitiStudent wrote:Mozes li se sloziti da je gornje obecanje SDP dao tek 'nako?Za i Protiv wrote:Po meni je neozbiljno na gluposti odgovarati ozbiljno... Jasno je da SDP ne vole ovi harizovi bojovnici, ali da SDP krive za sve lose u ovoj zemlji je i vise od gluposti
- nosara
#1998 Re: SDP
Dogovori se... Ili su ozbiljna partija, ili bezveznjakovici koji nisu znali sta ih ocekuje...Za i Protiv wrote:Mislim da je SDP i suvise velika i ozbiljna partija da bi davala "nako" obecanja. Mislim da ni oni nisu bili svjesni sta ih ceka poslije izbora. Mislim da su imali krajnje dobru namjeru u svemu da su sebi stavili za cilj da budu predvodnici neke nove, proevropske politike... Hajde mi ti reci, jesi li ti ocekivao da ce se situacija ovako odvijati? Blokade HDZ-a, pakt SNSD-HDZ, Hariz i njegovi mediji na strani "legalista"... Mislim da je platforma kada je pisana bila sasvim realan dokument, i da je mogao biti ispostovan... da je ovo koliko-toliko normalna drzava. Pa sjeti se, da je do HDZ-a ni dan danas ne bi imali ni federalnu vladu, da ne pricamo dalje.... eto to mislimVjecitiStudent wrote:Mozes li se sloziti da je gornje obecanje SDP dao tek 'nako?Za i Protiv wrote:Po meni je neozbiljno na gluposti odgovarati ozbiljno... Jasno je da SDP ne vole ovi harizovi bojovnici, ali da SDP krive za sve lose u ovoj zemlji je i vise od gluposti
Zamisli da je zlaja u septembru 2010. izjavio "nemam pojma sta me ceka"...?
Iako, izgleda da stvarno nisu imali (nemaju) pojma...
- Za i Protiv
#1999 Re: SDP
Cek ba, jesu li dobili izbore, jesu li poslije izbora pripremili platformu za djelovanje vlasti i ponudili je svima? Kao pobjednici izbora imali su to pravo. Ko da je neko znao da HDZ nece htjeti poslati delegate u dom naroda, te da ih slicno ocekuje i pri konstituisanju drzavne vlade? Bez obzira koliko dobro procjenjivao situaciju, ovdje da si i Nostrodamus, dzaba ti... I vjerujem da zlaja nije znao sta ga ceka!nosara wrote: Dogovori se... Ili su ozbiljna partija, ili bezveznjakovici koji nisu znali sta ih ocekuje...![]()
Zamisli da je zlaja u septembru 2010. izjavio "nemam pojma sta me ceka"...?
Iako, izgleda da stvarno nisu imali (nemaju) pojma...
-
popajic
#2000 Re: SDP
Ima i jedna druga stvar koje ponekad nismo ni svjesni.@nosara
...Iako, izgleda da stvarno nisu imali (nemaju) pojma
Nakon dugogodisnjeg handrenja od strane novo- osvijestenih sovinista , lopuza , nemoralnih tipova , naprasnih "vjernika" , primitivaca sa 4 osnovne dobro uhljebljenih u ni po cemu pripadajuce fotelje - kad nakon svog tog jada dodje do promjene na vrhu , proradi proleterski duh nekakve nade da ce sve ove gadosti u 1 godini ispariti.
Nerealno do boga !
I ja zahtijevam promjene ( na bolje
Hocu , na primjer, da sve GRAS- ovce posalju na robiju, hocu da setam Vilsom bez cvikanja od pascadi , hocu da se prestane ulizivat i dodvoravat ekipi koju su do juce pljuvali , necu da postaju kao ekipe koje su do juce s pravom kritikovali,hocu da se okrenu ekonomiji, necu da prave ikakve kompromise sa Dodikom po Dodikovim nacrtima....hocu da ispune sve sto su obecali !!!
Jesu li moji zahtijevi realni ?
Ama nisu.
Da sad na Zlajinom mjestu osvane Winston C. U njegovim najboljim danima - nikakav drastican i brz pomak , u ovom Dayton-skom nahocetu , ne bi napravio.
Uh , jesam razvezo.....