Nije bitno . SDP je kriv sto se kolektivno nije bacio pod tramvaj da to sprijeciAlfons Kauders wrote:pa ko je donosio te zakone? sdp iz opozicije? ko je pristajao na takve kolektivne ugovore? nasa straka i kokuzi?Ricken wrote:
Slažem se u potpunosti, ali ko donosi zakone? Sindikalci? Lakše je stvari rješavat nagodbama nego se potruditi i donijeti funkcionalni zakon, koji doduše nikad se ne zna, može biti koristan kada se ovi sada novi, budu smjenjivali. Ili to samo govori o snazi platforme čija izvršna vlast nema podršku zakonodavne.
SDP
-
popajic
#1526 Re: SDP
-
hercegovac_pravi
#1527 Re: SDP
Naravno....Alfons Kauders wrote:pa... na forumu ce svi reci da su glasali za NS... onda ce se na izborima ispostavit da je NS opet dobila par stotina glasova i da su galamdzije zapravo glasale za hareta i fahra...hercegovac_pravi wrote: Nemoj tako Alfonso....pa za koga ce onda glasati ovi "razumni" kritcari SDP-a ...
vec vidjeno
- quasar
#1528 Re: SDP
Evo. Stigao je covjek koji sve zna, osim da quota postove.
- Alfons Kauders
#1529 Re: SDP
e onda bi im jebavali majku sto kasne tramvajipopajic wrote:Nije bitno . SDP je kriv sto se kolektivno nije bacio pod tramvaj da to sprijeciAlfons Kauders wrote:pa ko je donosio te zakone? sdp iz opozicije? ko je pristajao na takve kolektivne ugovore? nasa straka i kokuzi?Ricken wrote:
Slažem se u potpunosti, ali ko donosi zakone? Sindikalci? Lakše je stvari rješavat nagodbama nego se potruditi i donijeti funkcionalni zakon, koji doduše nikad se ne zna, može biti koristan kada se ovi sada novi, budu smjenjivali. Ili to samo govori o snazi platforme čija izvršna vlast nema podršku zakonodavne.![]()
- Ricken
#1530 Re: SDP
pa ko je donosio te zakone? sdp iz opozicije? ko je pristajao na takve kolektivne ugovore? nasa straka i kokuzi?
fino ti kazem da su trutovi sebi osigurali metar beneficija kroz te ugovore i zakone, tako da lagano mogu tuziti fbih cak i ako se promijene zakoni ili sjebu ugovori... ti do sutra mijenjaj zakone, kada su tim ugovorima haman derogirali cak i ustav... grcka skola
zato i govorim da ih treba strijeljat
[/quote]
Nemoj brkati zakon o državnim službenicima i menadžesrki ugovor koji je sporan kod Bašića, a koji je potpisan u skladu sa zakonom o javnim preduzećima, a ne nikakvim kolektivnim ugovorima, sindikatima i ostalim zavrzalamama koje nemaju veze sa sporom Bašića i Vlade. Premijer Nikšić je u maju 2011 godine najavio nova zakonska rješenja za neutraliziranje ovih negativnih efekata koja trpe javna preduzeća u cilju ušteda i efikasnoti. Problem je što zakonski okvir koji se odnosi na Zakon o javnim preduzećima nije usklađen sa valom postavljanja novih uprava. Toliko o tome i vladi.
http://www.neznase.ba/vijesti/bih/7774- ... ovore.html
fino ti kazem da su trutovi sebi osigurali metar beneficija kroz te ugovore i zakone, tako da lagano mogu tuziti fbih cak i ako se promijene zakoni ili sjebu ugovori... ti do sutra mijenjaj zakone, kada su tim ugovorima haman derogirali cak i ustav... grcka skola
zato i govorim da ih treba strijeljat
Nemoj brkati zakon o državnim službenicima i menadžesrki ugovor koji je sporan kod Bašića, a koji je potpisan u skladu sa zakonom o javnim preduzećima, a ne nikakvim kolektivnim ugovorima, sindikatima i ostalim zavrzalamama koje nemaju veze sa sporom Bašića i Vlade. Premijer Nikšić je u maju 2011 godine najavio nova zakonska rješenja za neutraliziranje ovih negativnih efekata koja trpe javna preduzeća u cilju ušteda i efikasnoti. Problem je što zakonski okvir koji se odnosi na Zakon o javnim preduzećima nije usklađen sa valom postavljanja novih uprava. Toliko o tome i vladi.
- heckler
#1531 Re: SDP
quasar wrote:Evo. Stigao je covjek koji sve zna, osim da quota postove.
To je ispod njegovog nivoa. Tja, ko je jos vidio da genije tog ranga treba jos da savlada i koristenje jednog dugmica.
-
udrch
#1532 Re: SDP
SDP dominirra..
Sreća pa sam ja simpatizer SDA, ko bi pratio ovakakv tempo napretka..
De ne preserajite se svi..niti je napretka konkretnog bilo niti će uskoro biti..
Napredak u posljednjih godinu dana je sljedeći.
Koalicija SDA i SDP iliti bošnjački narod se nije razjedinio u teškim vremenima
Spriječen je ulazak Utemeljitelja i njegovih pijuna u vlast
SBiH je demolirana
Formirana federalna vlada bez HDZ-a i SBiH
U svim kantonima u kojima je platforma na vlasti počelo se nešto raditi i dogovarati, osim KS-a..čim postave nove direktore i upravne odbore i oduže se najvažnijim aktivistima i familiji krenuće na bolje..
Meni je dosta i ovo u prvih godinu dana..
Sreća pa sam ja simpatizer SDA, ko bi pratio ovakakv tempo napretka..
De ne preserajite se svi..niti je napretka konkretnog bilo niti će uskoro biti..
Napredak u posljednjih godinu dana je sljedeći.
Koalicija SDA i SDP iliti bošnjački narod se nije razjedinio u teškim vremenima
Spriječen je ulazak Utemeljitelja i njegovih pijuna u vlast
SBiH je demolirana
Formirana federalna vlada bez HDZ-a i SBiH
U svim kantonima u kojima je platforma na vlasti počelo se nešto raditi i dogovarati, osim KS-a..čim postave nove direktore i upravne odbore i oduže se najvažnijim aktivistima i familiji krenuće na bolje..
Meni je dosta i ovo u prvih godinu dana..
- Ricken
#1533 Re: SDP
Jara ne tjeram ja tebe da ti citiraš moje postove, niti da se pališ ko kutnjak na svaki moj post, ovo je forum, pa ako ti se šta ne sviđa, ili ti se neda natezat a ti fino preskoči. Nema potrebe za izljevima primitivizma. Evo ja bih od svega najviše volio da ste vas par izignorisali, ali uglavnom galamite i uprazno svirate. Znači dogovor je pao, ti preskačeš moje postove i nema više sekiracije. Jel pošteno, poštediš sebe sekiracije, a mene svog primitivizma.hercegovac_pravi wrote:Mozes li svega ti pravilno citirati postove..hvala..Ricken wrote:A da SDP baš ima tradaciju vladajuće partije, strašna matematika. Hoće preseravat će se identično onako kako su se, sada vidim, presaravali SDP mediji u vrijeme opozicionog mandata.hercegovac_pravi wrote:Oni koji su glasali za SDP ponovo ce glasati za istu stranku. Oni koji nisu preseravat ce se o tome kako ih zaboli uho sto je HDZ blokirao imenovanje kantonalinh poslanika i to blokiranje pripisivati ...pogodi kome?
O tome se i radi. SDP NEMA tradiciju vladajuce stranke jer NIJE vladala,i onda dodjes ti i takvi kao ti i podju kukati o zlom sdp-u koji nas upropastava evo vec dva'es godina...ma daj bola, nosi te fore nekom drugom i ne vrijedjaj ovo malo inteligencije prosjecnog forumasa.
O ova recenicado u detalje objasnjava tvoj kvalitet konverzacije i diskusije na koji se pozivas...Hoće preseravat će se identično onako kako su se, sada vidim, presaravali SDP mediji u vrijeme opozicionog mandata
Dakle tebi uopste nije stalo do kvalitetne diskusije vec ti je stalo do "medijskog preseravanja"..tako si trebao reci odmah po ukljucenju u diskusiju tako da prosjecan forumas ne traci svoje vrijeme pokusavajuci da ti implementira naj jednostavniju logiku.
I onda se cudite sto su takvi okvalifikovani kao obicni "pljuvaci"..
Što se tiče citata, jel misliš ovako.
Ne mogu nije mi ćejf.
- Alfons Kauders
#1534 Re: SDP
aj ljeba ti nauci citirat kako treba...Ricken wrote: Nemoj brkati zakon o državnim službenicima i menadžesrki ugovor koji je sporan kod Bašića, a koji je potpisan u skladu sa zakonom o javnim preduzećima, a ne nikakvim kolektivnim ugovorima, sindikatima i ostalim zavrzalamama koje nemaju veze sa sporom Bašića i Vlade. Premijer Nikšić je u maju 2011 godine najavio nova zakonska rješenja za neutraliziranje ovih negativnih efekata koja trpe javna preduzeća u cilju ušteda i efikasnoti. Problem je što zakonski okvir koji se odnosi na Zakon o javnim preduzećima nije usklađen sa valom postavljanja novih uprava. Toliko o tome.
znaci niksic je kriv zato jer jos uvijek nije promijenjeno par zakona (mada je prvi covjek izvrsne, a ne zakonodavne vlasti)? i jer je obecao da ce se to odraditi prije 4 mjeseca
ugovor je potpisan u skladu sa zakonom, koji nije izglasala ova vlast
basica je imenovala i ugovor potpisala prosla vlast, a ne ova
i u cemu je sad fol? treba prekrsiti ugovor, pa da frajer fino angazuje advokata i za par godina dobije 300-400 milja odstete iz nasih dzepova? mislis da ce novi zakon djelovati retroaktivno, na postojece ugovore, ili tek na nove?
niksic jeste kriv, ali znas za sta? zato sto ne podnese fino prijavu protiv onog ko je potpisao takav ugovor, protiv sluzbene osobe ili organa, nebitno... i neka onda clanovi npr. upravnog odbora koji su glasali za takav ugovor fino svom jaranu isplacuju platu godinu dana... problem rijesen, a sve po zakonu...
-
Über Bosanac
#1535 Re: SDP
Ovo sto smo do sada vidjeli je samo borba za fotelje i pozije. Dokaz za to je ulazak u saveze sa strankama preko kojih bi mogli imati sto veci komad vlasti, zatim Niksicevo ufoteljavanje svoga brata, i evo sada unepredjivanje novinara im Bakira, itd itd...
Niko ne prica o mladima, o ekonomiji, o zaposljavanju. Sve je stalo! Dubioza.
- Alfons Kauders
#1536 Re: SDP
halo njutn... da bi nesto stalo... moralo je prije ici...Über Bosanac wrote:Ovo sto smo do sada vidjeli je samo borba za fotelje i pozije. Dokaz za to je ulazak u saveze sa strankama preko kojih bi mogli imati sto veci komad vlasti, zatim Niksicevo ufoteljavanje svoga brata, i evo sada unepredjivanje novinara im Bakira, itd itd...
-
radnikh
#1537 Re: SDP
A kako bi to ti radio na popravljanju pozicije mladih, ekonomije i zaposljavanjaÜber Bosanac wrote:Ovo sto smo do sada vidjeli je samo borba za fotelje i pozije. Dokaz za to je ulazak u saveze sa strankama preko kojih bi mogli imati sto veci komad vlasti, zatim Niksicevo ufoteljavanje svoga brata, i evo sada unepredjivanje novinara im Bakira, itd itd...
a da nemas "fotelje" i pozicije?
Da se to moze ne bi postojala vlast i opozicija
- nosara
#1538 Re: SDP
Pa, u najmanju ruku, da sam zlaja, ne bih bas racunao bjanko na ovo... Naprotiv... Ima da se sataru od rada da bi dobili moje glasove...hercegovac_pravi wrote: Oni koji su glasali za SDP ponovo ce glasati za istu stranku. Oni koji nisu preseravat ce se o tome kako ih zaboli uho sto je HDZ blokirao imenovanje kantonalinh poslanika i to blokiranje pripisivati ...pogodi kome?
Uostalom, to su i htjeli... Vlast, ovlasti, poziciju... Dadoh... E, to kosta, a cijena je njihova krv i teski rad, ono, da se rezultati vide sa Mjeseca... Inace, popuslic...
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#1539 Re: SDP
Za "armiju nezadovoljnih"!
Vaše je da saburate još tri godine!!!
Vaše je da saburate još tri godine!!!
- Alfons Kauders
#1540 Re: SDP
Novo iz Bosnalijeka
Saburin 500mg
-
ragib
#1541 Re: SDP
a kamoli o zaposljavanju par stotina hiljada radnika, kakve koristi imaju nezaposleni ako neko ide autobusom do Tuzle ili vrsi neke ustede, nama prije svega treba da se dobre ideje pretvore u djelo pa nece niko pitati kako ide premijer do tuzle. Mora postojati neki plan na koji nacin rijesiti nezaposlenost velikog broja ljudi, da prosjecna plata bude minimalno 1500KM(jer je zivot obicnog covjeka poskupio struja, plin itd. stanovi i dalje drze visoke cijene) i onda bih mogli govoriti o uspjesima ove stranke.Über Bosanac wrote:Ovo sto smo do sada vidjeli je samo borba za fotelje i pozije. Dokaz za to je ulazak u saveze sa strankama preko kojih bi mogli imati sto veci komad vlasti, zatim Niksicevo ufoteljavanje svoga brata, i evo sada unepredjivanje novinara im Bakira, itd itd...
- Skijaš
#1542 Re: SDP
6 mjeseci, samo 6 mjeseci a uradili su više pozitivnih stvari nego druge vlade u toku čitavih mandata. Kritikovati ih treba tamo gdje griješe ali i podržati kada urade dobre stvari.
- Alfons Kauders
#1543 Re: SDP
znaci ocekujes od vlasti da u par godina rijesi nezaposlenost skoro pola miliona ljudi... da prosjecna plata bude milja i po, odnosno duplo veca, a u privredi haman triput veca...ragib wrote:a kamoli o zaposljavanju par stotina hiljada radnika, kakve koristi imaju nezaposleni ako neko ide autobusom do Tuzle ili vrsi neke ustede, nama prije svega treba da se dobre ideje pretvore u djelo pa nece niko pitati kako ide premijer do tuzle. Mora postojati neki plan na koji nacin rijesiti nezaposlenost velikog broja ljudi, da prosjecna plata bude minimalno 1500KM(jer je zivot obicnog covjeka poskupio struja, plin itd. stanovi i dalje drze visoke cijene) i onda bih mogli govoriti o uspjesima ove stranke.Über Bosanac wrote:Ovo sto smo do sada vidjeli je samo borba za fotelje i pozije. Dokaz za to je ulazak u saveze sa strankama preko kojih bi mogli imati sto veci komad vlasti, zatim Niksicevo ufoteljavanje svoga brata, i evo sada unepredjivanje novinara im Bakira, itd itd...
os jos sta? kafu? dorucak u krevetu?
care moj, da to moze bilo ko od nasih politicara, nebitno iz koje stranke dolaze... ti ljudi ne bi radili na marindvoru...
koji faking cirkus
- Za i Protiv
#1544 Re: SDP
OplakahAlfons Kauders wrote:halo njutn... da bi nesto stalo... moralo je prije ici...Über Bosanac wrote:Ovo sto smo do sada vidjeli je samo borba za fotelje i pozije. Dokaz za to je ulazak u saveze sa strankama preko kojih bi mogli imati sto veci komad vlasti, zatim Niksicevo ufoteljavanje svoga brata, i evo sada unepredjivanje novinara im Bakira, itd itd...
-
ragib
#1545 Re: SDP
Posmatram ljude oko sebe "obicne smrtnike" i ne vidim da bolje zive sada nego prije 2 godine cak gore mnogi zive jer stalno pricaju kako za rezije moraju vise odvojiti novca nego prije. Kad vidim takve ljude da kazu ah sad nam je lakse povecane su nam plate, a rezije su ostale ili ostale su plate iste a rezije su manje onda mozemo govoriti da je nesto uradjeno za obicnog covjeka, mozda je to samo u mojoj "mahali" slucaj, mozda su u drugim mahalama osjetili promjenu na bolje.Alfons Kauders wrote:znaci ocekujes od vlasti da u par godina rijesi nezaposlenost skoro pola miliona ljudi... da prosjecna plata bude milja i po, odnosno duplo veca, a u privredi haman triput veca...ragib wrote:a kamoli o zaposljavanju par stotina hiljada radnika, kakve koristi imaju nezaposleni ako neko ide autobusom do Tuzle ili vrsi neke ustede, nama prije svega treba da se dobre ideje pretvore u djelo pa nece niko pitati kako ide premijer do tuzle. Mora postojati neki plan na koji nacin rijesiti nezaposlenost velikog broja ljudi, da prosjecna plata bude minimalno 1500KM(jer je zivot obicnog covjeka poskupio struja, plin itd. stanovi i dalje drze visoke cijene) i onda bih mogli govoriti o uspjesima ove stranke.Über Bosanac wrote:Ovo sto smo do sada vidjeli je samo borba za fotelje i pozije. Dokaz za to je ulazak u saveze sa strankama preko kojih bi mogli imati sto veci komad vlasti, zatim Niksicevo ufoteljavanje svoga brata, i evo sada unepredjivanje novinara im Bakira, itd itd...
Niko ne prica o mladima, o ekonomiji, o zaposljavanju. Sve je stalo! Dubioza.![]()
os jos sta? kafu? dorucak u krevetu?![]()
care moj, da to moze bilo ko od nasih politicara, nebitno iz koje stranke dolaze... ti ljudi ne bi radili na marindvoru...vec na wall streetu...
koji faking cirkus
Znam da je nekome smrknulo ko je bio prije u vladajucoj stranci a sada je u opoziciji a da je nekima svanulo ko je clan SDP-a ali ovdje govorimo o obicnom covjeku ne o politički aktivnim ljudima.
Ne tvrdim da sam u pravu ali to je ono sto vidim na manjem uzorku obicnih ljudi.
- Alfons Kauders
#1546 Re: SDP
a ti ljudi rade za sdp, jel? mislim, ako ocekuju da im sdp digne plate, ili rade za stranku, ili su tih zadnjih par godina na budzetu opstina tipa tuzle, bihaca, novog grada, gdje je sdp na vlasti... u tom slucaju me zaboli ona stvar za njima i njihovim rezijama, jer su vec i vise no dobro placeni...ragib wrote:Posmatram ljude oko sebe "obicne smrtnike" i ne vidim da bolje zive sada nego prije 2 godine cak gore mnogi zive jer stalno pricaju kako za rezije moraju vise odvojiti novca nego prije. Kad vidim takve ljude da kazu ah sad nam je lakse povecane su nam plate, a rezije su ostale ili ostale su plate iste a rezije su manje onda mozemo govoriti da je nesto uradjeno za obicnog covjeka, mozda je to samo u mojoj "mahali" slucaj, mozda su u drugim mahalama osjetili promjenu na bolje.Alfons Kauders wrote:znaci ocekujes od vlasti da u par godina rijesi nezaposlenost skoro pola miliona ljudi... da prosjecna plata bude milja i po, odnosno duplo veca, a u privredi haman triput veca...ragib wrote: a kamoli o zaposljavanju par stotina hiljada radnika, kakve koristi imaju nezaposleni ako neko ide autobusom do Tuzle ili vrsi neke ustede, nama prije svega treba da se dobre ideje pretvore u djelo pa nece niko pitati kako ide premijer do tuzle. Mora postojati neki plan na koji nacin rijesiti nezaposlenost velikog broja ljudi, da prosjecna plata bude minimalno 1500KM(jer je zivot obicnog covjeka poskupio struja, plin itd. stanovi i dalje drze visoke cijene) i onda bih mogli govoriti o uspjesima ove stranke.![]()
os jos sta? kafu? dorucak u krevetu?![]()
care moj, da to moze bilo ko od nasih politicara, nebitno iz koje stranke dolaze... ti ljudi ne bi radili na marindvoru...vec na wall streetu...
koji faking cirkus
sto se tice mene i moje ekipe, mi radimo za privatnike... meni ne dize sdp platu, vec direktor, ovisno od toga kako posluje firma... zadnja povisica od 200 bila prije dvije i kusur godine... mozda se trebam zaliti sdp-u?
nego, fino se ti uhvati digitrona i racunaj koliko bi para moralo biti u fbih da prosjecna plata bude milju i po i da nemamo pola miliona nezaposlenih... odokativno, u fbih bi u opticaju moralo biti oko 2 milijarde maraka vise mjesecno da se to pokrije, neto, a bruto preko tri...
smijesno
-
ragib
#1547 Re: SDP
treba povecati izvoz sirovina koje mi mozemo proizvoditi i krenulo bi sve naprijed. Imamo velike potencijale u poljoprivredi.
- vee-jay
#1548 Re: SDP
ragib wrote:treba povecati izvoz sirovina koje mi mozemo proizvoditi i krenulo bi sve naprijed. Imamo velike potencijale u poljoprivredi.
sve ekonmista do ekonomiste
@ragibe, ne, nisu sirovine u pitanju nego industrija...
-
ibizza
#1549 Re: SDP
Cuj ovog Alfonsa
Pa sto smo onda glasali za SDP,ako nam oni nece podizati plate,zaposljavati i sl
Svasta ces cuti ovdje
Pa sto smo onda glasali za SDP,ako nam oni nece podizati plate,zaposljavati i sl
Svasta ces cuti ovdje
-
ibizza
#1550 Re: SDP
vee-jay wrote:ragib wrote:treba povecati izvoz sirovina koje mi mozemo proizvoditi i krenulo bi sve naprijed. Imamo velike potencijale u poljoprivredi.![]()
sve ekonmista do ekonomiste![]()
@ragibe, ne, nisu sirovine u pitanju nego industrija...