SDP

Post Reply
Murisno1

#1226 Re: SDP

Post by Murisno1 »

Za i Protiv wrote:
Murisno1 wrote:
Hipatija wrote:I danas isto kao i ranije, a tako će biti i niz godina od danas ( ma ko bio na vlasti)!
E jbg, danas je gore makar 10 puta nego ranije. Pa de budite fer jbg pa recite da je loše stanje. Pa nikada ovako nije bilo. Da je SDA sad a bila SDP ... pa mogu mislit komentara onda, pljuvanja, protesta i zajebancije ...
Ma da je dobro nije, ali i za ovo sto nije dobro kriviti SDP, mislim da nema smisla... Sto neko rece, jos ce SDP okriviti za fnansijski krah Grcke...

Ali moram ti reci @Murisno1 da se u vecini slazem sa tvojim prijasnjim postovima! :thumbup:
Stanje se mora pocet mijenjati. Treba biti realan i znati da se nece puno moci uciniti i to svakako ne preko noci, ali da se vec sada neke stvari moraju poceti dovoditi u red, to je svakome jasno. A ako prve rezultate vidimo i krajem ove godine, ja zadovoljan!
Pa ne krivim njih, ali imaju veliku odgovornost za stanje i olako se prelazi preko toga. Isuviše olako ako se gleda na količinu pljuvanja po Semihi recimo i Taji u dobro poznatom scenariju. Ako bi slijedili one standarde, Behmen bi do sada trebao biti razapet na baščaršiji ...

Nisam fan ni semihin niti silajdžićev, ali nije fer jbg imati duple standarde i onda se koristiti nekim argumentima koji se opet mogu upotrijebiti protiv najtvrđih SDPovaca ... itd.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1227 Re: SDP

Post by KatarinaKosaca »

Murisno1 wrote:Nisam fan ni semihin niti silajdžićev, ali nije fer jbg imati duple standarde i onda se koristiti nekim argumentima koji se opet mogu upotrijebiti protiv najtvrđih SDPovaca ... itd.

Na ovo je standardni odgovor... Šta čekaš, napravi proteste... :roll:
vivaldi

#1228 Re: SDP

Post by vivaldi »

Murisno1 wrote:Ne može SDP sve sam ni da hoće
Nit mogu nit hoce. Ublehaska stranka ko i sve prije nje. Plan rada se i ko do sada zasniva na dva principa: prodaja muda za bubrege i hebanja u zdrav mozak.
Bosnolog

#1229 Re: SDP

Post by Bosnolog »

vivaldi wrote:
Nit mogu nit hoce. Ublehaska stranka ko i sve prije nje. Plan rada se i ko do sada zasniva na dva principa: prodaja muda za bubrege i hebanja u zdrav mozak.

:razz:
Ja_Ja

#1230 Re: SDP

Post by Ja_Ja »

vivaldi wrote:
Upravo je to poenta svega. Sigurnosna situacija u KS ne ovisi niti o federalnim zakonima niti o drzavnim zakonima, dovoljna bi bila primjena postojeceg da se situacija popravi, dovoljno bi bilo da gusteri izadju ispod kamenja i daju ostre naredbe policiji da radi svoj posao, da kaznjava za brzu voznju, da zestoko zaganja kauboje po gradu, da opali par samara i napravi par primjera s ovim sto pucaju naokolo, da regulise situaciju, generalno receno da rade ono za sto su placeni. Zbog svega recenog ti i jesi u pravu, oni i jesu ublehasi, i oni nam prodaju muda za bubrege.

Ne moze mi niko reci da svi funkcioneri nisu u stanju da krenu raditi slicno onome sto je poceo raditi federalni ministar za boracka pitanja. Cisti u svojoj avliji! (bash kao onaj primjer zgrade iz malog BH gradica na jednom od ranijih postova). No oni to jednostavno nece, vremena su imali do sada, i imaju ga jos. S razmjerno koliko su vremena od izbora do sada potrosili njihov rezultat je i ispod 0 (cast izuzetcima).
quasar

#1231 Re: SDP

Post by quasar »

Iakopolicija mora bolje raditi sto joj je posao, mora se znati da je za ovakvo stanje kriva i prethodna vlast, jer je srozala drustvo, korumpirala sistem, skolstvo, unistila sekcije i klubove koji su okupljali omladinu i tako dovela do toga da imamo ovo danas. Maloljetne revolverase, kabadahije, siledzije. Oni jednostavno ne znaju drugacije da se ponasaju jer im niko nikad nije pokazao, niti ih je prislio na normalan odnos sa okolinom.
Zato su sad svi piromani, vandali, i sta znam. Policija je tu nemocna. Sankcije i represija nece to rijesiti, iako ce za neko kratko vrijeme uciniti da se mi osjecamo sigurnijim, ali to realno necemo biti.

Ovo nije opravdanje da policija ne hapsi, gaza, i samara. Ona to treba da radi i to jos od "juce".

SDP? Pa nek ministar naredi. Nek ministru predsjednik naredi, nebitno.
vee-jay

#1232 Re: SDP

Post by vee-jay »

Skijaš wrote:
stochar wrote:Alija nas branio od ovih, Haris od onih, Zlaya i od ovih i od onih i od anamoonih, a nama sve gore i gore. nemojte nas vise branit' svega vam!
OK, šta predlažeš ? Šta treba raditi ?
:lol:

ma daj skijas ne zafrkavaj :lol:
udrch

#1233 Re: SDP

Post by udrch »

Ja predlažem da zajedno krenemo prema boljem životu..
Od sutra trebamo zahtijevati povećanje plata za 100%, a iza nove godine dodatnih 50%..

Može se krenuti nabolje, samo se neće..
Telecom će se prodati kad tad, pa zašto ne sad kad nam je najgore..u ovoj krizi bolja je milijarda, nego kasnije milijarda i još pola..jebiga ako sve stane, dok se krene ode nam 10 godina..
Kredite uzeti dok još nismo prezaduženi..
Krenuti sa nekim većim radovima..
Dok je bila ova SBiH makar se pričalo o investicijama u energetski sektor, sad se više i ne priča..zašto?
Alfons Kauders

#1234 Re: SDP

Post by Alfons Kauders »

udrch wrote:Ja predlažem da zajedno krenemo prema boljem životu..
Od sutra trebamo zahtijevati povećanje plata za 100%, a iza nove godine dodatnih 50%..

Telecom će se prodati kad tad, pa zašto ne sad kad nam je najgore..u ovoj krizi bolja je milijarda, nego kasnije milijarda i još pola..jebiga ako sve stane, dok se krene ode nam 10 godina..
Dok je bila ova SBiH makar se pričalo o investicijama u energetski sektor, sad se više i ne priča..zašto?
znaci po tebi treba prodati telecom za milijardu i spickati pare ... mada telecom ima oko 150 miliona dobiti godisnje... tj zaradi te pare za sedam godina...

to je otprilike isto kao da prodas garsonjeru koja ti donosi tri milje kirije godisnje za 20000...
Taranta

#1235 Re: SDP

Post by Taranta »

Hipatija wrote:
draganbl wrote: U RS-u narod nije ni blizu zadovoljan Dodikom, ali kada vidi da ni u drugom dijelu BiH nije bolje, tj. nova vlast ne radi da bude bolje, onda stanje ostaje kakvo jeste. Oni koji su glasali za Dodika, glasaće i ubuduće, a oni koji nisu glasali ni za koga, ponovo ni za koga neće ni glasati.
Nova vlast radi da bude bolje, a stara vlast nije radila da bude bolje (već nam je bilo sve gore i gore, dok većina u Federaciji nije rekla - DOSTA - stop). Poluge stare vlasti su jake, i k'o korijenje ukopano duboko, preduboko!
Ni pesticidi ne pomažu da se korov počupa.
Sve je to OK, ali mene na poslu niko ne pita šta je bilo i šta se dešavalo 1997. ili 2004. Prošli vozovi. Ako SDP još i može tako pričati (o dubokom korijenju), za godinu ili najviše dvije će takva priča biti smiješna.
Taranta

#1236 Re: SDP

Post by Taranta »

quasar wrote:Iakopolicija mora bolje raditi sto joj je posao, mora se znati da je za ovakvo stanje kriva i prethodna vlast, jer je srozala drustvo, korumpirala sistem, skolstvo, unistila sekcije i klubove koji su okupljali omladinu i tako dovela do toga da imamo ovo danas. Maloljetne revolverase, kabadahije, siledzije. Oni jednostavno ne znaju drugacije da se ponasaju jer im niko nikad nije pokazao, niti ih je prislio na normalan odnos sa okolinom.
Zato su sad svi piromani, vandali, i sta znam. Policija je tu nemocna. Sankcije i represija nece to rijesiti, iako ce za neko kratko vrijeme uciniti da se mi osjecamo sigurnijim, ali to realno necemo biti.

Ovo nije opravdanje da policija ne hapsi, gaza, i samara. Ona to treba da radi i to jos od "juce".

SDP? Pa nek ministar naredi. Nek ministru predsjednik naredi, nebitno.
Eto, detektirao si probleme. Ministar obrazovanja - pristupi poslu. Ministar unutrašnjih poslova - pristupi poslu. A ako su nemoćni, neka onda fino daju otkaz i idu kući.

Opet kažem, meni da ovi iz vlasti u KS rade u firmi, odletili bi još prije nekoliko mjeseci.
Bosnolog

#1237 Re: SDP

Post by Bosnolog »

Ti se ponasas kao da te ne interesuje sto ce biti sa sadasnjim i buducim generacijama,vec daj da se ti provedes za svog zivota i rasprodaj sve izvore privredno budzetskog poslovanja ili kako bi ih nazvali zlatne kakav je BH Telekom,....Ti kao da si bio kod Dodika na casovima Ekonomije,....... :mrgreen:
draganbl

#1238 Re: SDP

Post by draganbl »

Hipatija wrote:
draganbl wrote: U RS-u narod nije ni blizu zadovoljan Dodikom, ali kada vidi da ni u drugom dijelu BiH nije bolje, tj. nova vlast ne radi da bude bolje, onda stanje ostaje kakvo jeste. Oni koji su glasali za Dodika, glasaće i ubuduće, a oni koji nisu glasali ni za koga, ponovo ni za koga neće ni glasati.
Nova vlast radi da bude bolje, a stara vlast nije radila da bude bolje (već nam je bilo sve gore i gore, dok većina u Federaciji nije rekla - DOSTA - stop). Poluge stare vlasti su jake, i k'o korijenje ukopano duboko, preduboko!
Ni pesticidi ne pomažu da se korov počupa.
Možda si ti stekao utisak da nova vlast radi bolje, ja nisam.
Ovdje se na jedno 5 tema rasteže priča o vjeronauci u školama, a ostali važniji problemi se ni ne spominju, a kamoli rješavaju. Slično je i sa problemima u zdravstvu. Dalje, za neke stavke koje su potpisane u platformi da će biti urađene je već davno istekao rok, tj. platforma koliko god ona lijepo zvučala je (bila i ostala) mrtvo slovo na papiru. Znam znam, Dodik je kriv...
vivaldi

#1239 Re: SDP

Post by vivaldi »

Alfons Kauders wrote:to je otprilike isto kao da prodas garsonjeru koja ti donosi tri milje kirije godisnje za 20000...
Pa nije bas isto. Da je tako, nijedna zemlja ga ne bi prodavala, a u svakoj zemlji su telekomi profitabilni.

Racunica ti nije dobra iz najmanje dva razloga:

- Lovu koju dobijes od prodaje ako ulozis u razvojne projekte je najpametniji potez jer uposljavas nove ljude, pokreces industriju, a lova ti se vraca.

- Druga stvar, ne bi bas izgubio 150 miliona KM jer ne prodajes cijelu firmu vec vecinski paket. Ni M Tel nije komplet prodat vec 65%. Od ostalih 35% Fond PIO ima 10%, a ne znam ko drzi ostalih 25%. Svi oni dijele dividendu, a sa rastom kompanije ti naravno raste i vrijednost (u parama) procenata koje imas.
Last edited by vivaldi on 14/09/2011 23:31, edited 1 time in total.
udrch

#1240 Re: SDP

Post by udrch »

Bosnolog wrote:

Ti se ponasas kao da te ne interesuje sto ce biti sa sadasnjim i buducim generacijama,vec daj da se ti provedes za svog zivota i rasprodaj sve izvore privredno budzetskog poslovanja ili kako bi ih nazvali zlatne kakav je BH Telekom,....Ti kao da si bio kod Dodika na casovima Ekonomije,....... :mrgreen:
Čini ti se prijatelju moj..
BH Telecom će biti prodat najkasnije kad prođe recesija..sad nešto EU i ne insistira, jer niko nema para, pa može da uleti neko sa Istoka..
Nije bitno šta ja mislim, bitno je šta je odluka EU..naši daljni koraci prema EU biće uslovljeni prodajom skoro svih preduzeća osim onih čisto javnih..

Cijenu treba postići onu koja je stvarna, ja nisam expert da procjenjujem je li to milijarda ili dvije, ili nešto između..tržište će to reći, procjene su bile da je to negdje oko 1,8 milijarde 2008., ali danas se te pare ne mogu dobiti, ali treba vidjeti koliko može..
Neko će prodati Telecom, a ja bih volio da to bude ova vlast, nego neka sa SBiH ili Fahrom u paru..
Ne moraju svi rašćerati pare kao preCednik, nije to valjda jedina matrica kako pare treba trošiti..

Jedino ako ti ne vjeruješ ovoj vlasti?
madner

#1241 Re: SDP

Post by madner »

EU je inzistirala. Zlajoglu je odbio. Mogao je za uzvrat dobiti drzavnu vladu i malo vecu cifru od Dode.
Elektroprivreda ce graditi nove objekte bez stranih partnera.
udrch

#1242 Re: SDP

Post by udrch »

madner wrote:EU je inzistirala. Zlajoglu je odbio. Mogao je za uzvrat dobiti drzavnu vladu i malo vecu cifru od Dode.
Odbio Zlaja, prihvatiće Paja, nekad..zato bih ja i prodao sad..
madner

#1243 Re: SDP

Post by madner »

udrch wrote:
madner wrote:EU je inzistirala. Zlajoglu je odbio. Mogao je za uzvrat dobiti drzavnu vladu i malo vecu cifru od Dode.
Mozda, ali Zlaja nije dobio glasove da prodaje nego da radi kako treba.

U sta bi ti ulozio te pare?
Bloger

#1244 Re: SDP

Post by Bloger »

DA, turbine će isporučiti Jelšingrad iz Banjaluke! Nikada u povijesti BiH nije gradila sama elektrocentrale, i kada je Energoinvest bio na vrhuncu moći sudjelovao je u izgradnji ventrala s oko 15 posto. Sve ostalo isporičivali su inostrani partneri. EPBiH sama ne može izgraditi ni protočnu mini elektranu jer niko u BiH niti je prozvodio niti danas proizvodi opremu za centrale.
udrch

#1245 Re: SDP

Post by udrch »

madner wrote:
udrch wrote:

Pa nisam ja expert, to prepuštam Zlaji..
Prodaja Telecoma i ulaganje tih para u nove vrijednosti nije izdaja svojih birača..
Osim toga, prodaju Telecoma sam spomenuo kao jedno od rješenja da se stvari snažno pokrenu, ako Zlaja ima rješenje bez prodaje Telecoma ili kredita, ja ću mu podići spomenik u avliji..
Sljedeći izbori se neće dobiti političkim pobjedama nad preCednikom, nego ekonomskim oporavkom Federacije prije svega..
madner

#1246 Re: SDP

Post by madner »

Moze EP kupiti 100% centrala, ali da to radi vlastitim kapitalom i taj objekat postaje njihov. A ne one uhlebe da EP obezbjedi sve i dobije 20% vlasnistva. Pa nije niko retardiran.

Osim Dode, on je tako prodao Ugljevik.
madner

#1247 Re: SDP

Post by madner »

udrch wrote:
madner wrote:
udrch wrote: Odbio Zlaja, prihvatiće Paja, nekad..zato bih ja i prodao sad..

Pa nisam ja expert, to prepuštam Zlaji..
Prodaja Telecoma i ulaganje tih para u nove vrijednosti nije izdaja svojih birača..
Osim toga, prodaju Telecoma sam spomenuo kao jedno od rješenja da se stvari snažno pokrenu, ako Zlaja ima rješenje bez prodaje Telecoma ili kredita, ja ću mu podići spomenik u avliji..
Sljedeći izbori se neće dobiti političkim pobjedama nad preCednikom, nego ekonomskim oporavkom Federacije prije svega..
Bice kredita, ali lakse ce ih biti odplatiti ako dobit telecoma ostane dio budzeta.

Slazem se, ali meni je manje bitno da li ce pobijediti i imati podrsku populacije. Meni je bitnije da neko pocne voditi ispravnu politiku.
heckler

#1248 Re: SDP

Post by heckler »

Telekom cetniteta je prodan 2006te godine za 646 miliona eura. Te pare su potrosene na vjerovatno najgori moguci nacin na koje su mogle biti potrosene. Da ne spominjemo da nikad sve nisu ni legle jer je srbija zadrzala veliki dio na ime dugovanja za zdravstvene usluge itd. U svakom slucaju para vise nema a nisu generisale nikakvo stvaranje novih vrijednosti. Prosrane kroz plate i kupovanje socijalnog mira.

Za to vrijeme BH Telecom i ovakav kakav je neefikasan je generisao skoro 800 miliona maraka ciste dobiti.

2010: 154.106.814
2009: 160.236.702
2008: 160.124.511
2007: 162.518.000
2006: 159.337.000

Pa ti tu vidi ko je tu lud a kome noge smrde.

BH Telecom se nebi smio prodati ni pod koju cijenu ako se TACNO ne napravi plan potrosnje tih para u projekte koji ce generisati neku vrijednost. Pa ako nista nek se izgradi jos 100km autoceste od koje ce se ubirati prihodi kroz naplatu cestarine. Zadnja stvar na kugli zemaljskoj sto nam treba jeste da ko Laktasenko kupimo budzetske rupe tim parama i trosimo ih na plate.
Bloger

#1249 Re: SDP

Post by Bloger »

Ljudi, urazumite se, SDP okuplja političke šarlatane, kadrovsku nedonoščad, kakvi projekti, kakvi bakrači. Sve nehljeb do nehljeba, niko iz reda SDP-ovih ministara nema iza sebe solidnu profesionalnu karijeru, ni u privredi ni van privrede. AMA BAŠ NIKO!!! Ako griješim, demetiraj te argumentima.
Skijaš

#1250 Re: SDP

Post by Skijaš »

Bloger wrote:Ljudi, urazumite se, SDP okuplja političke šarlatane, kadrovsku nedonoščad, kakvi projekti, kakvi bakrači.
Da, Silajdžić je bio primjer kako treba zar ne ? :-D
Post Reply